Re: כי אני כמו כל היהודים, לעסוק במספרים - סטטיסטיקת תא25 בעשור.
כפי שהבטחתי, אני מצרף את היסטוגרמת האמפליטודות של שבוע הפקיעה בחמשת השנים האחרונות, כלומר גרף המציין כמה שכיחה תנועה בגודל המצוין.
שימו לב שכאן ההתייחסות היא אינה לשער הפתיחה והסגירה של שבוע הפקיעה אלא של הימים שבתוכו, כולל תוך יומי.
הסיבה שיש חשיבות למידע היא שתיקונים מבצעים בזמן
אמת,
ואף כותב שוקת הרואה את הכתיבות שלו מתקרבות לכסף לא בודק את הסטטיסטיקה וחושב "זה בסדר, ב83% מהמקרים זה יתקן".
הסימן (חיובי או שלילי) מציין האם התנועה החדה יותר הייתה כלפי מעלה או מטה.
דוגמא לקריאת הגרף: היו 7 שבועות בהם הייתה ירידה של 4%-5% בשבוע הפקיעה.
היו 4 שבועות בהם הייתה עליה של 5%-6%.
אולי זה מסביר מדוע 5% מרחק בכניסה לשבוע הפקיעה היא פוזיציה מסוכנת (ובפרט 3.5%), וככל הנראה התיקונים שיבוצעו יאכלו יותר רווח מאשר להשאר כתובים רחוק.
כמו שזה נראה, גם עם מרחק 8%, מי ששומר על הכללים ומרחיק שצריך יתקן יותר מפעם בשנה (או קצת פחות משעם בשנה אם לא נתייחס ל2008-09)
[attachment=1:2pfhnz4q]amplitude.JPG[/attachment:2pfhnz4q]
אני מצרף גם קובץ עם תאריכי התנודות הנ"ל והמספרים ה"מדוייקים" (לפי מה שהסקריפט שלי הוציא, קחו בערבון מוגבל).
[attachment=0:2pfhnz4q]amplitude.txt[/attachment:2pfhnz4q]
שיהיה בהצלחה.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי supgog
ולגרף שוודאי יעניין ספקולנטים שנשארים לפקיעה-
היסטוגרמת השינוי בפתיחת יום הפקיעה של חמשת השנים האחרונות.
בקחו בחשבון כאשר אתם מחליטים לא לסגור בסוף היום הקודם לפקיעה.
שימו לב שהתנודה שהייתה בספטמבר היא אינה האלימה ביותר, ולפעמים גם הכתובים במרחק 2.5% ישלמו.
[attachment=1:3m3myp2k]openingmove.JPG[/attachment:3m3myp2k]
מנקודת מבט של קונה:
נניח לצורך הנוחות שהמדד הממוצע בחמש השנים האחרונות היה 1000 (לא רחוק מהאמת) ואז כל אחוז = סטרייק אחד.
במקרה זה, אם הייתי קונה בחמש השנים האחרונות ערב הפקיעה אופציית קול המרוחקת סטרייק אחד קדימה (1%+) הייתי מרוויח במהלך תקופה זו בחישוב גס לפי ההיסטוגרמה 8800 ש"ח (אני מקווה שלא טעיתי בחישוב).
ספרתי סה"כ 62 פקיעות בהיסטוגרמה ולכן כל עוד המחיר הממוצע של האופצייה היה נמוך מ-142 ש"ח אני ברווח.
מישהו יכול לתת הערכה למחיר אופציית קול סטרייק אחד מעלה ערב פקיעה? האם יש כאן אסטרטגיה שעשויה להניב רווח?
ציטוט:
פורסם במקור על ידי אחנתון
מנקודת מבט של קונה:
נניח לצורך הנוחות שהמדד הממוצע בחמש השנים האחרונות היה 1000 (לא רחוק מהאמת) ואז כל אחוז = סטרייק אחד.
במקרה זה, אם הייתי קונה בחמש השנים האחרונות ערב הפקיעה אופציית קול המרוחקת סטרייק אחד קדימה (1%+) הייתי מרוויח במהלך תקופה זו בחישוב גס לפי ההיסטוגרמה 8800 ש"ח (אני מקווה שלא טעיתי בחישוב).
ספרתי סה"כ 62 פקיעות בהיסטוגרמה ולכן כל עוד המחיר הממוצע של האופצייה היה נמוך מ-142 ש"ח אני ברווח.
מישהו יכול לתת הערכה למחיר אופציית קול סטרייק אחד מעלה ערב פקיעה? האם יש כאן אסטרטגיה שעשויה להניב רווח?
מהסתכלות על ההיסטוגרמות לא ניתן להחליט באופן
חד
משמעי האם מדובר באסט' רווחית כיוון שהיא לא משקללת שני מרכיבים עיקריים:
הראשון, שעל חשיבותו אין עוררין הוא הסטייה. באופן מוצדק או לא מוצדק, עלות אופציה סטרייק אחד למעלה נגזרת באופן ישיר מסטיית התקן, ולכן גם לא ניתן להגיד מה תהא עלות אופציה שכזו
(לדוגמא בספטמבר עלות C1220 בסגירה, על פי גלום 1205, הייתה 90 ש"ח, אך כאן מדובר בסטייה נמוכה ולכן העלות הייתה זולה יותר, בסטייה 30 לא היית קונה במכיר שכזה).
הגורם השני, עליו ניתן לחלוק אך לדעתי הוא בהחלט משפיע, הוא אינטרס השחקנים. אני מאמין כי בהנתן יציאה של מרבית השחקנים התנודתיות בפקיעה עולה.
דבר זה אינו משפיע בהכרח על עלות האופציות אך לא הייתי משלם 90 שקל בכל מקרה על האופציה (מרחק מעט יותר מאחוז).
לכך גם ניתן להוסיף את החוזים בזמן סגירת המסחר בארץ ושאר ירקות, מה שמוביל אותי למסקנה שאני לא יודע לענות על שאלתך ובעיקר מבלבל את המוח, אך אני מניח שכניסה שכזו (בקניה או כתיבה) היא ספקולציה גרידא :).
אשמח לשמוע תובנות מאחרים.
היום החלטתי לאסוף עוד מעט סטטיסטיקה, והפעם: האם אכן קיימת "מגמה" או בניסוי הספציפי- האם עליה או ירידה בפרק זמן האחרון מרמזת על המשך המגמה בעתיד.
התחלתי ממדד המעוף בטווח היומי.
בדקתי היסטורית, החל מתחילת שנת 2000, האם כיוון של המדד ביום מסחר מסוים יכול לרמוז על הכיוון ביום העוקב.
התוצאות שיצאו:
ב1345 ימי מסחר היה כיוון השוק הפוך מהכיוון ביום הקודם.
ב1308 ימי מסחר היה כיוון השוק זהה לכיוון ביום מסחר הקודם.
זאת בזמן שהיו 1377 ימי עליות ו1275 ימי ירידות.
כלומר, בטווח היומי לא ניתן לגזור מהכיוון ביום הקודם את הכיוון הנוכחי.
חשבתי שאולי ההסתכלות שלי היא לטווח קצר מידי, שהרי מגמה לא מתגבשת ביום אחד.
חזרתי על הניסוי בדגימה שבועית.
התוצאות:
ב256 שבועות היה כיוון המדד מנוגד לכיוון בשבוע הקודם.
ב311 שבועות היה כיוון המדד זהה לכיוונו מהשבוע שלפני.
נראה שאולי יש אם כן משהו במגמה שבועית.
אך אז בדקתי בכמה שבועות נרשמה עליה ובכמה ירידה:
ב248 שבועות רשם המדד ירידה.
ב320 שבועות רשם המדד עליה.
שוב נראה שעדיף היה פשוט להשאר בלונג.
לבסוף החלטתי לבדוק דגימות חודשיות, שהרי במגמות שוק מובהקות הסתכלות חודשית וודאי תסנן את הרעש.
ב59 חודשים היה כיוון המדד הפוך מכיוונו מהחודש הקודם.
ב70 חודשים היה כיוון המדד זהה לכיוונו מהחודש הקודם.
שוב נראה שאולי יש כאן פוטנציאל לסחור לפי זה, אך שוב בדקתי את כמות חודשי העליות כנגד הירידות:
ב49 בלבד חודשים רשם המדד ירידה ואילו ב80 חודשים רשם המדד עליה.
שוב עדיף היה פשוט להיות בלונג.
אחר מנוחה קצרה החלטתי שאין זה מייצג לבחון את המדד בארצנו הקטנה שכן הוא רשם עליה מובהקת בעשור האחרון ופניתי לבחון את הנתונים במדד הנאסדק100.
להזכירכם, מאז תחילת העשור ירד הנאסדק 100 בכמעט 50%.
הסטטיסטיקה היומית:
ב1402 ימים היה כיוון המדד הפוך מכיוונו ביום הקודם.
ב1315 ימים היה כיוון המדד זהה לכיוונו ביום הקודם.
שוב נראה שאין ממש בטווח היומי בהסתכלות על כיוון היום הקודם.
באותה התקופה נרשמו 1439 ימי עליות ו1276 ימי ירידות (נותן קצת תוקף לפתגם "עולים במדרגות ויורדים במעלית"..).
בבדיקה השבועית לא נרשמו הפתעות:
ב296 שבועות היה כיוון המדד הפוך מכיוונו בשבוע הקודם.
ב266 שבועות היה כיוון המדד זהה לכיוונו בשבוע הקודם.
באותה התקופה היו 272 שבועות בהם רשם המדד ירידה ו290 שבועות בהם רשם המדד עליה.
והנתונים החודשיים:
ב60 חודשים היה כיוון המדד הפוך מכיוונו מהחודש הקודם.
ב68 חודשים היה כיוון המדד זהה לכיוונו מהחודש הקודם.
וזאת בזמן שנרשמו 61 חודשי ירידות ו68 חודשי עליות.
כמובן שבעייתי להסיק מסקנות מנתונים בטווחים קבועים, ולא בדקתי כל שבירה של "רמת התנגדות/תמיכה", אך בהחלט נותן תחושה לגבי כמה רלוונטית מגמת העבר לעתיד.
שיהיה שבוע נעים.