Re: שוקת רחבה ינואר - דיונים ופרשנויות
ודאי שזה אחד מכמה שיקולים. אבל שיקול של חוסר בשר לא מנע משחקן לקרב את רגל הפוט כשכולנו ראינו שאין בשר. ולהסתתר ממש מאחורי המגדלים, גם זה לא פתרון ללא נסיון וידע כשל שחקן שכן ראינו חודשיים לאחרונה שהפקיעה היתה קצת מעבר למגדל.
אז מה הכלל לפיו ננהג? הרי שוקת אמורה להיות הבסיס האוטומטי שלנו. הרי אנחנו מנסים כאן (ובסיועו האדיב של שחקן) לנסח כללי יסוד.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי אורחאן
ציטוט:
פורסם במקור על ידי leayael
הבעיה שלי עם ההגנה הרחוקה ל1210 זה שהחודש שחקן ביצע ובוודאי הסתמך על נסיונו ויכולותיו בנגזרים. בחודש הבא נהיה לבד.... על הקרח.
אז נצטרך להצמד לכללים נוקשים. השאלה האם התחבאות מאחורי המיגדלים כשיש עוד יותר משבועיים הינה אסטרטגיה נאותה ובטוחה תמיד?.
ממש לא. זה רק אחד מסט של שיקולים.
מעבר לזה, לא תמיד השוק מתנהג בהתאם לרצון השחקנים.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי a180
ציטוט:
פורסם במקור על ידי navhmjep
דמי כיס - הגיגים לגבי שיטת ה - stoploss
ולעצם הענין האסט' של דמי כיס היא מתאימה ביחוד למעוף משום שגם כאשר יש לו הפסד בצד אחד יש לו רווח מצד שני.
דמי כיס כותב רחוק וחסר הגנה כך שאני לא מבין איזה רווח יש לו "מצד שני".
הרווח שלו נובע מהתקבולים בכתיבה. הרגל המתרחקת לא רלוונטית, לעומת זאת את הרגל המתקרבת הוא יאלץ לקנות בחזרה בהרבה כסף או להפסיד עליה (הפסד שאינו מגודר!)
אבנר
זה כוונתי שהוא במקביל מכניס כסף מהצד המרוויח מה שאין בהימור בבורסה
[size=150]בקיצור נראה לי שכולם מסכימים שיש צורך בהסבר והבהרה לתזוזה של היום - כי בחודש הבא אנחנו לגמרי לבד (אלא אם כן ירצה שחקן לנהל איתנו שוב שוקת פברואר וזה יהיה ממש 8-) )[/size]
שחקן, בבקשה תחדד קצת את הדברים. מאחר ואנו בשלב למידה אנחנו מתעקשים להבין ואנא סבלנותך.
אנו שותים בצימאון כל מילה שלך - ורוצים להבין ולא לחקות מהלכים מתוך שיקולים טכניים.
הפוסט למעלה מציין כמה תהיות שלנו ונשמח להבהרות.
(יש גם כמה שאלות עמוק בפנים שעדיין מהדהדות אבל כרגע בהול לנו להבין את המהלך מהיום.)
תודה
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
...................
הפוסט למעלה מציין כמה תהיות שלנו ונשמח להבהרות.
(יש גם כמה שאלות עמוק בפנים שעדיין מהדהדות אבל כרגע בהול לנו להבין את המהלך מהיום.)
נניח ששחקן לא היה מגנן אותנו על התזוזה הזו, ולא היה אומר לנו להזיז ל 1210. אז מקסימום היינו מזיזים פחות. היינו נזהרים יותר ומרוויחים פחות. בכלל לא אסון. בסך הכל, לכולם היה ברור שצריך להזיז את הרגל העליונה, אחרי ש 1260 נשחק לפחות מ 20 ש"ח לאופציה.
אני מניח שלבד לא הייתי מתקדם מעבר ל 1220. גם עכשיו, 1210 קצת קרוב לי (בסך הכל 5.2%). אבל מכיוון שמדובר בסכנה מעליות, ועליות מורידות בד"כ את סטיית התקן, אז הווגא + התטא, יכולות להוריד מהנזק של הדלתא.
נראה לי שגם היינו מזיזים פחות (לוקחים מקדם בטחון יותר גבוה ומסתתרים מאחורי המגדל ועושים ששששששששששששששששששששששששש ששש) וגם היינו נשארים עם הגנה צמודה צמודה ובנוסף ומעל לכל היינו גם רתוקים למסך
(בעיה - כי המטרה היא להרפות ממנו).
בכל מקרה מעניין יהיה לנסח כללים עקרוניים לשוקת... :?
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
נראה לי שגם היינו מזיזים פחות (לוקחים מקדם בטחון יותר גבוה ומסתתרים מאחורי המגדל ועושים ששששששששששששששששששששששששש ששש) וגם היינו נשארים עם הגנה צמודה צמודה ובנוסף ומעל לכל היינו גם רתוקים למסך
(בעיה - כי המטרה היא להרפות ממנו).
בכל מקרה מעניין יהיה לנסח כללים עקרוניים לשוקת... :?
אם נצא מנקודת שככל שסטיית התקן גבוהה הסיכוי לתנודה גבוה יותר דומני שאפשר לקבוע את השוקת בסכום כסף שוה בכל פעם וככל שסטיות התקן גבוהות יותר מימלא מחיר האופציות גבוה ולכן מקבלים תמורה הולמת גם בסטרייק רחוק מאוד.
בשיטה זו אפשר גם לקרב את השוקת במשך החודש למשל אם השוקת הכניסה לנו 100 קונים אותה ב40 ומוכרים שוקת ב80 (צריך לרדת במחיר כיון שהתטא שוחקת את האופציות יחסית לסיכון שבהם) כך אנו פטורים גם מלחשב כל פעם כמה סטרייקים צריך להתרחק מהמדד.
לא מתיימר לנתח את שחקן אלא לנסות להציע מודל.
ע"פ המחירים של שחקן נכון להיום סך התקבולים הינו: 185+
הקמה: 60+
מיקסום 31.12.09: 15+
מיקסום 04.01.10: 15+
מיקסום 13.01.10: 95+
האם יכול להיות שמה שמתחבא מאחורי מהלך הקירוב האחרון הוא שאין אנו עתידים לקחת את השוקת לפקיעה?
שחקן כתב בעת הקמת השוקת:
ציטוט:
סגירה – בהחלט יתכן שנחליט לסגור את האסטרטגיה כשבוע לפני פקיעה. בכל מקרה לא נתקרב יותר מ 5% לכיוון מהסטרייק בשבוע פקיעה.
אחוז הרווח – זה שמדובר בשוקת ברמה חודשית לא פותר אותנו מקביעת תכנית עבודה. אנחנו ננסה להשיא 10% רווח, ואז נחתוך.
בהנחה שהבטחונות הם 1000 ש"ח (האם נכון לאור מרחק ההגנה?) ושלא יהיו עוד מיקסומים, אם נישאר לפקיעה התשואה תהיה 18.5%.
נ.ב - ברור כשמש שגם אם נגיע ל-10% עדיף להמשיך ולו רק לצורך הלימוד (רק החודש יש לנו את שחקן בשוקת- ועל כך תודתי לשחקן).
ציטוט:
פורסם במקור על ידי loona
ע"פ המחירים של שחקן נכון להיום סך התקבולים הינו: 185+
הקמה: 60+
מיקסום 31.12.09: 15+
מיקסום 04.01.10: 15+
מיקסום 13.01.10: 95+
האם יכול להיות שמה שמתחבא מאחורי מהלך הקירוב האחרון הוא שאין אנו עתידים לקחת את השוקת לפקיעה?
שחקן כתב בעת הקמת השוקת:
ציטוט:
סגירה – בהחלט יתכן שנחליט לסגור את האסטרטגיה כשבוע לפני פקיעה. בכל מקרה לא נתקרב יותר מ 5% לכיוון מהסטרייק בשבוע פקיעה.
אחוז הרווח – זה שמדובר בשוקת ברמה חודשית לא פותר אותנו מקביעת תכנית עבודה. אנחנו ננסה להשיא 10% רווח, ואז נחתוך.
בהנחה שהבטחונות הם 1000 ש"ח (האם נכון לאור מרחק ההגנה?) ושלא יהיו עוד מיקסומים, אם נישאר לפקיעה התשואה תהיה 18.5%.
נ.ב - ברור כשמש שגם אם נגיע ל-10% עדיף להמשיך ולו רק לצורך הלימוד (רק החודש יש לנו את שחקן בשוקת- ועל כך תודתי לשחקן).
לשם דיוק לאחר המקסום הבטחונות עלו
הביטחונות הם 3000 ש"ח ולא 1000 ש"ח. לכן על פי מחירים של שחקן נמצאים ב 6.15% רווח פוטנציאלי אם נשארים לפקיעה. כל זאת בהתעלם מעמלות.
אני באופן אישי קירבתי ל 1220 (וחלק מהכמות השארתי עדיין ב1230).
אנחנו נמצאים שבועיים לפני הפקיעה וזה הרבה מאוד זמן!
אם המדד יהיה היום 1170 הרבה אנשים פה ירגישו אי נוחות עם 1210...
אני באופן אישי הרגשתי כך לפני שלושה ימים שהייתי עם שליש כמות כבר ב 1220 והמדד היה 1180. היה מאוד לא נעים.