-
Re: ניהול שוקת רחבה - דצמבר
תזמון על הפנים השוקת הזו... :shock:
אני כאמור ביצעתי קירוב רגל PUT מזה כמה ימים, כנראה קצת יותר ממך דמי כיס
אני דואג שהפרמיה ב PUT (פוט כתוב פחות פוט קנוי) תהיה באיזור ה 30-50% מהערך פרמיה ב CALL (קול כתוב פחות קול קנוי)
הנחת העבודה שלי שהטתא תתחיל לעבוד לאט לאט יותר ויותר ושטפו טפו טפו יהיה איזשהו תיקון מעט מטה בקרוב. תיקון מטהשאולי יגרום לי להפסד ברגל עדכנית שלי ב PUT, אבל יותר יחזיר לי הפסדים ב CALL עקב המתמטיקה שציינתי לעייל.
כמובן שבינתיים אספתי קצת כסף מהסגירות של ה PUT-ים. בדגש על קצת...
ד.א.
העובדה שבתיק יש לי שוקת + אסטרטגיה 29.11.09 של שחקן מבלבלת למדי...
-
מכיוון שזו אסטרטגיה לפקיעה, אין ממש משמעות למצב הרווח/הפסד בתוך החודש. כל מה שצריך לעשות זה לשמור על גבולות הגיזרה וזהו.
למעשה, אם זה היה חודש נורמלי, החלטות היחידות שהיינו צריכים לעשות זה מתי לקרב ואיזו רגל, וכמה רווח לקחת עם כל קרוב.
אבל, איתרע מזלינו וזה ממש לא חודש נורמלי.
בדקתי מה המצב שלי כרגע מבחינת השוקת. כמו שהיא כרגע, ללא כל שינוי נוסף, היא תכניס 3700 ש"ח בפקיעה (לפני עמלות). לא מפיל מהכסא, אבל כאמור, זה חודש לא נורמלי. אם קצב העליה של 1% ביום כמו שהיה בתקופה האחרונה יעצור, ויתכנס למשהו סביר, אני מניח שבהחלט יהיה אפשר להגיע לסוף עם 5000 ש"ח רווח. וכל זאת מבלי להתפשר על בטיחות.
מה שכן, העמלות הופכות למשמעותיות כאשר מדובר על כתיבות קצה. מסקנה חשובה שיש לי זה שצריך להתמקח עוד על גובה העמלות. אני התחלתי.
-
אני הסקתי את המסקנה הבאה:
לגבי עמלות - הקירוב של הרגליים עולה המון כסף בעמלות. ממש נוגס לנו ברווח, שגם ככה הוא יחסית קטן (באחוזים מול הסיכון)
לבית ההשקעות שלי זה החודש הכי ריווחי בגלל כל הפעולות שאני מבצע
אני חושב שברגע שרגל מתחילה להיות ריווחית, כלומר המדד מתחיל ללכת לכיוון השני, לא צריך לגעת בה. מה שכן צריך לעשות הוא לפתוח עוד רגל קצת יותר למעלה, שזה אומר להשתמש בעוד בטחונות!
כל זה מוביל אותי לכך שהפעולות שאנחנו צריכים לבצע צריכות להיות בהתחלה, לא על 30% בטחונות, אלא על 10%. אנחנו חייבים המון רזרבות שיישארו לשבוע וחצי האחרונים לפני הפקיעה. בימים האחרונים אנחנו
באמת
יכולים "לתקן" אסטרטגיות ע"י שימוש בתטא! שמה התיקון יהיה הכי משמעותי. חייבים שבשלב הזה יישאר לנו כסף!
-
צריך לזכור כי הרגליים הרחוקות נשחקות הרבה יותר מהר מבחינת התטא מאשר הרגליים הקרובות
אם המחירים נשחקו בחמישים ששים אחוז לדעתי כדאי לשקול לקרב את הרגליים, כי קצב השחיקה ברחוקות הולך וקטן וקצב השחיקה בקרובות הולך וגדל עם ההתקרבות לפקיעה
[attachment=0:2cz2whwc]מצטברת.PNG[/attachment:2cz2whwc]
הגרף "כמעט שטוח" בתחילת התקופה לאופציה הנמצאת בכסף.
-
גרף תשואה לפקיעה
בעקבות הדיון הפורה שנערך כאן, חשבתי לבדוק את ערכי הפקיעה מאז תחילת העשור. לקחתי 119 פקיעות ועל כל פקיעה ופקיעה בדקתי את התשואה (או התנודה- תלוי בנקודת המבט) X ימים לפני הפקיעה ועד הפקיעה.
כך ערכתי מיום אחד לפקיעה ועד 50 ימים לפקיעה. הכוונה היא כמובן שאם אנו רוצים ליצור שוקת רחבה נוכל, ע"פ הנסיון בעשור האחרון לקחת גבולות גזרה ע"פ מידת הביטחון שאנו מבקשים לנקוט.
כך למשל, אם אנו רוצים לפתוח פוזיציה יום לפני הפקיעה- ברמת ודאות מוחלטת נפתח את השוקת 5.63% מלמעלה ו 3.83% מלמטה- כך ע"פ הנסיון לא ניפול (שוב, הסטורית)
הבדיקה נעשתה על ימי עבודה (ימי עסקים) על כן יש לבדוק את ימי העסקים לפקיעה ולא את הימים הקלנדריים
כמובן שיצאו תוצאות הסטריות ולכן בדקתי ברמת ודאות נמוכה יותר (בהשמטת התוצאות הקיצוניות ביותר) למשל ברמת ודאות של 90% ניפתח פוזיציה של 2.66% למעלה ו - 2.48% למטה. שוב, ע"פ הנסיון
לאחר מכן ערכתי את הכל התוצאות בטבלה והצגתי אותן בגרף, בצירוף נוסחאות לקוי מגמה כך שלמעשה ניתן להשתמש בנוסחאות קוי המגמה ברמת ודאות טובה למדי[attachment=0:14v3qirx]לפקיעה.PNG[/attachment:14v3qirx]
-
עשית עבודה מדהימה. כל הכבוד.
הקטע המעניין בגרף שלך, שלמרות שאינטואיטיבית, תמיד מפחדים מקריסה וירידות, באופן מעשי על פי הגרף, עליות בלתי נישלטות קיימות ומסוכנות באותה המידה.
תודה!
-
איך מתווכחים על עמלות כאשר העמלה היא 2.15 לפעולה? כמה כבר תוריד?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי leayael
איך מתווכחים על עמלות כאשר העמלה היא 2.15 לפעולה? כמה כבר תוריד?
מאד פשוט. אצלי היא כרגע 3. תודה על המידע. אני אנסה להוריד אותה ל 2.15. זה כבר הרבה יותר טוב. אצל מי היא 2.15?
-
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי dragon74
אצלי היא 2 שקלים, במגדל.
תודה. אני אנסה למשוך לשם. בסך הכל אני לא חייב להם כלום. תמיד יכול לעבור.
-
דרגון ויעל,
אפשר לשאול בגדול בכמה מה היקף הפעילות שלכם באופציות?
תודה על המידע
-
לא גדול. אבל תכנס דרך האתר זה שער הבסיס
-
כ-50 אופציות בממוצע, בינתיים.
עם הזמן והנסיון (המוצלח, יש לקוות) אני מקווה לגדול.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי HRL
גרף תשואה לפקיעה
בעקבות הדיון הפורה שנערך כאן, חשבתי לבדוק את ערכי הפקיעה מאז תחילת העשור. לקחתי 119 פקיעות ועל כל פקיעה ופקיעה בדקתי את התשואה (או התנודה- תלוי בנקודת המבט) X ימים לפני הפקיעה ועד הפקיעה.
כך ערכתי מיום אחד לפקיעה ועד 50 ימים לפקיעה. הכוונה היא כמובן שאם אנו רוצים ליצור שוקת רחבה נוכל, ע"פ הנסיון בעשור האחרון לקחת גבולות גזרה ע"פ מידת הביטחון שאנו מבקשים לנקוט.
כך למשל, אם אנו רוצים לפתוח פוזיציה יום לפני הפקיעה- ברמת ודאות מוחלטת נפתח את השוקת 5.63% מלמעלה ו 3.83% מלמטה- כך ע"פ הנסיון לא ניפול (שוב, הסטורית)
הבדיקה נעשתה על ימי עבודה (ימי עסקים) על כן יש לבדוק את ימי העסקים לפקיעה ולא את הימים הקלנדריים
כמובן שיצאו תוצאות הסטריות ולכן בדקתי ברמת ודאות נמוכה יותר (בהשמטת התוצאות הקיצוניות ביותר) למשל ברמת ודאות של 90% ניפתח פוזיציה של 2.66% למעלה ו - 2.48% למטה. שוב, ע"פ הנסיון
לאחר מכן ערכתי את הכל התוצאות בטבלה והצגתי אותן בגרף, בצירוף נוסחאות לקוי מגמה כך שלמעשה ניתן להשתמש בנוסחאות קוי המגמה ברמת ודאות טובה למדי[attachment=0:j9bibrwg]לפקיעה.PNG[/attachment:j9bibrwg]
נמרוד, עבודה יפה! :)
מאיפה לקחת את תאריכי הפקיעות בעשור האחרון?
באתר הבורסה יש את נתוני המסחר של כל יום ויום בעשור האחרון אך לא מצויינים תאריכי הפקיעות...
האם חישבת לבד את תאריך הפקיעה ? (יום חמישי האחרון בחודש וכו')
באתר הבורסה מצאתי את תאריכי הפקיעה מ-2005 בלבד....
-
אכן, יום חמישי האחרון בחודש שלאחריו יש יום שישי
-
כל הכבוד נמרוד,
מרשים.
אני חושב שזה מצביע על בעייתיות באסטרטגיה-
מכיוון שהאסט' דורשת הרבה מאוד כתיבות, וקשה לראות אותה מיושמת לפי מסקנות ה100%, כל ביצוע שלה לפי אחוזים נמוכים יותר יחשוף אותנו לאפשרות לייצר הפסד גבוה מאוד ב 1 מתוך 10 חודשים בממוצע.
הדרך היחידה למנוע זאת היא ע"י קניה לא סימטרית של הגנות גם אם במרחק גדול יותר מאשר סטרייק אחד או שניים.
הגרף הזה גרם לי לא לדמיין יותר לעולם על כתיבה מסיבית חשופה בסטרייקים רחוקים...
:d
שוב, תודה.
-
הבעיה היא שבמרחק בזה מהסטרייק בימים שלפני הפקיעה אין בכלל בשר. בגלל העמלות כדי לכתוב שוקת צריך הפרש של לפחות 20 בין הקניה והמכירה. אני לא רואה הפרש כזה לפני פקיעה.
-
יש סטטיסטיקה נוספת שצריך לבדוק בנוגע לאסטרטגיה הזו.
למעשה, אם שמים StopLoss הרבה פחות חשוב אם החודש נע באופן רציני, כי אפשר לצאת במחיר קיטון רווח או הפסד קטן.
הבעיה העיקרית שמעסיקה אותי באסטרטגיה הזו, היא עדיין ה"ברבור השחור". נשאלת השאלה מה היה בעבר בנוגע לקפיצות מטורפות עם פתיחת המסחר. כאלו שלא מאפשרות ל Stop Loss לעבוד. קפיצה פסיכית בתחילת מסחר, של 5%, יכולה בבת אחת להזיז אופציה מערך של 80 ש"ח ל 800 ש"ח, זו בעיה אמיתית. מה אומרת ההיסטוריה לגבי זה? כמה פעמים זה כבר קרה? את זה מעניין יהיה לבדוק.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי HRL
אכן, יום חמישי האחרון בחודש שלאחריו יש יום שישי
זה לא כזה קריטי, אבל למען הדיוק...
היו מקרים כמו בחודש מאי השנה שהפקיעה הייתה ביום רביעי, כיוון שחמישי היה ערב חג שבועות.
ובחודש יולי השנה שהפקיעה גם הייתה ברביעי, כיוון שחמישי היה צום ט' באב.
לקחת את המקרים האלו בחשבון? יש לא מעט כאלו.
-
אני חושב שיש כמה מסקנות מביצוע שוקת רחבה:
א. כתיבת שוקת שמכניסה נניח 10% בזמן חודש לפקיעה( 27 ימים) תפעל ללא תיקונים כ - 85% אחוז מהפעמים. שאר ה -15% מהמקרים נצטרך לבצע תיקונים שיקטינו את התשואה
כל אדם יבחר לו את רמת הסיכון (והתשואה) אשר בה הוא רוצה לפעול.
ב. לא ניתן לפתוח פוזיציה וללכת לישון למשך חודש. הדבר מזמין הפסדים לא רציונאלים
ג. צריך תמיד להשאיר בטחונות מכסימליים ולא ע"פ הדרישה ברגע יצירת הפוזיציה
ד. זה לא מהתרשים אבל הכלל תמיד נכון: ניתן ליצור שוקת בכמה דרכים (רק קולים, רק פוטים, קולים ופוטים) ברגע יצירת הפוזיציה כדאי לבדוק את הדרך המכניסה הכי הרבה כסף בפקיעה (למשל קונדור מוריד מאיתנו כסף בזמן יצירת הפוזיציה אבל לעיתים קרובות מכניס יותר כסף בפקיעה)
ה. לא תמיד כדאי ליצור שוקת מיידית באותו הרגע. בוחרים נקודת יציאה, אם יש עליות מתחילים לכתוב במשך מספר ימים (כולל הגנות) ניתן אפילו לפרוס את זה על מספר סטרייקים. כאשר יש ירידות לכתוב את הרגל התחתונה (כולל הגנות) זה יכול להגדיל את התשואה במספר אחוזים
ו. את זה קיבלתי היום מסוחר נאסד"ק מנוסה: בזמן ירידות חזקות, גם אם הסטטיסטיקה עומדת לצידך- אתה הולך לעשות שטויות. לגדר!
ז. נושא הגידור הוא נושא קריטי. כמו כשכתב משה, כדאי לבחון בזמן יצירת השוקת גם יצירת אוכף באמצע. את התקבולים כדאי לנצל לקנית גידור יחס של 1:2 (דמכ"ס הזכיר את הגידור בצורת W)
ח. כללי האצבע ניתנים לבחינה יותר אמפירית (דהייו- 8.5% בשבוע שלישי, 5% בשבוע שני וכן הלאה)
אם מישהו בקשר עם המרצה יוסי, כדאי להתייעץ איתו לגבי הכללים בנושא הטיפול בשוקת, הבנתי שיש לו כאן שם משתמש
לגבי תאריכי הפקיעה: העליתי כאן תאריכי פקיעה של יום חמישי אחרון בחודש. אם למישהו יש רישום של חריגות מהכלל הזה (למשל שהיו פקיעות בימי רביעי) אשמח לקבל אותן ולעדכן את הקובץ.
מצורף קובץ עם רמות סיכון נוספות שהוספתי היום בערב
[attachment=0:2qm274zq]לפקיעה.PNG[/attachment:2qm274zq]
-
כל הכבוד על העבודה והסיכום שעשית.
הגרף ממחיש בצורה יפה מאד, עד כמה שוקת רחבה היא רחוקה מאד מלהיות "שגר ושכח" כמו שהוצג בקורס.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי HRL
ה. לא תמיד כדאי ליצור שוקת מיידית באותו הרגע. בוחרים נקודת יציאה, אם יש עליות מתחילים לכתוב במשך מספר ימים (כולל הגנות) ניתן אפילו לפרוס את זה על מספר סטרייקים. כאשר יש ירידות לכתוב את הרגל התחתונה (כולל הגנות) זה יכול להגדיל את התשואה במספר אחוזים
לעשות את זה, משמעו להמר על כיוון. אם למשל היית עושה את זה החודש, היית מפספס כתיבות טובות למטה. כי החודש (כמעט) רק עלה.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי HRL
ו. את זה קיבלתי היום מסוחר נאסד"ק מנוסה: בזמן ירידות חזקות, גם אם הסטטיסטיקה עומדת לצידך- אתה הולך לעשות שטויות. לגדר!
לדעתי, לברוח מהרגל הבעייתית.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי HRL
אם מישהו בקשר עם המרצה יוסי, כדאי להתייעץ איתו לגבי הכללים בנושא הטיפול בשוקת, הבנתי שיש לו כאן שם משתמש
בהחלט. וגם אם שחקן היה מוצא זמן לחוות את דעתו זה היה מעולה. אני אשלח לשניהם הודעה פרטית. אולי ימצאו זמן לראות את כל ההתחבטויות שיש כאן.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי HRL
לגבי תאריכי הפקיעה: העליתי כאן תאריכי פקיעה של יום חמישי אחרון בחודש. אם למישהו יש רישום של חריגות מהכלל הזה (למשל שהיו פקיעות בימי רביעי) אשמח לקבל אותן ולעדכן את הקובץ.
לא נראה לי שזה ממש משנה. הגרף שהכנת מראה מצויין את הגבולות הסופר רחבים שצריך לשמור.
השאלה העיקרית שנשארת אצלי ללא מענה, זה איך להתגונן ממקרה של התרסקות פתאומית של המדד מסיבה חיצונית כלשהי. הבעייתיות העיקרית של השוקת הרחבה זה הצורך לכתוב הרבה יחידות. וכרגע אני לא רואה איך להתגונן מפני זה, במקרה קיצון. אם נניח 40 הכתיבות שלי ב 980, ששוות היום 40 ש"ח או פחות, יתנו זינוק ל 1000 ש"ח בגלל מקרה קיצון, זה נזק של 40,000 ש"ח.
האמת, שצריך לשמוע ממישהו בעל ניסיון, מה היה בעבר במקרים כאלו. כי אולי אלו חששות שווא.
בכל מקרה, בטווח הקצר, אני לא רואה מסביב סיכון כזה מלבד אולי תקיפה באירן.
כפי הנראה השוקת הרחבה הבאה שלי תהיה יותר צנועה ויותר מוגנת.
-
הערות
HRL כתב:
לעשות את זה, משמעו להמר על כיוון. אם למשל היית עושה את זה החודש, היית מפספס כתיבות טובות למטה. כי החודש (כמעט) רק עלה.
לא התכוונתי להמר על כיוון אלא לקבוע כלל למשל שאת השוקת יוצרים במספר ימים (נניח שלושה ארבעה ימים) בדוגמה של החודש שלנו שהוא רצוף עליות היינו כותבים בנתיים- כל זמן שיש עליות רק את הרגל העליונה. יתחיל תיקון כלשהו, נתחיל לכתוב את הרגל התחתונה (שתקבע במרחק ע"פ זמן הפתיחה)
לגבי הערתך
שאלה העיקרית שנשארת אצלי ללא מענה, זה איך להתגונן ממקרה של התרסקות פתאומית של המדד מסיבה חיצונית כלשהי. הבעייתיות העיקרית של השוקת הרחבה זה הצורך לכתוב הרבה יחידות. וכרגע אני לא רואה איך להתגונן מפני זה, במקרה קיצון. אם נניח 40 הכתיבות שלי ב 980, ששוות היום 40 ש"ח או פחות, יתנו זינוק ל 1000 ש"ח בגלל מקרה קיצון, זה נזק של 40,000 ש"ח.
לדעתי הפתרון הוא הפתרון שכבר העלית, יש לגדר בצורת W דהיינו לקנות רחוק יותר 2 יחידות על כל כתיבה אחת (גם לזה קיבלתי חיזוק מהסוחר נאסד"ק). קניה שכזו, תכסה אותך בצורה סבירה (אם כי לא מושלמת) במקרה של קריסות
-
קודם כל המון המון המון תודה לכל החברים על השרשור הנהדר.
שאלה שמטרידה אותי (מעבר לנושאים הרבים שהועלו כאן) ורציתי להתחלק עם התלבטותיי היא כזו: נניח החלטנו על צורת השוקת שלנו, איזה CALL-ים ואיזה PUT-ים כותבים ואיזה הגנות רוכשים. מכיוון שכולנו פה מוטרדים מאפשרות של תנודות חזקות לאחד הכיוונים, אז שוקת שלנו היא מאוד רחבה. אך כידוע אין ארוחות חינם והתרחקות משמעותית מהכסף פירושו פרמיה נמוכה. כאילו שזה לא היה מספיק, ההגנות אוכלות חלק נוסף מהפרמיה שקבלנו עבור הכתיבות. ואז כולם עושים את הדבר היחיד שאפשר לעשות (ונדמה לי שדמ"כ עשה את זה 40 פעמים) וזה שיכפול השוקת. על מנת ליהנות מפרמיה סבירה (אין טעם להתעסק בכתיבת האופציות בעבור תקבול של 80 ש"ח) יש צורך לשכפל בעשרות פעמים (נניח 40 לצורך הדיון).
40 כתיבות לכל צד פירושו 40000 ש"ח הפסד פוטנציאלי במקרה האסון (וזה אם יש הגנות צמודות) או יותר. כמובן שלא יושבים בחיבוק ידיים ומתחילים לנהל את כל העסק - מקרבים רגל שנחלשה, מנסים להרחיק רגל ש"התחזקה" וכו'.
אז אני לא מצליח להבין - האם מטרד שווה את הפרמיה הלא כ"כ גבהה או במילים יותר יפות, האם היחס סיכון+מאמץ כנגד סיכוי מצדיק את ההתעסקות?
מצד שני, סטטיסטית רב החודשים אמירים להביא תמורה כמעת ללא התערבות ולכן כל ההתלבטויות. תודה מראש על התשובות ורעיונות
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי chizhk
40 כתיבות לכל צד פירושו 40000 ש"ח הפסד פוטנציאלי במקרה האסון (וזה אם יש הגנות צמודות) או יותר. כמובן שלא יושבים בחיבוק ידיים ומתחילים לנהל את כל העסק - מקרבים רגל שנחלשה, מנסים להרחיק רגל ש"התחזקה" וכו'.
אז אני לא מצליח להבין - האם מטרד שווה את הפרמיה הלא כ"כ גבהה או במילים יותר יפות, האם היחס סיכון+מאמץ כנגד סיכוי מצדיק את ההתעסקות?
מצד שני, סטטיסטית רב החודשים אמירים להביא תמורה כמעת ללא התערבות ולכן כל ההתלבטויות. תודה מראש על התשובות ורעיונות
אין לי תשובה לזה. אני הרבה פחות נחרץ בעניין מאשר בתחילת הדיון.
בעד: ברוב רוב רוב המקרים, יש כאן רווח עם רמת סיכון נמוכה עד נמוכה מאד.
נגד: מקרה של אסון.
מידע חסר: התנהגות הבורסה כאשר יש אסון. האם התזוזה היא 5% בחצי שניה, או שיש זמן להגיב ולחתוך הפסדים בזמן.
-
דמי כיס (אופיר)
למרות שאיני שותף פעיל בשרשור הזה עקבתי אחריו כל הזמן וזה אחד השרשורים המעניינים ביותר שקראתי. הכל כאן בזמן
אמת
כל החששות הלבטים, הסיכונים הסכויים, הרווחים ההפסדים, הפחד והתאוה, הכל צף ועולה וזה מדהים איך שהשרשור הזה התפתח. וזה עוד בתקופה הכי קשה ומבלבלת שהייתה בבורסה מאז מעולם.
דמי כיס והכותבים הנכבדים בזכותכם כולנו מבינים טוב יותר את עולם האופציות שעד לא מזמן היה נראה כמו קזינו.
דבר אחד ברור בזמנים רגועים שוקת רחבה זה
באמת
האסטרטגיה הבטוחה ביותר אל ירפו ידיך אופיר עוד יגיעו זמנים טובים
-
עוד קצת שמן למדורה:
נראה שבאמת זו אינה אסטרטגית השקט הנפשי שיוסי הזכיר, אלא בהחלט אסט' שדורשת מעקב ותחזוקה. מצד שני, זה אומר שכנראה
באמת
אין כסף קל בעולם וזה בסדר.
המסקנות שלי:
1. למכור רחוק מאד.
2. ההגנות לא עוזרות הרבה בכמויות גדולות ומקטינות את הרווח הזעום ממילא. מצד שני הן עוזרות לבטחונות.
3. לחכות כמה שניתן - אני זורק כאן כפפה למי שמוכן להרים - האם ניתן לעשות את אותם רווחים שבועיים לפני הפקיעה ? הסיכון אז לתזוזה של 15% קטן משמעותית.
אם לא ניתן, עד איזו נקודה כן ניתן ? יכול להיות שאנחנו פשוט צריכים להתאפק כמה ימים/שבועות לפני מכירת השקתות ואז להעביר שבועיים ברוגע יחסי.
מה דעתכם ?
-
אני מצטרף לדברי חיים מעלי, בימים האחרונים, הדבר הראשון שאני עושה באתר זה לבדוק אם נוספו הודעות לשרשור הכ"כ מעניין וחיוני הזה. (טוב, זה הדבר השני, אחרי בדיקה אם יש תיקונים לאסט'... :))
מאוד אשמח אם שחקן ו/או יוסי יצטרפו ויחוו דעתם על הנאמר.
אופיר, HRL, harel4u וכל השאר - תודה!
-
לגבי אין כסף קל => בהחלט מסכים :P גם לא באסטרטגיית שוקת רחבה
יכול להיות שאכן ברוב הפעמים היא מרוויחה. אבל בתזוזות גדולות במדד כמו הפעם זה די מלחיץ. במיוחד שמבצעים בכמויות גדולות!!
סעיף 1 ו 2 נכונים
חד
משמעית
לגבי סעיף 3, מצד אחד אתה
באמת
תוריד את רמת הסיכון של האסטרטגיה, אבל מצד שני המרווחי רווח יהיו קטנים יותר
יכול להיות שצריך לעשות את מה שאתה אומר בסעיף 3, לא עם כמות כ"כ גדולה של אופציות, ולקנות הגנות עם 20-30 נקודות הפרש
ציטוט:
פורסם במקור על ידי dragon74
עוד קצת שמן למדורה:
נראה שבאמת זו אינה אסטרטגית השקט הנפשי שיוסי הזכיר, אלא בהחלט אסט' שדורשת מעקב ותחזוקה. מצד שני, זה אומר שכנראה
באמת
אין כסף קל בעולם וזה בסדר.
המסקנות שלי:
1. למכור רחוק מאד.
2. ההגנות לא עוזרות הרבה בכמויות גדולות ומקטינות את הרווח הזעום ממילא. מצד שני הן עוזרות לבטחונות.
3. לחכות כמה שניתן - אני זורק כאן כפפה למי שמוכן להרים - האם ניתן לעשות את אותם רווחים שבועיים לפני הפקיעה ? הסיכון אז לתזוזה של 15% קטן משמעותית.
אם לא ניתן, עד איזו נקודה כן ניתן ? יכול להיות שאנחנו פשוט צריכים להתאפק כמה ימים/שבועות לפני מכירת השקתות ואז להעביר שבועיים ברוגע יחסי.
מה דעתכם ?
-
לשאלתי את שחקו היום ב 14:25 (בערך) בצ'ט
"איזו שוקת מומלצת ל 5-10% רווח לשונאי סיכון" אמר השחקן
1170-1040
לידיעת החברים
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי harel4u
לשאלתי את שחקו היום ב 14:25 (בערך) בצ'ט
"איזו שוקת מומלצת ל 5-10% רווח לשונאי סיכון" אמר השחקן
1170-1040
לידיעת החברים
נשמע הגיוני וטוב.
אבל רק שתדע, עם כל הכבוד לשחקן (ויש כבוד), לאותה שאלה בחודש שעבר שחקן ענה ש C1070 זה בסדר גמור.
אני בתור פחדן מושבע הזזתי למרות זאת ל C1090, ואחר כך ל C1100. תאר לעצמך שהייתי נשאר על 1070...
מה שאני אומר, היצמד לכללים. כששוקת רחבה נושכת, אז זו חתיכת נשיכה.
-
היום עבר "ברבור שחור" בבורסה ביוון. זאת משום ש S&P הורידו ליוון את הדרוג. מסתבר שהם בבעיות לא קטנות.
ננצל את ההזדמנות כדי ללמוד מצרות של אחרים. מצאתי את הגרף של המסחר היום. הם התרסקו היום ב 7.35%. והשאלה העיקרית היא, האם אפשר היה להחלץ מזה, אם זה היה קורה בארץ.
התשובה היא בפרוש כן. Stop Loss היה מציל אותנו במקרה הזה. אמנם, צריך לזכור שהורדת הדירוג התבצעה במשך יום המסחר. וזה שונה מאשר אם זה היה קורה בזמן שהבורסה סגורה. אבל זה עדיין מעניין. ועוד מעניין, שמי שעקב אחרי העיתונות הכלכלית ידע שיש שם בעיות, ולמעשה היה נסוג כבר קודם.
וזו עוד נקודה מעניינת: אתה בשוקת רחבה? קרא עיתונים.
-
הי,
אני שמח שלפחות פותח השרשור מתחיל לפקפק באסטרטגיה זו.
זו אסטרטגיה מאוד בעיתית ולא מומלצת לדעתי האישית. זו מסוג האסטרטגיות שבהן תרויחו בכפיות ופעם בשנה/חצי-שנה/3 שנים תחטפו את המכה שלא ציפיתם לה.
הברבור השחור זה ספר נהדר לקריאה למי שרוצה להמשיך להתפלסף בנושא.
למי ששואל אז מה לעשות, אני ממליץ על אסטרטגיות שבהן יחס הסיכוי/סיכון יותר מאוזן. השיפוצים יותר הגיוניים, התקבולים שמנים יותר והעמלות לא אוכלות את כל הרווחים.
ניהול אוכפים או שוקתות צרות (2-6 סטרייקים) כתובות הוא הפתרון. ההגנה מברבורים שחורים מתבצעת באמצעות שוקתות רחבות יותר קנויות וסטטיות. ההגנות צרות יותר אפילו מהשוקתות הכתובות שמתוארות בשרשור זה.
שימו לב שבהצעה שלי אני הצד שכנגד אלה שבוחרים לנהל שוקתות רחבות כתובות. אני זה שמבטח את עצמי נגד ברבורים שחורים וגוזר את הקופונים מכל ה"פראירים" או אלה שחושבים שגילו את הכסף הקל. אני זה שאפסיד ("אדמם") כמה גרושים על הגנות אבל זה שירויח בסופו של דבר רוב הזמן מדשדוש של האוכף/שוקת הצרה. במקרים של ברבור שחור אני זה שאצא בהפסד מוגבל מאוד שהוגבל ע"י "פראירים" שמכרו לי שוקת רחבה.
מקווה שאף אחד לא נפגע מהמילה "פראיר". אין כאן כוונה לפגוע באף אחד אלא לתת לכם קצת ממה שלמדתי בדרך הקשה.
-
סביון,
אני לא בטוח שהדברים הנחרצים שלך, והגדרת ה"פראיירים" שמוכרים שוקת רחבה נכונה. לא מסרת הרבה פרטים על מה שקרה לך. קראתי שוב את הדברים שכתבת, ומהקצת שהבנתי, עולה שהתגובה שלך למדד שברח 13% הייתה שגויה. המשכת להחזיק באסטרטגיה ולשפץ אותה, כאשר המדד התנהג באופן לא נורמלי.
אני החודש, הזזתי מ 1180 ל 1200 במחיר הורדת הרווח העתידי. ואם היה ממשיך לעלות, הייתי חותך לגמרי את 1200 ומפסיד כסף, אבל בכפית.
הניסיון שלך מאד מעניין לדיון הזה. אם לא איכפת לך לשתף במה שקרה לך באותו חודש, אשמח מאד אם תכתוב את הסיפור המלא, שיהיה אפשר להסיק ממנו מסקנות. כי יכול להיות שאתה צודק. ששוקת רחבה זה פצצת זמן. אבל יכול להיות שניכוות כי לא פעלת נכון.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי סביון
הי,
אני שמח שלפחות פותח השרשור מתחיל לפקפק באסטרטגיה זו.
זו אסטרטגיה מאוד בעיתית ולא מומלצת לדעתי האישית. זו מסוג האסטרטגיות שבהן תרויחו בכפיות ופעם בשנה/חצי-שנה/3 שנים תחטפו את המכה שלא ציפיתם לה.
הברבור השחור זה ספר נהדר לקריאה למי שרוצה להמשיך להתפלסף בנושא.
למי ששואל אז מה לעשות, אני ממליץ על אסטרטגיות שבהן יחס הסיכוי/סיכון יותר מאוזן. השיפוצים יותר הגיוניים, התקבולים שמנים יותר והעמלות לא אוכלות את כל הרווחים.
ניהול אוכפים או שוקתות צרות (2-6 סטרייקים) כתובות הוא הפתרון. ההגנה מברבורים שחורים מתבצעת באמצעות שוקתות רחבות יותר קנויות וסטטיות. ההגנות צרות יותר אפילו מהשוקתות הכתובות שמתוארות בשרשור זה.
שימו לב שבהצעה שלי אני הצד שכנגד אלה שבוחרים לנהל שוקתות רחבות כתובות. אני זה שמבטח את עצמי נגד ברבורים שחורים וגוזר את הקופונים מכל ה"פראירים" או אלה שחושבים שגילו את הכסף הקל. אני זה שאפסיד ("אדמם") כמה גרושים על הגנות אבל זה שירויח בסופו של דבר רוב הזמן מדשדוש של האוכף/שוקת הצרה. במקרים של ברבור שחור אני זה שאצא בהפסד מוגבל מאוד שהוגבל ע"י "פראירים" שמכרו לי שוקת רחבה.
מקווה שאף אחד לא נפגע מהמילה "פראיר". אין כאן כוונה לפגוע באף אחד אלא לתת לכם קצת ממה שלמדתי בדרך הקשה.
סביון,
האם תוכל לפרט ולהדגים לגבי האסטרטגיות שציינת - אוכפים ושוקתות צרות?
בעיקר מעניין לשמוע גבי הכללים המנחים שגיבשת (איפה למקם, רוחב וכו'), אופן היישום של שיפוצים, שיעורי תשואה צפויים וכו'.
תודה.
-
היי סביון, אף אחד כאן לא מתיימר להכיר אתה תורה כולה
נשמח מאוד אם תוכל להדגים או להסביר את עקרונות ההשקעה שאתה מציע וכיצד אתה מתקן אותם (משה לקח על עצמו משימה דומה)
-
אני לא מנהל שוקתות כאלו רחבות כך שמראש אני מתנצל אם ההצעות שלי לא יהיו לטעמכם.
אני מציע כמה הצעות שעוזרות לי בפוזיציות אחרות.
1)כפי שאמרתי עוד בהתחלה - סטופלוס, אבל על זה כבר דובר פה רבות
2)לטעמי אין טעם לשפץ אלא להתחיל לדלל את הצד המפסיד. זה אומר שאתה מוחל מכבודך, ולא מנסה לקחת 100% עד הפקיעה. אלא מוותר ומתחיל לדלל ולדלל את הצד המפסיד וכך אם יבוא אותו ברבור, הבור לא יהיה כזה גדול.
אם לדוגמא המדד עולה צפונה ומתחיל להלחיץ אותך (הקירקריון שלי זה
הדלתא
האופציה הכתובה) אז מתחיל לשחרר מרווחים יורדים וכך מרגיע מעט את הדלתא
3)דרך נוספת ,יותר יקרה, אתה יכול לקנות בצד שמדאיג אותך מספר קולים/פוטים שירגיעו לך את הדלתא
שוב פעם אם המדד מטפס מעלה ואתה כתוב ב1190, כאשר הוא מגיע ל1160 אתה קונה 2 ,3 קולים שמרגיעם את
הדלתא
ויתנו לך מרווח נשימה לשיפוץ/ או לשחרור המרווחים היורדים.
4) אתה גם יכול לקנות קולים בחודש הבא ונהנה מזה שהתטא לא אוכלת להם את הצורה ועדיין מצליח להוריד את
הדלתא.
לסיכום, אפשר לנהל שוקת רחבה, אבל צריך להבין טוב טוב את הסיכונים ולגזור את הפעולות שתעשה כמו רובוט כאשר אותו ברבור מפורסם יגיע.
נהנה מאוד מהדיון פה.
יישר כח!
-
היי נועם, לא הבנתי את סעיף 4
אם אתה קונה אופציות לחודש הבא, אולי אתה מוריד את
הדלתא,
אבל לא מוריד את הסיכון. פקיעה מעבר לסף השוקת תגרום לך לשלם טבין ותקילין
-
נכון מאוד HRL
אתה מוריד את
הדלתא,
ע"מ שהתטא תיתן את את הפירות והדלתא לא תפריע.
אתה בהחלט תפסיד, זו לא הגנה מוחלטת.
אני רואה את זה כאילו אני נותן לחיה הפצועה לרוץ עוד קצת , היא בסוף תעצור לנוח (ברוב המקרים) ובינתיים התטא מתשיך לאכול והדלתא לא תפריע.
אני גם לא מאמין בלקחת 100% הדעת ל40%? 60%? אלא כיפאק. קח את הכסף.
*** כמובן שהסופלוס צריך להגזר מפרופיט שאתה מעוניין לקחת.
בקיצור, מצטער אם הדברים נשמעים קצת מבולבלים, מנסה לזרוק פה כמה רעיונות.
-
הבנתי. זה קצת מסוכן...אבל אם
הדלתא
מפריעה לך (ולא הבטחונות) אז זה יכול לעזור
אני בכלל מתחיל לחשוב שאולי כדאי לשפץ עוד הרבה לפני כן ולא להמתין שאתה סטרייק לפני השוליים
או לחלופין, שהגידור של 1:1 אינו הגידור הנכון אלא צריך להיות גידור מדורג של 2:1 בשוליים קצת יותר צרים
-
השירשור הזה ארוך ומתיש.
אני די חדש בעסק , אבל לקח לי בדיוק חודש להבין ששוקת מאוד רחבה עם הגנות צמודות זה די מתסכל.
לבצע שוקת מאוד רחבה עם הגנות צמודות 40 פעם נשמע לי מוגזם. רק בשביל לפתוח ולסגור פוזיציה כזאת צריך 40*4*2 = 320 פעולות. וזה בלי שצריך להוזיז כלום.
במקום זה אני מבצע שוקת רחבה אבל לא יותר מדי (7-9 סטריקים) לא סימטרית כשתמיד החשש היותר גדול הוא מירידות.
אני בדרך כלל לא קונה הגנות (אני זוכר שגם יוסי שמלמד את הקורס אמר שבמרחקים כאלו אין צורך בהגנות). אבל מצד שני אני מתעסק עם כמויות הרבה יותר קטנות (3-4 אופציות בכול כיוון) , וזה בעצם ההגנה שלי.
כמובן כשמתחילה תזוזה אז מזיזים כמו שלמדנו.