אתמול שווקו קולים 1130 1140
אני מניח שגם היום אבל את זה נראה רק ביום א
בכל אופן אני חושב ש1170 בטוח בטח עם הגנה צמודה
Printable View
אתמול שווקו קולים 1130 1140
אני מניח שגם היום אבל את זה נראה רק ביום א
בכל אופן אני חושב ש1170 בטוח בטח עם הגנה צמודה
היום היה יום טוב לסגירת רגל הפוט לחלוטין בעלות של 5 שח
ופתיחת רגל קול ב 1170\1210 סולידי לחלוטין
הביטחון שלי ב1170 נובע משלוש סיבות:
1. יש עוד 3 שבועות לפקיעה. אנחנו עוד נראה את הקולים נחתכים חזק, ולא פעם אחת עד, כך שניתן יהיה לסגור. אנחנו הרי בשוק תנודתי.
2. מפת הפוזיציות. למרות שעוד מוקדם, מסתמן גבול עליון ברור ב1160 (אני חושב שהרבה למטה מזה, אם כי לא יודע להסיק רק עפ"י המפה מהו הגבול העליון האמיתי).
נכון לעכשיו, 1170 הוא הקול היחיד שבו סוגרים פוזיציות. בכל שאר הקולים מגדילים כתיבות, במיוחד 1110-1140, עלייה של 10-18% בכמות הכתיבות.
3. לדעתי אנחנו עדיין ללא ספק בשוק יורד. לא רואה עלייה מונוטונית של קרוב ל7%.
ואל תשכחו שאנחנו בישראל - לא חסרות חדשות שמורידות את הבורסה.מספיק שנטביע 'בטעות' את הספינה האירית שמתקרבת ותהיה ירידה משמעותית.
סגרתי היום 25% מהפוטים שלי. כמו שאני לא פותח יותר בקיצוניות, ככה אני גם לא סוגר יותר בקיצוניות.
מסכים עם הערכות כל קודמי. יום אחד של אופוריה לא אומר שום דבר. מי שמושך למעלה היום זה מניות אנרגיה, על הכנסות שיגיעו עוד 6 שנים. נו באמת...
יש עוד מלא בלגאנים בדרך. ועוד אוניה שצריכה להגיע ביום שבת אולי (אולי סוף סוף ינהגו קצת יותר בשכל. מוותר על הירידות בשביל זה. איך זה? )
בעקבות הפוש הנוסף למעלה, סגרתי עוד 25% מהפוטים. פשוט חבל היה להחזיק אותם. נמצא כרגע בפוטים ב 50% ביטחונות (למעשה פחות. אני מחשב לפי מקסימום).
מצד אחד אם פתאום יסגר איזה בנק בארופה, השווקים יתחילו לצלול.
מצד שני עם באמת ימצאו גז פי שתיים מכמות שבמתמר, אז צפויות עליות חזקות ולא משנה מה יקרה בעולם.
באמת שקשה לדעת מה יהיה עד סוף החודש.
והנה ירידת בכל העולם. נקווה שהנדנדה תמשיך כל החודש וננוד ב-1100-1070. פעםנקצור רווח מלמעלה, ופעם מלמטה...
נרשם בדיון כי "הכלל של "קידום נגד הכיוון" נראה כמו אחד מכללי הזהב שצריך יהיה למסגר (מקדמים קולים בעליות, ומקדמים פוטים בירידות)", וכולם הסכימו עימו.
מבקש לשאול למה הכוונה לקדם ?
לדוגמה - אם כתבתי CALL 1200, וקניתי 1210, והשוק עולה, למה הכוונה לקדם ?
א. האם עלי לכתוב / לקנות גבוה יותר (1210 / 1220), או נמוך יותר (1190 / 1200) ?
ב. האם מה שאני עושה בסעיף א' זה במקום הפוזיציה הישנה (לסגור את ה- 1200 / 1210), או בנוסף ?
אשמח לקבל תשובה, עם הסבר ללוגיקה שמאחוריה.
אני אסביר:ציטוט:
פורסם במקור על ידי sapunaro
ביום ראשון, קרוב לוודאי שאנחנו צפויים לירידות (כנראה שחדות). מה שאומר שמחירי הפוטים יקפצו, ומחירי הקולים ישחטו. בוא נסתכל על הקולים. אנו נראה שקולים שמכרנו פעם איבדו את ערכם, וכבר אין טעם להחזיק אותם. הקולים הבאים שיש בהם "בשר" יהיו כנראה באזור ה 1140. זאת אומרת שביצוע קידום ביום של ירידות, יביא אותנו לאזורים די נמוכים. ואז כשיגיע התיקון (ותיקונים מגיעים), נמצא עצמנו פתאום מכורים ב 1140, קרובים לסטרייק, עם אופציות יקרות מאד.
אז מה עדיף לעשות? לסגור את הצד של הקולים ולא לפתוח אותו מחדש בירידות. יש כאן סיכון מסוג "אובדן רווח". כי יושבים בקולים על הגדר. ויכולים להפסיד המשך ירידות. אז כמו שחלקנו למד על בשרו במאי, סיכון מסוג "אובדן רווח" הוא טוב בהרבה מסיכון מסוג "קירוב מטופש, הרחקה עם הפסד אמיתי וכואב".
בצד של הפוטים, בדיוק הפוך. בירידות, זה הזמן לפתוח. יש הזדמנות לקבל מחירים מצויינים על פוטים סופר רחוקים.
פסיכולוגית, זה קשה לביצוע. ביום חמישי סגרתי די הרבה פוטים. השקעתי כסף והיתרה שלי ירדה. הפיתוי לקדם ולהכניס כסף חדש הוא גדול. מה עוד שבעליות קשה לדמיין ירידות ולהפך. יש פחד שהשוק יברח כאשר נמצאים על הגדר, כולם יחגגו חוץ ממי שבחוץ.
עד שתהיה פריצה של התחום והשוק יקצור אותנו :dציטוט:
פורסם במקור על ידי dragon74
לכן חשוב להתמיד על פתיחה רחוקה ומוגנת על חשבון "הרווח" , כי אין כמו המרחק להגן על השוקת הרחוקה.
בהצלחה.
צודק לגמרי, בייחוד בצד הנמוך.
איפה אתם עומדים/תפתחו מחר עם הפוטים ?
אני מניח שכן. עוד לא החלטתי עם כמה. יש לי כרגע 50% פנויים להובלה. אולי מחר אני אפתח רק 25%. תלוי בעוצמת הירידות. לגבי המיקום, אני הולך לפי מחיר. מחפש הפרש של סביבות 80 ש"ח על שני סטרייקים.ציטוט:
פורסם במקור על ידי dragon74
מה שעוד יותר סביר זה שאם הקולים ישחקו מחר רציני, אני אסגור שם מבלי לפתוח.
אצלי ביום חמישי למזל ינסגרה רגל הפוט בעלות אפסית ולכן מחר אני אפתח אותה מחדש (50%) עם מרחק ניכר מהמדד
באיזור הקול אני מתכוון לסגור במקרה שהשחיקה תהייה מהותית (לפי הכללים)
אני מסכים שיש חשש (במיוחד בפוטים) שהמדד "יקצור אותנו" לכן צריך לשמור על מרחק סביר ובנוסף לא לרדוף אחרי המדד באיזור הקולים בימי ירידות . לטעמי עם נעמוד בכללים אזי נוכל למצות מהחודש הזה תשואה נאה
הצלחתי למכור עוד 25% מהתקציב 960-940 עם הפרש של 75 ש"ח ליחידה.
זה כמובן היה עם משחק תוך יומי. לאחר שראיתי שהירידות מתמתנות, עשיתי את ההימור הבא:
מכרתי קודם כל במחיר שוק,
נתתי הוראה לקניית ההגנה במחיר מאד נמוך. ההוראה ישבה שם רוב היום עד שתפסה. יצא שקניתי בנמוך היומי, שזה לא רע.
ההיגיון מאחורי זה: 960 די נמוך. אחרי שארה"ב ירדה כל כך הרבה, אנחנו מגיבים במתינות. לכן 960 בכלל לא מדאיג אותי. ואם קניית ההגנה לא הייתה תופסת, אז מקסימום, היה נשאר חשוף. גם לא נורא.
מסבר שכשלא עושים שטויות, שוק תנודתי זה נורא כייף...
לידיעתכם אתמול בקורס שאלתי את יוסי על גבולות שוקת חודשית.
תשובתו: 1010-1160.
ההסבר שלו: השחקנים מכוונים לגבול עליון ברור של 1120-1130 בסבירות של 99%, אך עלול להיות תיקון למעלה עד כמה שזה לא נראה סביר כרגע, ולכן בשלב זה של החודש, הוא הציע את 1160 כבטוח לגמרי.
בצד התחתון הוא הביא נתון מעניין מאוד: קיימת כמות גדולה של כ-200 מליון ש"ח בסטופלוסים על 1047.5. את הנתונים הללו הם מקבלים מתעודות הסל ודומיהן, והנתונים משתנים עם הזמן.
משמעות הדבר היא שאם (חלילה) המדד ייגע ב1047.5 - 200מ' ש"ח ייזרקו לשוק בדקה או שתיים, מה שיגרום לסטירה רצינית למטה.
יוסי אמר שהוא מתקשה מאוד לראות אותנו מגיעים ל1000 החודש ולדעתו תרחיש זה לא סביר, ועל כן הציע את 1010 כנקודה תחתונה של השוקת.
עוד טיפ חשוב שלמדנו בכתיבת שוקת חודשית (ופה אני פונה לאלה מבינינו שיש להם כבר ניסיון של כמה חודשים לפחות באופציות בכלל ובשוקת בפרט): בשבוע הראשון תמיד נעדיף להרבות בכתיבות רחוקות עם הגנה רחוקה (4-5 סטרייקים) על פני מיעוט כתיבות קרובות יותר עם הגנות קרובות, שכן האופציות שממש רחוקות נהפכות לאבק כבר לאחר שבוע, ויוצרות רווח גדול יותר לעומת אופציות קצת יותר קרובות שנשחקות לאט יותר.
ככל שיתקדם הקורס, אשתדל לכתוב כאן תובנות שרלוונטיות לשוקתירים שבינינו :)
כל הכבוד!!!!!!!!!!
תודה - תמשיך לעדכן אותנו
אני גם הייתי אתמול באותו הקורס.
יוסי אמר שבצד הפוטים הוא לא מעז לכתוב קרוב יותר מ 1030.
כך שלמרות מה שהוא אמר על גבולות השוקת, לי באופן אישי 1010 קרוב לי מדיי...
מסכים (ובפרט שהשחקנים מגדילים משמעותית כתיבות על 1010), ולכן אני לא מתכוון לכתוב 1010, אלא אני עובד על פתיחה של 980-960.
תודה gomer על העידכון. עם זאת שאני
על פי החוק האחרון (מקדמים פוטים בירידות וקולים בעליות), אני מתחיל להתקדם בצד של הפוטים. את ה 25% האחרונים שנשארו לי פתחתי ב 970-950 עם 80 ש"ח ליחידה.
עוד הערה למיקסום רווח (ביצעתי וזה עובד):
עם שאריות של ביטחונות, אני פותח חשוף מאד מאד רחוק. זה סתם כסף מתנה. יש לי יחידות חשופות שפתחתי ב 920. כל יחידה זה 40-45 ש"ח. עשיתי את זה עם 900 שהתאדו בעליות של יום חמישי.
עם כל כמה שיוסי הפחיד אותנו בכתיבות חשופות בקורס א' -
בקורס ב' הוא "מגמיש" את הכללים, ובעיקרון בעד כתיבות חשופות (אבל הכי רחוקות שניתן להעלות על הדעת!) כי ברוב הפעמים זה באמת כסף על הרצפה. ניתן גם, כפי שכתבתי, להגן במרחק רב למי שרוצה.
אני גם מתכוון לאסוף כמה 920 ולקוות לשחיקה מהירה.
אני רוצה להעמיד דברים על דיוקם (כן גם אני הייתי בקורס אתמול )
יוסי אמר שאפשר /רצוי למכור ברחוקים עם הגנות רחוקות - לא חשוף לגמרי. והוא נתן דוגמא מתחילת חודש שעבר - למכור 900 (ב 150 שח) עם הגנה ב 850 (ב30 שח)
דמי כיס,
אם הבנתי נכון אתה מנצל כעת 100% מהבטחונות שלך בצד של הפוטים??
ד.
ובכל זאת אני מסכים עם כתיבה חשופה כשהיא ככ רחוקה. אין הרבה משמעות להגנה במרחק כזה גדול, למעט תופעה של ברבור שחור, אז ההגנות יקטינו את הנזק.ציטוט:
פורסם במקור על ידי Danielp
אבל במדינה המשוגעת שלנו, כשבמלחמות הבורסה עולה וכשיש משט עקוב מדם לבורסה לא ממש אכפת - אני לא דואג מדי. גם ככה לא מדובר על עשרות יחידות חשופות אלא על בודדות בשביל עוד כמה שקלים בכיס.
נראה לי שכתיבה חשופה מאאאאאאוד רחוקה אפשרית בצד הקולים ובצד הפוטים עדיף לעבוד עם הגנה גם אם מרוחקת. הדוגמא עם פוט 900 אינה טובה מפני שכאשר הוא עלה 150 לא היה פוט 850 (גם עכשיו פוט הכי נמוך הוא 860). אז היחיד שהיה זמין בסטרייק קטן מ-900 היה פוט 890 (אך ההפרש במחיר מפוט 900 עשה אותו לא כ"כ אטרקטיבי)ציטוט:
פורסם במקור על ידי gomer
אהלן חברים,
שאלה לגבי קידום של רגל, ממה שקראתי שחקן ממליץ לקדם רגל רק אם הכתיבה נשחקה ביותר מ 50%, לפני שבוע פתחתי שוקת מוגנת סטרייק 1 בין 1180 ל- 960. רגל ה call נשחקה לי 60% ואני חושב שהגיע הזמן לקדם אותה.
לאור המגדלים הענקים חשבתי לפתוח את ההגנה ל 2 סטרייקים(כמו ששחקן עשה באשכול ניהול שוקת החודשי). השאלה היא, אחרי שאני סוגר את 1180 האם להשאיר את ההגנה שיש לי ב 1190 ולכתוב 1170 או לסגור לגמרי את הרגל ולקדם 2 סטרייקים בין 1160 ל 1180
שתי האופציות טובות, ההבדל הוא בתקבול ובעמלות.
מבחינת ביטחון, גם 1160 וגם 1170 נראים מאוד בטוחים החודש.
הבחירה לחלוטין שלך.
תודה gomer,ציטוט:
פורסם במקור על ידי gomer
אך האם הנחת היסוד שלי נכונה בניהול שוקת, בעקבות המגדלים אפשר לפתוח את ההגנה ?
ניצלתי את הירידות היום לכתוב כמה 920 חשופים, ואת העליות היום לפתיחה נוספת של החלק העליון.
השוקת הפכה למעט מבולגנת וזהו מצבי כרגע (האחוזים = אחוז השימוש בבטחונות)
פוטים:
980-960, 12%
950-940, 28%
920 חשוף, 20%
קולים:
1140-1150, 12%
1170-1190, 37%
סה"כ רווח נכון לעכשיו: 7% בשימוש 60% מהבטחונות. אני גם מחשב לפי מקסימום הבטחונות האפשריים, ולא את הדרישה הנוכחית שנמוכה משמעותית כרגע.
כשהתחלתי להתעסק עם שוקת, די פחדתי מלהיות כתוב עם הגנה במרחק 2 סטרייקים.ציטוט:
פורסם במקור על ידי ofiry
היום אני מרגיש הרבה יותר רגוע עם זה, ובפרט כשמדובר בצד של הקולים.
לעניות דעתי אין שום בעיה עם זה, והנחות היסוד שלך - נכון לעכשיו - נראות נכונות.
כן נכון (אם מחשבים לפי מקסימום).ציטוט:
פורסם במקור על ידי david5
אבל קידמתי רק 25% היום כשהיינו בשיא הירידות. 75% נמצאים עדיין לא מקודמים.
בנוסף בשיא העליות היום קידמתי 33% ל 1150 מוגן 1180.
ועכשיו התוכנית היא להשאיר ככה לשחיקה. אם תהיה תנועה חדה לאחד הכיוונים, לסגור את הצד שנשחק.
סיכום שלי כרגע. בצד של הפוטים:
25% ב 970 מוגן 950
75% ב 960 מוגן 940.
עוד יחידות חשופות ב 920.
בצד של הקולים:
33% 1150 מוגן 1180
66% 1170 מוגן 1200
אין יחידות חשופות.
נימוקים:
לא רואה שום שמחה שתעלה אותנו לאזור ה 1150 (6.4% למעלה). מקבל את דברי שחקן בעניין ב 100%. מהצד התחתון, ירידה של 10% שבועיים וחצי לפקיעה זה מאד קיצוני.
סה"כ רווח בפקיעה נכון לעכשיו, קרוב ל 10% (לפני מס).
אוקיי, תודה. מחר אני אכתוב 1170 ואסגור את ה 1180, נחסוך בעמלות :)
ראיתי שהרבה אנשים כאן פותחים שוקת "מדורגת", מס' רגליים בצד ה Call
וה Put. מה ההיגיון של זה?
לפעמים אנחנו לא מחכים לסגירת רגל מסויימת ופותחים כבר רגל נוספת מעליה / מתחתיה.
ניתן לנצל תנועה מסויימת (נניח למטה) לפתיחה של פוטים קרובים יותר בתקבול גבוה, מתוך הנחה ומטרה לסגור את הרגל הזו ברווח כשיתאפשר (כשהמדד יעלה מקרה הזה).
אם פתחתי עם חלק מהכסף בתחילת החודש ועדיין יש לי כסף פנוי מעדיף לפתוח רגל חדשה במיקום יותר 'מדויק' במקום להזיז את המקורית.ציטוט:
פורסם במקור על ידי ofiry
- גם חוסך עמלות והתעסקויות
- יכול לנצל תנודות ולפתוח רגליים חדשות בלי למכור את הקודמות
- אם הרגל המקורית ממש רחוקה ואפשר להישאר איתה לפקיעה אני חושב שהרווח ממנה יהיה גדול יותר בפקיעה מאשר בסגירה שלה - תקנו אותי אם אני טועה
- בכל מקרה בס"ת גבוהה כ"כ מעדיף להשאר רחוק ולא להתקרב
אין ספק שהדישדוש היום מפתיע אותי קצת. הייתי מוכן לירידות.
לא שאני מתלונן. ממש לא. דישדוש תמיד טוב לבריאות.
ניצלתי את העליות שהיו היום, לקרובון באזור הקולים. עוד 1150 נכתבו על חשבון 1170, שכבר איבד כל טעם. כרגע נמצא ב 66% ב 1150, 16% ב 1170, ויש ביטחונות פנויים שיאפשרו להזיז את 1170 ל 1150 בלי להזיז את ההגנה.
ניסיתי לסגור קצת פוטים בבוקר, בזמן העליות אבל לא תפס. מצד שני הירידות עדיין לא מספיק חדות על מנת לעשות תזוזת בצד של הפוטים. לכן שישאר ככה כרגע.
חברים שלום,
משהו יודע מה הגבולות לשוקת המומלצת ע"י שחקן?
הוא לא פירט, אבל ציין 1130 כגבול שחקנים עליון -> הייתי לוקח כמה סטרייקים עוד למעלה כשולי ביטחון.
למטה ניתן לראות שאין איזה מגדל משמעותי - כולם נזהרים.
שמקן אמר 1120 גבול עליון. אני אישית עוד מפחד על 1150
מתוך הצ'ט:
שחקן מעוף: 1120 גבול עליון אבי