חודש מאי התחיל.
הצלחתי לכתוב כמה יח' P1040 חשוף בגבוה היומי ובסיום המסחר קניתי הגנות לרגל הקול - 1270 ו1280 במחיר סביר.
כשהמדד יעלה (בתקווה שכבר בראשון, אבל יש סבלנות) אני אכתוב 1260 ואקנה הגנות ב 1020.
המטרה - שוקת ראשונה על 1040-1260.
Printable View
חודש מאי התחיל.
הצלחתי לכתוב כמה יח' P1040 חשוף בגבוה היומי ובסיום המסחר קניתי הגנות לרגל הקול - 1270 ו1280 במחיר סביר.
כשהמדד יעלה (בתקווה שכבר בראשון, אבל יש סבלנות) אני אכתוב 1260 ואקנה הגנות ב 1020.
המטרה - שוקת ראשונה על 1040-1260.
נניח שקניתי שוקת כזו - 1160-1170 ונניח עליות ביום ראשון - ל 1180.ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
אז כמובן שמכירת C1170 תתן הרבה יותר מהמחיר בו הוא נקנה, אבל מכירת P1160 תתן הרבה פחות מהמחיר בו הוא נקנה.
הדלתות של שתי האופציות די זהות, אז הרווח מהקול מתקזז עם ההפסד מהפוט, לא?
מה אני מפספס?
אני מניח כי מי שכתב בבוקר כמוני, רואה בסוף היום כי השוקת הכתובה מפסידה, לא נורא, זה בנתיים רק על הנייר, אבל "ההפסד על הנייר" זה התקבול הנוסף שיכלנו לקבל , לא קבלנו וחבל.
אם התנודה קטנה-אתה צודקציטוט:
פורסם במקור על ידי gomer
בתנודה חדה: העליה יותר גבוה מהירידה. ראה למשל פוט 1160 היום- עלה 70% וקול 1160 ירד 35%.כך אתה לא מפספס את התנודה החזקה ולא מסתכן בבחירת כיוון
שלום לכולם,
היום הבנתי מדוע מציעים לחכות ליום ראשון לפני פתיחת השוקת. באמצע היום אחרי שנראה כאילו המדד נבלם ונע ברצועה צרה פתאום באה נפילה קטנה לאזור 1181 ואיתה עליה מהירה בסטיות. רגל שהרווחתי עליה 60 ₪ בשלב זה נהפכה ל – 90 ₪ וגרמה לתחושת פספוס.
לטובה אומר שאני מנצל פחות מ- 35% ולכן יש הרבה מקום עוד להנות מהסטיות במידה וימריאו.
אז למה פתחתי היום? כי הדעות לכאן ולכאן רבות, חלק טוענים שהמדד יעלה וחלק הסבורים שהמדד ימשיך לרדת ואולי בסופו של יום הוא ידשדש, אין לדעת ולכן אנו עוסקים בשוקת רחבה.
פתחתי שוקת 1060-1260 עם הגנות במרחק של שני סטרייקים. בדיעבד אני חושב שפתחתי קרוב מדי בהתחשב בחוקים, אך אני אופטימי.
ניסיתי למצוא פתרון לניצול מיטבי של הבטחונות גם בעת כתיבות חשופות, כי הרי כתיבה חשופה דורשת בטחונות רבים. גיליתי שאם "מחביאים" את הכתיבות החשופות מאחורי רגלי השוקת דרישת הביטחונות עליהן קטנה באופן משמעותי. לכן במהלך היום שראיתי שפוט 1020 נמכר עבור 70 ₪ החלטתי למכור כמה, ביחס של 1:2 – מכירה אחת על כל שני רגלים של השוקת.
בדומה ל - 1020 מכרתי גם 1270 חשוף באותו יחס.
כרגע התוכנית לתחילת שבוע הבא היא הגדלת רגל הקול, גם במקרה של ירידות (סטיות התקן יעלו) וגם במקרה של עליות.
בתקווה לחודש רגוע.
ד.
כמוני כמוך. אבל מי יכול לדעת? פעמים קודמות, כשחיכיתי דווקא המחירים ירדו. אבלציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
באמת יש הרגשה של חבל.
ברצוני לשתף אותכם בגישה בה אני פועל בחודשים האחרונים בניהול השוקת החודשית.
מעבר למכירת שוקת רחוקה עם הגנות אני תמיד רוכש מרווח כתוב ביחס של 1:4 באופציה הצמודה לחלק העליון של הכתיבה.
דהינו אם כתוב ב- 1080 והגנה ב- 1060 אז בנוסף אני רוכש את 1090. אותו הדבר בחלק הקולים. מובן כי פעולה זו מקטינה את התקבול בתחילה.
ראשית, גיליתי כי הדבר מרגיע מן הבחינה הפסכולוגית כאשר המדד נע לכיוון מסויים הוא אינו פוגש כתיבה משלמת אלה קניה(כמו שובר גלים :d ).
שנית, וזה הדבר החשוב במידה ועלי לבצע השגה לאחור זה מקטין את העלויות.
בנוסף, במידה ויש "בטחון" בתנאי השוק והזמן לפקיעה התקצר ניתן לממש את אותו המרווח ברגע שהשוק נע לאותו הכיוון.
בנוסף, ברגע שרוצים להתקדם באותה הרגל זה נותן "רגל" ציר ארוכה יותר.
סאן, אין להתווכח עם העובדה שזה נותן ביטחון ומאפשר להשיג לאחור רגל בנזק מופחת,
אבל כשעוסקים בשוקת רחבה, בה סטטיסטית אנחנו אמורים להתקדם לאורך החודש ולא לזוז אחורה - השאלה היא מה התוחלת שהקנייה הזו מייצרת לך?
כלומר, אם כל חודש אתה מוצא את עצמך מגלגל אחורה - אז כן - האסט' הזו "שווה" לך.
אבל אני מניח שלא בכל חודש אתה מגלגל אחורה; האם לא יהיה נכון לומר שברוב הפעמים - "סתם זרקת כסף"? או שתמיד, גם אם לא גלגלת אחורה - אתה מצליח למכור חזרה את הקנייה הזו באותו מחיר לפחות ויוצא שלא הפסדת על הקנייה אף פעם?
אופיר שלום,
אם אני זוכר נכון, שחקן אמר בצ'ט שאולי כדאי לפתוח ביחס 5:3 לטובת הקולים? או שזה לא היה בהקשר של השוקת?
1080-1230 זה כ 6-7%. האם זה אכן רגוע ולא מסוכן בחודש שכזה?
מאיר טל
אל הלא נודע:שחקן - האם אתה ממליץ על שוקת בטווח 1080-1230?
(12:31) שחקן מעוף:לא נודע - אני מעריך שזה טווח שיאפשר בהחלט ניהול אסטרטגיה רגוע
(12:31) שחקן מעוף:מוטב אפילו עוד סטרייק לכיוון
(12:32) שחקן מעוף:בכל מקרה לא לבצע שוקת חודשית היום
(12:32) שחקן מעוף:אלא לחכות לראשון
(12:32) שחקן מעוף:התטא לא מתקרבת בכלל לזינוק אפשרי בסטיה[/quote]
זו אחת הסיבות שהלכתי על רחוק (1040-1270). קודם כל, אופציות כל כך רחוקות פחות רגישות לעליה בסטיה. אם יהיו ירידות, אני יכול לסגור בשקט את 1270, ולפתוח מחדש יותר נמוך ויקר.
אבל אני לא מעריך שיהיו מהפכות בסוף השבוע. זאת מהסיבה שאנחנו כבר אחרי המהפכות. יוון כבר בבוץ מקסימלי. עוד הודעה גרועה לגביהם כבר לא משנה. הכל גרוע שם. פורטוגל נמצאת במקום שיוון הייתה לפני חודשיים. נקרא לזה סתם ככה "שלב ההדחקה" (שלהם ושל השווקים). זעזוע יכול להיות אם ירד הדרוג של איטליה. אבל יש יותר סיכוי שזה לא יקרה מאשר יקרה. אז זה אומר שהשווקים באירופה (שעולים היום) כבר מגלמים את החדשות הרעות. וגם אנחנו. אז פתיחה רחוקה נראית לי במקום.
שורה תחתונה, זה הכל הימור. לפתוח היום זה הימור, ולחכות זה הימור. אין דרך לבצע הכל אופטימלי. הדבר הכי קרוב לביצוע אופטימלי זה מיצוע: ביצוע בשלבים. כל פעם קצת.[/quote]
ראשית אתה צודק, הפעולה הזו מפחיתה את התקבול בפתיחת האסטרטגיה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי gomer
התנועה הנורמאלית בתכנון שוקת רחבה הינה צימצום לכיוון הסטרייק ולא השגה לאחור.
ברוב הפעמים אני מניח כי זה יהיה "זריקת כסף". בחודש אחרון זה נתן לי 3 אחוז מהרווחים החודשים, מתוך עשרת האחוזים שצברתי.
היות והיו לי פוטים קנויים ב- 1160 שחבקו כתיבות 1150/1140 הגנות 1130. אשר מימשתי את חלקם ביום ד'.
זכור לך אני מניח מה קרה לפוטים 1160/1170 ביום ד' אחרון. אני מניח שזה היה מזל, אבל אני חייב לציין שהדבר החשוב ביותר שזה נותן הינה הרגעה פסיכולוגית, מעבר ליתרונות האחרים. אגב אם הכל הולך חלק ורק מצמצמים טווחים יש לזה תועלת באפשרות לשלוח כתיבת גישוש קדימה.