Re: אוכף מכור - שאלה לשחקן
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gomer
בוודאי שלהתחיל בקטן. אני בראשון מתכוון לכתוב אוכף - יחידה אחת או שתיים, בשביל ללמוד את הניהול. מוכן לסכן 1000 שח ליחידה (בטחונות 4K, תקבול התחלתי לפחות 3K) בשביל הלמידה.
הי גומר,
מאד מעניין אותי חלק מההודעה שכתבת- "בשביל ללמוד את הניהול".
זה רעיון מעולה לנסות וללמוד איך לנהל אוכף, ואגב ישנן מספר דרכים, כל אחת בעלת יתרונות וחסרונות משל עצמה, אך עצם הרצון / נסיון לנהל אוכף כתוב, לדעתי, כבר טומן בחובו שיפור משמעותי ביחסי הסיכוי / סיכון של אסטרטגיה זו.
כדי להתחיל מהיכנשהו - מה דעתך להעלות על הכתב קצת מידע, כגון:
1. כל מה שאתה יודע על האוכף (כל מידע, התנהגות מחירים, מבנה המחיר, יחסי כוחות בין היווניות ובין הזמן / סטיית תקן, וכו')
2. אילו דרכי ניהול עולות במחשבתך (ניהול פאסיבי, אקטיבי, הגנות, סטופלוס, ללא סטופלוס, וכו') סביר מאד שכשתתחיל לקבץ את החומר (אפילו לפני שתעלהו לאתר) כבר תקבל תובנות מעניינות.
אשמח לשתף פעולה ב "פיצוח" סודות האוכף, ביחד, ואולי גם בשיתוף חברים נוספים, סביר שנוכל להבינו ולמצוא דרכי ניהול טובים יותר מאשר כל אחד יוכל לחוד, בכוחות עצמו בלבד.
רעיון מעולה !
ברשותכם אתחיל בשאלת התזמון. מתי לכתוב את האוכף ?
מצד אחד, בתחילת החודש התקבול הוא הכי גבוה.
מצד שני התטות לא באות לידי ביטוי, ועד כמה שאני מבין התטות הן חלק הארי בהגעה ליעד הרווח של האוכף. כמו כן בימים הראשונים עוד אין 'תחושה' לגבי מהלך החודש וכוונות הציבור והשחקנים.
מה דעתכם ? האם יש נקודת איזון אידיאלית ?
אני רוצה לשתף בניסוי שעשיתי לפני חודשיים עם אוכף.
כתבתי אוכף מוגן בשבוע שני לפקיעה. זו הייתה תקופה תנודתית. האוכף היה בנקודת האמצע של התנודתיות. בכל פעם שהמדד הלך לאיזה צד, קרבתי את ההגנה בצד השני. כלומר השקעתי עוד כסף, אבל מעט. בסופו של דבר יצא לי אוכף ללא סיכון.
בשיא האוכף היה ברווח של 25% מפוטנציאל הרווח המקסימלי. נשארתי כי רציתי עוד, ובסופו של דבר הפקיעה ברחה קצת, והרווחתי רק 5% מפוטנציאל הרווח המקסימלי.
הנקודה המעניינת בסיפור הוא ניטרול ההפסד על ידי קרוב הגנה בצד השני. מעניין שכל דבר שעושים "נכון" באופציות, נראה לא רלוונטי בזמן שעושים אותו. כי למשל כאשר המדד עלה מעל האוכף, התעסקתי עם ההגנות שלמטה. והתחושה היא בסיגנון: "מה אתה מבזבז זמן וכסף על התעסקות למטה. המדד בכלל למעלה ואין סיכוי שהוא ירד". קשה פסיכולוגית, אבל נכון מתמטית.
בקיצור, המסר שלי הוא כזה: השוק מחליף את הכיוון. זו עובדה. (שקשה לקבל כל פעם מחדש. הנה עכשיו יש תחושה שהשוק יורד למטה, ובחיים לא יעלה יותר.)
מעבר לזה, אני חושב שצריך שוב לעבור על העבודה שעשה mosheb בשירשורים שלו על האוכף, במקום להמציא הכל מחדש. הוא ניסה לקבוע כללים מתי מרחיקים אופציה מפסידה (שהופכת את האוכף לשוקת צרה). אני לא בטוח שצריך לקחת הכל כלשונו, אבל יש שם גישה מעניינית.
ועוד משהו: אם מישהו מתלונן על ה"עצבים החזקים" שצריך בשוקת רחבה, אני חושב שלאוכף מכור צריך עצבים חזקים פי 100. הכל נראה נורא קל וורוד כאשר המדד תקוע. אבל כשהוא לא, צריך להתחיל להרביץ הימורים: האם להזיז אופציה מפסידה? האם התנועה תמשיך, האם יהיה תיקון? שוב אפשר להסתכל בשרשור של mosheb, שלמרות כללי הברזל שהיו, ברגעי האמת הכללים התכופפו.
שלא לדבר על זה שזו משרה מלאה, ניהול האוכף, להבדיל משוקת.
מצד שני, בבטחונות מעטים יחסים אפשר להוציא תקבול יפה.
שווה את הניסיון :)
נראה שיש כמה שיטות ניהול - לשוק רגוע, לשוק תנודתי וכו'
בסוף נכתוב על זה ספר...
ציטוט:
פורסם במקור על ידי גיל (רעננה)
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gomer
בוודאי שלהתחיל בקטן. אני בראשון מתכוון לכתוב אוכף - יחידה אחת או שתיים, בשביל ללמוד את הניהול. מוכן לסכן 1000 שח ליחידה (בטחונות 4K, תקבול התחלתי לפחות 3K) בשביל הלמידה.
הי גומר,
מאד מעניין אותי חלק מההודעה שכתבת- "בשביל ללמוד את הניהול".
זה רעיון מעולה לנסות וללמוד איך לנהל אוכף, ואגב ישנן מספר דרכים, כל אחת בעלת יתרונות וחסרונות משל עצמה, אך עצם הרצון / נסיון לנהל אוכף כתוב, לדעתי, כבר טומן בחובו שיפור משמעותי ביחסי הסיכוי / סיכון של אסטרטגיה זו.
כדי להתחיל מהיכנשהו - מה דעתך להעלות על הכתב קצת מידע, כגון:
1. כל מה שאתה יודע על האוכף (כל מידע, התנהגות מחירים, מבנה המחיר, יחסי כוחות בין היווניות ובין הזמן / סטיית תקן, וכו')
2. אילו דרכי ניהול עולות במחשבתך (ניהול פאסיבי, אקטיבי, הגנות, סטופלוס, ללא סטופלוס, וכו') סביר מאד שכשתתחיל לקבץ את החומר (אפילו לפני שתעלהו לאתר) כבר תקבל תובנות מעניינות.
אשמח לשתף פעולה ב "פיצוח" סודות האוכף, ביחד, ואולי גם בשיתוף חברים נוספים, סביר שנוכל להבינו ולמצוא דרכי ניהול טובים יותר מאשר כל אחד יוכל לחוד, בכוחות עצמו בלבד.
גיל, תודה רבה! אני בטוח שכולנו נוכל להעזר רבות בידע שלך ובעצמות שתזרוק לנו
אני בהחלט אעלה את כל מה שהתייחסת אליו. אם אספיק - כבר בסופ"ש, אם לא - בראשון.
בכל אופן, אני חושב שאפתח פוסט חדש בפורום אופציות בשביל הנושא. יש את השרשור ש-harel4u פתח שם, אבל לא רוצה להתלבש על האסטרטגיה הפרטית שלו, אז נעשה משהו למידתי ביחד.
תודה.
ציטוט:
גיל, תודה רבה! אני בטוח שכולנו נוכל להעזר רבות בידע שלך ובעצמות שתזרוק לנו
אני בהחלט אעלה את כל מה שהתייחסת אליו. אם אספיק - כבר בסופ"ש, אם לא - בראשון.
בכל אופן, אני חושב שאפתח פוסט חדש בפורום אופציות בשביל הנושא. יש את השרשור ש-harel4u פתח שם, אבל לא רוצה להתלבש על האסטרטגיה הפרטית שלו, אז נעשה משהו למידתי ביחד.
תודה.
רעיון טוב, פתיחת שירשור בנושא - ניהול אוכף כתוב.
מה ניתן להגיד על אוכף
גיל,
תודה על התשובות שלך. אתה ממש מעשיר אותנו.
בחנתי את היווניות לאור מה שכתבת.
כמה דברים (של מתחילים, אנא סבלנותך :oops: ):
1. סטיית התקן עלתה השבוע קמעה ונעה סביב 21-21.5 . נראה לך זמן טוב לכתיבת אוכף, או שיש מקום להמתין יותר לעלייה בסטיות. מתי עדיף לכתוב אוכף, בתחילת חודש? למה?
לי נראה שהמצב האופטימלי זה תאורטית בתחילת חודש, עם סטיות גבוהות, כך שעם הזמן הווגא תחלש, הסטיות ירדו, והתטא תכנס לפעולה. כמובן שכל זה תלוי בכך שלא תהיה תנועה חדה לאחד הכיוונים - שנשמור על הדלתא רגועה - וגם על הסגנית שלה, העוזרת הראשונה (סליחה נגזרת) הגמא. שתי אלה ממש אוהבות סמבה (תנועה).
2. למה כדאי לכתוב על הספוט?למה לא ללכת לאופציות בהן סטיית התקן גבוהה יותר מלכתחילה?
תודה
[quote="red-r"]גיל,
תודה על התשובות שלך. אתה ממש מעשיר אותנו.
בחנתי את היווניות לאור מה שכתבת.
כמה דברים (של מתחילים, אנא סבלנותך :oops: ):
סטיית התקן עלתה השבוע קמעה ונעה סביב 21-21.5 . נראה לך זמן טוב לכתיבת אוכף, או שיש מקום להמתין יותר לעלייה בסטיות. עליה בסטיות התקן תעשה רק טוב לאוכף שטרם נכתב, והפוך מכך לאוכף שכבר נכתב - מכאן שכדאי לדעתי לשקלל את הסיכוי מול הסיכון שבכתיבת אוכף ביום א' בבוקר אל מול כתיבתו ביום ג' בבוקר, וההבדל הוא בכך שביום ג' נדע קצת יותר על פתיחת השבוע הבא ומצב הרוח אצל סנופי וחבריו.
לפי מה שלמדנו בקורס אוכף הכי טוב לכתוב בסוף השבוע השני של החודש,כשהתטא מתחילה להכנס לפעולה.זה גם הכי הגיוני למעשה,כי אז כבר מתחילים לראות את הלך הרוח בשוק.האוכפים שהשחקנים כותבים בתחילת כל חודש לא משקפים (דברי שחקן),וכל תחילת חודש נכתבים אוכפים בסביבות הספוט.אין ספק שבחודש יוני ראינו הרבה אוכפים בסביבות 1090-1110 נכתבים גם לאורך החודש,זו אסטרטגיה מצוינת ומסוכנת כאחד,ואין ספק שאם הולכים הרבה פקיעות אחורה די רואים שמי שכתב אוכף די הרוויח-אבל שוב-זה מסוכן
נמשיך את הרעיון של גיל:
במכירת אוכף מוכרים מינימום ערך פנימי (במצב שהמדד מצוי בול על הסטרייק, ערך פנימי שווה אפס) ומקסימום של כל היתר.
על כן נרצה למכור מקסימום סטיה=וגא ומקסימום זמן = טאטא.
בתחילת החודש השינוי בסטיה גובר על הטאטא.
אם התמזל מזלנו ומכרנו בשיא הסטיה ולאחר מכן הסטיה יורדת(מה שכנראה קרה לריקי ומכאן הדרך קצרה לסחוף את כל האתר לניתוח כתיבת אוכף :d , מה שטוב!) מיד נרגיש את הרווח.
על גובה הסטיה אנו בוודאי לא יכולים לשלוט, אם מחר יום א' הסטיה תעלה לשלושים, באופן טבעי יש סיכוי לא רע כי הסטיה בטווח קצר תרד בטרם תמשיך לעלות, אבל אף אחד לא יודע אם הסטיה ביום ב' לא תעלה ל- 40.
לעומת זאת כזכור הזמן תמיד נע קדימה ומובטח לנו כי במחצית השניה של החודש הטאטא תעבוד ותעבוד קשה עבור הכותבים.
על כן לדעתי כדאי לכתוב בתחילת חודש "רק" במטרה לממן אסטרטגיה רחבה יותר או במידה ויש עליה חריפה בסטיה שאנו צופים כי תרד בטווח הקצר.