Re: מנית אורמת - מעניינת מאוד
1. אין לי מושג מהיכן החלטת שאמרתי שאין מגמה יורדת כשאני שם לך גרף שבו רואים שהמניה רק יורדת. המניה יורדת נקודה.
2. לגבי קו המגמה שמתחתי - אין לי כוונה להתחיל וללמד ניתוח טכני בהתכתבות. אני מבין שאתה נלהב וכנראה שלא מזמן סיימת ללמוד ניתוח טכני וזה מצויין כי רק ככה תוכל להשתפר בעתיד. אם מתחתי קו כפי שמתחתי סימן שאני רואה בקו זה חשיבות רבה יותר ואביאל שיש לו נסיון בניתוח טכני של לא מעט שנים קלט את זה מייד.
קח בחשבון שיש מרחק גדול בין התאוריה שלמדת בקורס לבין היישום שלו במסחר ורק הנסיון והזמן יובילו אותך להיות מקצוען בתחום.
3. לגבי התבנית היפאנית - היא לא תקפה ופעם בהזדמנות אני אסביר לך לך איפה טעית.
בהצלחה
ג'קי
ההנחה שלך שלמדתי קורס ניתוח טכני לא מזמן ושאני מנסה לייסם את זה מוטעת ובגדול. אבל אני מנסה להוכיח פה נקודה מקצועית!!!
אביאל אמר בתגובה הראשונה שאין תבנית בלי להסביר, אחכ ניסה להסביר ואין לי כוח לחזור על כל השתלשלות האירועים אבל מה שכתוב בפורום מדבר בעד עצמו.
אני לא מזלזל חלילה בידע שלך או של אביאל ואני מניח שאתם נמצאים בעולם הטכני הרבה שנים אבל אני לא בטוח שיש לכם ניסיון במסחר נוסטרו ואם הוא הוכיח את עצמו לאורך שנים. אם תשאל אנשים עם ניסיון - יש הבדל גדול בין ניתוח BY THE BOOK לבין המציאות וניסיון בדרך כלל מוכיח עצמו ככלי יעיל יותר לאורך זמן.
אני רק יכול להציע לך לא לקפוץ ולהסיק מסקנות מהירות בקשר לניסיון שלי כי שחקן מעוף בעצמו יכול להגיד לך שאתה טועה בעניין זה. אני בטוח שהידע שלך בניתוח טכני רב משלי (לא מערער על כך).
אין לך כוח ללמד ניתוח טכני בהתכתבות - מקובל עלי לפחות תוכיח ששווה לי לשלם לך כסף לבוא אליך לקורס ותסביר מהי התבנית, מהם התנאים ולמה היא לא קיימת... זה לוקח בדיוק 5 שורות.
שוב - הידע שלך בניתוח טכני רב על שלי ולכן אני מצפה שתנמק ב 5 שורות למה אין תבנית - אתה המבין מבין שנינו צודק.
תבניות יפאניות הן לטווחים קצרים ומנסות לחזות את היום הבא.
אי אפשר לקחת ירידה של שלושה חודשים ולהגיד זאת מגמה יורדת והנה יש לנו מורנינג סטאר.
אם התבנית הייתה מופיעה בשפל האחרון היית צודק ובגדול.
תסתכל בגרף שצרפתי ותבין למה התבנית לא תקפה.
צדקת זה
באמת
לקח 5 שורות.
בהצלחה
ג'קי
אני רק אוסיף ואומר שמתנד ה- RSI מתחיל לפתח מגמת עליה ואולי לייצר סטייה שוורית.
אולי...
גקי - תודה על ההסבר הקצר. עם או בלי תבנית אני מקווה שהמניה תפגין עוצמה בימים הקרובים ותמשיך מעלה לכיוון 3,300 אג' למניה.
יש פוטנציאל לתבנית ראש וכתפיים הפוכים אשר תצא לפועל בפריצת 3,060-3,100 - יעד התבנית 3,300.
OK אז מה למדנו מהשירשור הנוכחי:
1. לא קונים בגלל תבנית יפאנית כזו או אחרת
2. רמת 3100 היא הרמה החשובה ביותר של המניה ועליה מעליה עשוייה להניב מהלך נאה שיעדו יגזר מתבנית ראשו וכתפיים (כפי שציינת)
3. לרכישת המניה בשער 3000 אין אחיזה טכנית ומוטב היה להמתין לאחר פריצת רמת 3100 (לא מוצדק מבחינת יחס סיכוי/סיכון)
בהצלחה,
ג'קי
מסכים לגבי סעיפים 1 ו 2
לגבי סעיף 3 אנחנו חלוקים אבל לכל אחד מאתנו יש את ההסברים שלו בעניין זה.
למה חלוקים ?
אתה מסכים שרמת 3100 היא רמת התנגדות חשובה ?
אם כן, אז למה לקנות 2% מתחת לרמה ולא לחכות שהרמה תיפרץ ?
לא רואה הגיון בדבריך וכפי שאני אומר לתלמידים:"בבורסה אל תהייה צודק תהייה חכם" גם אם אתה צודק בגישתך זה לא חכם לקנות מתחת לרמת התנגדות חשובה.
בהצלחה
ג'קי
לדעתי המניה פרצה קו מגמה יורד מהשיא ב 3,600
כמו כן אני חושב שתבנית מורניניג סטאר קיימת
לכן אני חושב שווה לקנות עכשיו באזור 3,000 עם סטופ לוס של 3% ב 2,900 כאשר את היעד אגזור לפי יעד תבנית ראש וכתפיים הפוכים במידה ותצא לפעול.
הרבה פעמים בתבנית ראש וכתפיים יש שבירות שווא של קו הצוואר חזרה לתוך התבנית ואני אישית מעדיף לקנות את המניה עם סטופ לוס מתחת לשפל האחרון ומתחת לכתף הפוטנציאלית ולא להסתמך על קו הצוואר כמקום לקטיעת הפסד שהרי הרבה משקיעים נופלים דווקא כאן.
(ראה הגרף של די
מדיקל
- גם שם יש תבנית ראש וכתפיים הפוכים והרבה הסתבכו עם המניה הזו סביב קו הצוואר אבל מי שרכש :d את המניה בזמן החיתוך של הממוצעים הנעים ממקם את הסטופ לוס מתחת לשפל של הכתף ויכול לישון בשקט בלילה . לעומתו, מי שרכש בפריצת קו הצוואר של התבנית אכל מרורים לגבי תנועת המחירים של המניה תקופה ממושכת).
בקיצור - לונג מאזור 3,000 עם סטופ לוס מתחת לשפל באחרון ובנעילה יומית מתחת לשער 2,900
אתה לא עונה לעיניין.
שאלתי האם רמת 3100 היא רמת התנגדות חשובה או שאתה חושב שאורמת פשוט לא תספור את הרמה וישר תגיע ל-3300 ?
בהצלחה
ג'קי