כמוני כמוכם,
חיכיתי עם הקולים בגלל חוסר בשר,
יש לי 940-920 ברגל הפוט, אני מתכוון לפתוח חלקית היום בצד הקול
קצת מטריד אותי העניין שיש לנו עוד 4 שבועות מלאים לפקיעה ואני במרחק 10% מהסטרייק.
חודש מוצלח לכולנו!
Printable View
כמוני כמוכם,
חיכיתי עם הקולים בגלל חוסר בשר,
יש לי 940-920 ברגל הפוט, אני מתכוון לפתוח חלקית היום בצד הקול
קצת מטריד אותי העניין שיש לנו עוד 4 שבועות מלאים לפקיעה ואני במרחק 10% מהסטרייק.
חודש מוצלח לכולנו!
בינתיים החודש פתחתי רק 10% מהבטחונות. עדיין משקשק קצת לנוכח ההפסד של חודש שעבר.ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
לאט לאט יחזור הביטחון, השוק לא בורח. ובאמת שיש זמן. מקסימום נרוויח 1-2-3% החודש.
תשמעו קטע:
שמתי מכירה של C1160, במחיר של 85 ש"ח, כאשר כל היום זה הסתובב סביב 70-75.
ובדקה האחרונה למסחר, זה תפס פתאום.
כמו כל עיסקה בחיים, את המחיר הכי טוב מקבלים, כאשר לא ממש איכפת אם העיסקה תצא או לא תצא לפועל. מחיר גרוע מקבלים אם ממש רוצים לבצע את העיסקה. זה נכון מאופציות ועד לחיילים שבויים...
Amen to that...ציטוט:
בסגירה כתבתי כמה יחידות 940 מוגן 900, בשביל להרוויח סטייה ותטא של סופש.
מלמעלה כתבתי אותה כמות יח' C1180 חשוף. גם אם נראה עליות יפות בראשון שני, הסטייה תרד ומחיר הקול לא ישתנה כ"כ. הפוטים לעומת זאת, יישחקו...
קטעים, שמתי על 80, גם שלי נתפס בסגירה :)ציטוט:
כדאי שכולם ילמדו ממה שקרה לי היום.
התחלתי לבנות את השוקת שלי להחודש.
ציפיתי שתהיינה עליות לכן החלטתי למכור פוטים כמובן עם הגנות
נתתי הוראה : כתיבה P950 10 יחידות וקניה 30 יחידות של P940
למה לא 30 כתיבות? כי לא היו לי מספיק בטחונות לכתיבות פתוחות.
מה קרה? נקנו כל השלושים יחידות ב- 210 ש"ח ליחידה. ולא נמכרה אף יחידה בהוראה של 280 ש"ח . המדד התחיל לעלות ומחיר ה- P950 ירד עד 230 ש"ח(כמובן שבהתאם גם ה-P940 שהיה קנוי כבר)
מה עושים?
חיכיתי עם ההוראות לאח שעה ורבע עלה המדד ונקנו בדרך איבדתי סבלנות והורדתי ל270 וקניתי את כולן.
כול היה להיות שימשיך לרדת והייתי מפסיד את כולן.
היכן הטעות?
ומה המסקנות שלי , ראו בהודעה הבאה.
מסקנות- איך רונים ומוכרים אופציות?
א. במנות קטנות.(עד 10 בכל פעם)
ב. לא כדאי לתת ב' הוראות יחד היות ותמיד יש עליה או ירידה ואז הם עובדות הפוך.
ג. השיטה שאני ראיתי לנכון:
בודק את ההפרש הרצוי, כאשר יש ביקוש גדול לכמות מסויימת שם הוראה של היצע ב10 ש"ח יותר, ברגע שתופס מיד קונה במקביל, והפוך.
כמעט תמיד עובד.
צריך לראות שיש כמות מספקת בצד הנגדי.
מה עושים קודם, קונים או מוכרים?
לא משנה, היכן שיש כמות גדולה, נותנים הוראה בצד השני.
אגב בסוף השלמתי בדרך זו את שאר הקניות שרציתי בלי להיכנס שוב למצב שצריך לחכות למחיר שלי.
מה דעתכם חברים?
אתה יכול לתת דוגמא מספרית (איזה אופציות, מה היה ההפרש הרצוי, מה ואיפה היתה כמות הביקוש הגדולה שבעקבותה נתת הוראה בצד השני) שנבין טוב יותר?
שלום דוויד.
לי זה גם היה קורה וכדי למזער נזקים אני פועל לפי הכללים הבאים:
1. קונה/מוכר במנות קטנות של 5-10 אופציות.
2. אם אני מתעקש במחיר של צד אחד ומקבל את המחיר הרצוי,
אז את הצד השני אני מעדכן מחיר מיד כך שיתן לי ביצוע מיידי או כמעט מיידי.
למשל אם יש ביקוש/היצע 80/90 ש"ח אז אני שם 85
ואם יש 80/85 אז אני שם 80 מכירה או 85 קניה.
לא להיות גרידי ואחר כך לבכות :)
קורה לי כשאני מתעקש על 5 שקלים אני מפסיד 10-20 שקלים בצד השני :roll:
ל- Uri1180
כתבת בערך את המסקנות שלי, אני שמח שהגענו לאותן מסקנות.
רק שים לב, שכתבתי שאני מתעקש על הצד הנגדי לצד שאני רואה שיש ביקוש/היצע גדול.
דוגמא:
אני מחליט שאני רוצה הפרש של 60 ש"ח לכל יחידה (ביו הכתיבה להגנה)
אני רוצה לכתוב P950 יש ביקוש 5 יחידות ב-260
יש היצע 940 150 יחידות ב- 210
אני נותן הוראה של 10 יחידות כתיבה (מכירה) P950 ב- 270 ש"ח
יחד עם זאת מכיו הוראה לפני שליחה של 10 יחידות P940 ב-210 ש"ח
ברגע שתפס 270 אז מיד רוכש P240 בדר"כ יש כמות מספקת ב240 (היו 150 יחידות היצע)
ולעיתים יש ביקוש גבוה(כמות גדולה)והיצע נמוך(אז קודם מנסה לקנות בנמוך ואז מוכר לפי הביקוש)
צריך להכין מראש את ההוראה ולבצע מיד שליחה ברגע שנתפס.
לעיתים צריך ב-5 יחידות.
בוקר טוב.
שבוע חדש התחיל עם דישדוש מסויים. יש מצב שהדישדוש הזה ימשיך השבוע. והנה הניתוח שלי:
בארה"ב חטפו הרבה מכות השבוע. הירידות שהיו שם מגלמות את המכות הללו. על מנת להמשיך לרדת, צריך מכות רציניות חדשות. אני לא רואה מכות כאלו השבוע. מצד שני גם בשורות גדולות לא יהיו.
בארץ, הציבור עדיין לא בפאניקה. אולי לא הפנימו את המצב, ואולי לא רוצים לצאת פראיירים ולמכור בנמוך. עדיין מאמינים שיהיו עליות והכסף יחזור. אז מה הלחץ? מצד שני, גם כסף חדש לא ימהר להכנס. לא להרבה יש חשק להכנס כאשר הכותרות הן בסגנות "השבוע הגרוע ביותר מאז...."
אז זאת תמונת המצב כפי שאני רואה, נכון ליום ראשון בבוקר. נדנד באזור 1055-1075.
אני חושב שתהיינה עליות עד יום שלישי ולקראת סוף שבוע ירידות.
(לפי ניתוח טכני)
אני בינתיים קניתי(ביום חמישי) רק את רגל הפוט 950 עם הגנה 940 בתקבול של 60 ש"ח (55 לאחר קניה ומכירה).
מחר אני מתכנן לקנות את צד הקול . מתלבט אם מספיק 1130 עם הגנה של 1150., כך אני כותב חצי מהכמות בצד הפוטים, כי צריך כפול בטחונות. נכון להיום היות מצבים שזה נתן 140 ש"ח דהיינו 70 ש"ח לכל 1000 ש"ח בטחונות,
כך שתהיה לי שוקת שהרווח ההתחלי הוא כ- 12% לאחר הוצאות.
אם גם אוכל לקדם רגלים יהיה נפלא. (בעיקר בקולים בפוטים אני חושש להתקרב יותר)
בהצלחה לכולם
שלום לכולם ולדמי כיס
אני קצת חדש בעסקי השוקת הרחבה,היום ביצעתי פעם ראשונה ואני רואה שאני במרחק הרבה יותר גדול מהסטרייק ביחס לרוב החברים.
ביצעתי
כתיבה 10*קול 1150 ב 100 שח ליחידה
קנייה מעל 10*קול 1170 ב55 שח ליחידה
תקבול מרגל הקול 450 שח
כתיבה 10*פוט930 ב97.5 ליחידה (ממוצע) ב975 שח
קנייה 10*פוט910 ב60 שח ליחידה
סהכ תקבול בצד הפוט 375 שח
שאלתי :
האם כתבתי רחוק מידי?
מתי להתחיל לקרב רגלים?
האם זו אסטרטגייה שמגיעים איתה לפקיעה?
אחרי עמלות הרווח שלי הוא 525 שח והבטחונות 17000 האם זה סביר?
האם היה כדי להשאיר צד אחד פתוח ללא סגירות על מנת למקסם רווח?
אודה על ההתיחסות של כולכם
זה מאוד סביר. יש לך רווח של 3% אתה ממוקם בטוח יחסית והחודש עוד ארוך.ציטוט:
פורסם במקור על ידי עמיחי
אז נוח קצת לך לים והצץ במחשב ביום חמישי....
עמיחי מזל טוב !
לעניות דעתי המרחקים שלך הם בסדר גמור .
הכללים היבשים בקירוב רגליים אומרים כך :
ברגע שהכתיבה נשחקה ב- 50% + עברו שלושה ימים בהם לא נגעת בשום רגל . אתה יכול לקדם רגל .ולאן לקדם ?
אתה אמור לחפש את האופציה שהדלתא שלה { מרווח בין קניה לכתיבה} תתן 80% מהדלתא {המרווח} המקורית. במקרה שלך המרווח ברגל הכולים הוא 45 ש"ח לכן אתה אמור לחפש אופציות שיתנו לך בחישוב גס מרווח של 35 ש"ח . הקידום הבא יהיהדלתא של 50% מהדלתא המקורית .
לגבי הפקיעה אם אתה במרחק סביר 3-4% בהחלט ניתן להיכנס לפקיעה .
בתור רווח התחלתי {לפני קירובים}ובמרחק כזה - 3% מספק אותי .
לגבי אם כדאי להשאיר צד פתוח , תלוי בביטחונות שלך . אם יש לך מספיק יכול להיות כדאי בתחילת חודש באופציות הרחוקות שנשחקות מאד מהר . אבל באופן עקרוני אני לא אוהב.
אלו הכללים היבשים אמנם וודאי שיש עוד הרבה לומר . הניסיון יעשה את שלו ...אתה יכול להעזר בשירשורים בפורום הזה { של דמי כיס }הרמה מצויינת וייתנו לך מענה לכל השאלות .. בהצלחה ! .
תודה רבה על התיחסותך אופיר!!!!,עזרת לי להבין קצת יותר טוב!
תבורך
רק לחדד - הכוונה היא לא להכנס לפקיעה עם אופציות כתובות במרחק 3-4% מהמדד הנוכחי, אלא אני מניח שאופיר התייחס לרווח שצברת.ציטוט:
פורסם במקור על ידי offir
לפקיעה לא נכנסים אלא אם אתה כתוב במרחק של לפחות 5% מהמדד.
בהחלט נכון ניר ... . בשמחה עמיחי .
דמי כיס, היכן אתה כתוב בצד הקולים?, הגנות? , היכן אתה כתוב בצד הפוטים? , הגנות?
מה אחוז הבטחונות שאתה מנצל בשני הצדדים?
שאלה לחברים?
כפי שכתבו כאן חברים אנחנו כתובים על P950 ששוה היום 90 ש"ח
האם יהיה נכון לסגור את רגל הפוט היות ויש עליה רווח
ולקנות אותה בעוד שבוע ושוב לגרוף רווח.(ההפרש בין כתיבה קניה יהיה שוב 60-70 ש"ח)
במקרה הגרוע ביותר אם לא יהיו ירידות אפשר לקנות פוט גבוה יותר שהרי בכל מקרה נרצה לקרב את הרגל שנשחקה ב-50%
מי שיכול להעז יותר אפשר רק לקנות את הכתיבות חזרה ולחכות רק עם הכתיבות. ואז לא יהיה צורך לקנות הגנות כל כך יקר(זה כבר הימור על כיוון ירידות)
אני עושה זאת על חצי כמות (חצי קונה ומוכר , חצי שני רק קונה את הכתיבות ומשאיר את ההגנות ב-940)
מה דעתכם?
עשיתי ככה ביוני, וזה עבד טוב. מה שלא מבטיח שזה יעבוד טוב ביולי.ציטוט:
פורסם במקור על ידי david15
כרגע, אני ממתין. אם יהיה עוד עליות, ורגל הפוטים תשחק רציני, אשקול לעשות זאת. עכשיו עוד מוקדם לי.
כתוב למעלה 1150 מוגן 1170 מלא. כתוב קצת 1160 חצי חשוף חצי מוגן 1190.ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
למטה כתוב הרוב 940, וקמצוץ 950. מוגן חלקית עם קצת 900 וקצת 920.
הסיבה שאני לא ממהר לסגור, היא בגלל שיש לי חשופים. עדיין 940 חשוף נותן 65 ש"ח. יש לו עדיין לאן להישחק...
היום יום מצויין לדעתי להמשיך לכתוב קולים.
אני יודע שהעליות האלו קצת מפתיעות אבל יהיו עוד ירידות. קשה לחשוב עכשיו על ירידות אבל גם לפני שבוע היה קשה לחשוב על עליות - והם הגיעו.
החודש עוד מאוד ארוך והכי חשוב זה להיות במרחק סביר.
אני כתבתי היום עוד C1130 עם הגנות C1140 תקבול של 130-140 ש"ח ליחידה, לעומת מה שקבלתי אתמול 90 ש"ח ליחידה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
אגב כך , סגרתי חלק מהמכירות ברגל הפוטים (P950ׂ) לא מכרתי את P940 ששמשו להגנות, אני מעריך שאחזור לקנות בעוד שבוע את P950 ב-200 ש"ח כאשר יש לי כבר הגנות (עשיתי זאת רק עם חצי מהכמות)
נועז מאד. וזה בסדר להיות נועז. רק שזה מאד לא שוקת רחבה. לפחות למעלה. ולכן אני מקווה שעשית את זה מתון מבחינת כמויות.ציטוט:
סגירת מכירות בלבד למטה, משמעו הימור על ירידות, עם סיכון כסף (בניגוד לסגירה מוחלטת, שאז הסיכון הוא מסוג "אובדן רווח פוטנציאלי").
צודק דמי כיסציטוט:
אולי זה מעט נועז, וזו לא שוקת רחבה, אך האם אנו לא יכולים להסתמך על כך שתגענה ירידות אפילו במעט.
1130 עדין רחוק כ-4.5% אבלבאמת מעט מסוכן,
הגדלתי את החזקותי ב-1130 רק ב12%
אני בהחלט חושב שיהיו ירידות. אבל עדיין נזהר למעלה.
לגבי למטה, אם ידשדש לו ככה השבוע בזחילה חזרה ל 1050, אני לא חושב שנראה 950 ב 200 ש"ח.
מסכים לגבי 950, צריך לזכור שגם התטא מתחילה לעבוד עליו...ציטוט:
גם אם נראה אותו ב-120 זה טוב יותר מ-70 שנסגר היום.ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
לדעתי ביום ראשון או שני(הערכה, יכול לקחת גם שבוע)כאשר תתחלנה הירידות נראה אותו תוך מס' ימים גבוה, זכרו שאם תתחלנה ירידות תהיה פניקה בשל ידיעה מאנגליה, צרפת , אולי אפילו ארה"ב, כל העולם מדשדש ונמצא בפחד.
זכרו כי יש עוד 3 שבועות.
העולם סבל מירידות מאוד חדות, היום ארופה נכון לעכשיו פתחה מבערים - עליה של 2.5 אחוז בדקס. חוזים באמריקה 1.5 אחוז.
אצלנו היה "צריך להיות" ביום א' לכל היותר 1050, אבל אצלנו ראו כי ביום ו' למרות ירידות ה-VIX בארצות הברית ירד מאוד למרות הירידות , יצאו לחופשת חג, "תמיד" אחרי חופשות חוזר הירוק שם.
אצלנו התחילו עליות לאט וצברו היום תאוצה כרגע אנחנו 40 נקודות מעל שפל אחרון אצלנו. בארה"ב עוד לא התחיל התיקון למעלה בפועל.
זה בוודאי "לא זהיר" שלושה שבועות מפקיעה בשוקת רחוקה לפתוח כל כך קרוב, גם אם בסופו של דבר כל זה לא יתרחש ואכן יהיו מיד ירידות, זה בפרוש לא שוקת רחוקה.
לתקן בצד הקולים זה כרוך "בקנס".
חברים יקרים, נראה ששכחתם שזו שוקת רחוקה!!!
1. בשוקת רחוקה לא מהמרים על כיוון השוק. עובדים לפי החוקים !
2. לפי מחיר הקניה שלילC1150 , יש סיכוי שאםהבורסה ממשיכה לעלות, אני צריך לסגת 2 סטרייקים, לפי דברי יוסי אלוף:
אם מחיר האופציה הכתובה עלה מעל כיפליים יש לבצע הרחקה ב-2 סטרייקים ולהכפיל כמויות.
1150 קניתי ב- 110 ש"ח כלומר, שב220 אני צריך לבצע הרחקה.
מה המצב אנשים!
אל תשכחו את העליות שהיו כאן חודש שעבר ותפסו את חלקנו עם המכנסיים למטה.
אני יודע שזה מפתה, אבל צריך לעבוד כמו מכונות לפי הכללים ולפתוח רחוק.
אני סגרתי היום חצי מרגל הפוט שנשחק יפה. בצד הקול פתחתי את 1160-1170
עם תקבול של 30 ש"ח לצמד. כמו שזה נראה עכשיו, אנחנו צפויים לעליות בסופ"ש הזה,
אם אכן יהיו עליות, אסגור לגמרי את רגל הפוט. לא יודע לגבי קידום, בכל זאת נראה לי שאנחנו צפויים לירידות בהמשך...
לפי מה שקורה לפני הסגירה בארהב נראה שמהלך העליות הולך למצות את עצמו
אם יהיה דשדוש או ירידות ? יודעים למי ניתנה נבואה
אני פתחתי בחלק רק את צד הקול וממתין בסבלנות
יפה. יצא לך טוב. כל הכבוד על הסבלנות ואורך הרוח.ציטוט:
פורסם במקור על ידי jaca101
כמו שכתבתי, אני פתחתי ביום חמישי לפני כמעט שבועיים. לא הצלחתי למקסם טוב את השבועיים האלו. למעשה, אני נמצא כרגע לא רחוק מנקודת ההתחלה. הסיבה היא שחיכיתי שבוע שעבר ליום עם תיקון, וזה לא הגיע. כך שהפסדתי רווח פוטנציאלי בקולים. חבל, אבל שטויות. רוב הסיכויים הם שאני אגיע, בלי נדר, טפו טפו טפו, חמסה חמסה (יש עוד משהו???) ל 5%-6%. בסדר גמור לי.
צריך רק לזכור שהיה מחיר ניסתר לשבועיים האלו. המחיר הוא להיות שבועיים בסיכון, שלא הביא תשואה.
הירידות היום מחזירות אותי לנקודה שבה נוח לי מאד. צריך אינטרקום כדי לדבר עם הרגליים שלי. אמנם יש שיגידו שבשביל 70 נקודות למעלה לא צריך אינטרקום, אבל הרגל הזו מוסתרת על ידי מגדלי ענק ב 1120 ו 1130. בשביל לדבר עם הרגל התחתונה אני כבר צריך לחייג שיחת חוץ. 135 נקודות מפרידות ביננו...
אגב מגדלים, מבט קל במפת הפוזיצות (כמו שאמרתי לא פעם, רק כדי לראות מה הולך ולא כדי לסמוך על השחקנים), מראה שאוכפים נפתחו ב 1070. 1130 ממשיך לבצר את מעמדו כגבול עליון. ואילו סימנים ראשונים של גבולונצ'יק, מתחילים להראות באזור ה 990 למטה. נתקדם עוד כמה ימים, ואפשר יהיה לשקול הזזות למטה לאזור ה 970. כמובן, בכפוף למה שיקרה למדד...
דמי כיס
אני הייתי מרגיש יותר בטוח לכתוב ב-1140 מאשר לעלות ל- 970 שים לב שהפוטים באותו מרחק מה-S מתומחרים הרבה יותר גבוה
במרחק של 6% למעלה מעכשיו(S-1078) - קול 1140=165 ש"ח לעומת זאת פוט 1010=400 ש"ח
אולי גם זה מצביע על צפי ברור לירידות חדות.
מה שתיארת זה משהו שמצביע על חשש לירידות ולא על צפי לירידות (כמובן שלעיתים החשש יכול להתממש)ציטוט:
בתחילת שנת 2009 לאורך כל הראלי, הפוטים היו מתומחרים ביוקר לאורך כל המחצית הראשונה של השנה כי היה חשש גדול שתהיה קריסה.
בהחלט יכול להיות שאתה צודק. שלא יהיו אי הבנות. זה בגדר מחשבות ראשונות. לא לביצוע היום!ציטוט:
(לגבי המחירים שכתבת, תמיד מחיר הפוטים יורד בשיפוע יותר מתון. זה היה ככה גם בשוק עולה.)
יפה מאד דוד. ראיית שוק טובה. אם נכנסת חזרה היום ל 950, הצלחת לעשות כמה ג'ובות יפות ממשחקיציטוט:
דלתא.
גם אם נראה אותו ב-120 זה טוב יותר מ-70 שנסגר היום.
לדעתי ביום ראשון או שני(הערכה, יכול לקחת גם שבוע)כאשר תתחלנה הירידות נראה אותו תוך מס' ימים גבוה, זכרו שאם תתחלנה ירידות תהיה פניקה בשל ידיעה מאנגליה, צרפת , אולי אפילו ארה"ב, כל העולם מדשדש ונמצא בפחד.[/quote]
יפה מאד דוד. ראיית שוק טובה. אם נכנסת חזרה היום ל 950, הצלחת לעשות כמה ג'ובות יפות ממשחקידלתא. [/quote
תודה דמי כיס
אני ברווח של כ-10.5% על השוקת של החודש.
כתוב ב-950ו-1130
ב-950 כתוב רק חצי מההגנות. ממתין לירידהות נוספות. כדי לכתוב
בעצם ההתלבטות שלי , כיצד היא הצורה הטובה ביותר לנצל שחיקה של רגל, למשל הפוט כמו שקרה?
א. אפשר לקדם את הרגל, אבל אם צופים ירידות אז זה מסוכן אפילו אם יתן תגבול יפה.
ב. וזו הדרך שבחרתי. קונה את הכתיבות או חלק מהם , ומוכר אותן חזרה כאשר עולות.
יתרון- לא התקרבתי, נשארתי רחוק ברגל הפוט- יותר בטחון
חסרון- אני במצב כמו שאני קונה אופציות בלבד ומהמר על השוק
ג. אפשרות שלישית היא לחסל את כל הרגל ואז לקנות אותה כאשר תהיה תנועה לכיוון הרגל.
זה מעט יקר בגלל עמלות ובגלל שבקניות /מכירות לא תמיד מקבלים את המחירים הגבוהים.
הפעם דרך הב' הצליחה לי מאוד, אך נדמה לי שדרך חיסול הרגל והמתנה נכונה יותר,
מה דעתכם?
הבוקר חיסלתי את רגל הפוט, מחכה מעט עם הפתיחה מחדש\קידום. עדיף לראות מה קורה בסופ"שציטוט:
בסך הכל, מסכים איתך.
אני עומד כרגע בתור לקנות את 940 חזרה ב 35 ש"ח.
יתפוס, יתפוס. לא יתפוס, אז לא יתפוס. בכל מקרה (מנסה) לסגור כרגע חצי כמות.
אני רוצה לנסות לשלם על הצמד 940-920 10 ש"ח לסגירה. לא קל, אבל כמו שכתבתי פעם, מי שמצליח לקבל מחירים טובים זה מי שלא איכפת לו. אז לא איכפת לי!