אני סגרתי את השוקת הקנויה שלי היום. הפסד: 10 ש"ח + עמלות.
השוק לא רוצה לרדת. אין טעם להחזיק. בטח לא לפני 4 ימי אי מסחר.
שום דבר לא מונע מהשוק לעלות, ולסטיה לרדת לאזור ה 12.
Printable View
אני סגרתי את השוקת הקנויה שלי היום. הפסד: 10 ש"ח + עמלות.
השוק לא רוצה לרדת. אין טעם להחזיק. בטח לא לפני 4 ימי אי מסחר.
שום דבר לא מונע מהשוק לעלות, ולסטיה לרדת לאזור ה 12.
אני דווקא עדיין חושב לפתוח אחת. עליות אמנם יורידו את הסטייה כנראה אך כל תנועה היא טובה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
לא הבנתי מדוע ביצעת קניה ללא כתיבה. למה לא להקטין עלויות (במחיר של הגבלת פוטנציאל רווח)? אופציות כתובות מס' סטרייקים מהקניות היה נשחקות בינתיים וכנראה שהיית עכשיו ברווח.
גם היום לא הצלחתי לבצע תיקון.
בדקתי בבוקר והעלות הייתה באיזור ה150 ולקראת סוף המסחר היה אף יותר.
בהחלט ייתכן והיה אפשר לתקן באמצע, רק שלצערי יש גם עבודה ואילוצים אחרים שמונעים ממני לעקוב.
גורם קצת לקנא באלו שיש להם מערכות אוטומטיות שמסוגלות לבצע כאלה פעולות.
מקווה לתזוזה ביום ראשון.
אני מאמין שהיות ויש עוד המון זמן עד הפקיעה השחיקה של השוקת זניחה (אני מעריך שהיא תשחק ב60-80 שקל עד ראשון) וודאי שתרוויח אם נראה תזוזה של אחוז או יותר.
ירידה של הסטיה לאיזור ה12 אכן תסב הפסד, אך ככל הנראה תלווה בעליה רצינית של המדד לאיזור שיא כל הזמנים לפחות, כך שהתנועה תקזז את ההפסד מהסטייה.
אסט' צילינדר היא הימור על כיוון.ציטוט:
פורסם במקור על ידי pheonix21
אולי לשחקן יש את היכולת לצפות את כיוון השוק ולבצע אסט' בהתאם, אני גיליתי שכשאני מנסה, לפעמים אני מצליח ולפעמים נכשל, אך לאורך זמן זה לא משתלם.
לכן כמעט אף פעם איני נוקט כיוון, אלא רק מנסה לנצל כשלי שוק לטעמי (פניקה מוגזמת ללא סיבה למשל).
החודש, וזו הסיבה שפתח את האסט', אני מאמין כי עלות האופציות לא מצדיק את הסיכון ולכן בחרתי להיות בצד הקונים, כאמור ללא הימור על כיוון.
לאחר כמה ימי מסחר בהם לא הצלחתי לבצע תיקונים (אם עקב כך שלא עקבתי בכל רגע נתון ואם בגלל שלא התאפשר עקב עמידה במקום) ביצעתי היום את התיקון הרביעי לשוקת ע"י קירוב נוסף של הפוטים.
התיקון בוצע היום בסביבות 9:40, ויצא מעט יקר מהתקציב (110) עקב ירידת המדד תוך הביצוע.
פירוט התיקון:
P1210 +1 עלות 800 ש"ח.
P1220 -1 תקבול 1030 ש"ח.
P1230 -1 תקבול 1310 ש"ח.
P1240 +1 עלות 1650 ש"ח.
למעשה הפכה כעת השוקת למעין פרפר, כאשר התיקון הבא כבר יקטין בחצי את פוטנציאל ההפסד.
התיקון שיצא מעט יקר מהמתוכנן לא אמו לפגוע ברווח הסופי שכן תיקונים 2 ו3 בוצעו בעלות נמוכה מהתקציב.
קישור לצמב הפוזיציה הנוכחי:
http://www.zerosum.co.il/Users/1378/Positions/Show/7162
_____________________________________________ציטוט:
- דמי כיס, חבל שסגרת, כי אפשר היה לקדם בזיל הזול את הרגל שהפסידה, וחוץ מזה יש עוד המון זמן לפקיעה, וצריך להתאזר בסבלנות בלבד, אבל עכשיו, אני יודע בדיוק על מה אתה חושב: "ששי הזה, חכם בלילה, הוא כותב לי אך ורק אחרי שת"א25 ירדה, ואחרי שנסד"ק ירדה בגלל סקר ADP, לא? זה לא ככה, ששי?
- אז ככה, אני לא מתרגש מסקר ADP על 39 אלף המשרות שנגרעו מהמגזר הפרטי בספטמבר, כי שלשום שלטה דווקא האופטימיות לאור תוצאת מדד ה-ISM לסקטור הלא יצרני, ומחר? מי יודע לאיזה כיוון יקח אותם המאקרו? אז ממה אני כן מתרגש? מאזהרת גולדמן זאקס.
- בנק ההשקעות גולדמן זאקס הזהיר אתמול את לקוחותיו כי יש שני תרחישים שכלכלני הבנק צופים לכלכלת ארה"ב - "רע", ו"גרוע". תחזית הבנק מתייחסת ל-6-9 החודשים הקרובים, כאשר בתרחיש ה"רע" מעריכים הכלכלנים צמיחה מתונה של 1.5%-2% ובתרחיש ה"גרוע" צופים חזרה למיתון.
- אז למה אני מחזיק מאזהרת גולדמן זאקס? והלא קדמו לו פרופ' נוריאל רוביני, ופרופ' נוספים לכלכלה, והאנליסטית היפה מרדית' ויטני, אז למה הם לא? וגולדמן זאקס כן? כי הם בעלי דעה ללא מאה, ומעשית הם לא פעילים של וול סטריט, וגולדמן זאקס כן.
- ולכן אם גולדמן זאקס מזהיר את לקוחותיו, אז חזקה עליו שהוא בפוזיציית שורט, בחסר על המניות, אחרת הם היטעו ושיקרו ללקוחותיהם, ולאורך זמן יפסיד הבנק את לקוחותיו.
- ונא לא לשכוח, גולדמן זאקס הוא שחקן בכיר בוול סטריט, ולכן סביר להניח ש"וול" תזגזג במהלך תוצאות הרבעון, והיא תעשה את זה עם נטיה חזקה לירידות ומימושים, אז בהצלחה לכולם, תודה
מבלי להתעסק בשוקת (קרובים וכאלו), השוקת הייתה נמצאת עכשיו בהפסד של 290 ש"ח.ציטוט:
פורסם במקור על ידי Sassi6
מכיוון שאני לא יכול לשבת כל היום מול המחשב, ולהתעסק עם קרובים פה ושם (צריך לעבוד. מה לעשות), אז העדפתי למכור וזהו.
מי שעסק בקרובים והזזות, יכול להיות שנמצא ברווח. במיוחד היום לאור העליה בסטיות התקן. אבל צריך לשים לב שאנחנו נכנסים תיכף לשבוע שלישי לפקיעה. בשבוע זה המשחקים של קרובים קצת ימינה וקצת שמאלה, כבר לא יספיקו על מנת לכסות את השחיקה. צריך יהיה קצת יותר תנועה על מנת להכניס את השוקת לרווח.
אני משתשע ברעיון, לקנות שוקת דווקא בשבוע הפקיעה. נניח בעלות של 100 ש"ח לצד. זה הימור על 200 ש"ח. או שימסו לגמרי, או שיכולים להכפיל ולשלש את עצמם.
- דמי כיס, אתה לא יודע כמה אתה צודק ברעיון של קניית "שוקת צרה לכל צרה" דווקא בשבוע הפקיעה, כי ביום ראשון, יומיים לפני הפקיעה, החזקתי C1200
- ובבוקר, אך ורק בגלל קמצנות, השארתי שתי הוראות מתמשכות, כיביתי את המחשב, הלכתי לעבודה, חזרתי ומצאתי ששתיהן ניתפסו והתבצעו:
- נמכר לי C1200 במחיר 220 ש"ח
- נקנה לי P1800 במחיר 220 ש"ח
הרווחתי אם לא התקמצנתי והשארתי אך ורק הוראה אחת בלבד לקניית P1800, אבל אני הפסדתי כי התקמצנתי והשארתי גם את הוראת המכירה ...ונמכרה ביצת הזהב(=C1200), ויש כאן את שתי השורות הרלוונטיות בתנועות החשבון, ואני הוספתי "underscore" כדי שזה יהיה קריא:
2.15__217.85__220.00__1.00__מעוף/מ__C01200-0ספט-25ת____80660095__19/09/2010
2.15__222.15__220.00__1.00__מעוף/ק__P01180-0ספט-25ת____80660368__19/09/2010
supgog,
הפסקת לעדכן על מצב השוקת הקנויה. סגרת אותה?
השוקת שלי עדיין פתוחה (ועדיין ברווח תאורטי של 200 שח לפי שערי הסגירה של היום).ציטוט:
לא עדכנתי כי לא יצא לי לשפץ שב את השוקת (אולי הייתה הזדמנות היום אך לא עקבתי ברוב הזמן).
בכל מקרה, מצב השוקת, לאחר ארבע תיקונים הוא מעין פרפר עם כתיבות במרחק שני סטרייקים מהקניות.
אני מניח שהשיפוץ הבא יוכל להיות כאשר המדד יהיה באיזור 1250 מלמעלה או 1220 מלמטה (או מעט קרוב יותר ככל שנתקרב לפקיעה). עד אז מחכים.
המצב הנוכחי:
http://www.zerosum.co.il/Users/1378/Positions/Show/7162
בהנתן שלא אצליח לבצע תיקונים נוספים אסגור לקראת שבוע הפקיעה (ייתכן שאף ברווח עקב בעליה בסטייה), אך עד אז יש עוד זמן וקשה לי להאמין שנשאר בתחום הזה. לדעתי מרבית הסיכויים הם לתנועה ולכן לא סוגר בינתיים.
על פי החישוב שיצא לי, עליה של המדד לסביבות 1265 או ירידה ל1210 יאפשרו סגירה מיידית עקב הגעה ליעד הרווח.
היום הגעתי למסקנה שיש בעיה ברורה בניהול שהצגתי כאן.
בתחילת הטיפול בשוקת, קל היה לב תיקונים בצד המפסיד מכיוון שהוא היה מרוחק מהמדד ולכן הם לא היו יקרים.
כעת, לאחר ארבעה תיקונים, הגיעה השוקת למצב בו נדרש כניסה משמעותית של המדד לתוך גבולות הרווח על מנת לקרב את הצד המפסיד.
אז מה המסקנה המבוקשת לדעתי?
התיקונים לא צריכים להיות בעלי תקציב אחיד.
לא בדקתי כדאיות אופטימלית, אך אני מניח כי אילו הייתי מקציב לתיקון הראשון 60 שח, לבא אחריו 80 וכך הלאה בקפיצות של עשרים היה קל יותר לסגור את הקופסא (עלות ממוצעת לתיקון הייתה יוצאת 110 שח).
כך או כך, החלטתי להקציב לשני התיקונים האחרונים 120 שח כל אחד, עכשיו רק צריך הזדמנות.