Re: שוקת רחבה ינואר - דיונים ופרשנויות
נראה לי כי אכן נכון לעבוד בתחילת חודש בלי בטחונות ז.א הינו מתחילם קול 1290 - 910 פוט.
כן, גם בעין בלתי מזויינת זה נראה מספיק רחוק, בשביל ההתחלה, צריך להמתין בסבלנות, אם יש משבר בתקופה זו יהיה מספיק זמן לטפל בו בהתאם לכללי שחקן או פשוט לחתוך הפסד.
במחצית שנייה של החודש, כאשר הטטא באה לידי ביטוי משמעותי, הזמן התקצר, תמונה מתבהרת, לא היה משבר (משבר יכול להיות גם עליות רצופות, לא רק ירידות למרות שבירידות זה מתעצם בחדות גדולה יותר מאשר עליות), אז ורק אז עובדים עם הגנות.
בחלק זה של החודש, לטעמי בעדיפות רבה מאוד לעבודה בהגנה של סטרייק אחד, רק עם "אין" ברירה להרחיק הגנות.
על כל פנים המפתח יהיה משמעת ברזל לכתיבת מספר אופציות בשווה ערך ל- 40 אחוז מההון בכתיבת מרווחים בתחילת הדרך, איסור התפתות בכתיבה בסטרייקים דומים לכתיבת המרווחים כי אזהסיכון כפול ומכופל בהשוואה לכתיבת מרווחים
נראה לי כי בתנאים אלו ניתן להתחיל את החודש בכתיבה ללא הגנות, בכפוף לכל הסייגים לעיל וכאשר צריך לזכור שמתמטית ההפסד עשוי להיות אין סוף
דמי כיס,
שאלה: אם אני כותב במרחק 15% מהסטריק עם הגנה צמודה, אז הסיכון הוא 1000 ש"ח. כמה בטחונות דורשים בדרך כלל כאשר הפוזיציה פתוחה, בלי הגנה, איך זה מחושב?
ועוד עלה לי רעיון, חודש פברואר, בניגוד לינואר, הוא חודש קצר. אולי ננסה לישם נגיד בהנחיית דמי כיס (במידה ויסכים כמובן...) שרשור של שוקת פברואר בהתבסס על מה שהשחקן לימד אותנו בינואר?
מה אתם אומרים?
דמי כיס,
אי שם בתוככי הפוסט הארוך הזה כתבת משהו שפשוט לא מסתדר לי.
הבאת השוואה בין מכירת אופציה ב 1000 ש"ח לבין מכירת 10 מרווחים
בשווי 100 ש"ח כל האחת ומה יקרה כאשר השורט , ערכו יעלה ב100% ל2000.
אני חושב שאתה טועה, והדוגמא שהראת אינה נכונה. אני חושב שנוכל לראות את זה אם תראה מחירים אמיתיים.
לא הגיוני שמשהו עם מינימום הפסד יפסיד יותר ממשהו שההפסד שלו בלתי מוגבל.
אני אחפש גם דוגמא מספרית אמיתית ונבדוק את זה לעומק.
שבוע טוב,
נעם.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Bursa_Guy
דמי כיס,
שאלה: אם אני כותב במרחק 15% מהסטריק עם הגנה צמודה, אז הסיכון הוא 1000 ש"ח. כמה בטחונות דורשים בדרך כלל כאשר הפוזיציה פתוחה, בלי הגנה, איך זה מחושב?
יש את התסריטים של הבורסה לצורך קביעת ביטחונות. ההפסד המקסימלי מתוך 44 החישובים הללו, מגדיר את הביטחונות הדרושים.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Bursa_Guy
ועוד עלה לי רעיון, חודש פברואר, בניגוד לינואר, הוא חודש קצר. אולי ננסה לישם נגיד בהנחיית דמי כיס (במידה ויסכים כמובן...) שרשור של שוקת פברואר בהתבסס על מה שהשחקן לימד אותנו בינואר?
מה אתם אומרים?
פברואר זה חודש רגיל עם 4 שבועות מפקיעה לפקיעה. מבחינתי בסדר גמור. רק שאני לא יכול לקחת אחריות כמו שחקן ולגנן אנשים. אני יכול מקסימום לספר מה אני עושה, וגם להציע אולי דרך אלטרנטיבית המתאימה לחוקים של שחקן. אבל זו תישאר הצעה בלבד, וכל אחד יעשה בסופו של דבר כראות עיניו.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי noam_a
דמי כיס,
אי שם בתוככי הפוסט הארוך הזה כתבת משהו שפשוט לא מסתדר לי.
הבאת השוואה בין מכירת אופציה ב 1000 ש"ח לבין מכירת 10 מרווחים
בשווי 100 ש"ח כל האחת ומה יקרה כאשר השורט , ערכו יעלה ב100% ל2000.
אני חושב שאתה טועה, והדוגמא שהראת אינה נכונה. אני חושב שנוכל לראות את זה אם תראה מחירים אמיתיים.
לא הגיוני שמשהו עם מינימום הפסד יפסיד יותר ממשהו שההפסד שלו בלתי מוגבל.
אני אחפש גם דוגמא מספרית אמיתית ונבדוק את זה לעומק.
שבוע טוב,
נעם.
כל עוד רחוקים מהכסף, החישוב נכון. כאשר מתקרבים לכסף (בשבוע רחוק מהפקיעה) או נכנסים לכסף (בשבוע קרוב לפקיעה) החישוב משתנה וההגנה באה לידי ביטוי.
מה שמפתיע אותי שאם אנחנו מתקרבים לפקיעה ונניח שמחיר השורט יעלה ב100%, מחר הלונד לא יעלה גם ב100 אחוז אלא פחות!
וזה אומר שבעצם תפסיד יותר על מרווח מאשר עם שורט חשוף.
זה ממש לא מסתדר לי בראש.
מאוד מעניין.
דמי כיס,
אני אשמח מאוד עם תשתף אותנו בהחלטות לשוקת פברואר שלך, אני אישית רוצה לנהל בפעם הראשונה שוקת פברואר לבד ולראות את מה שאתה עושה מנגד. ובנוסף להצמד לחוקים ששחקן נתן לנו החודש, ואיך זה מסתדר...
בכל אופן אתה אומר שעדיף לפתוח בתחילת החודש שוקת ללא הגנות?
(במידה וכתובה מספיק רחוק.. מעבר ל 15% מהסטרייק נגיד לשם דוגמא..)
בברכה,
לילה טוב.
כיוון מעניין מרחק עצום ללא הגנות,
ציטוט:
פורסם במקור על ידי noam_a
מה שמפתיע אותי שאם אנחנו מתקרבים לפקיעה ונניח שמחיר השורט יעלה ב100%, מחר הלונד לא יעלה גם ב100 אחוז אלא פחות!
וזה אומר שבעצם תפסיד יותר על מרווח מאשר עם שורט חשוף.
זה ממש לא מסתדר לי בראש.
מאוד מעניין.
למה לא מסתדר? כל הגנה "מקלקלת" את האסטרטגיה מבחינה מתמטית. היא הוצאה של כסף עבור משהו שנלווה לאסטרטגיה ולא חלק ממנה.
שלא תבין אותי לא נכון. הגנה היא דבר נחוץ מאד, וחייבים באסטרטגיות לעבוד מוגן ככל האפשר, במיוחד באסטרטגיות סטנדרטיות. אבל זה תמיד "מפריע" לרווח.
האם מישהויכול לכתוב מה המודל של הבטחונות הדרושים לכתיבה רחוקה (~15%) חשופה כתלות בפרמטרים השונים (זמן לפקיעה? סטיות וכדומה) ?