Re: שוקת קנויה צרה אוקטובר
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Arti
שלום.
לא ברור לי דבר אחד ב"שוקת הקנויה".
מדוע לא לבצע את הכתיבות רחוקות משמעותית, למשל 5 סטרייקים לכל כיוון ולהעלות את פוטנציאל הרווח?
בכתיבות רחוקות יותר גם השחיקה משמעותית יותר וניתן לקרבן במקרה של דשדוש מוחלט ובכך להקטין הפסד.
רעיון מעניין, אבל ביצוע עם כתיבות כה קרובה נראה לוקה בחסר (ואשמח לשמוע נימוקים).
שוקל גם לפתוח יחידה בשביל הניסוי, אבל עם כתיבות מרוחקות יותר.
אהבתי את הרעיון של ה"תיקונים" על מנת לשמור את המדד קרוב למרכז ההפסד ובכך להרוויח גם מנתועה חזרה לנקודת המוצא.
בהנחה שאתה מעוניין לבצע את הקירובים כפי ש-supgog מציע (ואני בעקבותיו), עליך לזכור שכל תיקון כזה "אוכל" חלק מהרווח הפוטנציאלי.
למעשה, ככל שהכתיבות רחוקות יותר, הרווח הפוטנציאלי אמנם גבוה יותר, אך התיקונים נוגסים בו מהר יותר בשני מובנים:
1. עליך לבצע יותר קירובים מאשר אם הכתיבות היו קרובות. (המטרה שלי בקירובים היא לסגור קופסה\ לסגור את האסטרטגיה כולה ברווח - ללא כל סיכון - כמובן על חשבון רווח פוטנציאלי).
2. כל קירוב יקר יותר משום שאתה מקרב הרי גם קניה (שבקירוב שלה אתה משלם) וגם כתיבה (שבקירוב שלה אתה מקבל כסף). מכיוון שהכתיבה רחוקה יותר - תקבל פחות כסף והקירוב כולו יהיה יקר יותר.
אני לדוגמה, קניתי אוכף על 1230 ומכרתי ברווח של 4 סטרייקים. אמנם הרווח הפוטנציאלי גדול יותר, אך אני מתכוון לבצע 4 תיקונים, אשר כל אחד מהם יהיה יקר יותר מ-100 ש"ח שאותם הקציב supgog בכתיבה מרוחקת 2 סטרייקים.
בעיית טריידאוף קלאסית :)
ציטוט:
פורסם במקור על ידי supgog
ציטוט:
פורסם במקור על ידי bigmac
תודה רבה על התשובה המפורטת!
אני קניתי הבוקר 2 אוכפים על 1230, ללא כתיבות, מתוך כוונה לסגור אותם ברווח בתזוזה גדולה מספיק של המדד (או בהפסד - אם המדד יישאר במקום\סטייה תעלה) - פחות או יותר לפי אותו רעיון של דמי כיס.
הרעיון שלך של להפוך את האוכף\שוקת לקופסה מאד קורץ ואני שוקל בחיוב להוסיף כתיבות מתאימות מחר.
לא הבנתי מדוע "באוכף עם כתיבות במרחק שלושה סטרייקים צריך גם שישה תיקונים". לא מספיקות 3 הזזות כדי לסגור קופסה?
-אם הסטייה עולה אז אוכף קנוי מרוויח.
-כתיבות נועדו בעיקר להוזיל את הקנייה ולעזור במקרה של דריכה במקום (הן ישחקו ראשונות עקב המרחק מהמדד).
-3 הזזות אכן יספיקו באוכף מוגן בשלושה סטרייקים בהנחה שאתה מזיז את הכתיבה יחד עם הקניה כפי שאני עושה.
-גם אני אסגור בתזוזה גבוה מספיק של המדד, רק שאני לא מתקבע על כיוון, חזרה לנקודת ההתחלה גם תניב לי רווח.
-בשיטה של דמי כיס, ללא קידומים, אם חזרנו לנקודת הקנייה (נניח באותה סטייה) אז השוקת בהפסד.
כמובן שזה אומר גם שפוטנציאל הרווח של שוקת ללא קירובים של הצד המופסד היא בעלת פוטנציאל רווח גבוה יותר, אך לי לא מתאים הסיכון הזה.
-לא ממליץ לבצע קניות חשופות (לפחות ניתן למכור שוקת רחבה עם אותה כמות יחידות שתשחק מהר הרבה יותר), עדיף לבצע כתיבות במרחק סביר על מנת לצמצם עלויות (גם בעלות של הקטנת פוטנציאל הרווח).
יש שיטה בדוקה לקופסה.
קונים מרווח קולים 40 נקודות מעל המדד הנוכחי.+קונים מרווח פוטים 30 נקודות מהמדד הנוכחי.
משפצים את הצד המפסיד ע"י-כך שזזים עשר נקודות ,בתשלום של 40 ש"ח.
אחרי 7 שיפוצים נוצרת קופסה{השקעה על כל יחידה 750 ש"ח רווח בסגירת הקופסה 250 ש"ח ליחידה}.
http://www.zerosum.co.il/Users/561/Positions/Show/7246
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Arti
שלום.
לא ברור לי דבר אחד ב"שוקת הקנויה".
מדוע לא לבצע את הכתיבות רחוקות משמעותית, למשל 5 סטרייקים לכל כיוון ולהעלות את פוטנציאל הרווח?
בכתיבות רחוקות יותר גם השחיקה משמעותית יותר וניתן לקרבן במקרה של דשדוש מוחלט ובכך להקטין הפסד.
רעיון מעניין, אבל ביצוע עם כתיבות כה קרובה נראה לוקה בחסר (ואשמח לשמוע נימוקים).
.....
השיקול הוא בדיוק הפוך משוקת רחבה מכורה. אתה רוצה שחיקה מינימלית ולא מקסימלית. שחיקה משמעה הפסד. לכן מה שיותר קרוב לאוכף מפסיד פחות שחיקה. בשלב כזה מוקדם של החודש, אין הבדל משמעותי בין אוכף לבין שוקת צרה של 3-4 סטרייקים.
אני חושב שאנחנו רוצים שחיקה מינימלית רק עבור האופציות הקנויות.
בקשר לאופציות המכורות - נרצה שחיקה מקסימלית כדי שבכל תיקון נוכל "לפצות" כמה שיותר על התשלום על הזזת האופציה הקנויה לכיוון הכסף (וזו חתיכת תשלום...).
ציטוט:
השיקול הוא בדיוק הפוך משוקת רחבה מכורה. אתה רוצה שחיקה מינימלית ולא מקסימלית. שחיקה משמעה הפסד. לכן מה שיותר קרוב לאוכף מפסיד פחות שחיקה. בשלב כזה מוקדם של החודש, אין הבדל משמעותי בין אוכף לבין שוקת צרה של 3-4 סטרייקים.
ברור שאתה רוצה להמנע משחיקה, אבל של האופציות הקנויות.
לכן ככל שתכתוב יותר רחוק תשיג שחיקה מוגברת באופציות הכתובות בעוד הקנויות ישחקו פחות (אמנם בסיכום הכולל תהיה בהפסד, אך הרחוקות יאבדו הרבה יותר אחוזים מערכם, ואם תדאג לקרבם בזמן תוכל לצמצם בהרבה את ההפסד).
בקיצור מה שאני מציע - קניית שוקת ברוחב 40 נק' + כתיבה במרחק 50 נקודות מכל קנייה.
יש למצוא כללים למתי מתקנים את השוקת כולה (מזיזים כתיבה + קנייה) ומתי מקרבים את הכתיבות במידה והמדד נשאר במקום.
ייתכן בהחלט ששוקת קנויה עם כתיבות מרוחקות יותר תניב הפסד נמוך יותר מכזו עם כתיבות קרובות ללא קירוב הכתיבות בעת דשדוש.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Arti
ציטוט:
ברור שאתה רוצה להמנע משחיקה, אבל של האופציות הקנויות.
לכן ככל שתכתוב יותר רחוק תשיג שחיקה מוגברת באופציות הכתובות בעוד הקנויות ישחקו פחות (אמנם בסיכום הכולל תהיה בהפסד, אך הרחוקות יאבדו הרבה יותר אחוזים מערכם, ואם תדאג לקרבם בזמן תוכל לצמצם בהרבה את ההפסד).
בקיצור מה שאני מציע - קניית שוקת ברוחב 40 נק' + כתיבה במרחק 50 נקודות מכל קנייה.
יש למצוא כללים למתי מתקנים את השוקת כולה (מזיזים כתיבה + קנייה) ומתי מקרבים את הכתיבות במידה והמדד נשאר במקום.
ייתכן בהחלט ששוקת קנויה עם כתיבות מרוחקות יותר תניב הפסד נמוך יותר מכזו עם כתיבות קרובות ללא קירוב הכתיבות בעת דשדוש.
supgog כתב:
bigmac כתב:
אני קניתי הבוקר 2 אוכפים על 1230, ללא כתיבות, מתוך כוונה לסגור אותם ברווח בתזוזה גדולה מספיק של המדד (או בהפסד - אם המדד יישאר במקום\סטייה תעלה) - פחות או יותר לפי אותו רעיון של דמי כיס.
הרעיון שלך של להפוך את האוכף\שוקת לקופסה מאד קורץ ואני שוקל בחיוב להוסיף כתיבות מתאימות מחר.
לא הבנתי מדוע "באוכף עם כתיבות במרחק שלושה סטרייקים צריך גם שישה תיקונים". לא מספיקות 3 הזזות כדי לסגור קופסה?
-כתיבות נועדו בעיקר להוזיל את הקנייה ולעזור במקרה של דריכה במקום (הן ישחקו ראשונות עקב המרחק מהמדד).
-3 הזזות אכן יספיקו באוכף מוגן בשלושה סטרייקים בהנחה שאתה מזיז את הכתיבה יחד עם הקניה כפי שאני עושה.
-גם אני אסגור בתזוזה גבוה מספיק של המדד, רק שאני לא מתקבע על כיוון, חזרה לנקודת ההתחלה גם תניב לי רווח.
-בשיטה של דמי כיס, ללא קידומים, אם חזרנו לנקודת הקנייה (נניח באותה סטייה) אז השוקת בהפסד.
כמובן שזה אומר גם שפוטנציאל הרווח של שוקת ללא קירובים של הצד המופסד היא בעלת פוטנציאל רווח גבוה יותר, אך לי לא מתאים הסיכון הזה.
-לא ממליץ לבצע קניות חשופות (לפחות ניתן למכור שוקת רחבה עם אותה כמות יחידות שתשחק מהר הרבה יותר), עדיף לבצע כתיבות במרחק סביר על מנת לצמצם עלויות (גם בעלות של הקטנת פוטנציאל הרווח).
יש שיטה בדוקה לקופסה.
קונים מרווח קולים 30 נקודות מעל המדד הנוכחי.+קונים מרווח פוטים 30 נקודות מהמדד הנוכחי.
אחרי 7 שיפוצים נוצרת קופסה{השקעה על כל יחידה 750 ש"ח רווח בסגירת הקופסה 250 ש"ח ליחידה}.
supgog כתב:
bigmac כתב:
יש שיטה בדוקה לקופסה.
קונים מרווח קולים 30 נקודות מעל המדד הנוכחי.+קונים מרווח פוטים 30 נקודות מהמדד הנוכחי.
http://www.zerosum.co.il/Users/561/Positions/Show/7246
ציטוט:
שלום,
הכיוונים (ואולי כבר החלה למעלה).
הפתיחה:
P1200 +1 עלות 1230 ש"ח.
P1180 -1 תקבול 810 ש"ח.
1+ C1240 עלות 1230 ש"ח.
1- C1260 תקבול 620 ש"ח.
סה"כ עלות 1030.
יש לי שאלה בנוגע לפוזיציה שאתה מנהל כאן - אני כל הזמן חושב על הקטנת סיכון על ידי כתיבות עודפות. במציאות הרי בתור פוזיציה אתה לא תנהל יחידה אחת של דבר כזה אלא נגיד 5 לכל הפחות, במצב כזה לא יהיה יותר הגיוני לשלב את זה עם מאט מאוד כתיבות עודפותהרחק מהכסף, נגיד עוד 5 סטרייקים מהכתיבות במרווחים להחזיק על כל 5 מרווחים 2-3 כתובים עודפים ואז יווצר מצב שאתה מאוד מוגן מפני עמידה במקום. מנגד אתה צריך להשכיב בטחונות על האסט' אבל ההנחה הסמויה היא שבמילא אתה לא שם 100% מתיק על האסט אז נשארים בטחונות עודפים ובשפע..
אשמ להתייחסות. (אגב ההצעה של לכתוב 2-3 עודפים היא שרירותית אולי 1 עודף על כל 5 זה מספיק ואולי צריך 13, סתם זרקתי 2-3 בתור כלל אצבע)
שלום, קודם כל ברצוני להודות לכולם על השיתוף!
אני מצטרף לאלה ששאלו כבר לפני, באילו פעולות מומלץ לנקוט כאשר השוק לא זז במשך כמה ימים ואפילו לפני הפקיעה לפני שהספקנו לבצע הקופסה?
שלום לכולם ותודה על ההתעניינות.
היום כמעט ולא הייתי מקוון כך שגם אילו היה אפשרות לבצע קירוב של הקולים עפ"י הכללים לא היה יוצא לי.
למרות שאני מאמין בהמשך ירידות (ואני אכן מאמין), אציין כי בהנתן ההזדמנות אתקן את הקולים בלי לחשוב יותר מידי (חודש שעבר חשבתי לתומי שיש ביכולתי להעריך נכונה את תנועת המדד וחטפתי).
בכל מקרה, ביחס לשערי סגירה של היום האסט' כבר ברווח של 200 שח, זאת למרות שכמעט וחזרה לנקודת ההתחלה (ומכאן ההסבר למדוע לתקן).
ובקשר להתייחסויות:
pheonix21 - התיקון שביצעת בעצם הפך את האסט' להימור על כיוון - לא מתאים לי.
Arti- ייתכן בהחלט שכדאי לבצע את הכתיבות רחוקות יותר ולקרבן אם המדד מדשדש. לא שזה יקטין את ההפסד (הכתיבות הרחוקות יותר אמנם נשחקות יותר באחוזים, אך היות והיחס כתיבה-קנייה שלי הוא 1:1 אז השחיקה בפועל תהא קטנה יותר)
אם זאת, הדבר מעלה את פוטנציאל הרווח (וכמובן את תקציב התיקונים) וייתכן שהוא עדיף. מרחק 5 סטרייקים נשמע לי מוגזם. אולי 3, אבל זוהי יותר היוריסטיקה מאשר התבססות על ניסיון.
big- כפי שאמרת, האסט' שלך בעלת פוטנציאל רווח (והפסד) גדולים יותר, אין לי תשובה חד משמעית לאיזו עדיפה,.
max- מעולם לא אהבתי כתיבות חשופות בצד הפוטים (או לפחות איזה שנתיים שאיני אוהב). אמנם כתיבות רחוקות נוספות יקטינו את העלות ויצמצמו נזק בעת דשדוש אך ייגרמו נזק רב בעת תנועה קיצונית ויקטינו את הרווח בתנועה סבירה של 2% לכאן או לשם (במיוחד אם נראה זינוק בסטייה, דבר מתבקש עקב הסטיות הנמוכות). למעשה אתה משלב באסט' כתיבה של שוקת רחבה חשופה, דבר שאני לא פוסל באופן כללי, אך בהחלט אינו רווחי (ובטיחותי) בסטיות הנוכחיות.
bond- ראית את התיקונים שהצלחתי לבצע בתנודה של אחוז למעלה. האסט' בכוונה נפתחת רק בשלב מאוד מוקדם, כשיש עוד זמן רב לפקיעה, ובסטייה נמוכה, כך שהשחיקה נמוכה מצד אחד ומצד שני גם דשדוש מוחלט ועליה בסטייה (ראה מצב נוכחי) יניבו רווח. בגדול אם רואים שהזמן חולף ולא מצליחים לתקן, ניתן לסגור בהפסד על מנת לצמצם סיכונים או לחלופין לבצע תיקונים בעלות גבוהה יותר (ולעדכן את יעד הרווח כלפי מטה), כך שתשאר במרחק סביר מהמדד לשני הצדדים. אני מעריך ששבועיים למשל לפני פקיעה רצוי שרוחב השוקת הכתובה שנשאר לא יעלה על 30 נקודות.
אציין שלמרות שבינתיים זו נראית אסט' קלילה בעלת פוטנציאל גבוה אין דברים בחינם בחיים.
את האסט' יש לפתוח אך ורק בסטיות מתאימות = 15-16 ורצוי אף פחות וזמן רב לפני הפקיעה.
כמו כן גם במשמעת ברזל ועמידה בכללים יהיו חודשים עם הפסדים, שכן לא קיים אסט' (בשום מצב שוק אף פעם) המסוגלת להניב בוודאות 20% רווח חודשי,
ועל אחת כמה וכמה מדובר כאשר עוסקים באסט' חדשה ללא הבאת כללי הניהול לאופטימום.
שיהיה בהצלחה למצויים בפוזיציות דומות ולכל חברי האתר.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי bond100
שלום, קודם כל ברצוני להודות לכולם על השיתוף!
אני מצטרף לאלה ששאלו כבר לפני, באילו פעולות מומלץ לנקוט כאשר השוק לא זז במשך כמה ימים ואפילו לפני הפקיעה לפני שהספקנו לבצע הקופסה?
אם השוק עומד ולא זז, אז אין הרבה מה לעשות. לכן לא טוב להחזיק שוקת קנויה הרבה זמן.
ולגבי עניין הקרובים, אני רוצה להסביר שוב את הדברים כמו שאני רואה אותם, כי ראיתי שהבינו שאני מדבר על שוקת סטטית, וזה לא נכון. אז אני אסכם שוב את הדברים כפי שאני רואה אותם.
מה המאפיינים של שוקת קנויה?
בהנחה שקונים שוקת סימטרית (יחסית למדד):
-כל עוד המדד נע באזור שהיה בזמן הקניה, ערך השוקת נע במתינות רבה מאד. ככל שהמדד מתרחק, ערך השוקת מתחיל לנוע יותר ויותר מהר.
-השוקת מאבדת ערך ככל שעובר זמן
-השוקת מוסיפה ערך ככל שהסטיה עולה
מתי קונים?
קונים כאשר:
-נמצאים זמן רב לפקיעה
-סטיות התקן נמוכות ומעריכים שיש יותר סיכוי שיעלו מאשר שירדו
-יש סיכון טוב שתהיה תנודה לאיזה כיוון.
מה קונים?
-קונים שוקת צרה עד אוכף
-אם רוצים שלא יהיה שום הימור על כיוון, בוחרים אופציות בהן מחיר הפוט שווה למחיר הקול. פחות חשוב המיקום המדוייק. זה בכל אופן יהיה סימטרי פחות או יותר.
האם למכור אופציות רחוקות יותר ולהכניס כסף?
מכירה של אופציות מורידה את הרווחיות במקרה של תזוזה. אבל מצד שני גם מכניסה כסף. מכיוון שכאשר נמצאים רחוק מהפקיעה, כל האופציות שנמצאות קרוב אחת לשניה, זזות בערך ביחד (באחוזים), הרי שהמשמעות היא שהרווח באחוזים יחסית להשקעה נטו, ישאר אותו הדבר. אז אם כבר מחליטים למכור, אז כמה שיותר רחוק.
המדד לא זז. מה עושים?
מקללים. ואחרי כמה זמן סוגרים בהפסד.
המדד כן זז. מה עושים?
יש כאן הימור. אם לא עושים כלום, והמדד ממשיך, הרווחים הולכים וגדלים יותר ויותר מהר. אבל מהמרים על הרווח שכבר הצטבר כי אפשר לאבד אותו במידה והמדד חוזר חזרה.
אפשר לנהל את השוקת. מבחינה מתמטית, כל הניהולים שראיתי בשרשור הזה, דומים מאד. הפרנציפ הוא לסגור את השוקת, לקחת את הרווח, ולפתוח חדשה סימטרית במקום.
קרוב כזה או אחר למעשה עושה את אותו הדבר. סגירת קופסה משמעה דחיה של לקיחת הרווח ליותר מאוחר.
מה מפסידים אם עושים את הפעולה הזו - הרווח מתחיל להצטבר שוב באיטיות.
לאיזה רווחים ניתן לצפות?
נניח שקנינו שוקת בהוצאה של 1000 ש"ח + 1000 ש"ח.
תזוזה של המדד תעלה צד אחד פי 1.5 ותוריד צד שני פי 1.5.
הגענו לערך של 1500 + 666 ש"ח = 2166 ש"ח. רווח של 8.3% על ההשקעה.
הרווחים יעלו משמעותית במקרה של ירידות ועליה בסטיה. לכן תמיד עדיף ירידות על עליות.
ציטוט:
המדד לא זז. מה עושים?
מקללים. ואחרי כמה זמן סוגרים בהפסד.
דמי כיס, בוא ננסה בכל זאת לבחון אפשרויות מילוט. הלא בעצמך כתבת שכאן "השיקול הוא בדיוק הפוך משוקת רחבה מכורה." אנו יודעים כי בשוקת מכורה (עם הגנות) ההפסד המקסימלי מוגבל - גם כאן. אם בשוקת מכורה יש אפשרויות תיקון (כאשר המדד זז רחוק מדי) - אז על פניו צריכה להיות אפשרות תיקון גם עבור שוקת קנוייה (וכמו שכתבת זה המקרה ההפוך, ז"א מדד לא זז).
ההצעות שעל הפרק: לסגור בהפסד או לשנות אסט (רעיונות נוספים יתקבלו בברכה)
כאמור, השינוי שביצעתי היה קטלני. אולי שינוי אחר???
ציטוט:
pheonix21 - התיקון שביצעת בעצם הפך את האסט' להימור על כיוון - לא מתאים לי.
supgog, האם אסטרטגיית צילינדר (התיקון שלי) היא הימור מבחינתך? להזכירך, זו הייתה האסט של שחקן ב 12/9...
חוץ מזה, supgog תודה על פתיחת השרשור הזה. מאוד רלוונטי.