Re: אחד מאיתנו לא מבין את הלך הרוח בקרב השחקנים.
ל-אריאל2:
עם כל הכבוד לכל הכותבים בגלובס, בהתנהלות נוסטרו של בתי השקעות או חברי בורסה יש שיקולים רבים מלבד רווח על כיוון המעו"ף דרל שוק הנגזרים.כשגוף גדול בשוק ההון מחליט למכור בנוסטרו שלו את מניית בנק הפועלים כי 1560 זה מחיר דיי כלכלי אז אם מדובר בהחזקה של 50-100 מיליון ש"ח וכדי למכור כזאת כמות יש להוריד את השער 2% ביומיים ומשקל מניית בנק הפועלים במדד המעו"ף הוא 10% אז כתוצאה מהמכירה מהדד ירד כ-0.2%. מספר שעות לפני המכירות כותבים קולים בכמה מליוני ש"ח מבצעים את המכירות במשך יומיים ואז סוגרים פוזיציה ובכך מגדילים קצת את רווחי הנוסטרו. ואין לזה קשר לאוכפים או פיזיציות כתובות.
אם באותו הרגע בית השקעות אחר מעוניין דווקא לקנות מניות בסדר גודל משמעותי אז הכל עובד הפוך והנה שני שחקני מעו"ף גדולים שעובדים אחד נגד השני בלי שזה יפריע להם בכלל.
אם מסחר בנגזרים היה כל כך פשוט וברור אז כולנו היינו עוזבים את העבודה ויושבים כל היום לעשות מיליונים.
מנהל תיקים.
רק בקצרה כדי להבהיר כאן איך עובד כל שוק המעוף בארץ ובכלל בעולם שוק הנגזרים:
1. כמובן שיש שחקנים גדולים ויש את הבנקים. כולם מאד גדולים במגרש הזה הגדולים תמיד מנצחים. בשורה התחתונה שוק הנגזרים נוצר כדי לאפשר לשולטים לשלוט ללא מצרים בקזינו העולמי. בארצות הברית מי שניסה לאיים על ביטול הנגזרים בטענה שהשוק הזה פוגע בכלכלה הבריאה ומאפשר כל מיני פעולות של ויסוט ורמייה - נדחק לשוליים. כל הצעה כזו תמיד נגנזה ויש על כך עובדות לא מעטות - חפשו ברשת.
2. יש בינהם שיתוף פעולה (בין הגופים הגדולים), מעין הסדר כובל כי ברור לכל אחד מהם שהמטרה המשותפת היא לנצח ביחד, אם הם היו הולכים ראש בראש מתישהוא כולם היו נמחקים, לא לפני שהיתה פורצת מלחמת עולם.
3. הם לא פועלים כמו משקיעים קטנים. הם לא צריכים אסטרטגיות. הם פשוט מוכרים מה שיותר יקר כמו סחורה בשוק למרבה במחיר. כאשר הם מכרו ביוקר הם מזיזים את השוק לצד השני, וקוטפים את הפירות, וחוזר חלילה. הם לא צריכים בשביל זה שום אסטרטגיה.
4. מפת פוזיציות נותנת כיוון נאה למדי, אך בהחלט היא אינה חזות הכל. מגדלים על אזור מסוים לא בהכרח אומר שיש שם אוכף. יכול להיות שקנו חוזה ומכרו קולים גבוה יותר למימון (או להיפך). יש הרבה פוזיציות ולטעון שזה אוכף דווקא, זה יכול להיות מאד מסוכן. לראיה: קחו את חודשי המשבר, אם השחקנים היו כותבים אוכפים באזורים הקריטיים הם היו נמחקים, ועובדה שהיו כאלה מגדלים.
5. הגופים הגדולים לא עובדים בשיטת הסוחרים קרי על ידי קניית הגנות, הם קונים רק כאשר הם יודעים בוודאות שהם הולכים להפיל את השוק או להטיס אותו לשמיים. במקרה כזה מי שממן את ההפסדים הם הציבור שמושקע בקרנות פנסיה, השתלמות, קרנות נאמנות וכיוצב'.
6. יש תיאום כלשהוא בין כל הגופים הגדולים בעולם, בינם לבין עצמם כאשר לכל אחד יש אפשרות להסיט את השוק בתוך טווח משלו בבורסה המקומית שלו, למרות הכיוון הכללי. למרות זאת מרכז הכובד או ה"מח" נמצא בבורסה האמריקנית, כיוון שתמיד כדי לדעת מי שולט בעולם צריך להסתכל ולבחון למי יש את הצבא החזק ביותר בעולם.
6. נאיבי לחשוב שכל אנשי ההון בעולם, ואני מדבר על אלה שמחזיקים ביחד למעלה מ- 95% מההון בעולם, לא משתפים פעולה בינהם. סך הכל זה עובד כמו קרטל וכמו מאפיה, שאם לא כן כל שני וחמישי היתה פורצת מלחמה בכל מיני מקומות בעולם. כל המלחמות פורצות בגלל סכסוכים כספיים כאלה ואחרים, ותמיד בכל מלחמה יש גוף גדול שמרוויח מזה, בין על ידי מכירת נשק, בין על ידי מכירת מוצרים אחרים ובין על ידי פוזיציה בשוק הפיננסי העולמי. נאיבי לחשוב אחרת.
7. בסופו של יום כדי להבין איך העולם עובד בפן הפיננסי שלו, כל אחד צריך להסתכל איך הוא פועל בחיים שלו, ואיך הסביבה הקרובה שלו פועלת. כולם ללא יוצא מן הכלל פועלים כמו עסק, אפילו משפחה פועלת כמו עסק. זה תוצר הלוואי של אלפי שנות שליטה וכיבוש שכל מטרתן היתה לשעבד בני אדם לצרכי בני אדםן אחרים, וזהו פועל יוצא מכ, למרות שלכל אחד מאתנו זה נראה טבעי שהוא צריך כסף כדי להתקיים, אבל זה לא נכון בכלל, אלא שהדבר כל כך שורשי בתוך התודעה האנושית עד שהמח לא מסוגל לתפוס כל אפשרות אחרת. הכסף מהווה 99% מהסיבות לכל פעולה שמתבצעת בעולם, בין אם היא דיפלומטית, בין אם היא הומנית, בין אם היא מיליטנטית. כולנו ללא יוצא מן הכלל, בין אם מודים בכך ובין אם לאו, נרקומנים של הכסף. יש מי מעמנו שעבדו על הוירוס הזה וריסנו אותו במעט ויש מי שניטרלו אותו לגמרי, אבל מדובר בקומץ בודד ביותר של אנשים שחיים חיים אחרים לגמרי, ושבעיני החברה ייחשבו כלא נורמלים.
8. כל עוד אנחנו נרקומנים של הכסף, וגם מי שאומר שהוא לא הוא כן, במיוחד אם הוא כאן באתר, אנחנו נמשיך לתת יד לכל אותם ברוני הכסף הגדולים, שכולנו ללא יוצא מן הכלל חיים את החיים שהם ביקשו לעצב על פני כדור הארץ.
9. בגדול זו כל התורה על רגל אחת, ומי שיטען אחרת, שיתחיל לקרוא קצת פילוסופיה יהודית, ויבין שעל זה נשפכו כל כך הרבה דמעות ונבואות, וביום שזה יפסק - כל האנושות תתחיל לחיות חיים אחרים, מה שנקרא ביאת משיח. כל עוד התודעה האנושית שמה את הכסף לפני הכל - הכל ימשך כסדרו ואין חדש תחת השמש, וכלם ימשיכו להפסיד לשחקנים הגדולים שמחליטים איך הבורסה תיראה בהתאם למקסום הרווח שלהם. אין פה קסמים. קחו רולטה שנשלטת על ידי מחשב וניתנת לרמאות, כלומר קביעה מהו המספר שיבחר (בשיטת מגנט אן משהו אחר באותו נוסח), ותבינו שמה שהגופים הגדולים עושים בבורסה זה בדיוק, אבל בדיוק אותו הדבר. הם בוחרים את הנקודה הרצויה ומסמנים סביבה מטרה, ואז מזיזים את כל הספינה לכיוון הזה, כאשר התרחיש או התסריט נקבע מדי חודש תוך כדי תנועה ולא בראשיתו, אם כי חלק מהמהלכים כבר ידועים מראש, אם מדובר במהלכים גדולים כגון משבר 2008.
10 זוהי כל התורה על רגל אחת.
לדמקה:
שמע, זו הסתכלות מאוד מעניינת על הדברים. אני אישית קצת פחות אוהד תאוריות קונספירציה ולי יש הסבר קצת שונה משלך לגבי ההתנהלות של השווקים.
מה שלא מתיישב אצלי עם הסיפור שסיפרת זה שמאחורי שחקנים וספקולנטים יש גם משקיעים. על פי ההסתכלות שלי אין הבדל בין בעל מניות בדלק קבוצה לבין יצחק תשובה. מבחינתו זו העבודה שלו והוא משתף ברווחים אנשים ששותפים איתו לסיכון ולמימון.
אני כמשקיע מחפש להיות שותף ברווחים של חברות שאני מאמין שפוטנציאל שלהם ויחד עם חברות אלו אני חולק גם את הסיכון. כל השאר לא ממש מעניינים אותי. זה שהשוק בארה"ב יורד עכשיו 2.5% ומחר נראה ירידות גם בארץ לא משנה את העובדה שתשובה ישן בשקט בלילה והחברה שלו תרוויח גם השנה קרוב למיליארד ש"ח. אני קונה חברות ולא מניות וגם לא ספקולציות או תיאוריות קונספירציה כלל עולמיות.
שלא תבין אותי לא נכון, אני לרגע לא פוסל את דבריך ויתכן שאתה צודק בכל מילה, מה שכתבתי זו סך הכל הדעה שלי.
מנהל תיקים.
דמקה,לאור דבריך, מדוע אתה משתתף במשחק הנגזרים?
ציטוט:
פורסם במקור על ידי מנהל תיקים
לדמקה:
שמע, זו הסתכלות מאוד מעניינת על הדברים. אני אישית קצת פחות אוהד תאוריות קונספירציה ולי יש הסבר קצת שונה משלך לגבי ההתנהלות של השווקים.
מה שלא מתיישב אצלי עם הסיפור שסיפרת זה שמאחורי שחקנים וספקולנטים יש גם משקיעים. על פי ההסתכלות שלי אין הבדל בין בעל מניות בדלק קבוצה לבין יצחק תשובה. מבחינתו זו העבודה שלו והוא משתף ברווחים אנשים ששותפים איתו לסיכון ולמימון.
אני כמשקיע מחפש להיות שותף ברווחים של חברות שאני מאמין שפוטנציאל שלהם ויחד עם חברות אלו אני חולק גם את הסיכון. כל השאר לא ממש מעניינים אותי. זה שהשוק בארה"ב יורד עכשיו 2.5% ומחר נראה ירידות גם בארץ לא משנה את העובדה שתשובה ישן בשקט בלילה והחברה שלו תרוויח גם השנה קרוב למיליארד ש"ח. אני קונה חברות ולא מניות וגם לא ספקולציות או תיאוריות קונספירציה כלל עולמיות.
שלא תבין אותי לא נכון, אני לרגע לא פוסל את דבריך ויתכן שאתה צודק בכל מילה, מה שכתבתי זו סך הכל הדעה שלי.
מנהל תיקים.
מנהל תיקים אני לא קונה מניות משתי סיבות עיקריות.
1:חברה יכולה ליפשוט רגל.
2:מנהלי החברות+בעלי החברות לוקחים את הרווחים של החברה{דיוידנדים+משכורות עתק},לכן לא נישאר כלום לשותפים הקטנים.
ל-mosheb :
א. המשבר הגדול ביותר ב-80 השנים האחרונות היה ב-2008 ואתה מוזמן לבדוק כמה חברות פשטו רגל ותגלה שהסיכון שווה בערך להיות מעורב בתאונת דרכים חמורה (לא שזה כיף, אבל אתה כנראה נוהג למרות זאת).
ב. כשחברה מחלקת דיבידנד הוא מחולק לכל בעלי המניות ביחס שווה לאחוז ההחזקה שלהם בחברה. לפני שבוע בזק הודיעה שהיא מחלק דיבידנד של 1.3 מיליארד ש"ח. שאול אלוביץ שמחזיק 30% מבזק (דרך אינטרנט זהב) יקבל קצת מעל 400 מיליון ש"ח ואם אתה היית מחזיק אחוז אחד היית מקבל 13 מיליון ש"ח. וכמובן שם היית בעל מנייה אחת מתוך 1000000 מניות, היית מקבל 1/1000000 מהדיבידנד = שווה בשווה.
מעבר לכך, אתה צודק שיש חברות שבהם בעל השליטה מושך משכורת גבוהה מאוד וגם אז יש שתי אפשוריות:
א. אל תשקיע בחברה הזאת אם זה לא מתאים לך.
ב. אם הוא ממלא תפקיד כמו יו"ר הדריקטוריון ויש לו חלק מהותי בהצלחת החברה אז מגיע לו. ואם בזכות זה החברה מייצרת רווח שנותן לבעלי המניות תשואה גבוהה על ההששקעה - שיקח.
בכל מקרה אתה משקיע במניות ועוד איך, אם יש לך פנסיה/קופ"ג/קרן השתלמות/ביטוח/חיסכון או עוד כל מיני מוצרי חיסכון אז חלקם מושקע במניות. מעבר לכך אם צרתה או לא תרצה כשאתה קונה אופציות אתה קונה במינוף פי 100 את מדד 25 המניות הגדולות ואז אתה הכי מושקע במניות שאפשר.
מנהל תיקים.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי מנהל תיקים
ל-mosheb :
א. המשבר הגדול ביותר ב-80 השנים האחרונות היה ב-2008 ואתה מוזמן לבדוק כמה חברות פשטו רגל ותגלה שהסיכון שווה בערך להיות מעורב בתאונת דרכים חמורה (לא שזה כיף, אבל אתה כנראה נוהג למרות זאת).
ב. כשחברה מחלקת דיבידנד הוא מחולק לכל בעלי המניות ביחס שווה לאחוז ההחזקה שלהם בחברה. לפני שבוע בזק הודיעה שהיא מחלק דיבידנד של 1.3 מיליארד ש"ח. שאול אלוביץ שמחזיק 30% מבזק (דרך אינטרנט זהב) יקבל קצת מעל 400 מיליון ש"ח ואם אתה היית מחזיק אחוז אחד היית מקבל 13 מיליון ש"ח. וכמובן שם היית בעל מנייה אחת מתוך 1000000 מניות, היית מקבל 1/1000000 מהדיבידנד = שווה בשווה.
מעבר לכך, אתה צודק שיש חברות שבהם בעל השליטה מושך משכורת גבוהה מאוד וגם אז יש שתי אפשוריות:
א. אל תשקיע בחברה הזאת אם זה לא מתאים לך.
ב. אם הוא ממלא תפקיד כמו יו"ר הדריקטוריון ויש לו חלק מהותי בהצלחת החברה אז מגיע לו. ואם בזכות זה החברה מייצרת רווח שנותן לבעלי המניות תשואה גבוהה על ההששקעה - שיקח.
בכל מקרה אתה משקיע במניות ועוד איך, אם יש לך פנסיה/קופ"ג/קרן השתלמות/ביטוח/חיסכון או עוד כל מיני מוצרי חיסכון אז חלקם מושקע במניות. מעבר לכך אם צרתה או לא תרצה כשאתה קונה אופציות אתה קונה במינוף פי 100 את מדד 25 המניות הגדולות ואז אתה הכי מושקע במניות שאפשר.
מנהל תיקים.
מנהל תיקים ראשית אני לא מחזיק קופות גמל+קרן הישתלמות מהסיבה שציינתי.
שנית באסטרטגיות אני לא משקיע במניות,רק לידיעתך אסטרטגיות במעוף מיסתימות כל חודש,ולא יכולות ליפשוט רגל.והן לא מחלקות דיבידנדים ומשכורות עתק.
מי שלוקח דיבידנט מרוקן את החברה עם הכסף של הדיבידנט הוא מחזיר את החוב שלקח בכדי ליקנות את הבנק.
עד היום בגדול האזרח הקטן רק סיבסד את המיליארדרים,
אם איזה מנהל עושה הכנסות לחברה זה לא אומר שהוא צריך לישדוד אותה עם רישיון של המדינה,קובעי המדיניות בכל מקום בעולם נותנים לבכירים ליהיות מיליונרים על חשבון הציבור,מהסיבה הפשוטה שהם יודעים שהם הבאים בתור לעשות מיליונים ע"ח האיש הקטן והעמל.
בתנאים במדינה שלנו אני מוכן ליקנות בנק,רק מהדיבדנדים+העמלות שהבנקים לוקחים ברשות המדינה,אצליח להחזיר את ההלוואה וליחיות כמו מלך.
אז שלא יעבדו עליך,המישחק מכור מראש.אחרת מי יקום להכין לך לחם+גבינות+ירקות+בשר וכו"ב.
וואו , איך השירשור הזה תפס כיוון מעניין.
דמקה,
זה לא אתה שלפני כמה תגובות המלצת לי לקצרר בכתיבה ?,
וואלה, נתת חתיכת נאום (ועוד על רגל אחת), אבל האמת, אין לי טענות, שטחת בפנינו חבילת "אני מאמין" מעניינת, סדורה ועושה לא מעט שכל. אגב, למרות שאני חושב כי קצת הרחקת לכת בתיאור המציאות, בעיני זו בהחלט לא קונספירציה, כי אם הסתכלות קצת פסימית על העולם אך בוא בזמן גם די ריאליסטית.
בהחלט נהיניתי לקרוא.
משה
סעיף 2 שלך
"מנהלי החברות+בעלי החברות לוקחים את הרווחים של החברה{דיוידנדים+משכורות עתק},לכן לא נישאר כלום לשותפים הקטנים"
לא 100% צודק, 1000% צודק.
כמה מעט במשפט אחד, ככה הרבה אמרת.
מהל תיקים
מבין את הגישה שלך, אתה מסתכל דרך משקפיים פרגמטיות, הכל יחסי, ואם בחברה מסויימת מחלקים משכורות עתק ובונוסים עתירי כולסטרול לבכירים, מה זה איכפת לך, כל עוד שיעור הרווח הנקי ביחס למחיר המניה גבוה מבחברות אחרות, וכל עוד מחלקים דיבידנדים יפים, אתה בפנים, אתה שם כי זה יותר טוב מאלטרנטיבות אחרות, והכסף בסופו של דבר חייב לשכב היכנשהו.
יודע מה, אני מבין אותך, מנקודת מבט של ניהול תשואה וסיכון, יש בזה הגיון, אתה בוחר את מה שלדעתך יתן שורה תחתונה בכיס, גבוהה יותר ביחס לסיכון,
אבל גישה מצרפית כזו של מרבית אלו המנהלים כספים של אחרים, המנהלית את עיקר מאסת ההון העולמי, היא זו שבסופו של דבר מביאה לידי כך שה "כמה" גובר על ה "איך", או במילים אחרות, כל עוד אני אקבל מהחלבן ההוא כוס חלב גדולה יותר, לא איכפת לי, ומצידי שהחלבן ימלא לעצמו כל יום ג'אקוזי שלם עם החלב של הפרה, ואם צריך, אז מצידי שיחלוב את הפרה עד טיפת החלב האחרונה, ואפילו עוד קצת.
מה אומר, זה מה יש, זה מה שעובד היום בכל העולם, זה הזרם המרכזי שכולנו מנסים לשחות עימו ולא נגדו, אבל, נעים לחיות כך - זה לא.
רק מקווה שהשיטה הזו לא תתפוצץ לכולנו בפרצוף, באיזה יום בהיר ונהדר, ובכזה פיצוץ שישלח את כולנו מאות שנים אחורה לשיטת סחר החליפין.
נ.ב.
דמקה ידידי,
אני יודע, אמרת לי, ביקשת, המלצת, מה לא,
אבל מה - נהיה פה מעניין ומסקרן, ולא יכולתי להתאפק.
אז מבטיח לפצות אותך, מבטיח ששלושת ההודעות הבאות שלי יהיו סופר קצרות, מקסימום 30 מילה (כולל פתיח, גוף, סיום וגם מע"מ) :d .
יאללה בי
אני משתתף במשחק הנגזרים, מאותה סיבה שאתה משתתף בו, כי אני מאמין שאם אי אפשר להילחם בהם אפשר לזרום ביחד איתם. רק צריך ללמוד לדעת איך לא להפסיד. כלומר הלימוד הוא איך לא להפסיד. לקרוא ולהפנים. לא איך מרוויחים אלא בשלב ראשון איך לא מפסידים. אני לא עובד לפי השיטות של שחקן מעוף כי אני תמיד נייטרלי על השוק. אני מעולם לא מהמר על כיוון. לשמחתי, זכיתי במורה שהוא אדם מדהים שנתן לי כלים מיוחדים ללמוד לחשוב נכון. ולאחר שאתה לומד את זה וחווה את זה ומתנסה בזה, ויורק דם על זה, הכלים האלה מתחילים להיות חלק ממך, ורק אז אתה לומד בעצם שאפשר להרוויח מהשוק הזה בכל מצב, וזה בכלל לא משנה עבורי אם השוק יעלה או יירד או יעמוד במקום, מצידי שיירד 15% בחודש, אני דווקא אהיה מאד שמח.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
דמקה,לאור דבריך, מדוע אתה משתתף במשחק הנגזרים?
דמקה: בהצלחה.
משה: אם לא קונה מניות, לא מחזיק קרן השתלמות, וקרן פנסיה.
היכן שם הכסף? הכל בשוק המעוף?