פיראט, אני חייב לציין שאתה בתור משקיע באג''ח בסיכון גבוה, ופירסמת כבר את הניירות שאתה משקיע בהם, אני באמת באמת לא מבין איך אתה כבר מזמין את המצבה וקובר את אידיבי...ואיך אתה באמת לא רואה את הפוטנציאל המדהים בעיני שיש כאן.
כן, לאידיבי יש חוב של 2000M, אבל היא לא צריכה להחזיר את הכל עכשיו,יש לה עד 2020 זמן,
זאת התגובה של אידיבי לכל כתבות ההפחדה שהיו בסוף השבוע, ואני מצטט:
"לאי.די.בי אחזקות יתרות מזומנים המאפשרות לה לשלם את מלוא חובותיה לטווח של כשנה והיא אינה נתונה לשום לחץ של נזילות בטווח הקרוב. הנהלת החברה פועלת בימים אלה בשקידה ובנחישות כדי להגדיל באופן משמעותי את היתרות הנזילות של החברה ולהבטיח את איתנותה הפיננסית בטווח הארוך, זאת בהתבסס, בין היתר, על היותה של הקבוצה בעלת תיק נכסים איכותי בעל פוטנציאל השבחה משמעותי מאוד בטווח הארוך"
משמע, אידיבי לא צריכה גם לגייס את הכסף עכשיו בשביל להרגיע עדר משקיעים בפאניקה, גם כי אם תעשה זאת ותשדר פאניקה, היא לא תוכל להשביח ולמכור במחיר שהיא רוצה את מה שיש לה
ושוב, האנלוגיה בין דלק''ן לאחזקות למעט שווי החוב מקרי בהחלט, נוחי לא יוותר על אידיבי ,כמו שתשובה לא יוותר על דלק קבוצה, וכמו שלבייב לא ויתר על אפריקה
אתה שוב ושוב חוזר על המנטרה של השווי הנכסי השלילי כרגע של אחזקות, אבל לא לוקח בחשבון את מגוון האפשרויות שיש לאידיבי אחזקות וכבר דיברנו עליהן, ואת הזמן שיש לקבוצה לפרוע את החוב
אתה גם מדבר רק על נוחי, ולא לוקח בחשבון שמאחוריו קבוצה גדולה של משקיעים עם כיסים עמוקים שמחזיקה באידיבי,
כבר דיברתי על משפחת לבנת שיכלה לגייס עכשיו מיליארד וחצי שקל לקנות את משאב, משפחת מנור, וגם גנדן זה לא 100 אחוז נוחי אלא כמה משקיעים, אז גם אם כל האפשרויות להחזיר את החוב יעלו בתוהו, יש לקבוצה הגדולה הזו את היכולת להתחייב להנפקת זכויות.
אגב, חשבתי על זה, שכל הקניות לאחרונה של נוחי באחזקות, זה הכנה למיזוג של אחזקות עם פיתוח (כי ברגולציה של היום כבר לא משתלם לו הפירמידה) ובשביל להניח את דאגת בעלי החוב בפיתוח, הקבוצה בזמן המיזוג תזרים M500
זאת ההערכה שלי, ואני רואה הרבה יותר סיכוי להתממש מאשר פירוק אחזקות, שאני לא רואה שיקרה בשום מצב ואופן)
תכניסו טוב טוב לראש, אידיבי זה לא אולימפיה או אאורה זאת ליגה אחרת לגמרי (משהו כמו ריאל שלמרות החובות העצומים שלה היא חיה וקיימת..)
ולסיום ניתוח של ציפורי מגלובס, שנראה לי הכי אובייקטיבי מכל נביאי הזעם למינהם:
http://www.globes.co.il/news/article...SearchArticles