-
Re: שוקת רחבה פברואר - דיונים ופרשנויות
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
ציטוט:
פורסם במקור על ידי danfrog1
דמי כיס,
התקדמות ל 1200 זה בסה"כ מרחק של 5.7% משער הסגירה של יום חמישי כשיש עוד שלושה שבועות לפקיעה.
אני בעצמי חשבתי על הצעד הזה אבל לא בצעתי, אני חושב שהגדרנו 9% כמרחק האופטימלי כשיש עוד 3 שבועות.
תוכל בבקשה לשתף אותנו בשיקולים להזזה ל 1200?
בתודה מראש,
דן
השיקולים הם אלו:
-קודם כל, הגדרתי לעצמי גבול שאני מוכן להקריב אם זה לא יצליח. הגדרתי מתי אני נחלץ. לאחר שהגדרתי את ההפסד, אני יכול להמשיך.
-הערכתי שאנחנו בתקופת דישדוש. אני חושב שתקופת העליות הגדולות מאחורינו. גם האופטימיים שבפרשנים מדברים על עליה של עד 15% לכל 2010 ואני נוטה להסכים. כאשר המדד התקדם לכיוון 1180, היו ימי תיקון בת"א שהיו מנותקים מהעולם.
-השווקים בכל העולם נתקעו (נכון ליום חמישי) במקום.
-מתבצעות כתיבות אוכפים של השחקנים באזור 1120-1130. זאת אומרת הם מוגנים עד 1180 לכל היותר.
-יחסי P/C תקועים ומראים על סימטריה בהערכות לעליות וירידות. או במילים אחרות, דישדוש.
-מבט במפת הפוזיציות מראה שהגבול יהיה קטן מ 1200.
-למדתי משחקן, שיש צורך בצעד "אמיץ" על מנת שיכנס כסף ממשי. שחקן עשה את אותו הדבר בשוקת שלו בחודש שעבר, כאשר התקדם ל 1210, שהיו בסך הכל 6 סטרייקים מעל המדד. הוא עשה את זה כאשר הבשילו התנאים, והיה יכול לתת הערכה לגבי כיוון השוק.
ושוב אני אומר, כל זה תקף רק לאחר שהגדרתי לעצמי כמה אני מוכן להקריב אם זה לא יצליח.
דמ"כ - את 1200 הגנת? לפי התאוריה שלך (שאני נוטה להסכים אתה), לא קונים הגנות בשלבים מוקדמיש של החודש (ואנחנו בשלב יחסית מוקדם). מצד שני, נראה לי שהתקרבות כזאת למדד (גם אם זה בגדר סיכון מחושב) מצריכה הגנה. אם הגנת, איזה מחירים הצלחת לקבל?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי chizhk
דמ"כ - את 1200 הגנת? לפי התאוריה שלך (שאני נוטה להסכים אתה), לא קונים הגנות בשלבים מוקדמיש של החודש (ואנחנו בשלב יחסית מוקדם). מצד שני, נראה לי שהתקרבות כזאת למדד (גם אם זה בגדר סיכון מחושב) מצריכה הגנה. אם הגנת, איזה מחירים הצלחת לקבל?
כן. למעלה מוגן (במרחק שלושה סטרייקים). וזאת משתי סיבות:
-האופציות למעלה דורשות באופן טבעי ביטחונות גדולים.
-המרווחים למעלה גדולים מאד, והרבה יותר יעיל מבחינת ניצולת הכסף לעבוד מוגן ולמכור יותר יחידות.
-
בסוף השבוע הזה וביום ראשון נוכחנו לראות את יתרונות השוקת הרחבה.....
-
יש לי שאלה לגבי ההסבר של שחקן לאופן ניהול שוקת רחבה.
אשמח אם שחקן יגיב, אבל גם אם לא, כל אחד אחר מוזמן להביע את דעתו:
שחקן נתן מספר קירטריונים למצבים בהם נגלגל אחורה ב 2 סטרייקים את המרווח שנפגע.
השאלה שלי, האם הוא גם אומר להכפיל כמויות?
חיפשתי שוב בהסבר שלו ונראה שהוא מתכוון רק לגלגל אחורה, עם אותם כמויות - מעין בליעת הפסד מהגלגול אבל לא להגדיל כמויות.
האם הבנתי נכון?
תודה,
נעם.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי noam_a
יש לי שאלה לגבי ההסבר של שחקן לאופן ניהול שוקת רחבה.
אשמח אם שחקן יגיב, אבל גם אם לא, כל אחד אחר מוזמן להביע את דעתו:
שחקן נתן מספר קירטריונים למצבים בהם נגלגל אחורה ב 2 סטרייקים את המרווח שנפגע.
השאלה שלי, האם הוא גם אומר להכפיל כמויות?
חיפשתי שוב בהסבר שלו ונראה שהוא מתכוון רק לגלגל אחורה, עם אותם כמויות - מעין בליעת הפסד מהגלגול אבל לא להגדיל כמויות.
האם הבנתי נכון?
תודה,
נעם.
אני אגיד את דעתי על הכפלת כמויות סטנדרטית, ולמה אין בה שום היגיון:
קודם כל, מה היא הכפלת כמות? אנו קונים חזרה אופציה שהפכה יקרה, ומוכרים כמות כפולה של אופציה זולה יותר ורחוקה יותר, וכך שומרים למעשה על אותה הכנסה. על מנת שיהיה אפשר לעשות זאת, צריך לשים ביטחונות בצד. ביטחונות שלא משתמשים בהם.
אבל רגע! אם שמנו ביטחונות בצד, הרי זה אומר שבעצם, בזמן הקמת השוקת, יכולנו כבר מראש ללכת יותר רחוק ולבצע בכמות כפולה. וזאת מבלי להיות בלחץ ובתנאים הרבה יותר טובים. אז למה חיכינו לרגע שנהיה בלחץ?
ומצד שני, אם לא נוצרו תנאים שדרשו הכפלת כמויות, הרי שהשכבנו בצד ביטחונות לא מנוצלים ולא מיקסמנו את הרווח שיכול להיות מהכסף שלנו.
לכן לדעתי, כל עניין הכפלת הכמויות אינו הגיוני. כפי שאני רואה את הדברים, והדברים אמורים עבור שוקת רחבה בלבד, נכון להשתמש בביטחונות באופן המקסימלי. לבנות את השוקת רחבה מספיק מראש ולא להכנס למצוקה ולפעולות חרום. הרחקה תתבצע אם למרות כל הזהירות שלנו, הרגל שלנו התקרבה באופן שדורש מאיתנו להרחיק אותה, וזאת עם השלמה שפעולה זו תקטין את הרווח.
-
בעיקרון אני מסכים אתך לגבי עקרון ההכפלה. מה גם שהיא אמורה להיות מבוצעת בעת תנועה חריפה מאוד ואז מה הטעם להשיע כפול בטחונות וכפול סיכון רק כדי להתרחק סטרייק אחד.
אבל כאשר אנו בתחילת החודש ההפרש בין סטרייק אחד למישנהו אינו כפול אלא בסטרייקים רחוקים יגיע כדי 30-40% וילך ויעלה עם ההתקרבות לפקיעה. לכן בעת הכפלה אחורה יהיה לך תקבול חיובי! יכול להיות שבמקרה כזה לא תבצע הכפלה אלא כפול 1.5 או משהו כזה.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי leayael
בעיקרון אני מסכים אתך לגבי עקרון ההכפלה. מה גם שהיא אמורה להיות מבוצעת בעת תנועה חריפה מאוד ואז מה הטעם להשיע כפול בטחונות וכפול סיכון רק כדי להתרחק סטרייק אחד.
אבל כאשר אנו בתחילת החודש ההפרש בין סטרייק אחד למישנהו אינו כפול אלא בסטרייקים רחוקים יגיע כדי 30-40% וילך ויעלה עם ההתקרבות לפקיעה. לכן בעת הכפלה אחורה יהיה לך תקבול חיובי! יכול להיות שבמקרה כזה לא תבצע הכפלה אלא כפול 1.5 או משהו כזה.
נכון מאד. זה בדיוק מה שהתכוונתי כשכתבתי שאפשר היה לעשות את ההכפלה בתנאים הרבה יותר טובים.
כמובן שבאופן מעשי, נכנסות לעניין העמלות, והן משנות את נקודת האיזון.
-
דמי כיס.
אתה חושב שמונחים של מי שכותב רחוק ללא הגנות. אם תחשוב במונחים של מי שגם קונה הגנות (במרחק סטרייק או מקסיומם שניים), יסתבר לך שלא ניתן (בסטיית התקן הנוכחית) לכתוב עם הגנה צמודה רחוק וגם להרוויח מזה.
כמובן שאם אתה כותב בלבד אתה יכול לכתוב רחוק אופציות של 5-10 ש"ח ועדיין להרוויח. מי שמתמש בהגנה צמודה חייב דלתא (הפרש בין מחיר מכירה למחיר הקנייה של ההגנה) של לפחות 20 ש"ח כדי שהעמלות לא יאכלו אותו. לכן בפועל, לא ניתן להנות מכל העולמות (גם לכתוב רחוק, גם לקנות הגנה וגם לקבל דלתא טובה).
המסקנה שלי - מי שעובד עם הגנות צמודות, כפי שמומלץ לעשות, לא יכול להרשות לעצמו לא להשאיר בטחונות לתיקונים, קרי לא להשתמש בכל הבטחונות שלו ולהשאיר קצת לתיקונים.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gsk
דמי כיס.
אתה חושב שמונחים של מי שכותב רחוק ללא הגנות. אם תחשוב במונחים של מי שגם קונה הגנות (במרחק סטרייק או מקסיומם שניים), יסתבר לך שלא ניתן (בסטיית התקן הנוכחית) לכתוב עם הגנה צמודה רחוק וגם להרוויח מזה.
כמובן שאם אתה כותב בלבד אתה יכול לכתוב רחוק אופציות של 5-10 ש"ח ועדיין להרוויח. מי שמתמש בהגנה צמודה חייב דלתא (הפרש בין מחיר מכירה למחיר הקנייה של ההגנה) של לפחות 20 ש"ח כדי שהעמלות לא יאכלו אותו. לכן בפועל, לא ניתן להנות מכל העולמות (גם לכתוב רחוק, גם לקנות הגנה וגם לקבל דלתא טובה).
המסקנה שלי - מי שעובד עם הגנות צמודות, כפי שמומלץ לעשות, לא יכול להרשות לעצמו לא להשאיר בטחונות לתיקונים, קרי לא להשתמש בכל הבטחונות שלו ולהשאיר קצת לתיקונים.
לא מסכים איתך. בוא ניקח דוגמא מספרית.
נניח שהחלטת למכור היום P1030, (שזה דבר סביר מאד לעשות היום). והחלטת להגן במרחק 2 סטרייקים. יש לך הפרש של 50 ש"ח, שזה יפה ומכובד. אבל P1030 מפחיד קצת, אז אתה משתמש בחצי מהביטחונות כי אולי תצטרך להרחיק ולהכפיל.
אבל רגע. בוא תרחיק ותכפיל מראש אם יש לך אפשרות. אם במקום זה תקנה P1020 ותגן ב P1000, אז תכניס 30 ש"ח לשוקת כפול 2 זה נותן 60 ש"ח.
אז מה היה הטעם ללכת על P1030? לך ישר על P1020.
וצריך לזכור שככל שהחודש מתקדם, ההפרשים מגיעים למצב שירידה בסטרייק והכפלה, כבר לא מספיקים.
-
ציטוט:
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gsk
דמי כיס.
לא מסכים איתך. בוא ניקח דוגמא מספרית.
נניח שהחלטת למכור היום P1030, (שזה דבר סביר מאד לעשות היום). והחלטת להגן במרחק 2 סטרייקים. יש לך הפרש של 50 ש"ח, שזה יפה ומכובד. אבל P1030 מפחיד קצת, אז אתה משתמש בחצי מהביטחונות כי אולי תצטרך להרחיק ולהכפיל.
אבל רגע. בוא תרחיק ותכפיל מראש אם יש לך אפשרות. אם במקום זה תקנה P1020 ותגן ב P1000, אז תכניס 30 ש"ח לשוקת כפול 2 זה נותן 60 ש"ח.
אז מה היה הטעם ללכת על P1030? לך ישר על P1020.
וצריך לזכור שככל שהחודש מתקדם, ההפרשים מגיעים למצב שירידה בסטרייק והכפלה, כבר לא מספיקים.
דמי כיס, אני חושב שהגישה שלך של כתיבה ללא הגנות וניצול מקסימאלי של בטחונות נכונה , לדעתי, אך ורק להנחת המוצא שלך שאתה חותך הפסדים מיד כאשר התנהלות השוקת הרחבה השתבשה.
לעומת זאת מי שרוצה לנקוט בגישה של ניהול אסטרטגיה , ולא חיתוך הפסדים כמוצא ראשון, חייב להותיר בטחונות רזרבים לכל מקרה לשם, ניהול האסטרטגיה.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
דמי כיס, אני חושב שהגישה שלך של כתיבה ללא הגנות וניצול מקסימאלי של בטחונות נכונה , לדעתי, אך ורק להנחת המוצא שלך שאתה חותך הפסדים מיד כאשר התנהלות השוקת הרחבה השתבשה.
לעומת זאת מי שרוצה לנקוט בגישה של ניהול אסטרטגיה , ולא חיתוך הפסדים כמוצא ראשון, חייב להותיר בטחונות רזרבים לכל מקרה לשם, ניהול האסטרטגיה.
אתה צודק. מי שרוצה לנהל את האסטרטגיה חייב להשאיר ביטחונות בצד.
אבל עכשיו בוא נשחק קצת במספרים. נניח, סתם בשביל הספורט, שמתוך כל 4 חודשים 1 מתפספס (שזה אגב אומר שמשהו בניהול השוקת לא בסדר, כי זה המון).
לפי השיטה שלי, שבה אני חותך את הרגל המפסידה, יוצא שבאותו חודש אני טוחן מים. סה"כ החודש אינו הפסד כי הרגל השניה מרוויחה. יוצא חודש שלא קרה בו כלום. זאת אומרת שעל כל 4 חודשים, יש רווח של שלושה חודשים.
עכשיו נניח שאנחנו באופן קבוע משאירים 50% מהביטחונות בצד, ובזכות זה מגיעים להצלחות של 100%. יוצא שכל 4 חודשים, 4 חודשים מצליחים. אבל רגע. 4 חודשים כאלו שקולים מבחינת הרווח ל 2 חודשים מוצלחים בשיטה המנצלת את כל הביטחונות. זאת אומרת, שבסך הכל במבט לטווח ארוך, מרוויחים פחות.
ועכשיו, נותר להתווכח האם הנחת הבסיס שאומרת שניהול האסטרטגיה יביא ל 100% הצלחה, נכונה.
אני רואה בעיה בהשארה של 50% מהמשאבים שלנו לא מנוצלים. מי שמכוון ל 10% רווח ומשתמש לצורך זה ב 50% מהכסף, מסכן עצמו הרבה יותר, מאשר מי שמכוון ל 5% רווח ומשתמש ב 100% מהכסף.
-
אבל אם השוק רץ לכיוון אחת הרגליים, ממילא הבטחונות הנדרשים עולים. כלומר, בכל מקרה אתה צריך להשאיר בטחונות. איך תדע כמה להשאיר ? אני מניח שבזחילה איטית כלפי מטה (למשל) אתה תסתדר ותגיב בזמן, אבל מה תעשה אם השוק יתן נפילה של 8% ביום ? הרי הבטחונות יזנקו בטירוף. זה לא יהיה חודש ללא הפסדים, תאמין לי...
-
sun,אופיר,
אבל מי שמעוניין לנהל את השוקת ע"פ המלצות השחקן, עדיין לא צריך לשים בטחונות בצד מכיוון שכל גלגול אחורה הוא נשאר באותה כמות - ולכן באותם בטחונות.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי dragon74
אבל אם השוק רץ לכיוון אחת הרגליים, ממילא הבטחונות הנדרשים עולים. כלומר, בכל מקרה אתה צריך להשאיר בטחונות. איך תדע כמה להשאיר ? אני מניח שבזחילה איטית כלפי מטה (למשל) אתה תסתדר ותגיב בזמן, אבל מה תעשה אם השוק יתן נפילה של 8% ביום ? הרי הבטחונות יזנקו בטירוף. זה לא יהיה חודש ללא הפסדים, תאמין לי...
ביום בו השוק יפול 8% דמי כיס רק ירויח. רגל הפוט שלו תסגר בסטופ לוס שיאפס בעצם את אווחיו משתי הרגליים (ואולי תלוי בגובה הסטופ לוס יגרום נזק קטן) מנגד הסטיה תעלה רגל הקול תמחק כמעט לחלוטין והוא יוכל לקדמה ולהרויח מצד הקולים ובנוסף להתרחק עוד 8% ויותר בפוטים שיתייקרו הרבה הן בגלל התזוזה והן בשל העליה בסטיה. בסיכומו של חודש הוא יגמור ברווח.
-
ציטוט:
sun,אופיר,
אבל מי שמעוניין לנהל את השוקת ע"פ המלצות השחקן, עדיין לא צריך לשים בטחונות בצד מכיוון שכל גלגול אחורה הוא נשאר באותה כמות - ולכן באותם בטחונות.
בשיטה של שחקן גילגול אחורה כולל בד"כ הכפלה
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי leayael
ציטוט:
sun,אופיר,
בשיטה של שחקן גילגול אחורה כולל בד"כ הכפלה
אני לא בטוח...
חיפשתי שוב אתמול ולא מצאתי שהוא גם מכפיל.
אני יודע שיוסי אומר שכדאי להכפיל. האם גם שחקן?
יום טוב לכולנו.
-
אני שוקל לפתוח שוקת עכשיו עם הגנות צמודות.
מה דעתכם על 1030 - 1190?
-
1190 אנחנו שבועיים וחצי לפקיעה זה 6% מהמדד !
גם אם הגנה צמודה זה עדיין קרוב לדעתי.
השוקת אמורה להיות רחבה.
שים לב שבחודש שעבר בגלל סטיית תקן נמוכה שחקן בחר לפתוח הגנה לא צמודה !
כמו כן מפת הפוזיציות עדיין לא מוחלטת ואין כרגע מיגדל שניתן להסתתר מאחוריו יש כתיבות די רחבות
-
ציטוט:
אני רואה בעיה בהשארה של 50% מהמשאבים שלנו לא מנוצלים. מי שמכוון ל 10% רווח ומשתמש לצורך זה ב 50% מהכסף, מסכן עצמו הרבה יותר, מאשר מי שמכוון ל 5% רווח ומשתמש ב 100% מהכסף.
[/quote]
דמי כיס,
אני מסכים איתך שצריכים להשתמש ב 100% מהכסף.
אבל כשאתה כותב חשוף, איך אתה יודע כמה סכף להשאיר על מנת לא להיכנס למינוס כשהבטחונות קופצים כתוצאה מעלייה או מירידה?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי שוקי
השוקת אמורה להיות רחבה.
כמו כן מפת הפוזיציות עדיין לא מוחלטת ואין כרגע מיגדל שניתן להסתתר מאחוריו יש כתיבות די רחבות
צודק, מה גם שהיום מתחיל ירוק. חשבתי לקרב את רגל הקול שלי לשם אבל בינתיים השוק לא זז למטה.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי שוקי
השוקת אמורה להיות רחבה.
העניין הוא שבמרחק סביר יותר, נגיד 1220 - מרחק 8.2%, כבר אין בשר.
CALL 1220 שווה 30 ש"ח....
אז לא כדאי לפתוח רגל CALL בכלל לא?
-
מבין אותך לגמר אני באותו מצב תקוע ב1230 אחרי שחיקה של 50% ורוצה להתקדם.אך לא בכל מחיר.
אתה צודק לגבי זה שאין בשר של 30 שקל בגלל זו, אני כניראה יפתח מרווח גדול יותר מהגנה אבל יכתוב רחוק יותר אולי 1210 או 1200 .בכל מקרה עדיין אני ממתין, היום יהיה דשדוש עד שלא יגיעו חדשות מחו"ל ושם אם יהיו ירידות אולי סטיית תקן תעלה טיפה ותעזור לכתיבה אם יהיו עליות אז מחירי קולים יעלו ואז גם ניתן יהיה לכתוב.
בכל מקרה לי לא משנה מה, יש בשר אין בשר בטיחות לפני הכול.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי aviade
אני שוקל לפתוח שוקת עכשיו עם הגנות צמודות.
מה דעתכם על 1030 - 1190?
אני חושב שהתחום הזה סביר לאור המצב. רק שים לב! תגדיר לעצמך קודם כל כמה אתה מוכן להפסיד, ומתי אתה נחלץ. תעשה את זה לפני שאתה בונה את השוקת, ולא אחרי.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי danfrog1
דמי כיס,
אני מסכים איתך שצריכים להשתמש ב 100% מהכסף.
אבל כשאתה כותב חשוף, איך אתה יודע כמה סכף להשאיר על מנת לא להיכנס למינוס כשהבטחונות קופצים כתוצאה מעלייה או מירידה?
אני משאיר משהו כמו 15% לצורך זה. וחוץ מזה, אני יודע מראש שאם תהיה חריגה בביטחונות, אז מקסימום אני קונה כמה אופציות זולות במרחק 5 סטרייקים לפחות, על מנת להחזיר את הביטחונות למסגרת.
אתמול למשל, דווקא הרגל העליונה שלי התקרבה לגרוד מקסימום הביטחונות באיזה שלב (כנראה בגלל שסטיות התקן עלו). אז קניתי אופציה אחת זולה ב 25 ש"ח, וזה כבר החזיר את הביטחונות לגבולות שרציתי. כמובן שאלו 25 ש"ח שילכו לפח. אבל זה לא משמעותי.
-
ציטוט:
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
אתה צודק. מי שרוצה לנהל את האסטרטגיה חייב להשאיר ביטחונות בצד.
אבל עכשיו בוא נשחק קצת במספרים. נניח, סתם בשביל הספורט, שמתוך כל 4 חודשים 1 מתפספס (שזה אגב אומר שמשהו בניהול השוקת לא בסדר, כי זה המון).
לפי השיטה שלי, שבה אני חותך את הרגל המפסידה, יוצא שבאותו חודש אני טוחן מים. סה"כ החודש אינו הפסד כי הרגל השניה מרוויחה. יוצא חודש שלא קרה בו כלום. זאת אומרת שעל כל 4 חודשים, יש רווח של שלושה חודשים.
עכשיו נניח שאנחנו באופן קבוע משאירים 50% מהביטחונות בצד, ובזכות זה מגיעים להצלחות של 100%. יוצא שכל 4 חודשים, 4 חודשים מצליחים. אבל רגע. 4 חודשים כאלו שקולים מבחינת הרווח ל 2 חודשים מוצלחים בשיטה המנצלת את כל הביטחונות. זאת אומרת, שבסך הכל במבט לטווח ארוך, מרוויחים פחות.
ועכשיו, נותר להתווכח האם הנחת הבסיס שאומרת שניהול האסטרטגיה יביא ל 100% הצלחה, נכונה.
דמי כיס, ככל שמתקדמים בחודש לקראת הפקיעה ונותרים פחות ימים אז צריך להגביר את ניצול ההון , לא חייבים כבר בתחילת החודש לסמן טווח , לרוקן את כל התחמושת ולאחר מכן לנהל את נושא הבטחונות בדרך של כיבוי שרפות. בחודשים שהסטיה תהיה בשמים מובטח לך כי ניהול הבטחונות יהיה מתיש במיוחד.
כאשר אתה כותב חשוף בתחילת החודש מבקשים 4K בטחונות מספיק שתהיה תנודה של 4-5 סטרייקים כדי להקפיץ לך את דרישת הבטחונות פי שלוש.
לעומת זאת למי שכתב מוגן לא תהיה קפיצה והוא יוכל לנהל את האסטרטגיה (ברוב המקרים רק להתבונן, למכור עוד רגלים במרווחים יפים) ולא לפעול בדרך של אילוץ.
על כן עם התקדמות החודש , התבהרות התמונה וקבלת טווח "מדוייק" יותר לפקיעה (למדנו שהשחקנים לא תמיד צולפים, אבל כנראה מסוגלים לצמצם לטווח של חמישה אחוז לכל צד) ניתן להתקרב באופן מושכל למדד בניצול גבוה הרבה יותר של בטחונות שבועיים לפני פקיעה ולהנות משחיקת טאטה מואצת ויפה , יחד עם חשיפה מינמאלית בזמן לשינויים במדד , על כן לא מדובר בהותרת הון בלתי מנוצל בצד, אלה בניהול של הכסף בצורה מיטבית לקראת הפקיעה.
על כן החשבון של רווח/הפסד צריך להעשות בפקיעה לאחר החשפות מינמאלית לסיכונים ומצד שני להנות באופן מקסימאלי מרווחים.
המפתח הינו הזמן=טאטה.
למשל החודש כיוון שלא היו ספרדים בחלק הפוטים התחתון ומצד שני התעקשתי עם עצמי לכתוב רק עם הגנות, אז במקום למכור שוקת קניתי שוקת במרווח של 15 ש"ח. כאשר השוק ירד קניתי שני סטרייקים למטה ומכרתי את החלק הקנוי, גם יצא שכתבתי בהגנה של סטרייק אחד וגם יצא שמכרתי פוטים ביום של ירידות שכולם מדמינים /מפחדים/מצפים שהנה השוק קורס.
הסיכון בכתיבה רחוקה לא שווה אם אין מרווחים ראויים. והחודש היה קושי להשיג מרווחים ראויים.
דרור
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
דמי כיס, ככל שמתקדמים בחודש לקראת הפקיעה ונותרים פחות ימים אז צריך להגביר את ניצול ההון , לא חייבים כבר בתחילת החודש לסמן טווח , לרוקן את כל התחמושת ולאחר מכן לנהל את נושא הבטחונות בדרך של כיבוי שרפות. בחודשים שהסטיה תהיה בשמים מובטח לך כי ניהול הבטחונות יהיה מתיש במיוחד.
זה נכון. אפשר להתחיל בקטן ולהתקדם עם החודש.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
כאשר אתה כותב חשוף בתחילת החודש מבקשים 4K בטחונות מספיק שתהיה תנודה של 4-5 סטרייקים כדי להקפיץ לך את דרישת הבטחונות פי שלוש.
זה מצד שני, ממש לא נכון.
עכשיו למשל, P1000 חשוף דורש 5060 ש"ח לאופציה חשופה. P1050 דורש 6800 ש"ח לאופציה חשופה. הבדל של חמישה סטרייקים, והבדל של 34%.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
לעומת זאת למי שכתב מוגן לא תהיה קפיצה והוא יוכל לנהל את האסטרטגיה (ברוב המקרים רק להתבונן, למכור עוד רגלים במרווחים יפים) ולא לפעול בדרך של אילוץ.
טוב. כאן אנחנו חוזרים לדיון על מוגן/לא מוגן.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
על כן עם התקדמות החודש , התבהרות התמונה וקבלת טווח "מדוייק" יותר לפקיעה (למדנו שהשחקנים לא תמיד צולפים, אבל כנראה מסוגלים לצמצם לטווח של חמישה אחוז לכל צד) ניתן להתקרב באופן מושכל למדד בניצול גבוה הרבה יותר של בטחונות שבועיים לפני פקיעה ולהנות משחיקת טאטה מואצת ויפה , יחד עם חשיפה מינמאלית בזמן לשינויים במדד , על כן לא מדובר בהותרת הון בלתי מנוצל בצד, אלה בניהול של הכסף בצורה מיטבית לקראת הפקיעה.
מסכים. נראה לי שלושה שבועות לפקיעה, זה הזמן להתחיל לירות בכל התותחים.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
על כן החשבון של רווח/הפסד צריך להעשות בפקיעה לאחר החשפות מינמאלית לסיכונים ומצד שני להנות באופן מקסימאלי מרווחים.
המפתח הינו הזמן=טאטה.
למשל החודש כיוון שלא היו ספרדים בחלק הפוטים התחתון ומצד שני התעקשתי עם עצמי לכתוב רק עם הגנות, אז במקום למכור שוקת קניתי שוקת במרווח של 15 ש"ח. כאשר השוק ירד קניתי שני סטרייקים למטה ומכרתי את החלק הקנוי, גם יצא שכתבתי בהגנה של סטרייק אחד וגם יצא שמכרתי פוטים ביום של ירידות שכולם מדמינים /מפחדים/מצפים שהנה השוק קורס.
בסדר. אבל הימרת על כיוון. הימרת על ירידות. כאשר אתה מהמר על כיוון וזה מצליח, זה נהדר. אבל זו לא שיטה סולידית.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
הסיכון בכתיבה רחוקה לא שווה אם אין מרווחים ראויים. והחודש היה קושי להשיג מרווחים ראויים.
דרור
-
מתוך הצ'ט היום:
(11:44) דמי כיס: שחקן, וויכוח קטן שיש לנו בשוקת. כשנתת את הכלל להרחקה, האם התכוונת שיש להכפיל כמויות? או שיש לספוג ירידה ברווח?
(11:45) שחקן מעוף: כיס כשאני מרחיק אני נאלץ להכפיל כמויות אע"פ שאני גורס שאם פתחת מספיק רחב לא תצטרך לגעת ברגל הבעייתית
(11:49) דמי כיס: שחקן, בכמה אחוז מהביטחונות צריך לדעתך להשתמש בשוקת? האם אפשר להגיע לאחוזים גבוהים?
(11:50) שחקן מעוף: כיס זו שאלה לא הוגנת .. רשמית אענה ש 40-50% אבל בפועל שוקת היא כ"כ סולידית ש..... - תסיק לבד
(11:51) דמי כיס: שחקן, התמונה ברורה.
-
דמי כיס: ראיתי תשובת שחקן:
נסיגה לאחור = הכפלות
ניצול הון= פתרון בית ספר - 40 /50 אחוז. אם אתה מנוסה, מרגיש בטוח וצברת נסיון בניהול של השוקת= נצל הכל...
בהצלחה.
מה שברור שכל מי שהולך בדרך של כתיבה ללא הגנות וניצול מקסימאלי של הון , צריך להבין שאין ארוחות חינם, חייב לנהל באופן יומי את נושא הבטחונות וחייב לכתוב לעצמו על דף גדול , סדר פעולות במקרה של תזוזות במדד תוך התייחסות למועד הפקיעה ודרך פעולה, כל זאת כאשר הוא רואה את פוט 1080 קופץ בבוקר מחמישים ש"ח למאתייים ש"ח הוא לא נלחץ והוא יודע בדיוק מה הוא עושה.
ממה שראיתי אתה כבר סגור על עצמך , וגם אם נעיר אותך באמצע הלילה אתה תדע בדיוק מה אתה הולך לעשות.
רק הצלחות....*
-
ציטוט:
מתוך הצ'ט היום:
(11:44) דמי כיס: שחקן, וויכוח קטן שיש לנו בשוקת. כשנתת את הכלל להרחקה, האם התכוונת שיש להכפיל כמויות? או שיש לספוג ירידה ברווח?
(11:45) שחקן מעוף: כיס כשאני מרחיק אני נאלץ להכפיל כמויות אע"פ שאני גורס שאם פתחת מספיק רחב לא תצטרך לגעת ברגל הבעייתית
(11:49) דמי כיס: שחקן, בכמה אחוז מהביטחונות צריך לדעתך להשתמש בשוקת? האם אפשר להגיע לאחוזים גבוהים?
(11:50) שחקן מעוף: כיס זו שאלה לא הוגנת .. רשמית אענה ש 40-50% אבל בפועל שוקת היא כ"כ סולידית ש..... - תסיק לבד
(11:51) דמי כיס: שחקן, התמונה ברורה.
תודה לשחקן על התשובה ותודה כמובן אופיר שזכרת לשאול.
-
מה לגבי המצב של ביצוע שוקת רחבה עם הגנות, אשר במהלך החודש יש בעיה לסגור ולקרב רגל רחוקה עקב דלילות מסחר/מחירים של הרגל הרחוקה?
אם אינני טועה, דמי כיס התחיל ב CALL1250 שזה ממש רחוק. האם אין חשש להישאר תקוע עם כתיבה כל כך רחוקה בהמשך החודש והקירבה לפקיעה?
האם במקרה כזו תשאירו הרגל הרחוקה ותכתבו אחת נוספת קרובה יותר (כמובן עדיןן עם שמירת מרחק בטחון מהסטרייק)?
-
אצלי כבר חודש רביעי ברציפות רגל ה put מרוויחה הרבה יותר מרגל ה call, בין השאר בגלל שאין בשר ברגל זו.
חשבתי שולי נכון יותר להתחיל לבנות את רגל ה call שבוע לפני הפקיעה כבר לחודש הבא.
אשמח לתגובות.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי pinia
מה לגבי המצב של ביצוע שוקת רחבה עם הגנות, אשר במהלך החודש יש בעיה לסגור ולקרב רגל רחוקה עקב דלילות מסחר/מחירים של הרגל הרחוקה?
אם אינני טועה, דמי כיס התחיל ב CALL1250 שזה ממש רחוק. האם אין חשש להישאר תקוע עם כתיבה כל כך רחוקה בהמשך החודש והקירבה לפקיעה?
האם במקרה כזו תשאירו הרגל הרחוקה ותכתבו אחת נוספת קרובה יותר (כמובן עדיןן עם שמירת מרחק בטחון מהסטרייק)?
בהתחלה גם אני חששתי מזה, אבל האמת הנזילות סבירה. אני הייתי כתוב בקול 1250 ומכרתי אפילו שהתעקשתי על המחירים. לדעתי אם אתה לא רוצה להתעסק בסטרייקים אזוטריים שחוץ ממך אף אחד לא חשב עליהם :) , אז לא תהיה בעיה מיוחדת. כמובן, ככל שאתה מעלה כמויות שאתה צריך לקנות/למכור וככל שאתה עקשן יותר מבחינת המחירים, אז זה יותר מסובך, אבל עדיין יש נזילות סבירה גם במרחק של 13%-15% מהמדד.
-
הבעיה הרצינית ביותר של שוקת רחבה זה (והשחקן הדגיש את זה לא פעם) השיעמום!
היום למשל פתחתי (מכרתי) עוד רגל ב C1180 עם הגנה צמודה, תרצתי את זה לעצמי כאסטרטגיה השבועית שלי כי נמנעתי מלעשות את האסטרטגיה של השחקן השבוע...
אגב אופיר, כשקובעים חוקים שבהם מרחיקים את הרגל, מתיחסים רק להכפלת המחיר כמו בחוקים שנתן לנו השחקן, או שיש שיטות נוספות...?
בברכה,
ערב טוב.
-
שאלה, בקורס ניגזרים האחרון שהועבר ע"י יוסי אלוף, הוא במפורש אמר כי לא כדאי להגיע עם השוקת לפקיעה אלא יש להשתדל לסגור את השוקת בשבוע הפקיעה.
אני לא הבנתי למה...ואשמח אם מישהו יוכל להאיר את עיני בעיניין זה...
אם השוקת מספיק רחבה אף בשבוע פקיעה (כל רגל מעל 5% מרווח מהסטרייק), ממה יש לחשוש להגיע עם שוקת כזו לפקיעה?
האם מישהו חווה כאן פקיעה שנעשה בה תנועה חדה של מעל 5% בשבוע/יום פקיעה?
אשמח לשמוע דעתכם.
-
בשוקת בה אתה מגיע 5% יומיים לפני הפקיעה ערך האופציות שלך שווה משהו בין 1-8 ש"ח ליחידה. הסיכון לתנועה של 5% תוך יומיים קטן בייחוד כלפי מעלה. אך האם כדאי לקחת סיכון בעבור רווח מזערי שכזה?? זו החלטה שלך. לדעת שחקן ויוסי אלוף עדיף לסגור. (למען הגילוי הנאות- אני לא סגרתי)
-
עדכון משטח
רגל קול זזה ל1200 עם הגנה 1220 .בהפרשים יצא 20 ש"ח.
חייב לציין קשה מאוד לקבל מחיר סביר וגם כך אחרי עמלות ישארו דמעות.
-
חברים מה קורה ?
יש תזוזה כל שהיא?
-
נכון להיום השוקט שלי בצד ה call: שליש מהכמות ב 1210 ושני שליש ב 1200
בצד put: כל הכמות ב 1030 מחר אני חושב לקדם חצי כמות ל 1050
-
אני התחלתי היום בקידום חלקי ל 1180. כן. אני יודע שזה קצת ריסקי. אני לוקח את זה בחשבון ועושה זאת במודע. הרווחתי יפה מאד עד עכשיו בצד העליון, ואני מוכן לסכן את הרווח הזה. הגנה ב 1210.
בצד התחתון קידמתי כמות קטנה ל 1050. אם הדישדוש (המבורך) ימשיך, אני אקדם עוד.
נימוקים
-מפת הפוזיציות מסמנת את התחום 1060-1170
-לדעתי, הדלק של העליות נגמר. מצד שני, השוק גם לא מזדרז לרדת. לא נוצרים היצעים, כי הציבור עדיין מאמין בעליות. התוצאה - דישדוש, שיכול להמשך עוד הרבה זמן.
-
ציטוט:
אני התחלתי היום בקידום חלקי ל 1180. כן. אני יודע שזה קצת ריסקי. אני לוקח את זה בחשבון ועושה זאת במודע. הרווחתי יפה מאד עד עכשיו בצד העליון, ואני מוכן לסכן את הרווח הזה. הגנה ב 1210.
בצד התחתון קידמתי כמות קטנה ל 1050. אם הדישדוש (המבורך) ימשיך, אני אקדם עוד.
נימוקים
-מפת הפוזיציות מסמנת את התחום 1060-1170
-לדעתי, הדלק של העליות נגמר. מצד שני, השוק גם לא מזדרז לרדת. לא נוצרים היצעים, כי הציבור עדיין מאמין בעליות. התוצאה - דישדוש, שיכול להמשך עוד הרבה זמן.
הייתי נזהר. נימוקייך ספקולטיביים. אכן המפה מראה כדעתך אולם היא דנאמית.... לא היתי מערב שיקול אמונה.
כדי לשרוד ולהרוויח לאורך זמן במעו"ף - רק הפאניקיסטים שורדם.
איציק