Re: למה החלטתי ללכת על זהב
סאן כן אני מושקע בסילבר ,אני קונה מניות שקשורות בסילבר וגם מחזיק במתכת עצמה.
ציטוט:
אם כן, כיצד זה יעזור לך מהתהלך שאתה מתאר וחושש ממנו?
כמו שכבר אמרתי הזהב והסילבר פועלים בצורה הפוכה לדולר ,כשהדולר יורד הזהב והסילבר עולים וההפך.
ציטוט:
בסופו של יום זכור ההתחייבויות העצומות הם דולריות , מה שיהיה חסר כאשר משבר החובות יגיע לשיאם חדשים, אם לא ייפתר, זה הדולר.
אתה באמת חושב שמישהו ירצה להחזיק בשטר (דולר) של ממשלה שמצויה בחובות ואין לה ערבות לכסף שהיא מדפיסה ?
אני לא חושב. אנשים יזרקו את הדולר כמו משוגעים ,האמון בדולר יאבד ויחד אייתו כוח הקינה שלו.
מה זה כסף ? זה האמון שאני נותן בשטר (נייר) שהוא יכול לספק לי את כוח הקנייה שמצויין עליו. זה יכל להיות גם גולות.
הייתה מוכן לעובד עם ממשלת ישראל ולחתום על חוזה של מיליארד שקל אילו ידעת שהיא מצויה במשבר חדלות פרעון ? לא הייתי חותם איתם אפילו על חוזה של 100 שקל. כאן האמון נאבד אף אחד לא ירצה את הדולר.
אבל אני מתאר מצב אחר שהוא היפר אנפלציה וזה מצב שבו ממשלה מדפיסה כסף עד למצב שהיא מוציאה את עצמה מהחוב על ידי ירידת הערך שלו. וכאן הרבה אנשים מתבלבלים בו נתאר מצב שבאמת כמו שאמרת אנשים ירצו אחרי הדולר ותהיה בהלה גדולה מאוד ובאמת הם ימכרו הכול כדי להניח את ידם על הדולרים וכאן הטעות ששוללת מצב כזה! כי איך אתה מודד כסף ?
על ידי כוח הקניה לדוגמה כמה 100 דולר יכולים לקנות חבית נפט או 12 ביצים (לא משנה מה)
ברגע ש 100 דולר יקנו לך פחות ופחות אנשים יברחו חזרה לנכסים ממשים שיכולים להגן עליהם מפני האינפלציה.
מי ירצה להחזיק בשטר ש 1) אין בו אמון (אין בעל בית שערב לכסף הזה) 2) הערך שלו יורד עם הזמן ?
ולכן שני הדרכים גם חדלות פרעון וגם היפר אינפלציה לא יביאו לאנשים לרדוף אחרי הדולר.
בשני המקרים אנשים יאבדו אמון בדולר ויברחו להשקעות אחרות בדיוק כמו בחברה פרטית המאבדת את האמון של המשקיעים שלה.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי DorTo
סאן כן אני מושקע בסילבר ,אני קונה מניות שקשורות בסילבר וגם מחזיק במתכת עצמה.
ציטוט:
אם כן, כיצד זה יעזור לך מהתהלך שאתה מתאר וחושש ממנו?
כמו שכבר אמרתי הזהב והסילבר פועלים בצורה הפוכה לדולר ,כשהדולר יורד הזהב והסילבר עולים וההפך.
[quote:3aeeyxyb]בסופו של יום זכור ההתחייבויות העצומות הם דולריות , מה שיהיה חסר כאשר משבר החובות יגיע לשיאם חדשים, אם לא ייפתר, זה הדולר.
אתה באמת חושב שמישהו ירצה להחזיק בשטר (דולר) של ממשלה שמצויה בחובות ואין לה ערבות לכסף שהיא מדפיסה ?
אני לא חושב. אנשים יזרקו את הדולר כמו משוגעים ,האמון בדולר יאבד ויחד אייתו כוח הקינה שלו.
מה זה כסף ? זה האמון שאני נותן בשטר (נייר) שהוא יכול לספק לי את כוח הקנייה שמצויין עליו. זה יכל להיות גם גולות.
הייתה מוכן לעובד עם ממשלת ישראל ולחתום על חוזה של מיליארד שקל אילו ידעת שהיא מצויה במשבר חדלות פרעון ? לא הייתי חותם איתם אפילו על חוזה של 100 שקל. כאן האמון נאבד אף אחד לא ירצה את הדולר.
אבל אני מתאר מצב אחר שהוא היפר אנפלציה וזה מצב שבו ממשלה מדפיסה כסף עד למצב שהיא מוציאה את עצמה מהחוב על ידי ירידת הערך שלו. וכאן הרבה אנשים מתבלבלים בו נתאר מצב שבאמת כמו שאמרת אנשים ירצו אחרי הדולר ותהיה בהלה גדולה מאוד ובאמת הם ימכרו הכול כדי להניח את ידם על הדולרים וכאן הטעות ששוללת מצב כזה! כי איך אתה מודד כסף ?
על ידי כוח הקניה לדוגמה כמה 100 דולר יכולים לקנות חבית נפט או 12 ביצים (לא משנה מה)
ברגע ש 100 דולר יקנו לך פחות ופחות אנשים יברחו חזרה לנכסים ממשים שיכולים להגן עליהם מפני האינפלציה.
מי ירצה להחזיק בשטר ש 1) אין בו אמון (אין בעל בית שערב לכסף הזה) 2) הערך שלו יורד עם הזמן ?
ולכן שני הדרכים גם חדלות פרעון וגם היפר אינפלציה לא יביאו לאנשים לרדוף אחרי הדולר.
בשני המקרים אנשים יאבדו אמון בדולר ויברחו להשקעות אחרות בדיוק כמו בחברה פרטית המאבדת את האמון של המשקיעים שלה.[/quote:3aeeyxyb]
ערב טוב,
זו המחשבה המתבקשת, זו הסיבה שהזהב הגיע מהשפל בשנת 2000 לשיא של קרוב ל- 2000 דולר.
הם פשוט יצרו עולם שבו ההתחייבויות הדולריות עצומות, נראה לי ששלוש שנים אחרי שיא המשבר הם עדיין לא יודעים את היקף ההתחייבויות שנוצרו.
לכן אין להם מספיק דולרים לכסות את ההתחייבויות.
אנפלציה הרסנית תגיע כאשר הם ידפיסו יותר דולרים מההתחייבויות הדולריות הקיימות.
אגב, ככל הידוע לי כיום ניתן לשלם מסים בארצות הברית רק בדולרים.
ניתן לקנות, סוכר, קמח, קקאו נפט ושאר סחורות רק בדולרים.
שים לב, במבחן המעשה, כאשר העולם חושש,פוחד ,הוא עדיין רץ לדולר וזאת למרות שהשחיתו אותו והדפיסו ממנו כל כך הרבה.
בנוסף, אגרות החוב של ממשלת ארצות הברית שיש לה את הטכנולוגיה המופלאה והייחודית להדפיס דולרים הגיע לריבית נמוכה כלכך שאני כנראה עוד אופתע לכמה הריבית עוד יכולה לרדת. להזכירך בסופו של יום אגרות החוב האלו משלמות דולרים!
אגב, זהב הינו נכס מכביד, שצריך לשמור עליו, לאחסן אותו, קשה לשנע אותו, וכל מה שניתן לעשות איתו זה להביט ולהסתנוור ממנו, הוא לא נותן רבית, הוא לא מחלק דיודנד, רק שומרים עליו ומצפים שמתי שנצטרך אותו נמכור אותו במחיר גבוהה יותר.
ציטוט:
ניתן לקנות, סוכר, קמח, קקאו נפט ושאר סחורות רק בדולרים.
שים לב, במבחן המעשה, כאשר העולם חושש,פוחד ,הוא עדיין רץ לדולר וזאת למרות שהשחיתו אותו והדפיסו ממנו כל כך הרבה.
שאלת את עצמך מדוע הדולר הפך למטבע כול כך חזק ? אני יגיד לך למה ב 1945-1972 היה בארצות הברית את ""תקן הזהב" (עד שהנשיא ניקסון ביטל אותו ב 1971) עד אז יכלת ללכת לבנק עם שטר של 100 דולר ולקבל במקומו זהב ,ככה למטבע היה ערך על כול דולר שהסתובב בשוק היה מטבע זהב בכספת.
בעצם מה שקרה שמדינות ברחבי העולם הסכימו לקבל את הדולר כמטבע המועדף בעולם מכיוון שהיה לו גיבוי בזהב ,מה ששום מדינה אחרת לא הייתה יכולה לספק.
השרשרת הייתה בצורה כזאת: זהב --- > דולר -----> שטרות של מדינות זרות
הדולר נתמך בזהב ושטרות של מדינות זרות נתמכו בדולר. ככה הייתה בנויה המערכת.
זה מה שיצר את הכוח של הדולר מכיוון שהיה לו הגנה מפני אינפלציה ולא קיבלת סתם נייר שכתוב עליו 100 דולר אלא הבטחה של ממשלת ארצות הברית שבתמורה ל 100 דולר תוכל לקבל זהב. זה ורק בגלל זה הדולר תפס את מכמו כמטבע החזק ביותר בעולם.
תאר לעצמך מה יקרה שהאנשים יגלו שלה 100 דולר אין שום ערבות והערך שלהם יורד מיום ליום ? הם ינסו להיפטר מן השטר הערור הכי מהר שיוכלו.
לגבי זהב וסילבר כהשקעה:
1.יש לך כיום מגוון דרכים שלא היו בעבר להשקיע בזהב ובסילבר
1.1 יש לך קרנות נאמנות שכבר דובר עליהם פה שמאחסנות ודואגות לכל
1.2 יש לך חברות שעוסקות במתכות ומשלמות דיבידנדים (אפילו גבוהים)
1.3 יש לך חברות שעוסקות במכרות של זהב וסילבר
אפשריות של השקעה זהב וסילבר כיום הם גבוהות מבעבר.
ציטוט:
אגב, זהב הינו נכס מכביד, שצריך לשמור עליו, לאחסן אותו, קשה לשנע אותו, וכל מה שניתן לעשות איתו זה להביט ולהסתנוור ממנו, הוא לא נותן רבית, הוא לא מחלק דיודנד, רק שומרים עליו ומצפים שמתי שנצטרך אותו נמכור אותו במחיר גבוהה יותר.
אבל הוא שומר על ערכו בניגוד לדולר, יחי ההבדל הקטן. אתה יודע שבשנות ה 70 אונקייה עלתה 37$? זה רק מראה לך כמה הדולר איבד מערכו
כיום יש חברות (GoldMoney) שמאפשרות לך לשלם בגרמים של זהב דרך כרטיס אשראי. כמובן שצריך לבדוק את האמינות שלהם ולוודא שאכן הם מחזיקים זהב פיזית, אבל
החסרון שאתה מתאר לא קיים כיום בזכות הטכנולוגיה.
סאן, מה שאתה אומר אולי נכון להלך המחשבה כיום - לטווח הקצר. השאלה מה יקרה שיחלחל לשוק מה שDorTo מבין.
אני מסכים איתך שזה יהיה חתיכת טוויסט במחשבה, אבל בנקים מרכזיים ברחבי העולם (גם סין) מתחילים להבין את זה
יכול להיות שזה יקח עוד עשר שנים, אבל ארה"ב לא תוכל להדפיס ולשלם בנייר חסר ערך לשאר העולם לנצח.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי ofiry
ציטוט:
אבל הוא שומר על ערכו בניגוד לדולר, יחי ההבדל הקטן. אתה יודע שבשנות ה 70 אונקייה עלתה 37$? זה רק מראה לך כמה הדולר איבד מערכו
כיום יש חברות (GoldMoney) שמאפשרות לך לשלם בגרמים של זהב דרך כרטיס אשראי. כמובן שצריך לבדוק את האמינות שלהם ולוודא שאכן הם מחזיקים זהב פיזית, אבל
החסרון שאתה מתאר לא קיים כיום בזכות הטכנולוגיה.
סאן, מה שאתה אומר אולי נכון להלך המחשבה כיום - לטווח הקצר. השאלה מה יקרה שיחלחל לשוק מה שDorTo מבין.
אני מסכים איתך שזה יהיה חתיכת טוויסט במחשבה, אבל בנקים מרכזיים ברחבי העולם (גם סין) מתחילים להבין את זה
יכול להיות שזה יקח עוד עשר שנים, אבל ארה"ב לא תוכל להדפיס ולשלם בנייר חסר ערך לשאר העולם לנצח.
בוקר טוב,
ראשית, שיא הכסף/הזהב הקודם היה בשנת 1980, השפל האחרון היה בשנת 2000, תבדקו כמה זמן לקח לזהב ולסילבר להגיע לשיא של שנת 1980.
שנית, כרגע אין שום מטבע בעולם שיכול ו/או מסוגל בטווח של השנים הקרובות להחליף את הדולר, מה שכנראה יהיה בשנים הבאות וזו כנראה הכוונה של ,הקובעים" זה מטבע עולמי או יותר נכון שער עולמי המתבסס על מספר מטבעות.
שלישית, "אתם" המוני האזרחים בעולם לא "רוצים" , לא "צרכים" לחזור לעולם של תקן הזהב, תבדקו למה זה כל כך רע "לאזרח הפשוט" , זה פשוט אסון , ואת הרעיונות הללו של תקן הזהב מחדירים על גב המשבר הארוך משנת 2000 ועד היום.
השיטה המוניטרית של "כסף נייר" למרות כל החסרונות העצומים שלה היא עדיפה עשרות מונים על "תקן הזהב".
רמז, מספיק לראות ולהבין את הפריחה של האדם הפשוט.
סאן, אני אוהב לשמוע דעות מנוגדות לשלי אבל עדיין לא הצלחת לשכנע אותי :d
ציטוט:
ראשית, שיא הכסף/הזהב הקודם היה בשנת 1980, השפל האחרון היה בשנת 2000, תבדקו כמה זמן לקח לזהב ולסילבר להגיע לשיא של שנת 1980.
נכון שיש קורולציה דומה להיום, אבל זה לא אומר כלום לגבי מה שצפוי בעתיד.
ציטוט:
שנית, כרגע אין שום מטבע בעולם שיכול ו/או מסוגל בטווח של השנים הקרובות להחליף את הדולר, מה שכנראה יהיה בשנים הבאות וזו כנראה הכוונה של ,הקובעים" זה מטבע עולמי או יותר נכון שער עולמי המתבסס על מספר מטבעות.
ואיך זה יעזור בדיוק? אי אפשר יהיה להדפיס אותו? מצד שני אם הוא יהיה מבוסס על מס' מטבעות שאפשר להדפיס אותם אז מה הועילו חכמים בתקנתם?
ציטוט:
שלישית, "אתם" המוני האזרחים בעולם לא "רוצים" , לא "צרכים" לחזור לעולם של תקן הזהב, תבדקו למה זה כל כך רע "לאזרח הפשוט" , זה פשוט אסון , ואת הרעיונות הללו של תקן הזהב מחדירים על גב המשבר הארוך משנת 2000 ועד היום.
השיטה המוניטרית של "כסף נייר" למרות כל החסרונות העצומים שלה היא עדיפה עשרות מונים על "תקן הזהב".
רמז, מספיק לראות ולהבין את הפריחה של האדם הפשוט
.
אשמח אם תסביר לי מה החסרונות של תקן הזהב, זה שהאדם הפשוט לא יהנה יותר מבזבוז ממשלתי?! אני חושב שהוא יותר ניזוק מאשר מרוויח
היתרון הגדול שלו הוא שהוא מווסת הגדלת גירעונות מה שגורר וויסות אינפלציה.
ציטוט:
אנחנו לא טוענים שיש כרגע מטבע שיכול להחליף את הדולר אבל לצערי בטווח הארוך הסיכוי של הדולר להחזיק כמטבע מוביל ויציב הוא נמוך ,השיטה הכלכלית נכשלה תסתכל מה קורה מסביב לעולם (הפגנות).
לגבי מטבע עולמי לפי דעתי אין שום סיכוי שיהיה מטבע עולמי אחד זה יותר מידי מסובך ,אולי שער עולמי שהתבסס על מספר מטבעות.
ציטוט:
אתה יודע למה אומרים שתקן הזהב הוא אסון ולמה ביטלו אותו ? בגלל המלחמות! בתקופת מלחמה הממשלה צריכה להוציא הרבה כסף וההכנסות של המדינה לא מספיקות אז לאן המדינה פונה ? למכונת ההדפסה ,בעצם בזמן מלחמה ערך הכסף של כולנו יורד.
ראה מה קרה במלחמת ויאטנם (בשנת 1959-1975) מלחמה כול כך ארוכה דורשת סכומי כסף אדירים וגם לממשלת ארצות הברית אין את היכולת להילחם כול כך הרבה זמן. אז מה קרה בעצם ? ארצות הברית הדפיסה כסף אבל לא היו לה את הביטחונות שנכתבו על השטרות של הכסף לדוגמה על כול 100 דולר היו לממשלת ארצות הברית בכספת 60 דולר בזהב. לכן בצעד שכנראה בזמנו היה נכון הנשיא ניקסון נאלץ לבטל את תקן הזהב.
"תקן הזהב" הוא לא אסון בעצם מה שהייתה יכול לקנות בתקופת תקן הזהב בדולר היום תוכל לקנות ב 5 דולר.
אז האם זה אומר שהעולם הפך לעשיר יותר ? לא פשוט הערך של הכסף ירד לדוגמה עם פעם יכולנו לקנות דירה ב 50,000 דולר היום אנחנו נצטרך 250,000 דולר. אתה לא מודד כסף בכסף (אתה לא לוקח 100 דולר ומודד אותם ב 100 דולר) אתה לוקח 100 דולר ובודק כמה 100 דולר היו יכולים לקנות לי X דברים עכשיו ולפני 50 שנה.
אל תתפלא שבקצב האינפלציה של מעל ל 3% בשנה למשך 50-100 ביל גייטס וורן באפט היו טריליונרים.
ציטוט:
רמז, מספיק לראות ולהבין את הפריחה של האדם הפשוט.
אני לא רואה את הפריחה של האדם הפשוט ,אני רואה הפגנות מסביב לעולם בשל חוסר הצדק של הכלכלה הגלובלית.
היחידים שמתעשרים מכול המערכת הזאת הם האנשים ששולטים בה.
הזמן בשל לתוכנית תמריצים שלישית (QE3) מצד הפדרל רזרב!
אסביר למה אני חושב כך:
בחמשת החודשים האחרונים מדד המחירים לצרכן האמריקאי עמד על ערך שנתי של מעל 3.5%. זהו נתון גבוה מאוד מבחינת האמריקאים והוא תוצאה של הדפסות הכספים המסיביות. החשש מעליה נוספת של המדד (שבעקבותיה יאלץ הנגיד האמריקאי להעלות את הריבית רחמנא ליצלן) סינדלה את הבנק המרכזי והאטה את הדפסת הכספים. אך לא עוד!
בין דצמבר 2010 ועד מאי 2011 טיפס המדד האמריקאי 3% (באותה תקופה רכש הבנק המרכזי אג"ח אמריקאי בקצב של כ-3 מיליארד דולר ביום!). המשמעות - אפילו אם המדד יטפס 0.5% בכל חודש בחצי השנה הקרובה, מבחינה שנתית הוא לא יחרוג מ-3.5%. במילים אחרות, אפשר להתחיל שוב להדפיס.
מה חסר? תירוץ. איך אפשר להסביר הדפסה מסיבית שתוביל לפיחות במטבע הרזרבה העולמי? איך אפשר להימנע מחיכוך מתבקש עם הסינים שמחזיקים 2.5 טריליון דולר? בקלות! האמריקאים ישתמשו בכסף לעזור לאירופאים. כמובן שיצטרף לסיוע הסכם המחייב את האירופאים לקנות מנגד אג"ח אמריקאי (ואולי לתמוך בפלישה לאירן?).
אם התרחיש הזה יצא לפועל, אפשר לצפות לחגיגה בשווקים וצעד נוסף לקראת אינפלציה משתוללת. אני בזהב.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי אחנתון
אסביר למה אני חושב כך:
בחמשת החודשים האחרונים
מדד המחירים לצרכן האמריקאי עמד על ערך שנתי של מעל 3.5%. זהו נתון גבוה מאוד מבחינת האמריקאים והוא תוצאה של הדפסות הכספים המסיביות. החשש מעליה נוספת של המדד (שבעקבותיה יאלץ הנגיד האמריקאי להעלות את הריבית רחמנא ליצלן) סינדלה את הבנק המרכזי והאטה את הדפסת הכספים. אך לא עוד!
בין דצמבר 2010 ועד מאי 2011 טיפס המדד האמריקאי 3% (באותה תקופה רכש הבנק המרכזי אג"ח אמריקאי בקצב של כ-3 מיליארד דולר ביום!). המשמעות - אפילו אם המדד יטפס 0.5% בכל חודש בחצי השנה הקרובה, מבחינה שנתית הוא לא יחרוג מ-3.5%. במילים אחרות, אפשר להתחיל שוב להדפיס.
מה חסר? תירוץ. איך אפשר להסביר הדפסה מסיבית שתוביל לפיחות במטבע הרזרבה העולמי? איך אפשר להימנע מחיכוך מתבקש עם הסינים שמחזיקים 2.5 טריליון דולר? בקלות! האמריקאים ישתמשו בכסף לעזור לאירופאים. כמובן שיצטרף לסיוע הסכם המחייב את האירופאים לקנות מנגד אג"ח אמריקאי (ואולי לתמוך בפלישה לאירן?).
אם התרחיש הזה יצא לפועל, אפשר לצפות לחגיגה בשווקים וצעד נוסף לקראת אינפלציה משתוללת. אני בזהב.
הנה זה מתחיל.
מהלך מתואם של בנקים מרכזיים להגדלת נזילות (בהובלת הפד):
http://www.marketwatch.com/story/glo...ist=beforebell
[quote=אחנתון]
ציטוט:
פורסם במקור על ידי "אחנתון":1i22vzhh
אסביר למה אני חושב כך:
בחמשת החודשים האחרונים
מדד המחירים לצרכן האמריקאי עמד על ערך שנתי של מעל 3.5%. זהו נתון גבוה מאוד מבחינת האמריקאים והוא תוצאה של הדפסות הכספים המסיביות. החשש מעליה נוספת של המדד (שבעקבותיה יאלץ הנגיד האמריקאי להעלות את הריבית רחמנא ליצלן) סינדלה את הבנק המרכזי והאטה את הדפסת הכספים. אך לא עוד!
הנה זה מתחיל.
מהלך מתואם של בנקים מרכזיים להגדלת נזילות (בהובלת הפד):
http://www.marketwatch.com/story/glo...ist=beforebell[/quote:1i22vzhh]
שים לב, זה מטיס למעלה את כל הנכסים, כמובן שהדולר נחתך כנגד כל אורגיית העליות הזו.