-
מעבר לתחושת הסיפוק של משקיעי אגח הזבל שקנו אגח אחזקות / פיתוח בזול ועתה קוצרים רווחים, יש להביט על ההסדר המתגבש בראיה יותר כללית , תוך השלכתו ליתר השוק.
כל מי שעוקב לאורך זמן אחרי ההסדר הרצוי / מצוי באחזקות, לא יכול שלא להבחין כי ההצעות לרכישת השליטה בפיתוח מתחלקות לשתיים -
האחת של דנקנר - באחת מהאלטרנטיבות- שמעריכה שפיתוח לא זקוקה להזרמות ורוב הכסף המושקע הולך לנושי אחזקות
כל היתר - שמזרימים הרבה לפיתוח ומשאירים יחסית מעט מזומן לנושים
הערכתי לפני מספר חודשים שפיתוח, אם תרשם למסחר , תסחר לפי שוי מליארד ש"ח. בעקבות העליות בשוק השווי הסחיר של פיתוח גדול עוד יותר.
לפיכך כנושה של אחזקות הייתי מעדיף ללכת בדרך בה נשארות לי מניות של פיתוח בפיתוח חזקה ויציבה כך שתוכל לחזור לשלם דוידנדים תוך שנה שנתיים מאשר לקבע ההפסד היום.
כפי שנראה כרגע, הנושים ילכו הפוך - יקחו המזומן
בתהליך "המכרז" , כפי שנערך, הנושים של אחזקות מפסידים לדעתי הרבה כסף.
זה נעשה בלחץ זמן ולא באופן מקצועי והניב מעט הצעות , האמיתיות הן רק של גופים שקרובים היו ממילא לעיסקה
בשביל מה כל "המכרז"? הרי אפשר היה לחלק מניות פיתוח לנושי אחזקות ואז לבצע הנפקה של 10%-15% מהמניות בשיטת "מכרז" ללא חיתום שכל אחד מציע באיזה מחיר הוא רוכש ומחלקים מניות מההצעה הגבוהה לנמוכה לפי השווי בו הביקוש וההיצע נפגשים - ואז פיתוח היתה מתחילה להיסחר.
במקום זה יצרו תחרות מצומצמת בין דנקנר ושות' ואלשטיין ושות' שאומנם נתנה ריצפת שווי , אך אין להתבלבל- זו ריצפה. כל תהליך אחר, פתוח לקהל הרחב היה נותן תמורה גדולה יותר.
-
שלום TBY ברצוני לשאול אותך לגבי אי די בי :
בעבר שאלתי אותך על עתידן של מניות אי די בי אחזקות ואז הסברת לי שהדרך החידה שלא יימחקו לגמרי היא אם דנקנר יישאר בשליטה .
היום , לאחר פירסום ההצעות - מהו התרחיש שבו המניות הללו יהיו שוות משהו אם בכלל ?
תודה
-
רמון
אתה שואל את אותה שאלה שוב ושוב.
אני מבין שזה כואב להפסיד, אך רק כך לומדים.
המציאות לא משתנה. התשובה לא משתנה.
מניות אחזקות שוות 0.
-
רמון, מחזיקי מניות אידיבי אחזקות יישארו עם 6.75% ממניות פיתוח ובלי החוב (כמובן בהנחה שיצביעו בעד נוחי)
אם נוחי יזרים רק 150M לפיתוח, היא תהיה שווה כ1250M והחלק של בעלי המניות הקיימים הוא כ85M
ואם כלל לא תימכר יוזרם 650M לפיתוח, ובוא נהיה אופטימיים והיא תיסחר לפי ההזרמה ב1750M אז חלק אחזקות הוא 120M,
זאת אומרת השווי הנקי של בעלי המניות הקיימים ינוע בין 85M ל120M היום המניה נסחרת לפי שווי 300M,
לכן המניות שוות משהו, אבל לא במחיר של היום.
לטיבי, אתה נשמע לי ממש מאוכזב מההצעות, אבל בתור מחזיק פיתוח זה היה מובן שתרצה את הכסף בפיתוח.
תסלח שאני חולק עליך, אבל בתור מחזיק נקי של אחזקות, ההצעות של נוחי הם מעולות
לקבל 64 אגורות במזומן או לקחת קצת מניות 27% ושווי החבילה ינוע בין 62 ל74 אגורות,
אגב, במקרה הגרוע מבחינתנו, אם כלל לא תימכר בסופו של דבר נקבל 55% מפיתוח וגם 450M במזומן, ואז שווי החבילה ינוע בין 60 ל75 אגורות, אני הולך להצביע על ההצעה של נוחי שתיתן לנו את רוב הכסף וגם חלק ממניות פיתוח,
זאת הצעה ווין ווין בשבילנו, ואני מקווה שרוב מחזיקי האג''ח יצביעו כמוני.
בתור אחד עם ממוצע קנייה והרבה של 20 אג' בד' אני לא אהיה חזיר ואסתפק במה שיש...
נוחי קלע למי שחשובים לו באמת, ואלה מחזיקי אג''ח אחזקות, הנושים של פיתוח וג'רמי יצטרכו לשבת בשקט ולחכות בסבלנות לקבל את הפארי...
-
-
רינמט
אולי לא הבנתי משהו בהסדרים, אך להבנתי נושי אחזקות לוקחים את כל מניות פיתוח של אחזקות והם כמובן זכאים למכור את השלד של אחזקות על מנת להגדיל את התקבולים.
לבעלי מניות אחזקות לא נותר דבר, בוודאי לא מניות בפיתוח.
לגבי התמורה, זו לא שאלה של אכזבה או להיכן מזרימים כספים . אם יש גוף שמשקיע 800-900 מש"ח על מנת לקבל שליטה בפיתוח, לי כנושה פיתוח לא ממש מעניין לאן הולך הכסף - יש כיסים חדשים שיזרימו כסף לפיתוח במידת הצורך או שיאבדו את השקעתם.
האכזבה זה מהתהליך - במקום לבצע תהליך פשוט ושקוף שהיה מביא להצפת ערך ברורה, עשו תהליך בעייתי שהסתיים עם 3 הצעות הכוללות חלופות וזה רק מבלבל את הנושים ומשאיר להם דילמה - יותר כסף היום תוך קיבוע הפסד או פחות מזומן ולהנות מהאפ - סייד.
אני בעד להנות מהאפ-סייד - כשמניות פיתוח ירשמו למסחר השווי שלהם לדעתי יהיה גבוה מהצפוי / מחושב עכשיו.
ההצעה של אקסטרא למשל:
אם כלל ביטוח תימכר, תזרים אקסטרה 250 מיליון שקל לתוך אי.די.בי פיתוח תמורת 20.83% ממניות פיתוח. במקביל לכך היא תרכוש 42% ממניות פיתוח מידי נושי אחזקות תמורת 550 מיליון שקל
כלומר נושי אחזקות יקבלו 550 מליון + הקופה אך יחזיקו 37% מהמניות של פיתוח שנניח יהיו שות עוד 450 מש"ח -סה"כ מליארד ש"ח - זה פחות מחצי החוב, אך זה לא בלתי סביר שפיתוח תהיה שווה 4 מליארד ש"ח - מספיק לראות את המהלך של דיסקונט השקעות על מנת להבין את מינוף השווי (לטוב ולרע) ואז הנושים יקבלו את כל חובם חזרה .
מי שיתן את כל מניות פיתוח היום תמורת 900 מליון ש"ח - פשוט מוכר בזול ופוגע בנושים.
-
סליחה, טעיתי קצת, בהצעה של נוחי בעלי המניות הקיימים נשארים עם 6.25% מפיתוח המשודרגת,
הציטוט ממאיה:
"עם ביצוע ההסדר תהיה קבוצת המשקיעים בעלת %93.75 מהון המניות המונפק והנפרע של החברה ובעלי המניות הקיימים בחברה יחזיקו %6.25 מהון המניות
המונפק והנפרע של החברה. "
מסכים איתך שההצעה למכור את כל המניות תמורת 900M, זה למכור בזול יחסית
בגלל זה אמרתי שאני אצביע בעד ההצעה השניה, לקבל 950M במזומן ו27% ממניות פיתוח
אגב, במקרה כזה, אם פיתוח תגיע לשווי של 4G שווי ההחזר יהיה 117! אגורות
ואם כלל בסופו של דבר לא תימכר ונישאר עם 55% מפיתוח, שווי ההחזר במקרה כזה יגיע ל 150! אגורות
עכשיו תגיד לי למה אתה לא קונה בטירוף ב46 אגורות עכשיו במחיר מציאה בבורסה...
אפשר לחלום גם עם ההצעה של נוחי ובזה אני מוריד בפניו את הכובע, זאת הסיבה שמלכתחילה נכנסתי לפוזיציה באחזקות ולא בפיתוח
-
פורסם במאיה ההצעה של דנקנר ועכשיו העניין יותר ברור
בעלי המניות הקיימים באחזקות יוותרו עם 6.25% מהמניות של אחזקות , אך 27.4% ממניות פיתוח יועברו לנושי אחזקות
כלומר בעלי המניות הקיימים יהיו תאורטית זכאים לכ 4.5% ממניות פיתוח - זה נותן שווי של כ - 55 מש"ח לפי שווי אחזקות 1200או 80 מש"ח לשיטתו של רינמנט בשווי פיתוח של 1750 מש"ח
אבל יש לשים לב לאופן ההזרמה של הכספים לאחזקות - אם יוזרמו חלקם כהלוואות בעלים - שזה הכי הגיוני ונכון כלכלית למשקיעים החדשים - הרי שווי מניות אחזקות יופחת משמעותית.
שוב רואים כיצד האינטרס האישי של דנקנר משחק תפקיד - מדוע לנושי אחזקות להשאיר שווי כלשהו לבעלי מניות אחזקות?
-
1. לפי הבנתי ההצעה של דנקנר
1.1 עם מכירת כלל מקבלים 750 + 20.9% מפיתוח
1.2 אם כלל לא נמכרת עד יוני, מקבלים 250 + (20.9% + 27.4% נוספים) מפיתוח
2. יש הצעה של חברת אתלון (פורסם במאיה) למכור לכם אג"ח אחזקות תמורת המניות שלכם בפרמיה של 27% .
מי שהוא מכיר אותה ומבין כדאיות ההצעה ?????
3.איני מבין למה היום אגח אחזקות יורדים, ולא מתנפלים עליכם ? הרי לפי ההצעה של דנקנר הם יהיו שווים יותר.
אשמח להסבר .
4. עו"ד אולמן רוצה לבצע התמחרות מול מגישי ההצעה, ואילו הנאמנים לא רוצים ??? הנושא מועבר לשופט.
-
לא מתנפלים על האג''ח ממספר סיבות:
למרות שתאורטית נוחי שם הצעה לתת 64 אגורות במזומן למחזיקי האג''ח, לא בטוח שההצעה שלו תיבחר
עדיין יש חוסר ודאות לגבי המכירה של כלל ביטוח, שבכל הצעה במקרה שלא תימכר, התמורה תהיה פחות במזומן ויותר מניות. לכן יש פחות ודאות לגבי השווי, וזה מביא אותי להערכת שווי פיתוח, בניגוד לחלומות של טיבי שפיתוח תיסחר יותר במיליארד, השוק כרגע מתמחר את כל שווי פיתוח בלא יותר מ600M
אני רק רוצה לחדד לכל מחזיקי אג''ח אחזקות, קבלת יותר מניות של פיתוח משמעו החזר נמוך יותר של החוב.
אין מצב שפיתוח תיסחר לפי השווי שלה, אלא בדיסקואנט של 30-40% לפחות, ויש לכם דוגמא טובה לכך לעוד חברת אחזקות, שלפי מומחי השווי קבעו לה ערך של 3-3.3 מיליארד אבל היא בקושי מגרדת את ה2 מיליארד. אני מדבר על דסק''ש כמובן.
לכן כל שקל שנותנים לפי שווי המניות צריך להוריד 40%, אחרת טיבי כבר היה רץ וקונה את כל אג''ח אחזקות במחיר הזה...