סביון, זה אתה מפורום ההוא?
אם כן אז רוצה להגיד ברוך הבא/הנמצא
מעריך מאוד את החשיבה שלך ואת האסטרטגיות שאתה מציע תמיד.
אתה נבון.
אבל תגיד, איך לא דאגת לארגן ביטוח אמיתי לפוזיציה?
זו הטעות.
חייב להגדיר סטופ, אפילו לפזיציה פשוטה זו.
איך זה קרה?
Printable View
סביון, זה אתה מפורום ההוא?
אם כן אז רוצה להגיד ברוך הבא/הנמצא
מעריך מאוד את החשיבה שלך ואת האסטרטגיות שאתה מציע תמיד.
אתה נבון.
אבל תגיד, איך לא דאגת לארגן ביטוח אמיתי לפוזיציה?
זו הטעות.
חייב להגדיר סטופ, אפילו לפזיציה פשוטה זו.
איך זה קרה?
תמהני מדוע סבורים רבים כאן שהקונים הם תמיד פראיירים והכותבים רק צריכים להיות מספיק סבלניים ולגרוף את כל הקופה?
אולי נתחיל מזה שבהגרלה הוגנת תוחלת הרווח של הכותבים והקונים זהה. הקונים יפסידו רוב הזמן אבל מעט הפעמים שירויחו יפצו על ההפסדים וזאת עקב רווחים גבוהים בזכיה. דומה הדבר להגרלת משחק קוביה בעלות 1 ש"ח בו הימור על הספרה 6 זוכה ב-6 ש"ח.
אבל תאמרו, הרי זה ידוע לכל שהקונים מפסידים יותר, ולכן משתמע שההגרלה לא הוגנת והיא נוטה בתוחלת הרווח לכיוון הכותבים.
מה זה הוגן בשוק האופציות? הכל מסתכם בסטיית התקן העתידית שהיא זו שצריכה היתה להיות מוצבת בנוסחאת B&S. תיאוריטית לו סטיית התקן העתידית היתה ידועה, ומחירי האופציות היו משקפים סטיה זו אזי תוחלת הרווח של הכותבים והקונים היתה זהה.
ברם, ס.ת העתידית לא ידועה ותוחלת הרווח למוכרים תהיה גבוהה יותר רק אם ישכילו לדרוש סטיית תקן מפולפלת מזו הצפויה. ואכן, אנו מוצאים ס.ת. גבוהות במיוחד באופציות מחוץ לכסף (בפוטים) וכתיבה של אלו נותנת יתרון בתוחלת הרווח לכותבים.
ואולם בקורסים מלמדים תמיד שחובה לגדר. דהיינו לקנות את האופציה היקרה שמכרת בסטרייק רחוק יותר ע"מ לקבע את ההפסד העתידי. פעולת גידור זו תקזז חלק מהיתרון שנובע מכתיבת אופציות יקרות , שהרי היא נעשית בסטייה גבוהה ולכן עדיף להימנע ממנה.
יתרון נוסף בכתיבה על קניה נעוץ במניפולציה של המדד ע"י השחקנים החזקים, שבדר"כ מעדיפים דשדוש. פעולתם ממתנת את העליות או הירידות ופועלת לטובת הכותבים. אכן זו אולי הסיבה העיקרית ליתרון בכתיבה.
לדעתי שוקת רחבה מאד וגם מגודרת אינה רעיון טוב במיוחד, אם כי גם לא רעיון רע. עדיפה שוקת פחות רחבה שמוקמת במרחק של חודש לפחות מהפקיעה, ולא מגודרת. הנ"ל תצריך יותר תיקונים אך יש לה הרבה יותר "בשר", ובסופו של דבר תהיה גמישה יותר לתיקונים ויותר רווחית.
סביון,
קודם כל תודה לך על נקודת המבט והניסיון שלך. קראתי את מה שכתבת, והקדשתי לזה הרבה מחשבה. יש דבר אחד חשוב שיש לנו, האנשים שמשתתפים בפורום ולא היה לך, זה את ההפריה ההדדית והמחשבה המשותפת. כמו שזה נשמע, אתה היית גם חדש, וגם לגמרי לבד במלחמה.
לגופו של עניין, אכתוב את המחשבות שהיו לי בעקבות דבריך:
שוקת רחבה זה דבר נהדר נניח ב 9 מקרים מתוך 10. שהרי רוב הזמן המדד לא מתפרע. חבל לפסול את האסטרטגיה הזו בגלל הפעמים הבודדות שבהן המדד לא "מתנהג יפה". צריך לתת מענה הולם. במבט קר לאחור, יכול להיות שהטעות שלך הייתה שניסית לשפץ ולהוציא רווח, ממצב לא נורמלי. ובמצב לא נורמלי, צריך להוריד את הראש ולתת לו לעבור. וגם להפסיד נניח פעם אחת מתוך 10, זה ממש לא נורא.
למעשה noam_a כבר נתן את הפיתרון במילה אחת. צריך להגדיר Stop Loss. בוא ניקח את השוקת שלי החודש ונסתכל על הצד העליון. מכרתי 1080 ב 85 ש"ח ליחידה. היום, אחרי עליה די לא שיגרתית האופציה שווה 130 ש"ח ליחידה. בוא נאמר בשוק קצת פחות פסיכי, המדד הכבד ביותר בבורסה, לא נוהג לעלות 4% בשבוע.
עכשיו, בוא נניח, שעם כתיבת השוקת אני מגדיר Stop-Loss אוטומטי ל C1080. לצורך הדיון אני לוקח מרווח של 100%. זה צריך להתבצע באמצעות תוכנה שתומכת ב Stop-Loss ולא ידנית (יש את זה למשל בטרייד1). זאת אומרת, Stop Loss על 170 ש"ח בדוגמא הזו. וזה קשיח. לא נוגעים בזה (משמעת עצמית כבר אמרנו?).
מתחילה קטסטרופה. המדד מתחיל לרוץ בלי שליטה. ה Stop-Loss עובד ומגביל לנו את ההפסד ל 85 ש"ח ליחידה (למעשה פחות כי ההגנות מרוויחות). אז הפסדתי 3000 ש"ח על הצד הזה. לא קרה שום אסון. בצד השני הרווחתי את ה 3000 ש"ח. אז יוצא טחינת מים. זמנית כמובן. כי אפשר אז לשבת בשקט ולחשוב מה לעשות, ואולי למכור רחוק יותר. ואפשר גם לוותר על הצד הזה בחודש, כי כאמור זה חודש מטורף.
אגב, קטע מעניין. אם עושים הגנה במרחק של סטרייק אחד. ואם ה Stop-Loss עובד. מספיק שהמדד ירוץ רק עוד סטרייק אחד, כדי שההגנה תגיע לערך ה Stop-Loss. זאת אומרת שבמקרה של קטסטרופה, ההגנה מתחילה להביא כסף בעצמה.
בכלל, אולי בכלל לא צריך להעלות כמויות בשוקת. הרחקות צריך לממן על ידי תזוזות בצד השני והתפשרות על רווח קצת יותר קטן. שהרי מנקודת מבט של אחוזי הרווח זה אותו הדבר.
רון,
מה שתיארת דומה במקצת לחלק מהפעילות שאני מבצע, מאמצע חודש נוכחי (כלשהו) עד אמצע הבא (כלשהו) אני בד"כ כתוב על החודש הבא וכשמגיע אמצע החודש הבא מעביר לחודש חדש קדימה , כך יוצא שגם מרחיק או מקרב מעט לפי הצורך וגם מקבל קצת כסף נוסף על אותן בטחונות, בפועל אני מוצא את עצמי כל הזמן כתוב עם פחות צורך בהזזות ע"מ למקסם רווח או לברוח מסכנה (ולרוב נמנע גם מהצורך לברוח בהכפלות).
אגב, שיהיה ברור - שאני בפירוש לא ממליץ לאחרים לבצע "אקרובטיקה" שכזו, זה מתאים לי, לאופי שלי ולתכניות המסחר שלי אך בהחלט לא מתאים למרבית הסוחרים (מתחילים גם וותיקים כאחד), ובנוסף זה רק חלק מסגנון הפעילות שלי, עליה אני מגן בפעילות נוספת באופציות (שהיא אפילו יותר אקרובטית מהנ"ל אבל עובדת בכיוון שונה).
ואגב, שוב לא ממליץ על כך, אבל אני עובד קצת יותר קרוב לכסף היכן שיש טיפה יותר בשר ולכן לא מבצע כתיבות בכמות גדולה. נכון שזה מסוכן יותר אבל הסיכון מתמתן ע"י דילוג בין החודשים וניצול הבדלי עקומות התטא (או איך שקוראים להבדל בין מרווחים על אותם סטרייקים בהפרשי חודש פקיעה), מה שכן, תמיד מקפיד אפילו אם לא הגעתי לאמצע החודש, לא להתקרב יותר מ- 3 סטרייקים מהכסף לפני ביצוע הדילוג, כי התרגולת עובדת גרוע באם הכתיבה מתקרבת או חו"ח עוברת לתוך הכסף.
בלי להיכנס לחישובים יווניים, ההסבר הפשוט לעניות דעתי הוא שערך זמן (או הפרמיה) שנעוץ בכל אופציה הוא יורד (נשחק) עם הזמן. לכן בממוצע לכותב יש סיכוי יותר גבוה להרוויח סטטיסטית. זה רק תמצית של העניין. כי אם זה היה כל כך פשוט, אז אף אחד לא היה קונה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי RH2000
מי שקונה מעריך שהשוק נע בכיוון מסויים, ואם הוא צודק והשוק נע בכיוון הרצוי, אז יש סיכוי טוב שהוא ירוויח בסדר גודל יותר משמעותי מההפסד בערך הזמן. אבל מי שכותב (וכמובן גם לו יש הנחה לכיוון השוק), יש לו כל יום רווח מסויים משחיקת האופציה בפרמיה. לכן תזוזה לכיוון הלא נכון מבחינתו גורמת לו פחות הפסד.
כמובן זה לא אומר שכל מי שקונה הוא פראייר ולהפך. אבל אני סובר שסטטיסטית עדיף להיות בצד הכותב.
שוב, כל מה שאמרתי חברים היותר מנוסים ממני יכולים לתרגם לנוסחאות יווניות.
בהצלחה,
ארז
בכלל, כל החלוקה הזו לפראיירים ולא פראיירים לא לעניין בכלל. (יש מילה להפוך מפראייר? לא עולה לי בראש. מעניין מה זה אומר עלינו כעם, שאחד הדברים שמובילים אותו זה הפחד מ"לצאת פראייר"). יש מי שקונה כי זה טוב לו לקנות (גידור למשל).
ובהמשך למה שכתבתי בהודעה הקודמת, התגובה שלי לסביון, וגם למה שאיציק כתב בהודעה שלו כאן: viewtopic.php?f=106&t=4225, על "ברבורים שחורים".
הכנסה חודשית של השוקת שלי, לפני הזזות זה כ 6000 ש"ח. מבחנתי, בשביל הפוטנציאל להרוויח את ה 6000 ש"ח הללו בסיכון נמוך, אני מוכן לסכן עד 6000 ש"ח לחודש, שזה רווחים של חודש. סיכון סביר. בואו נאמר שכשסתם קניתי תעודות סל נדל"ן או כל דבר אחר, סיכנתי יותר.
אם יש לי 40 שקתות, זה אומר "תקציב" של 150 ש"ח לשוקת. לא מעט.
מה שזה אומר, שאם מכרתי (במקור) P920 ב 150 ש"ח, ישר אני שם StopLoss אוטומטי על 300 ש"ח. אם זה יגיע לשם, אנחנו בשוק משוגע ועדיף לחתוך.
כנ"ל לגבי החלק העליון. מכרתי במקור C1180 ב 85 ש"ח. אני שם StopLoss אוטומטי על 235 ש"ח. אם זה מגיע לשם, שוב, אנחנו בשוק חסר שליטה ועדיף לחתוך. היום, עם כל הטרוף של השוק, עדיין זה על 135 ש"ח לאופציה. זאת אומרת שאם אני חותך היום, הפסדתי על הצד הזה 2000 ש"ח (לפני רווח מההגנה). בסך הכל, השוקת עצמה עדיין עם פוטנציאל רווח.
כמובן שבמקרה כזה, הרווחים מהצד השני נשארים, ובעצם אין הפסד של 6000 ש"ח אלא של חצי מזה. וגם צריך לזכור שההגנות מפצות עוד קצת.
בואו נניח שמתוך 12 חודשים בשנה, 2 חודשים מתקלקלים לנו. נרוויח 60,000(!) ש"ח בעשרה חודשים טובים, ונפסיד 6000 ש"ח בשני החודשים שהתקלקלו לנו.
עשינו 54,000 ש"ח בשנה על ביטחונות של פחות מ 100,000 ש"ח. 54% שנתי (!!!).
כנ"ל לגבי החלק העליון. מכרתי במקור C1180 ב 85 ש"ח. אני שם StopLoss אוטומטי על 235 ש"ח. אם זה מגיע לשם, שוב, אנחנו בשוק חסר שליטה ועדיף לחתוך. היום, עם כל הטרוף של השוק, עדיין זה על 135 ש"ח לאופציה. זאת אומרת שאם אני חותך היום, הפסדתי על הצד הזה 2000 ש"ח (לפני רווח מההגנה). בסך הכל, השוקת עצמה עדיין עם פוטנציאל רווח.אם קבעת לעצמך SL על C1180 בשער 235, תתפלא אוליי לדעת שנגיע לשם כבר במדד 1125-(עכשיו, בעוד שבוע למשל 1135)- דיי קרוב הייתי אומר.
בואו נניח שמתוך 12 חודשים בשנה, 2 חודשים מתקלקלים לנו. נרוויח 60,000(!) ש"ח בעשרה חודשים טובים, ונפסיד 6000 ש"ח בשני החודשים שהתקלקלו לנו.
עשינו 54,000 ש"ח בשנה על ביטחונות של פחות מ 100,000 ש"ח. 54% שנתי (!!!).תתפלא כמה פעמים במהלך 12 חודשים בשנה תצטרך לתקן את האסטרטגיה. אני מהמר שהתשואה שלך תהיה חיובית, אך רחוק מאחוזי ההצלחה שאתה מתאר. מה שבטוח הוא שבעוד שנה תהיה הרבה פחות נלהב ממה שאתה עכשיו. שוב, אני רוצה להדגיש שאין דבר כזה כסף על הרצפה - אי אפשר לכתוב שוקת רחבה מאד מגודרת בתוחלת רווח כזו. לעתים תצטרך לתקן ולעתים SL. SL זו לא מילת קסם ותוחלת הרווח/הפסד ממנה לא צריכה להיות שונה מ-0- לפעמים תציל אותך ולפעמים תתברר כמיותרת. מה שאני לא אוהב בשוקת רחבה מאד, זה פשוט שקשה לתקן אותה במצבי תנועה חדה או סמוך לפקיעה.
לא יודע אם זה נכון. כמו שאמרתי. מכרתי ביום ראשון בשער של 85 ש"ח לאופציה, והיום היא על 135 ש"ח לאופציה, וזה בשבוע עליות די קיצוני. ככל שמתקדמים בחודש, הטתא תעזור יותר ויותר.ציטוט:
ימים יגידו. זה גם רחוק מאד מאד מ"כסף על הרצפה". כמות המחשבה שזה לוקח ממני כרגע היא לא מועטה. אני מקווה שעם הזמן הכללים יתגבשו.ציטוט:
אגב, תודה לך על האקסל.
דמי כיס,
דיון מעניין ומלמד מאוד יזמת כאן.
גם אני הייתי בקורס והתלהבתי מרעיון השוקת הרחבה אבל...
לישון בשקט קשה איתה (את זה אני לומד בחודש הראשון שאני מתנסה בה, אצלי השוקת היא 1190 מכירה והגנה 1200).
אני מסכים עם רעיון הסטופ לוס,
מכיוון שהגדרנו סטופ לוס - אין צורך בהגנות (כבר מקטין את העלות) וניתן לבצע את המכירה בסטרייק מרוחק עוד יותר מאשר זה שביצענו החודש ובכך להקטין את הסיכון שחודש משוגע יגיע עד אלינו. אני לא חושב שהסטופ לוס אמור להיות כפול מסכום המכירה בכיוון מסויים אלא משולש לכל הפחות וזאת מהסיבה שהסטרייק שלנו מרוחק יותר ומסוכן פחות.
.
הדבר היחיד שלא מאוזן באסטרטגיה הזו הוא שתנודה גבוהה בתחילת החודש תגרום לסטופ לוס להתבצע (גם אם מאוחר יותר יתמתן) בניגוד לתחילת מגמה חזקה בהמשכו שלא תשפיע במידה רבה על הסטרייקים המרוחקים.
לי זה נשמע כמו אסטרטגיה מנצחת :d
האם פיספתי משהו?
אני רוצה להוסיף עוד משהו על עניין ה Stop Loss.
נניח ברח המדד וה Stop Loss הופעל. כמו בדוגמא שלי, C1180 הגיע ל 235 ש"ח. ואז, המדד חוזר למוטב. או שעובר זמן, והתטא עושה את שלה, תמיד אפשר למכור את C1180 שוב. כל ההגנות כבר מחכות במקום. אז נמכור נניח ב 180 ש"ח. הרגל חוזרת להיות מקור רווח. לא כמו שהיה במקור, אבל עדיין רווח.
לי זה נראה שזה צריך להגיד סכום להפסד מקסימלי (ולא מכפלה כזו או אחרת), ולחלק אותו בכמות השקתות שבוצעו. כמו שכתבתי במקרה שלי, אם אני מוכן לסכן עד 3000 ש"ח הפסד זה אומר שעל הרגל נניח אני יכול להפסיד 6000 ש"ח (כי הצד השני בטח ירוויח. לא רואה מצב שהמדד יבקר בשני הצדדים של שוקת רחבה באותו חודש). מה שאומר 150 ש"ח הפסד לשוקת במקרה שלי (40 שקתות).ציטוט:
פורסם במקור על ידי חביתוש
אם קבעת לעצמך SL על C1180 בשער 235, תתפלא אוליי לדעת שנגיע לשם כבר במדד 1125-(עכשיו, בעוד שבוע למשל 1135)- דיי קרוב הייתי אומר.[/quote]
לא יודע אם זה נכון. כמו שאמרתי. מכרתי ביום ראשון בשער של 85 ש"ח לאופציה, והיום היא על 135 ש"ח לאופציה, וזה בשבוע עליות די קיצוני. ככל שמתקדמים בחודש, הטתא תעזור יותר ויותר.אופיר כמה דברים שימושיים ותיאוריטיים שיעזרו לך בניהול STOP LOSS
1. סקיו (SKEW) - מתאר גרף יורד (ציר X סטרייק, Y ס.ת. גלומה) בשוק האקווטי של סטית התקן הגלומה- וזהו המצב הרגיל בשוקי המניות, לרבות המעוף. במעשי זה אומר שס.ת. של הקול שכתבת מחוץ לכסף היתה נמוכה מאד מלכתחילה, ותעלה ככל שהקול יתקרב לכסף. מה שאומר, ששיעור השינוי למעלה ילך ויגדל במהירות. בצד היורד, הפחות מדאיג כרגע, ס.ת. של אופציות הפוט מחוץ לכסף גבוהה והיא יורדת ככל שהסטרייק עולה והיא נכנסת לכסף. כלומר גרף דומה לקול בצורת שיפוע יורד, ולכן השם סקיו, אבל מגלם תופעה הפוכה וזאת עקב
העובדה שבדר"כ יותר סביר שתהיה ירידה דרמטית בפרק זמן קצר מאשר עליה דרמטית , וכמו כן שמוסדיים הרבה פעמים מממנים קניית פוט מחוץ לכסף, כהגנה על התיק, ע"י מכירת קול מחוץ לכסף וכך תורמים למגמה של פוט מחוץ לכסף יקר וקול זול.
אם נחזור לשוקת שלך וניישם את הנ"ל- אל תתרשם מהעליה האיטית עד כה במחיר אופצית קול 1180. זה עתיד להשתנות אם השוק ימשיך צפונה.
2. בסימולטור תעשה פעולה פשוטה. ,תכניס כמות מינוס 1 C1180,תכניס מחיריאמת של C1180 שזה אני מבין 135 ש"ח , תכניס מחיר ביצוע 1 ש"ח (או פרמיה 85 ש"ח) ותראה בטסט באיזה סטרייק תגיע להפסד של 234 ש"ח (או 150 שח אם הכנסת 85 פרמיה), וזה יוצא כיום בערך במדד 1125 (תציב באיסטרטגיה רק ק1180). המצב בעצם גרוע יותר בגלל שנכון להיום הנל מחושב בס.ת. גלומה נמוכה 17% וזו אך תלך ותגדל ככל שתתקרב לכסף, כך שיכול להיות שהבעיה תתעורר אפילו במדד נמוך יותר. נכון אמרת שהזמן פועל לטובתך, אך זאת רק במידה המדד יפסיק לעלות.
3. למרות שאני קצת סקרן, הייתי מעדיף לו היינו יכולים לקיים את הדיון ברמה התיאורטית בלבד. עליות נוספות ממש לא מתאימות לי, כשם שלא מתאימות לך.
4. בהצלחה
הי רון.ציטוט:
תודה רבה על הארותך. מאד מאד מעניין.
אני חושב שה Stop Loss מתאים. אם המדד ימשיך לעלות עכשיו ל 1125, אין לי ספק גם ברמה האינטואיטיבית, שזה חודש מוטרף לגמרי, ועדיף לחתוך ולצאת מהרגל הזו. שכן זה אומר שזה חודש לא נורמלי שהכל יכול לקרות בו. תמיד יש את האפשרות להכנס לרגל בחזרה אם וכשיש ירידות. אז מפסידים קצת עמלות ואולי גם קצת הפרשים. אבל שטויות. העיקר הבטיחות. בכל אופן חיתוך משמעו קניה מחדש של המכירות. את ההגנה אני משאיר. כך שאם יש עוד עליות אחרי החיתוך, ההגנה מתחילה להכניס כסף. ואם יש ירידות, ההגנה מוכנה לכניסה מחדש.
למעשה, באופן אישי, הפיוז שלי החודש הרבה יותר קצר מאשר יהיה בעתיד. עדיין יש לי כוויה מנובמבר. ומאד יכול להיות שאם מחר יתחיל בעליות, אני אחתוך את הרגל הזו על הבוקר. עדיין האסטרטגיה בכללותה תביא רווח. (אני רק מקווה שאפשר יהיה להחלץ מהאסטרטגיה של שחקן בשלום).
לכן, כמוני כמוך, אני מקווה לתיקון כלשהו. שיחזיר את החודש הזה לשפיות.
הדיון המרחיב על השוקת הרחבה בהחלט מפרה ומעניין. אני עברתי את אותן התלבטויות לפני חודשיים כאשר ביצעתי שוקת (10 יחידות לצד) + הגנות.
אני חושב שהאסטרטגיה של שוקת רחבה היא מהבטוחות יותר ודמי כיס צודק. האסטרטגיה יכולה להכניס כסף באופן קבוע אם שומרים על כללים מאד נוקשים ולומדים לחתוך הפסד באופן קבוע ועל פי הגדרות מובנות.
נקודה נוספת שאולי יש לי כדי להביא לשיפור הנושא: לדעתי עדיף לוותר על אסטרטגית שוקת רחבה בחודשים לא ברורים כמו החודש הנוכחי. כאשר די ברור שהשוק מאד מתוח ועלול לנוע בקיצוניות לאחד מהצדדים זה די מיותר לבצע דווקא שוקת בחודש כזה, כאשר כולם כאן הסכימו כי בחודשים הללו יתבצעו יותר שיפוצים ותיקונים ש"יאכלו" את הרווח במקרה הטוב או יקטינו מעט מהנזק במקרה הפחות טוב.
לפיכך כלל ברזל עבורי הוא הימנעות מביצוע שוקת בחודשים מסוכנים. אפשר להותיר את השוקת לחודשים מסוכנים פחות.
לדעתי בחודש מסוכן עדיף לפתוח עם מכירת אוכף וללכת עימה באותו הראש בדיוק (בשינוים המחויבים).
אבל הבעיה היא שאתה לא יודע מראש אם זה "חודש מסוכן", עד שזה מאוחר מדי.ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמקה
בכל אופן אני מאוד בעד תוכנית הביצוע של דמי כיס. כמובן כל אחד יכול / צריך לקבוע לעצמו אחוזי הרווח המקסימליים / אחוזי ניצול הבטחונות / מרחקי ה-SL.
ארז
לעניות דעתי עיקר הבעיה נובעת מ אי שמירה על הכללים
א. אם נקבע ששומרים על מרחק ל 10% עד השבוע הראשון הרי שעכשיו היית צריך להיות כתוב 1210 ולא ב-1180, וזה עוד באמצע השבוע שמחיר של הקול היה זניח
ב.לדעתי, ואני יודע שזו קצת מסוכנת ובמיוחד לאור כל העליות, בתקופה כזו שהיא של קונים- אין מה לשמור על פער כזה בפוטים ויש מקום לקדמם לסביבות ה- 1010
שני שינויים אלו ,לדעתי יאזנו את העלויות ותשמור על הסכום המקורי.
כמו כן, מצטרף לדעה שהושמעה כאן כי בשמירה על כללים אלו , אפשר לוותר על הבטחונות, הם רק מכבידים במקרה של שינויים.
לדעתי היה כדאי להפטר מהם בשני הצדדים ובתמורתם- לצמצם את כמות הכתיבות.
אתה צודק לגמרי. רק שניסיתי להצמד לכלל נוסף שאומר ששינויים עושים ביום חמישי. כי אחרת יש מצב להיות תזזיתיים. יכול להיות שזה לא נכון לחכות. בסופו של דבר, בגלל שניסיתי להתעקש על מחירים, הצלחתי להעביר רק 11 מתוך ה 40 שלי. גם זה אולי לקח. בכל אופן, מחר אני מתכוון לתקן את אי העמידה בכלל הזה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי hanan121
כאן אני לא מסכים איתך. במיוחד לאחר מהלך כזה אלים של עליות, יכול להיות תיקון אלים, שגם עלול להעלות את סטיות התקן באופן משמעותי. הטווח שקבעתי לעצמי הוא 12.5% בתחילת שבוע שלישי מהסוף. גם 980 זה רק 12%. מעדיף ככה.ציטוט:
גם צודק. אבל כרגע, ללא קניה של ההגנות הייתה לי חריגה של ביטחונות. בעתיד אני אנסה ללא הגנות. אבל אני משתמש בהגנות רחוקות. ההגנה שלי למעלה היא על 1240 וקניתי אותה בזיל הזול. כך שאני לא טורח להזיז את ההגנה עם ההזזה של הרגל העליונה.ציטוט:
אופיר- אתהבאמת חושב שיתכן תיקון כזה אלים שבשלשה שבועות יעשה 12% ?
הרי יש פה שוק של קונים וכל תיקון משמש כאמצעי לקניה נוספת.
ייתכן בהחלט תיקון אך אני לא רואה אותו ברמות שמעל 3-5 %.
גם חודש שעבר "שותקנו" מהתיקון שאוטוטו מגיע, ובכך נמנענו מפעולות שהיו מקטינות נזקים.
שמע, אני לא יודע. רוב הסיכויים שלא. ורוב הסיכויים שאתה צודק. תיקון כלפי מטה עכשיו של 12% יהיה משהו מוטרף ברמות שלא נראו הרבה זמן. מצד שני, רק לפני כמה שבועות ביקרנו ביקור חפוז ב 980. וכשהיינו ב 980, אף אחד לא העלה בדעתו ש 1114 יראה במקומותנו כל כך מהר.ציטוט:
אבל אולי אתה צודק, ויש מקום להזיז ל 1010, ששווה היום 150 ש"ח, ולשים עליו Stop Loss על 300 ש"ח. בוא נאמר שהמשך עליות מחר יהיה נימוק חזק מאד בעד נקודת המבט שלך.
אני אגיד אפילו יותר מזה,
לדעתי- ושוב אנו בתהליכי לימוד והתגבשות- כמו שזה נראה לי כעת,
שמירת הסימטריה בשוקת הינה חלק מההגנה על השוקת- אפילו יותר מקניה במרחק של סטרייק כזה או אחר שכן הסימטריה מאפשרת לך לנייד השוקת במקרה הצורך , מה שמנסים להמנע ממנו בשל העלויות
כמו כן, מצמצמת נזקים. אתה יכול להפעיל סטופ בחלק העליון ולא לקדם הרגל התחתונה ולהפסיד משני הכיוונים.
כמו כן, לדעתי, רובנו מסתכלים על השוק מפוזיציית הירידה שאנו מייחלים לה, אבל מבט אובייקטיבי יותר היה אומר שאם כבר, בשוק שכזה כדאי לתת 12% לכיוון מעלה ולא מטה.
בכל זאת יש הבדל בין עליות לירידות. ירידות גורמות לעליה בסטיית התקן, ולניפוח מהיר של ערך האופציות. וגם זה דבר שצריך לקחת בחשבון. מה עוד שהאופציות ה PUT יותר יקרות, ואפילו עם המרווח המוגדל, הן שוות יותר.
אופיר,
אני שם לב שאתה מבזבז הרבה זמן, מחשבה וכסף (עמלות) בהזזת הרגליים.
מה דעתך על הביצוע הבא בתחילת החודש:
קניה של C\P בכ-130 ש"ח ומכירה של 2 C\P בכ-40 ש"ח ליחידה במרחק של עד 3 סטרייקים (במידה וזה לא ניתן עקב מחירים גבוהים של הסטרייקים המרוחקים, יש לבצע רק לכיוון אחד - כמו ה P לדוגמה בחודש הזה).
ז"א רווח של כ-50 ש"ח לכיוון (ללא עמלות).
קביעה של SL בצורה הבאה:
במידה ונמצאים 4 שבועות מהפקיעה, הSL הוא חוב של 200 ש"ח (פי 4 מהתקבול)
3 שבועות - 150, שבועיים 100 ובשבוע הפקיעה - 50 ש"ח (יציאה מאוזנת ללא רווח בצד ה"בעייתי").
אנחנו מוגנים בפניי קטסטרופה, הריי יש לנו יחס של מכירה אחת לכל שתי קניות ובמקרה של קטסטרופה, שהמדד השתולל עוד לפני תחילת המסחר באופציות ולא הספקנו ליישם את הSL (צריך תמיד גם לחשוב על התרחיש הזה, שהשוק ברח לנו לפני שיכולנו להגיב) אנחנו מוגנים ואוליי אפילו מורווחים.
דוגמה:
החודש הזה היינו מוכרים את C1170 ב 120 ש"ח ביום ראשון וקונים 2 C 1200 ב35 ש"ח.
נכון ליום חמישי ה C1170 חייב 230 ש"ח והC1200 מניבים 2X30 ש"ח ז"א חובה של 180 ש"ח - לא אמורים לסגור את הפוזציה למרות שהיא על הגבול העליון.
הבעיה במקרה הזה היא נקודת התפר - המעבר מיחס של 4 ל- 3 ללא הדרגתיות, סביר להניח שהיום בבוקר במידה ופער המחירים הזה יישמר, אז הפוזיציה הזאת תאלץ לסיים את חייה בעצב...
אם למישהו יש הערות\הארות ו\או שיפורים אשמח לשמוע,
ברור לי שהשחיקה היא לא לינארית ולכן נחוץ רעיון טוב יותר מההדרגתיות של 4,3,2,1 .
בשרשור כזה ענק בא לי להיות מגיב ה 101
טוב. זה בסדר. זו תקופה של עיצוב ולימוד.ציטוט:
זה פחות או יותר מה שעשיתי בצד של הקולים. קניתי יותר הגנות ממה שצריך משתי סיבות. ההגנה הייתה זולה מאד וזה עזר לי בביטחונות, וגם כי זה מאפשר הוספת כמויות יותר מאוחר, כאשר ההגנות מוכנות. זה לא עוזר לקטסטרופות כל עוד לא סוגרים את המינוס של האופציות שמכרנו.ציטוט:
אין מניעה הגדיר גם סכום מוגדר מראש שאותו "מוכנים" להפסיד.ציטוט:
Stop Loss חייב להיות אוטומטי, באמצעות תוכנה שתומכת בזה. במקרה של בעיה אמיתית, לא יהיה אפשר להספיק להגיב בזמן באופן ידני.ציטוט:
לא ירדתי לסוף דעתך.ציטוט:
"Stop Loss חייב להיות אוטומטי, באמצעות תוכנה שתומכת בזה. במקרה של בעיה אמיתית, לא יהיה אפשר להספיק להגיב בזמן באופן ידני"
גם SL אוטומטי לא יוכל להגן עלייך במקרה שמשהו משמעותי ייקרה לפני תחילת המיסחר, תאלץ לחתוך בהפסד גדול יותר משמעותית מההפסד אותו תיכננת.
רשמתי את מה שרשמתי תו"כ התבססות על רעיונות\דילמות רבות שהעלת, לא רשמתי משהו שונה מהותית אלא רק הגדרתי טוב יותר, בעבורי לפחות, את השימוש בSL ואת ההגנה בפני תזוזה משמעותית ריגעית. אני חושב שרכישת 2 הC שלך לשם הורדת ביטחונות הבהירו לי את הייתרון העצום שבהגנה לא מידתית על שוקת מרוחקת (הרי מראש אנו לא צופים שתגיע במהירות לאזור הכתוב שלנו, במידה וזה ייקרה נראה רווח מאותה הגנה ביחס שונה).
תודה רבה על הדיון החשוב הזה.
בכיף.ציטוט:
היום יש המשך עליות. מבחינתי, הגבול העליון נפרץ והחלטתי לפעול.
ביום חמישי, הצלחתי להזיז לאט לאט 11 יחידות מ 1080 ל 1090 (בגלל התעקשות על מחיר זה לקח את כל היום)
היום, פעלתי באופן הבא: קניתי בחזרה את 29 היחידות שנשארו לי מ 1080. ומכרתי 39 יחידות 1200. זאת כי היו לי קודם 20 יחידות 1200 קנויות.
לאחר הפעולה יש לי:
11- יחידות 1090
19- יחידות 1200
40 הגנות על 1240
הפעולה לא הזיזה כלום לביטחונות. וצמצמה את הרווח ב 2000 ש"ח. אך זה בסדר גמור. רוב הסיכויים שה 2000 ש"ח הללו יחזרו בהזזות רגלים עתידיות. כל תזוזה מכניסה בערך 1000 ש"ח. ובסך הכל, השוקת עצמה עדיין ברווח (פוטנציאלי) יפה של 4000 ש"ח על ביטחונות של 87,000 ש"ח. זה רווח של 4.5% חודשי כרגע, וזה מספק אותי לגמרי.
וכמו שאמרנו בהתחלה, בטיחות מעל הכל.
זכורני שהבטחונות היו 67K איך קפץ בעוד 20K ??ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
דמי כיס, יש לך עמלות בסדר גודל של כ-1100 ש"ח (הערכה) עד כה.ציטוט:
האם 4000 ש"ח רווח פוטנציאלי הם לאחר הפחתת העמלות או לפני?
אביעד
אתה זוכר נכון. יפה!ציטוט:
פורסם במקור על ידי qjol
ההתקרבות לצד העליון גררה עימה העלאה בביטחונות. זה לא כל כך משנה לי כי יש לי עוד הרבה רזרוות, והפרנציפ החודש זה לראות איך לנהל שוקת רחבה באופן בטוח, כך שיהיה אפשר להשתמש בה לאורך זמן.
מה עם קירוב רגל פוטים?
או למעשה, אתה יכול ליצור רגל חדשה על הישנה
ביצעתי קרוב ביום חמישי. כרגע הרגל על 980. זה בהחלט נמוך, ואם המגמה תמשך, אז תוך זמן קצת אני אקרב.ציטוט:
פורסם במקור על ידי HRL
לא ניתן ליצור רגל חדשה ללא סגירה של הישנה, כי הביטחונות מתווספים זה לזה.
לדעתי אפשר.ציטוט:
תנסה ליצור, לצורך הבדיקה, רגל ב-1050 עם הגנה ב-1040.
הבטחונות יישארו בדיוק כפי שהיו.
תבדוק את נושא הבטחונות שוב,
במרחק שכזה התרחיש הרלוונטי מניח תנמודה למעלה כי תנודה למטה לא מגיעה לסטריקים האלה
כתבתי את מה שכתבתי ע"ס בדיקה באקסל של רון.ציטוט:
פורסם במקור על ידי HRL
בדקתי שוב וזה אכן כך. גם עבור הזזת הרגל ל-1040 עם הגנה ב-1030.
אביעד , ההודעה שלי הייתה לדמי כיס
לדעתי אין בעיה עם הבטחונות
בדקתי ב Trade1. הכנתי פקודה לביצוע, ואז הוא אומר כמה ביטחונות צריך. הביטחונות עלו בכ 17,000.ציטוט:
פורסם במקור על ידי HRL
דמי כיס, אשמח אם תוכל לענות לשאלה ששאלתי קודם.ציטוט:
פורסם במקור על ידי aviade
תודה
העמלות עד עכשיו הן 880 ש"ח. אגב, כשמדברים על סכומים כאלו של עמלות, יש על מה לדבר על הורדתן, ואני בתהליך כזה. העמלה הנה בהחלט שיקול לכותבי קצוות.ציטוט:
פורסם במקור על ידי aviade
אבל החודש אני עדיין לא מסתכל על העמלות כעל שיקול. גם חישוב הרווח הוא כרגע "בערך" כי מתערבבת לי האסטרטגיה של שחקן. בסוף החודש אעשה סיכום של האסטרטגיה ואעדכן.
בנוגע למצב, המדד ממשיך לעלות למעלה.
על מנת להצמד לכללים שקבעתי לעצמי בצורה קפדנית ככל האפשר, סגרתי את כל ה 1190 שנשארו לי וכרגע הצד העליון שלי עומד על:
30 כתיבות C1200
40 הגנות C1240
הביטחונות ירדו ל 77,000 ש"ח, כך שיתאפשר בהמשך השבוע לבצע עוד קצת כתיבות ולתחיל להחזיר את עלות ההזזה.
בצד התחתון אני לא נוגע כרגע, עם כל הפיתוי, וזאת מהשיקולים הבאים:
-ככל שמתרבות העליות, ככה עולה הסיכוי לתיקון כואב.
-הכלל אומר להיות מרחק של 12% בתחילת השבוע השלישי.
-צריך להתאמן ב"משמעת עצמית".
כרגע, בסך הכל אני מרוצה ממצב השוקת. 7.1% מרווח כלפי מעלה, שאמנם זה פחות ממה שהיה אמור להיות, אבל בואו לא נשכח שאנחנו אחרי עליה די מטורפת. ו 12% כלפי מטה.
אופיר,
אני מתנצל על הקטנוניות... אבל:
"בצד התחתון אני לא נוגע כרגע, עם כל הפיתוי, וזאת מהשיקולים הבאים:
-ככל שמתרבות העליות, ככה עולה הסיכוי לתיקון כואב.
-הכלל אומר להיות מרחק של 12% בתחילת השבוע השלישי.
-צריך להתאמן ב"משמעת עצמית".
כרגע, בסך הכל אני מרוצה ממצב השוקת. 7.1% מרווח כלפי מעלה, שאמנם זה פחות ממה שהיה אמור להיות, אבל בואו לא נשכח שאנחנו אחרי עליה די מטורפת. ו 12% כלפי מטה."
אם הכלל הוא להיות במרחק של 12% ואתה מתאמן במשמעת עצמית אבל מוצא את עצמך במרחק של 7.1 אחוז במרווח עליון אז המשמעת העצמית לא ממש עובדת (גם אני נכשלתי בזה, הייתי בטוח שיבואו ירידות...), לטעון שהייתה עלייה מטורפת ולכן זה בסדר שהמרווח קטן זה תרוץ שמגיע מהפוזציה אשר בה אתה נמצא.
תבקר חופשי. כמה שיותר ביקורת ככה יותר טוב.ציטוט:
אם תראה אי שם בהתחלה, בתחילת שבוע שלישי אני אמור להיות מרחק 8.5% מלמעלה. לא התכוונתי לעשות שוקת סימטרית. הכלל מדבר על יום חמישי ולא יום ראשון. שהרי הפקיעה היא ביום חמישי. לכן הסטיה מהכלל הייתה רק 0.8%. שזה כברבאמת בסדר. מה שלא היה בסדר זה שלא גמרתי לבצע את ההעברה ביום חמישי. אבל זה תוקן. בפעם הבאה (אני מקווה), גם "פאשלה" זו לא תיקרה.
ה"משמעת העצמית" היא לא להזיז היום את 980. למרות שנורא מתחשק, ונראה כאילו ירידות והשוק אלו שני קווים מקבילים שלא נפגשים.
לאור המשך המרוץ המטורף, אני שוקל לשים Stop Loss של 100 ש"ח על C1200.
מכרתי אותו היום על 55 ש"ח, וזינק בסוף היום ל 70 ש"ח.
במידה ו Stop Loss אכן קורה, אני נוטש את רגל ה CALL עד שהדברים יחזרו לשפיות. המצב כרגע לא נורמלי. ונראה שכל יום עליות רק מחמם את העסק עוד יותר.