Re: שוקת רחבה דצמבר - דיונים ופרשנויות
המבחן האמיתי והיחיד הוא מבחן התוצאה!
והתוצאה היא שגם אני וגם דמי כיס וגם שוקי (ועוד רבים אחרים, אני זוכר את gomer) הפסידו בסיכום השנתי.
וההפסד היה בתקופה יחסית רגועה ללא אירועים מיוחדים דוגמת סאב פריים ומלחמות.
אם לא הצלחנו לסיים שנה כזאת ברווח, מה היה קורא בשנה אחרת?
לצערי, אני לא חושב ששוקת רחבה היא אסטרטגיה עם תוחלת חיובית, לפחות לא על אחוזי הרווח שרובינו עובדים.
היא יכולה להפוך לתוחלת חיובית בשיטת עבודה של איציק.
חודש דצמבר זה כנראה יהיה החודש האחרון שלי באופציות בתקופה הקרובה. ההפסדים והאכזבות הספיקו לי.
זו בהחלט לא אסטרטגיה של שגר ושכח ולא הייתי קורא לה סולידית.
בהצלחה לכולם!
כל הכבוד על הדיון!
הנושא של מקרה קיצון (מישהו אמר טילים??), אכן מטריד את מנוחתי, ואני שמח לראות את הדיון שהתפתח פה.
בשלושה החודשים האחרונים לא כתבתי שוקתות בגלל שהפרמיות לטעמי לא מספיק גבוהות.
החודש היחידי בו הפסדתי כסף היה מאי, שהיה שילוב של כתיבה קרובה מדי עם פעולה של קיבוע הנזק במקסימום הנזק. (בחוכמת הבדיעבד, אם לא הייתי נוגע, הייתי אפילו יוצא עם רווח).
המרחקים המועדפים עליי הם 15% למטה ו 13% למעלה, ואיציק מהווה מבחינתי דוגמה.
הרווח שאני מכוון אליו הוא לכיוון 2% על כלל הביטחונות.
בסיכומם של 14 חודשים התשואה שלי ב13 חודשים הייתה בממוצע 1.4% לכל חודש ו -2.4% (הפסד) בחודש היחיד בו הפסדתי.
רווחים של 5-10% לחודש נשמעים לי גבוהים מדי בשביל להחשיב את אסטרטגית השוקת לבטוחה, במיוחד שהמרחק הופך להיות אחוזים בודדים.
בהצלחה לכולנו!
אני כרגע לא רואה אלטרנטיבה.
מכיוון שהמסקנה שלי בעניין השוקת הייתה שהאשמה היא בהתנהלות האסטרטגיה ולא באסטרטגיה עצמה, אני עומד להמשיך עם המבחן שלי (החזרת הפסדי ספטמבר - מבלי להכניס כסף חדש למשחק כמובן).
אני בהחלט מוריד את הכובע בפני הדרך של איציק (וגם "אל הלא נודע"). שכן בניגוד לרבים, יודע לקבוע מטרה שהיא
באמת
עם סיכון אפסי, ולדבוק בה. שזה הרבה יותר טוב מאשר להרים ידיים ולחזור לפק"מ.
אני גם מיישם את "שיטת איציק", אבל רק בצד הקולים - בפוטים בסטייה הנוכחית מעדיף לא לכתוב בכלל - לדעתי, אין הצדקה לסיכון. כשהצלחתי לטפוס סטייה קצת יותר גבהה הייתי פותח פוטים ממש ממש רחוקים. כל החודשים בשנה האחרונה (למעט חודש אחד שהסתיים בהפסד קל מאוד) היו רווחיים. הרווח באחוזים לא גבהה במיוחד, אך עדיין נותן כמה אלפי שקלים תוספת להכנסה. חייב להגיד שאני מאוד זהיר וכותב במרחקים מאוד משמעותיים וסוגר (או לא פותח) כאשר אני יודע שלא אוכל לעקוב אחרי המתרחש (חופש עם משפחה, נסיעות עבודה לחו"ל, לחץ גדול מאוד בעבודה וכו'). כמובן ארוע אולטרה קיצון הוא בגדר סכנה של ממש ונעלם גדול. האם בורסה תיסגר בכלל? בכמה היא תתרסק? הוויכוח הזה הוא אינסופי ולדעתי אין תשובה מוחלטת, לכן כל אחד הולך לפי טפיסת עולמו והערכת הסיכון שלו. בהצלחה לכולם!
אם היינו מתייחסים לשוקת הרחבה כמו ביטוח,
האם חברות הביטוח שארוע קיצון יפסידו את כל כספם?
יתכן שכן.
אך אנו רואים שלא כך קורה,
חברות הביטוח הן מבין החברות המצליחות ביותר בשוק.
אני רוצה לספר לכם שאני אף פעם לא עושה ביטוח מקיף למכוניות שלי בחברה,
אבל את כל כסף הפרמיה אני שם בחשבון שנקרא ביטח מכוניות, יש לי כבר כ-110000 ש"ח מה-17 שנים האחרונות. יש לי מס' מכוניות ואני אדוק בהפרשה, היו גם גם מצבי טוטאלוס.
כל שנותר הוא לבדוק האם הפרמיות לוקחות בחשבון את הסיכונים האמורים, שאם כן אז לא רע לגמרי לפתוח חברת ביטוח בשוקתות.
"אני רוצה לספר לכם שאני אף פעם לא עושה ביטוח מקיף למכוניות שלי בחברה,
אבל את כל כסף הפרמיה אני שם בחשבון שנקרא ביטח מכוניות, יש לי כבר כ-110000 ש"ח מה-17 שנים האחרונות. יש לי מס' מכוניות ואני אדוק בהפרשה, היו גם גם מצבי טוטאלוס."
אהבתי ! כל הכבוד :d
ציטוט:
פורסם במקור על ידי david15
יתכן שכן.
אבל את כל כסף הפרמיה אני שם בחשבון שנקרא ביטח מכוניות, יש לי כבר כ-110000 ש"ח מה-17 שנים האחרונות. יש לי מס' מכוניות ואני אדוק בהפרשה, היו גם גם מצבי טוטאלוס.
כל שנותר הוא לבדוק האם הפרמיות לוקחות בחשבון את הסיכונים האמורים, שאם כן אז לא רע לגמרי לפתוח חברת ביטוח בשוקתות.
רעיון יפה. הבעיה שזה לא מעשי כאשר אתה קונה רכב במימון חיצוני. מה שאומר שאתה קונה את כל המכוניות שלך במימון עצמי. ואז נשאלת השאלה עם הרווח (השברירי משהו) שיש לך מהחיסכון בביטוח, שווה את השכבת חלק מההון העצמי שלך מהחברה במכוניות, במקום להשתמש בו לפיתוח.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
ציטוט:
פורסם במקור על ידי david15
יתכן שכן.
רעיון יפה. הבעיה שזה לא מעשי כאשר אתה קונה רכב במימון חיצוני. מה שאומר שאתה קונה את כל המכוניות שלך במימון עצמי. ואז נשאלת השאלה עם הרווח (השברירי משהו) שיש לך מהחיסכון בביטוח, שווה את השכבת חלק מההון העצמי שלך מהחברה במכוניות, במקום להשתמש בו לפיתוח.
זה כן רלוונטי אם אתה אדם פרטי וקונה רכב יד 2
ואז החסכון הוא מאוד משמעותי (110 אש"ח לפי המספרים של דוד)
ביטוח המכוניות אינו הענין הוא רק דוגמה כהשלכה לשוקת. (אם כי הוא הגיוני מאוד אם תחשבו על כך- אפילו למס' חברים יחד או בני משפחה)
הרי ודאי לנו שחברות הביטוח לא עושות לנו טובה.
הדיון שלנו הוא על כדאיות השוקת.
השאלה היא אם הפרמיה היא כדאית ביחס לביטוח.
אם מישהו מהחברים מבין בהסתברות, יוכל לעשות לנו את החשבון,
לדעתי, הוא כדאי, עם חישוב הסיכונים הנכון.
שימו לב למשל שהפוטים מתומחרים הרבה יותר גבוה מהקולים, היות ורמת הסיכון גבוהה יותר.
אם נפתח את הדוגמא של ביטוח המכונית:
הסיבה שאנו מבטחים את המכונית היא שבמידה וקורה "טוטל לוס", אז על מנת להחזיר את המצב לקדמותו אנחנו צריכים להוציא מהכיס את העלות של רכב חדש (הנחה מפשטת שמדובר על רכב חדש שעולה 100 אש"ח)
אם נניח שהפרמייה היא 2500 ש"ח והסיכוי לכך הוא 1:50 (נזניח תאונות קלות), אז חברת הביטוח מרוויחה רווח של 500 ש"ח. אם היה לנו מאגר של 50 מכוניות אז היינו יכולים בביטחון די גדול לא לבטח את הרכב.
אבל אם יש לנו רכב אחד, ונגיד שלאחר מספר שנים קטן (נגיד ב 10 שנים הראשונות), יש לנו תאונה, הנזק הכספי יכול להיות כבד מדי.
ומהאנלוגיה בחזרה לשוקתות.
המסקנה הלוגית היא שאנחנו צריכים לשמור על תוחלת חיובית (כמובן), גם אם זה אומר להקטין את הסיכון.
ואולי יותר חשוב מכך שהנזק המקסימלי צריך להיות קטן ביחס לסך הנכסים שלנו.