יכול להיות.ציטוט:
פורסם במקור על ידי itsikf1
אבל פתחתי ואמרתי - הנימוק העיקרי הוא הגדרה של כמה אני מוכן להקריב לצורך העניין.
Printable View
יכול להיות.ציטוט:
אבל פתחתי ואמרתי - הנימוק העיקרי הוא הגדרה של כמה אני מוכן להקריב לצורך העניין.
קידומי רגליים כדאי לשקול לבצע בימי חמישי בצהריים כדי להרוויח שחיקת סופשבוע. סגירה מוחלטת של פוזיציה כדאי לעשות בימי ראשון או שני (למשל בשבוע פקיעה, במקום לחכות עד לרביעי). כל עוד המדד מדשדש 1120 עד 1130 זה משתלם עוד יותר.
לשיקולכם.
אני חייב לציין כי אני עוקב אחרי הפוסטים שלך זמן רב ולדעתי את מאלו שיודעים על מה הם מדברים ולמדתי ממך לא מעט.ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
אבל עדיין ראיתי לנכון להעלות אזהרה לגבי קרוב ל-1180.
איציק
הי איציק.ציטוט:
רוב תודות. :)
והאזהרה בהחלט במקום. אני מקווה שיצא טוב. כעיקרון כבר שני קידומים באזור הקולים, נשחקו לי ב 50%. אז יש לי "רזרווה" של רווח להמר עליה. ויש כאן בהחלט אלמנט של הימור מסויים. חשוב לציין שהעברתי ל 1180 פחות מחצי. השאר נשאר על 1200.
אתמול קידמתי חצי מהכמות ל 1050 (חצי השני עדיין ב 1030), כנראה שהיום אקדם את כל הכמות ל 1050.
בקולים עדיין מפחד יותר - 1/3 נמצא ב 1210 ו 2/3 ב 1200 לא מתכנן לקדם בינתיים.
אופיר, היכן אתה ממוקם בשוקת? + אחוזים (דוגמא: חמישים אחוז 1200 חמישים אחוז 1180....) והאם יש הגנות ? מה המרחק?
50% 1180 מוגן ב 1210 - כרגע בהפסד קל ולא משמעותיציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
50% 1200 מוגן ב 1240 - אחרי שחיקה של יותר מ 50%.
נשארו שאריות הגנה ב 1270 שאין טעם למכור, ומועילות מבחינת הביטחונות לנטרל את תרחיש מס' 43.
למטה 100% 1050 לא מוגן (חצי כמות מהקולים) - אחרי שחיקה של יותר מ 50%.
ניצולת ביטחונות: 95%.
תוכנית כללית לשבוע הבא:
-אם יהיו ירידות - הזזה של כל הכמות ל 1180
-אם יהיו ירידות סבירות ועד עליות - הזזה של 1050, כאשר המועמדים הם 1070 עד 1080. תלוי ביום ובמדד.
תודה על העדכון:ציטוט:
אני בניצולת של חמישים אחוז בטחונות בלבד. (הדישדוש הזה חודש שני ברציפות פשוט מפחיד אותי)
אני נמצא ברגל עליונה קול 1180 כתוב, הגנה (1190/1200 חצי/חצי).
יש לי חיישן 15 אחוז בקול 1160 כתוב (הגנה צמודה) השחיקה שם פשוט יפה.
רגל תחתונה מחצית כתוב 1050 הגנה 1040 (נשחק מצויין) וחצי נכנסתי היום כתוב 1080 הגנה 1060)
תוכנית: מחצית בטחונות לא מנוצלות לשם התנהלות עד הפקיעה.
במידה ויהיו ירידות , לא מפולת נראה לי כי ארחיב את כתיבת פוט 1080.
במקרה של עליות , בהתאם למרווחים נראה מה נוכל לכתוב.
שימו לב , בשבוע הבא אין מסחר ביום ב' באמריקה.
זאת אומרת שעד יום ג'. ישארו את ת"א 25 להתנהלות "עצמאית" לאחר שנראה מה קורה בסוף שבוע , בחו"ל.
על כן זה נראה כי לפחות 40 אחוז מהזמן עד הפקיעה לא אמורות להיות תנודות קרדינליות.
רעיון ה C1160 שלך בהחלט נראה מעניין.ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
במיוחד לאור ההערכה שלך (שאני מסכים איתה), שצפוי תחילת שבוע שומם מאד. אולי יום ראשון תהיה איזו תגובה למה שיקרה בסוף השבוע בארה"ב (אם יקרה משהו). ואחר כך נמשיך לעמוד במקום.
רק לשם הבהרה ותהייה של ה 40 אחוז מהזמן שציינת עד הפקיעה,ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
הפקיעה אינה בשבוע הבא אלא בעוד שבועיים (יש עוד 14 יום מהיום.)
לפני כחודשיים דיברנו על הכללים לשוקת בסיכון נמוך מאוד:
5 שבועות לפקיעה - 15% מרחק
4 שבועות - 12%
3 שבועות - 9%
1-2 שבועות - 6%
אני מרגיש (הרגשה אישית בלבד) שאנשים בפורום נהיו הרבה יותר אמיצים -וכ 16-14 יום לפקיעה מרגישים בטוח מספיק להתקרב ל 1180 שזה כ 3.9% מרחק בלבד לפי מדד 1135.
כמובן שכולנו ילדים גדולים וכל אחד אחראי על מעשיו ועל כספו, אבל בכל זאת אני רוצה להזהיר ולהזכיר שמפת הפוזיציות היא בכלל לא מוחלטת וכבר ראינו אותה נפרצת בפקיעות ינואר ודצמבר.
אז לפני שמקרבים בואו נחשוב עוד קצת, האם כמה מאות שקלים נוספים שווים את הסיכון שיכול להגיע לעשרות אלפי שקלים.
אני רוצה להדגיש פעם נוספת שאני רק רוצה להזהיר וחלילה לא לחנך אף אחד.
בהצלחה וסופ"ש נעים!
כן, הכל נכון.ציטוט:
פורסם במקור על ידי danfrog1
אבל מאז למדנו איזה דבר או שניים, כולל שוקת בניהול שחקן.
1180 באמת קרוב. אבל זה לא עניין של אומץ. זה עניין של הגדרת הסכום להפסד. ברגע שזה הוגדר, הוגדרה ההתנהגות במקרה של סיכון.
אני מבחינתי כתבתי שאני מוכן לסכן את הרווחים שכבר יש לי מתחילת השוקת. וגם אז, לא קירבתי את כל הרגל ל 1180, אלא את חציה. כאשר החצי השני ב 1200 (שזה אגב, באזור ה 6%).
הגדרת הסיכון והתהנהגות הנ"ל מתעלמת מניתוח מצב. אבל אחרי שהוגדרה, יכול כל אחד לפעול לפי הערכת השוק שלו. ההערכה שלי היא המשך דישדוש ברצועה 1110-1140.
מסכים איתך בגדול.ציטוט:
2 הערות:
1) אני מניח שהסטייה הכ"כ נמוכה נותנת לאנשים את מרווח הביטחון. אני חושב שמרווחי הביטחון צריכים להיות כפונקציה של הסטייה ולא אחוזים מוחלטים.
2) למיטב זכרוני הפקיעה האחרונה (ינואר) הייתה סופר סולידית ומותאמת פיקס למפה.
[/quote]ציטוט:
פורסם במקור על ידי noam_a
צודק, התכוונתי לנובמבר.
והנה עברנו עוד יום שלא קרה בו כלום, שזה ממש טוב לנו. גם במבט שבועי, לא קרה הרבה. נותרו לנו "לסחוב" עוד 10 ימי מסחר, בהם נשמח עם המדד ימשיך להידבק לאזור הזה עם סופר גלו, וכולנו נלך לדרכנו שמחים וטובי לב עד מאד.
אני סופר ימים קלנדרים, עבור הטטוט, לפי ספירה שלי חמישה ימים עד יום ג' (5/14 = 35.7 אחוז) וימי מסחר עבור השינויים הקרדינלים, כבר למדנו שכאן השוק נסחר בחפיפה עם העולם שלושה ימים בשבוע בלבד ולכן שינויים גדולים עוברים אצלנו ריכוך כלשהו.ציטוט:
שאלה - האם באחוזים האלה הכוונה היא לכתיבה מוגנת או חשופה ?ציטוט:
בכל מקרה, בין פקיעת דצמבר לפקיעת ינואר המעוף דשדש והוא ממשיך לדשדש. אני מעריך שהוא גם ימשיך דשדש עד לפקיעת פברואר עם נטייה לעליה קלה שאינה מסוכנת לכותבי שוקת רחבה באמת. אבל זה אינו המצב האופייני לכל חודש ואני זהיר מרוב המגיבים.
לגבי האחוזים, שחקן מעוף לא התייחס לאחוזים באמצע החודש אבל הבנתי ממנו שהוא מוכן לשקול בחיוב לקרב שבועיים לפקיעה תוך הסתמכות על:
1 כתיבות במרחק מה מה-"מגדלים" של הכותבים. ומן הסתם, גם בהתחשב במגמת הכתיבות האחרונות של אתמול והיום.
2 תוך הסתמכות על התמצאות פיננסית שהיא גבוהה מזו של כל/רוב חברי האתר. מצד שני אפשר להיעזר בסקירות השבועיות שלו.
וכך הוא קירב את רגל ה-CALL-ים שבועיים לפני הפקיעה קרוב מאחוזים אלה. כיוון שחשש יותר מירידות חדות חיכה עם ה-PUT-ים שבוע לפקיעה.
בכל מקרה, מציע להימנע מלהתקרב לפחות מ-5% בשבוע האחרון ובוודאי ש-5% בימים אלה.
זה משחק של הגדולים שיכולים להשפיע ו/או של בעלי ניסיון מוכח של שנים (בכמויות ניסיוניות).
דן, אתה צודק לגמרי, טוב שאתה מעיר על כך.ציטוט:
בסופו של יום אני מצד אחד התקרבתי לסטרייק לאור כל השיקולים שפורטו כאן ומאידך גיסא נותרתי בסוף היום עם 40 אחוז בטחונות לא מנוצלים על כל צרה שלא תבוא.
גם אני מרגיש שלא בנוח בדישדוש הזה, כי ברור שסופו של כל דישדוש הינו בהתפרצות לאחד הכיוונים.
כיס יקר,
האם שוקת כזאת מקובלת במחוזותינו... (האמת שרעיון זה בא אלי תוך כדי שינה) ?
לכתוב ביום ראשון, שבועיים לפני פקיעה
P990 של מרץ ב125 ש"ח בקרוב לפי אופטיונליין כרגע..
ולהגן עליו עם קניית P1000 של חודש פברואר ב16 ש"ח בקרוב.
וככה תוך מינימום בטחונות להנות ממקסימום שחיקה של שבועיים...?
זאם זה רעיון גאוני או דבילי?
תודה לכולם על ההתיחסות.
:)
מר בורסה, אתה פשוט חלמת על אסטרטגיה ידועה שקוראים לה מרווח זמן, בד"כ עושים את זה הפוך באופציות על המדד, כיוון שהטטות משפיעות במיוחד בשבועיים אחרונים.ציטוט:
פורסם במקור על ידי Bursa_Guy
בדוגמא שלך באופציות הרחוקות הטטות לא יבאו לידי ביטוי כמעט, ובמועד הפקיעה תצטרך לקנות הגנה במחיר מלא.
דרור.
בנוסף, אני לא יודע מה ההתייחסות של בית ההשקעות/בנק לעירבוב של אופציות מתאריכים שונים. שהרי במקרה שלך, ההגנה למשל פוקעת. ואז מה? פתאום אתה חשוף.
לא ניסיתי, אבל אני מעריך שבתי ההשקעות מתייחסים לכל חודש באופן אוטונומי.
ובנוסף לטטה שכמעט ולא באה לידי ביטוי, הסחירות של אופציות ארוכות (מרץ בדוגמא הזאת) היא דלילה ביותרציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
אני מבין, כי עד לפקיעה של האופציה המוקדמת , אין כל בעיה התיחסות רגילה מבחינת בטחונות צריך להקפיד לחסל פוזיצה או לקנות בטחון ביום הפקיעה.ציטוט:
סבבה.
אבל אם נגיד קנינו בתחילת פברואר שוקת מוגנת בסטרייק, אנחנו בעצם רוצים לקבל שחיקת ההפרש ביניהן שבמקרה הטוב עומדת על 30 ש"ח על כל אלף שקל ביטחונות שהשקענו.
השאלה אם הדלטא תפעל חזק מספיק כדי להביא לאותו סכום של 30 ש"ח תוך שבוע עם מכירת אופציות מרץ, כי הרי ההפרש הרבה יותר גדול ביניהן, כמאה שקל על כל אלף שקל של בטחונות.
רצ"ב ניתוח שלי , מדוע לדעתי מירב הסיכויים כי בפקיעת פברואר המדד לא יפרוץ את הטווח של 1120-1160.
viewtopic.php?f=93&t=6965
כיוון שניתן לראות כי יש פעמים שהמדד חורג מהרצועה ולאחר מכן חוזר , נראה לי כי מרחק בטחון של שני סטרייקים לכל צד דהינו 1100-1180 , בסבירות גדולה שלא יפרץ.
דעתכם?
דרור
מתאים לי שתצדק . הניתוח נראה נכון. אבל אני לא בקיא מספיק בחומר על מנת שאוכל לאמר משהו מעבר לזה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
הניתוח הזה יכול להיות בסיס לאסטרטגיה שבועית, של שוקת צרה-בינונית במרחק של 1100-1170 מוגנת ב 1080-1190. שוקת כזו יכולה להביא 10% בשבוע. אבל זו כמובן אסטרטגיה בדרגת סיכון גבוהה יותר, שדורשת השארת ביטחונות בצד לצורך תיקונים, ופועלת לפי כל הכללים של אסטרטגיה שבועית.
"אני מרגיש (הרגשה אישית בלבד) שאנשים בפורום נהיו הרבה יותר אמיצים -וכ 16-14 יום לפקיעה מרגישים בטוח מספיק להתקרב ל 1180 שזה כ 3.9% מרחק בלבד לפי מדד 1135"
הצאת לי מילים מהפה.
הריצה הזו לכיוון הסטרייק רווחית אך מסוכנת לשוקת שכתובה עשרות פעמים .כמו שאנחנו זוכרים שחקן כתב שחשוב לא כמה רווח הניבה שוקת אלה עד כמה היא בטוחה.יחד עם זה עם מתקרבים ממש קרוב עם הכתיבות לדעתי זה כבר אסטרטגיה ברמת סיכון גבוה ולא ניתן להתיחס אליה כמו לשוקת רחבה לכן הכללים אמורים להיות אחרים לגמרה לשמשל 10% ולחתוך .
עכשיו אני אישית מרגיש מה זה לנהל שוקת כאשר כל הזמן אתה רואה כמה יכולת להרוויח אילו פשוט היית מתקרב קרוב יותר ולא היית כותב כל כך רחוק בשביל איזה 20 30 שקל מיסכנים.אז זהו זה זו המלכודת חברים. אני נלחם בתופעה מרסן את עצמי ושומר על הכללים .
נראה לי, לשם שינוי משיקולי מקרו, שאנחנו נהנים בשקתות מתקופת דשדוש:
1 מצד אחד חזרנו בערך לרמת 1150 מלפני המשבר ואנחנו צפוים לחזור לרמת 1250 שהושגה שנה קודם לכן, פשוט כי בישראל המשבר היה בעיקר בהלת שווא. אמנם המערב נפגע (גם שם חלק גדול מהמשבר היה בהלת מוגזמת אבל גם ניהול כושל במיוחד של בוש ופולסון), אבל מצד שני הרבית ירדה, עלות חומרי הגלם ירדה, היה פיחות מסוים והפגיעה הישירה בנסחרי בורסת TA היתה מצומצמת. בנוסף, עברה יותר משנה מאז ה-1150 והפגיעה המרבית אינה יכולה להיות יותר מהגידול הכלכלי הטבעי של המדינה בפרק זמן זה.
הערה: בדיוק בגלל שיקולים אלה אני התחלתי לרכוש מניות בדיוק ב-20.11.08. המועד המדויק נקבע כי התרשמתי מהצעדים הראשונים של אובאמה - מינויים ראויים של מנהל שהולך באמת על מבחן התוצאה והתראה לבוש שלא יעז לחזור על ליהאמן ברז'רס.
2 מצד שני, אחרי עליה חדה בורסות המערב בתקופה לא טובה. והן מעקבות את המשך העליה המתונה ש"מגיעה לנו" כי אנחנו כבר במצב די נורמלי אבל עם רבית נמוכה בהגזמה. ביינתים אנחנו מושפעים סנטימנטלית מהמערב ובעיקר מ-ארה"ב וזה מקזז את מגמת העליה. אבל, יקח זמן ונתרגל לכך שהכלכלה שלנו מתקדמת טוב יותר מכלכלת המערב כשם שלקח זמן והתרגלנו שהשקל חזק מהדולר ומהיורו. הסיבה המובנית לעוצמה היחסית של הכלכלה היא שאנחנו מדינה עם חתך אוכלוסיה צעיר (בינתיים) ואילו המערב התחיל לפני כשנה וחצי להתמודד עם הזדקנות האוכלוסיה ובעיקר של ה-"בייבי בום".
3 לכן,2 הכוחות די מאוזנים לאחרונה ועדין נראית תמיכה לכך שהבורסה תהיה מתונה גם בטווח הקרוב.
זה זמן טוב למתחילים באופציות כמוני לתרגל שקתות. וזה זמן רע להתרגל לסיכוני שקתות, כי יבואו חודשים שונים לגמרי בהמשך.
שוקי אתה צודק לגמרי, כגודל הביטחון - גודל התזוזה הפוטנציאלית, זה אחד הסימנים שבמועד כלשהוא תהיה תזוזה חזקה לאחד הכיוונים.ציטוט:
פורסם במקור על ידי שוקי
אתה צריך להיות חזק ולא להיות מושפע, זה קשה.
אם אתה כתוב בלי הגנות ובלי בטחונות, אל תעיז להתקרב, אתה צודק כל הרעיון זה להישאר רחוק, כמה שיותר רחוק, זו ההגנה העיקרית שלך.
כיוון שאני לדוגמא לא מרגיש בנוח בכתיבה ללא הגנות ומצד שני הסטיה נמוכה, אין בשר במרווחים רחוקים ואין לי כוח כל היום להתמקח על חמישה/עשרה שקלים ולשלם עמלות שמהוות עשרים אחוז מהרווח הפוטנציאלי במקרה שהכל הולך כשורה, על כן מצד אחד התקרבתי למדד במספר דרגות קרבה ומצד שני הותרתי לי בטחונות עודפים לשם התנהלות ושיפוצים עד הפקיעה במידת הצורך.
ובנוסף לכל חיברתי לעצמי תאוריה מדוע טווח הפקיעה צריך להיות 1160-1120 "ובטוח" 1100-1180.
על כל מקרה בני לביני , אני גם יודע מה אני עושה במידה והמדד מקבל תנודה חזקה לאחד הצדדים.
אופיר , לדוגמא כפי שאני מבין מתמודד אם אותם הקשיים בדרך של כתיבה כמה שיותר רחוקה ללא הגנות והוספת הגנות רק על מנת למקסם ניצולת של בטחונות לשם כתיבה רבה יותר כאשר הוא תמיד בניצולת מלאה של בטחונות אם מוכנות לחתוך הפסדים כאשר תהיה תנודה מסוכנת לטעמו.
אין מה לעשות , כל אחד צריך לקיים מסחר שמתאים לו ולאופי שלו.
הכי חשוב זה להבין באיזה רמת סיכון אתה מצוי ולדעת מה אתה עושה בכל אחד מהתרחישים.
סה"כ יש שלוש אפשרויות (ושני תתי אפשרות):
אחד-דישדוש - תענוג לכתבנים.
שתיים- עליה,
חדה- ואז צריך להערך לשיפוצים במידת הצורך על פי כל הכללים.
מתונה- ואז דווקא ניתן להגביר כתיבות.
שלוש-ירידה,
חדה ואז צריך להערך לשיפוצים במידת הצורך על פי כל הכללים.
מתונה- ואז דווקא ניתן להגביר כתיבות.
כמובן , אחד הקשיים הגדולים זה לנסות לפענח מתי תנועה חדה הופכת למתונה וההפך.
על כן , ככל שתהיה כתוב רחוק יותר תהיה מושפע פחות מהתנודתיות ותזקק פחות לניתוחים מלומדים ולצפיה לאן השוק הולך, דבר שאנו בכתיבה רחוקה מנסים בכל מועדנו להימנע ממנו.
שיהיו רק הצלחות.
דרור
דמי כיס וחברים שלום,
רציתי לשמוע את דעתכם, קרבתי את השוקת מתחילת החודש ל C1180 ו P1060, ונותרי עם ההגנות המקוריות ,PUT 970 קנוי ו C1270 קנוי שלא הצלחתי למכור.
האם כדאי לכתוב כבר לחודש מרץ P980 ו C1260 כך שמה שלא הצלחתי למכור ישמש כהגנה?
אם כן אני מניח שצריך לגלגל את ההגנות עד לפקיעת פברואר?
שבוע טוב לכולם
מאיר טל
הי מאיר.ציטוט:
פורסם במקור על ידי מאיר טל
הגנה בין תאריכי פקיעה שונים אינה הגנה. הנה הסבר:
נניח שתמכור C1260 למרץ. ונניח שביום הפקיעה של פברואר, המדד יגיע ל C1250. ההגנה של פברואר פוקעת מחוץ לכסף ולא שווה יותר כלום. ואתה תקוע עם C1260 מכור ללא הגנה. קניית הגנה חדשה תהיה מאד יקרה בגלל הקרבה למדד.
גם לי יש C1270. אני מתייחס לזה כאל פסל סביבתי.
אופיר שלום,
כוונתי היא:
זה כמו לפתוח היום שוקת נוספת למרץ עם הרבה יותר בשר לשחיקה, ועם בטחונות שכבר קיימים.
אם עד פקיעת פברואר אין תזוזה דרסטית - אז כבר יש רווח נאה , ואם יש תזוזה חזקה אז לפחות יש לך הגנה שנגלגל אותה לחודש הבא.(בכל מקרה הגנה זו אמטרה להפתח בחודש מרץ).
יום טוב
מאיר טל
בוקר טוב
למה שאתה קורה הגנה אין שום יכולת להגן !
שים לב אתה נמצא כבר היום למעשה ללא הגנה אפקטיבית ועוד מתכננן להשתמש בזה לצורך כתיבה חדשה.
ממליץ לעבור על הכללים מחדש.
ואם אתה מחליט לכתוב ללא הגנה שזה בהחלט לגיטימי לפחות אל תשלה את עצמך אם זה שיש לך הגנה.
מאיר,ציטוט:
פורסם במקור על ידי מאיר טל
קודם כל, חשוב להבין שלא סתם כולם מתעסקים עם האופציות הקרובות למועד הפקיעה ולא עם האופציות הרחוקות יותר. הסיבה היא שקצב השחיקה אינו קבוע, אלא הולך ועולה עם הזמן. הדבר רלוונטי במיוחד לאסטרטגיית שוקת, שכולה מבוססת על שחיקה. אופציות מרץ נשחקות להן לאיטן כרגע. כאשר אופציות פברואר הולכות ותופסות תאוצה.
המילה "גילגול" היא מילה מטעה מאד. באופן מעשי, לא קיים כזה דבר "גילגול". יש סגירה של ההגנה בחודש X, ופתיחה מחדש בחודש X+1. העובדה שהחזקת הגנה בחודש X לא נותנת לך שום יתרון בחודש X+1.
תעבור שוב על הדוגמא שנתתי לך. תראה את הבעיתיות.
אני גם חשבתי על זה.
הכוונה ש P980 קנוי כבר לא שווה כלום. (של חודש פברואר)
אז אני ימכור P990 של מרץ ששווה יותר ממאה ש"ח כרגע.. כאשר הכוונה שלי למכור אותו בלי הגנות, אבל הפוט שנשאר לי מחודש פברואר ישמור לי על בטחונות מאוזנים בחשבון לפחות למשך שבועיים אם עד אז הפוט של מרץ לא ישחק כלל וכלל.
מישהו מבין מה אני מנסה להגיד?
[quote="Bursa_Guy"]אני גם חשבתי על זה.
הכוונה ש P980 קנוי כבר לא שווה כלום. (של חודש פברואר)
אז אני ימכור P990 של מרץ ששווה יותר ממאה ש"ח כרגע.. כאשר הכוונה שלי למכור אותו בלי הגנות, אבל הפוט שנשאר לי מחודש פברואר ישמור לי על בטחונות מאוזנים בחשבון לפחות למשך שבועיים אם עד אז הפוט של מרץ לא ישחק כלל וכלל.
מישהו מבין מה אני מנסה להגיד?[/quot
זה בדיוק מה שהתכוונתי,
בכל מקרה כתיבת השוקת שלי בפברואר קיימת ומוגנת מ-2 הצדדים.
מאיר ובורסה,
התחושה שלכם נכונה ומצויינת בהנחה שגם במרץ נבלה ברצועה הצרה של המדד בה בילנו עד היום.
נכון יש לכם הגנה שעלתה גרושים ותמכרו אופציות ביוקר לחודש הבא, כל זה כדאי רק , אבל רק אם אתם חושבים שבשבועים האלו עד לפקיעה שאז תצטרכו לרכוש הגנה חליפית, המדד ימשיך לשחק באותו הטווח, ובעצם את מערכים את הפוזיציה שלכם בחודש נוסף.
היתרון של כתיבה באופציות שיש מועד פקיעה.
תזכרו שהטטה=שחיקה נכנס לפעולה מואצת בשבועים האחרונים של החודש.
לכן אם כבר עושים הפוך , קונים אופציה להגנה בחודש הבא ומוכרים אופציה שתהנה משחיקה מואצת בחודש זה.
באופציות הרחוקות מהכסף , זה לא יעזור לכם.
כדאי לכם כדי להבין עם עצמכם את העניין להשתמש באקסל של רון=RH2000 .
וואלה זה מעניין...
לקנות הגנה יקרה של מרץ שתשמש אותי גם לפברואר וגם למרץ... זה באמת מעניין.
נגיד לקנות P990 של אפריל ב240
ולמכור P1000 של מרץ ב110
ואז במידה והשוק לא צולל, יש לך 110 שקל בסוף מרץ פלוס הגנה לאפריל.
השאלה ונגיד הממדד נופל בתחילת מרץ ל1150, בכמה אחוזים יעלה מחירן של שתי האופציות? סביר אפילו שבמקרה של ירידות ניהיה מרווחים על אופציה של אפריל יותר מההפסד של האופציה של מרץ, אם זה יקרה בתחילת החודש.
נופל ל 1050 *