אם יש באפשרותך להרחיב יותר בנושא החישוב שהצגת, מה ההיגיון מאחורי חישוב זה ולמה רמת הדיוק שתוצאתו נותנת טובה יותר עבור אופציות עמוק בכסף?ציטוט:
פורסם במקור על ידי noam_a
Printable View
אם יש באפשרותך להרחיב יותר בנושא החישוב שהצגת, מה ההיגיון מאחורי חישוב זה ולמה רמת הדיוק שתוצאתו נותנת טובה יותר עבור אופציות עמוק בכסף?ציטוט:
פורסם במקור על ידי noam_a
אני אסביר כמה שאני יכול,ציטוט:
פורסם במקור על ידי omer
כשאתה מייצר קופסא, העלות צריכה להיות קרובה מאוד לגודל המרווח
למשל
אם אני קונה קול 1120 מוכר קול 1130 (מרווח עולה)
ומוכר פוט 1120 וקונה פוט 1130
העלות תהיה קרובה מאוד ל1000 ש"ח (מרווח של 10 נקודות כפול 100)
מן הסתם זה יעלה לך טיפה יותר, כי המכונות לא ייתנו לך להרויח.
בכל אופן, הבעיה העיקרית במכירת אופציה עמוקה בכסף (לשם דוגמא קול), שכבר קנית, זה שהמרווח בין ההיצע לביקוש מאוד מאוד גדולים (יכול להיות 200 ואפילו 600 ש"ח)
אז איך יודעים מה המחיר האמיתי של אותו קול עמוק בכסף?
משתמשים בקופסא:
אם כבר יש לי קול (נניח 1070) ע"מ לסגור קופסא אני אצטרך למכור את פוט 1070 (שם ההפרש בין היצע לביקוש יהיו קטנים יותר כי זו אופציה "זולה") אקנה פוט בכסף (נניח 1130) ואמכור קול 1130.
הקופסא הזו אמורה לתת לך בפקיעה 6000 ש"ח (מרווח של 60 נקודות).
לכן, אם רק אסתכל על הביקוש על פוט 1070 אחסיר את ההיצע של פוט 1130, אוסיף את הביקוש על קול 1130 ואוסיף 6000 ש"ח, הרי אקבל מחיר קרוב מאוד למחיר האמיתי של אותו קול 1070 שאנחנו מנסים להיפטר ממנו במחיר אמיתי.
הסיבה שהמחיר קרוב מאוד למציאות זה כי מחירי ההיצע והביקוש של הפוט 1070 יהיו קרובים (כי הוא מחוץ לכסף) ומחירי הקול והפוט של 1130 יהיו מאוד קרובים כי זו אופציה בכסף.
אתה יכול נניח להוריד 10 ש"ח מהמחיר הריאלי שהגעת אליו והמכונה תזהה שיש פה ארביטרז' ותסכים לקנות ממך במחיר הזה.
מקווה שהצלחתי להסביר.
נעם.
נראה לי שכדאי עכשיו להכנס לאסטרטגיה עם סטרייק אחד ימינה!
תקבול בערך 1000
מישהו? דעות?
להכנס עכשיו לאסטרטגיה עדיין טוב כי הנחות היסוד לא השתנו למיטב הבנתי.
אבל לא טוב,
משום שאם השחקן מתקן, אתה לא תדע מה לעשות, משום שאתה כבר לא באותו מצב שאנחנו נמצאים ביחד עם השחקן....
יום טוב.
אפרופו תיקון - יהיה היום ?
האסטר' נכון לכרגע בהפסד משמעותי.
אפרופו אני לא כל כך אוהב בקשר לתיקון מה הרעש אנחנו כולה סטרייק אחד ימינה + יש עוד זמןציטוט:
פורסם במקור על ידי dragon74
קשה להגדיר שאלה יחידה כ'רעש', ואפשר ללמוד הרבה גם מתיקונים פוטנציאליים.
- דראגון, דראקון? אז איפה האש והעשן? אבל אל יאוש, כי אפילו חרב חדה מונחת על צוארו של אדם אל יתיאש מן הפורענות
- וידידנו "פול וולקר" מופיע לפני וועדת הסנט לבנקים, והוא מסוגל לחלץ לנו את האסטר' מהפסד לרווח של +10%+, ולהלן תמצית הדברים מסוכנות רויטר:
Risk sentiment will be under scrutiny later when White House adviser Paul Volcker appears before the Senate Banking Committee to defend the administration's proposal to limit risk-trading by banks, which spooked investors and triggered a sell-off in equities when it was unveiled last month
According to testimony obtained by Reuters, Volcker will urge Congress to curb the risks taken by large banks to help prevent them from being treated as "too big to fail
"The market will be hoping Volker doesn't sound too aggressive on the banking and financial system, as this would further undermine risk and take equity markets lower," said RBS's Robson
- ויש עוד כתבות בקישור הבא:
http://news.google.com/news?q=volcker&r ... CB4QsQQwAw
- אז בהצלחה לכולם, תודה
וזה לשון הגמרא בבלי ברכות י, ע"א אפילו חרב חדה מונחת על צווארו של אם על ימנה עצמו מן הרחמיםציטוט:
פורסם במקור על ידי Sassi6
צודקים. כמו שנאמר במסכת אבות : "יהי ביתך בית ועד לחכמים; והוי מתאבק בעפר רגליהם, ושותה בצמא את דבריהם"
גם כאן לא מוצא חן בעיני השינוי בכתובציטוט:
פורסם במקור על ידי dragon74
יוסי בן יועזר איש צרדה אומר, יהי ביתך בית ועד לחכמים, והוי מתאבק בעפר רגליהם, והוי שותה בצמא את דבריהם (אבות א,ד)
חברים, לא נעים אך גם לא נורא....
בסה"כ אחוז מעל המדד בו פתחנו את הפוז'. סיום אדום בסטריט היום
ומחר תקבלו 1124 בחזרה, אם לא פחות.
עד שהסנופי לא חוצה את 1100 חזרה למעלה הוא עם יעד של 1030 לערך,
וזה אומר אצלנו 1100 אם לא פחות, אז להעזר בסבלנות.
חוץ מזה יש עוד הרבה מאוד זמן עד הפקיעה, יש בשר באופ' ואפשר לשפץ במקרה הצורך.
בלי לחץ, יהיה בסיידר :d
לדעתי אין תוקף למילים הללו כמו עד שהסנופי לא חוצה אל 1100 בחזרה למעלה..... כי נוצר מצב שאנחנו מנותקים מהסנופי בזמן האחרון אנחנו תלויים רק בחוזים לא משנה אם וול מסיימת 3 אחוז למטה אם החוזים ירוקים אנחנו ירוק ולמחרת אותו דבר סיימו בעוד 2 אחוז אדום אבל חוזים בבוקר ירוק אנחנו ירוק עובדה שמעולם לא היינו מעל הסנופי ורק ממתי שהורידו שעה מהבורסה עברנו אותם במהירות האור ויש כבר פער של 50 נקודות בערך לטובת הגנבים מתל אביב. נקודה למחשבהציטוט:
פורסם במקור על ידי wofer9
נכון מאד מאד. אם לא היו מורידים את השעה הזו, עוד היינו מסתובבים סביב ה 1000 במקרה הטוב.ציטוט:
פורסם במקור על ידי qjol
חבל שלא מורידים עוד כמה שעות מסחר בת"א, היינו מגיעים כבר ל1500:d :d :d
לא הבנתי מדוע היינו במדד נמוך יותר אם המסחר היה מסתיים ב- 17.30?
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
סטאטוס הפוזיציה ואינדיקטורים של השוק.
הסנופי חצה אמש את ה-1100. מה זה אומר לגבי המעוף?
יום טוב לכולם.
בסה"כ אחוז מעל המדד בו פתחנו את הפוז'. סיום אדום בסטריט היום
ומחר תקבלו 1124 בחזרה, אם לא פחות.
עד שהסנופי לא חוצה את 1100 חזרה למעלה הוא עם יעד של 1030 לערך,
וזה אומר אצלנו 1100 אם לא פחות, אז להעזר בסבלנות.
חוץ מזה יש עוד הרבה מאוד זמן עד הפקיעה, יש בשר באופ' ואפשר לשפץ במקרה הצורך.
בלי לחץ, יהיה בסיידר :d[/quote]
מה ששכחתי לציין שיום כמו היום שוול היה אתמול ירוק והחוזים אדומים אז לא מתייחסים לחוזים רק מה שהיה אתמול, אתמול היה ירוק חזק בוול אז גמרנו תל אביב ירוק :? כן חוזים או לא חוזים :?:ציטוט:
פורסם במקור על ידי qjol
בה
למה צריך לעשות התאמות אני רוצה לעשות עכשיו את האסטרטגיה של השבוע כי אם אני עושה התאמה אני מסתבך כשחקן יעשה תיקון תודה
שימו לב יום כמו היום שאתמול היה ירידות טיפה בוול היום אסיה סיימה אדום אירופה אדומה חוזים אדומים וכאן מתלבטים בין 0.23 ל 0.25 מינוס סיכום אין לנו כלום עם הסנופי ולא עם העולם ולא עם אף אחד ככתוב בתורה"ק הן עם לבדד ישכון ובגוים לא יתחשב (במדבר כג, ט)ציטוט:
פורסם במקור על ידי qjol
ביום ראשון צ'ין צ'ין צ'ין... :mrgreen:
חמסה חמסה חמסה...
בהצלחה לכולם.
גם לי יש "הרגשה" שכמה וכמה אחוזים טובים ירשמו לזכות לאסט' הזו...
(אבל לא נפתח פה, כמו שכתב קודמי:
חמסה חמסה חמסה)
שלום לכולם,
סיימתי את קורס הנגזרים לא מזמן כך שאני די חדש/טרי בנושא האופציות.
ביצעתי את האסטרטגיה של שחקן פעם אחת בלבד כדי להשתפשף :d
קחו בחשבון שתיאורטית, אני מבין את האסטרטגיה שביצע שחקן, ומבין למה כרגע - לפני שנפתח המסחר מחר - האסטרטגיה בהפסד.
אני מנסה ליישר קו עם השפה של החברים באתר ולהשתמש בכלים של כולם, אז אודה למי שיענה לי על השאלות הבאות:
1) כיוון שהבטחונות שלי היו 2987, וקיבלתי 914, אז סך עלות האסטרטגיה היא 2073 - האם נכון?
2) ביצעתי סימולציה של האסטרטגיה ב optionline; סך התקבולים שלי היה 914 ש"ח.
כאשר אני מסתכל על טאב 'מחירים' אני רואה ששווי האסטרטגיה כרגע הוא 1723- ש"ח, וסה"כ כל האסטרטגיה בהפסד של 809 ש"ח. מצורף קובץ 'מחירים_נוכחי'.
האם נכון לומר שזה היה ההפסד שלי לו הייתי סוגר את הפוזיציה במחירים הנוכחיים?
3) בהתאם ל 1 ו 2; אם הייתי סוגר את הפוזיציה במחירים אילו, אז האם נכון להגיד שהפסדתי
809 חלקי 2073, כלומר כמעט 40%?
4) אני רשום לשירות SMS של האתר, אבל ללא שום קשר, אני מנסה להבין איך אני יכול לדעת על פי הסימולטור של optionline מהו המדד שבו אני יכול להבין שאני סביב אחוז רווח מסוים.
האם הדרך לכך היא להכניס את השער בסימולטור ולראות מתי השווי בפקיעה הוא האחוז שאני רוצה?
צירפתי קובץ 'סימולציה_1107'; אילו הנתונים עבור 10% רווח כמו שאני הבנתי; הרווח יהיה כ 214 ש"ח שהם כ 10% מעלות האסטרטגיה. האם אני צודק בדרך הפעולה שלי?
אם אני צודק ובמידה שאני מבצע פעולות בצורה טלפונית, אז כאשר מדד מגיע לשער מסוים שמתאים לי לסגירת הפוזיציה, אז אני בעצם צריך לבצע את הסגירה סביב השערים בסימולטור?
5) האם באורדרנט ניתן לבצע סימולציה?
מקווה שלא חפרתי לכם יותר מדי, תודה מראש על כל העזרה,
אסף.
ראה הערותי באדוםציטוט:
פורסם במקור על ידי asafzula
תודה רבה על התשובה המהירה :)
יום א' 12:08... יש משהו שאני צריך לדעת :o ?
כן מעניין...
האמת שציפיתי לירידות יותר חדות היום.. הרבה יותר חדות.
אולי גם השחקן לא ממש בטוח מה עושים ורוצה להמתין.
לפעמים עדיף להמתין...
הסתייגות שלי לתשובה של jsk לגבי ה-optioline. נכון הוא יכול לתת הערכה וכיוון לגבי האסטרטגיה אבל אינו מעודכן ממש ואיחור של 20 דקות במחירים יכול לשנות את התמונה לחלוטין במיוחד כשמדובר ברווח פוטנציאלי של 200 ש"ח לאסטרטגיה.
המלצתי - לחשב מול האורדרנט.
בהצלחה
RED,
כשאתה אומר לחשב מול האורדרנט אתה מתכוון לחשב אונליין מול המחשב לפני שאני רוצה לסגור את הפוזיציה?
תודה, אסף.
- Bursa_Guy(=ברנש הבורסה), ועל ברנשים וחתיכות שמעת? אבל, אתה מה זה צודק, ...כי על אכזבתו של חברי לעבודה סיפרו לי בבוקר, כאשר הוא צלצל וביקש שעתיים חופש, וכבר הספקנו לאכול ארוחת בוקר כשהוא צילצל וסיפר שהוא בא לעבודה, והוא אמר: "ההר הוליד עכבר, ת"א25 לא מתרגשת מכל דרמת הירידות של חמישישי, אז חבל לו לאכול את הלב לבד בבית, והוא הגיע לעבודה
- זה היה הטריגר לנושא השיחה בעבודה, כי כולם הופתעו "מהיד הנעלמה" המחזיקה את ת"א25 כנגד כל היגיון כלכלי, והאמת שכולם ציפו לירידות יותר חדות היום, הרבה יותר חדות, וכנראה שגם "השחקן" ניחש נכון את המוזרות והאנומליה של המסחר היום, והואיל ולא כדאי לבנות אסטרטגיה הפוכה לכל היגיון כלכלי, אז הוא ממתין, אבל אצלנו בעבודה מישהו עלה על "קונספירציה" בסדר גודל עולמי, ולהלן הטיעון שלו:
- "אז בבוקר יום שני, נפתח שבוע המסחר, ובורסות אסיה הן הראשונות למסחר, ולמשקיעים שם היו יומיים לעבד ולהבין את התרסקות אירופה בחמישישי, ועכשיו מנסים הם לרבע את המעגל של "עליות השעה האחרונה" וול סטריט ביום שישי, וכולם שואלים: "האם נבלם גל הירידות? או האם היתה זו אך ורק מדרגת עצירה טכנית בלבד? "אז למה זה נוגע לנו"? שאלנו את החבר? והוא השיב:
- "מה לא הבנתם? אז אני אתן לכם את זה בכפית, כי באסיה יודעים: ת"א25 נסחרת לפנינו" ...אלה שחשבו כי וול סטריט "סימנה מינימום"? אז הם מקבלים חיזוקים מקו המגמה "התוך יומי" העולה, ואלה שחשבו על "מדרגת עצירה טכנית" בוול סטריט? הם ממשיכים להתלבט, כי למה ת"א25 לא יורדת כמצופה?
- "אז מה יש קונספירציה עולמית של "הידיים הנעלמות"? שאלנו אותו, "למה לא"? השיב ואמר: "וכי אין "מרגלים נסתרים" בין משקיעי החוץ? וכאן הוחלף הנושא בגלל ראובן שהפנה אותנו למשהו מדהים, ולהן קטע המחץ:
- ראסל נאפייר: "בשנות השבעים איבדנו עשור, נמלטי 2008 איבדו עשור - איך אפשר להצדיק השקעה לטווח ארוך?
"הטעות היא בהגדרת המושג 'טווח ארוך'. טווח ארוך זה לא שם נרדף ל'הרבה זמן', אלא משהו שמדדו אותו, והוא נמשך 17 שנים בדיוק. ב־200 שנות הבורסה, המדד היה ההשקעה הטובה ביותר בכל מקטע זמן של 17 שנים לפחות. ב־16 שנים עדיין אפשר להפסיד. זו הסיבה להמלצה להוריד את שיעור המניות בתיק ככל שהגיל עולה".
- ולהלן כתובת הקישור:
http://www.calcalist.co.il/local/articl ... 14,00.html
- אז בהצלחה לכולם, ושבוע טוב, תודה
הכנסתי תיקון/מיקסום לאסטרטגיה בראש כל עמוד.
המשך יום טוב.
שאלה למי שיש מספיק בטחונות או לחילופין אפשר לקנות פוט 1030 ב90 שקל כדאי למכור בפוזיציה יחידה של פוט 1100 ובתמורה להזיז שורט של קול 1100 לשורט קול 1110 כך מקטין חשיפה להפסד ומכניס עוד כמה שקלים אם השוק ירד במילא נסגור הפוזיציה אשמח לכל התיחסות :?:
ציטוט:
פורסם במקור על ידי oded62
שאלה לשחקן ולמנוסים בנןשא המעוף למי שיש מספיק בטחונות או לחילופין אפשר לקנות פוט 1030 ב90 שקל כדאי למכור בפוזיציה יחידה של פוט 1100 ובתמורה להזיז שורט של קול 1100 לשורט קול 1110 כך מקטין חשיפה להפסד ומכניס עוד כמה שקלים אם השוק ירד במילא נסגור הפוזיציה אשמח לכל התיחסות
עודד - כדאי לחכות לשחקן, יש כמה אפשרויות.
GSK
מה הכוונה בית ההשקעות יכול לספק סימולטור בנפרד
אתה מתכוון שיש סימולטור שנותן אוןליין את מחירי האסטרטגיה
אני עובד עם FMR אבל לא מכיר אם יש סימולטור כזה שם
האם אתה או מישהו יודעים איך בודקים בFMR את הפוזיציה אוןליין או כל סימולטור אחר שנותן אוןליין מחירים לאסטרטגיה
וזאת מכיוון שגם האתר שהעלה פה הבחור OPTIONLINE וגם הקובץ של RH נותנים לדעתי השהייה ולא מחירי אוןליין
אשמח לתגובות
5) האם באורדרנט ניתן לבצע סימולציה? לא. אבל יתכן שבית ההשקעות שלך יוכל לספק לך תוכנות סימולטור בנפרד.
מקווה שלא חפרתי לכם יותר מדי, תודה מראש על כל העזרה,
אסף.[/quote]
ראה הערותי באדום[/quote]
האמת היא שזה משהו ששמעתי מצד שלישי. לא בטוח שזה קיים. מציע לך להרים טלפון לבית ההשקעות שלך ולשאול אם יש להם יישום כזה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי rono968