כן
אבל זה לא אומר שבהכרח מרוויחים.....
שחקן פותח מדי פעם קורס - אומרים שמומלץ, לא הייתי.
תרגול תרגול תרגול, ותמיד תוכל להתייעץ.
Printable View
כן
אבל זה לא אומר שבהכרח מרוויחים.....
שחקן פותח מדי פעם קורס - אומרים שמומלץ, לא הייתי.
תרגול תרגול תרגול, ותמיד תוכל להתייעץ.
ובכן, תודות לכם - טבילת אש ראשונה בינתיים נעימה =)
שלום ניב,
טוב שאתה שואל, אך חשוב שתעכל את הנתונים לאט בכדי שלא תקיא.
אז יופי את הגרף אתה מבין ולגבי שאלתך אם הגרף משתנה, כפי שהבנת לא, אך אוסיף כך:
לא משנה באיזו נקודת זמן תפתח את האסטרטגיה, צורת הגרף תישאר קבועה. מה שעלול להשתנות זה מיקומה כלפי מעלה או מטה בהתאם לעלויות/תקבול שיהיו בעת שתפתח את האסטרטגיה.
הסבר: כפי שאתה רואה כעת בגרף בין 1190~ ל 1240~ בפקיעה יווצר הפסד של כ 1000 ש"ח. אם נניח היית ממתין ופותח את האסטרטגיה כאשר אצל שחקן מופיע 1000 ש"ח הפסד, אז אצלך הגרף היה מתמקם ב 1000 ש"ח כלפי מעלה ואז היית רואה בגרף בין 1190~ ל 1240~ 0 ש"ח ולא הפסד של 1000 ש"ח.
דוגמא לגרף לאסטרטגיה במחירי שחקן:
http://www.zerosum.co.il/Users/3252/...ons/Show/35003
דוגמא לגרף לאסטרטגיה של שחקן שקניתי אותה ב 1000 ש"ח פחות ממחירי שחקן, כל הגרף עלה ב 1000 כלפי מעלה:
http://www.zerosum.co.il/Users/3252/...ons/Show/35211
ה 1,000 ש"ח שראית בגרף הרגישות זה לא הרווח הצפוי, אלא העלות התאורטית הנוכחית של האסטרטגיה לפי פרמטרים שהוא חישב.
אם תשים לב מעל לגרף יש נתונים שאתה יכול לשנות אותם כמו ימים לפקיעה וסטיית תקן, תשנה אותם ותראה איך השווי התאורטי משתנה בכל נקודה בגרף.
לגבי השאלה איך ניתן לזהות באלו מדדים התטא חיובית או שלילית.
אם תשים לב בגרף הרגישות ישנם מספר קווים בעוביים שונים בהתאם לימים לפקיעה. היכן שהשווי יורד עם הזמן התטא שלילית (אזור 1190 עד 1220) והיכן שהשווי עולה עם הזמן התטא חיובית (אזור 1130~ עד 1170~).
כלומר בנקודת המדד הנוכחית השווי הנוכחי הוא כ 1000 ש"ח (שזה לערך גם שווי הפתיחה) והתטא היא שלילית כך שבפקיעה השווי ירד 0 ולכן יווצר לנו הפסד של כ 1000 ש"ח.
מקווה שאני מובן.
לילה טוב ושבת שלום
נכון יהיה לומר, מדדי הרגישות מנסים לנבא את השווי של האסטרטגיה כתלות בנקודת זמן לפקיעה ובסטיית התקן.
בשניהם כפי שציינתי אתה יכול לשחק במסך הרגישות.
למה חשוב לשחק?
אם ידוע לך, התאוריה אומרת ששינוי של 1.5% במדד גורמת לשינוי של 1% בסטייה ביחס הפוך (ירידה של 1.5% במדד גורמת לעלייה של 1% בסטייה), כמובן תיאורטית.
אם תשים לב הזירוסאם משתמש בחישוביו כעת בסטייה של 9.72% (נניח, למרות שלא נכון) לכן בכדי להעריך נכונה את השווי במדד 1150, נצטרך להעלות את הסטייה ב 3% ואז לראות מה השווי המוערך ב 1150.
אני מקווה שאני לא מבלבל אותך, תעכל את הנתונים לאט.
לילה טוב ושבת שלום
אלפרד נהניתי מאד מההסברים הברורים.
הרבה זמן התקשיתי בגרף רגישות של זירוסאם.
תודה רבה
תודה אלפרד.
קצת יותר מובן =)
אז ספציפית האסטרטגיה הנוכחית של שחקן - אני לא מבין אותה....
נראה כאילו היא רוצה שהמדד ירד (ואז היא תהיה מורווחת),
חוץ מזה אין לי מושג למשמעות האסטרטגית של שאר האופציות, למשל, בשביל מה צריך את ה CALL1320 המצחיק?
אבל שחקן ציין שזאת רק הכנה, וכנראה שיבוא תיקון. הכנה למה? ולמה לא לבצע את האסטרטגיה בשלמות מההתחלה?
תודה לעונים - זה ממש שיעור אופציות בזעיר אנפין ובפרט ההמלצה וההסברים מדוע לא כדאי לבצע מדורג.
לשאלותיך האחרונות C1320 הוא בכדי לתחום בטחונות שאחרת אתה תזנק בתרחיש הבטחונות במקרה עליה ויתכן ואף תיאלץ לסגור בהפסד רק בשל סיבה זו.
מבחינת תיקונים שהערכנו = הסבירות באסטרטגיה לתנועה לה ציפינו נמוך אלא שקיים ולכן העדפנו לפתוח מצב בו נמתין לירידה מטה, אך נהיה מוכנים עם שחיקה מקסימלית על ארבעת ה P במידה וזאת לא יקרה. כפי שזה נראה כעת הצפי הוא לעליות מחר (ראשון) ולכן הדבר יוביל לקידום הפוזיציה הכתובה ב P ותחילת רווחים באסטרטגיה.