האיחוד האירופי - ההתחלה של הסוף / הסוף של ההתחלה?
תקשיבו לזה:
http://www.youtube.com/watch?v=d8XiMcNG-AY
Printable View
האיחוד האירופי - ההתחלה של הסוף / הסוף של ההתחלה?
תקשיבו לזה:
http://www.youtube.com/watch?v=d8XiMcNG-AY
סוף סוף מישהו משתמש במילים הנכונות ומול מצלמה.
תודה ושבת שלום
תוכנית ההצלה ל(בנקים של)אירלנד יצאה לדרך.
לא צריך 5 יחידות מתמטיקה כדי להבין שהיא לא בת-קיימא.
הנה המספרים:
85 מיליארד אירו בריבית של 5.8%.
ההחזר השנתי, אם ניקח את הריבית בלבד ללא הקרן: 4.93 מיליארד אירו.
מספר התושבים של אירלנד: כ-4.5 מיליון.
החזר שנתי לתושב: כ-1000 אירו.
החזר שנתי למשפחה בת ארבע נפשות: כ-4000 אירו (20000 ש"ח).
בדיחה? נראה יותר כמו עבדות לכל החיים!
אם טעיתי בחישוב אני אשמח אם מישהו יאיר את עיניי.
- אחנתון, אתה צדקת, כי מדדי אירופה התרסקו אתמול, וזה למרות תוכנית ההצלה של אירלנד, אבל אתמול קראתי ביאהו את הסיבה להיפוך המגמה "התוך יומית" ולעליית וול סטריט בשעתיים האחרונות :o
Stocks moved off their session lows following the completion of the second Permanent Open Market Operation of the day. Today's operations allowed dealers to rid their books of $9 billion worth of Treasuries, and possibly put that money to work in equities
http://finance.yahoo.com/marketupdate/overview?u
- ומכאן לשאלת מיליון הדולר: "מי ינצח את מי? האם ברננקי ינצח? והאם וול סטריט תמשיך את ראלי סוף השנה? או לחילופין, "האם ברננקי יובס? והאם השורטיסטים באירופה ינצחו? והאם אירופה העגומה, ותוצאות המאקרו השליליים, האם הם יכופפו את וול סטריט לירידות?
תודה Sassi6,
העובדה שמצאת את הכתבה ביאהו מלמדת שהידיעה על השיטה הופכת לאט לאט לנחלת הכלל. פעם היית יכול לקרוא אינפורמציה כזו רק באתרים המחתרתיים.
אחנתון,
פתחת שירשור זה לפני כחצי שנה ואני חייב לאמר לך שטיעוניך מאוד משכנעים
אתה גם מביא ציטוטים וכתבות שתומכות בדעותיך , מה שאומר שיש לא מעטים שמאמינים ,כמוך, שהמסחר במניות לא ריאלי וצריכה לבוא התפכחות שתרסק את שוקי המניות.
אבל , שים לב שמפתיחת שירשור זה ת"א עלתה ב 16% ולא מן הנמנע שתמשיך לעלות.
נפילה תגיע מתישהו, זה הרי ברור , השאלה מתי? נותרת פתוחה.
דרך אגב, מצאתי לוח המפרסם את הצפי לרכישות העתידיות של הפד:
http://www.newyorkfed.org/markets/tot_o ... edule.html
אז עלתה ב-16%. ומה זה אומר? הפיצוץ פשוט יהיה יותר כואב. הזהב, דרך אגב, עלה יותר בתקופה זו.ציטוט:
פורסם במקור על ידי devy
מבחינתי, ההתפכחות (שתגיע במוקדם או מאוחר) היא כל-כך וודאית שאני לא שוקל היום להיכנס למניות כהשקעה. מקסימום לסיבוב קצר כשאני מזהה הזדמנות.
באתר http://www.zerohedge.com/ הגדילו וסיפקו מראש את האג"חים הספציפיים שירכשו למי שרוצה לבצע פרונט-ראנינג (וצדקו כמעט ב-100%).ציטוט:
פורסם במקור על ידי supgog
הרבה מקורבים של הפד ודאי משלשלים עמלה יפה לכיסם מכל הרכישות הללו.
עוד על המשבר האירופי:
1. אם בהיתם בפליאה במסכים אחה"צ כשראיתם את האירו מתאושש והבורסות בעולם מזנקות מעל 2%, הנה הסיבה:
ה-IMF (בגיבוי ארה"ב = עוד הדפסות) הולך להציל את אירופה. קיבלו סוכריה שלא נגמרת (אני מודע לכפל המשמעות ). מישהו אמר זהב?
2. מאתר zerohedge.com:
http://www.zerohedge.com/article/gue...-out-boomerang
פרשנות על הסאגה האירית המביאה טיעונים נוספים לחוסר התוחלת של תכנית ההצלה שלה.
שימו לב ל-7 בדצמבר! בתאריך זה התכנית מגיעה להצבעה בפרלמנט האירי. מה שלא יקרה - צפו לתנודות חריפות בשווקים ובמטבעות.
חידה - מי מחזיק הכי הרבה אגרות-חוב של ממשלת ארה"ב?
סין? יפן? תמשיכו לנחש. תשובה למטה.
[attachment=0:ee1xd0hs]Fed%2012_2.jpg[/attachment:ee1xd0hs]
ומהגרף הבא ניתן להבין עד כמה השוק האמריקאי מזוייף:
[attachment=1:ee1xd0hs]Treasury%20vs%20SPY.jpg[/attachment:ee1xd0hs]
ראו את הקורולציה המדהימה בין כמות האג"חים שהבנק המרכזי האמריקאי (הפד) מחזיק לבין מדד הS&P (מיוצג ע"י תעודת סל העוקבת אחריו). שני הגרפים מאתר zerohedge.com.
למיטב הבנתי (תקנו אותי אם אני טועה), כך זה עובד:
הבנקים הגדולים מקבלים הלוואות מהפד בריבית אפסית. בכסף זה הם קונים אג"ח ממשלת ארה"ב. הפד קונה מהם את אגרות החוב בכסף שהוא מדפיס והבנקים ממהרים לבזבז אותו בבורסה.
מי אמר שאי אפשר ליצור יש מאין? יד רוחצת יד. כולם משתפים פעולה בפירמידה ותוך כדי הבנקים גוזרים קופונים ומדווחים על רווחי עתק.
אחתנון שלום ,
מזה זמן רב אני עוקב אחר הפוסט המרתק הזה . אני מסכים עם רוב הדברים שנאמרו פה , וגם אני כמותך דובי על השוק , וחושב שמתישהו השוק יתפקח מהאופוריה שהוא נמצא בה כעת . השאלה הגדולה היא מתי , כמובן שאף אחד לא יכול לענות על השאלה הזו , בד"כ זה בא בהפתעה.
בזמן האחרון מתחילה לחלחל בי התחושה שלמרות הכל תחושת חוסר הברירה של המשקיעים והריביות הנמוכות בעולם ימשיכו להזרים כסף לשוק עוד זמן לא מבוטל , ועד שלא יגיע משהו שיזעזע את השוק , הוא ימשיך בשלו (דישדוש - עליה) .
גם כניסת אירלנד למחול השדים וחשש למדינות כמו ספרד ופורטוגל לא עוצרות את כניסת הכסף לשוק , אפילו נתון אבטלה של 9.8% לא מרתיע כבר אף אחד . נראה כי השוק צריך זעזוע עמוק כגון הכרזה מצד סין על הפסקת רכישת אג"ח אמריקאי , או כניסת מדינות נוספות למעגל החובות האירופאי .
אשמח לדעתך.
תודה , תמיר.
אני שותף להרהוריך תמיר.
גם לי נראה לפעמים שהמשחק הזה יכול להימשך לנצח. את בסיס הפירמידה מרפד ברננקי ונוצר כאן שיווי משקל ששורד כנגד כל הגיון. העולם כבר התרגל להדפסת כספים והמנצחות הגדולות במשחק הזה הן המתכות היקרות.
מה יכול לשבור את הסטאטוס קוו? אם זו תהיה סין אני מאמין שזה יקרה כאשר תתנפץ בועת הנכסים הענקית שם, ואני שומע לאחרונה הרבה דעות המרמזות שהרגע מתקרב.
בינתיים נראה שאפשר לפתור כל בעיה עם עוד כסף.
לכן יש לי הרגשה שהרגע יגיע ממקור פחות צפוי, אולי מרי אזרחי. כגון:
1. פוליטיקאים אמיצים ממדינה קטנה (אירלנד?) שיחליטו לבחור באופציה הפחות פופולארית אך כנראה הטובה יותר לארצם ויפרשו מגוש האירו תוך כדי זניחת חובות הבנקים.
2. או התנועה שצוברת תומכים באירופה הקוראת לציבור לצעוד ב-7 בדצמבר (יום שלישי הקרוב) לבנקים ולמשוך את כספו בתקווה שאלה ייחשפו בערוותם ויאלצו להודות שאין כלום בכספות שלהם חוץ מחובות. אם המהלך יצליח התוצאה תהיה בהלה כללית ותורים מחוץ לבנקים כפי שנראו במשברים בתחילת המאה העשרים.
3. או הקריאה שמוביל מקס קייזר לקנות מטבעות כסף על מנת לגרום ל-JP Morgan לפשוט רגל כתוצאה מכמויות השורט הענקיות שהוא מחזיק על הכסף ואשר באמצעותן הוא מבצע מניפולציות במחירו. נראה שהקמפיין הזה עובד לפי הזינוק במחיר הכסף לאחרונה.
(בהשראת אירועי סוף השבוע) בעולם מתגלגלת שריפה המתרחשת בו-זמנית במוקדים רבים אך הציבור הרחב, שלא טורח לנבור באינטרנט, מקבל ידיעות רק כש"נחוץ" שהוא ידע משהו.
ומי אלה השולטים בידע המגיע להמונים? כל בעלי האינטרסים:
- אלה הערוצים המסחריים שמרוויחים רק כש"הכל דבש" כי אז אנשים מוציאים כסף ויש מפרסמים. בימים עצובים, כמו סוף השבוע האחרון, הרי אין הרבה פרסומות.
- אלה המגזינים הכלכליים שנותנים במה וניזונים מאנליסטים ומנהלי ההשקעות שה"bread and butter" שלהם זה העדר שקונה מניות.
- אלה בעלי ההון בחברות הציבוריות שמספקים תחזיות אופטימיות המאפשרות להם לגייס כסף זול ולשחרר לעצמם דיבידנדים שמנים. איך החברה תחזיר את החוב עוד כמה שנים? יהיה בסדר.
- אלה ה"קבלנים" החדשים שמוכרים דירות חדשות במאות לפני שהשקיעו אגורה (כואב לי הלב על מי שמטומטם מספיק כדי לקנות בימים כאלה דירה "על הנייר").
- אלה הבנקים שעושים קופה מכל המהמרים ב"חשבונות להשקעות בלבד".
האם אנו באמת מצפים מכל אלה לספר לנו את האמת? לצערי, רק אותם רואים ושומעים.
עדכון קצר:
1. כרגע מסתמן רוב של 2 קולות לטובת העברת התקציב האירי מחר, לפי דיווח של האייריש טיימס:
http://www.irishtimes.com/newspaper/...reaking18.html
2. הבנק המרכזי האירופאי מדווח כי רכש איגרות חובות של מדינות אירופאיות בחודש האחרון (מה שמסביר את הבלימה/תיקון בתשואות של פורטוגל ואירלנד).
3. בעקבות 1 ו-2, בין השאר, הזהב נוגע היום ב-1427$!
לא משעמם.
שלום לכולם
האם משהו מכיר בארץ תעודת סל של הזהב צמודה לשקל (מנוטרלת מהשינויים בדולר - ששוחק את התשואה)
תודה
אייל
1116375ציטוט:
פורסם במקור על ידי etomer
ובנתיים במגדל השן ....
אין הסכמה על הגדלת קרן החילוץ באירופה
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000606311
האגחים של פורטוגל וספרד שוב מתחילים לטפס והבורסות בעולם עדיין מטפסות (בשעה זו החוזים על ה S&P עולים בסביבות האחוז) , משעמם זה בטוח לא .
תמיר.
אתנחתון
תודה
אייל
עושה רושם שה-7 בדצמבר נגמר בקול ענות חלושה.
גם הזהב תיקן בינתיים. השמועות המופצות הן שהתיקון קשור להעלאת ריבית צפויה בסופה"ש בסין החוששת מהתפרצות אינפלציונית.
המשך יבוא.
לאתנחתון ולשאר הכלכלנים
בעקבות כתבה שהתפרסמה בדה מרקר: על בועת האג"ח
http://www.themarker.com/tmc/article.jh ... 203357.xml
מסתבר שגם בארץ אנשים יצאים מהאג"ח או מקרנות האג"ח והם נופלות
אודה לכם אם יש לכם הסבר לכך גם למי שלא כלכלן
תודה
אייל
לדעתי הסיבה לירידות שאנו רואים לאחרונה היא שהאגח בארץ עלה לרמה שבו האגחים הציגו תשואה מינימלית/אפסית אך הסיכון נשאר (לא סתם קראו לזה בועה). בניגוד למניות לאגח ישנה תקרה מעליה הוא לא יעלה ולכן ברמות הללו אין מרווח לעליה אך יש מקום רב לירידה. התשואות המגוחכות באגח גורמות לאנשים לחפש אפיק רווחי יותר (מניות) והעליות בבורסה גורמות לאנשים לקחת יותר סיכונים בתיק. כמו כן אנשים מבינים שעליית ריבית בעתיד תפגע בתשואת האגחים (במיוחד בארוכים).
לדעתי הירידה האחרונה היא רק תחילתו של תהליך (שיהיה חייב להיות מגובה בעליית ריבית)
"QE2: כיצד להשקיע בשווקים מווסתים"
כתבה מלפני כמה חודשים ועדיין רלוונטית.
אני לא מסכים עם כל הנאמר שם, אך לדעתי אכן עדיף להיות בתוך השוק (באופן מגודר) בתקופה זו מאשר בחוץ.
http://www.thestreet.com/_yahoo/story/1 ... &cm_ite=NA
בכתבה שצירפת supgog אין גידור אמיתי. כשהשוק יחווה טראומה והביקושים יירדו קרוב לאפס, אנשים ייתקעו עם כל ה"השקעה" שלהם. הנה משהו אקטואלי:ציטוט:
פורסם במקור על ידי supgog
http://www.zerohedge.com/article/mun...-accomodate-mu
בגדול, אני מחזיק בדיעה דומה לשלך אך אוסיף שמלאכת הגידור אינה מתאימה לכל אחד. לרוב ה"משקיעים" עדיף בתקופה כזו פשוט להיות בחוץ.
שימו לב לחדשות שכרגע עדיין לא קיבלו את התהודה הראויה:
הסנטור Ron Paul, הרפובליקאי הידוע בחיבתו לזהב ואשר כתב את הספר End the Fed, התמנה כ- head of Congressional oversight of the Federal Reserve (לינק).
לברננקי צפויים חיים קשים.
אני רוצה להפנות אתכם לגרף הראשון שפירסמתי בשירשור הזה - תשואת אג"ח 10 שנים של ארה"ב. ציינתי אז ש"יד נעלמה" דואגת להוריד את התשואה כל פעם שהיא מתקרבת ל-4%.
ובכן, עכשיו התשואה עומדת על 3.55% כשרק לפני חודשיים היא עוד עמדה על 2.5%. נראה שהקנייה העצמית ע"י הפד עושה את הפעולה ההפוכה ובפועל יש זריקה של אג"ח בקצב שוודאי מלחיץ את ה"מדפיסים". ראו גרף עדכני:
[attachment=0:3ofgy3cx]116-12-2010-17.43.48.jpg[/attachment:3ofgy3cx]
הבעיה שבפניה עומד ברננקי עכשיו היא שכלי הנשק של רכישה עצמית כבר לא אפקטיבי. ריבית הוא גם לא יכול להוריד מתחת לאפס.
מעניין יהיה לראות איזה פתרון יצירתי יגיע הפעם. לדעתי, משבר יזום (אולי באירופה?) יעשה את העבודה יופי. תחזיקו חזק.
בוקר טוב,
ברצוני להעלות לדיון את "מצב האין ברירה" ולאן ההון העולמי יזרום בתנאים הנוכחים.
תנאים של ריביות אפסיות, הרחבה מוניטרית עצומה, משבר החובות של מדינות הגורם לעליית תשואת האג"ח של אותם מדינות, בנוסף האפיק האגחי "הטוב" בכללותו נותן תשואה מינמאלית.
במצב כזה לאן ההון יזרום?
א. מובן כי חלק יעבור למטבעות של המדינות החזקות.
ב. חלק גדול עובר לסחורות , ולמתכות כגון כסף וזהב נשוא שרשור זה.
ג. האם לשווקי המניות? אם לא, לאן? הדרך היחידה של ההון להתנדף מבלי לעבור לנכס אחר הינה אינפלציה שתשחק את ההון ואת החוב.
אגב שימו לב כי זרם ההון מתנהג כמו מיים בשטפון, הוא תמיד ישבור את הנקודה החלשה בשרשרת.
רק מעטים ידעו לזהות זאת קודם לכן, ועוד מעטים ידעו היכן צריך להסתתר.
מה דעתכם?
שבת שלום סאן.
אני חושב שאפשר לחלק את ההון לשתי קטגוריות:
1. חלקו העיקרי הוא זה עם הנזילות הנמוכה ביותר. הכוונה היא לטריליוני הדולרים המוחזקים באג"ח ע"י המדינות בעולם וע"י החוסכים (פנסיות). שם לא יכולה להיות תנועה משמעותית כיוון שמשמעותה תהיה קריסה טוטלית של הנכס. הון זה כנראה יסבול בשקט ויקווה לטוב.
2. החלק השני מההון הוא הצד הנזיל המורכב מהשוליים של (1), מבתי ההשקעות השונים שבתוכם הבנקים, וכן הפרטים בחברה (אנחנו).
עושה רושם שהזרימה היא למניות ולסחורות. אני מזמין את כלכם לעיין בלינק הבא: http://www.forexpros.com/commodities/real-time-futures בו מוצגים השערים העדכניים של מספר סחורות. בחירה בסחורה מסויימת תעלה גרף שבתחתיתו אפשר לבחור במצב advanced אשר יציג גרף למשך תקופה ארוכה יותר. ודאי תבחינו שכל הסחורות ביצעו עליות של עשרות אחוזים בשנה האחרונה.
אז איפה האינפלציה שאלת? לדעתי, העובדה שהאינפלציה לא מורגשת היא כתוצאה מירידה דומה בביקוש. במילים אחרות - מיתון. מנגד, כל שיפור בכלכלה, יטיס אותנו למחוזות ההיפר-אינפלציה.
התוכנית 60minutes סיפקה אתמול מבט מפחיד על החור השחור המתהווה במאזני המדינות בארה"ב.
http://www.cbsnews.com/video/watch/?...ted;photovideo
שוב, מי שמחזיק באג"ח אלה הם בעיקר החוסכים והם אלה שיסבלו אלא אם כן ברננקי יקפוץ לאופיס דיפו.
בעצם, בכל מקרה הם יהיו אלה שיסבלו כיוון שהדולר, הבועה הגדולה ביותר היום, ימשיך להישחק.
"מעניין יהיה לראות איזה פתרון יצירתי יגיע הפעם. לדעתי, משבר יזום (אולי באירופה?) יעשה את העבודה יופי. תחזיקו חזק."
שלום- אני רוצה לפרגן על השירשור הזה - טבול בכל טוב מקצועי -וראית שוק אמיתית.
המשפט הזה שצרפתי מהודעה למעלה. זה מה שעושה אותך לסוחר משקיע אנליסט מצוין.
שאפו שאפו שאפו.
אני כבר הידקתי חזק את החגורה.6 כריות אוויר . בברררבבבררר
יום טוב ובהצלחה לכולם
תודה bpy! עשית לי את הבוקר.
היום התחברו לי בראש כמה מחשבות שאני מגלגל כבר זמן מה והייתי רוצה לשתפן ואולי לשמוע רעיונות נגדיים.
הנושא הוא טרור כלכלי.
מזה זמן שאני הופך בשאלה למה הקבוצות האסלאמיות הקיצוניות עדיין לא פנו לכיוון "הטרור הקר". יש דרכים אחרות לפגוע ב"שטן" (ארה"ב) שאינן בכוח האש. במיוחד בתקופה הנוכחית שבה הדולר הוא בועת נייר שכל העולם תקוע איתה והכול כל-כך רגיש וכולם הולכים על ביצים - מספיקה סיכה קטנה שתיתקע בבלון ותעשה בום גדול.
עכשיו תסתכלו בגרפים הבאים:
[attachment=1:3b8sfj48]121-12-2010-13.09.13.jpg[/attachment:3b8sfj48]
[attachment=0:3b8sfj48]121-12-2010-13.17.38.jpg[/attachment:3b8sfj48]
אלה הם הזהב והכסף בשנה האחרונה. אני לא מנתח טכני אבל אני יודע לזהות קו ישר.
הזהב התחיל את הטיפוס הליניארי בתחילת אוגוסט ובאמצע נובמבר חטף "מכה בראש".
הכסף התחיל את הטיפוס שלו לקראת סוף אוגוסט ונראה שהוא ממשיך בו עד היום.
איך הכול מתחבר?
אם תשוטטו בארכיב האתר תמצאו פוסט שפרסמתי ב-6.4.10 הנוגע למניפולציות במחירי הזהב והכסף המבוצעים ע"י בנקי-העל JP Morgan ו-HSBC ע"י מכירת שורטים שאינם מגובים במתכת אמיתית – naked shorts
http://www.s-maof.com/Forum/viewtopic.php?f=93&t=8230
הנושא כבר הפך למוכר מאוד בתקשורת המשנית, פחות בראשית. ה-CFTC (הראשות לפיקוח על סחורות בארה"ב) הראתה סימנים שהיא מכירה בנושא ומתכוונת לפעול אך הסיכוי לכך קלוש.
לאחרונה מקס קייזר יצא בקמפיין Max Keiser: Crash JP Morgan - Buy Silver
http://www.youtube.com/watch?v=QCM7r...layer_embedded
שההיגיון מאחוריו אומר: שוק הכסף הוא לא גדול ומספיקה קנייה עיקשת של הסחורה האמיתית, ולא חוזי נייר, על מנת להעלות את מחירו ולגרום לבנק להיתקע עם השורטים המסיביים שלו.
ומה אם מישהו חשב על זה קודם? מה אם מישהו עם ממון (חסרים כאלה?) מרוקן בעקביות את המחסנים מהמתכת ובכך גורם לעלייה במחירו ול- too big to fail JP Morgan לכאב ראש עצום?
בחזרה למה שאמרתי לפני ימים אחדים – הדרך המהירה להוריד את מחירי המתכות היא ע"י טלטלה בשוק. לי נראה שהפוזיציה הנכונה בימים אלו היא לונג מתכות, שורט מניות.
אשמח לשמוע דעות אחרות.
להוסיף למה שכתבתי למעלה, הנה גרף מחירי הנחושת בשנה האחרונה:
[attachment=0:91bpid48]122-12-2010-10.16.09.jpg[/attachment:91bpid48]
הדמיון לזהב והכסף ניכר.
יותר מכך, הדיווחים אומרים שגוף בודד מחזיק היום כ-80% ממלאי הנחושת בשוק!!!
לינק
השמועות הלא מבוססות אומרות שהמחזיק הוא לא אחר מ-JP Morgan עצמו שקונה את המתכת כגידור בפני השורטים על הכסף. הדמיון בין העליות הלינאריות גורם לי להמר דווקא שגוף זהה אחראי לכולם.
שלום
טוב שהעלת את הגרף הזה.ממש מתאים לתאוריה שלי על הנפט תבנית מאוד דומה.
רק יש קצת בעיות .
המלך הסעודי -נעלם בבית חולים בניורק.
ומחר יש תרגיל גדול של הד.קוראיה על גבול הצפונית.
מה שיכול להקפיץ את מחירי הנפט ללא כל ניעור.
אך בגרף שהבאת .
רואים משולש שוורי שפרץ ואחר כך תיקן (ניער)= החלפת ידים חלשות
ואז המשיך לתוך "התחיבות" שלו.
ועוד משהו תן הסבר ל--"בחזרה למה שאמרתי לפני ימים אחדים – הדרך המהירה להוריד את מחירי המתכות היא ע"י טלטלה בשוק. לי נראה שהפוזיציה הנכונה בימים אלו היא לונג מתכות, שורט מניות."
תודה ויום טוב
שלום חברים,
להזכירכם, באם רצונכם לסחור דרך חברה העוסקת בסחורות ואינה פועלת כעושה שוק
אתם מוזמנים להירשם ללא כל התחייבות בלינק המצורף לחברת פינקסו, לשוחח עם אחד ממנהליה
ולהתרשם מפועלה.
http://www.finexo.co.il/minisites/Stock ... aign=smaof
המון בהצלחה,
ברגע של אי וודאות בשווקים וירידה במדדי המניות, להבחנתי בד"כ גם הסחורות מקבלות "ניעור" (שאחריו מטפסות לגבהים חדשים) והאג"ח האמריקאי זוכה לביקושים. לפיכך, "טלטול" השוק יוריד שתי ציפורים במכה אחת.ציטוט:
פורסם במקור על ידי bpy
אך אני חושב שהשימוש בכלי כזה יהיה רק במצב אין ברירה ואני לא בטוח שאנו שם (עדיין).
למי שתהה איך הולכת להתחיל/להראות קריסה, מומלץ לקרוא כאן: לינק.
בגדול, בשנה האחרונה יש מגמה של בריחת כספים מהבנקים האירים. זה רק עניין של זמן עד שהאזרחים האירים יבינו שהממשלה שלהם לא יכולה להבטיח את החסכונות שלהם במקרה של קריסת בנק וירוצו בהמוניהם למשוך את הכספים ולהפקידם בבנקים מחוץ לאירלנד. אחרי קריסת הבנק הראשון התופעה תתפשט כהרף עין לפורטוגל, יוון, ספרד...
זאת ועוד, התרחיש שתיארתי למעלה (משיכה המונית של כספים) יכול להתרחש בכל רגע. סטיות התקן הנמוכות, מדדי השווקים ששוברים שיאים והכתבות שממליצות על המניות החמות ל-2011 - הכל אשליה של רגיעה. מתחת לפני השטח הכל גועש. זה לא פוסל את האפשרות ש-2011 תהיה שנת שוורים אך צריך לקחת בחשבון שהכל יכול להתהפך מהר מאוד בלי שתדעו מאיפה זה בא.
ברגע זה תשואת אג"ח 10 שנים של יוון עברה את ה-12%
http://www.bloomberg.com/apps/quote?ticker=GGGB10YR:IND
אירלנד מרחק יריקה מ-9%
http://www.bloomberg.com/apps/quote?ticker=GIGB10YR:IND
הדולר והאירו מתחרים על תואר המטבע המסוכן. אינדקס הדולר, המשמש כנקודת התייחסות לגבי חוזק הדולר האמריקאי, מראה התחזקות מסויימת (האינדקס מורכב מכ-50% אירו) ונראה שהאירו מוביל כרגע בתחרות. אך רק השוואה בין האירו למטבע השוויצרי מראה עד כמה קשה מצבם של שני המטבעות ה"חזקים" בעולם:
[attachment=0:3cycl56j]122-12-2010-22.58.01.jpg[/attachment:3cycl56j]
- אחנתון, אני מסכים איתך, כי המדדים הגלובליים שוברים שיאים, ולמרות זאת כותבים הכתבים על מניות חמות ולוהטות לשנת 2011, וזה למרות שהם מודעים לכך שהעדר באשליה של רגיעה, כי מתחת לפני השטח הכל רועש וגועש, אז האם המשחק מכור?ציטוט:
פורסם במקור על ידי אחנתון
- כן, המשחק מכור, וזה בגלל נתוני התמ"ג המאכזבים של אתמול, כי הערכות מוקדמות ניבאו (הנבואה לשוטים) על קצב צמיחה של 3%, ולמרות זאת לא ירדה וול סטריט.
- המשחק מכור, וזה בגלל נתוני מכירות הבתים המאכזבים של אתמול, אשר הציגו עלייה מתונה מהתחזיות המוקדמות, ומסתבר לפי הנתונים כי שוק הדיור ממשיך לסבול מחולשתו המתמשכת, וזה בנוסף לשיעורי אבטלה גבוהים, ולמרות זאת לא ירדה וול סטריט.
המשחק מכור, כי מיום שני, 12 ליולי, ועד היום, ההתאוששות איטית בכלכלות האמריקנית והאירופית, ולמרות זאת התבססה וול סטריט על כל פלטפורמה, וזאת כדי לקפוץ לפלטפורמה גבוהה יותר, אז האם זה גם מה שיקרה שם בשבוע האחרון של השנה? בגלל שברננקה חייב להצליח? או לחילופין, האם יתחיל התיקון ביום שני הזה? תודה
ססי, המשחק מכור אך יש כבר מי שממתכונן ליום שאחרי. הנה כתבה מלפני יומיים ב-Wall Street Journal
Trader Holds $3 Billion of Copper in London
נראה שמישהו משתלט על שוק הסחורות. בדקתי את תבנית המחירים של סחורות נוספות ומצאתי רבות שמראות נסיקה לינארית של עשרות אחוזים שהתחילה באוגוסט השנה, כגון: נפט, תירס, פלאדיום, סויה, כותנה ועוד.ציטוט:
[rtl:2z9133ge]Single traders also own large holdings of other metals. One trader holds as much as 90% of the exchange's aluminum stocks. In the nickel, zinc and aluminum alloy markets, single traders own between 50% and 80% of those metals, and one firm has 40%-50% of the LME's tin stockpiles.[/rtl:2z9133ge]
בוקר טוב,ציטוט:
פורסם במקור על ידי אחנתון
ננסה לחשוב ביחד, מה הם יעשו עם זה, בהנחה שזה נכון.
אחנתון, בהנחה שהנתונים הללו נכונים זה נראה "שהכוחות העמוקים" בכלכלה העולמית נערכו זה מכבר. כעת כאשר הידיעות יוצאות החוצה זה כנראה האות להתחלת המהלך הבא.
אבל לא ברור לי מה אמור להיות המהלך הבא על פי ההנחות הללו.
1. אם תהיה התאוששות כלכלית , צמיחה גלובלית אמיתית, אז שווקי המניות יעלו וכן מחירי הסחורות יעלו.
2. אם תהיה האטה, מיתון אז מחירי הסחורות ירדו יחד עם שווקי המניות.
3. המצב היחיד שאני יכול לחשוב עליו שכדאי להחזיק מתכות , זו אנפלציה משתוללת.
אגב , כיצד יכול להיווצר מצב כזה שמשקיע יחיד יחזיק מחצית מהמשאבים העולמים של מתכת מסוימת ?
מה כל השחקנים האחרים נרדמו בשמירה?