אגב, לראייה לדברים שלי : לא שזה מעיד על נכונותם - (הרי אנחנו סבורים שגם ככה יש כאן כשל שוק)
אבל תגובת השוק לידיעה הייתה עלייה של 15% בערך באגח א ו 5% באגח ז.
Printable View
אגב, לראייה לדברים שלי : לא שזה מעיד על נכונותם - (הרי אנחנו סבורים שגם ככה יש כאן כשל שוק)
אבל תגובת השוק לידיעה הייתה עלייה של 15% בערך באגח א ו 5% באגח ז.
שלום לכולם
לאור זה שכותרת השרשור היא אגחי סאני/סקיילקס
הייתי שמח לשמוע מה דעתכם על ההשפעה של עסקת סבן לגבי סאני.
1. בהנחה שסבן יקנה את מניות פרטנר - סכום של בין 40-50M.
2. תפוז - עוד בערך 15M
מה הלאה, איך בן דוב יפצה את מחזיקי האגח.
כי למעשה כיום החברה לא שייכת לו היא שייכת למחזיקי האגח לאור ההפרות שבהם סאני עומדת.
האם ההפרש יגיע מהצפת הערך של פרטנר ובעקבותיו סקיילקס?
לילה טוב
האמת שבסאני אין לי ממש מושג מה הולך להיות - נכון לעכשיו סאני פשוט לא רוצה לשלם את החוב שלה. יש לה משאבים להחזיר (לפי חישוב ישן שקראתי פעם) קצת יותר מהערך הסחיר של החוב שלה בפירוק ולכן אני לא מוכר, אבל בעצם רוב הנכסים הם חברת סקיילקס שלא ברור אם היא בעצמה חברה סובלנטית.
ייתכן בתרחיש אופטימי שסקיילקס תצליח לשלם את חובותיה, שסאני תחזיר את הכל עד השקל האחרון אחרי פריסה ודחיה של החוב, שכן זה לא חוב מאוד גדול, וייתכן שסקיילקס אם תצליח לפדות את חובותיה פשוט תהיה יותר יקרה מהחוב.
הבעיה שזה הכל ספקולציות מבחינתי, במחיר הנוכחי לא הייתי מוכר את האגח כי הוא משקף תסריט מאוד פסימי לדעתי.
הי Gilga,
אני אתייחס לדבריך חלק חלק (ויש הרבה מה לאמר):
סקיילקס אגח א ספקולטיבי??? - על זאת נאמר, you must be kidding me
לדעתי, סקיילקס אגח א הוא ההגדרה של אגח סולידי. אגח עם ביטחונות שמכסים 100% מהשווי הסחיר וההפרש בין השווי הסחיר לפארי מכוסה ע"י רכוש לא משועבד ברמה של 80% מהחוב הנותר (למעשה באזור 130% ביטחונות על החוב הסחיר) והביטחונות עצמם נסחרים עמוק מתחת לערכם. מעבר לכך, האגח הוא קצר מאוד, פודה כל חצי שנה, לעת עתה לא נראה כי התשלומים יעצרו (אין מי שיעצור אותם) והבטוחות לא מתעדכנות!!!. אם סקיילקס אגח א הוא לא אגח סולידי - אני לא יודע מהו אגח סולידי.
אפילו סקיילקס אגח ז (בשוויו הסחיר כיום) הוא אגח בטוח יחסית.
אתה צודק לגבי הכסף (עכשיו ופחות אחר כך). הנקודה היא (אם לא הבנת זאת עד כה) - אין ממש השפעה על אגח א (מעבר להשפעה הפסיכולוגית). בן דוב הולך לפרוע את האגחים הקצרים כולם (עם או בלי עיסקה), יש לו תמיכה מלאה של המוסדיים (שמחזיקים בעיקר בסדרות אלו) ויש לו את הכסף הנדרש (עד 2014). אם אגח ז-ט היו רוצים לפעול, הם היו צריכים לפעול לפני התשלום האחרון לאגח א. אני מניח שללא הערת עסק חי בסקיילקס ידיהם כבולות (במיוחד לאור עליית ערך מניית פרטנר, שתומכת בטענותיו של בן דוב כי פרטנר שווה הרבה יותר משוויה הסחיר - ואני מסכים עימו, דרך אגב). כלומר, האגח הקצרות ייפדו בכסף מזומן (יהייה מקורו אשר יהייה).
זה לא כל כך פשוט. חשבת לרגע - מדוע פרטנר נסחרת כל כך נמוך (היא שווה לפחות 4000M ש"ח)?
השליטה של בן דוב בפרטנר פוגעת בנכס. במקרה של מכירה לסבן, השוק ייתן לפרטנר פרמיית בעל שליטה משמעותית (ראית מה שמועות בלבד עשו לשווי הסחיר של הנכס), יאפשר לבן דוב בסיכומו של דבר לשלם בפחות מניות של פרטנר על החוב להאצינסון ובכך ב-overall לשפר את מצב אגח ז-ט. לדעתי, אתה שוגה פה.
אסכם את הקטע הזה,
אם דעתי תעזור במשהו לשלוות נפשך -
בלי הסכם אתה הולך לראות (כולל ריביות) לפחות 80% מהחוב באגח ז (תשואה של 100% בשלוש שנים). אם יחתם הסכם, לדעתי אתה תראה החזר פארי מהחוב באגח ז.
כעת אמשיך לפירסום הבא:
על זאת אומר - נו באמת. מאז אגח ז עלה בכ-8% (38.5 --> 41.1) ואגח א ירד בכ-2% (71.4 --> 69.9). אז מה זה אומר? שהשוק שינה את דעתו?
השוק הוא עדר לא ראציונאלי ובמקומך לא הייתי מייחס לו כל תובנה ...
אני חושב שאתה לא מעריך נכונה את האגחים שבידך.
בברכה,
הי hanG,
העיסקה, אם תצא לפועל, מסייעת בצורה עקיפה וישירה גם לסאני.
1. היא תעלה את שווי מניות פרטנר של סאני.
2. תאפשר לבן דוב להמשיך להחזיק בסקיילקס ולכן מעלה את הסיכויים לערך נכסי חיובי בסקיילקס בסופו של יום (זה לא מצוץ מהאצבע). הבעייה של סקיילקס היא התזרים - פרטנר שווה הרבה יותר משוויה הסחיר ולדעתי, השווי הנכסי של סקיילקס הוא חיובי. אם בן דב יצליח לפתור את הבעייה התזרימית (מול האצינסון) בעזרת המכירה, אזי יש סיכוי סביר להצפת ערך גם בסאני.
עם זאת, לדעתי, משוואת הסיכון-סיכוי בפירמידה זו היא בהחלט לטובת סקיילקס אגח Y. לכן, נשאלת השאלה, למה להישאר בסאני אגח X???
כל משקיע צריך לדעת למקסם את תוחלת התשואה של תיקו. כלומר, לדעתי, אין שום סיבה בעולם להישאר בסאני אגח X. אם ברצונך להישאר חשוף לקבוצה, עדיף לדעתי, להעביר את האחזקה לסקיילקס אגח Y (בחר במתאים לך ע"פ טעמך).
בברכה,
אני תוהה למה יש הבדלים (אומנם לא גבוהים במיוחד, אך עדיין ישנם) בין שלוש סדרות של סקיילקס שאמורות להיות די זהות.
אם אני רוצה ללכת היום על סדרות קצרות עם שעבודים, אז יש לי 3 אופציות להתלבט ביניהן: סדרות א', ב' ו-ג'.
שלושתן עם מח"ם די דומה (0.86 ל-א' ו-0.6 ל-ב'/ג'). אומנם שתיים הראשונות (א'/ב') שקליות והשלישית (ג') צמודת מדד, אך לא נראה לי שיש לזה הרבה משמעות במח"ם די קצר כזה. תשואה נטו (אני כמשקיע פרטי שאין לו כרגע "עודפים" בהפסדי הון, חייב להיות "נטואיסט") של ג' היא ב-5% יותר גבוהה מאשר ב-א' וב-10% (!) מאשר ב-ב'. האמת, גם תשואת ברוטו ב-ג' היא הרבה יותר עדיפה. אם אני מסתכל על שווי שעבודים, אז אחוז הכיסוי שלהם מול שווי הסידרה די דומה ב-ג' ו-ב' כאשר ב-א' הוא נמוך יותר (אם כי לא בהרבה). יוצא, שעל פניו ג' היא יותר עדיפה בין שלוש הסדרות האילה. אם זה כך (אולי אני באמת מפספס משהו), אז למה לא מתקיים שיווי משקל בין הסדרות ויש (לכאורה), יתרון לאחת מהן?
היי פיראט, תודה על ההתייחסות המפורטת, אני אגיב בחזרה
בצורה פחות ספציפית לכל סעיף, אבל אני מקווה שמהנה לקריאה:
ישנו תסריט בו אפילו עם אג"ח א מגיעים להפסד הון משמעותי, התסריט הוא כזה:
זה מתחיל בזה שהדוחות הבאים של אוראנג' חלשים מהצפוי - החברה עוברת להפסד קטן או שהרווח נחתך בחדות.
(לדעתי אירוע דיי סביר למען האמת.)
מעכשיו אני מבצע ספקולציה על ההשלכות של הדוחות האלה:
התזרים החזוי של סקיילקס לפיו היא מסוגלת לשרת את החוב שלה אינו מספק את בעלי האג"ח.
בעח האג"ח הארוכות מתנגדים לתשלום קרן לאג"ח הקצרות בטענה של העדפת נושים.
סקיילקס נכנסת לפירוק ארוך ויקר עם הוצאות פירוק גבוהות.
על הדרך היא גם מפסידה את הזכיון על שיווק של מכשירי סאמסונג.
(או בגלל ההסדר או בגלל רפורמות של משרד התקשורת שמורידות את הערך הכלכלי בזכיון הזה.)
במהלך ההסדר אין תשלומים של קרן וריבית לאג"חים.
השווי הסחיר של פרטנר צונח גם בגלל הדוחות וגם בגלל החשש שמניות רבות של פרטנר הולכות להציף את השוק.
אני אישית הייתי מחכה קצת לפני שאני נותן את אג"ח א כדוגמא לאג"ח בטוח בויקיפדיה.
סיכון סיכוי מוצלח ? - אני חושב שכן בגלל זה אני מושקע בכמה אחוזים מהתיק במרעין בישין האלה ז ועכשיו גם קצת א.
(ואפילו אחזקה עתיקה בסאני שהושפעה ממיכה צ'רניאק שנתן אותו באיזה תיק בטור אגח סביר עם תשואה קצת מעל הממוצע בימים יפים יותר ואני קניתי לי את אחד התיקים האלה)
ועוד משהו קטן לסיום: ההנחה כי אוראנג' שווה יותר מהערך הסחיר שלה היא בפירוש ספקולציה. - ייתכן כמובן שאורנג' שווה גם פחות מהערך הסחיר שלה - בייחוד בתנאים בהם אתה מעוניין לממש את הבטחונות שלך.
לגבי העסקה ובהקשר לספקולציה שאורנג' שווה יותר:
סבן לא קונה את אורנג' בפרמייה משמעותית על השוק - נהוג לשלם קצת יותר על חבילת מניות שמקנה שליטה - וזה מה שסבן עושה. הוא קונה אוראנג' אפקטיבית במחיר השוק + פרמיית שליטה לא גדולה במיוחד.
גם הספקולציה שתחת סבן אוראנג' תכפיל את עצמה - היא כמובן ספקולציה.
שלום,
אודה על התייחסות של כלם - מה הייתם אתם בוחרים ונמקו
סיעור מוחות - למה לא? מה יהיה בסוף עם בן דוב - שאלת השאלות?
מצבת החובות של סקיילקס ניראת (בקירוב) כך:
1.5 מיליארד ש"ח חוב לבעלי האג"ח (כולל החוב לסדרה להמרה שנפדת רק בשנת 2024).
1.2 מיליארד ש"ח הלוואת מוכר של האציסון.
מול החובות הללו נמצאים הנכסים הבאים:
200 מיליון ש"ח במזומן
400 מיליון ש"ח שווי היבוא של סמסונג.
71 מיליון מניות פרטנר.
אם ננכה מהחוב את רכיב המזומן ואת פעילות סמסונג - נקבל יתרת חוב של 2.1 מילארד ש"ח שכנגדה יש את מניות פרטנר.
חלוקה מהירה תראה לנו שלפי התחשיב הזה, ובהנחה שמניות פרטנר יגיעו לשווי של 29.5 ש"ח (השווי לפי עיסקת סבן), אזי לסקיילקס יהיה NAV שנע סביב האפס.
בהינתן מחיר כזה למניות פרטנר כדאי לקנות את האג"חים בסדרות הארוכות (ז-ט) של סקיילקס, שניראה שנסחרות עמוק מתחת לשווין הכלכלי.
נעבור לסאני, כדי שבעלי האג"ח שם יראו את מלוא כספם בחזרה, לסיילקס צריך להיות NAV של לפחות 200 מליון ש"ח, לפי החשבון הבא:
חובות:
240 מליון ש"ח
נכסים:
תפוז 10 מליון
מוביל איי 10 מליון
2 מיליון מניות פרטנר שבאחזקתם הישירה 60 מליון (לפי שווי מניה של 30 ש"ח).
ו- 80% ממניות סקיילקס, שגם משועבדות לטובת בעלי האג"חים.
עכשיו לשאלת מיליון הש"ח - מה יהיה שווי מניות פרטנר?
מהחישוב המהיר הזה עולה שאם מניות פרטנר ימשיכו להתאושש, אזי צפוי תשלום מלא בסקיילקס ואולי גם בסאני (אם מחיר המניה יגיע לכ- 33 ש"ח) - תלוי עד כמה המניה תתאושש.
אם המניה תחזור להחלש - אז שומר נפשו יירחק.
מכל האמור ניתן להגיע למסקנה ברורה אחת - משקיע שמאמין בהמשך ההתאוששות של מנית פרטנר, כדאי שישקיע באג"חים הארוכים של סקיילקס ומשקיע ששורי לגמרי על פרטנר, שיחטוף את האג"חים של סאני - שנסחרות ב- 20 אג' +/-.
משקיע הצופה ירידה במנית פרטנר - טוב יעשה אם יחסל את כל אחזקותיו בחברות האלה.
המשך ערב נעים,
R
REMA
השאלה המרכזית בכל הסיפור - כמה שווה פרטנר, באמת , בשוק תחרותי בטווח הבינוני, ולא היום שהשוק במשבר.
זה מעביר אותנו לתחום של אומדן שווי חברות ואני מוכן לנסות להציג מודל שכל אחד יכול לבדוק ולהכניס הפרמטרים שלו - ולקבל תוצאה.
הנדבך הראשון במודל כזה - מהו הרווח התיפעולי הנורמטיבי של חברה סלולרית? - התשובה - בממוצע התשואה על ההון בשימוש ROCE(לא לבלבל עם תשואה על הון) הענף היא 13% - מזה נובע מול ההון וההתחיבויות לטווח ארוך של פרטנר שהרווח התיפעולי יהיה בסביבות 950 מש"ח.
מזה צריך להוריד הוצ מימון - כ - 270-300 מש"ח - נותר רווח לפני מס כ - 650 מש"ח , כ - 500 מש"ח אחרי מס.
לזה צריך להצמיד מכפיל רווח - נניח 10 סולידי +++> שווי פרטנר 5000 מליון ש"ח גוזר שווי לפרטנר של 40% יותר מהיום , מחיר מניה 33 (כלומר סבן מקבל 10% הנחה על החברה בהערכת שווי סולידית)
אגח סאני הוא אופציה על פרטנר ולדעת מוקדם מדי להיכנס אליו.
כדאי להחזיק אגח סקילקס - קצרות ולהמתין להתפתחויות - המצב ממשיך להשתפר - עוברים לסקיילקס ארוך - בכל מקרה רווח ההון באגח סקיילקס יגיע מהר יותר בסנריו של התאוששות פרטנר - רק כשסקיילקס תתחיל להראות יציבה - תשואות אגח של כ - 15% בארוכות יהיה כדאי לעבור לסאני - אומנם האגחים לא יהיו במחיר של היום אלא גבוה יותר, אך ישאר המון "בשר" בהיבט רווח ההון
שלום REMA,
משעשע עד מאד לקרוא את כל החישובים המהוללים (גם במקרים של חברות אחרות).
לעניות דעתי, ואמרתי זאת לא אחת - שוק הון ללא היבט מוסרי מינימלי נועד לכשלון.
לפיכך, מקומו וסופו של בן-חוב הינו במרכז כיכר העיר על ה......
לידו ניתן להציב את שאר חזירי ומעצבי השיער - תשובה, לבייב, מימן, נוחי, גורביץ מארזים, שושלת כצנלסון מאולימפיה ונאנט, גרינפלד מקרדן ועוד ועוד שאר גבירי האג"ח.
את המאמץ ניתן להשקיע בבחינת חברות, אולי פחות "נוצצות", אך בטוחות (כמה שניתן) בפעילותן ובמחוייבות להחזר כסף למחזיקי האג"ח.
לדעתי, לא חסרות כאלה.
בברכה,
אודי
יפה R.
סיכום נחמד מאוד.
אני אישית לא מאמין בפוטנציאל כללי בסאני. יתכן ומי שיקנה ירוויח ויתכן אפילו ירוויח בגדול. אני לא חושב שתחת הנתונים הנוכחים זה יכל להחשב "השקעה"
לעומת זאת סקיילקס ההערכה שלי היא שפרטנר תתאושש קמע ולכן בסהכ האגחים ישלמו. האם כל הסדרות ישלמו הכל? כאן נראה לי שדווקא לא. שוב זו תחושת בטן, נראה לי שכך או אחרת ינסו לגלגל חלק מההפסדים של החברה לבעלי החוב.
עם זאת, אני מושקע בסקיילקס מכרתי לפני כמה זמן אגח ד' וקניתי א'. חוץ מזה אני מחזקי גם פחות מאגח ח'.
tby hey how r u
תודה שענית לי
איזה שם יש לך...............
אגב אני קוראת את הניתוחים שלך בהתעניינות רבה
כיפ לראות אותך כאן
אני מחכה לכלם שיכתבו כאן ......
הפרום חי ותוסס
תודה לכלם
R
אודי:
אם כל האהבה שלי לדמויות שאותן הזכרת. אתה לדעתי טועה, או לכל הפחות ממש מגזים.
צריך להפריד בין שני דברים.
אחד הוא המושג של חברה בע"מ, לי לפחות לעת עתה ברור כי ההגנה של מפני נושים מחזיקי המניות מפני הנושים הכרחית לקיום שוק מודרני. זה אומר שאם החברה השקיעה במקומות קיקיוניים ובנתה על זה שלחזירים יהיו כנפיים. אז כן בעלי האגח גם צריכים להפסיד. הרי לא יתכן שכל האגחים תמיד ישלמו הכל ובזמן, אחרת הכל היה נסחר כמו אגח ממשלתי (כאילו שממשלות משלמות בזמן ובכלל...)
השני הוא נורמות קלוקלות, פושעות הרבה פעמים בשוק ההון בארץ וגם בעולם. המבנה של הפיקוח, החל מהפיקוח על שוק ההון וכלה בדירקטורים הוא שערוריה שאין כדוגמתה. את הדירקטורים ה"חיצוניים לא מענין כקליפת השום דאשקד להגן על החברה, או על המשקעים הקטנים " (אולי יש כמה צדיקים בסדום אבל לא היתי מהמר על זה). מה שמענין אותם זה הארנק, הגוב הבא והארנק, ואיך לשים את לשונם במקום שנמצא בין הלחי השמאלית והימנית של בעל השליטה (ולא אני למתכוון ללחי של הפנים). אני מקווה שילדים לא קוראים את זה. וכאן עדין לא הזכרתי את גילוי העריות הפיננסי רגולטרי שנוצר עקב אמאמא של אי הפרדה בין תאגידים ראלים לפיננסים: עובדים נאמנים של תשובה ודנקנר מימנו מכספי הפנסיה שלנו הרפתקאות לדנקנר ותשובה (בהתאמה בעקיפין ומכל הכיוונים).
חוקים להפרדה בין ראלי לפיננסי. לדירקטורים חיצונים רבים יותר ועם שיניים. לאחריות אישית של דירקטורים. לאחריות אישית של נושאי משרה (במקרי קיצון). על זה צריך להלחם (אחח חבל שהמחאה החברתית בוזבזה על גנים בחינם ולא על דברים חשובים)
וכי יצא לי כהרגלי ארוך, אסיים ואגיד שלא כל תיקון כושל/שכשל אותו דבר הוא:
לבייב נתן כסף טוב לחברה והחזיר מאות מיליונים, לפי זכרוני הרבה מעבר לדיבידנדים ששילם.
תשובה, תשובה עם הכבוד של תשובה שכולם בנו עליו (וגם אני לצערי קצת) נתן תכלס צינור. אולי הוא שילם קצת. אבל המשכורות של אליק ורכישות בעלי עניין... צינור.
נוחי, עוד נראה. בנתיים למרות שהוא נראה כמו חתול מדושן עונג שאכל את כל השמנת ׁ(של כולם), נראה שהוא יותר צדיק מתשובה בטוח ויתכן שלא פחות מלבייב
נראה,
נ.ב.
ואו יצא ארוך ממה שציפית
שלום ELADE,
אני באמת לא יודע איך להתחיל וכמה לענות לך כי הנושא רחב מאד והיריעה קצרה. אולי בהזדמנות על כוס קפה.
התגובה שלך נוגעת בשורשי הקפיטליזם החזירי וההרס שהוא מביא לעולמנו הקטן. לפחות לטעמי.
יחד עם זאת, יתכן בהחלט כי אני טועה ואולי מגזים.
אני מבין בהחלט את מושג בע"מ ואת כל המשמעויות שלו. אבל פה אנחנו נתקלים בתופעות ייחודיות שלא זוכות למענה הולם.
קח לדוגמא את בן-חוב - מינף את עצמו עד טירוף (ברשותך, נעזוב כרגע את הבנקים והמוסדיים), קטף שכר ובונוסים נאים ועומד לאבד את הממלכה/פירמידה ההזויה שבנה לו.
האם מגיע לו פיצוי על "מכירת סקיילקס" ?? מחזיקי האג"ח יעברו תספורת והוא יוצא עם כסף ?? השתגענו או מה.....
ומה עם תשובה - תקרא מה השופטת אלשייך כתבה עליו ועל תהליך הפרדת דלקן מקבוצת דלק, בבחינת "גבעול שנבל מתוך עץ מפואר" או משהו דומה.
בע"מ בע"מ, אבל מה היה קורא לאדון אם היה נותן/מבטיח קצת ממה שעומד ליזול לו מכל החורים עוד רגע קט. איך אמר וצדק ידידנו LEMBO - להלאים הכל !!!
ומה עם גורביץ מארזים - במקום להזרים כסף לחברה, מצא לו הבחור זמן להתעסק בניסיון לקניית שלדים (אולטרא) ולשם כך העמיד אפילו סכומים לא קטנים. ולא אמרנו מילה על המטוס הפרטי....ביזיון.
ומה עם גרינפלד ושותפו מקרדן - אלופי השכר בשוק ההון לאורך שנים, רוקנו את הקופה לחלוטין עם הקניות החוזרות האסטרונומיות שלהם. האם הם שקלו להחזיר כמה גרושים מהימים העליזים ?
וכך הלאה וכך הלאה.
ELADE, מסכים איתך לגבי הנורמות וההפרדה בין ריאלי לפיננסי. עם זאת, אינני מפריד בין הדברים. הכל משולב ואמור לעבוד בצורה הרמונית (עד כמה שניתן). קצת אוטופי.
בברכה,
אודי
סוף סוף תחילת פעילות אקטיבית של סקיילקס להורדת חוב -
הכוונה לגייס 500 מש"ח מובטחים במניות פרטנר / תפוז (כאשר פעילות סמסונג תעבור אליה) - 120% בטוחות עם מנגנון התאמה לעליה / ירידה בערך בטוחות
הגיוס יהיה בהנפקה פרטית עפ"י התנאים של אגח ו', ובאפשרות להמרה לאגח ו' כשהכוונה לרשום למסחר .
התמורה מהגיוס תופקד בחשבון מיוחד שייועד לשרות חוב החברה - תשלומים שוטפים / רכישת אגח בשוק
אם אכן יצליחו לגייס ב -4.5% ריבית ולקנות אגח ארוך ב - 40%-50% הנחה זה ישפר מאוד את מצב החברה
למה שמשהו יקנה אג"ח בתשואה של 4.5% כאשר הוא יכול לקנות אג"ח נושא 40-50%???
בגלל הבטחונות.
יחד עם זאת, אינני חושב שבהצעה יש מספיק בטחונות על מנת לפתות את המשקיעים. ימים יגידו.
שלום לכולם,
קראתי סקירה היום ואשמח לשתף אתכם בה.
הסקירה נגעה בפירמידה של בן דב. כמו TBY היא טענה שפרטנר נסחרת מתחת ל"שווי הראוי" שלה. הם טענו כי האג"חים הקצרים נמצאים מאוד קרוב לכסף (כמו שנטען גם כאן בפורום).
מה שהיה מעניין היה דווקא החלק שדן באג"חים הארוכים. הם טענו כי הם פחות ראויים להשקעה. הסיבה לכך היא מחירם של האג"חים של סאני. אם סקיילקס תצליח לשרת את החוב שלה יש סיכוי טוב
שהיא תצליח ע"י שיעבודים של מניות פרטנר שישתחררו מהאג"חים הקצרים לגייס חוב חדש ולהעלות סכום כסף מספק עבור סאני. הצעה מעניינת נוספת שהם העלו למי שמאמין בשרידותה של הפרימידה ותשלום של האג"חים הארוכים
היא השקעה במנייה של סקיילקס. סקיילקס נסחרת היום לפי שווי שוק של פחות מ-100 מיליון ש"ח כאשר כיום היא מחזיקה בנכס שלפי שווי הערכה שמרני מאוד (לפי החישובים שיצא לי הם מציינים שווי נמוך מהשווי הסחיר היום שלדעתם נמוך מדי) של 1.3 מיליארד ש"ח. במידה וסקיילקס תשרוד את המשבר ותצליח לשרת את החוב פוטנציאל הרווח הוא עצום.
אני אישית מחזיק רק באג"חים הקצרים של סקיילקס, לדעתי הסיכון באג"חים ארוכים של סקיילקס/ סאני/ מניית סקיילקס הוא גבוה ואני אישית לא רוכש אותם, אך לדעתי הסיכון בסאני ומניית סקיילקס הוא גבוה מעט יותר מהארוכות ופוטנציאל הרווח הוא פשוט עצום.
לידיעתכם
עוד מידע על הנפקת האגח -
הריבית הצפויה 7%
ייעוד ההנפקה -
לפי המקורבים לעסקה, בן דב מתכנן להשתמש בכספי ההנפקה כדי לרכוש את איגרות החוב הקצרות של סקיילקס. כך הוא ישחרר מהם את מניות פרטנר המשועבדות להן, והחוב של סקיילקס יתארך. ואולם שעבודים אלו אינם ניתנים לשחרור, אלא לאחר שכל החוב כבר שולם.
הדילמה של סדרות האגח (נראה לי לא רלבנטי - אם נותנים לאלביט הדמיה ללכת לשוק אפור כדי להמר על התאוששות,) -
אותן סדרות אג"ח ארוכות שאין להן שעבודים מוצאות עצמן במצב מורכב. שכן אילו סקיילקס היתה נקלעת להסדר חוב הם היו מתחלקים מהתמורה של 16.6% מהמניות החופשיות של פרטנר. עכשיו אותן מניות משועבדות לאג"ח החדשות, כך שמצבם הורע.
לסיכום -
אם הגיוס יצליח, תוכל סקיילקס לפרוע בסוף דצמבר 180 מיליון שקל למחזיקי האג"ח מסדרות ב' ו-ג' הקצרות, מתוך כך 110 מיליון שקל מסדרה ג', וגם לשמור על חלק מהמזומנים בקופה. במצב כזה מצבן של שתי הסדרות האלו משתפר, שכן שווי הבטוחות שיישאר בידיהם יכסה את מלוא החוב.
http://www.themarker.com/polopoly_fs.../109271259.jpg http://www.themarker.com/images/icons/icon_enlarge.png
ההנפקה המתוכננת של סקיילקס
ואולם אם בן דב לא יצליח לרכוש את כל האג"ח הקצרות הוא ימצא עצמו במצב שבו כל מניות פרטנר משועבדות, והוא לא יוכל למכור (כפי שתיכנן בעבר) את אחזקתו לאיל ההון חיים סבן.
והסיפור היומי -
בנוסף, אותם מקורבים הוסיפו כי אם עסקת סבן לא תצא לפועל, לחברה יש אינדיקציות מקרן גידור אמריקאית אחת לפחות כי תעמיד לסקיילקס הלוואה במאות מיליוני דולרים בריביות דו-ספרתיות תמורת שעבוד מלוא הנכסים שלה לפי יחס LTV (חוב לשווי בטוחה) של כ-120%-130%
kelazar
ההשקעה במניות סקיילקס נראית לי הזויה. מה זה משנה כמה שווה הנכס שבו הם מחזיקים אם יש להם חובות יותר גבוהים מערך הנכס.
שיש לך אגח בתשואה 30% מגלם רווח הון של 120%~ אז זה נראה לי קצת טיפשי להיות במניה.
אבל מי שרוצה להמר שיהיה לו לבריאות. ממש.
שלום TBY,
לא הבנתי -קופון של 4.5 או 7%, יש קצת סדר בבלגן ?
ויותר חשוב - אולי אני שמרן ודל מחשבה, אבל אני מעדיף את סיפורי פוגי של הרב חורי על פני סיפורי פוגי ההזויים של מקורבים למיניהם (עאלק יוסי ארד ושאר הפרזיטים).
והכי חשוב - עם כל הכבוד לרב חורי, נדמה לי שפעילי השוק וחברי הפורום מעדיפים את הגיגי הרב פינטו.
בהצלחה בסיבוב בסקיילקס.
בברכה,
אודי
למתקשים: הקופון 4.35% , הריבית האפקטיבית בשל הנפקה בנכיון 7%ציטוט:
לא הבנתי -קופון של 4.5 או 7%, יש קצת סדר בבלגן ?
ההגיגים על הרב חורי ושאר העניינים היו משעשעים קמעה בתחילה, עכשיו זה מזכיר את קאטו הזקן. אני מתחיל להבין את פיראט.....
לא הבנתי למה בגלל ההודעה הזו כל האגח"ים טסים, כולל הארוכים כאשר שער המניה ללא שינוי ...
eagle:
אני חושב להחליף את הארוכים שלי בקצרים כי העליה בארוכים לא הגיונית. נראה מחר
שלום TBY,
כהרגלי בקודש, אתעלם מהערות אישיות ואשאר ענייני.
קופון - בכל זאת 4.5% ולא 7% שהיא התשואה השנתית לפדיון לקונים בהנפקה.
הגיון - פה באה שאלת "מליון הדולר" של ELADE בנוגע ל-4.5% (ואפילו יותר) מול אג"חים קיימים בכ-40%. ענית בטחונות.
רגע (וסליחה שאני לא בקיא מספיק בבן-חוב ואולי אטעה, מבחינתי הוא במרכז הכיכר) אתם אומרים שגם לקצרות יש בטחונות של מניות פרטנר (או אחר). אז מה השוני ??
בוא נעשה תרגיל - אתה סטפק ואני לוינסון, בא בן-חוב ומציע את הצעתו. נדמה לי שהיינו זורקים אותו מהחדר ולוקחים את האג"ח הנוכחי בכ-40%. אני טועה ?? הרי אותם בטחונות....
מה אתה בעצם אומר -זורקים בשוק את הקצרות עד כי הגיעו לכ-40% ועכשיו נותנים לו ב-15% מזה ?? הגיוני ? יתכן ?
במאמר מוסגר, אני כבר הודעתי לשני בתי השקעות שם נמצאים קופ"ג והשתלמות שלי שאני אעקוב והם תחת אזהרה מבחינתי.
מקורבים - אתה הרי מקצוען וסוחר בשוק, ספר לחברים הצנועים בפורום מה הכוונה בשוק במושג מקורבים ומי הם החברים היקרים של בן-חוב...עאלק קרן גידור עם מאות מיליונים....באמת.
בברכה,
אודי
אודי,
אני מודה על הגישה הענינית. ומבקש שכבר תמשיך ותענה על השאלה הרטורית שלך.ציטוט:
רגע (וסליחה שאני לא בקיא מספיק בבן-חוב ואולי אטעה, מבחינתי הוא במרכז הכיכר) אתם אומרים שגם לקצרות יש בטחונות של מניות פרטנר (או אחר). אז מה השוני ??
אתה כקורא קבוע בפורום , שמעיר ומאיר בכל נושא , לא יכול להיות שאינך יודע להסביר את ההבדל בין הבטחונות של אגח א' של סקיילקס להצעה הנוכחית.
תן כתף, שתף בידיעותיך, וכולנו נהנה מדיון פורה
במאמר מוסגר וברוח טובה , אני עדייו מקווה שתועיל לשתף אילו חילוצים היו לא הגיוניים והיכן הטעות שלי בנושא חישוב EDITBA
בסדרה החדשה מתוכנן מנגנון התאמה ביחס של 120%
שלום TBY,
לעיתים ואולי לרוב הערותיי מתובלות בקצת ציניות, אבל אני תמיד רציני ומתכוון לדברי.
לא אחת אמרתי שלא יכול להתקיים שוק הון ללא היבט מוסרי מסוים מתובל בקצת אמינות והגינות.
לכן כשאני פוגש אנשים כמו תשובה, בן חוב ונוחי ואחרים דומים - אני תופס מרחק ולא מתעניין באופן רציני.
לא סתם אמרתי שמקומם בכיכר העיר על ה.....
לפיכך, אינני מכיר את סוגי הבטחונות על האגחים הקצרים וזה גם לא מעניין אותי היום.
אני מניח מתגובתך שככל הנראה הבטחונות אינם מלאים או משהו כזה.
נו....ומי מבטיח שמחיר פרטנר לא ירד (נניח רק לרמה שהיתה לפני מס' שבועות) ואיתם שווי הבטחונות. בטח תגיד לי שיש נוסחת השלמה - אמרנו שנהיה רציניים...
ואני מממתין שתספר לחברים מהם המקורבים המכובדים של בן חוב (רמז - המניפולטור) שמפריחים ספינים על קרן גידור ושאר ירקות.
ולא אמרנו מילה על לובצקי, חבל לי שימחוק במהלך טיפשי אחד קריירה מפוארת בשוק ההון.
לילה טוב,
אודי
אודי,
אם אתה לא מתעניין באופן רציני - מדוע להגיב כל פעם על דברים שלא מעניינים אותך? ועוד באופן שלא תורם מידע חדש לדיון אלא מזכיר שוב ושוב את דעתך הכללית המוכרת כבר לכולם - מכיוון שזה לא תורם , זה מפריע לקריאות של הנושאים .ציטוט:
לכן כשאני פוגש אנשים כמו תשובה, בן חוב ונוחי ואחרים דומים - אני תופס מרחק ולא מתעניין באופן רציני.
הבעיה היא שמכיוון שאינך מתעניין באופן רציני, אינך בקיא בפרטים אך מביע בבטחון מלא דעתך הביקורתית, שבעצמך אומר מגובשת ממקום של מידע שיטחי.
אני שב ומבציר בך להראות לנו אודי אחר - אודי שמביא ניתוח רציני של דברים או מביא ביקורת עניינית וספציפית
תן כתף, שתף בידיעותיך, וכולנו נהנה מדיון פורה
תעשה מאמץ ותענה כמו שצריך על השאלה הרטורית ששאלת קודם , כבר כתבת התשובה - רק תביא זאת באופן מקצועי וברור - וכולנו הרווחנו.
מכיוון שאין לי מושג על מה אתה מדבר, אשמח אם תשתף את כולנו במה שלכאורה אתה יודע......ציטוט:
ואני מממתין שתספר לחברים מהם המקורבים המכובדים של בן חוב (רמז - המניפולטור) שמפריחים ספינים על קרן גידור ושאר ירקות.
ולא אמרנו מילה על לובצקי, חבל לי שימחוק במהלך טיפשי אחד קריירה מפוארת בשוק ההון.
במאמר מוסגר וברוח טובה , אני עדייו מקווה שתועיל לשתף אילו חילוצים היו לא הגיוניים והיכן הטעות שלי בנושא חישוב EDITBA
שלום לכלם,
אשמח להערות והארות.
נסו להתייחס לנושא ולא לתגובות של משתמש זה או אחר. בבקשה.
אילן בן-דב שוב מנסה למכור אג"ח למוסדיים
סקיילקס של בן-דב בוחנת הנפקה פרטית של אג"ח בהיקף של עד 500 מיליון שקל, שיהיו ניתנות להמרה למניות פרטנר
האם ישנו סיכוי שהגופים המוסדיים ירכשו בקרוב אג"ח מידי אילן בן דב? לפחות בן דב עצמו מאמין שכן: חברת סקיילקס שבשליטתו דיווחה היום לבורסה כי היא בוחנת ביצוע הנפקה פרטית של אג"ח למשקיעים מוסדיים
.
סקיילקס, השולטת (44.5%) בחברת הסלולר פרטנר, מציינת בהודעתה שהאג"ח שיונפקו יהיו מובטחות במניות פרטנר ו/או במניות של חברת האינטרנט תפוז. האג"ח הקיימות של סקיילקס נסחרות כיום בתשואות של עד 46%, המשקפות היעדר אמון ביכולת החזר החוב של החברה.
סקיילקס דיווחה באחרונה על מגעים למכירת השליטה בפרטנר לידי המיליארדר חיים סבן, דיווח שתרם לירידה חדה בתשואות האג"ח. לפי הדיווח מתכננת סקיילקס הנפקה בהיקף של עד 500 מיליון שקל בשלבים. האג"ח יהיו ניתנות להמרה למניות פרטנר, ובגין כל 50 שקל ערך נקוב ניתן יהיה לקבל מניית פרטנר אחת (ללא התאמת דיבידנד). מחיר המניה בשוק כיום הוא 22.2 שקל בלבד.
בנוסף על כך, האג"ח יהיו ניתנות להמרה לאיגרות החוב סדרה ו' של סקיילקס, בתנאים שייקבעו. התנאים המסחריים האחרים של האג"ח צפויים להיות דומים לתנאי האג"ח מסדרה ו'.
לסקיילקס יש כיום שני סוגי אג"ח: סדרות א'-ד' הן אג"ח עם בטוחות, שבגינן משועבדות רוב החזקותיה במניות פרטנר. לסדרות ז'-ט' אין בטוחות. סדרה ו' היא בעלת תנאים ייחודיים, וכוללת מנגנון שלפיו בירידת שווי מניות פרטנר ביחס להיקף החוב תצטרך החברה להשלים ביטחונות נוספים. כיום, מתוך ה-44% שמחזיקה סקיילקס בפרטנר, רק 16% אינם משועבדים (מניות בשווי שוק של כ-570 מיליון שקל). על בסיס ההחזקות הללו מעוניינת סקיילקס להנפיק את האג"ח החדשות.
האג"ח המוצעות צמודות למדד, בעלות מח"מ של כ-3.37 שנים, ושיעור הריבית יעמוד על 4.25%. החזר הקרן יהיה דו-שנתי, מתחילת 2013.שעבוד של עד 120% מהקרן
כחלק מהבטוחות בהנפקה הצפויה תשעבד סקיילקס בשעבוד ראשון ויחיד מניות פרטנר בשיעור של עד 120% מקרן האג"ח המונפקות.
מכאן שעל בסיס שווי המניות הנוכחי, תוכל סקיילקס לגייס עד כ-450 מיליון שקל.עם זאת, סקיילקס מבטיחה גם מנגנון Time To Market רבעוני החל מינואר 2013. לפיו, במקרה של ירידת שווי הביטחונות, יתווספו ביטחונות נוספים (מניות פרטנר, תפוז או מזומן), ולהפך - במקרה של עליית שווי הביטחונות ל-125%, ישוחררו שחרור בטוחות לרמה של 120%. מכאן, שלא נראה שסקיילקס תגייס את מלוא הסכום שמתאפשר לה לפי שווי המניות הנוכחי של פרטנר, וזאת על מנת לשמור לעצמה מרווח במקרה שתצטרך לשעבד עוד מניות. ההערכה היא שבשלב ראשון תוכל סקיילקס לגייס 100-200 מיליון שקל בלבד.
סך החובות של סקיילקס נאמד ב-2.7 מיליארד שקל, רובם למחזיקי האג"ח. נראה שסקיילקס זקוקה למזומנים במהירות, משום שהיא בחרה במסלול של הנפקת אג"ח פרטיות, שלא רשומות למסחר. החברה מצהירה שתרשום את האג"ח למסחר תוך תשעה חודשים, והיא משלמת פרמיה על אי-רישום האג"ח למסחר.בסוף השנה, אחרי התשלום לאג"ח, תישאר החברה כמעט ללא מזומנים בקופה. גיוס ההון אמור לתת לה עוד קצת זמן, עד לתשלום החוב להאצ'יסון, כ-300 מיליון דולר ב-2014.
המשך יום נעים
רמה
שלום TBY,
בסיומו של יום מתוח בת"א (קרוב באופן יחסי למקום מגוריי), משעשע ואף מרגיע לקרוא את דבריך.
ספין מארץ הספינים, מה יש להגיד - סוחר נשאר תמיד סוחר.
מברוק, הפעם הצליח לך.
תודה.
בברכה ובידידות,
אודי
אודי ורמה, שניכם מזכירים לי את שני הזקנים של החבובות... מחפשים לצחוק וללעוג על אחרים איך הם משקיעים את הכסף שלהם אצל אנשים שלא הייתם מתקרבים אליהם
נראה לי שזה פשוט מעצבן אתכם איך כל ההנחות שלכם על "בן חוב" ונוחי מתפוצצות לכם בפרצוף, והחבר'ה פה גורפים את הכסף, ושוב החכמים הגדולים של השוק מוצאים את עצמם אוכלים את הכובע...
אני מודה, שגם אני לא נגעתי בסקיילקס בגלל בן דוב, וחשבתי שהסיכון כאן מאוד גדול, אבל מי שלקח את הסיכון הרוויח יפה מאוד.
ככה זה אודי, צא ולמד, כגודל הסיכון גודל הרווח, אם אין לך ביצים לשים את הכסף שלך על אגחים בסיכון גבוה, תעזוב אותנו עם ההערות הלא משכילות ומועילות שלך, כי רואים בבירור שאתה לא מתאים להשקעות בסיכון כזה.
וברכות למשקיעים בסקיילקס כי גם כאן הכיוון נראה טוב
שלום ידידי RINMAT,
עצוב לי לקרוא את תגובתך ביום כזה.
אין בי שמץ של שמחה לאיד לידיעה על נוחי ותתפלא גם לא על ביטול הספין של גיוס ממוסדיים אצל בן-חוב.
העיקר שהסוחרים עשו סיבוב קטן ע"ח "הפריירים המתחלפים".
בברכה ובהצלחה,
אודי
RINMAT היי
אני כל כך מסכימה איתך
רוצה לשתף את כולם בשיחה שהייתה לי עם אודי אתמול בצאט שמחדדת את הנושא
(16:43) דנה388:ואודי אתה חזקקקק בביקורת חחחח
(16:43) rema1:ומתה על חיות
(16:43) החתול שמיל:והיא עד סוף שנה ב-30
(16:43) rema1:ואודי מחלקים לך ציונים שששששששששששששששששש
(16:43) rema1:וביה"ס הראלי
(16:44) eyal-k:וגם אתה משם?
(16:44) rema1:וברור אחרת לא היה חבר שלי
(16:44) eyal-k:ואני שוקל להוציא את הילד חחח ���
(16:44) udiwe:ודנה, אבל הכל נכון !!!
(16:44) rema1:וvamos
(16:44) דנה388:ונשארנו רק עם הביקורת הצלחת להבריח את היחיד שהיה לו אומץ חוכמה וידע לתת ניתוחים
(16:44) rema1:ואואו
(16:45) דנה388:ושאפו הצליח לך
(16:45) rema1:ואודי אתה נאשם עכשיו
AMIR555 יצא מהחדר
(16:45) rema1:ו[אל דאגה אודי לפני יומיים היא האשימה אותי בהתחזות שמעת חבר שלי
(16:45) udiwe:ודנה, אני מכבד אותו מאד על ההשקעה, הוא יכול להמשיך מבחינתי, אני רק ביקשתי שלא יטעה אתכם
noame_dv יצא מהחדר
(16:45) דנה388:ואתה לא מכבד
(16:45) rema1:ואודי אתה לא חייב כלום אנחנו במדינה דמוקרטית
(16:46) rema1:ואודי לא לענות
(16:46) דנה388:ואחרת היית נענה למה שבקשו ממך וזה נמנע
anyskip יצא מהחדר
(16:46) rema1:והבנת זה פטיציה לחבר פיראט היקר
(16:46) udiwe:ונדמה לי שאת מגזימה, אני תמיד מכבד ופונה יפה ומכובד, אם כי לעיתים קצת בציניות, נו...כמה אפשר להעיר ולראות שלא מתייחסים
(16:46) דנה388:ואתה ורמה היחידים שמרוצים מהמצב
(16:46) rema1:ואודי הבנת
(16:47) rema1:ועצומה לחזרתו של שמר פיראט הנכבד
(16:47) udiwe:ודנה, ממני לא ביקשו דבר ולא דיברו איתי מההנהלה ולא כלום
(16:47) rema1:ואודי הוא מת לחזור אבל לא יודע איך
(16:47) udiwe:ודווקי שחקן מעוף הצדיק אותי בהרבה מאד מהניתוחים שלי והעמדת האמת במקום וביקש שאמשיך לכתוב ולהעיר
(16:47) דנה388:והחברים בקשו ממך בעדינות ואתה בשלך
(16:47) rema1:ואודי אתה לא חייב כלום לאיש
(16:48) rema1:ואתה מתנהל מו שצריך וזהו
(16:48) rema1:וכבר לעסנו את החומר בעב
(16:48) דנה388:ומקווה שאתה מרוצה
(16:48) rema1:ור
(16:48) החתול שמיל:ורמה היא עפה פייי
(16:49) udiwe:ומי זה החברים ?? ואני באמת הרבה פעמים לא עניתי למרות שהיו טעויות ענקיות וחיכיתי שמישהו יעיר, אבל לצערי כנראה לא הרבה מבינים והולכים בעיניים עצומות אחריו - חבל
(16:49) rema1:וחתולי יפה לנו
(16:49) rema1:ובהצלחהנ
(16:49) rema1:ו\איזה כיף
(16:49) rema1:ואודי אתה במסע התנצלות תפסיק בבקשה אתה לא חייב דבר
(16:49) דנה388:ואתה קורא בפורום באופן סלקטיבי כנראה
(16:49) החתול שמיל:ואת לא מבינה כמה נכנסתי עליהם,במאות אלפי שקלים
Avitorg הצטרף לחדר
(16:50) rema1:וחתולי בהצלחה
(16:50) דנה388:והרבה חברים הרוויחו כסף בזכותו
(16:50) rema1:ואך יהיו בזבוזם
(16:50) rema1:ויצע המרצע מהשק
(16:50) החתול שמיל:וצימצמתי הפסד ל-70,000
(16:50) rema1:ויצא
(16:50) udiwe:וומה זה אומר דנה ???? כלום....
(16:51) rema1:ואודילא מפריע להם שהוא איננו רק הרווחים שמעת
(16:51) rema1:והבנת
(16:51) דנה388:וזה אומר שנשארנו עם הבקורת שלך
(16:51) דנה388:ווחבל
(16:51) rema1:ואודי לא איכפת להם ממנו אלא האינטרסנטיותשלהם
(16:52) rema1:ואודי עשו כאן רווחי עתק ממנו LOL
(16:52) rema1:ווהוא שיחזור כי הם רוצים להרויח
(16:52) udiwe:ושיהיה לכולם בהצלחה, היום כל מטאטא יורה, זה אומר משהו ???
(16:52) דנה388:ורמה את קוריוז ותו לא
(16:52) rema1:ואודי חבל"ז
Avitorg יצא מהחדר
(16:53) udiwe:ודנה, ספרת גם את ההפסדים בכל מיני שטויות, או שכרגיל בשוק ההון תמיד, אבל תמיד, מדברים רק על רווחים....
(16:53) rema1:ואודי לא לענות אודי
(16:53) דנה388:ואם לא היית כל כך עסוק בביקורת היית מגלה שהוא צדק ב90 אחוז
AMIR555 הצטרף לחדר
(16:54) החתול שמיל:ורמה פייס 8 למעלה!!!!!!
(16:54) החתול שמיל:ויששששששששששששש
p&p הצטרף לחדר
(16:55) eyal-k:וזמן טוב לשים עליה פוט
(16:55) rema1:ואילי שים שים
(16:55) rema1:וישששששששששששששששששששש שש
(16:55) eyal-k:ושם שם
(16:55) udiwe:ודנה, הנה יש לך עכשיו כוכב חדש, סוחר מארץ הסוחרים, נחמד מאד, ממליץ על נייר ואחרי שלושה-ארבעה ימים מודיע לך שהוא כבר בחוץ
(16:55) rema1:ובהצלחיה איילי
(16:55) rema1:ואל תבכה אחרי זה
(16:56) דנה388:ואודי עם יד על הלב
yanivf3 הצטרף לחדר
(16:56) udiwe:ואפילו עם שתיים....
(16:56) rema1:ויאללה עצומה למען פיראט שיחזור כבר
(16:57) rema1:וולו למען השיחות שהיו לי איתו
(16:57) udiwe:ואני מוכן לחתום ראשון.....
(16:57) דנה388:ואתה לא מוצא מקום למתנצל? לפחות על הנזק שגרמת למי שכן וזה הרוב העדיף אותו ?
(16:57) rema1:וLOL
(16:57) rema1:ושמעת אודי
(16:57) rema1:ותתנצל על מה?
(16:57) udiwe:ולהתנצל על מה ?? שתיקנתי ניתוחים הזויים ולא נכונים, שאמרתי לדוג' שבפאנגאיה אין שום פקדון בנקאי כבטחון ועוד הרבה אחרים
(16:57) rema1:ואולי נבקש גם משחקן מעוף היקר שיתנצל
(16:58) rema1:ואודי היא מדברת מפוזיציה עזוב
(16:58) דנה388:ולא
(16:58) eyal-k:וטוב אני זז
(16:58) rema1:וב אדם מתפטר מבקשים אותו לחזור מה זה כאן9
(16:58) rema1:ואיילי שונא אותו
(16:58) eyal-k:והמשך ערב נעים
(16:58) rema1:ואייליביוש
(16:58) דנה388:ועל זה שנכנסת לפוסטים שלו כשבקשו ממך במפורש גם שחקן לא לעשות את זה
(16:58) udiwe:וזה לא משנה לי מהפוזיציה שלה (נוחי ד' דווקא הוא צעק לא והיא לא הקשיבה לו)
(16:59) eyal-k:וביי
eyal-k יצא מהחדר
(16:59) rema1:ואודי הוא טועה והמוןכותב משע
(16:59) rema1:ומשגע
(16:59) udiwe:וכבר אמרתי לך שאף אחד לא ביקש כלום כולל שחקן !!!!
(16:59) rema1:ויש לו יכולת וכשרון כתיסבה אבל טועה
(16:59) udiwe:וואני יכול להראות לך הרבה פרטיים עם שחקן בו הצדיק אותי וביקש ממני להמשיך לתקן ולהראות איך מנתחים
(17:00) rema1:ושחקן פעם אחת נכנס למלכודת ויותר לא יכנס
(17:00) rema1:ואודי מה שרואים משם לא רואים מכאן
(17:00) rema1:וLOL
(17:00) דנה388:וCPURUO NUK FK VR
(17:00) rema1:וצריך באגחים להבין קצת
(17:00) rema1:וכלם פתאום נעשו לי מביניםגדולים באגחים
(17:00) דנה388:ובפורום בקש ממך מול כל האומה
(17:00) rema1:ואודי יש לאנשים דרישות עלק
(17:01) rema1:ומר פיראט לא בבית שלו זה אתר של כל
(17:01) rema1:ום
(17:01) udiwe:ואשמח לראות, יתכן שאני באמת קצת סנילי לאור גילי המתקדם....
(17:01) rema1:וLOL
(17:01) rema1:ואודי ששששששששששששששששששששש
(17:01) דנה388:ותמתין אראה לך
(17:02) udiwe:ובכל מקרה, את מוזמנת למסור לו ד"ש ממני
(17:02) rema1:ואודי אגב הוא נכנס לכאן קבוע
אורי בלס יצא מהחדר
(17:02) rema1:ומתלחזור
(17:03) udiwe:ואני יודע, מי מפריע לו לחזור...
אורי בלס הצטרף לחדר
(17:03) rema1:ואודי אולי נזמין אותו לחדר גז LOL
(17:03) rema1:והוא שונא chat
(17:03) udiwe:וחבל שיבזבז זמנו, שישקיע בניתוחים אמיתיים
(17:03) דנה388:וthi kh frdg zni kjpa
(17:04) דנה388:ואין לי כרגע זמן לחפש
(17:04) rema1:וLOL LOL
(17:04) דנה388:ואבל אקפיץ בפורום שזכרונך יתרענן
(17:04) rema1:והבנת ביה"ס הראלי
(17:04) rema1:ושששששששששששששששששש
ולך אודי הנה הלינק קרא היטב את תגובת שחקן זה ירענן את זכרונך
http://www.s-maof.com/Forum/threads/...4-%D7%9C-elade
הצ'אט רק מדגיש את מה שטענתי, שני ליצנים שלא כדאי או צריך להתייחס אליהם, שימו לב שאודי קרא והגיב "היום" על התגובה מלפני כמה ימים, אבל נוח לו להגיב ביום שמתפרסמת הודעה שלילית על דנקנר, ותרשה לי שוב לגחך, השמחה לאיד שלך לא ניתנת לשליטה...
רק אני לא מבין את המשפט שלך "העיקר שהסוחרים עשו סיבוב קטן ע"ח "הפריירים המתחלפים". מי אלו בדיוק הסוחרים? ומי אלו הפריירים? כמובן שזה רק משפט סתום שבא ללעוג על המשקיעיםאני מקווה שאתה נהנה היום...
שלום דנה, בלס ו-RINMAT,
תודה מקרב לב על הפרגונים - זקנים, ליצנים, לא נעימים ואולי עוד.
על זה כבר נאמר רבות - "אין אדם נתפס בשעת צערו".
מצטער, לא תמיד חלומות מתגשמים.....
בברכה ובהצלחה,
אודי
אתם לוקחים את זה לכיוון לא נכון , אורי דנה ועוד חברים.
סה"כ הכוונה של אודי אני מאמין היא לייצר איזון למשקיע הממוצע פה באתר
שהידע והכלים שלו די מוגבלים , ולהאיר את הסיכון העצום הקיים היום באגחים , בגלל הרביות האפסיות בעולם , האגח האמריקאי הממשלתי והגילט הבריטי המקביל נסחרים בשיא של 300 שנה אחרונות , ז"א מעולם , אבל מעולם ב300 שנה אחרונות לא היו התשואות עליהם כ"כ נמוכות כמו בתקופה זו.
כשהבועה תתפוצץ ולא רחוק היום לדעתי , במצב הנוכחי הסיכון באגחים גובר אפילו על הסיכון במניות , וחייבים לקחת זאת בחשבון , ואפילו יותר לגביי אגחי הג'אנק למניהם.
אחרי כל האזהרות והאיזונים מי שבכל זאת חושב להשקיע בג'אנק שיהיה לו לבריאות
רק שיראה את כל התמונה וינסה למזער סיכונים.
יום טוב
לימבו
רינמת אודי מסוג האנשים שביום כמו אתמול יש להם אורגזמה ועצם החזרה שלו לציניות זלזול ושמחה לאיד בעת הזו מוכיחה שלא טעינו וכל מה שנאמר עליו נכון לדעתי אפשר כבר להפסיק לדבר עליו מבחינתי הוא לא קיים ולא היה קיים .
היי בוקר טוב לכולם
פנה אלי בפרטי אחד החברים שמעולם לא יצא לנו לדבר
הוא כותב שמעולם לא ראה שאודי ממליץ בחיוב על נייר כלשהו רק לשלילה
אז חבר יקר לי ולאודי הייתה שיחה נוספת בצאט שבה טענתי כלפיו בדיוק באותו ניסוח את מה שאתה כותב
התשובה שקבלתי ממנו היא שהוא ממליץ אך ורק לחבריו הלא וירטואלים שלטענתו נהנים מהמלצותיו....
נכונות לשתף אין לו...אולי חושש מביקורת? אולי זה לא יצליח כי למי נתנה הנבואה?
הרי עלול לבוא "אודי" אחר שילעג יזלזל...יזרוק רפש...ישמח לאייד...אמממ באמת סיכון חייבים להיות אמיצים כדי להמליץ לא לכל אחד יש אומץ כזה
היי לימבו
השוק מאוד מסוכן באגחים מניות נגזרים אפילו באגחי מדינות שומו שמיים
אתה מתריע וחוזר ומתריע על מפולות מזה זמן רב בנתיים הכל בסדר
אולי זה יקרה אולי לא
מה אתה מציע? הכי טוב להחביא דולרים במזרון אופס אולי זהב?
אני מבינה את ההזדהות שלך עם אודי שניכם באים מהצד של נבואות הזעם
במקרה של אודי הוכח מעבר לכל ספק שזו שמחה לאייד
מעולם לא ראיתי שפרגן על הצלחה
לגבייך אני יודעת שאין כוונה רעה בדבריך אולי רק סוג של נאיביות שגם אני חוטאת בה מאמינה בטוב שבאדם
מיצינו את הנושא לא רואה טעם להמשיך לדוש בו
שיהיה יום שמח ופורה
דנה
אף אחד לא אוהב נבאי זעם. לא את ירמיהו אצלנו ולא את טרזיס מאדיפוס המלך.
אם נבאי הזעם מגזימים או טועים אז לא מקשיבים להם ואם הם צודקים אז בטח ובטח שלא רוצים.
אני היתי שמח אם כולם היו נרגעים. אם משהו קורה למשהו אחר חולם, אז מה? אם מבקרים את אופי ההשקעה שלך, אז מה? מי שמאמין לא מפחד. נראה למישהו שיש ביקורת לא ענינית כלפיו? אז שיתעלם. כיתה א' עברה מזמן אני מקווה לפחות.
פיראט היה מכנה כל אגח בתשואה פחות מ15-20% בפרט על אגחים שאני העלתי. אני חושב שהוא טועה בנידון. אבל זכותו היתה להעיר.
אודי מתריע על הבעיתיות בהשקעה באגחים של תשואה 40-100%, אולי הוא חושב שהם הימור ורק מעגל הפידבק החיובי כאן גורם לאנשים לחשוב שזה הימור מושכל/השקעה. זכותו.
אם במקום לדון במי כדאי שיכתוב ומי לא ואיפה ולמה ובאיזה סגנון. פשוט אפשר לכתוב כל אחד מה שהוא רוצה לשתף עם אחרים. לקרא מה שמתחשק ולהתעלם ממה שמתחשק. די לילדותיות הזו של "הוא אמר לי פיפי קקי ואני לא רוצה שהוא יבוא לבקר אותי יותר" נראה לי שאם שחקן מעוף יתקין תוסף בתשלום שמסנן הודעות ללא תוכן כלכלי ורק תוכן אישי אז הוא א. יעשה המון כסף ב. יוסיף רוגע לכל חברי הפורום והאתר.