-
אהלן אודי,
על ציניות ראויה ועדינה אפשר להתווכח,אך אין לי שום עניין לעשות זאת איתך.
עזוב את העניין הזה.
באופן כללי אני חושב שכל הדיונים בפורום צריכים בכל מקרה להישאר בטעם טוב ובכבוד לכל החברים,ואין טעם שאנשים יפגעו כאן באתר.
לגבי ההצעה שלך על המעקב של הניירות שבדרך להסדר\פירוק,אפשר לעשות זאת בשרשורים המתאימים,וכשיגיע הזמן,אם יגיע,אני בטוח שיימצא הצדיק לעשות זאת.
בנוגע למה שכתבת בסקירה של כלל פיננסים-הבנתי שאתה מזהיר לגבי שרלטנים ורמאים המדברים מפוזיציה,אך לא הבנתי את דעתך על השוק ממה שכתבת.
ערב טוב ובהצלחה
-
אהלן לכולם,
ההשארה של הכמויות כמו שהן הוכיחה עצמה,והטרייד מורווח כבר יותר מ15%.
לדעתי, ההודעה מהיום מגדילה משמעותית את הסיכון בטרייד,למרות שהאג"חים לא מתמחרים זאת עדיין.
אישית, אחרי 15%+ בארבעה ימים, הייתי מוציא את כל הכסף.
אפשר גם להמשיך או לשנות, אך לא כל שבוע עושים 15% על טרייד שהסיכון בו לא גבוה והוא בדלתא 0 (אדיש לכיוון השוק).
בכל מקרה,ההיענות כאן למעקב אחר הטרייד לא הייתה גבוהה, וגם הדיונים שכן היו כאן,לא היו קשורים לנושא.
התחלתי להרגיש שאני קצת כותב לעצמי, ולכן זה גם תזמון טוב לסגור את המעקב.
לא נעלבתי חס וחלילה, אל דאגה.
שיהיה לכולם בהצלחה וכל טוב,
:thumbs-up:
-
Lior, ערב טוב.
מברוק,
ראשית, no pain - no gain.
לקחת סכון, הרווחת 15% בשבוע, החלטת לצאת - לדעתי, החלטה נכונה.
כפי שכתבתי לך, הטרייד טוב כל עוד לא ברור כיצד ישולם אג"ח ג ו- ה.
ההודעה מהיום טורפת את הקלפים ולדעתי טוב לסגור את הטרייד.
-
ערב טוב,
בדיעבד,היציאה הייתה בתזמון מושלם.
היום זה היום הראשון מאז פתיחת השרשור,שהקצרות עולות יותר מהארוכה.
בערך 11% בקצרות מול 5% בארוך.
פתיחת פער בין הקצרות לארוכות, יראה על אופטימיות,לפחות לזמן הקצר(פדיון הקצרות).
אם הפער ישוב להצטמצם, סימן ששוק האג"ח עוד לא מאמין לכל הסיפורים האלה.
בהצלחה לכולם
-
שלום ליאור,
המשמעות של מה שראינו יכול להיות גם סגירת פוזיות של טרידים דומים לשלך של שחקני נוסטרו.
למעשה עד ההכרזה על זכויות, KKR והאלכימיה להעברת כור על קופתה בעסקאות בעלי עניין - היה יתרון במכירת ג,ה וקנית ד כאלטרנטיבה. או לחילופין מכירה בחסר של המניה.
אם תמצא איזו אלכימיה של אלשטיין ו \ או KKR + זכויות אג"ח ג ו- ה ישולם במחציתו וזה פרעון של כ- 65אג של ג ועוד מחצית כמות נשארת ביד. כלומר מי שקנה אתמול ב- 49אג ראה הסתברות גבוהה לקבלת 65אג בתוך 8 חודשים + מחצית כמות.
אידיבי ד היתה הניר הסחיר ביותר בת"א מבין הקונצרניים לרבות שטרי הון של בנקים וחב-חשמל.
אבקש להסב את תשומת ליבך לעוד 2 ניירות שיש בהם אסוף: פלאזה סנטרס ב של אלביט ואפריקה כ"ו.
כפי שראינו מי שאוסף, בד"כ נהנה ממידע פנים שהאחרים מקבלים באיחור.
הצלחה של פלאזה משמעו חצי פתרון לאלביט הדמיה בדגש על המקופחים המרה 1.
כמו כן, שים לב, כבר היום האופציה שניתנה למחזיקים הראשונה בתוך הכסף - עוד תנועה של 10% המניה ולא תהיה שאלה כמה זכויות יממושו שלא במסגרת בעלי עניין.
בהצלחה ליאור וכמו שהבן הקטן שהיה אומר פעם כל כל (כל הכבוד).
-
האיסוף בפלאזה הוא לדעתי רכישות עצמיות - הם השלימו גיוס חוב חדש בהיקף 100 מליון דולר - 12% דולרי ובעזרתו רוכשים החוב הישן (נסחר ב - 18%-23% צמוד מדד) . עיסקה יפה.
כחברה זרה הם לא חייבים בדיווח שוטף על הרכישות.
-
tby, שבת שלום.
ראשית יצא דווח על גיוס, על אי הצלחה מזהירה ודחיית מועד קיבול בגלל "סיבות טכניות".
יתכן והקניות הן של החברה על בסיס הזמנות שכבר התקבלו ומחייבות - בסופו של יום זה צעד חכם, אג"ח ב נסחר בתשואה של 23% ונפרע בשלושה תשלומים החל מבעוד 8 חודשים. האג"ח צמוד ונושא ריבית של 5.4% כשהפארי הוא כבר 117.5 אג. כלומר על קופון צריך להכפיל בכמעט 20%.
האג"ח נסחר בכ- 3/4 מערכו המתואם.
הנפקה של אג"ח חדש אפילו ב- 12% צמוד דולרי שיפרע בעוד 5 שנים וכבר כעת לקנות בכסף אג"ח ב- 3/4 מערכו שצריך להשתלם לשיעורין החל מאמצע שנה הבאה זו עסקה טובה מאוד.
לפלאזה בסוף רבעון קודם היו 110M אירו בקופה. החוב האג"חי במחירו דהיום שווה בשוק כמיליארד ש"ח.
החסרון של אג"ח בניגוד לחוב בנקאי הוא שלא ניתן לפרוס יחסית בקלות ולקיים דיונים מאחורי דלתיים סגורות - היתרון, שמדי פעם מופיע מצב בשוק שמאפשר לקנות את החוב בזול.
אם פלאזה תקנה חלק משמעותי מאג"ח ב בהלוואה החדשה - זה יהווה פתרון גם לאלביט הדמיה הואיל ויגדיל בעוד שנה את הדוידנדים האפשריים של פלאזה - או לחילופין שפלאזה תקנה אג"ח של אלביט הדמיה - אמנם כיום החברה לא יכולה לקנות בשל מגבלות של המוסדיים אבל אם כמות האג"ח במחזור תקטן בשעור מאוד מכובד - אני בטוח שיהיה ניתן לשנות את ההחלטות.
למעשה המהלך שלהם נועד להמיר אג"ח בתשואה של 23% צמוד מדד מח"מ שנה וחצי.באג"ח דולארי 12% מח"מ כמעט 4 שנים.
בהצלחה לפלאזה.
-
JSPHS
אני חושב שהגיוס הושלם- אבל אכן לא יצאה הודעה ספציפית - אך הם גם לא נדרשים לדווח
לגבי מזומן - אכן נזיל בקופה - 110M יורו, אך בפועל יש להם 191 מליון יורו "שווה מזומן" - כולל נכסים פיננסים הניתנים למכירה מיידית (אג"ח) ופקדון כספי המבטיח מכשירים פיננסים - גם זה ניתן לסגור ללא קושי.
יש קושי עם הדוידנדים של פלאזה - החברה קודם צריכה להרוויח וזה יקח עוד זמן רב מאוד - אין כמעט פרויקטים בפיתוח , לא יהיו מימושים משמעותיים של נכסים מניבים, יש ריבית לשלם על כל החובות והמטה יקר.
יתרה מכך, אם אני קורא נכון את הדוחות , החברה רושמת את החוב שלה עפ"י שווי הוגן - מחיר שוק - ולא פארי - כלומר החברה רשמה רווח חשבונאי של 46 מליון יורו מירידת שווי האגח (255M יורו בספרים מול 301 פארי) - הרכישות עכשיו לא יוצרות רווח - הוא כבר רשום, הם רק מצמצמות את החוב. מנגד, אם המצב תפעולית ישתפר - האגח יעלה, החברה תרשום הפסד .
לשרת את החוב הם יצליחו, להעביר דוידנדים לאלביט - יהיה קשה מאוד
החברות שמרגישית בטוחות יחסית לגבי עסקיהם בטווח הבינוני נוטות כמובן לרכוש הרבה מהאגח - קרדן, נאנט, פלאזה .
-
אהלן jsphs,
ראשית,תודה על הפרגון.
לדעתי זה יכול מאד להועיל לתת כאן טריידים וירטואלים(או לא וירטואליים).
מהרבה סיבות.
אך תמיד באופן מסודר ובתגובות בזמן אמת יחסית(אחוז לפה אחוז לשם לא נורא).
לגבי המסקנות באידיבי, אי אפשר לדעת על מגמה לאחר יום אחד.
צריך לראות איך האג"חים והמניה מגיבים בימים הקרובים,כדי להבין כמה אופטימיות באמת נכנסת לשוק.
ככל שהביטחון יעלה,הפערים בין הקצרים לארוכים אמורים להפתח.
גם המניה צריכה לעלות חזק,כי היא כבר הייתה חצי מתה.
בכל זאת אני מעדיף להסתכל על האג"חים. שוק האג"חים בדרך כלל מקדים וחכם יותר משוק המניות.
לא מכיר לעומק את החברות והאג"חים שאתה מדבר עליהן.
מהסתכלות ראשונה,שתי האג"חים לא נמצאאות בתשואות בשמיים,ומהסתכלות שטחית בגרפים שלהם,האיסוף נראה מהוסס יחסית לאיך שהוא היה נראה באידיבי.
מחזורים עולים אך לא בדרמטיות,וחשוב מכך,אין עליה דרמטית במחיר תוך כדי.
ז"א- אין שם קונה נחוש באופן קיצוני.
כדי לחשוב על מידע פנים, או כל דבר מהותי, הייתי רוצה לראות עליה בלתי מוסברת גם במחזור וגם במחיר.
אני גם לא יודע לאיזה כיוון אתה מכוון- לקחת אותם לסיבוב? לקחת לפדיון? כמה חודשים?
כמו שאמרתי,מבחינת הבנת הפעילות ומצבן של החברות,קטונתי.
אם אתה רואה הזדמנות מעניינת,אשמח אם תתן טרייד(וירטואלי או לא) עם מחירי כניסה,סיבות כניסה וקווים בסיסיים לניהול ויציאה.
בהצלחה ושבת שלום
-
שלום לליאור ול- tby,
ליאור, אני לא חושב שמה שחשוב זה הסינטימנט, אלא המציאות בשטח. רבים וטובים קברו את IDB אחזקות מאחר ולדעתם לא היה ניתן להביא פתרון לבעיה. ואז, המוסדיים מכרו את ההחזקות בנזיד עדשים עד כדי 17אג על פארי 124 וקבעו הפסד חד וברור.מי שהשקיע בIDB אחזקות אלו האופטימים שלצד תרחיש הפירוק - ושלא נתבלבל תרחיש זה עודנו שריר וקיים - ראו גם את תרחיש ההסדר ואף תרחיש התשלום הכל ובזמן.
המוסדיים ובאוולתם מכרו את כל הניירות ולא נלחמו על הכסף שלי ושלך ושלה אלא קבעו הפסד.
מה שקרה בימים האחרונים הוא הצגת איש אחד ושנו נוחי שהראה שהוא עוד לא על הקרשים - יש לו יותר אחת משן מרוסקת, פנס בעין, והבררכיים בקושי מחזיקות אותו - אבל הוא עוד יקום על הרגליים ויכה - מה שיש לנו כרגע הוא הצגה כללית של צורת פתרון:
1) הנפקת זכויות ומתן אופציות בתוך הכסף לבעלי המניות על מנת שבמהלך השנה הקרובה יכנסו מאות מיליוני ש"ח ל- IDB אחזקות.
2) פתרון של KKR ולא נראה לי שנוחי באמת רוצה להתחתן איתם.
3) הכנסת כסף של אלשטיין בשעור של 75M$ לגנדן.
אם לפחות אחד מהדברים יקרה ל- IDB יהיה פתרון לשנה וחצי - שנתיים של שקט תעשייתי.
אם אף אחד לא יקרה או יקרה בחלקו המזערי אנחנו נראה את החברה חוזרת לסף חדלות הפרעון.
מבין האופטימים שציינתי קודם הבאמת אופטימים קנו את סדרות ה ו- ג וכעת קוצרים את פירות עמלם.
הפחות אופטימים אלא שאמרו שיהיה פתרון בסבירות גבוהה אבל כנראה דרך הסדר קנו את ד.
האופטימיים ביותר קנו את המניה - לסוג הזה של האופטימיים אני קורא צל"ש אל מול טר"ש כי כשאג"ח של חברה נסחרת ב- 17אג מה באמת שווה המניה?
להערכתי הקניות של נוחי נועדו להלחם בטרייד של מכירה בחסר של המניה אל מול קניה של אג"ח - הקניות שלו לפעמים בשעור של 10% עליה אלצו הפעלת stop loss וחלק מהפתרון של IDB יצריך תרומה של בעלי המניות - ושמירת מחיר מניה סביר יאפשר את הכנסת הכסף.
על כן, להערכתי, צריך להמשיך לעקוב ולא לשכוח שמה שנראה כצל הרים יכול להתברר כפאטה מורגנה.
ל- tby וליאור, ברגע שלחברה בורסאית בטח במצב קשה יש משהו להתהדר בו - כמו גיוס אג"ח כשתשואת האג"ח בישראל היא 23% - אני מצפה מהם לדווח על המהלך.
להערכתי, לא ניתן להשוותצ בין אפריקה ופלאזה לבין IDB - מה שראינו ב- IDB הוא שחקן נחוש שקונה אגרות חוב של קונצרן שעל סף חדלות פרעון כשבחלק מהימים אגרות החוב של IDB סחירות יותר משטרי הון בנקאים או חברת חשמל.
בפלאזה ואפריקה - יש אסוף לא כזה נחוש.