Re: סיכון גבוה באסטרטגיה השבועית, שחקן אשמח לקבל את תגובתך.
דמי כיס שלום,
ראשית אני מעריך מאד את תגובתך הכנה וגם מצטרף לתגובת עליזה. אני בכלל חושב שאתה מאד משקיע בתגובות שלך וניתן להיווכח שאתה
באמת
מונע מתוך רציונל.
אני לא נוקף אצבע מאשימה כלפי אף אחד ובטח שלא כלפי שחקן. יחד עם זאת, אני רק רציתי לסבר את האוזן ולהסביר שדווקא באותם מקרים של הפסד (שתי הפעמים ששחקן מדבר עליהן) - הדבר יכול להביא קטסטרופה על חלק מהגולשים - אותם גולשים שנכנסו לפעולה בדיוק באותן שתי פעמים.
כמוני כמוך - אני לא מבצע אסטרטגיות בכפולות וגם לא מבצע אסטרטגיות שאני לא מבין אותן מלפני ומלפנים, ולמרות זאת הפסדתי המון על ההתחלה. תקרא לזה חוסר מזל תקרא לזה התחלה קשה, מה שבטוח זה שבמבחן התוצאה אני מאד עגום
ומר,
וכמעט שהלך לי החשק להמשיך עם זה, למרות שמאד מאד מאד התלהבתי מכל הענין והשקעתי המון זמן ללמוד את הדברים. יתכן ואני אתן לזה עוד צאנס אחד, אבל אני בהחלט חושב שאני לא היחיד שחטף זבנג בגלל אותן שתי פעמים.
אני בכל זאת מודה לך, כי אני מבין את המסקנות שלך ואני מכבד אותן לחלוטין. כנראה שבכל זאת - הכל בחיים זו שאלה של עיתוי, וכפי שכבר אמרתי - הכל יחסי. המקרה שלי הוא דוגמא לכך.
אגב, סתם מתוך סקרנות שאלה לי אלייך: אתה כרגע מתעסק אך ורק בנושא הפיננסי או שאתה במקביל עובד? ואם כן, האם מישרה מלאה או חלקית?
תודה על המילים החמות!
באמת!
סיפור קטן:
ב 1990 (או אולי זה היה 1991) נתיבי
איילון
הוצפו. כולם אמרו שזה מאד נדיר וקורה רק פעם ב 100 שנה. שנה לאחר מזה,
איילון
הוצף שוב. הבדיחה שרצה אז, זה שזה היה בדיוק התפר בין שתי מאות שנים.
אז גם אם תקרה תקלה (והפס האדום למטה, מראה עכשיו בדיוק להיפך), אז אולי זה בדיוק התפר :d
לגבי מה שאני עושה, אני עובד בערך 150% משרה בחברה שלי.
התגובות הארוכות שלי לפעמים זה בגלל שאני מקליד בקצב שאני חושב.
דמקה יקר
אפילו שלא שאלת לדעתי, ועמך הסליחה
אני דווקא חושבת שזה לא מה שצריך
להרפות את ידיך, כמו שיוסי אומר
בקורס, חייבים לחוות הפסדים כדי
להיות עירניים ועם יד על הדופק
כי אם בהתחלה אתה מצליח אתה נמצא
באופוריה מטעה, האסטרטגיות של שחקן
הוכיחו את עצמן לאורך כל השנה, וזה
לא שאני באה לסנגר עליו הוא לא צריך
את זה מאף אחד, רק פשוט כדי שתהיה לך
תוחלת בתיק ולאורך זמן, לא ניתן לשפוט
לפי פעם פעמיים.
אמת
הדבר ואני מצרה על
כך שדווקא בדיוק כשנכנסת קרה כדבר הזה
ולבינתים עד כמה שאני זוכרת רק פעם אחת
כי הפעם הזו, עדיין מוקדם לקבוע, וכמדומני
שאנשים היום גם עברו לרווח באסטרטגיה הקודמת
כך שבאמת אני מקווה שתצליח ולא תתייאש!!!
המון בהצלחה לכל האסטרטגים :d
לא מצליח לזכור איפה שמעתי את המשפט "כשאלוהים רוצה להתעלל במהמר הוא נותן לו להרוויח בפעם הראשונה".
אין מה לעשות, באופציות, ובעיקר בלקיחת כיוון יש סוג של הימור.
אני לא אכתוב איך הרווחתי ערימות כ"ילד" שלא יודע אפילו לחשב חשיפות (יד על הלב: כמה
באמת
מגולשי האתר יודעים?!?), ואיך נהייתי גרידי יותר ויותר. הפכתי לסוחר יום וחשבתי שמצאתי דרך קלה להתעשר.
הסוף ברור והוא תמיד זהה - ככל שנהייתי גרידי ככה הגדלתי חשיפות ומיצוע, ןאז ביומיים הפסדתי הכל. דמקה - מה שהפסדת בשתי אסטרטגיות זה כלום לעומת מה שהפסדתי ביום (ולא נדבר מה קרה למחרת כשחשבתי ש"הבורסה חייבת לי")
אז אופציות והשקעות מלאות בהטיות ןהשפעות פסיכולוגיות - אבל תאמין לי: תגיד תודה שפתחת בהפסדים.
סה:כ אם אתה אינטיליגנט (ונראה לי ככה) אז אתה תרוויח הכל חזרה
- דייוי, השתלם להם להחזיק את המדד גבוה, וזה בגלל ששער הסגירה הוא הקובע לפקיעת תעודת השורט בחסר, ואחרי הפקיעה הם זרקו את הסחורה שאספו, וזאת כדי לממש במחירים גבוהים, כדי להחזיר את התיקים לנזילות נורמלית
- אבל אתה שואל: "מה הרווח שלהם מכל עניין ההמרה הכפויה? ...אז הם הנפיקו בשערים גבוהים כנגד ביקושים לתעודה, וקיבלו כסף בגלל שזו תעודת שורט בחסר, ובהמרה הכפוייה הם מתכסים במחירי המינימום האפשריים, וזה הסיוט של אלה שנכנסו בגלל שהם לא האמינו שת"א25 תטפס כל כך גבוה, והם רצו לעשות מכה בגלל המינוף הגבוה, אבל הם אכלו אותה בגדול, ואלמלא ההמרה הכפויה אז הם היו עולים אתמול פי 4 מירידת ת"א25, אבל כל זה שייך לעבר, ומה שמעניין אותי היום, זה המשקיע האמריקני המשפיע עלינו ועל כל העולם
- המשקיע האמריקני מפוכח וצלול יותר מעמיתו הישראלי, כי הדו"ח של יום שישי
הכיל
נתונים חיוביים נוספים: שבוע העבודה התרחב מ-33 שעות שבועיות ל-33.2 שעות, ומספר השעות הנוספות הממוצע במגזר היצרני עלה ב-0.1 שעות ל-3.4, וכמובן שהצטמצם אחוז האבטלה ל-10% מ-10.2%, וגם זה בכוון הנכון, מאבטלה לצמיחה, ולמרות כל זאת לא נפל המשקיע האמריקני לבור בו נפל המשקיע הישראלי, כמו שנאמר, כורה בור בו יפול
- וגם נשיא ארה"ב, ברק אובמה, מפוכח וצלול יותר מעמיתו הישראלי, והוא לא נכנס לאופוריה מהדו"ח של יום שישי, ולפני שהודיע על תוכניתו ליצירת מקומות עבודה, הוא אמר שאינו מחזיק בתרופת קסם שתשיב 7.2 מיליון משרות שאבדו מאז תחילת המיתון.
- הבה ונניח שהמגמה התהפכה, ושכל חודש יתווספו 150,000 מקומות עבודה
- 4x12x150K=7.2M
- כלומר, יעברו 4 שנים כדי להשיב 7.2 מיליון המשרות שאבדו מאז תחילת המיתון, ואת זה יודע ברק אובמה, וגם המשקיע האמריקני המפוכח והצלול יותר מעמיתו הישראלי, אז בהצלחה לכולם, תודה