Re: איך המדד משפיע על שוק המניות
[
ציטוט:
פורסם במקור על ידי mosheb
ציטוט:
לא יודע בן כמה אתה בשנות השיבעים יכולת לעבוד שבועיים וליחיות כל החודש כמו מלך.
היום אתה עובד כל החודש בכדי ליחיות שלושה שבועות בקושי.
יש אבטלה סמויה בשפע שאנחנו מממנים אותה.
חוץ מרכוש שאנשים צברו במדינה,ליחיות עם משכורת בלתי אפשרי,היום גם מעמד הבניים לא יכול להרשות לעצמו לחשוב על דירה.
מי שמעלה את המחירים של הנדלן הם עולים מצרפת+מדינות מערביות שמיתנפלים על הדירות.
משה בוא לא ניכנס לוויכוח מתי היה יותר טוב , אתה כנראה יותר מבוגר ממני.
בשנות השבעים הייתי ילד ודווקא אם זכרוני אינו מטעה אותי מי שהיה לו רכב נחשב לעשיר (ואני מדבר על איזה פורד קורטינה לא ג'יפ BMW ) טלפונים של בזק מי שהיה לו בבית נחשב למאפיונר,
היו בטוח דברים טובים יותר בשנות השבעים אבל אני לא חושב שמבחינה חומרית.
אתה מתגעגע לדברים אחרים כנראה.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי מנהל תיקים
לyurka10:
גברת כהן מחדרה לא קובעת מחירים בבורסה. כשאנליסטים יעדכנו תחזיות כלפי מעלה והיועץ שלה בסניף ימליץ לה להגדיל את החשיפה המנייתית מעשרים לשלושים אחוז זה ישנה.
כשבעוד חצי שנה היא עדיין תקבל שתיים ורבע אחוז על מקמ ובמניות עשו עשרה אחוזים היא תרוץ לבורסה. כשחברות יציגו דוחות רבעון שלישי טובים מהמצופה כי אנליסטים לא תימחרו נכון את הוצאות המימון הצפויות והמניות יזנקו זה מה שחשוב.
מה שמשנה בשוק המניות זה להבין היום אתמה שבעוד יומיים או שבועיים ידברו עליו בעיתון.
מנהל תיקים. *
ומנגד אני ירשום לך : אינפלציה (בתחום סביר) זו תופעה בריאה של כלכלה צומחת. התמתנות של אינפלציה (לאחר שרק לפני חודש בנק ישראל הנמיך תחזית) משמעות הדבר בלימה של צמיחה (לפחות חלקית) וזה כבר קיטון ברווחיות של חברות,הורדות צפי וכו' עד לירידת מחירי מניות... זה הכל.
לyurka10:
אז איך מה שאתה אומר מסתדר עם צמיחה של 4.7%?
מנהל תיקים
:d - מה נאמר ומה נגיד לזכותו של מנהל התיקים? לזכותו יאמר שהפאנל(=השרשור) שלו הכי סוער, הכי מעניין, הכי מפתיע, מלא אמוציות ורגשות, וההנאה לקוראים נשארת, למה? מדוע?
- כי מה שמתעצם כאן זו לא רגל בשוקת שקרבנו או הרחקנו עם הגנותיה ומנקיותיה, אלא ניתוח מעמיק של תוצאות המאקרו, והרבה הרבה אפשר ללמוד מכאן על הגורמים לכיוון המגמה של השוק, אז בהצלחה לכולם, גם ללונגיסטים וגם לשורטיסטים, תודה
קטונתי מלקבוע מי צודק ומי לאו, מי תחזיתו בטווח הקצר "תחזיק מים", ומי דבריו יתאמתו בעוד שנתיים, אולם אין ספק כי מנהל תיקים מוסיף לנו :
1. אנו, חברי האתר מקבלים "גבולות גזרה" די ברורים ביחס למציאות, מחד, מהצד האדום ניצב לו שחקן מעו"ף, אשר בעקביות והתמדה מצביע מטה, ומנגד, עם ירוק בעיניים, ובקומה זקופה ישנו מנהל התיקים הרואה את כביש 6 נוסע אך צפונה. כך שסביר כי המציאות תהיה היכן שהוא בין שניהם.
2. כפי שהמציאות אינה שחור או לבן, כך שוק ההון אינו רק עולה או יורד, ישנן תקופות של דיכאון ופחד בהן כל נכס מנייר, מלבד ממשלתי, זוכה במועמדות להעפה מהתיק, וישנם ימי הזוהר בהם גב' כהן מחדרה קונה ניירות טואלט וחולמת כי אוטוטו יקראו לה גב' כהן מסביון. אז בכדי שלא נמצא עצמנו נוסעים לפעמים נגד הכיוון, טוב שיש מי שמראה גם את הנתיב השני של הכביש.
ואחרון אחרון חביב, It Takes Two To Tango, כדי שלא יהיה לנו משעמם.
- גיל, אני מסכים עם כל דבריך, אבל השאלה איננה מי צודק ומי לא, אלא השאלה היא שאלת הביצה והתרנגולת, שאלת האופציה והמניה, כי לפי מנהל התיקים מניות מדד הבסיס קודמות לנגזרותיו, אבל בהוכחה על דרך השלילה מגיעים לסתירה, איך? כיצד?
- אז ככה, נניח(בדרך השלילה) שזה נכון >> לא איכפת למניות ת"א25 משער המדד המשוקלל >> "גבוה/נמוך תוך יומיים" נקבעים באופן אקראי >> סתירה, כי לפי הסטטיסטיקה הם לא נקבעים אקראית, והם נעצרים על סטרייקים שלמים, ומה קרה היום?
- בשעה 10:27 נעצר "הגבוה התוך יומי" על 1160, ובשעה 10:47 נעצר שוב על 1160, ובשעה 11:06 נעצר בשלישית על 1160, ועכשיו בזמן אמת(=11:55) נפרץ הסטרייק הנוכחי של 1160, האם הפריצה תתפוס מים? שעות יגידו, והאם הפקיעה תתפוס מעל לסטרייק הנוכחי? ימים יגידו, אז מה לסיכום?
- לסיכום, מסטרייק 1060 ועד 1160, נטה מדד הבסיס לעצור לחניית ביניים בסטרייקים שלמים, ואין זו אלא טביעת יד של השחקנים, "עליה/ירידה של 10 נקודות בסיס" עד לסטרייק הבא, אז בהצלחה, תודה
Sassi6
בטווח הארוך יותר (חודשים) התרנגולת (מניות) שולטת בביצים (נגזרים),
אולם בטווח הקצר יותר(ימים, שעות) הביצים מחליטות עבור התרנגולת, מה, היכן וכמה ביצים עליה להטיל.
בגלל המינוף של האופציות, הן יוצרות (בעקיפין) לחץ על הפעילים הגדולים, לתמרן את המדד בכיוון הרצוי, ואם נתייחס לסה"כ המחזור הכספי היומי של האופציות, ובהנחה שכל 1 שקל באופציות שקול ל- 100 ש"ח במניות , אפשר להבין שהמחזור באופציות (במונחי נכס בסיס) גדול בהרבה מהמחזור של ת"א 25.
- גיל, אני מסכים אתך, אבל מה קרה לשחקנים? מדוע ולמה הם לא משיבים מלחמה שערה? למה הם לא זורקים חבילת מניות לזירה? האם הם נרדמו בשמירה? לא ולא, אז מה כן וכן?
- כֵּן וכֵּן אֲנִי אוֹמֵר לָכֶם, כִּי תִּלָּקַח מִכֶּם הפקיעה הרצויה אם לא תלחמו, והם אכן נלחמו בימים ההם ובזמן הזה(=14:07) כי מדד הבסיס מנסה להרים ראש ומקבל כאפה בראש, ולמרות זאת מלחמתם לא אמינה ולא משכנעת, התמה התחמושת בפאוצ'ים?
- לא ולא, לא תמה התחמושת, אלא הם שומרים אותה למחר או למחרתיים, וזה בגלל שהם מחכים וממתינים לרוח הגבית ההפוכה של וול סטריט ואירופה, אז האם הם מהמרים על כיווניות השוק?
- לא ולא, כי יש את התנודתיות והתזזיתיות של תוצאות המאקרו, והיא המחייבת את בואה של דובה אדומה, ואז השחקנים ירגמו באתרוגיהם ובמניותיהם את הכהן הגדול של מדד הבסיס, והוא יוזיז את הרגליים דרומה לניסוך המים, אז מה עושים השחקנים עכשיו?
- הם נלחמים קלות, אבל יותר מזה הם מתענגים על השחיקה של הפוטים שכתבו במחירים אסטרונומיים, והם מצפים שיבוא יומם גם של הקולים, תודה
ציטוט:
פורסם במקור על ידי מנהל תיקים
לyurka10:
אז איך מה שאתה אומר מסתדר עם צמיחה של 4.7%?
מנהל תיקים
חכה ונראה. זה הכל.
באופן כללי אפשר לדבר על זה עד אינסוף. מה שאני מנסה לומר (בדומה לאחד החברים כאן שכתב לפני) לעשות קשר ישיר בין מדד לביצועים של שוק המניות זה לראות דברים בצורה שטחית לטעמי.
בעבודתי אני נחשף להרבה מאוד לסקירות של כל מיני גופים פיננסים. ראיתי כבר כמה התייחסויות של גופים שונים למדד. באף אחד מהם (ממה שראיתי לפחות) לא מצאתי המלצה להיכנס לשוק כתוצאה ממדד נמוך. (אם כי אני לא יופתע אם יכתבו משהו בסגנון, הרי היום כל אחד ניהיה מומחה בשוק ההון אחרי שהרוויח אלף שקל על גבעות וכתב טוקבק בביזפורטל :d ).
ולגבי גברת כהן , אני לא יודע עד כמה אתה חשוף לעבודה של יועצים בכלל ובבנקים בפרט , אבל אף יועץ לא יגיד ללקוח שלו להגדיל חשיפה של 20 אחוז לשוק סתם ככה כתוצאה של מדד 0.5 במקום 0.7.
- yurka, אתה צודק בהחלט, כי לעשות קשר ישיר בין המדד למניות, זה לראות את הדברים בצורה שטחית, אבל למרות זאת יושבים בבית קפה, מרגישים כמו בחו"ל, מדברים על המצב, מרגישים בתוך בועה, אני מזמין עוגת גבינה, מה לא עשינו? איפה טעינו? מה נשתנה?
- אז טעינו, כי גל המוכרים של וול סטריט דעך ונדם, והמחזור ירד שם ביום שישי, והמחזור שם המשיך לרדת ביום שני, ומדדי וול סטריט נכנסו לזיגזג התחתון של הסינוסואידה הנוכחית.
- אז טעינו, כי היו לוול סטריט 4 נקודות בלימה מוצלחות של קליטת היצעים, בימים חמישי+שישי+שני.
- אז טעינו, כי הנחישות העקשנית של מדדי ת"א לעלות היתה מגובה ע"י וול סטריט, וזו לא פעם ראשונה שת"א מנחשת נכון את וול סטריט ואירופה, אז מה יקרה לְפַאֲתֵי מערב קָדִימָה?
- כָּל עוֹד יש נתוני מאקרו שליליים, המסוגלים לנצח את "Better than expected", אז לְפַאֲתֵי מערב קָדִימָה, עַיִן לְווֹל סטריט צוֹפִיָּה, עוֹד לֹא אָבְדָה תִּקְוָתֵנוּ, הַתִּקְוָה בַּת שְׁבועיִם, לִהְיוֹת עַם רווחי בְּאַרְצֵנוּ, אֶרֶץ הוֹן ומספרייִם, אז מה עוד עומד לטובתנו?
- לזכור, לא לשכוח ולא לסלוח, כי ת"א25 חייבת לסגור את הפער ביחס למדדי וול סטריט ואירופה, ולהלן שערי המדדים מתחילת החודש:
--------------------------------------------------------------------------------
ת"א 25_____4.51%
ת"א 100____4.40%
ת"א בנקים___1.99%
מדד ציריך____1.37%
פוטסי_______0.34%
שטוקהולם 30_0.11%-
דאקס______-0.61%-
קאק 40_____1.25%-
דאו ג'ונס____-1.57%-
ניו יורק______-1.82%-
אס&פי 100__1.96%-
אס&פי 500__2.02%-