-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי
eynetane
אני מימשתי היום. לענ"ד מגיעים זמנים קשים במו"מ, ובקרוב אוכל לקנות מחדש במחיר נמוך יותר.
מה שמעניין אותי זה מדוע ביג'יאיי לא מציעה מחדש. לאור ההצעה האחרונה של אספן, ההצעה הקודמת של ביג'יאיי נראית אפילו יותר אטרקטיבית מאשר קודם.
אני לגמרי מסכים איתכם לגבי זה שההצעה לא ראוייה, אני גם אציין שכל התמורה הכלכלית שאספן מציעה שווה כ 35 מליון שקלים, קצת מבלבל אבל מתוך 70 מליון השקלים שהם יזרימו לחבס 35 מליון שקלים שייכים להם כדת וכדין כי הם יקבלו 51% מהחברה.
(קצת יותר מ35 מליון שקלים אבל כשאתה משתין מהמקפצה 1% לכאן או לכאן הוא קטנוני)
בתמורה להזרמה בשווי כלכלי של 35 מליון שקלים שמציעה אספן הם יקבלו את הזכות לספק שירותי דירקטוריון ומנכ"ל לחבס שהיא חברה רק על הנייר כי כל מה שיש לה זה מניות של חבס סטאר, אין כאן איזה מפעל לנעליים (או נכס ריאלי) שדורש ניהול.
עבור שירותי הדירקטוריון והמנכ"ל שהם יעניקו לחברה הם יזכו לתמורה שנתית של 2 מליון שקלים, למשך 7 שנים. אם רוצים לבטל את שירותי המינכול שלהם אז צריך לשלם את כל התמורה מראש. ככה שהסיכון האמיתי של אספן הוא גם משמעותית פחות מ 35 מליון שקלים.
אם אתם חושבים ש2 מליון שקלים שהם לוקחים זה בטל ב60, אז זה הרבה מאוד כסף להשוואה הריבית השנתית על החוב של החברה החדשה מסתכמת ב.... ***תופים*** 2.1 מליון שקלים צמודי מדד. (3% מ 70 מיליון).
לסיכום- העסקה מעולה לאספן הסיכון שהם לוקחים על עצמם הוא אפסי והתמורה מיידית, הלוואי והייתי יכול אני להכנס להשקעה בחבס בתנאים כאלה.
הדבר שמעודד אותי הוא שגם העסקה הנוראית הזאת לא משקפת הפסד הון מהותי במקרה ותתקבל, ואני מאוד שתדחה על הסף. כל העסקאות יוצרות מצב של חוסר ודאות שהורס ערך כולם יושבים על הגדר ומחכים שמשהו יקרה.
-
אספן בהחלט מנסים גם למקסם את העסקה, ועל הדרך להיכנס ל No Shop ולעצור רוכשים אחרים.
על פניו, אין סיבה לקבל את העסקה.
כמחזיק אג"ח ד (אספתי הרבה בסביבות 45-46, מימשתי מעט בחמישי ואתמול בבוקר), בסופו של דבר מה שחשוב זה ש NSI אולי מתחילה להתאושש - לפחות השער שלה עלה ב 10% מהמועד שבו אספן משכו את הצעתם הקודמת. כל עוד זו המגמה - אופציית העברת החברה לנושיה היא אופציה טובה, שאני מעריך את שווי הנכסים שיתקבלו ב ~40% יותר מהסחיר.
-
מקווה שהפסקת המסחר לא בגלל קבלת הצעת ההסדר של אספן אלא קבלה הצעה אחרת, יותר שפויה.
-
כנראה מדובר על מכירת מניות NSI כחבילה
-
פורסם התזרים הצפוי למחזיקי אגח 4 במידה וחבס תקבל את ההצעה לרכוש את מניות NSI ב - 5.5 יורו למניה - 133 מש"ח - זה בסביבות 40 אג לאגח
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי
tby
פורסם התזרים הצפוי למחזיקי אגח 4 במידה וחבס תקבל את ההצעה לרכוש את מניות NSI ב - 5.5 יורו למניה - 133 מש"ח - זה בסביבות 40 אג לאגח
לדעתי זו עסקה מצויינת במחיר האג"ח הנוכחי כיוון שהיא משקפת החזר מהיר של רוב הערך הסחיר של האג"ח ומורידה משמעותית את הסיכון של מה שלא יסולק באמצעותה.
לגבי חבס סטאר:
מדובר ב74% מההחזקה של חבס ב NSI וזה מחזיר בערך 40 אגורות.
יש לנו עוד 26% מההחזקה שצריכה להחזיר עוד בערך 12 אגורות.
80 מליון שקלים בקרקעות ודברים שאני לא יכול להעריך בדיוק כמה שווים, וצריך לחפור שם בדוחות כדי להבין כמה הלוואות יש על הנכסים האלה אם בכלל. אז נניח במצב האופטימי עוד 20 אגורות, ובפסימי 0.
כמו כן יש עוד 50 מליון שקלים בחבס עצמה שיתחלקו גם עם הסידרה הארוכה.
סה"כ לדעתי במחיר הנוכחי של ~ 50 אגורות צפוי רווח הון אולי לא מטורף אבל גם אי הוודאות אינה גדולה יחסית ומרבית התמורה מתקבלת באופן מהיר יחסית.
אני אישית כניראה אצליח להיות מופסד על ההשקעה בחבס, אבל במחיר הנוכחי לדעתי אפשר לצפות לרווח הון של בין 0 ל 20 אגורות, ולכן סך הכל זו עסקה לא רעה.
מי שמאמין ב NSI תמיד יכול לקחת את הכסף ולקנות ישירות מניות כמו שטיבי המליץ.
-
אגב, הסתכלתי על התחשיב ממאיה שפרסמה הנציגות, ועל עיקרי ההסכם ואני חושב שמשהו לא מסתדר במספרים לגבי התגמול לבעלי האג"ח המספרים נראים נכונים עם דואט קונים את כל המניות של NSI אבל בעסקה כתוב שהם קונים פחות, אפשרות אחרת היא שהם מחושבים עד חבס סטאר ומזניחים את זה שחבס מחזיקה רק 74% מסטאר.
בכל מקרה במצב זה אז החוב דיי מסוכן וקצת גבולי ביכולת פרעון שלו.
-
היי GILGA,
מה לא מסתדר לך במספרים?
עריכה: הבנתי מה לא מסתדר לך :-))
יום טוב
-
NSI שילמה דוידנד רבעוני של 9 יורוסנט, הכסף התקבל אצלי במזומן.
זה משקף תשואה של 7% על מחיר המניה
-
-
אני לא חושב שזה עד כדי כך משנה... למניות של NSI יש פחות או יותר את הערך שדואט רצתה ואפשר להוסיף את הדיבידנד שהתקבל לכרית המזומן של הבנק המלווה ולקבל מהם קצת שקט בלי עדכון לבורסה של עומדים בתנאים לא עומדים כל יומיים.
פשוט סבלנות, יהיו קונים למנייה.
-
קונה פוטנציאלי לנכסים בישראל
-
חבס הולכת לפרוק שזה לדעתי החלופה הטובה ביותר כבר מספר חודשים.
יהיו עלויות פרוק לא קטנות, אך לפחות יש תהליך שיאפשר מכירת נכסים יעילה.
כנראה שאחת ממשימות המפרקים יהיה לתבוע את דואט על נסיגתה מהסכם הרכישה - זה עשוי להסתיים בקבלת מספר מליונים של שקלים כפיצוי
-
בהתחשב בעלויות ובמשך הפירוק ,מהו להערכותיכם ערך האגח ?
-
לפי חישוב שעשיתי (ואוכל לצרף) למי שמעונין, ובהתבסס על ההנחות הבאות:
1. לפי הבורר בהקצאה לנשיה לא מובטחת העברתי 12M ש"ח מאגח 4 לקופת הנשיה של 4 ו- 12.
2. מסך הנכסים נטו הרלבנטי לכל סידרה ניכיתי 15% הוצאות פירוק\כינוס לטורפי הנבלות.
3. בהתעלם מהפוטנציאל לפיצוי מקרן דואט על חזרתה מהתחיבותה.
ומסקנתי היא שההחזר (שווי נכסים נטו\יתרת ע.נ בסידרה) לאגח 4 הוא 66 אג' ולאגח 12 - 15אג'.
אשמח לתגובות\הערות
-
75% תשואה כוללת למחיר נוכחי (למרות מרווח הבטחון -פיצוי דואט) !!!!????
-
היי יחיאל אשמח לראות את חישובך,
אני הגעתי לאזור ה50 אג' לאגח 4 ואזור ה23 אג' לאגח 12
שתי הסדרות נשחטות כרגע והיו תחת ממתן תנודה
קניתי עכשיו ב12 אג בסד' 12
אצרף את החישוב שלי שאוכל להתפנות לזה
-
ל- ORBIT וכל המעונין - פירוט חישוביי
|
נכסים |
התחיבויות |
|
שם הנכס |
שווי מ' ₪ |
שם המלווה |
שווי מ' ₪ |
|
|
|
|
|
|
NSI |
366 |
פרעון הלוואה בנקאית |
264 |
חבס טוליפ |
SWAP |
9 |
|
|
|
פקדון משועבד שישוחרר |
90 |
|
|
|
ס"כ |
201 |
|
|
|
גרמניה |
25 |
|
|
חבס סטאר |
שוויץ |
56 |
|
|
|
מזומנים |
7 |
מאיר |
7 |
|
חבס טוליפ |
201 |
|
|
|
ס"כ |
283 |
|
|
חלק החברה |
74% |
209 |
|
|
|
קיסריה |
30 |
|
|
|
ת"א |
20 |
|
|
חבס השקעות |
מזומנים |
4 |
|
|
|
חבס סטאר |
209 |
|
|
|
ס"כ |
263 |
|
|
|
|
|
|
|
החזר לאגחים |
סדרה 4 |
סדרה 12 |
שווי חבס סטאר |
|
209 |
|
|
שווי אגח פארי |
339 |
|
118 |
|
שווי יחסי חבס השקעות |
74.18% |
40 |
25.82% |
14 |
בורר: הקצאה לנשייה לא מובטחת מאגח 4 ל- 4 ו- 12 |
|
(12) |
|
|
חלוקת ההקצאה הנ"ל בין אגחי 4 ו- 12 |
74.18% |
9 |
25.82% |
3 |
ס"כ נכסים נטו |
|
246 |
|
17 |
ס"כ נכסים נטו בניכוי הוצ' פירוק\כינוס |
15% |
209 |
15% |
15 |
שווי אגח ע.נ |
|
319 |
|
96 |
החזר לאגח אג' |
|
66 |
|
15 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
הסברים |
|
|
|
|
א. שווי נכסים לאגח 4: 74% משווי חבס סטאר וטוליפ (בניכוי התחיבויות) |
|
|
ב. שוי נכסים משותף ל- 4 ו- 12: נכסים בישראל (54M) |
|
|
|
ג. החלטת הבורר להעביר 12Mמ-4 לקופת נשיה משותפת ל-4 ו- 12 |
|
|
|
ד. ניכוי 15% משווי נכסים לפירוק\כינוס |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ל- ORBIT - אשמח לראות חישוביך (או הערות לחישוביי) |
|
|
-
תודה על החישוב יחיאל :)
נשמע מעודד - אני קצת 'תקוע' עם 4. :)
-
מסיבה מסוימת לא הצלחתי להעלות את האקסל
אז נרשום את זה כמוך כאן
שרשמתי את הנכסים של חבס סטאר/טוליפ רשמתי ישר ביחס של 74%
בכללי ההבדלים בתוצאות ביני לבין יחיאל נובעים
מ:
1.אני רשמתי את SWAP כהתחייבות ולא כנכס
2.אני הערכתי את כלל הנכסים של חבס סטאר בפחות מיחיאל במקצת
3. אני הערכתי את כל הנכסים בארץ ביותר מיחיאל במקצת
4. יחיאל חילק את כל החוב הלא מובטח לפי היחס הכללי ואני לפי היחס של החוב הלא מובטח
5. רשמתי הוצאות פירוק 10מ' ש"ח לעומת 15% מ76 מ' ש"ח
שורה תחתונה שהגעתי אלייה אחרי הוצאות פירוק של 10מ' ש"ח ללא פיצוי מקרן דואט על הפרת חוזה
החזר לע.נ סדרה 4 |
₪ 0.606 |
סדרה 12 |
₪ 0.258 |
הנה החישוב בשלי
נכסים |
|
התחייבויות |
|
|
|
|
שם |
שווי מ' |
שם |
שווי מ' |
|
אירו |
4.84 |
NSI |
€ 54.15 |
חוב לרבו בנק |
€ 40.70 |
|
|
|
|
₪ 262.09 |
|
₪ 196.99 |
|
פרנק שוייצרי |
3.92 |
שחרור פיקדון |
€ 14.15 |
SWAP |
€ 1.10 |
|
|
|
|
₪ 68.47 |
|
₪ 5.32 |
|
|
|
|
|
מאיר |
€ 1.11 |
|
|
|
|
|
|
₪ 5.37 |
|
|
|
שוויץ |
SFr. 6.66 |
|
|
|
|
|
|
₪ 26.11 |
|
|
|
|
|
גרמניה |
₪ 14.80 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
סה"כ |
₪ 371.46 |
|
₪ 207.68 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
תזרים חופשי |
₪ 163.78 |
|
|
|
|
|
מחבס סטאר |
|
|
|
|
|
|
פסק בורר |
₪ 12.20 |
|
|
|
|
|
חוב מובטח |
₪ 151.58 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
סכום נשייה |
סדרה 4 |
|
סדרה 12 |
|
|
|
חוב מתואם |
₪ 345.86 |
|
₪ 115.32 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
שיא גולף |
₪ 60.00 |
הלוואה |
₪ 23.00 |
|
|
|
הוד |
₪ 42.00 |
הלוואה |
₪ 15.00 |
|
|
|
סהכ |
₪ 102.00 |
סהכ |
₪ 38.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
שווי |
₪ 64.00 |
|
|
|
|
|
פסק בורר |
₪ 12.20 |
|
|
|
|
|
הוצאות פירוק |
|
|
₪ 10.00 |
|
|
|
נשייה לא מובטחת |
₪ 66.20 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
חוב לא מובטח |
₪ 194.28 |
|
₪ 115.32 |
₪ 309.60 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
יחס בחלוקת חוב |
62.75% |
|
37.25% |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
₪ 41.54 |
|
₪ 24.66 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
סה"כ החזר |
₪ 193.12 |
|
₪ 24.66 |
|
|
|
יחס החזר לחוב מתואם |
55.84% |
|
21.38% |
|
|
|
החזר לע.נ |
₪ 0.606 |
|
₪ 0.258 |
|
|
|
-
מספר שאלות, מה זה הבוררות שלפיה אגח 4 צריך להעביר 12 מיליון?
בנוסף מה עם תביעה של דירקטורים בחבס. לפי הזכור לי 10 ימים לפני שהם הודיעו שאין להם כסף לשלם, הם הודיעו שאין בעיה לבצע את התשלומים. המשכורות הגבוהות שנמשכו בשנה האחרונה, וחלוקת הדיוודנד שהייתה במאי 12 כשאז החליטו הדירקטורים שהם לא רואים בעיה ביכולת הפרעון של החברה.
חבס אומנם היה יחסית בעל שליטה "נחמד" לבעלי האגח מהרגע שחבס קרסה הוא מנסה לעזור. אבל אני בכלל לא בטוח שההתנהלות של הדירקטוריון הייתה תקינה בשנה האחרונה.
בנוסף גם מכירת השלד הבורסאי של חבס יכניס לקופה עוד 1.5-2M שח (סכום קטן יחסית, אבל בכל זאת).
גילוי נאות מחזיק באגח ד.
-
תיקון טעות בחישובי החזר לאגחים 4 ו- 12 (4 פוסטים מעל)
מתנצל על טעות שנפלה משום שלא קראתי את פסק הבורר בפירוט, ולאחר שקראתי שוב ובפירוט תיקנתי את החישוב בפוסט.
ההקצאה לנשיה לא מובטחת היא סכום של 12M ₪ שיועברו מאגח 4 לקופת הנשיה הלא מובטחת הכוללת אגחי 4 ו- 12 (בחישוב השגוי העברתי את 12M לאגח 12 בלבד).
התוצאה: החזר לאגח 4 – 66 אג' ולאגח 12 – 15 אג'
ל- order and magic:
הסבר על הקצאה לנשייה לא מובטחת מאגח 4
מרגע שחבס נכנסה לחדלות פרעון, נאמני 2 האגחים החליטו בחוכמה לפעול להשאת שווי החברה, תוך דחית מחלוקות לסיום ההליכים. כתוצאה מכך קופת החברה המשותפת נדרשה להוצאות שמשרתות בעיקר את אגח ד (ההוצאות העיקריות נועדו לשמירת אחזקת NSI, וכן ריבית בגין הוצאות אלה). המחלוקת בין הנאמנים לגבי גובה הסכום שעל אגד ד להשיב לקופה המשותפת נידון בפני בורר מכריע שקבע שממימוש נכסי אגח 4 יועברו לקופת הנשיה המשותפת 12Mש"ח.
לגבי תביעת הדירקטורים היא לא נלקחה בחישוב משום שאין לי מושג מהו סכום ההשבה שניתן לקבל מהתביעה.
-
התיקון שלך, זה בדיוק מה שבאתי לכתוב כשקראתי את הפוסט :)
זה אכן אומר שמצבם של אגח י"ב גרוע בהרבה ומצבם של אגח ד השתפר מעט.
לגבי אגח ד, לטובתו משועבדים מניות חבס סטאר. האם המפרק ינסה למכור אותם או שהם יחולקו למחזיקים. למרות שהחברה זרה אפשר לרשום אותה למסחר בארץ למשל. כמה זמן לוקח בדרך כלל התהליך לגבי חוב מובטח?
-
מניות חבס סטאר מייצגות נכסים בגרמניה, שוייץ וקצת מזומן.
לא מקובל במחוזותינו לחלק מניות של חברה בפירוק לנושים. מה גם שמוסדיים לא מעונינים במניות מכל מיני סיבות.
פירוק יכול בקלות להימשך שנתיים ויותר למרות שניתן לסיימו תוך 3 חודשים. האינטרס של המפרק מנוגד לאינטרס שלנו המחזיקים. כמה שהתהליך ימשך יותר הוא יוכל לחלוב יותר את הקופה לטובתו ולטובת שאר אוכלי הנבלות, והכי מצער - הכל בחסות בית המשפט
-
רק שאלה קטנה - למה הערכת הוצאות פירוק ב 15%? זה המון לפירוק שאמור להית, להערכתי, פשוט יחסית. לא? אם הפירוק יארך שנה, אתה מדבר על הוצאות של משהו כמו מליון וחצי לחודש. גם ב800 שקל לשעה, 200 שעות לחודש, מגיעים בקושי לעשירית מזה - ולכן מעניין אותי אם זה מספר שניתן כך סתם ומתוך זהירות, או שמבוסס על נסיון.
תודה מראש!
-
אמדן הוצאות פרוק של 15% שבמקרה שלנו הן 40M ש"ח הוא מופרז לכל הדעות, ונלקח מטעמי שמרנות ומהרצון שההחזר המתקבל בחישוב יהיה בודאת גבוהה.
עם זאת, יש לזכור שהוצאות הפירוק כוללות שערך הנכסים (בגרמניה, שוויץ, קיסריה ות"א) שימומשו ב"מימוש מהיר" יהיו נמוכים מערכם בספרים (משום שבמימוש מהיר התמורה ממכירת הנכסים נמוכה ממכירת הנכסים במהלך עסקים רגיל).
-
רק כהערה כללית, למי שזוכר - "המשערכים" ו"מעריכי השווי" למיניהם של חברות אחזקה נהגו להוסיף פרמיית שליטה לשווי שוק מניות.
כולם קיבלו זאת כתורה מסיני.
במקרה של מניות NSI המוחזקות בידי חבס, שאין ספק שאילו מניות שליטה, אף אחד לא מזכיר את הביטוי פרמיית שליטה.
יודעים מדוע? כי אף אחד לא נשכר לבצע "אומדן שווי" שישיא את השווי המחושב ככל שאפשר לשרות אינטרסים כאלו ואחרים.
-
המסחר בניירות של חבס הופסק לפי הודעת הבורסה.
לא ברור אם ומתי יחודש ("אם לא יתקיימו תנאים לחידוש מסחר בניירות הערך של החברה עד לישיבת דירקטריון הבורסה ביום 17.10.2013, ידון הדירקטריון, בישיבתו הנ"ל, בהמשך השהיית המסחר")
-
NSI בהנפקת זכויות ענקית של 300 מיליון יורו במחיר של 4 יורו למניה. NSI צוללת לשער 4.8 (אחרי שגם ביקרה ב4.24 בבוקר). זה אומר שחבס מדוללת ל11%+-
מקווה שהמשמעות היא לא איפוס בערך של NSI מול החוב לבנק.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי
order and magic
NSI בהנפקת זכויות ענקית של 300 מיליון יורו במחיר של 4 יורו למניה. NSI צוללת לשער 4.8 (אחרי שגם ביקרה ב4.24 בבוקר). זה אומר שחבס מדוללת ל11%+-
מקווה שהמשמעות היא לא איפוס בערך של NSI מול החוב לבנק.
אני לא כלכך מבין איך הנפקת הזכויות משפיעה על שער המניה - כן אני רואה את הקורולציה ~ אבל הרי זה כמו לקנות מנייה נוספת בהנחה.
חבס תוכל לדעתי למלא את הקופה שלה על ידי מכירה של הזכות לרכוש מניות NSI ב 4 יורו. (זכות ששווה כרגע 0.8 יורו למניה... )
דרך פשוטה לעשות זאת (ואולי זו הסיבה האמיתית לצניחה במניה) היא למכור מניות בבורסה, ובתמורה לרכוש מניות NSI ב 4 יורו.)
ככה אני הייתי נוהג בתור חבס, יש כאן פונציאל לא רע להכניס מזומנים רבים לקופה ולהוריד סיכון. ניתן גם לחפש משקיע חיצוני שיסכים לשלם סכום יפה עבור הזכות לקבל NSI ב 4 יורו.
-
לחבס יש הלוואה שמולה מחיר מניות NSI צריכות להיות מעל 5 יורו.
אם מחיר המניות יחזור להיות מעל 5 יורו אז הכל בסדר, ואם לא מה יעשה הבנק?
-
מחיר NSI יחזור די מהר לסביבות ה - 5 ואף יותר, ממספר סיבות -
- החברה תחזור לשלם דוידנד מסודר במזומן
- עלות המימון של החברה תרד
- LTV יתייצב מחדש על כ 50% אחרי שהחברה תחזור להשקיע - במקום להיות במצב של למכור נכסים טובים בזול
במנותק מההשפעה על אגח חבס, ראוי להבחין בהתנהלות NSI - אחרי שמחקו כ 50% משווי הנכסים שלהם מ 2008 וראו כיצד המינוף הולך ועולה , הם לא המתינו לנס שיבוא - הם ביצעו הנפקה גדולה , בדילול משמעותי של בעלי המניות הקיימים על מנת לחזור למצב יציב לחלוטין - לא רק לשמר נכסים, אלא לקנות נכסים בשוק שהוא עדיין קשה.
התנהלות זו היא בניגוד מוחלט להתנהלות בשוק המקומי - בעלי העניין מושכים זמן בתרגילים ותרוצים ומביאים את החברות לחדלות פרעון. אני בטוח שכל אחד מהם , בינו לבין עצמו, מצטער שלא הלך להנפקה / הסדר שעוד היה ערך בחברה - הם כולם העדיפו לגייס עוד חוב במקום עוד הון - העלו את מינוף החברה במקום להורידו - וזה גורם מספר 1 לתספורת הענקיות למחזיקי החוב בישראל.
-
מצד שני, הם הנפיקו ב 25% פחות ממחיר השוק, ובכדי להוסיף חטא על פשע לא נתנו צ'אנס לבעלי מניות קטנים להיכנס להנפקה ב 4 יורו .
ציטוט:
פורסם במקור על ידי
tby
מחיר NSI יחזור די מהר לסביבות ה - 5 ואף יותר, ממספר סיבות -
- החברה תחזור לשלם דוידנד מסודר במזומן
- עלות המימון של החברה תרד
- LTV יתייצב מחדש על כ 50% אחרי שהחברה תחזור להשקיע - במקום להיות במצב של למכור נכסים טובים בזול
במנותק מההשפעה על אגח חבס, ראוי להבחין בהתנהלות NSI - אחרי שמחקו כ 50% משווי הנכסים שלהם מ 2008 וראו כיצד המינוף הולך ועולה , הם לא המתינו לנס שיבוא - הם ביצעו הנפקה גדולה , בדילול משמעותי של בעלי המניות הקיימים על מנת לחזור למצב יציב לחלוטין - לא רק לשמר נכסים, אלא לקנות נכסים בשוק שהוא עדיין קשה.
התנהלות זו היא בניגוד מוחלט להתנהלות בשוק המקומי - בעלי העניין מושכים זמן בתרגילים ותרוצים ומביאים את החברות לחדלות פרעון. אני בטוח שכל אחד מהם , בינו לבין עצמו, מצטער שלא הלך להנפקה / הסדר שעוד היה ערך בחברה - הם כולם העדיפו לגייס עוד חוב במקום עוד הון - העלו את מינוף החברה במקום להורידו - וזה גורם מספר 1 לתספורת הענקיות למחזיקי החוב בישראל.
-
היי אייל, למה בעלי מניות קטנים לא יכולים להשתתף בהנפקת זכויות ?
אם אני מבין נכון איך זה עובד אז אתה נותן הוראה להשתתף בהנפקת הזכויות משלם את הכסף ומקבל מניות חדשות לפי היחס של ההנפקה.
בהנפקות זכויות בארץ כשלא השתתפתי לא דוללתי סתם ללא פיצוי -אלה מכרתי את הזכויות שלי להנפקה בבורסה וקיבלתי כמה גרושים. (הרגיש דיי דומה לדיבידנד) רק שאני יודע שלעתיד לבוא הסיכון יורד ואיתו התשואה.
-
באתר של NSI יש היום הודעה חדשה שאומרת שהם קיבלו מחויבות משקיעים לכל ה 300 מליון מהחתמים. אני מניח שזה אומר שלא צריכים את הקטנים ...
http://www.nsi.nl/en/news/view/id/21...-of-new-equity
ציטוט:
פורסם במקור על ידי
Gilga
אם אני מבין נכון איך זה עובד אז אתה נותן הוראה להשתתף בהנפקת הזכויות משלם את הכסף ומקבל מניות חדשות לפי היחס של ההנפקה.
בהנפקות זכויות בארץ כשלא השתתפתי לא דוללתי סתם ללא פיצוי -אלה מכרתי את הזכויות שלי להנפקה בבורסה וקיבלתי כמה גרושים. (הרגיש דיי דומה לדיבידנד) רק שאני יודע שלעתיד לבוא הסיכון יורד ואיתו התשואה.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי
Gilga
היי גיל,
זו לא הייתה הנפקת זכויות
זו הייתה הנפקה פרטית
ההנפקה הייתה פתוחה רק ללקוחות מוסדיים ( בעיקר בהולנד )
המפרקים רצו להשתתף בהנפקה, אך הבנק
הממן
רבו בנק לא הסכים לתת אפילו אירו אחד
סה"כ מבחינת NSI אני חושב שמדובר כעת בתחתית, החברה יציבה הרבה יותר
והגיוס נותן לNSI אפשרות לקנות נכסים חדשים
ולשנות תנאי הלוואה על נכסים קיימים
ומעמדה חזקה של חברה עם 300 מ' אירו בקופה ולא מעמדה של חברה שחייבת להפחית חוב
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי
orbit
היי גיל,
זו לא הייתה הנפקת זכויות
זו הייתה הנפקה פרטית
ההנפקה הייתה פתוחה רק ללקוחות מוסדיים ( בעיקר בהולנד )
המפרקים רצו להשתתף בהנפקה, אך הבנק
הממן
רבו בנק לא הסכים לתת אפילו אירו אחד
סה"כ מבחינת NSI אני חושב שמדובר כעת בתחתית, החברה יציבה הרבה יותר
והגיוס נותן לNSI אפשרות לקנות נכסים חדשים
ולשנות תנאי הלוואה על נכסים קיימים
ומעמדה חזקה של חברה עם 300 מ' אירו בקופה ולא מעמדה של חברה שחייבת להפחית חוב
לNSI אני מסכים שזה טוב - הסיכון שם גבוהה מידי עכשיו. בשביל חבס פספוס הזדמנות. ביחס של מניה נוספת על כל מניה הם יכלו לנסות למכור עד חצי מההחזקה שלהם (לא יודע כמה הם היו מצליחים לשחרר לשוק) ~ ולקנות בחזרה באותו אופן.
מוזר שמותר לעשות כזאת הנפקה פרטית רק לחלק קטן מהמשקיעים...
לריט 1 גם מותר לעשות את זה ? נניח להחליט לדלל אותי ב 50% בהנפקה פרטית למקורבים בלבד במחיר אטרקטיבי.... ?
-
ברמה התיאורטית כן, ולא רק חברות ריט
כל חברה יכולה לבצע גם הנפקות פרטיות
ולמעשה מידי יום מתבצעות הנפקות פרטיות בדר"כ הם פשוט לא מדללות כל כך אז זה בשוליים
בכל מקרה מחיר ההנפקה צריך להיות ריאלי על מנת שההנהלה והדירקטוריון לא יהיה חשוף לתביעות,
NSI טוענים שבצעו בדיקות וגילו כי אם יעשו הנפקת זכויות יהיה להם קשה יותר לגייס סכום כל כך גדול והמנייה הייתה יורדת יותר מאחר שכל המניות היו נזילות וסוחרי נוסטרו היו מרסקים את המנייה
NSI ביצעה מכרז מול המוסדיים בהולנד כאשר המחיר ההתחלתי היה בכלל 3.2 אירו
דרך אגב חלק מהתנאים של רוב המזרימים היה שהיו"ר יהיה הולנדי ולא תהיה מעורבות ישראלית בחברה...
למפרקים נודע על ההנפקה כ-4 ימים לפני ההנפקה אך הם הוחתמו על הסכם סודיות ולכן לא יכלו לפעול בלוח הזמנים הקצר הזה
בחבס השאיר כרית של 15 מ' אירו בדיוק בשביל הנפקה שכזאת אך תוכנית הפעולה אמרה כי יהיה מאצ'ינג של בנק
הממן
( רבו בנק )
אך בנק לא הסכים לתת אפילו אירו כאמור
מה המפרקםי הולכים לעשות כעת
הוא לקזז את הסכום של ה15 מ' אירו ששוכב בפקדון מסכום ההלואה על מנת להוריד בעלויות
להשלים את ההפרדה עם יעקב שחר
ולהמשיך לנסות למצות צעדיים משפטיים מול קרן דואט
המחיר הקריטי לעמידה בתנאי ההלואה נכון לכיום הוא מחיר של 4.5 אירו מתחת לזה אין לחברה אמצעים לכסות את המארג'ין קול
-
|נראה לי שמחיר NSI דוהר במהירות ל 4.5 אירו ...
-
החברה מימשה 10% מאחזוקתיה בNSI למוסדיים ישראלים במחיר של 4.4 אירו
http://www.themarker.com/markets/1.2174526