Re: איך המדד משפיע על שוק המניות
אם הטענה כי הפער בי מדדי ארה"ב , בעיקר S&P , לבין המעו"ף צריך להיסגר (לפחות חלקית אם לא במלואו) אז יש כאן פוטנציאל לטרייד מאד נחמד, כמעט נטול סיכון (כלומר- כמעט ארביטראז') - לונג על S&P 500 ושורט על המעו"ף.
השאלה היא האם 7% פער (לאחר העליות של היום) מייצג את מקסימום הפער בין המדדים, והאם מכאן ואילך הוא יילך ויצטמק, או שמא הפער בין הכלכלות, בין הלכי הרוח והסנטימנט בקרב משקיעי וול לבין משקיעי ת"א 25, טרם בא לידי ביטוי במלאו. כך שאפילו מכאן עדיין יש מקום לגידול של עוד אחוזים ספורים בהפרש שבמדדים.
איני יכול להתנבא, אולם בפער של 10% ייתכן ואשקול כניסה ממונפת לפוזיציה שתיארתי לעיל.
- גיל, אל תשכח שיש מצב בו ת"א25 תחכה ותמתין למדדי וול סטריט ואירופה, עד שהם יטפסו אליה למעלה, ויסגרו את הפער, וזה בגלל שהפרימדונה לא יורדת אל העם, כי מי שרוצה ומתאווה לפרימדונה ...חייב לעלות אליה, וככה הפער צריך להיסגר, אז גיל, מה היה לנו היום בגן?
- פוטאש דחתה את חיזוריה של BHP ביליטון, ודחתה את הפוטים לשפל תחתיות, ויש כאן גם לשון נופל על לשון, פוטאש פוטים, (סימול: PUT POT), כי לא לחינם הלך זרזיר אצל עורב, וזה בגלל שלא קרה כאן שום דבר עובדתי המצדיק עליה של 27.66% למחיר $143.17 אז את מי זה מזכיר לנו?
- זה מזכיר את הרשלה אשר רץ אחרי אוטובוס מירושלים לת"א וחסך עשרים ש"ח, אבל ג'וחה רץ אחרי מונית מירושלים לת"א וחסך 200 ש"ח, וזה בדיוק מה שקרה היום לפוטאש, כי זה אך ורק עניין של זמן בלבד, עד שירד האסימון למשקיעים, והם יפנימו ויבינו כי הים הוא אותו ים, האשלג אותו אשלג, המחיר אותו מחיר, וההכנסות אותן הכנסות, אז בהצלחה במימוש עכשיו, לפני הירידה, תודה
המצב שנוצר בכלכלה המקומית אצלנו דווקא יצר ביקושים לנדל"ן, כך שאי אפשר לגרוס שגברת כהן מחדרה השקיעה את כספה במניות. כרגע, הנדל"ן שולט בכיפה ביד רמה, כי אנשים מאסו בחלקלקות של שוק המניות, ויותר ויותר אנשים מאמינים כי נכס ביד שווה יותר מכל נייר ערך, לרבות כסף מזומן בבנק. המצב שנוצר בעקבות המשבר האחרון מעלה הרבה תהיות לגבי העתיד, בין היתר, תהיות לגבי חוסנם של המטבעות באשר הם, והדולר בפרט. אנשים שמחזיקים מליון שקל בבנק יכולים להתעורר בוקר אחד בפתאומיות ולגלות שהכסף שלהם שווה חצי מערכו האמיתי, בגלל שילוב של אינפלציה ועליית מחירים מטורפת בנדל"ן, כי בסופו של יום, כסף לא נותן לך קורת גג שהיא המצרך הבסיסי ביותר עלי אדמות, אתה לא יכול לצפות שאנשים יחזרו לגור באוהלים, למרות שאם תעשה הליכה לאורך חוף הים תגלה, כי עשרות אם לא מאות משפחות הקימו מאהלים רחבים על הים, חיים את החיים בכייף, מתעוררים כל בוקר קו ראשון לים, אוכלים דגים על האש ונהנים מהחיים. ברור, שזה זמני עד החורף, אבל אני לא זוכר אף קיץ שבו היתה נהירה כה גורפת לחופי ישראל כמו הקיץ הנוכחי. זה בגלל החום, זה בגלל טורקיה, זה בגלל הרבה סיבות מקומיות, אבל ובעיקר זה בגלל שאנשים מתחילים להתייאש מהמירוץ אחר הכסף, כי לקחו להם את התקווה. אם אדם עובד כמו חמור בשביל שהוא יוכל לראות את עצמו קונה דירה בעוד 20 שנה, ופתאום באים ומוחקים לו את ערך הכסף, והוא מגלה כי כל מה שהוא עבד הולך רק עבור העליות בנדלן ולכן הוא צריך להכפיל את התקופה שהוא ציפה לעבוד כדי לממש את רצונותיו הבסיסייים - כאן מתחיל ייאוש, ואתה יודע למה הייאוש הזה יוביל? הוא יוביל להתפוררות חברתית, ולכך שהפירמידה שעליה בנויה החברה (צעירים הם הבסיס שעובדים בכל העבודות השחורות ומעליהם כל יתר השכבות) תתחיל לקרוס עקב ירידה מהארץ של כח עבודה חשוב, עקב חיפוש הזדמנויות בחו"ל, עקב רצון לנהל אורח חיים פשוט ללא שבירת וניפוץ החלומות, מי ישלם את המחיר? כולנו. למה? כי מישהו יצטרך לקום בבוקר ולעשות את העבודה השחורה, ועל מי זה יפול? על אנשי מקצוע שכבר לא יצליחו לפרנס בכבוד בעבודה הנוכחית ויתחילו להיפלט לשוק לתוך עבודות שחורות, כי אין ברירה מישהו יצטרך לעשות את העבודה השחורה.
לדמקה:
קודם כל, יפה כתבת.
דבר שני, יתכן שאני מפספס משהו אבל אני פשוט לא מבין מי קונה היום נדל"ן להשקעה. ב-90% מהמקרים מי שרוכש דירה ומשכיר אותה מקבל תשואה נמוכה מהתשואה בשחרים ארוכים.
לדעתי לאנשים יש פשוט פטיש (fetish) לקירות, אחרת אני לא מבין את ההיגיון.
גם גברת כהן מחדרה צריכה להבין (ומתישהו היא תבין) שמקנייה והשכרת דירה בחדרה עושים 3%, בשחר ארוך 5% באג"ח סולידי ארוך 6% ובמניות 10%. ואז יקרה את מה שתמיד קורה, היא תתקשר ליועץ בבנק והוא ימליץ לה על קרן 20/80 (כי יועצי השקעות לא מבינים כלום בהקשעות) וגב' כהן תשים שם 50,000 ש"ח. תכפילו את הסיפור ב 100,000 גב' כהן ברחבי המדינה והנה סידרתי לכם מעו"ף ב-1400.
לגבי המצב הקשה מאוד של הזוגות הצעירים ולגבי בועת הנדל"ן - אתה צודק. אני לא מבין מאיפה זוג צעיר אמור להביא 400-500 אלף למקדמה למשכנתא של 3.5 חדרים ולעמוד בהחזר משכנתא של 4000-5000 ש"ח.
אני אישית חושב שמחירי הנדל"ן ירדו אבל יתכן וזה יקח עוד כמה חודשים, אולי אפילו שנים. בכל מקררה אני מאמין שמי שימתין 2-4 שנים יזכה לקנות דירה במחיר זול יותר.
מנהל תיקים.
- מנהל התיקים? וואוו, כמה התגעגעתי, וגם נהנתי לקרוא את מה שכתבת: "ואז יקרה את מה שתמיד קורה, היא תתקשר ליועץ בבנק והוא ימליץ לה על קרן 20/80 (כי יועצי השקעות לא מבינים כלום בהשקעות) וגב' כהן תשים שם 50,000 ש"ח. תכפילו את הסיפור ב 100,000 גב' כהן ברחבי המדינה והנה סידרתי לכם מעו"ף ב-1400." ...וואוו, זה גדול, ולפני שאנחנו כותבים ביחד את "P1400 OCT" כי מחירו ט.נקבע, אז אך ורק נשאל את השאלה: "מה עשו אתמול מדדי וול סטריט?
- אז גם אתמול, וגם שלשום, ניסו מדדי וול סטריט לפרוץ את אותו קו התנגדות עקשני, אך ללא ההצלחה, כי מה שקורה שם זה סיפוק ביקושים מאסיבי ללא עלית השער, אז האם יצליחו המדדים לפרוץ אותו היום או מחר?
- זה תלוי באירופה, ובתוצאות המאקרו היומיים, אבל כישלון שלישי בפריצה, ישכנע משקיעים לממש ולחזור לגדר, וזה יכול להיות הטריגר להצעים וירידות, ומה תעשה ת"א אם יחזרו הירידות?
- אז ככה, מתחילת החודש, פתחה ת"א25 פער של +6.29%+ ביחס לנסד"ק, ובאם תרד וול סטריט, אז האם תילחץ ת"א ותצמצם את הפער? או לחילופין, האם תשמור ת"א בעקשנות על הפער עד לפקיעה? תודה
http://online.wsj.com/mdc/public/npage/ ... wChart.y=4
תגובה לדמקה :
דמקה היקר, חשבתי הרבה על מה שכתבת, מהתאור שלך עולה תמונה כביכול קשה של המצב במדינה ובמשק, כדאי להכניס דברים לפרופורציות, בשנות ה 80 הלא עליזות המצב היה יותר גרוע, אתה בוודאי מכיר את שירו של שלום חנוך, משיח לא בא, המתאר את המצב שהיה אז. הבורסה התמוטטה, אנשים איבדו את כספם וגם התאבדו, האינפלציה הייתה 400% בשנה !!!!! תחשוב רק על הנתון הזה. גיסי לקח משכנתא באותה תקופה תוך שנה המשכנתא עברה את מחיר הבית !
ולמרות זאת אנחנו כאן ! (הרבה בזכות יצחק מודעי ושמעון פרס והתוכנית שלהם) . גם בעבר היה קשה לקנות דירה שלא לדבר על בית. אני קניתי דירה ב 175 אלף דולר שהמחיר שלה צנח ב 20% , אחרי שנה בלבד, אבל עלה בחזרה אחרי שנתיים שלוש.
לתחושתי, אנחנו יושבים בתוך בור השומן מקטרים ובוכים. בעבר לזוג צעיר היה הרבה יותר קשה להגיע למשהו, והנה אני מרוויח יותר מהורי, ואני בטוח שילדיי ירוויחו יותר ממני. כך שהמצב הולך ומשתפר. עם זאת, אין לשכוח כי הפכנו להיות חברת שפע מערבית במלוא מובן המילה, הפיתויים גדולים יותר וההוצאות כבדות יותר. מה שכמובן מעלה את הצורך להרוויח יותר. לא צריך לשכוח גם שהפער החברתי התרחב. ואגב ימשיך להתרחב כי ככה זה בכל חברה מערבית שזנחה את הסוציאליות שלה ואת הצורך לדאוג לחלשים ודואגת בעיקר לחזקים. ואנחנו כאלה.
אנחנו מדינה שיש לה שכבה רחבה של מעמד ביניים, אשר מאפשר לצבא לקנות מטוס חדש, ולעוד 10,000 בחורי ישיבה להמשיך ללמוד תורה. עם מס הכנסה מטורף.
ולדעתי, ובזאת אסיים, כאן טמון המשבר הבא. מניסיון, קל מאוד להידרדר ממעמד הביניים למעמד הנמוך אשר צריך עזרה. מספיק משבר אישי מקצועי קטן והופ ! אתה מגלה שלמרות שאתה מרוויח 15,000 נטו זה לא עוזר.
נ.ב שימו לב להלוואות שמחלקות חברות כרטיסי האשראי לכל דיכפין.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי מנהל תיקים
לדמקה:
קודם כל, יפה כתבת.
דבר שני, יתכן שאני מפספס משהו אבל אני פשוט לא מבין מי קונה היום נדל"ן להשקעה. ב-90% מהמקרים מי שרוכש דירה ומשכיר אותה מקבל תשואה נמוכה מהתשואה בשחרים ארוכים.
לדעתי לאנשים יש פשוט פטיש (fetish) לקירות, אחרת אני לא מבין את ההיגיון.
גם גברת כהן מחדרה צריכה להבין (ומתישהו היא תבין) שמקנייה והשכרת דירה בחדרה עושים 3%, בשחר ארוך 5% באג"ח סולידי ארוך 6% ובמניות 10%. ואז יקרה את מה שתמיד קורה, היא תתקשר ליועץ בבנק והוא ימליץ לה על קרן 20/80 (כי יועצי השקעות לא מבינים כלום בהקשעות) וגב' כהן תשים שם 50,000 ש"ח. תכפילו את הסיפור ב 100,000 גב' כהן ברחבי המדינה והנה סידרתי לכם מעו"ף ב-1400.
לגבי המצב הקשה מאוד של הזוגות הצעירים ולגבי בועת הנדל"ן - אתה צודק. אני לא מבין מאיפה זוג צעיר אמור להביא 400-500 אלף למקדמה למשכנתא של 3.5 חדרים ולעמוד בהחזר משכנתא של 4000-5000 ש"ח.
אני אישית חושב שמחירי הנדל"ן ירדו אבל יתכן וזה יקח עוד כמה חודשים, אולי אפילו שנים. בכל מקררה אני מאמין שמי שימתין 2-4 שנים יזכה לקנות דירה במחיר זול יותר.
מנהל תיקים.
מנהל תיקים- לא קראתי את כל השירשור אבל מה אתה אומר על הירידות החדות?, איך זה מסתדר עם הגישה השוורית שלך לגבי השקעה במניות בתקופה הנוכחית? אתה מנצל את הירידות בשביל לחזק השקעות קיימות או מציב לעצמך סטופים? איפה נמצא הסטופ שלך או שאתה נשאר בשוק בכל מצב?
אריאל2:
במניות מסוימות אני בהחלט בוחר לחזק את הפוזיציה בעיקר בימים כאלה שבהם הפאניקה שולטת ומקבלים "הנחות".
לגבי ההישארות בשוק, אני נותן משקל קטן יחסית לסטופ טכני במדד כי אני בוחר נכסים ומתנהל על פי ערכם הכלכלי.
בימיים האחרונים אני שוקל להקטין את החשיפה המנייתית אם המדד יחצה את ה-1040 למטה. לא בגלל סיבות טכניות אלא כי אני פשוט לא מאמין שזה יקרה ולכן אם זה יקרה אני אצטרך להניח שטעיתי.
האמת היא שהתמונה בשוק נראת לי ברורה והגיונית ובעיקר השילוב של נתוני מאקרו לא טובים לצד דוחות מצויינים של החברות הרחבי העולם שיוצרים תנודתיות גבוהה ולא פאניקה.
אני ממשיך להאמין שהכיוון הכללי הוא למעלה, גם אם נבקר בדרך ב -1100.
מנהל תיקים.
- סיפר לי חבר מהעבודה, "אני הבנתי שת"א מוחזקת מעל מדדי וול סטריט ואירופה, אבל אני לא ידעתי אם הם לא יצליחו לשמור על הפער עד לפקיעה? או כן? אז כל בוקר, לפני שהלכתי לעבודה, השארתי הוראות מכירה וקניה במירווחים סבירים, ובחזרה מהעבודה, בדקתי מה לא נתפס? ומה כן? ובשביל זה יש את יום המחר, לא?
- "נו ומה קרה? שאלתי אותו
- "עד יום ראשון, זה עבד פנטסטי, עם מרווחים של מאה או מאתיים שקלים, אבל הצרות התחילו ביום שני, כי מכירת הפוט ניתפסה, אבל מכירת C1150 לא תפסה, יתר על כן, בוצעה הוראת קניה לאופציה נוספת של C1150, ובמחיר נמוך מהראשונה"
- "נו ומה קרה? שאלתי אותו
- "אני תמיד קם מוקדם, לבדוק את מדדי וול סטריט של הלילה האחרון, ונעשה לי שחור בעיניים, כי ירד לי האסימון, והבנתי שאני תקוע עם שתי אופציות C1150, לשבט ולא לחסד"
- "נו אז מה עשית ביום שלישי? שאלתי אותו?
- "אני בדקתי את הפיוצ'רס של "UK blue chip", וגם של מדדי אירופה האחרים, והשארתי הוראת מכירה לשתי האופציות C1150 לפי מדד גלום של 1156, ותבין אותי, זה קרה לי הרבה פעמים שנאלצתי למכור בהפסד, אבל הפעם הגזמתי במחיר הפסד להוראה -367- לאופציה, -734- לשתי האופציות, וכמובן שהשארתי גם הוראת קניה לאופציה P1170, וכיביתי את המוניטור, ורצתי לעבודה"
- "נו ומה קרה לך בעבודה? שאלתי אותו
- "דיברו על זה בעבודה שת"א יורדת, ואני מה זה מרוצה, וגם משויץ לפני כולם ואומר להם, "הפסדי יצא בשכרי, כי הגזמתי ב-734- הפסד בהוראת המכירה שהשארתי, אז ה-P1170 יפצה אותי על מכירת ההפסד של שתי האופציות C1150"
- "ואלה, כמה שאתה מותח אותי, אז תגיד כבר, כמה הרוחת? וחלס, שאלתי אותו
- "חזרתי מהעבודה, הדלקתי את המוניטור, נעשה לי שחור בעיניים, הוראת המכירה לשתי האופציות C1150 לא תפסה, הן נשחקו ל-290- ש"ח, ל-2,208- בהפסד יומי, ול-2,334- בהפסד מעלות, וזה לא הכל, הוראת הקניה של P1170 לא תפסה מים, ואני מה זה חרד מפחד מאשתי, אז כיביתי הכל, הלכתי למיטה, החרדה והמחשבות לא נתנו לי לישון, תודה
ציטוט:
פורסם במקור על ידי מנהל תיקים
לyurka10:
אז איך מה שאתה אומר מסתדר עם צמיחה של 4.7%?
מנהל תיקים
בבקשה : מחלקה אנאליטית של פועלים - "יתכן האטה בקצב צמיחה ברבעון שני"...