הימים האחרונים וכנראה גם השבוע הבא יתאפיין בהמשך ירידה של הסטייה. אני מנצל את זה כדי לקנות שוקתות בינוניות לחודש הבא.
השוקתות האלה נהפכות עם תחילת החודש להגנות על כתיבה של שוקתות רחוקות יותר.
Printable View
הימים האחרונים וכנראה גם השבוע הבא יתאפיין בהמשך ירידה של הסטייה. אני מנצל את זה כדי לקנות שוקתות בינוניות לחודש הבא.
השוקתות האלה נהפכות עם תחילת החודש להגנות על כתיבה של שוקתות רחוקות יותר.
עד היכן לדעתכם נכון לכתוב בשבוע זה (תחתון/עליון)?
או אולי כדאי לעבור לחודש הבא?
אני מתחיל לפזול.
נתתי הוראה למכירה מידגמית (5 יחידות) של P1170 ב-100 ש"ח.(ממתין בסבלנות- הביקוש 85 ש"ח)
עוד יום דישדושי. שזה יופי לנו.
מגיעים לישורת האחרונה. ואכן אני מסכים שזה הזמן להתחיל לפזול לינואר. דווקא בקולים. אפשר היה למכור היום C1400 ינואר ב 90 ש"ח ליחידה. ביום חמישי, (אם כמובן ימשיך הדישדוש), זה לא יהיה יותר מ 60 ש"ח ליחידה. ושוב צריך יהיה להתקרב לסטרייק...
האמת, שאין יותר מדי מה לכתוב. השוק תקוע במקום.
היו לי קצת חששות החודש, ולכן לא התקרבתי יותר מדי. מה שאומר שיש מצב לגמור ברווח יחסית צנוע של 3.5%.
לא. אין תלונות. זו עדיין תשואה מדהימה. במיוחד כששיחקתי מאד סולידי החודש.
קבלתי היום על P1170 ינואר 110 ש"ח
ממשיך לפתוח שוקת ינואר.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי david15
קיבלתי על ה פוט 1200 550
ומישהו אחר קיבל גם 620
מוגן עד מדד 1195
עם הזחילה הקלה למעלה, יש גם זחילה קלה של סטיות התקן, לכיוון ה 13.3%.
P1200 ינואר מתומחר עתה ב-200ש"ח. אתמול הוא נע בין 240 ש"ח ל-180 ש"ח.ציטוט:
פורסם במקור על ידי קאריה
אולי הכוונה ל- P1200 פברואר שנע אתמול בין 620ש"ח ל-500 ש"ח
היום הגדלתי את הכמות של P1170 ינואר קבלתי 100 ש"ח(חלק קטן 105) -- פתוח
עוד כתבתי P1220 ב340 ש"ח עם הגנה של P1200 במחיר 200 ש"ח.(לא הרב כי זה מעט קרוב לטעמי לשוקת רחבה (אבל עם סטיה כמו שיש היום , אולי זה בסדר, מה גם שיש קוי התנגדות בערך ב-1245 ו-1280 ו-1295)
למעלה לא כותב בינתיים
אם ביום רביעי לקראת הסגירה יש ירידה משמעותית נאמר ל- 1295 קונה קולים לינואר (לא כותב) כי זו תהיה ירידה מגמתית לצורך הסגירה , ואם החזיקו את המדד נראה עליה של 1-2% ביום חמישי או ראשון.
אני דווקא בדעה הפוכה לגמרי. אני חושב שהסכנה היא יותר למטה מאשר למעלה. והנה הניתוח שלי:
סיבות אפשריות לעליות:
1) המשך נתוני מאקרו טובים בארה"ב
2) משבר אירופה נמוג או מוקפא
3) מצב כלכלי משתפר בישראל.
סיבות אפשריות לירידות:
1) אחרי כל כך הרבה עונות דו"חות מוצלחות, צריכה להיות עונה פחות טובה.
2) ענן הפיקציה של נתוני המאקרו הטובים בארה"ב יתפוגג קצת. יש סנוניות ראשונות פה ושם.
3) משבר אירופה חוזר ומופיע במלא הדרו
4) עליות מחירים בישראל. אבטלה מרימה ראש. קשיים ליצוא בגלל שערי מטבע (כבר קרה ברבעון האחרון)
5) אחרי כל כך הרבה עליות, הגיע הזמן לתיקון.
6) בסה"כ השנתי, מעו"ף עלה ב 2010 באזור ה 11%. למה שפתאום בינואר ירביץ ספיד (גם המרוץ של ספטמבר, הגיע אחרי תיקון עמוק ולא אחרי דהרה למעלה).
אז אם אני משקלל מי מהצדדים יותר חזק, אני מצביע בעד דישדוש ירידות ונגד עליות.
מכרתי C1400, C1420 ו C1430 ינואר.
מכרתי גם P1140 ו P1150 ינואר.
אין ספק שה C1360 שנשארתי בו, שם אותי במצב די אדיש לעליות היום. גם מי שכתוב ב C1350 יכול לשבת בשקט בצד ולהסתכל.
אמנם הרווח החודש יהיה צנוע, אבל עדיין רווח. אז אין תלונות.
נשאר לפקיעה (למרות שלא נוהג לעשות זאת)
אני במרחקים שמאפשרים זאת לדעתי
P1240 (רק 50 יחידות) השאר רחוק הרבה יותר.
C1380 (רק 10 יחידות פתוחות)יש עוד קצת C1400 -
לבושתי- כמעט ולא הרווחתי מהקולים החודש.
אם מחשיב גם את הרווחים ממה שכתבתי לינואר- ברווח - 4.9% (נדמה לי שעוד ארוויח היום אם ימשיכו עליות)
אני לא הייתי מרגיש בנוח לו היו לי 1350 כתובים.ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
בספטמבר יום לפני הפקיעה עוד היינו מתחת 1200, ופקענו 1228.75..
גם 1360 לדעתי היה עדיף לסגור כבר בימי הדשדוש האחרונים, למרות שעכשיו זה כבר כנראה לא כדאי.
יא אללה. איזה סקוויז קטלני! מהמשובחים שהיו.
באמת C1350 כבר מרגיש לא נוח. אם היה לי הייתי סוגר. C1360 נמצא מחוץ לפתיחה אנגלית.
אין ספק שפיספסתי קצת עם ה C1400 ינואר שלי. אבל לא נורא. כמו שהיום עלה, ככה מחר ירד. (או שלא...).
מעניין שהעליות היום הולכות עם עליה משמעותית בסטיות התקן. באופציות דצמבר הן באזור ה 16.2%. בינואר הן 15.5%.
אני דווקא כתבתי לא מזמן 1350 עם הגנה צמודה.
קבלתי (45-14) כ-30 ש"ח
נראה לי שלאחר עליה של 1.2% דרך סקוויז לא נגיע ל-1350 בפתיחה מחר.
בכל מקרה רק כמות קטנה להמתיק את הטעם של חוסר התקבול שלי מהקולים החודש(לא יזיקו עוד כמה מאוד שקלים)
סגרתי את ה-C1380 חשוף שהיה לי (שלמתי 8 ש"ח). יש כאלו שיגידו פרנויה אך לא רוצה דפיקות לב עם כל מני יונקים שמוצאים פה ליד חופי חיפה.
אספר לכם את מעשה הפוזיציה שלי לדצמבר.
עוד בנובמבר (לא זוכר תאריך מדוייק, אבל 20 ומשהו), פתחתי לי פוזיציה קטנה לדצמבר.
כל הפוזיציה הורכבה מקולים.
היו לי 1340 קנויים ופי חמישה 1380 כתובים, על כל קנוי שילמתי 220 שח ועל כל כתוב קיבלתי 90 שח (סה"כ התקבול יצא חיובי, כ1% מהבטחונות).
בימי הדשדוש האחרונים כבר הספדתי את הקולים (הקנויים כמובן, הכתובים מתו מזמן), והיום, פתאום, משום מקום הם קמו לתחייה.
כה שמחתי בבוקר ומיהרתי למכור את הקנויים שלי (נשארתי חשוף עם 1380 שלא מעניינים), ב70 שקל ליחידה.
חזרתי עכשיו ומה אני מגלה, הקולים התחמנים רצו עוד 115 שקל, ועכשיו עומדים על 185.
האם מיהרתי? האם הייתם משאירים תמורת הסיכוי להרוויח בפקיעה מעל 1340? הביעו את דעתכם.
סילחו לי מראש חברים, אבל כל מי שנשאר היום בשוקת עם 1360 פשוט לא הפנים את ספטמבר 2010!
אסור לשקר לעצמך...
בהצלחה בפקיעה מחר!
צודק.ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
אני חושב שזו הייתה טעות מצידי לכתוב היום 1350 .
בגדול נראה לי שלא נפתח מחר מעל 1350 אבל זה סיכון מיותר בשביל כמה מאות שקלים.
בכל מקרה ההפסד המקסימאלי שיכול להיות לי, קטן מהרווח שלי החודש בשוקת.
אם לא יפתח מעל 1350 אני ברווח של למעלה מ5% והרוב המכריע בפוטים .
מסכים עם dfrog קצת חבל לי לראות שהכללים שכולנו למדנו לגבי
שוקת רחבה מופרים פעם אחר פעם.למרות שהסטייה ממש נמוכה חשוב לשמור על כל הקווים האדומים על מנת ששנית ספטמבר לא תחזור .
מהצד שלי אין מה להשוות את ספטמבר להיום. יש לי כמות קטנה של 1360. לא רציני וגם מספיק רחוק.
[quote=hanan121][quote=
א. מסכים איתך לגבי 1240-1360. אני כתוב ב 1250-1350
ב.גם אני חושב שנמשיך לנוע בגבולות 1280-1320( 1280- בגלל הכתיבות של קול 1260)
ג.באשר לאוכף- מתגבשת אצלי תפישה , לא בדוקה לגמרי כי היא קשה למימוש, האומרת כי בשבועיים-שלושה הראשונים של החודש כדאי לכתוב שוקת ואילו בשבוע האחרון- בניגוד גמור למה שחשבנו עד כה לגבי הטטה, כדאי לקנות/ להמר על כיון או שוקת. חווינו בחודשים האחרונים תנועות חדות בשבוע האחרון, תנועות שגרמו להרחקות של השוקת - מה שמצדיק את התפישה הזו . הבעיה שצריך לוותר על ריווחי הנייר של השוקת- ולכן לא לגמרי בחנתי תפישה זו אבל זה נראה לי הכיוון הנכון.[/quote]
זה נכתב לפני שבוע-שבועיים. לא בשביל להתגאות חלילה, אלא כדי לחזק את המהפך בתפישה שכתבתי עליה לגבי הטטה בשבוע האחרון.
החודש סיימתי ב- 5% , לאחר איבוד 3% היום. את 1350 סגרתי כבר בבקר במחיר מציאה ביחס למחירו כעת, כשהרחתי מה קורה. הנזק נגרם לי דווקא מאופציות ינואר כשסברתי שיהיה תיקון כלפי מטה.אבל אין תלונות והלוואי כל חודש כזה, במיוחד לאור מה שאני קורא אצל מבצעי האסטרטגיה, שאותה לא ביצעתי כי סברה הפוך מהתפישה שהצגתי לעיל.
סיכום חודש דצמבר:
רווח- 5.45% לאחר הוצאות.
א. רוב הרווח הגיעה מהפוטים.
ב. הלכתי יותר על כיוון של ירידות בגלל הסטיה המאוד נמוכה.
ג. סיכון מיותר ביום האחרון כתבתי 1350 בשביל כ-600 ש"ח (שהרווחתי , אבל סיכון לא חכם)
ד. מתלבט שוב לגבי שוקת, מאוד מושך אבל אם תהיה קריסה או עליה חדה, תמיד מפחיד מחדש.
ברכות לכולם.
הרווח שלי הרבה יותר צנוע החודש. סגרתי על 2.5% רווח. אבל בעיקר כי החודש הלכתי על מאד מאד בטוח. מעט אופציות יחסית, אבל חשופות. שבוע הפקיעה נשארתי ב 1360, למרות שבאיזה שלב (לא זוכר בדיוק מתי) בתוך יומי נחצה כלפי מטה
(לרגע) קו ה 1300. את הקידומים עשיתי בעצלתיים. מי שהזיק לי זה דווקא אופציות ינואר. אבל זה נזק על הנייר.
הוכחה להתנהלות הנכונה היא שבזמן הפקיעה בכלל לא הייתי ליד המחשב. רק עכשיו התעדכנתי מה היה.
אני מאמין שאם אמשיך ככה, אז לאט לאט, נזקי ספטמבר יעלמו. זה יקח זמן. אבל לאט זה בטוח.
לגבי ינואר, אני מתקשה לראות את המדד ממשיך לדהור למעלה. עם כל האופטימיות שיש, עדיין נמצאים מאד מאד גבוה. אופטימיות תשאיר אותנו עם מדד מדשדש עד עולה קצת. אבל לא דוהר.
כתבת חשוף כל החודש ?
הרוב חשוף ורחוק. בחלק מהמקרים קניתי הגנות חלקיות רחוקות וחסרות משמעות, מטעמי ביטחונות.ציטוט:
פורסם במקור על ידי שוקי
דמי כיס - שאלה: אתה מחשב את אחוז הרווח ביחס לסך כל ההון העצמי של החשבון? לדוגמא: הפקדתי לחשבון 50,000 ש"ח, ואני מנהל אסטרטגיה בהשקעה ראשונית של 25,000 ש"ח כדי להשאיר מקום לתיקונים. האם 2.5% זה מתוך ה-50 או ה-25 או איך?ציטוט:
אני מחשב את הרווח מכל ההון העצמי של החשבון, כולל עמלות וכולל הנזק (הזמני) של אופציות ינואר וכולל הכל.ציטוט:
פורסם במקור על ידי ping
גם אני מחשב את הרווח כאחוז מסך כל התיק שלרוב לא מנצל את כולו.
מוריד את כל העמלות (2 ש"ח לקניה /מכירה)
(לא מוריד את 20% המס.)
האם חשבתם על דרך לנצל את החשבון גם לכתיבת קול מגודר בנכס בסיס קנוי (מבלי לפגוע בשוקת)?ציטוט:
פורסם במקור על ידי david15
האם כוונתך לקנות פוט לגידור פוזיציית לונג ולכסות את העלות ע''י כתיבת קולים רחוקים, המגבילים את הרווח, נאמר עד 5% אבל גם מגדרים את כל ההפסדים?ציטוט:
פורסם במקור על ידי ping
אם לא זו כוונתך , הסבר בבקשה.
אם זו כוונתך, לא מבין כיצד זה לא פוגע בשוקת.
כשמתעסקים באופציות, אין טעם יותר לקנות את נכס הבסיס בשום צורה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי ping
הרבה יותר זול לקנות חוזה סינטטי.
עלות קניה/מכירה של חוזה סינטטי - 10 ש"ח עמלות עבור ערך של 130000 ש"ח.
עלות קניה/מכירה של תעודת סל, בין 250 ש"ח ל 1000 ש"ח (תלוי בסידורי העמלות שלך)
מצד אחר לאופציות יש תאריך פקיעה בסוף החודש.ציטוט:
אני מבין שתשובתך תהיה שצריך לגלגל לחודש הבא,
אבל זו התעסקות יותר מקצועית, שלעיתים מסוכנת.
והגלגול יכול לעלות יותר מ-250 ש"ח ,
בתעודות הסל עושים זאת עם מכונות בזמן נכון ועם עלות קניה מכירה אפשסית
נניח שיש לך בחשבון 50K, ואתה פותח שוקת עם דרישת בטחונות 25K.
אני שואל אם בחנתם את האפשרות לקנות ב-50K את נכס הבסיס (תעודת סל) שמוכרת בשיעור גבוה לצורך בטחונות (75%?), ועל בסיס זה לכתוב עוד קול שהוא מגודר על ידי נכס הבסיס. לצורך הגנה מירידות אפשר גם לקנות פוט (מישהו רואה ירידות באופק?)
אני
[quote=דמי כיס]הרוב חשוף ורחוק. בחלק מהמקרים קניתי הגנות חלקיות רחוקות וחסרות משמעות, מטעמי ביטחונות.[/quote:29vmw7hl]ציטוט:
פורסם במקור על ידי "שוקי":29vmw7hl
כמה רחוק דמ"כ?