-
Re: שוקת רחבה ינואר - דיונים ופרשנויות
תודה על הבאת המידע.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
שוקת רחבה קלאסית עובדים בהגנה של מרווח אחד.
אצלנו הוא אמר במפורש שבכאלו מרחקים, אין צורך בהגנה.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
כאשר יש תזוזה חזקה לכיוון מסויים, מזיז את הרגל המרויחה וצובר שם את הרווחים, לא נוגע ברגל מפסידה, לטענתו התזוזות ברגל המרוויחה אמורות לכסות ההפסד המקסימאלי של 1000 ש"ח.
לא נראה לי שרווחים בתזוזות של רגל אחת יכולים להגיע לכיסוי החוב ברגל המפסידה.
לא רואה איך זה קורה.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
נראה לי כי הוא "מתאפק" ולא מזיז את הרגל המפסידה עד לצבירת סכום מתאים ברגל המרוויחה ורק לאחר התקרבות "מסוכנת" לרגל המפסידה מבצע תזוזה ברגל המפסידה.
ואז זו התזוזה הכי יקרה. במילים אחרות, הוא הולך על גישה עם יותר ריסק.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
דמי כיס במאמר מוסגר , נראה לי כי הדרך שלך מגבירה עד מאוד את הסיכון ביחס לסיכוי.
על מנת להכפיל את הרווח ברגלים שאתה מוכר ללא הגנה אתה מצוי בסיכון "אין סוף".
כך שבמקום מחצית הרווח והפסד מוגבל אתה בוחר ברווח כפול והפסד אינסופי.
אבל אני עושה את זה רק במרחקים הגדולים. ברור שעם ההתקרבות, אני גם אשים הגנות.
אגב, אם ראית את המקרה שמאיר כתב עליו כאן, דווקא הגנה רחוקה יותר, זה מה שהציל אותו מהפסד רצחני בפקיעה האחרונה
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
צריך לזכור כי באופציות של 50/60 ש"ח משהו עדין מוכן לשלם עליהם כסף כיוון שהארוע אכן עשוי להתרחש.
ברור שארוע יכול להתרחש.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
הגדרתה סטופ ב- 250 , סיים את היום ב- 240, לא בוצעה מכירה, מסחר נסגר, למחרת פותח בחמש מאות , מה אתה עושה?
מקלל וסוגר. אבל זה חתיכת זינוק. אם זה יקרה, לא משנה מה הרכב השוקת, אני סוגר ומטפס מייד על הגדר. זה אומר שמשהו רע מאד קורה בשוק ועדיף להיות בחוץ.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
מעניין כי על אופציות של 60 ש"ח ניתן לטחון מילים עד דק ותמיד נשאר בשאלה מה לעשות כאשר הפכה למאתים וחמישים ש"ח.
לדעתי, לחתוך. אם אופציה של 60 הופכת ל 250, קורה משהו חסר שליטה.
משהו לא מסתדר לי בראש. שחקן היום הלך על הפרש בין P990 ל P1000.
כרגע, במחירי סגירה זה הפרש של 14 ש"ח. וזה מקביל ל P900 לא מוגן.
בהתרסקות, P1000 יקפוץ נניח פי 10, וגם P990 יקפוץ פי 10. אז ההפרש יקפוץ פי 10 ל 140 ש"ח.
P900 יקפוץ פחות כי הוא יותר רחוק. אז מה יותר בטוח?
בהמשך החודש, האופציות הרחוקות נשחקות יותר מהר. ואז כשמתקרבים לסטרייק, ההפרשים בין האופציות הופכים להיות יותר גדולים. ואז ככל שמתקרבים לפקיעה, ברור שצריך לעשות הגנות, ואז זה גם כדאי.
-
שחקן ערב טוב
כתבת הנחיות שלא נסגור כתיבה עם עלותה לא תהיה פחות מ 50% מהכתיבה המקורית
להזכירך לפי הנתונים שרשמת בפתיחה
מכירת פוט 990 וקניית פוט980 הניבה 30 ש"ח
ועכשיו הסגירה הניבה 20 ש"ח
[ארכוש put 990 עלות 75 ש"ח - רווח 80 ש"ח.
אמכור put 980 עלות 65 ש"ח - הפסד 60 ש"ח.
וזה לא פחות מ 50%
שתי שאלות:
1 . האם התכוונת רק שמה שמכרנו יהיה פחות ב 50% ממה שהיה שהיה שכתבנו ואז נקנה בחזרה ( אם ככה הכל בסדר )
2 . אבל אם התכוונת גם לכתיבה וגם להגנה אז זה לא פחות מ 50%
ואז למה קרבנו ?
תודה
-
ראשית אציין כי קראתי כל מילה בשרשור הארוך והמדהים הזה ואני מלא התפעלות על הפתיחות, השיתוף והעזרה מצד כלל הגולשים, תודה רבה לכם.
אני נמצא כרגע לאחר השיעור השני של יוסי בקורס ניגזרים א' המתקיים בירושלים ללא ידע קודם בתחום (למעט הימורים עם תוצאות כואבות).
כאחד שלא מסוגל להבין תיאוריה, אלה אם כן הוא מנסה אותה בפועל, כתבתי הבוקר שוקת רחבה C1210-P1010 עם הגנה צמודה שהכניסה לי תגמול של 80 ש"ח (לפני עמלות), אבל אחרי שקראתי את כל השרשור וגם את דיברי שחקן בשרשור שלו, אני מתחיל לחשוש שהשוקת לא מספיק רחבה (בשביל להמשיך לגלגל אותה במהלך החודש). הייתי שמח לשמוע חוות דעת על המהלך.
-
כמה יחידות, כתבת?
מה מרחק ההגנה?
-
יחידה אחת, הגנות צמודות (1020-1220)
-
קודם כול , אני מניח שקניתה פוט 1000 ולא 1020
אם כתבתה פעם אחת עם הגנה צמודה. ממה בדיוק אתה חושש ?
-
ראשית , הפסד מקסמאלי 1000 ש"ח פחות התקבול.
שנית, תיכנון שוקת רחבה מיועד לכמות גדולה יותר של יחידות.
ויצירת רווח "סולאדי" של 5 אחוז חודשי לפחות בסיכון מינמאלי.
10,000 ש"ח = עשר יחדות, במקרה שלך עבור תקבול 800 ש"ח לפני תיקונים.
100000 ש"ח = 100 יחידות. במקרה שלך עבור תקבול של 8000 ש"ח.
במקרים האלו הניהול וההתנהולת מעוררים חשש ולכן המרחקים צרכים להיות מקסימאלים לכיוון האופציות של שישים ש"ח.
אם קראת את הנחיות שחקן מעוף , אז אכן כתב מצומצם מדי, כיוון שמדובר ביחידה אחת אז הסיכון מינמאלי, בכל מקרה אתה מחוץ למקס פיין , דהינו בטווחים הללו הכותבים כבר יפסידו, ולכן הם "אמורים" להלחם על המדד.
מציע לך להמתין ולראות את הנחיות שחקן לאורך כל החודש.
בכל מקרה אתה תהנה משחיקה של שלושה ימים לקראת הסוף שבוע.
בהצלחה
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי erezk
קודם כול , אני מניח שקניתה פוט 1000 ולא 1020
צודק, טעות של מתחילים
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
ראשית , הפסד מקסמאלי 1000 ש"ח פחות התקבול.
זה נכון, אבל אני מניח שנקודת המוצא היא לא להגיע למצב שבו אתה נאלץ להכניס את היד לכיס
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
שנית, תיכנון שוקת רחבה מיועד לכמות גדולה יותר של יחידות.
ויצירת רווח "סולאדי" של 5 אחוז חודשי לפחות בסיכון מינמאלי.
בתור מתחיל לא רציתי להשתולל על ההתחלה (החלטתי להפסיק עם ההימורים וללמוד את התחום הזה כמו שצריך) , מה שחשוב לי כרגע (כמו ששחקן אומר) זה לא הרווח הכספי אלה הלימוד ואת זה עדיף לעשות בלי לחץ של סיכון סכום משמעותי.
לגבי הביטחונות וחישוב הרווח, במערכת נכתב כי נלקחו 860 ש"ח בטחונות ולא 1000 זה נובע מהמרחק?, ואם הייתי עושה 50 יחידות זה היה נשאר 860 ליחידה?
לגבי הרווח החישוב כאמור הינו80/860*100 כלומר 9.3% רווח בשלב זה
האם ניתן להסיק מכך (בהנחה שאני מסתפק ברווח כזה) שאם המדד ימשיך לדשדש עד שבוע הפקיעה ולא יתקרב לאחת הרגליים פחות מ-5% בשבוע הפקיעה אז ניתן לתת לאסטרטגיה למות מוות טיבעי?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דג המזל
יחידה אחת, הגנות צמודות (1020-1220)
השוקת שכתבת אכן צרה מידי כדי לענות להגדרה של שוקת רחבה.
אבל מכיוון שיש לך רק יחידה אחת מוגנת, אז אין לך מה לגעת. באופן מעשי אני לא רואה את הגבולות האלו נפרצים. אם היית כותב כמות גדולה של יחידות, אז המצב היה לא נוח.
-
אתה עדיין בתחום של שוקת רחבה. רוב הסיכויים שתוכל גם לצמצם רגליים קצת כך שהרווח יגדל.
אם לא הרי ששילמת 950 שקל עבור הקורס וקצת פחות עבור עוד לימוד מעשי.
-
שלום לכולם,
שחקן כתב "כתבתי בתקבול 100 ש"ח שווי האופציה 240 ש"ח ולא בצעתי קירוב מוקדם - אסגור 1260 ואכתוב 1280."
האם הכוונה בשווי 240 למה שעולה לסגור את הפוזיציה או למחיר קניה של האופציה הכתובה בלבד?
תודה.
דורון
-
זה לא ממש משנה.
אם אתה מסתכל על הפרשים, אז תמשיך להסתכל על הפרשים. ואם אתה מסתכל על מחיר האופציה שמכרת, אז תמשיך להסתכל שם. הדברים זזים פחות או יותר באותה פרופורציה כאשר אתה במרחק סטרייק אחד.
-
תודה אופיר אבל יש לי בכל זאת בעיה עם זה:
אם קניתי הגנה ב-100 ומכרתי סטרייק מעליו ב-200 (מספרים נוחים רק לצורך הדוגמה), אז התקבול הוא 100 ש"ח כמו בדוגמה של שחקן.
בכל זאת נשאלת השאלה מתי לבצע תיקון:
האם כשמחיר האופ' הכתובה עלה ל-440 (פער 240 ממחיר הכתיבה וכ-3.5% במדד) והקנויה בערך ב-280 שאז סגירה עולה לי כ-160 ש"ח, או כשמחיר הסגירה מגיע ל-240 ש"ח - יש פה פער של 80 ש"ח לזוג מה שמאד משפיע על הכמות של הרגל המתוקנת.
-
קרא עוד פעם את דיברי שחקן ותראה שהוא מדבר על הכתיבה!! כלומר מחיר האופציה הכתובה שווה כעת פי שניים מהמחיר בה היא נקנתה.
-
היי ,
שחקן התייחס לאופציה הכתובה בלבד ( ולא לשינוי במרווח עצמו ) , כלומר אם האופציה הכתובה בצד המפסיד הייתה 200 ש"ח בתחילה ( בדוגמא של dcolton ) , הרי שבכדי להרחיק אותה צריך :
1. שהאופציה הכתובה תתיקר לפחות ב 100% - כלומר תעלה לפחות 400 ש"ח .
2. שזה יהיה לאחר ניכוי של קירוב הרגל ( שאותה אנו בוחנים ) במידה והספקנו כבר לבצע כזו , דוג' קיבלנו X ש"ח מקירוב רגל ה Call במהלך קודם , אך עכשיו המדד עלה ועימו עלה מחירה של ה Call ועומד כעת מעל ל 400 ש"ח , אנו נרחיק רק במידה ומחירה של ה Call נמצא כעת לפחות על 400+X ש"ח .
3. במידה וזה יותר מ - ...( יש המשך מפורט יותר ששחקן ציין שם )
לשים לב ! שכל המדובר הוא רק במידה והזמן לפקיעה גבוה מ 21 יום , במידה וזה פחות הנוסחה צריכה להשתנות מעט עקב תאוצת היווניות ( אני מעריך ששחקן יתייחס לכך בהמשך החודש ).
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי doron820
היי ,
שחקן התייחס לאופציה הכתובה בלבד ( ולא לשינוי במרווח עצמו ) , כלומר אם האופציה הכתובה בצד המפסיד הייתה 200 ש"ח בתחילה ( בדוגמא של dcolton ) , הרי שבכדי להוזיז אותה צריך :
1. שהאופציה הכתובה תתיקר לפחות ב 100% - כלומר תעלה לפחות 400 ש"ח .
2. שזה יהיה לאחר ניכוי של קירוב רגל מרויחה במידה והספקנו כבר לבצע כזו , דוג' המדד עלה והספקנו לקרב את רגל ה Put וקיבלנו על כך X ש"ח , ומנגד ב Call המחיר עלה מעל ל 400 ש"ח , אנו נוזיז רק במידה ומחירה של ה Call נמצא כעת לפחות על 400+X ש"ח .
3. במידה וזה יותר מ - ...( יש המשך מפורט יותר ששחקן ציין שם )
לשים לב ! שכל המדובר הוא רק במידה והזמן לפקיעה גבוה מ 21 יום , במידה וזה פחות הנוסחה צריכה להשתנות מעט עקב תאוצת היווניות ( אני מעריך ששחקן יתייחס לכך בהמשך החודש ).
לפי דעתי יש לך טעות בסעיף 2.
הניקוי של קירוב רגל מרויחה רלונטי אך ורק אם הוא בוצע לאותה רגל.
זה לפחות מה שאני הבנתי.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דג המזל
לגבי הרווח החישוב כאמור הינו80/860*100 כלומר 9.3% רווח בשלב זה
האם ניתן להסיק מכך (בהנחה שאני מסתפק ברווח כזה) שאם המדד ימשיך לדשדש עד שבוע הפקיעה ולא יתקרב לאחת הרגליים פחות מ-5% בשבוע הפקיעה אז ניתן לתת לאסטרטגיה למות מוות טיבעי?
שאלה טובה שגם אני שואל את עצמי עוד מדיוני השוקת של דמי כיס בחודש שעבר.
אני מניח שבהינתן והמדד דישדש במשך כל החודש אז התשובה חיובית וכך אפשר להרוויח מאפקט התטא 10% בחודש בלי פעולות (ועמלות, וזמן מול המחשב) מיוחדות.
אם אני לא טועה, מישהוא גם העלה סטטיסטיקה, שהיסטורית רוב השנים המדד בסה"כ מדשדש.
השאלה שלי היא, שזה נשמע "to good to be true" להרוויח כך...לא? :?:
או שזה הכוונה "היופי של השוקת" וה "לחם והחמאה של השחקנים" כמו שיוסי אומר בקורס?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי erezk
ציטוט:
היי ,
זה לפחות מה שאני הבנתי.
כך גם אני הבנתי. לגבי מה ששחקן התייחס עד עכשיו הוא לא "ערבב" חישובים בין הרגליים.
-
לא הבנתי כמה דברים, אשמח להבהרות :
1. שחקן כתב - "מכיוון שהתטא היא כשליש עד מחצית מהווגא הרי שעליה ל-25 מתקזזת עד יום ראשון הבא. האם התכוון לעלייה בס.ת. (של הקרובות לכסף) ל-25? מישהוא יכול להסביר את הרעיון? (האם התכוון שהתטא תהה שקולה לעלייה בס.ת. רק כעבור שבוע?)
2. שחקן החל לתאר מה עושים בתנודה חדה. השאלה עד כמה אנחנו קרובים - ואז מתוארים מצבים שונים. "אם שווי האופציה הכתובה הוכפל......
מישהוא יכול להסביר? (הניסוח שם לא ברור לי)
תודה רבה
-
עוד שאלה,
לא הבנתי מה המטרה בהזזת הרגל האחרונה. מראש אמרת שחקן לא להתעקש על המחיר העיקר הלימוד אבל בכל זאת לרובינו הקידום הניב שקלים בודדים או כלום, וזאת במחיר של עלייה בסיכון והתקדמות לעבר המדד.
לא הבנתי מדוע ביצענו זאת, האם לא כדאי היה להמתין אפילו עד תום שבוע הבא (בגלל שזה חודש ארוך ובגלל שהשפעת היווניות נמוכה, לפחות היינו מרווחים עוד תטא....ומקדמים כשיש ערך ממשי לקידום...???? :?:
אשמח להבהרות - חשוב מאוד להבין בשלב זה
תודה ושבת שלום
-
כמה דברים שלא ברורים לי:
1. למה קיימת ההגבלה של 21 הימים שאם לא חלפו, אני לא מגלגל את הרגל?
2. אם צריך לגלגל תוך הכפלת כמויות נדרשים עוד בטחונות.
שחקן - בכמה אחוזים מהתיק אני יכול להשתמש לשוקתות וכמה אחוזים לשמור בצד לתיקונים עתידים במקרה קטסטרופה?
3. נאמר שהמדד נע בכיוון הרגל ונאמר שאופציה שכתבתי ב-100 שווה כבר 200 וגם המרחק לפקיעה הוא יותר מ-21 ימים וגם לא ביצעתי קירוב של הרגל.
במקרה כזה אני מפסיד 100 שקלים מרחיק את הרגל ב-2 סטרייקים.
השאלה היא האם הקמת הרגל החדשה במרחק 2 סטרייקים אמורה לכסות את ההפסד של 100 השקלים?
4.בהמשך להודעת קירוב רגל הפוט:
הטריגר לקירוב היה שחיקה של האופציה הכתובה P990 מ-155 ש"ח ל-75 , ומקירוב הרגל ל- P1000 עם הגנה ב-990 אמור היה להיכנס 25 ש"ח.
כשבאתי לבצע את השינוי הכנסה מהקמת הרגל החדשה היתה 15 ש"ח ולכן לא ביצעתי. מצד שני ראיתי שאני יכול לקבל 25 ש"ח אם אני כותב P1010 עם הגנה צמודה.
השאלה היא האם הקירוב הוא תמיד סטריק אחד קדימה או שבוחרים רגל שמכניסה 20-30 ש"ח כמו בשיקולי שחקן בהקמת השוקת (כלומר לעלות ל-P1010 עם הגנה ב-1000)?
עמית
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
עוד שאלה,
לא הבנתי מה המטרה בהזזת הרגל האחרונה. מראש אמרת שחקן לא להתעקש על המחיר העיקר הלימוד אבל בכל זאת לרובינו הקידום הניב שקלים בודדים או כלום, וזאת במחיר של עלייה בסיכון והתקדמות לעבר המדד.
גם אני ביצעתי את ההחלפה בלי לקבל עליה תמורה. אלא אם כן יש משהו שאני לא מודע אליו, נראה לי שזה לא היה נכון להגדיל סיכון ולקבל תקבול 0.
-
אין טעם להזיז רגל אם לא מקבלים תמורה.
המשמעות של הזזת רגל היא הגדלת סיכון וזה צריך להיות תמיד כנגד תמורה.
אם אין תמורה, אין שום טעם להזיז.
-
היי שבת שלום, כמה הבהרות לעניין העתקת הרגל ונקודות נוספות:
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
לא הבנתי כמה דברים, אשמח להבהרות :
שחקן כתב - "מכיוון שהתטא היא כשליש עד מחצית מהווגא הרי שעליה ל-25 מתקזזת עד יום ראשון הבא. האם התכוון לעלייה בס.ת. (של הקרובות לכסף) ל-25? מישהוא יכול להסביר את הרעיון? (האם התכוון שהתטא תהה שקולה לעלייה בס.ת. רק כעבור שבוע?)
תודה רבה
התטא- מושכת את מחיר האופציה כלפי מטה, הווגא מושכת את מחיר האופציה כלפי מעלה - "מכיוון שהתטא היא כשליש עד מחצית מהווגא" ובסופ"ש (חמישי- ראשון) התטא עובדת - אבל לא הווגא, הרי היא עליית מחיר האופציה בגלל העלייה בתנודתיות (הווגא) תקבל פיצוי מה בגלל חלוף הזמן (תטא) ושחיקת מחיר האופציה.
ואז נשאלה השאלה, בשוק הנע חדות ואז התטא לא מצליחה להדביק את הווגא? - "אז עלינו לגלגל את הפוזיציה, ובאופציות קרובות לכסף, הוגא תוביל לעליה משמעותית מערך התטא כך שלא יהא קיזוז מלא = עלינו לפתוח פי כמה יותר פוזיציות בכדי לשמור על ערך הכסף בתנודה חדה"
מה קורה כאשר ישנה תנודתיות כה חזקה שהתטא אינה מצליחה לפצות במלואה?
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
שחקן החל לתאר מה עושים בתנודה חדה. השאלה עד כמה אנחנו קרובים - ואז מתוארים מצבים שונים. "אם שווי האופציה הכתובה הוכפל......
יש לשים לב כי הכללים הללו נוגעים לאופציה שנכתבה ושהמדד התקרב אליה (וכעת היא מצוייה במצב של הפסד) הטיפול באופציה זו, יגזור את הטיפול גם באופציה המכסה (הקנויה)
מצב ראשון: מחיר האופציה עלה אולם עדיין לא הוכפל למשל האופציה נכתבה המחיר 100 ועתה מחיר הוא 180 (עוד לא הוכפל) - לא עושים דבר (=יושבים על כפות הידיים)
מצב שני- שלושה תנאים מצטברים לו: (1) מחיר האופציה הכתובה הוכפל, (2) ובעבר כבר ביצעתי קירוב רגל שהכניס כסף פחות סך ההכפלה (בנטו- זה בעצם המצב הראשון) או לא ביצעתי קירוב בכלל (3) וגם המרחק לפקיעה עולה על 21 יום. במצב זה כוחה של הווגא עולה על כוחה של התטא וצריך להתחשב ביחסי כוחות אלו. במקרה זה יש להרחיק את הסכנה לכדי שני סטרייקים. למשל (בכל הדוגמאות אנו מעל 21 יום לפקיעה):
אם אופציה נכתבה במחיר 100 ועתה מחיר הוא 240 (עליה במחיר מעל 100%) - ולא בוצע קירוב רגל סוגרים את האופציה ומרחיקים 2 סטרייקים.
אם אופציה נכתבה במחיר 100 ועתה מחיר הוא 240 (עליה במחיר מעל 100%) - ובוצע קירוב רגל במהלכו התקבלו 50. במצב זה, התקבול המקורי ועוד התקבול שנוצר מקירוב הרגל (100+50=150) עולים על מחצית ממחיר האופציה (240<300= 150*2) לא עושים דבר.
מצב שלישי: מחיר האופציה עלה בצורה חדה, חדה מכפליים. כל מדרגה של 50% מעל הכפליים, מצריכה הרחקה של הסכנה בסטרייק אחד נוסף (ולכל היותר 5 סטרייקים)
אם למשל האופציה נכתבה ב 100 ועתה מחיר 250 (מחירה עלה ב 150% ומהווה 250% מהמחיר המקורי) למשל אם האופציה נכתבה במחיר 100 ועתה מחירה 250 מבצעים הרחקת סכנה בשלושה סטרייקים (2 סטרייקים בגין הכפלת המחיר ועוד אחד בגין עליה של 50%)
לסיכום, מתי מרחיקים את הרגל וכמה (מעל 21 יום לפקיעה):
1. אם המחיר הנוכחי של האופציה, עולה מעל כפליים על סך כל התקבולים ממנה (כולל תקבולים מקירוב רגליים) נרחיק בשני סטרייקים
2. אם המחיר הנוכחי של האופציה, עולה מעל פי 2.5 על סך כל התקבולים ממנה (כולל תקבולים מקירוב רגליים) נרחיק בשלושה סטרייקים. כל 50% מעל הנ"ל מרחיק בסטרייק אחד - עד חמישה. וזהו פחות או יותר
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
לא הבנתי מדוע ביצענו זאת, האם לא כדאי היה להמתין אפילו עד תום שבוע הבא (בגלל שזה חודש ארוך ובגלל שהשפעת היווניות נמוכה, לפחות היינו מרווחים עוד תטא....ומקדמים כשיש ערך ממשי לקידום...???? :?:
אכן, קירוב הרגל מקרב את הסכנה אולם אני משער כי הכוונה היא שאופציות רחוקות מתחילות למצות את שחיקת התטא שלהן בשלב מוקדם, על מנת להנות מהמשך שחיקת התטא, יש לקרב את הסטרייקים גם אם יש תקבול מיידי נמוך. הגידול בקצב שחיקת התטא בגין קירוב הרגל אמורה לפצות על העניין הזה
בהצלחה!
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gsk
ציטוט:
פורסם במקור על ידי erezk
ציטוט:
היי ,
זה לפחות מה שאני הבנתי.
כך גם אני הבנתי. לגבי מה ששחקן התייחס עד עכשיו הוא לא "ערבב" חישובים בין הרגליים.
צודקים כך נראה ממה שכתב שחקן , תוקן
תודה
-
שלום לכולם ובמיוחד לכל החדשים,
דבר אחד בולט מהשאלות כאן - רובכם עדיין בשלב שאתם מאמינים שאפשר לנצח את השוק במעוף...
אז כמה עובדות:\
1. 97% מהמשקיעים במדד המעוף מפסידים ובדרך כלל מודבר בארגזים של כסף. ההפסדים במעוף הם הגדולים ביותר בכל התחומים והסיכוי להרוויח הוא הקטן ביותר. אנשים נמחקים לחלוטין כי יש בתחום הזה את הרצון להשקיע יותר על כל הפסד. הרצון להחזיר את ההפסד מפשיט אנשים מעורם ותאוות הבצע בתחום היא מהגדולות ביותר.
2. אי אפשר לנצח את הגדולים את הבנקים והם משקחים במדד לפי הרווח הגדול ביותר. כלומר הם מנקים את השולחן מהכסף שאנשים שמו לפי המיקום הכדאי ביותר. תפסיקו לחשוב שהכל מתמטי. זה בולשיט. יש מי ששולט בשוק הזה וקובע איפה המדד יסגר בכל רגע נתון. זה שמוכרים לכם אשליות ואתם בוחרים להאמין זה גרוע מאד.
כדי להרוויח במעוף חייבים לשחק בקטןובזהירות ואת זה לומדים אחרי הרבה הפסדים.שמעתי את זה מהגדולים ביותר בתחום ויש גם אתרים בהם התורה הזו כתובה.
3. לפחות פעמיים בשנה מרוקנים את כל כותבי השוקתות מכל הכסף שלהם לרבות כל הרווחים של כל השנה וזה בלתי נמנע. האסטרטגיה הזו לא ניתנת לבלימה בזמן כשהשוק משתולל ולא יעזור מה יגידו לכם אתם לעולם לא תצליחו לתפוס את השוק בזמן. ברגע שמגיע הרגע - ההפסד הוא בטוח ורק ברי המזל יצליחו להקטינו.
שוקת כתובה היא מהאסטרטגיות המסוכנות ביותר וחייבים להפנים שההפסד הוא בטוח מתישהוא וכשהוא מגיע לא כדאי לכם להיות כתובים ב- 100 יחידות כפי שחלקכם ציינו כאן.
אז נא להיזהר...
-
HRL
המון תודה, הסברת ממש ברור.
רק בדבר אחד אני לא בטוחה - נראה לי(לפי הניסוח שלו)
שהתנאי של 21 יום ומעלה, תקף רק מהתנאי השני שלו "אם שווי האופציה הכתובה הוכפל והמרחק הוא 21 יום ומעלה...."
אבל מצד שני, הוא מתאר מצבי קיצון רלוונטים למצבינו היום בשוקת המשותפת - ואם זה כך, אז באמת התנאי מצטבר.
בקיצור - אשמח אם נקבל אישור לכך שהתנאים הם מצטברים.
תודה
-
HRL
עוד משהוא לגבי הקידום שביצענו - בעצם מה שאתה אומר זה שביצענו את קידום על מנת לקבל תטא משמעותית יותר ברגל החדשה...כלומר לפי מה שכתבת
"על מנת להנות מהמשך שחיקת התטא, יש לקרב את הסטרייקים גם אם יש תקבול מיידי נמוך. הגידול בקצב שחיקת התטא בגין קירוב הרגל אמורה לפצות על העניין הזה"
אם כן, למה לא קידמנו יותר? אם תסתכל בניגזרים, התטא סביב מדד 1000 נעה סביב 1-5 ש"ח. היא מתחילה להיות משמעותית רק ברמות של 1070 ומעלה... :?:
תודות
-
אכן השחיקה בתטא מעט יותר גבוהה באופציות הקרובות (והיא תלך ותגבר) אבל כאן נכנס אלמנט הסיכון כמובן, (דלתא, גאמא)
ועל זה אמרו: "אולי לי מייצרי ואוי לי מיוצרי" - אנו צריכים לשמור על מרחק סביר בו נוכל להתחמם מלהבת המדורה- אך חס ושלום נזהר ונשמר שלא להכוות ממנה
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי HRL
אכן השחיקה בתטא מעט יותר גבוהה באופציות הקרובות (והיא תלך ותגבר) אבל כאן נכנס אלמנט הסיכון כמובן, (דלתא, גאמא)
ועל זה אמרו: "אולי לי מייצרי ואוי לי מיוצרי" - אנו צריכים לשמור על מרחק סביר בו נוכל להתחמם מלהבת המדורה- אך חס ושלום נזהר ונשמר שלא להכוות ממנה
אני חושב שזה הפוך. השחיקה היא קודם כל באופציות הרחוקות.
-
דמי כיס,
התטא משמעותית יותר בקרובות. ברחוקות נעה סביב שקלים בודדים. בקרובות נעה סביב 40-50 ש"ח.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
דמי כיס,
התטא משמעותית יותר בקרובות. ברחוקות נעה סביב שקלים בודדים. בקרובות נעה סביב 40-50 ש"ח.
הסכום האבסולוטי הוא לא מה שחשוב. מה שמשנה זה אחוזי השינוי. ובאופציות הרחוקות, אחוז השינוי גדול יותר מאשר בקרובות.
-
היי דמי כיס
אתה זוכר בוודאי את הגרף שהעליתי בשרשור הקודם שלך
download/file.php?id=340&mode=view
אכן, במצטבר האופציות הרחוקות נשחקות מהר יותר מהאופציות הקרובות לשער הספוט, וזה גם הגיוני כי הסיכוי למימושן הולך וקטן בגבור הוודאות לטווח הפקיעה
אבל
קצב השחיקה של האופציות הרחוקות הולך וקטן עם ההתקרבות לפקיעה (זוכר את הגרף הקמור העולה משמאל לימין?) אם תשים לב, שיפוע האופציות הרחוקות גבוה משיפוע האופציות הקרובות עד בערך 15-20 ימים לפקיעה. בשלב זה הן מחליפות תפקידים בקצב השחיקה שלהן. אגב, הגרף מציג כדוגמה אופציות במרחק 5 סטרייקים מהספוט, אם מבצעים את הבדיקה במרחק רב יותר, ההתקמרות (=ירידה בקצב השחיקה) מתחילה לפני כן, משום שהן צוברות את מירב השחיקה מוקדם יותר.
אני מניח שהרעיון הוא למצות את השחיקה של הרחוקות ובחלוף הזמן, ברגע שהקרובות מתחילות "לתפוס תאוצת שחיקה" לקפוץ על הרכבת היותר מהירה
מה שמעניין, לא המציאו עדיין נגזרת שניה לתטא כדוגמת גאמה המייצגת את מהירות השינוי בדלתא, לא מצאו עדיין משהו שייצג את מהירות השינוי בתטא. אולי אני אחשוב על נגזרת שניה שכזו. שווה דוקטורט, לא?
אפשר לחשוב גם על נגזרת שניה לווגא שתראה את מהירות השינויי בווגא ולא את השינוי המוחלט בה...
בנתיים צריך להרוויח קצת ופחות לברבר :)
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמקה
דבר אחד בולט מהשאלות כאן - רובכם עדיין בשלב שאתם מאמינים שאפשר לנצח את השוק במעוף...
אז כמה עובדות:\
1. 97% מהמשקיעים במדד המעוף מפסידים ובדרך כלל מודבר בארגזים של כסף. ההפסדים במעוף הם הגדולים ביותר בכל התחומים והסיכוי להרוויח הוא הקטן ביותר. אנשים נמחקים לחלוטין כי יש בתחום הזה את הרצון להשקיע יותר על כל הפסד. הרצון להחזיר את ההפסד מפשיט אנשים מעורם ותאוות הבצע בתחום היא מהגדולות ביותר.
2. אי אפשר לנצח את הגדולים את הבנקים והם משקחים במדד לפי הרווח הגדול ביותר. כלומר הם מנקים את השולחן מהכסף שאנשים שמו לפי המיקום הכדאי ביותר. תפסיקו לחשוב שהכל מתמטי. זה בולשיט. יש מי ששולט בשוק הזה וקובע איפה המדד יסגר בכל רגע נתון. זה שמוכרים לכם אשליות ואתם בוחרים להאמין זה גרוע מאד.
כדי להרוויח במעוף חייבים לשחק בקטןובזהירות ואת זה לומדים אחרי הרבה הפסדים.שמעתי את זה מהגדולים ביותר בתחום ויש גם אתרים בהם התורה הזו כתובה.
3. לפחות פעמיים בשנה מרוקנים את כל כותבי השוקתות מכל הכסף שלהם לרבות כל הרווחים של כל השנה וזה בלתי נמנע. האסטרטגיה הזו לא ניתנת לבלימה בזמן כשהשוק משתולל ולא יעזור מה יגידו לכם אתם לעולם לא תצליחו לתפוס את השוק בזמן. ברגע שמגיע הרגע - ההפסד הוא בטוח ורק ברי המזל יצליחו להקטינו.
שוקת כתובה היא מהאסטרטגיות המסוכנות ביותר וחייבים להפנים שההפסד הוא בטוח מתישהוא וכשהוא מגיע לא כדאי לכם להיות כתובים ב- 100 יחידות כפי שחלקכם ציינו כאן.
אז נא להיזהר...
הטענות שאתה מעלה מאוד מפחידות והאמת אין לי מספיק ידע ונסיון בשביל להגיע למסקנות עצמאיות חד משמעיות (אני מהחדשים שאתה מזכיר). נתוני פקיעה היסטוריים לא מאשרים את מה שאתה אמור, כי אם (לפי דבריך) יש "התקפה" של הגדולים על כותבי שוקתות ו"ניקוי השולחן" "לפחות פעמיים בשנה", אז אני מצפה לראות תזוזות ממש קיצוניות במדד המעוף באותה תדירות והאמת - לא ראיתי את זה. כמו כן, לא שמענו משחקן (שעל נסיונו והידע שלו אני חושב אין עוררין כאן) התנגדות מפורשת לביצוע של שוקת רחבה. זה לא אומר שהכל פשוט וכסף על הריצפה, אבל בהיצמדות לכללים (שמעקב אחרי ה"גדולים" הוא אחד מהם) והבנת הניהול של האסטרטגיה הזאת, נראה לי שיש תוחלת חיובית.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמקה
...............................
אז נא להיזהר...
דמקה,
אני מצטער להשמע שחוק, אבל לדעתי התשעים ומשהו אחוז שמפסידים את כספם במעו"ף הם כמה סוגים:
- תמימים שמשחקים באש בלי לדעת שהם משחקים באש.
- מהמרים
- חסרי משמעת עצמית, שיודעים מה נכון לעשות ולא עומדים בייצר.
וכאן נכנס (אני מקווה) ההבדל בין האנשים הנ"ל לחברי האתר הזה. אני לא חושב שהאנשים הנ"ל למשל כל כך מתעמקים בנושא השוקת הרחבה. תראה כמה דיונים אנחנו עושים. איך אנחנו מסתכלים על הדברים מכל מני זוויות. מחפשים את הסיכונים. מחפשים את התסריטים הקיצוניים. מחפשים סטטיסטיקות. מציעים פיתרונות. מנסחים כללים וחוקי התנהגות.
כל הדברים הנ"ל הם ייחודיים. והם המבדילים בין הצלחה לכשלון. צריך משמעת עצמית כדי ללכת ולמכור 30 יחידות ב 50 ש"ח, כאשר היה אפשר באותה כמות של לחיצות עכבר למכור 30 יחידות ב 150 ש"ח ולהכניס פי שלוש כסף.
וכמו שנכתב כאן כבר, אם שוקת רחבה הייתה מתכון לחורבן כלכלי, אני בטוח ששחקן היה מזהיר מפני האסטרטגיה הזו במקום ללמד אותה.
וכמו שהבנו עד עכשיו, גם שוקת רחבה זה לא מתכון פשוט להרמה של כסף מהריצפה. זה מחייב ידע, זהירות, וניהול קפדניים. ומי שלא מודע לסכנות, סופו שאכן יפול.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמקה
...
...
אז נא להיזהר...
מסכים איתך.
לא מבין איך לאנשים שהם יחסית חדשים יש אומץ לכתוב כאלו כמויות.
-
הייתי מוסיף עוד מה שהוא קטן לדברי דמי כיס
אם כל הכבוד לבנקים האם הם סוחרים במעוף?
חוץ מזה מה אם השחקנים? הרי גם להם יש כוח והם מסוגלים לרסן את המדד לזמן מה, במיוחד שאם אנחנו נינזק תחשוב כמה להם יהיה נזק.הדברים לא כל כך חד משמעים.יחד אם זאת צדקת אנשים צריכים לדעת שהסיכון קיים והוא גדול.לכן לפני שכותבים 100 יחידות צריך להיות מוכן נפשית לרע מכל(אובדן כמובן) ,זה אומר שגם אם נפרדת מהסכום זה לא אמור להשפיע עם חיי היום יום שלך(כמה ימים עצובים לא נחשב).אם המצב הוא אחר תעשו טובה לעצמכם תתרחקו מבורסה זה לא בשבילכם .
אין להשקיע כסף שאין לכם
אין להשקיע כסף שחיוני לכם להמשך החיים (לדירה לדוגמה,פנסיה)
רק כסף פנוי! זה מה יש .תכפילו אותו יהיה יותר, תכפילו את היותר אז יהיה עוד יותר.אז נכון זה לוקח זמן !לעלות לוקח זמן, לצנוח אפשר במהירות.
-
העליות היום די מפתיעות אותי. אני הייתי בטוח שנפתח בירידות.
בשוקת הרחבה, העסקים כרגיל. למרות העליה, C1260 נשחק יפה היום. וגם ה P980 נשחק. אין כרגע במה לגעת. שיעמום מבורך.
אבל בנוגע לשיעמום, צריך מאד להיזהר מ 2010. רוב הפרשנים תמימי דעים שזו הולכת להיות שנה "משעממת", שתגמור בעליה רגועה של 10%-15%. ומכך צריך להזהר. אסור להכנס לשאננות. צריך להמשיך ולהתכונן כל הזמן לתסריטי אימה, ולקוות להמשך שיעמום.
-
שחקן פירסם תיקון לשוקת שלו.
לצערי אני לא רואה דרך לבצע במחירים שנכתבו. אי אפשר למכור פוט1010 ב55!
-
בשניה זו יש היצע 124 יחידות במחיר 55
112 ביקוש ב 50
אז תמכרי ב 50
מה זה משנה עוד 5 שקל?????