עוד כתבה על קרדן והאגחים שלה http://www1.bizportal.co.il/article/331041
Printable View
עוד כתבה על קרדן והאגחים שלה http://www1.bizportal.co.il/article/331041
היי,
אמרתי לך שהם קליברים. סוף סוף ניתוח ראוי ומדוייק.
אינני יודע מדוע כל כך הרבה פרשנים אינם מדייקים בהקשר לקרדן NV (הובא לפה ניתוח אחד של טל-טנא וראיתי עוד שניים - מהם אחד של צרניאק, כולם גרועים).
שים לב ל-3 נקודות מעניינות שנידונו:
1. גם לפי דעתם אין בעייה לחצות את 2013.
2. לפי התכנית החדשה, העודף הצפוי הוא 2M יורו (ובתכנית לפני הרכישה, העודף הצפוי היה 8M יורו). כלומר, הרכישה ב-50M יורו הקטינה את התזרים ב-6M יורו בלבד. למעשה, אם יצלחו את 2014, אז הרכישה תשפר את התזרים בכ-20M יורו.
3. גם הם חושבים כי עלול להתקיים לחץ טכני על האגח.
בברכה,
קרדן מחזקת בטחונות לטובת הבנקים ופורעת חלק מהחוב ולא מעניקה בטחונות לאג"חים או חלילה פרעון.
http://www.globes.co.il/news/article...did=1000780522
הי jsphs,
זו כתבה די מגמתית. תראה את הכתוב:
"אחת הטענות שהוטחו בחברה נגעה לחוב לבנקדיסקונט (נושה ותיק של החברה) שצומצם במהלך השנה האחרונה. קרדן NV לא עמדה בקובננטים בגלל ירידה חדה במניות החברה הבת, GTC פולין, ששימשו בטחונות ולכן קרדן נאלצה להפקיד 43 מיליון אירו נוספים ועדיין הייתה בהפרה. לבסוף נחתם הסדר חוב עם הבנק שכלל שעבוד אחזקות במניות KFS ופירעון חלקי של החוב."
הבעייה כמובן שאם החברה בהפרה, הבנק רשאי לדרוש פירעון מיידי. להגיע להסדר חוב עם נושה בודד זו פעולה תקינה לחלוטין ומחויבת המציאות במקרה שכזה.
האמת היא שאין לי כל בעייה שבעלי האגח יעשו צרות לחברה ואולי יצליחו לשפר את מצבם/מצבנו (לא ברור לי מה אמצעי הלחץ). עם זאת, להציג את סירובה של החברה כהעדפת נושים, נראה לי קצת מצחיק - החברה עומדת בכל תנאי שטר הנאמנות ולא נראה כי יש לה בעיות תזרימיות בתקופה הקרובה. אם כך, על שום מה דורשים בעלי האגח לשפר את תנאיהם?
בברכה,
פיראט, מכיר את ההגדרה של בנק?
בנק יתן לך מטריה ביום שטוף שמש ועם הסימנים הראשונים לענן קל ידרשו לקבלה בחזקה.
הבנקים יפה מאוד יודעים להכניס את מנהלי החברה ובעליה לחדר ולדאוג לאינטרסים של עצמם תוך קבלת עוד ועוד בטחונות גם כשהם לא חייבים לעשות כן. הבנקים יודעים להתייחס לחברות לא ישויות נפרדות אלא בראיה כוללת.
אני לא רואה בעיה ואפילו להפך אם בעלי אגרות החוב יגרמו לחברה להפסיק לשעבד נכסים לבנקים או שישעבדו גם להם.
בסופו של יום לא מעט חברות ממשו נכסים ונתנו שעבודים לבנקים - משכו שנה - שנתיים ביום סגריר אחד בעלי אגרות החוב גילו שהכל משועבד ואין איך לשלם להם.
הי jsphs,
כן, גם אני אשמח אם ישעבדו לי את הכל ולא ישעבדו דבר לבנק.
הבעייה היחידה שזה לא עובד כך. כאשר חברה לא עומדת בהתניות היא בעמדת נחיתות (ולכן לחיצה). כאשר החברה עומדת בהתניות, היא הרבה פחות לחיצה.
החברה לא עמדה בהתניות כלפי הבנקים (שיודעים את עבודתם) ולכן היתה להם עמדת מיקוח רצינית. החברה עומדת בכל ההתניות לבעלי האגח (בזכות המוסדיים שהתרשלו בזמן מתן ההלוואה) ולכן מולם החברה לא לחיצה. כלומר, נשאלת השאלה - מדוע כדאי לחברה לשעבד לבעלי האגח נכסים?. העובדה שבעלי האגח רוצים / שזה צודק (או כל טיעון אחר/נוסף שעולה במוחך) לא הופך את זה לכדאי לחברה.
באשר ל ..
זה לא רציני.
אם אתה רואה שזה קורה בחברה מסוימת, צא מן האגח - אף אחד לא מכריח אותך לשבת באגח ולחכות לגרזן. אל תחזיק אגח, תראה שזה קורה ותתלונן בדיעבד כמו ילד קטן (אכלו לי שתו לי). אם אתה מעריך שזה מה שקרדן NV עושה (או מה שקורה לה בלית ברירה) צא עכשיו. כפי שנאמר, דיבורים זה בזול, אך אחרי הדיבורים נדרשת הערכת מצב כלכלית - מה עדיף לדעתך, הגעה להסדר עם בנקדיסקונט (כפי שתואר) או פירוק? (אני מניח שאלו האופציות שעמדו בפני החברה).
בברכה,
פיראט, אני לא מתבכיין רק מציין עובדות.
הי jsphs,
לא התכוונתי לאשר אמרתי ברמה אישית. אני מתנצל אם כך זה התקבל ...
בברכה,
עידכון,
הדוחות בסה"כ רעים למדי (לא נוראים כמו הקודמים, אך לא מציאה גדולה).
נדלן במזרח אירופה - ניתן לראות באופן כללי אחוזי תפוסה עולים באיטיות בנכסים, אך למולם צניחה מהירה למדי בתמורה למטר רבוע. חלק מהקניונים מתופעלים באיזון (ואף בהפסד קטן) וניתן לחכות ולראות אם זה בגלל שהם חדשים או בגלל שיש בהם חוסר עניין. בסה"כ מצב לא מעודד במיוחד, אך בהחלט ייתכן כי ישתפר בהמשך (הרבה קניונים חדשים בהרצה).
תה"ל לא מצליחה להגיע לרווחיות בתחום הפרויקטים (נכסים בערך באיזון זמן רב ואמור להשתפר ברבעונים הקרובים עקב עליית תפוקות), למרות צברי ההזמנות הגדולים. גם פה לא רואים כל כך הרבה אור.
KFS - ממשיך להיות נטל על החברה (אם כי במידה פחותה יותר ...). אין הרבה דברים טובים (ובכלל) לאמר על הנכס הזה.
נדל"ן בסין - נקודת האור (החלקית). נראה שהרבעון הקודם היווה שיא שלילי מבחינת מכירת נדלן למגורים - 81 דירות. הרבעון נמכרו 134 דירות וניתן לשאוב אופטימיות מהגידול המהיר. עם זאת, מספר זה לא מתקרב למספרים להם הורגלנו (500-600 דירות ברבעון) - נמשיך להתבונן. בנוסף, קניון Chengdu ממשיך להראות פוטנציאל עצום וכנראה שזהו אחד הנכסים המועמדים למימוש (תשואה נמוכה למדי, פוטנציאל פיתוח עתידי גדול שיביא משקיעים ושווי מספיק גדול בכדי לסגור הרבה חורים בתקציב).
בגדול, נראה לי שהמצב התפעולי אינו מזהיר, אך מתייצב (ועם הקניות העצמיות המצב המימוני השתפר פלאים) ולכן הפאניקה לא מוצדקת לדעתי.
בברכה,
נכנסתי לרגע,
הרגשתי צורך להגיב.
אתה שוב נופל במלכודת של כותרות.
אותה פגישה, אותו מקום, כתב אחר. קצת על המנכ"ל: http://www.calcalist.co.il/markets/a...582646,00.html
בברכה,
דווקא התעלמתי מהכותרת בגלובס והתייחסתי לתוכן, אני עדיין חיובי על קרדן :-)
חוץ מזה הנה גם בדה מרקר http://www.themarker.com/markets/1.1821741
הי,
אם כך, התנצלותי הכנה.
אינני יודע מדוע - האגח הזה והחברה מושחרים ע"י התקשורת ובסך הכל הוא אחד האגחים היותר טובים מסוגו (ובעליו הם אנשים הגונים סה"כ - יחסית לאילי ההון). נעשה אצלי כבר reflex מותנה "להגן" עליו (או לפחות לצייר אותו בצורה יותר "הוגנת").
בברכה,
הופה, מה קרה שהבעלים נכנסים אצלך איך שהוא למשוואה קובץ מצורף 820
הי אבי,
אין זה קשור להשקעתי. זה קשור לתמיהה מדוע החליטו להיטפל דווקא לחברה הזו בצורה כל כך "לא הוגנת".
בברכה,
כפי שכתבתי במקומות אחרים, הנהלת קרדן היא הנהלה רצינית
לא המתינו "שהשמים יפלו", ישבו בשקט עם מחזיקי האגח והגיעו לסיכום על בטחונות ואופן התנהלות ל - 3 שנים הקרובות
http://www.themarker.com/markets/1.1905365
המשך התייצבות בקרדן - במגעים מתקדמים למכירת 50% במגה פרויקט בסין.
באחד הפוסטים בתחילת דצמבר כתבתי :
לא כתבתי תמונת מצב על קרדן NV משום שאין לי כל יכולת לבצע אומדן שווי נאות לנכסיה - tl זו חברה שמנוהלת היטב ובימים אלו ההבדל בין אלביט לקרדן רק מדגיש עובדה זוציטוט:
קרדן NV - אישית מאוד מאמין בהנהלת החברה, מעבר לאגחים שאני מחזיק בכמות לא קטנה, כאשר שוקי אורן המנכ"ל החדש רכש מניות של החברה - רכשתי מניות של קרדן NV עוד מתחת למחיר הרכישה שלו - אם אתה מאמין בהשבחה בפלאזה - הרי קרדן NV זו חברה יותר טובה.
מי שמחפש להגדיל הפיזור של תיק אגח HY - זה (עדיין) אגח ראוי
תודה. אני מחזיק ומקווה לטוב.
מישהו ניתח לאחרונה את החברה?
אם יש חברה שאני לא ממש לא מצליח להבין זו קרדן NV
מצד אחד פעילות נדל"ן בסין, תה"ל, פיננסים באירופה
אשמח לשמוע חוות דעת מלומדת ממישהו שניתח.. והבין
אשמח גם לניתוח חדש של האג"ח או מניהקרדן אן.וי, לפי המצגת ירד ההון העצמי של החברה ל169 מיליון יורו כלומר 785 מיליון שח (מאז הקריאה בפורום אני מייחס להון העצמי שהחברה מפרסמת חסם עליון בלבד-כלומר בפועל ייתכן שהמצב הרבה פחות טוב). אגחים נסחרים בחצי מהפארי המניה נסחרת בקצת פחות מחצי מההון העצמי (לפי ההון העצמי שמופיע בדוחות החברה). החברה חייבת למכור נכסים כדי לשלם את החובות (ולאחרונה היו חדשות רעות לגבי עסקאות שקמו ונפלו).
http://maya.tase.co.il/bursa/report....36&CompCd=1154
לפי המצגת קצב מכירות הבתים בסין עלו ברבעון האחרון והחברה מניחה מימוש נכסים של 205 מיליון יורו בשנתיים הקרובות...נראה.
אשמח גם לניתוח יותר מעמיק.
הדוחות האחרונים של קרדן הם בבואה של המצב העגום של הנדלן באירופה בכלל ובמזרח אירופה בפרט - ראינו את המחיקות הגדולות גם בנאנט ופלאזה.
GTC - מרוויחה מהנכסים המניבים שלה (ויש לה הרבה) אך מוחקת מלאי על דירות וקרקעות , ב - 2012 פחות מ 2011 ואני בטוח שב - 2013 ימשיכו המחיקות אך יהיו משמעותית פחות מהותיות, אני מצפה / מקווה ש 2014 תהיה השנה של ההתייצבות הנדל"ן באירופה.
במהלך השנה גייסה החברה 100 מליון יורו בזכויות וזה מאפשר לה להוריד מינוף ולפצות על ההפסדים - ההון העצמי שלה בסוף 2012 יותר גבוה מסוף 2011 ויש לה יותר מזומנים
החטיבה הפיננסית - ממשיכה להפסיד - אך פחות
תהל - יציבה
נדל"ן בסין - ריווחי
מה שאותנו מעניין זה האגח - האם יש שווי מספק בקרד"ן , שגם בפרוק יהיה תשלום מלא לאגח?
הבדיקה כאן יחסית פשוטה -
השווי הסחיר של GTC עומד על 580 מליון יורו - חלק קרדן NV הוא 27.7% - 160 מליון יורו
ההון העצמי של הפעילות בסין - פעילות ריווחית בעלת 33 מליון יורו רווח לא מוכר (שאמור להצטרף להון העצמי) ולחלק מהנכסים מוצמד ערך בגלל מו"מ או נכירה בפועל של חלקים עומד על 258 מליון יורו
מכיוון שהשווי הסחיר של GTC "לא משקר" ועיקר המחיקות כבר אחריה וקרדן סין ריווחית - אני מרגיש בטוח בטוח להתייחס לשווי הסחיר של GTC וההון העצמי של הפעילות בסין כאמדים טובים לשווי הפעילות - מקדם זהירות שיש להפעיל על GTC מתקזז עם הרווחים הלא מוכרים בקרדן סין
כלומר יחדיו, שתי ההחזקות העיקריות של קרדן - 418 מליון יורו , בתוספת המזומן (54 מליון יורו ) - 472 מליון יורו מול החוב לאגח - 442 מליון יורו ==> יתרה - 30 מליון יורו
היתרה של 30+ תה"ל (פרויקטים+נכסים) עם הון עצמי 128 מליון יורו - מאוזנת + הזרוע הפיננסית עם הון עצמי של 45 -אך מפסידה הם עודף נכסי קרדן NV על התחיבויותיה
בסך 203 מליון יורו - 46% מהיקף החוב לאגח הם כרגע עודף תאורטי
מחירי האגחים היום משקפים - אגח א - 56% מפארי ואגח ב' 49% מפארי ולדעתי מראים שהשוק מניח שהסדר חוב עם תספורת משמעותית בדרך. אינני פוסל הסדר חוב, - לא אתנגד לפרוס החוב הקיים תמורת שיעבודים ברורים על נכסי קרדן NV ופיצוי במניות - אך תספורת אינני רואה כאן.
tby תודה. זה עוזר לי להבין טוב יותר את מצב החברה.
היי,
האם לקחת בחשבון את הרכישות העצמיות המאסיביות שביצעה החברה?
החברה ביצעה רכישות עצמיות של האג"חים שלה בהיקפים עצומים, האם החסרת את הרכישות האלו מהחובות לבעלי האג"ח?
הדוחות מצביעים על היציבות חלקית בפולין , אך המשך הקטסטרופה ברומניה
תפעולית החברה הרוויחה 5 מליון יורו לפני מיסים ושיערוכים, במחזור הדומה לרבעון קודם ומקביל שנה שעברה, למרות מכירה של נכס מניב - כלומר שהמחזור של יתר הנכסים עלה מעט.
שוק המשרדים בוורשה קצת התמתן, מרכזים מסחריים - התחרות של הריטיילרים על כוח הקניה היורד של הצרכן פוגעות ביכולת שלהם לעמוד בשכר דירה נדרש, וורשה יציבה - הערים האחרות בירידה , בניה למגורים - קושי בקבלת משכנתאות מוריד קצב מכירות / מחירים, משקיעים לפרויקטים אפשר למצוא רק בפולין, בשאר מזרח אירופה אין פעילות
שיערוכים- 23 מליון יורו נמחקו בפרויקטים ברומניה
שורה תחתונה - הפסד של 26 מליון יורו ברבעון
את דוחות GTC יש לקרוא במחשבה עלפלאזה סנטרס - ל- GTC מרכזים מסחריים פעילים ובניני משרדים מושכרים - והם לא מצליחים להרוויח. לפלאזה יש אדמות - בעיקר ברומניה ומעט מרכזים מסחריים .
נקודת האור היחידה בדוח של GTC היא שהמחיקות הן רק ברומניה - גם למחיקות אלו יהיה סוף, ולדעתי הוא קרוב.
תודה על העדכון. אמשיך לעקוב בעניין רב.
דוחות קרדן:
שנת 2013 כנראה שנת המפנה - החברה מראה רווחיות תיפעולית !
החדשות הטובות באות מכיוון המגזרים של תשתיות המים והפיננסים - העסק שם התייצב
בסין - מכרו כ 500 דירות ברבעון וממשיכים להרוויח
GTC - כבר לא מאוחדת בדוחות - שם היו מחיקות רציניות ברומניה.
הוצ' מימון - 25 מליון יורו שעיקרן התחזקות השקל מול היורו
סה"כ הפסד של 22 מליון יורו ברבעון , אך התחזקות המטבע הסיני הגדילה את ההון של החברה וקיזז בכך את התחזקות המטבי הישראלי כך שמבחינת ההון היה קיטון של 7 מליון יורו בלבד.
לצערי 2013 תהיה שנה קשה, עקב משבר הבנקים בסין אין משכנתאות => ירידה דרמטית במכירות החל מQ3.
גילוי נאות: חיסלתי את השקעה שלי ב 25% הפסד.
תמיר וטיבי, נראה....
אומנם זה לא בנושא בדיוק, אבל למישהו יש דעה על קרדן אגח ד'?
לאחר סיבוב של "הסכמות" בין מחזיקי האגח והחברה בינואר 2013 ,שובפועלים הנושים להבטיח כי יקבלו את כספם מצד אחד ואילו החברה לא תתחיל לעשות שטויות בגלל מצוקת מזומנים.
הדיבורים כנראה על רה ארגון לחוב - פריסתו / דחייתו תמורת פיצוי ושיפור נזילות החברה ע"י הנפקת מניות חדשות - לבעלים או לאחרים
ברקע כמובן עומדת הדוגמה של אידיבי פיתוח - חדלות פרעון תזרימית צפויה היא סיבה מספקת לנושים לפעול מול החברה באגרסביות עד כדי כפיית הסדר באמצעות בית המשפט.
האגחים של קרדן ירדו מאוד, בעוד שהתנהלותם הנכונה של הנושים אמורה לתמוך במחיר שלהם בטווח הבינוני.
המעניין זה שוב ההקבלה בין קרדן לפלאזה -אין ספק שמצב קרדן יותר טוב - באופי הנכסים, בתזרים השוטף ,הפיזור , השווי הנכסי והדרוג - אך בקרדן הנושים אקטיביים ובפלאזה פסיביים והאגח של קרדן נסחרות בתשואה גבוהה משמעותית מהאגח של פלאזה.
גילוי נאות: מחזיק
תודה על העדכון
הורדת דרוג לקרדן NV - הדרוג החדש - B
מה שמעניין הוא שמעלות מעריכה כי שווי תיק הנכסים של החברה הוא 775 מיליון יורו, בעוד שהחוב הפיננסי ברוטו של החברה הוא 526 מיליון יורו - כך שיחס החוב לנכסי החברה (Loan To Value) מגיע ל-66% לאחר ניכוי מזומנים של 11 מיליון יורו שבקופתקרדן אן.וי.
כלומר יש עודף נכסים של 50% מעל ההתחיבויות .
האומדן שלי ממרץ השנה היה כי יש עודף נכסים של 47% על החוב - זה נחמד שיש חיזוק לאומדן שלי ממעלות, אני רק מקווה שזה מבוסס על מחקר עצמאי והם לא מסתמכים עלי.....
כך או כך, אגח ב' נסחר ב 43% מפארי, כלומר עפ"י הניתוח השווי הסחיר שלו מכוסה פי 3.4 בנכסים , חדלות פרעון של קרדן , אם תהיה , תהיה חדלות פרעון תזרימית, לא מאזנית, במקרה כזה רה ארגון של החוב יאפשר לחברה להמשיך להתקיים וזאת ללא "תספורת" כלכלית לנושים - כלומר עשויה להיות המרה של חוב למניות, אך ההמרה תבוא על חשבון מחזיקי המניות, והנושים לא יצאו מופסדים.
אינני פוסל כי בתקופה הקרובה קרדן תבצע מימוש גדול או תצא בגיוס זכויות - זה יביא לקפיצה באגח. מנגד, גם אם מחר יפנו הנושים לבית המשפט בבקשה לכפות הסדר לפי סעיף 350 כי החברה עומדת לפשוט רגל תזרימית (ראה מקרה פיתוח) , לאגח אין עוד הרבה לאן לרדת.
גילוי נאות: את ההחזקה במניות חיסלתי, אני מתכנן להגדיל את ההחזקה באגח
אכן מעניין.
באיזה מהאגח"ים אתה מתכוון להגדיל ?
מסכים לדברי tby, גם אני מצאתי את הודעת מעלות חיובית בלבד משיקולי השווי הנכסי. אם היה פירוט רב יותר זה היה משמח אותי יותר..
האג"חים סובלים בעיני מ- 2 דברים שלוחצים אותם חזק מטה:
האחד, שאומדן הנכסים אינו טריוויאלי. בפעם האחרונה שהערכתי (הערכת אצבע גסה, אך תוך נסיון להיות שמרן) יצא לי כ 15% עודף נכסים על ההתחייבויות.
השני, שנראה שהסיכויים שהחברה תעמוד בהתחייבויותיה לרבעון הראשון של 2014 נראים נמוכים, ושוק ההון נוטה לתמחר עובדה זו בנוקשות יתר לטעמי (בהתייחס לאג"ח, למנייה זה מוצדק).
שתי העובדות הללו מייצרות נייר שבעיני הוא אחד הטובים כעת, ולמעשה פרט לנייר נוסף אחד זה הדבר היחיד שקניתי בשבועות האחרונים, בהם אני מממש.
כמובן - לטווח הקצר זה עדיין נייר מסוכן עקב סנטימנט השוק, ואני אישית מופסד עליו כרגע כ 4%.
לשאלתך עופר (שלא הופנתה אלי..) - אני מחזיק משניהם כרגע. בעיני אם העוגן להשקעתך הוא השווי הנכסי לאורך זמן - ב' זול יותר, ואם בנוסף לשווי הנכסי אתה מאמין במימושים משמעותיים שיהיו בטווח הקצר והבינוני, אזי א' בטוח יותר עקב המח"מ הקצר יותר.
הסדר חוב בקרדן יצא ממסלול חשאי ונכנס למסלול גלוי:
http://www.calcalist.co.il/markets/a...610291,00.html
ישבתי והמתנתי המון זמן מחוץ לאג"ח
בניסיון למצוא זמן טוב להיכנס אליו,
מחישוב בסיסי שעשיתי גם בתרחיש פסימי השווי הנכסי של החברה הוא 0 או טיפה מעל, כמובן שבתרחיש חיובי הוא גדול הרבה יותר
האגח"ים נסחרים באזור ה50% מהפארי ואף טיפה מתחת כך שיש פה אפסייד גדול
החברה תיכנס להסדר חוב כזה או אחר וסביר להניח כי בעלי האג"ח עוד יראו שעות רבות של דיונים בבתי המשפט ( ראה ערך אלביט הדמיה/ אי.די.בי )
ישנו סיכוי להמשך ירידות אם תהיה ירידה נוספת בדירוג ( שסביר שתקרה)
אבל אי אפשר לחזות את נקודת השפל של האגחים ולכן החלטתי שאני אתחיל לבנות פוזיציה בקרדן החל מהשבוע
מבחינה תפעולית היציבות נמשכת אך הרווחיות היא גבולית - 2 מליון יורו ברבעון II.
הבעיה היא המשך המחיקות - 44 מליון יורו ברבעון,
סך המחיקות במחצית הראשונה 70 מליון יורו - 43% מהם ברומניה , ומחולקים שווה השווה בין מרכזים מסחריים למשרדים.
LTV נותר 56% למרות המחיקות
נקודת האור היחידה שאני יכול למצוא בכל הסיפור - פולין התייצבה, המחיקות שם הם רק של 10 מליון יורו על שווי נכסים של 540 מליון יורו אחרי המחיקה - פחות מ 2%
על מנת להבין את המצב ברומניה - שם נמחקו 30 מליון יורו על שווי נכסים אחרי מחיקה של 194 מליון יורו - 15% !.
כרגיל, דוחות GTC הם קדימון לדוחות פלאזה - עיקר הקרקעות של פלאזה באירופה הם ברומניה והמצב שם בעייתי ביותר.
כעקרון מגמת התייצבות (סין / שרותים פיננסיים) ואף שיפור בתחום המים - נכסים ותשתיות
הבעיה העיקרית היא GTC שמשיכה עם המחיקות הגדולות, במקביל להוצ' מימון גבוהות כתוצאה מהפרשי שער שהביאו את החברה להפסד של 19 מליון יורו ברבעון.
הלחץ הפיננסי על קרדן הולך ועולה, היא חייבת לממש נכסים בהיקף משמעותי של לפחות 100 מליון יורו על מנת לעמוד בתשלומי האגח בפברואר הקרוב.
קרדן גולשת באותו מדרון כמו אלביט - חייבים לממש, אבל לא יכולים לממש במחירים ראויים ולכן ההחלטה הולכת ונדחית עד שכבר מאוחר מדי.
לטובת בעלי המניות של החברה, אני חושב שהנהלת קרדן חייבת ליכנס למו"מ לרה ארגון של החוב או הנפקת זכויות רצינית - רמת המינוף של החברה גבוהה מדי , ההתאוששות בשווקים המזרח אירופיים עדיין במרחק של לפחות שנתיים ועד שזה יחלחל לשווי נכסים זה יקח 4 שנים, תשלומי הריבית על החוב ולחץ פדיונות האגח יגרמו לאובדן ערך של מניות החברה - אם ההנהלה לא תפעל שעדיין יש מרווח נשימה
אני מניח שבדומה לזיסר, גם לבעלים של קרדן לא רק שלא תהיה יכולת פיננסית להשתתף בהסדר / הנפקת זכויות , אלא רובץ עליהם חוב אישי לא קטן.
לא אופתע אם בקרוב נקרא בעיתונים על פוזיציה של גרמי בלנק באגח - זה פשוט מתבקש ברמת המחירים הנוכחית
TBY
שאפו על קריאת המפה
http://www.themarker.com/markets/1.2118686
קרן זרה רכשה אג"ח שלקרדן אן.וי ואי.די.בי פיתוח בעשרות מיליוני שקלים
tby קבל שאפו נוסף :)