-
Re: שוקת רחבה ינואר - דיונים ופרשנויות
שחקן יקר!
רשמת "לא מקרבים אופציה שעלותה גבוהה מ 50% העלות המקורית;"
האם הכוונה להפרש בין מחיר האופ' שכתבנו לאופ' שקנינו (הגנה)? שמתי לב שמחירי האופ' משתנים בחדות אך הפרשי המחיר בינהן כמעט ולא השתנו.
לדעתי, גם אם חל שינוי חד במחיר אך בהפרשי המחיר בין כתיבה להגנה אין שינוי, אין טעם בקירוב הרגליים.
אודה אם שחקן או חבר אחר יבהיר את הנקודה.
איתי
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי itayte1
לדעתי, גם אם חל שינוי חד במחיר אך בהפרשי המחיר בין כתיבה להגנה אין שינוי, אין טעם בקירוב הרגליים.
זה לא ממש קורה. לא יקרה שיהיה שינוי חד במחיר, וההפרשים ישארו קבועים (בגבולות הקפיצות המותרות במחיר כמובן). תמיד האופציה הקרובה יותר לסטרייק תזוז יותר מאשר הרחוקה. וזה מסדר גם את ההפרש שיהיה פרופורציוני.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי itayte1
שחקן יקר!
רשמת "לא מקרבים אופציה שעלותה גבוהה מ 50% העלות המקורית;"
האם הכוונה להפרש בין מחיר האופ' שכתבנו לאופ' שקנינו (הגנה)? שמתי לב שמחירי האופ' משתנים בחדות אך הפרשי המחיר בינהן כמעט ולא השתנו.
אודה אם שחקן או חבר אחר יבהיר את הנקודה.
איתי
כאשר כתבת אופציה במאה ש"ח וקנית הגנה בחמישים ש"ח. לאחר שחיקת האופציה בחמישם אחוז תקנה אותה חזרה בחמישים ש"ח ואת ההגנה אתה תמכור בעשרים וחמש ש"ח. כך שכרגע ההפרש בין צמד האופציות הצטמצם גם כן בחמישים אחוז וזה הרווח.
באופציות רחוקות , בתחילת החודש יש רק "סימן" לקשר הזה.
זה יתגלה ביתר בהירות ככל שנתקדם בזמן.
אם תסתכל בצד הקולים בצמד אחד גבוה יותר ממה שחקן נתן- 1240 - 1260 תראה כי היתה ירידה בהפרש משישים ש"ח לארבעים ש"ח מיום ה' לסוף המסחר היום.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי niri
אני כבר מבולבל
להלן מספר נושאים ששחקן ציין ושלא מתיישבים יחד עם מה שביצענו
אודה למישהו שיסביר
ליד כל ציטוט של שחקן כתבתי בסוגריים את שאלתי
1.סטיית התקן. ככל שהסטיה גבוהה יותר, כך אולי החשש גבוה יותר אך מנגד יש יותר "בשר" באופציה. הסטיה כיום היא בשפל שנתי, ולכן עלינו לכתוב מעט קרוב יותר לסטרייק. סטיה מעל 20 והייתי מקרב סטרייק אחד מכל כיוון למדד. מעל 25 2 סטרייקים.(אבל כתבנו דווקא רחוק ? )
15. היסטוריית חצי שנה אחורה. מכיוון שאנו בעליות חדות מזה חצי שנה הסבירות לירידות/תיקון עולה ולכן, טריגר נוסף לקחת מקדם מעט גבוה יותר לכיוון ירידות. ( הוא מציין שהסבירות לתיקון יורד עולה בגלל שחצי שנה אנחנו בעליות ו''צריך לקחת מקדם גבוה יותר לכיוון הירידות''- אז עם ככה מדוע הכתיבות של הפוטים רחוקות יותר - 15 סטרייקים ודווקא הכתיבות של הקולים קרובות יותר הם רק 12 סטרייקים רחוקות ?)
בנוסף להלן מספר תובנות שהעביר לנו יוסי המרצה בשיעור מספר 3 רציתי לבין איך זה מתיישב עם מצב סטיות התקן הקיים
כתיבה מסוכנת : עד 9 סטרייקים מהמדד .
כתיבה לא מסוכנת : מ 9 סטרייקים ומעלה מהמדד .
בסטיית תקן 20 : נכתוב אופציות רחוקות ב 4 סטרייקים מהמדד + נקנה הגנות
בסטיית תקן 26 : נכתוב אופציות רחוקות ב 6 סטרייקים מהמדד + נקנה הגנות
בסטיית תקן 30 : נכתוב אופציות רחוקות ב 8 סטרייקים מהמדד + נקנה הגנות
בסטיית תקן 35 : נכתוב אופציות רחוקות ב 10 סטרייקים מהמדד + נקנה הגנות
אשמח לקבל תגובות
תודה ניר
1. שחקן תיקן את עצמו ושינה מ-"מקרב" ל-"מרחיק".
15. כיוון שהסבירות לירידות גדולה יותר אז כתבנו ברגל של הפוטים מרחק רב יותר. זה בדיוק העניין. כשחוששים יותר מירידות אז כותבים ברגל של הפוט רחוק יותר. זה ההיגיון.
-
שאלתי מופנית לדמי כיס:
אתה ציינת שאתה נונהג בתחילת החודש לכתוב אופציות מאד רחוקות ללא הגנה בכלל. נניח שהאופציות הללו נשחקות מאד מהר ולעיתים הערךשלהן עשוי להימחק כליל. מה אז אתה עושה כדי לקנות אותן בחזרה, שהרי אין בהן כבר מסחר ולכן אתה לא יכול לקנות בחזרה ומצד שני - אתה תקוע עם בטחונות שלא ישתחרר עד לפקיעה ולכן אתה עלול למצוא את עצמך במצב לא בריא לפיו לא תוכל לקדם את הרגל מפאת קיומם של בטחונות תפוסים.
שוב אני אדגיש כי הדבר עלול להתרחש בשל חוסר סחירות ואפילו לעיתים לנוכח מחיקת האופציה מהמסחר בשל שווי אפס. מה עושים?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמקה
שאלתי מופנית לדמי כיס:
אתה ציינת שאתה נונהג בתחילת החודש לכתוב אופציות מאד רחוקות ללא הגנה בכלל. נניח שהאופציות הללו נשחקות מאד מהר ולעיתים הערךשלהן עשוי להימחק כליל. מה אז אתה עושה כדי לקנות אותן בחזרה, שהרי אין בהן כבר מסחר ולכן אתה לא יכול לקנות בחזרה ומצד שני - אתה תקוע עם בטחונות שלא ישתחרר עד לפקיעה ולכן אתה עלול למצוא את עצמך במצב לא בריא לפיו לא תוכל לקדם את הרגל מפאת קיומם של בטחונות תפוסים.
שוב אני אדגיש כי הדבר עלול להתרחש בשל חוסר סחירות ואפילו לעיתים לנוכח מחיקת האופציה מהמסחר בשל שווי אפס. מה עושים?
גם אני סובל מהבעיה הזו ואשמח לשמוע פתרון.
אמנם לפעמים שווה לקנות ביוקר של כמה שקלים ולהרויח באסט' אחרות מאשר להשאר בשיקולי כבוד ולא לקנות במחיר יקר.
-
דמי כיס
נניח ואתה שבועיים לפני הפקיעה ואתה כתוב בשוקת 8% מהסטרייק 50 יח
במהלך יומיים המדד נע 5% לאחד הכיוונים,המרווח הכתוב שמכרת ב-30 ש"ח
שווה עכשיו בסביבות ה 200 ש"ח , כלומר 170 ש"ח הפסד למרווח
סה"כ הפסד מוערך בנקודה כזו בקיזוז הרווח מהמרווח הכתוב בצד השני הוא כ-7000 ש"ח (תוך יומיים)
מה עושים במצב כזה?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמקה
שאלתי מופנית לדמי כיס:
אין עם זה שום בעיה.
כל אופציה שתקנה קרוב יותר לסטרייק, תבטל את הביטחונות של הרגל הזו.
למשל, אם מכרתי P940, ואני בשום פנים ואופן לא מצליח לקנות אותה בחזרה, כי אף אחד לא רוצה למכור, אז אני יכול לקנות במקום זה P950 ומעלה. הביטחונות מתאפסים, והאופציות שנשארות הופכות למצבה שנשארת עד הפקיעה.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי rikidog
דמי כיס
סה"כ הפסד מוערך בנקודה כזו בקיזוז הרווח מהמרווח הכתוב בצד השני הוא כ-7000 ש"ח (תוך יומיים)
מה עושים במצב כזה?
הפיתרון שלי כרגע זה StopLoss אוטומטי. אני משתדל לא להתעצל ולשים, ולגדר את ההפסד. למשל היום בבוקר, שמתי StopLoss על שער של 200 ש"ח לאופציות שלי שמכרתי ב 60. כי ידעתי שהרבה שעות אני לא אהיה ליד המחשב. זאת אומרת שלקחתי בחשבון הפסד של 4200 ש"ח לרגל הזו, שחלקו מתקזז עם רווח בצד השני. כך שהתמונה לא נוראית.
אני כמובן ממתין לשמוע את הפיתרון של שחקן לעניין הזה. שחקן אמר בזמנו שאין משמעות ל StopLoss באופציות. ולכן אני סקרן מאד לדעת מה הפיתרון שלו.
-
ציטוט:
דמי כיס
מה עושים במצב כזה?
תרשה לי לתאר לך מה קרה לי בחודש שעבר.
הרגל העליונה שלי היתה רנראה קצת מוקדם מידי ב1160 עם הגנה ב1170. בשלב מבוים מצאתי את עצמי 30 נקודות מהסטרייק ואם איני טועה זה היה כ2 שבועות לפקיעה. נלחצתי כמו טירון (שהרי כזה אני-טירון) ומכרתי בהפסד חלק מה1160 כך שנשארתי עם 30 1170 קנויים מול 20 1160 כתובים. הנזק היה בערך 2500 אבל זה הוסיף הרבה לשקט הנפשי שלי שכן אם הראלי היה ממשיך מעבר ל1174 הייתי מוגן ואף מרויח. בסופו של יום כידוע זה לא הגיע ל1160 ולכן (ובגלל עוד טעות של טירונים) צומצם הרווח שלי בחודש שעבר ל1000 ש"ח בערך.
-
למצב אליו נקלעת, נהגת כהלכה, צמצמת כמויות=צמצמת סיכון.
לפני שמרווחים צריך לא להפסיד.
"הטעות" היתה בבניית השוקת, קרובה מדי.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי leayael
ציטוט:
דמי כיס
מה עושים במצב כזה?
הרגל העליונה שלי היתה רנראה קצת מוקדם מידי ב1160 עם הגנה ב1170. בשלב מבוים מצאתי את עצמי 30 נקודות מהסטרייק ואם איני טועה זה היה כ2 שבועות לפקיעה. נלחצתי כמו טירון (שהרי כזה אני-טירון) ומכרתי בהפסד חלק מה1160 כך שנשארתי עם 30 1170 קנויים מול 20 1160 כתובים. הנזק היה בערך 2500 אבל זה הוסיף הרבה לשקט הנפשי שלי שכן אם הראלי היה ממשיך מעבר ל1174 הייתי מוגן ואף מרויח. בסופו של יום כידוע זה לא הגיע ל1160 ולכן (ובגלל עוד טעות של טירונים) צומצם הרווח שלי בחודש שעבר ל1000 ש"ח בערך.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
למצב אליו נקלעת, נהגת כהלכה, צמצמת כמויות=צמצמת סיכון.
לפני שמרווחים צריך לא להפסיד.
"הטעות" היתה בבניית השוקת, קרובה מדי.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי leayael
ציטוט:
דמי כיס
מה עושים במצב כזה?
מסכים לגמרי עם sun99
זה מתאים לפתגם "נבון יודע לצאת ממצב שחכם לא היה נכנס אליו"
הטעות הייתה באמת להיות ב 1160 (אני העברת לשם ביום רביעי לפני הפקיעה, וגם אני לא בטוח שאחזור על זה). החילוץ היה במקום. וצמצום רווח ב 1000 ש"ח שווה שקט נפשי.
העובדה שאופציות רחוקות נשחקות קודם, היא עובדה שחשוב מאד לזכור כאשר שפעת החזירים מופיעה, ומתחילים להתפתות להתקרב.
-
תודה על התמיכה....
לדעתי זה באמת יכול להיות פתרון. במקרה כזה כל הרווח יבוא מהרגל השניה. העיקר שלא מפסידים
-
למה טובה שוקת רחבה?
הסתכלו היום על ביצועי האופציות. המעוף כעת בירידה של 0.4%
לכאורה כל הפוט צריכים לעלות. אולם הפוטים הרחוקים מתחת 1000 נסחרים בירידה.
גם באגף הקול. הקולים עד 1200 יורדים באחוזים חד ספרתיים. לעומת זאת הקולים הרחוקים יותר יורדים בתשואה דו ספרתית.
כלומר באזור הבטוח בו השוקת משחקת בשלב זה נותנת תשואת יתר. ובקרוב נוכל לקרב רגליים (כאשר השחיקה 50% ומעלה) למרות שהתטה בשלב זה של החודש לא משמעותית.
-
אני הייתי מרגיע. אנחנו למעלה מ-4 שבועות לפקיעה, כלומר החודש שלנו בעצם עוד לא התחיל.
בשלב הזה אפילו הייתי לוקח את הרווחים ומחכה לראות איך החודש יתחיל, ואת זה נדע רק אחרי ראש השנה האזרחית כשיתחיל המסחר בארה'ב.
תזכרו ששחקן אמר שמצפים לחודש תנודתי !
-
על רקע הים הסוער במניות הרציו והביו למניהן, נשחקת לה השוקת הרחבה, לאט לאט אבל בטוח.
השבוע הראשון שיסתיים מחר, יתן לי רווח של 1%.
אמנם ירידות קלות לעבר ה 1120 היו נותנות ביצוע יותר אופטימלי, אבל אין מה להתלונן. שבוע חמישי לפקיעה עדיין מצליח לשחוק את האופציות הזולות מאד באזור ה 40%-50%.
יש משהו מרגיע ונוח באסטרטגיות מבוססות טתא. אין לנו שליטה על הדלתא. וגם אין לנו שום שליטה על סטיית התקן. אבל כמו שאומרים פז"מניקים עייפים בצבא: "עוד לא נולד המאנייק שיעצור את הזמן".
-
החודש שלנו עוד לא התחיל, נכון והוא ארוךךךךךךךךךךךךךךךךך אבל נראה לי שהשחיקה עובדת גם עובדת בשבילנו.
לדעתי מחר יהיה יום מצוין לתזוזות....וככה עוד כמה לירות לכיס (גם לך דמי כיס)...ובנתיים אחוז לשבוע זה חביב לאללא...
והדרך עוד ארוכה ומלאה אוצרות ויש לנו אחלה מורה דרך, נשאר רק לשיר לו "הנהג שלנו חברמן".....
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
על רקע הים הסוער במניות הרציו והביו למניהן, נשחקת לה השוקת הרחבה, לאט לאט אבל בטוח.
השבוע הראשון שיסתיים מחר, יתן לי רווח של 1%.
אמנם ירידות קלות לעבר ה 1120 היו נותנות ביצוע יותר אופטימלי, אבל אין מה להתלונן. שבוע חמישי לפקיעה עדיין מצליח לשחוק את האופציות הזולות מאד באזור ה 40%-50%.
יש משהו מרגיע ונוח באסטרטגיות מבוססות טתא. אין לנו שליטה על הדלתא. וגם אין לנו שום שליטה על סטיית התקן. אבל כמו שאומרים פז"מניקים עייפים בצבא: "עוד לא נולד המאנייק שיעצור את הזמן".
שמתי לב לשיטה שלך, של התחלה עם רכש אופציות רחוקות מאוד ללא הגנה.
כיצד אתה מגדיר "אופציה רחוקה מאוד"? באיזה מרחק?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי אורחאן
הלכתי לפי מחיר. בחרתי אופציות בתחום 50-70 ש"ח (עם עדיפות ל 50 ש"ח). יצא לי P940 ו C1260 שמכרתי באזור ה 57 ש"ח בממוצע. נראה לי שהליכה לפי מחיר נותנת כיוון טוב מאד לגבי האופצית שצריך לבחור. כי אם למשל היינו עכשיו בתקופה סוערת, עם סטיות תקן גבוהות, הרי שבאופן אוטומטי זה היה מושך אותי הרבה יותר רחוק.
כל יום אני שם פקודות קניה בחזרה על 20 ש"ח, ומחכה שמשהו יתפס. בנוסף אני שם פקודות StopLoss המשמשות כהגנה על 180 ש"ח. מה שאומר שהאסטרטגיה כרגע בסיכון מקסימלי של 1800 ש"ח. כדי שה StopLoss יתפס צריך תנועה פתאומית של 6-7 סטרייקים.
-
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי חביתוש
או עליה בסטיות התקן.
בדקתי גם את זה. צריך קפיצה הגונה מאד של סטיית התקן כדי שתהיה בעיה. למשל סטיית התקן הגלומה ב P940 היא 29.7. גם אם סטיית התקן תקפוץ ל 37, עדיין יש מקום לירידות עד 1080 לפני שה StopLoss מופעל. ואם תהיה סטיית תקן גדולה יותר, אז טוב שה StopLoss יופעל. זה אומר שמשהו קורה.
-
[quote=דמי כיס]
ציטוט:
פורסם במקור על ידי "אורחאן":98bf2o8h
הלכתי לפי מחיר. בחרתי אופציות בתחום 50-70 ש"ח (עם עדיפות ל 50 ש"ח). יצא לי P940 ו C1260 שמכרתי באזור ה 57 ש"ח בממוצע. נראה לי שהליכה לפי מחיר נותנת כיוון טוב מאד לגבי האופצית שצריך לבחור. כי אם למשל היינו עכשיו בתקופה סוערת, עם סטיות תקן גבוהות, הרי שבאופן אוטומטי זה היה מושך אותי הרבה יותר רחוק.
כל יום אני שם פקודות קניה בחזרה על 20 ש"ח, ומחכה שמשהו יתפס. בנוסף אני שם פקודות StopLoss המשמשות כהגנה על 180 ש"ח. מה שאומר שהאסטרטגיה כרגע בסיכון מקסימלי של 1800 ש"ח. כדי שה StopLoss יתפס צריך תנועה פתאומית של 6-7 סטרייקים.[/quote:98bf2o8h]
דמי כיס - האם אתה שם סטופלוס רק על היחידות המכורות למטה, היינו שבעת תזוזה חדה מטה אתה קונה את כולן במחיר שהוגדר בסטופ לוס, או שאתה גם שם פקודות מכירה על ההגנות במחיר מוגדר?
השאלה צופה פני מצב שבו יכולה להיות תנודה מאד חזקה מטה שתתפוס את פקודת הסטופלוס ואז בשל הודעה חדשה שיצאה השוק עולה בפראות מעלה בחזרה - וזה קרה לא מעט פעמים. בסיטואציה כזו הפסדת פעמיים, כי קנית את כל היחידות המכורות של השוקת בצד התחתון שלה ונשארת עם היחידות הקנויות, כאשר המחיר של היחידות הקנויות נותר ללא שינוי, מה שאומר שההפסד שלך הוא נטו על הרגל הנמכרת מבלי לקחת בחשבון את הההפסד הקיים ברגל הקנויה, שהרי מדובר באסטרטגיה של מירווח וכך צריך להתסכל עליה כל הזמן. יחד עם זאת, אם אתה נותן פקודה למכור את ההגנות באותה נקודת זמן אתה מקבע את המירווח ואז ההפסד קטן יותר. השאלה אם דבר כזה ניתן לביצוע על ידי פקודה, כמו כן צריך לחשב מראש את הפער של המירווח באותה נקודת זמן שהצבת לפי פקודת הסטולוס הראשונית ולקחת מקדם בטחון לכיוון מטה כדי שהפקודה תתפוס על בטוח.
האם אתה חושב שזה אפשרי לביצוע, ואם כן מדוע אתה לא עושה זאת?
נ.ב.: אני מודע לעובדה שהשוק יכול גם להמשיך לרדת מה שדווקא יכול להקטין את ההפסד אם מותירים את ההגנות ולא מוכרים אותן, ויתכן ואפילו יכול ליצור רווח בסופו של יום... אבל עבודה נכונה מחייבת התייחסות למירווח כיחידה אחת כוללת בפני עצמה ולא על ידי הפרדת הביצועים של יחידת הפרמיה מיחידת ההגנה. זו לפחות דעתי.
הבהרה נוספת: איך מבצעים את הסטופ לוס מבחינה טכנית? השאלה נשאלת הואיל ומעולם לא השתמשתי בפקודה זו?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמקה
דמי כיס - האם אתה שם סטופלוס רק על היחידות המכורות למטה, היינו שבעת תזוזה חדה מטה אתה קונה את כולן במחיר שהוגדר בסטופ לוס, או שאתה גם שם פקודות מכירה על ההגנות במחיר מוגדר?
השאלה צופה פני מצב שבו יכולה להיות תנודה מאד חזקה מטה שתתפוס את פקודת הסטופלוס ואז בשל הודעה חדשה שיצאה השוק עולה בפראות מעלה בחזרה - וזה קרה לא מעט פעמים. בסיטואציה כזו הפסדת פעמיים, כי קנית את כל היחידות המכורות של השוקת בצד התחתון שלה ונשארת עם היחידות הקנויות, כאשר המחיר של היחידות הקנויות נותר ללא שינוי, מה שאומר שההפסד שלך הוא נטו על הרגל הנמכרת מבלי לקחת בחשבון את הההפסד הקיים ברגל הקנויה, שהרי מדובר באסטרטגיה של מירווח וכך צריך להתסכל עליה כל הזמן. יחד עם זאת, אם אתה נותן פקודה למכור את ההגנות באותה נקודת זמן אתה מקבע את המירווח ואז ההפסד קטן יותר. השאלה אם דבר כזה ניתן לביצוע על ידי פקודה, כמו כן צריך לחשב מראש את הפער של המירווח באותה נקודת זמן שהצבת לפי פקודת הסטולוס הראשונית ולקחת מקדם בטחון לכיוון מטה כדי שהפקודה תתפוס על בטוח.
האם אתה חושב שזה אפשרי לביצוע, ואם כן מדוע אתה לא עושה זאת?
נ.ב.: אני מודע לעובדה שהשוק יכול גם להמשיך לרדת מה שדווקא יכול להקטין את ההפסד אם מותירים את ההגנות ולא מוכרים אותן, ויתכן ואפילו יכול ליצור רווח בסופו של יום... אבל עבודה נכונה מחייבת התייחסות למירווח כיחידה אחת כוללת בפני עצמה ולא על ידי הפרדת הביצועים של יחידת הפרמיה מיחידת ההגנה. זו לפחות דעתי.
הבהרה נוספת: איך מבצעים את הסטופ לוס מבחינה טכנית? השאלה נשאלת הואיל ומעולם לא השתמשתי בפקודה זו?
דמקה,
אני כרגע בלי הגנות. ההגנה שלי היא ה StopLoss.
ב Trade1 יש אפשרות לתת פקודות StopLoss וזה נוח מאד. הפקודה נמצאת במחשבים של Trade1 ולא בבורסה. קובעים Trigger שמפעיל את הפקודה, ואז הפקודה מוזרמת לבורסה כפקודה רגילה.
אין אפשרות לבצעת תסריטים מורכבים כמו "אם נמכר A אז תמכור B".
הבנתי שבגירסה הבאה של ה Oredernet גם יהיו פקודות StopLoss.
הערה: אני קורא לכל מי שמבצע שוקת רחבה, לדבוק בהנחיות של שחקן. מה שאני עושה זה על דעת עצמי בלבד.
-
[quote=דמי כיס]
ציטוט:
פורסם במקור על ידי "אורחאן":3108lovl
כל יום אני שם פקודות קניה בחזרה על 20 ש"ח, ומחכה שמשהו יתפס. בנוסף אני שם פקודות StopLoss המשמשות כהגנה על 180 ש"ח. מה שאומר שהאסטרטגיה כרגע בסיכון מקסימלי של 1800 ש"ח. כדי שה StopLoss יתפס צריך תנועה פתאומית של 6-7 סטרייקים.[/quote:3108lovl]
הרצתי סימולציה של הרעיון לגבי החודש שעבר. בהתאם למה שציינת, בחרתי למכור C1200 ביום הפקיעה במחיר של 55. לא רק שהמחיר לא ירד במהירות, הוא אף עלה (והבטחונות, הרי חשוף). פקודת הקניה שלך היתה מתבצעת, רק אחרי שלושה שבועות. מצ"ב.
-
"דמקה,
אני כרגע בלי הגנות. ההגנה שלי היא ה StopLoss.
ב Trade1 יש אפשרות לתת פקודות StopLoss וזה נוח מאד. הפקודה נמצאת במחשבים של Trade1 ולא בבורסה. קובעים Trigger שמפעיל את הפקודה, ואז הפקודה מוזרמת לבורסה כפקודה רגילה.
אין אפשרות לבצעת תסריטים מורכבים כמו "אם נמכר A אז תמכור B".
הבנתי שבגירסה הבאה של ה Oredernet גם יהיו פקודות StopLoss.
הערה: אני קורא לכל מי שמבצע שוקת רחבה, לדבוק בהנחיות של שחקן. מה שאני עושה זה על דעת עצמי בלבד."
דמי כיס - את פקודת הסטופלוס אפשר לבצע רק על רכישה או גם על מכירה?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי אורחאן
הרצתי סימולציה של הרעיון לגבי החודש שעבר. בהתאם למה שציינת, בחרתי למכור C1200 ביום הפקיעה במחיר של 55. לא רק שהמחיר לא ירד במהירות, הוא אף עלה (והבטחונות, הרי חשוף). פקודת הקניה שלך היתה מתבצעת, רק אחרי שלושה שבועות. מצ"ב.
סימולציה מעניינת.
אני לא רואה שום בעיה. אף אחד לא מבטיח שכשאתה מוכר אופציה המחיר שלה רק ירד. אז המחיר עלה ל 70 ש"ח באיזה שלב. זה מאד רחוק מה StopLoss שלי. לגבי הביטחונות, נכון שהם יעלו. אבל אני שומר רזרוות. חוץ מזה, תמיד אפשר לקנות איזה Call רחוק מאד כדי להוריד אותם קצת.
גם החודש, C1260 חשוף דורש ביטחונות של 5800 ש"ח לאופציה. אז קניתי C1340 בזיל הזול, וזה כבר סידר את העניין. מראש אני מתייחס לכסף שהלך על זה כאל כסף אבוד. אין לי הרבה סיכוי למכור את זה בחזרה למישהו.
בצד של ה P940, בגלל שהוא כל כך רחוק, אז אני מסודר עם ביטחונות.
אגב, אני כבר מתחיל לבנות את ההקפצה ל P970. שם פקודות קניה ל P910 בזול, מתוך תקווה שזה יתפוס. ואם זה לא ילך אז לא נורא. עדיין בגבולות שלי גם בלי הגנות. מבחינת סיכון, זה 15% למטה 4 שבועות לפקיעה. אין לי בעיה עם זה.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמקה
דמי כיס - את פקודת הסטופלוס אפשר לבצע רק על רכישה או גם על מכירה?
אפשר בשני הצדדים. זה סימטרי לחלוטין. אני יכול לשים StopLoss עם הוראה לקנות כאשר השער מגיע מעל Trigger מסויים.
-
בתאריך 22 לדצמבר בניתי שוקת :
1230 - 990 והגנות בסטרייק צמוד
תקבול ממוצע 97 שח לאסטרטגיה ( כמעט 10% )
למרות השחיקה ( בעיקר בפוטים ) אני עדיין לא מצמצם - עקב החודש הארוך לפקיעה.
-
ביצעתי ב- 23 בין 1000 ל- 1260 (11% מפקיעה) עם הגנות במרחק 2 סטרייקים.
116 ש"ח לצמד - 12% רווח אם נשארים לפקיעה.
נשחקו כבר 40% (רווח ממימוש מיידי 5% לאחר ניכוי עמלות).
מחכה להנחיות שחקן לגבי מדיניות תזוזה.
ללא הנחיות, התכנית שלי היא צמצום רגליים (במידה וכדאי מבחינת עלויות + עמלות) ל- 9% מהמדד רק בסוף השבוע הבא - וזאת בהתאם לחוקים שקבעתי לעצמי...
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
צריך לזכור מכירת שוקת רחבה צריכה להחליף פק"מ רגיל בבנק.
לכן הצפי זה קודם כל לשמור על הכסף שלא יברח!
ולקבל רווח שהוא גדול הרבה יותר מכל פק"מ , חמישה אחוז חודשי ללא תיקונים זה הרבה מאוד היום.
תזהר ותשמר ידידי, זה בפירוש אינו פק"מ!!
גם שוקת רחבה כמו החודש ללא תיקונים תניב לך בטווח הרחוק הפסד!
אני יכול לספר לך שמבחינה סטטיסטית תוחלת ההשקעה בשוקת רחבה מעין זו ללא תיקונים - היא הפסד! בדקתי את העשור האחרון, את הרווחים הצפויים (60) ואת ההפסדים הצפויים (1000) נמצא, כי תוחלת הרווח היא שלילית - הפסד של 65! (ואם מעניינת הסטטיסטיקה, על מנת להפיק שוקת חסרת סיכון וחסרת תיקונים יש להכניס בשלב הפתיחה בטווחים האמורים בערך 13%-14% משהו שהוא אינו ישים לאורך זמן)
משמע- השקעה מושכלת - כן, שוקת וניוד כן, פק"מ חסר סיכון - לא!
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי HRL
תזהר ותשמר ידידי, זה בפירוש אינו פק"מ!!
גם שוקת רחבה כמו החודש ללא תיקונים תניב לך בטווח הרחוק הפסד!]
אני חושב שלגבי הנקודה הזו יש קונסנזוס. שוקת רחבה צריכה השגחה. זה לא "שגר ושכח". יוסי אמר בקורס שצריך לבדוק ברמה של "לשמוע בחדשות בערב מה היה". אני חושב שצריך להיות יותר אם אצבע על הדופק, ולא מתעצל ושם הגנת StopLoss כל יום.
נכון להיום אני ברווח של 0.72%. על פי הכלל של שחקן שיש להמתין ל 50% שחיקה לפני התזוזה, נראה שהתזוזה תדחה לשבוע הבא.
-
שחקן,
כרגע ראיתי את ההודעה שלך:
ציטוט:
פורסם במקור על ידי שחקן מעוף
לאסטרטגיה שלנו:
המדד דשדש, הסטיה נותרה כמע במקומה,הנחות היסוד עומדות בעינן.
נבצע סגירת האסטרטגיה הראשונה:
ארכוש put 990 עלות 75 ש"ח - רווח 80 ש"ח.
אמכור put 980 עלות 65 ש"ח - הפסד 60 ש"ח.
המשך אסטרטגיה:
נמכור put 1000 - תקבול 95 ש"ח.
הגנה put 990 - עלות 70 ש"ח.
אתה כותב שאתה מתעלם מנושא העמלות. אבל אי אפשר להתעלם מזה. הפעולות עולות כסף וכאשר מדובר באופציות רחוקות בסכומים נמוכים, צריך לקחת את זה בחשבון.
למשל, בתיקון שלך, עוברים ממרווח של 10 ש"ח למרווח של 25 ש"ח.
אבל מדובר ב 4 פעולות, שמשלמים עליהן 10 ש"ח (על פי ממוצע עמלה של 2.5 ש"ח לפעולה)
זאת אומרת שלמעשה הגדלנו את הרווח הפוטנציאלי רק ב 5 ש"ח.
גם משהו לא בסדר במחירים שכתבת. עלות הקניה חזרה של P990 ו עלות ההגנה החדשה (גם P990) צריכה להיות זהה, במיוחד אם לא מתעקשים על המחיר. ואם זה זהה אז זו פעולה שלא נותנת בכלל כלום.
האם לא נכון יהיה להמתין עוד קצת ולעשות הקפצות קצת יותר גדולות?
ציטוט:
פורסם במקור על ידי שחקן מעוף
אין STOPLOSS באופציות. אם תכתבו מספיק מוגן (אנחנו שומרים על 1:1), לא תילחצו, ותדעו לגלגל בזמן (במקרי קיצון וזה נדיר ביותר) אין סיבה לעשות כן.
כתיבה מוגנת לא מספקת את הסחורה (הגנה). אם עשיתי 50 פעמים, אני שם את עצמי בסכנה של 50,000 ש"ח הפסד. למה לא להשתמש במנגנון StopLoss כשיכבת ביטחון?
-
מסכים עם דמ"כע הרווח הסופי מהזזת רגל הפוט (בהנחה שקיבלו את המחירים) הוא 20 ש"ח ובניכוי עמלות 10 ש"ח. האם שווה בשביל זה להזיז את הרגל ולא לחכות לעוד קצת שחיקה? י
-
מישהוא יכול להסביר את המשפט הבא :
"אם שווי האופציה הכתובה הוכפל והמרחק הוא 21 יום ומעלה, ובנוסף התקבול הכולל (במידה וכבר קרבתי רגל, אך התקבול הכולל רק מאותה רגל, לצורך הדוגמא call) עולה על סך ההכפלה לא אבצע הזזה."
אני הבנתי עד המילים "עולה על סך ההכפלה" .
מה הכוונה בסך ההכפלה ? דוגמא מספרית בטח תעזור.
תודה מראש.
-
שאלה לשחקן מעו"ף
האם אסטרטגית שוקת רחבה לתחילת חודש , הינה אסטרטגיה שניתנת לביצוע בכול חודש
באופן קבוע? האם יש גורמים שבגללם לא נבצע את השוקת הרחבה בתחילת החודש (סטיות וכו').
כמובן בהנחה שלמדנו ממך , כיצד לתחזק את השוקת במשך החודש
אשמח לתשובתך
ציטוט:
פורסם במקור על ידי erezk
מישהוא יכול להסביר את המשפט הבא :
"אם שווי האופציה הכתובה הוכפל והמרחק הוא 21 יום ומעלה, ובנוסף התקבול הכולל (במידה וכבר קרבתי רגל, אך התקבול הכולל רק מאותה רגל, לצורך הדוגמא call) עולה על סך ההכפלה לא אבצע הזזה."
אני הבנתי עד המילים "עולה על סך ההכפלה" .
מה הכוונה בסך ההכפלה ? דוגמא מספרית בטח תעזור.
תודה מראש.
שחקן נתן דוגמא.
הרעיון אומר שאם קנית ב100 ובנוסף במשך כל הקרובי רגל הרווחת 50. הרי שלא תזיז אחורה את הרגל אלא אם כן ערך האופציה עלה ל250 (כפול ממחיר הקניה ועוד הרווח)
-
מסכים לחלוטין עם דמי כיס. כל הרווח שנצבר מהשחיקה של האופציות הרחוקות נאכל ע"י העמלות. אני ביצעתי את קידום הרגל ל P1000 מבלי להזיז את ההגנות בP980. עקב המרחק הרב אין שינוי משמעותי בבטחונות, חוסך עמלות וכך גם השחיקה תהיה משמעותית יותר. בחודש הבא אני אבצע את הרעיון של דמי כיס שלפחות בתחילת החודש אני אעבוד עם הגנות רחוקות וכשנתחיל להזיז רגליים אני אצמצם את ההגנות לסטרייק אחד.
-
זה בתנאי שיש לך פקודות stop loss
-
כן,כן, גם אני ביצעתי את הזזת הרגל לפי הנחיית השחקן ואני יכול לציין שלא רק שהעמלות משמעותיות - הן אכלו לי את כל הרווח. חבל....
כרגע אני מאוזן (כל הרווח הלך על העמלות - אני משלם 3 ש"ח לאופציה) ומה שיצא לי מהזזת הרגל הוא הפסד של 10 נקודות בשוקת וחזרה לנקודת ההתחלה. הייתי צריך לחכות לפחות עד יום ראשון עם ההזזה.
מסקנה נוספת שלי עד לרגע זה - הגנה רחוקה יותר בתחילת החודש וקירוב תוך כדי תנועה (בטח לא בשבוע הראשון)
-
ביצעתי בדיוק וישר בזמן
הסגירה הניבה הפסד של 5 ש"ח לכל אסט
בפתיחה החדשה - אין שום רווח = מאוזן
וזאת בגלל העמלות - 2.25 ש"ח לכל צד כפול שני צדדים
-
אני ביצעתי הזזה חלקית של הרגל התחתונה שלי, מ P940 ל P980, תוך התעקשות מסויימת על המחירים. ההזזה נתנה לי 30-35 ש"ח לשוקת לפני עמלות. הבחירה ב P980 הייתה שוב על סמך מחיר. חיפשתי אופציה באזור ה 60 ש"ח. קצת ירדתי בכמות. כרגע עומד על 24 פוטים במקום 30.
סה"כ הכנסה של 600 ש"ח לפני עמלות. העמלות עדיין משמעותיות מאד וגוזלות רבע מהתקבול.
השלב הבא בשבוע הבא זה להתחיל לצוד הגנות בזול, בשביל ההזזה הבאה.
חוזר ומדגיש: מי שבוחר ללכת בדרכי, שיזכור שאני לא בר סמכא ומה ששחקן שכח אני עדיין לא למדתי.
-
דמי כיס: אני כרגע הצטרפתי לשעור השלמה בקורס שיוסי מעביר.
בסוף השיעור הגיע לניהול שוקת רחבה.
אומר כי אין "דבר כזה" סטופ לוס באופציות, (לא יעיל/לא עובדים עם זה...).
שוקת רחבה קלאסית עובדים בהגנה של מרווח אחד.
כאשר יש תזוזה חזקה לכיוון מסויים, מזיז את הרגל המרויחה וצובר שם את הרווחים, לא נוגע ברגל מפסידה, לטענתו התזוזות ברגל המרוויחה אמורות לכסות ההפסד המקסימאלי של 1000 ש"ח.
לא נראה לי שרווחים בתזוזות של רגל אחת יכולים להגיע לכיסוי החוב ברגל המפסידה.
נראה לי כי הוא "מתאפק" ולא מזיז את הרגל המפסידה עד לצבירת סכום מתאים ברגל המרוויחה ורק לאחר התקרבות "מסוכנת" לרגל המפסידה מבצע תזוזה ברגל המפסידה.
מהתרשמות שלי הוא קודם כל סומך על המרחק הרב והסטטיסטיקה שאומרת שאין תזוזות בחודש מעל 15 אחוז.
כעת הסתכלתי על הודעה אחרונה של שחקן וראיתי שפרט את הכללים בהזזת הרגל המפסידה.
דמי כיס במאמר מוסגר , נראה לי כי הדרך שלך מגבירה עד מאוד את הסיכון ביחס לסיכוי.
על מנת להכפיל את הרווח ברגלים שאתה מוכר ללא הגנה אתה מצוי בסיכון "אין סוף".
כך שבמקום מחצית הרווח והפסד מוגבל אתה בוחר ברווח כפול והפסד אינסופי.
ברגע הקפיצה הרי גם ההגנה וגם הסטרייק יקפצו יחדיו ואתה בסיכון על ההפרש עד 1000 ש"ח בפקיעה, כך שיש באפשרותך להמשיך ולנהל את האסטרטגיה ללא צורך בחיתוך מיידי של ההפסד.
הדרך שלך להגנה באמצעות סטוף לוסט בהנחה שיעבוד ברגע האמת הינה חיתוך הפסד שהגדרת מראש מבלי יכולת לנהל אותו.
במקרה שהמחיר ידלג מעל הסטופ לוסט אתה בכלל תהיה בקטסטרופה.
נראה לי כי חודשים אחרונים לא היו דוגמא טובה לחודשים בעיתיים בניהול השוקת הרחבה והרי כל הדאגה שלנו הינה מהחודש הבעיתי שיכול להתחיל רגוע כמו החודש לקראת פקיעת ינואר שתחילתו רגוע (עד כדי מפחידה) ולהסתיים סוער וסוכן לשוקת רחבה.
צריך לזכור כי באופציות של 50/60 ש"ח משהו עדין מוכן לשלם עליהם כסף כיוון שהארוע אכן עשוי להתרחש.
לדעתי הסיכוי שאתה מקבל , רווח כפול (כיוון שאתה מוכר בלי לקנות הגנה שלוקחת מחצית המכירה) לעומת סיכון בלתי מוגבל הינו גדול מדי.
אני לא בטוח שההגנה שאתה לוקח בדמות הסטופ לוסט אכן יציל אותך בקרות הארוע.
הגדרתה סטופ ב- 250 , סיים את היום ב- 240, לא בוצעה מכירה, מסחר נסגר, למחרת פותח בחמש מאות , מה אתה עושה?
הגנה מכנית היא בעיתית, לו היתה לך הגנה קנויה אז האופציה המכורה היתה 500 וההגנה היתה 400.
הסטופ טוב רק בשעות המסחר, לאחר מסחר ולילה אתה לא מוגן וכידוע לך את האמירה "טייסנו שבו בשלום לבסיסם " שומעים בחדשות של שש בבוקר.
מעניין כי על אופציות של 60 ש"ח ניתן לטחון מילים עד דק ותמיד נשאר בשאלה מה לעשות כאשר הפכה למאתים וחמישים ש"ח.
בכל מקרה בשיעור קרוב ביום ד' יוסי אמר כי ירחיב בעניין.