Re: למה החלטתי ללכת על זהב
ציטוט:
פורסם במקור על ידי אחנתון
(...)
בחיפושיי, מצאתי שלוש קרנות שיושבות בקנדה אך נסחרות גם בניו-יורק שנראו לי כאופציה הבטוחה והנוחה ביותר: GTU, PHYS ו-CEF (האחרונה מורכבת משילוב של כסף וזהב).
שלושתן עובדות על עיקרון דומה. הן מחזיקות ברשותן כמות מהמתכת היקרה שהיא רכושם המשותף של בעלי המניות. האחזקה של הקרן – תשלומים לבעלי הכספת, משכורות למנהלים ולרואי החשבון – משולמים מתוך הנכס (כחצי אחוז בשנה). הקרנות מבוקרות ע"י בקרים חיצוניים ולכן נחשבות בטוחות. הן נסחרות בפרמיה של כ-10% על ערך הנכס שלהן (NAV) מה שמעיד על היתרונות שלהן בעיני המשקיעים. את ה-NAV של כל קרן ניתן למצוא באתרים שלהם.
(...)
בימים אלו שתי הקרנות PHYS ו-GTU נסחרות בפרמיה נמוכה מאוד של כ-3%. הראשונה, עקב הנפקה/גיוס כספים לצורך הגדלת מלאי הזהב שלה והשנייה כנראה מכיוון שהמשקיעים מצפים גם להנפקה.
עלה לי רעיון השקעה שעשוי להניב כ-10% בחודשים הקרובים עם מה שנראה כסיכון נמוך מאוד. אני רוצה להרוויח מהפרמיה של הניירות אשר בשנה האחרונה ערכה היה בממוצע למעלה מ-10%.
הרעיון הוא כזה:
קניית PHYS בסכום X.
קניית תעודת סל המבצעת שורט על הזהב כנגד ה-NAV של PHYS (הסכום X פחות הפרמיה).
בצורה זו שינוי בשער הזהב לא משפיע עליי ואני חשוף לפרמיה עצמה. כאשר הפרמיה תעלה לערך ייעד שאקבע מראש אמכור את שניהם.
החיסרון ברעיון הוא שאני חשוף לשער הדולר-שקל. אם השקל יתחזק בתקופה זו אני מפסיד. תעודת השורט לא חייבת להיות חשופה לדולר (התעודה שאבזם הביא לידיעתי בתגובה קודמת) אך PHYS כן. ניסיתי למצוא תעודת סל שקל-דולר כדי להגן על החלק הדולרי בהשקעה אך לא מצאתי. אפשרויות נוספות הן עסקת פורוורד מול הבנק או קניית אופציה על הדולר. החיסרון של הראשונה הוא בכך שהיא נקובה בזמן. לגבי השנייה, אני לא בקי עדיין באופציות מט"ח ואצטרך ללמוד את הנושא.
אשמח לשמוע הערות והארות.
טעות - התעודה שאבזם הציע אינה תעודת חסר (שורט).
לתכלית יש תעודת שורט 1113570. תעודה זו חשופה לשער הדולר.
בעת שאני מחבר את ההודעה הזאת מחיר הזהב מטפס כבר ל-1310 דולר - מדהים...
בגרף שלהלן נקל להבחין שמתחילת שנת 2010 הזהב והדולר נעים בתיאום. בחודש יוני קבעו שניהם שיא ואז החלו לרדת עד תחילת אוגוסט. אבל באוגוסט נפרד הזהב מן הדולר והחל להיסחר במגמה הפוכה מן הדולר. השאלה שלי היא למה? מה קרה באוגוסט שהוביל לכך שהזהב והדולר נעים היום בתיאום הפוך?
[attachment=0:23vf0qmr]GLD-UUP.jpg[/attachment:23vf0qmr]
עוד מעניין לציין את הסרטון הזה: http://www.youtube.com/watch?v=mnvT-l3MRvo
מדובר בג'וש וואלנס, אחד הפרשנים החביבים עליי ביוטיוב. לקראת סוף השבוע האחרון הוא העריך שהזהב ימשיך לעלות השבוע ובפרט בתחילת השבוע. הוא נימק את הערכתו בכך שלסינים היו חגים בסוף השבוע האחרון אשר מנעו מהם לסחור בזהב, והוא צפה שבתחילת השבוע הם יקנו את המתכת והמחיר יעלה.
[youtube:23vf0qmr]http://www.youtube.com/watch?v=mnvT-l3MRvo[/youtube:23vf0qmr]
שלום לכולם
לכל המעוניינים התפרסמה כתבה מעניינת של משה שלום בגלובס שקשורה לזהב
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000590595
חג שמח
אייל
אחנתון, בוקר טוב, קבלת 1300!
מממש? מממש חלק? נשאר?
מה דעתך?
אבזם - לינק מצויין! אני ממליץ עליו בחום.
שים לב שלא רק הזהב והדולר יצאו מקורולציה בזמן האחרון, גם התשואה על אג"ח 10 שנים של ארה"ב מתנהגת בצורה מוזרה.
בד"כ עלייה במדדי הבורסה מתורגמת לעלייה בתשואת האג"ח אך כעת אנו רואים אותה בשפל של 2.5% בעוד הבורסה "פורחת". אני חושב שרמז לתעלומה ניתן למצוא בלינק שסיפקת: הפד קונים מכל הבא ליד! הם קונים אג"חים והם קונים מניות בכסף חינם מודפס תוצרת בית. השוק המוטה מוצף בדולרים ועוד לא התחלנו לדבר על תוכנית התמריצים המתקרבת. פלא שמחירי המתכות עולים?
נשאלת השאלה כמה זמן יצליחו האמריקאים להמשיך במשחק הפירמידה הזה?
sun99 - אני לא מממש. לדעתי, הכיוון הכללי הוא למעלה בלי קשר למה שיקרה בטווח הקצר. כפי שציינתי בעבר: הזהב מבחינתי הוא ביטוח מקטסטרופה. לא רוצה להיתפס בלעדיו.
אייל - תודה.
----
הוצאתי לפועל את התוכנית שתיארתי לפני כמה ימים לרווח מהפרמיה על נייר PHYS. אם היא מעניינת מישהו אני יכול לנדב יותר פרטים.
שלום לכולם
איך נראת לכם השקעה בכסף בנוסף לזהב למרות התחזקות השקל (משקיע בארץ)
תודה
אייל
אתנחתון
"הוצאתי לפועל את התוכנית שתיארתי לפני כמה ימים לרווח מהפרמיה על נייר PHYS. אם היא מעניינת מישהו אני יכול לנדב יותר פרטים."
שתף אותנו. תן גם מחירים מתאימים.
תודה. הסקירות מאוד מעניינות.
- אחנתון, המלכים של הארצות הנשלטות ע"י אחנתון שלחו מכתבים לאחנתון שבהם ביקשו זהב, ונפרטיטי ואחנתון נחנטו ונקברו עם הזהב, ואת הזהב הזה חיפשו שודדי הקברים, ולמרות זאת הפד לא קונה מניות, והם קונים אך ורק אג"חים בלבד, אז איך הם מצליחים לעודד את וול סטריט?
- וגם משה שלום כתב בגלובס: "...בימים אלו של התערבות בלתי פוסקת מצד אלו המעוניינים להציג שווקים חיוביים", אז למה התכוון המשורר?
- אני נכנסתי לקישורית המצורפת, ויש שם טבלה מהממת, ולא הצלחתי להציג אותה, אז תכנסו ולא תתאכזבו:
http://www.zerohedge.com/article/only-r ... lied-month
The Fed generally claims that it stopped its first Quantitative Easing (QE) program back in March 2010 and that there were no additional debt monetizations between then and the announcement of its QE lite program in August
Yet, as I’ve proven time and again, the Fed has continued to monetize Wall Street’s debts EVERY options expiration week since QE1 ended… proving beyond a doubt that the Fed’s QE program did NOT actually end in March
Here’s the chart of the Fed’s recent actions for those of you who haven’t seen this before. Options expiration weeks are in bold
ציטוט:
פורסם במקור על ידי adi2099
אתנחתון
"הוצאתי לפועל את התוכנית שתיארתי לפני כמה ימים לרווח מהפרמיה על נייר PHYS. אם היא מעניינת מישהו אני יכול לנדב יותר פרטים."
שתף אותנו. תן גם מחירים מתאימים.
תודה. הסקירות מאוד מעניינות.
ניתן לבצע את התוכנית בכפולות של הפעולה הבאה:
1. קניית 616 מניות PHYS. עלות נכון לשער סגירה של אתמול 7220$.
2. קניית 529 מניות תכלית זהב שורט (1900) 1113570. עלות (בדולרים עבור זהב = 1340$) 2916$. שימו לב שהתעודה ממונפת ולכן סכומי הקנייה שונים.
קנייה ביחס זה נותנת NAV כולל = 9942$ עבור שתי המניות בלי תלות בשער הזהב (זה יהיה תקף בקירוב טוב לחודשים הקרובים). ז"א שכאשר מחיר הזהב משתנה, העלייה בערך נייר אחד מתקזזת עם הירידה בערך הנייר השני.
על מנת לגדר מפני ירידה בערך הדולר יש לקנות פוט דולר-שקל אחד (מגדר 10K$) לפי השער הנוכחי ולחדש אותו כל חודש. מחיר נכון להיום PUT360 כ-250 ₪. במקרה של עלייה בשער הדולר יש לנו רווח נקי כיוון שאפשר לקדם את הפוט ולסגור את הרווח כתוצאה מהעלייה.
סה"כ עלות (לא כולל עמלות) עד כה: 10205$ על נכס ששווה 9942$.
מה שקרה בפועל, זה שקניתי PHYS בערב ולמחרת כשרציתי לקנות את נייר השורט הזהב ביצע נפילה רגעית של כ-1% כך שהפסדתי קצת בגלל הארביטראז'. בהוספת עמלות הקנייה ועמלת המרה שקל-דולר, אני מתאזן כשהפרמיה על PHYS תהיה 6.5%. כרגע היא נעה בין 2.5% ל-3% (לדעתי) עקב לחץ מכירה מצד קונה בהנפקה שקנה לצורך רווח מהיר ומשחרר את הסחורה. כבר ראיתי את זה קורה בהנפקה הקודמת. אני מאמין (בונה על זה) שבחודשים הקרובים הפרמיה תזנק.
כמה דגשים:
1. לא לסמוך בעיניים עצומות על מה שכתבתי, יכול להיות שטעיתי בחישובים.
2. הסכנות באסטרטגיה זו הן: א. הפרמיה עלולה לא לעלות. ב. הנייר מתגלה כתרמית (מיידוף). ג. שחיקה ברווחים עקב קניית פוט מדי חודש.
3. מי שלא מבין בדיוק את האסטרטגיה, שלא ינסה!