ווף, ערב טוב,
מעניין לשמוע את דעתך, לאור התנודתיות החריפה בשבוע אחרון .
S&P500 ותל אביב 25.
מקווה שמעניין לך שם על הגדר :d
Printable View
ווף, ערב טוב,
מעניין לשמוע את דעתך, לאור התנודתיות החריפה בשבוע אחרון .
S&P500 ותל אביב 25.
מקווה שמעניין לך שם על הגדר :d
ווף ,יא חתיכת תותח !!!!
ב-13 לאפריל רשמת שבמידה והמדד יפול הוא ייעצר ב -1114 וזאת הזדמנות קניה
זה בדיוק מה שקרה כמעט חודש אחרי,ממש תסריט מדוויק
אתה בטוח שאתה עדיין בחוץ ??
sun99 היקר!
אין לתאר את התענוג הגדול בגמילה שלי ממסחר/השקעה במניות ספציפיות. כל יום שעובר מוכיח לי שקיבלתי את ההחלטה הנכונה עבורי. הביצועים שלי לא יותר טובים מביצועי מדד המעוף.
ב13 באפריל כתבתי:
ניתוח המעוף: שפלים עולים, שיאים עולים, סטופ לוס 1114. אין יותר פשוט מזה.
הניתוח הפשוט הזה לא השתנה, שכן רמת סטופ לוס זו לא נשברה מטה באופן מהימן והחלטי. בנוסף, לא נוצר עדיין שפל חדש גבוה יותר ע"מ שנוכל להרים את הסטופ לוס.
יתרה מכך, זה היה כל כך טרוויאלי לקנות את המדד ביום ראשון בבוקר מהסיבות הבאות:
1. הקרבה לרמת התמיכה סיפקה רמת סיכון:סיכוי מושלמת ממש. גם אם היה חשש, היה ניתן להמתין למעוף לטפס מ1107 ל1115, ואז זה כבר היה ממש שקוף ומשתלם.
2. הרצועה התחתונה של הבולינגר השבועי נוטה בחדות מעלה, ותומכת בגרף.
3. מספר מדדים בעולם נחו על רמות תמיכה משמעותיות.
4. תיקונים מסתיימים כאחת לאחר פניקה וייאוש. קל וחומר לאחר ירידה של כ10% בשוק שוורי.
5. בעלי ניסיון אשר אין בהם פחד (כמו הגולש מנחם שאפילו כתב על כך) יצאו למסע קניות.
הערה לגבי התנודתיות:
שווקים תמיד יפתיעו ויעשו משהו חדש שמעולם לא עשו. אני מאמין במשפט: "ההסטוריה לא תמיד חוזרת על עצמה". ולכן חשוב לשמור על ראש פתוח שהכל אפשרי, וניתוח כושל הוא לא אשמתו של אף אחד. בשביל זה המציאו סיכוי:סיכון במשחק ההסתברות הזה.
הסתייגות לגבי העתיד:
1. ברור לכל, שהמגמה העיקרית של הEUR/USD ושל הGBP/USD היא מגמת ירידה ברורה ואיכותית, ובאופן אישי אינני מאמין שראינו את השפל האחרון במטבעות אילו. ייתכן שהכתובת רשומה על הקיר.
2. זוהי הפעם הראשונה מזה שנה, שהמעוף לא מצליח להחזיק את עצמו מעל רמת השיא הקודמת. בעבר הלא רחוק, פריצת השיאים 900, 1000, 1050, הפכו את הרמות האילו לרמות תמיכה.
הפעם השתנה משהו. לא די שרמת שיא שיאים 1248 לא נפרצה, אלא גם רמת השיא 1180 לא שימשה כתמיכה. כלומר מגמת העלייה בעינה עומדת, אך היא פחות איכותית.
סיכום:
יום ראשון היווה הזדמנות קנייה בשוק שוורי זה!
לדעתי, רמת ה1180 היא הרמה החשובה שיש לשים אליה לב. אי יכולת לפרוץ אותה עלולה לייצר ראש וכתפיים. אך פריצה והשארות מעל ה1180 (עם עדיפות לאי יצירת שיא נמוך מקודמו), עשויה לשלוח את המעוף אל שיאים חדשים הרבה מעבר ל1248.
אף אחד אינו מסוגל לחזות את העתיד, וזה כמובן כולל אותי. כל מה שכתבתי כאן, הוא עפ"י התאוריה והספרים. אין בגרף שפל נמוך בקודמו, וגם אין שיא נמוך מקודמו! אני לא חושב שלמישהו יש ספק בכך.
אם המעוף יסגור מתחת לאזור ה1100-1114, (זיו סגל טוען 1090, שיהיה), אז יווצר שפל נמוך יותר מקודמו, המגמה לא תוגדר עלייה, ונאלץ להפרד עד הודעה חדשה. אבל עד אז, חבל על הספקולציות ועל הפעולות הנמהרות.
טוב לשמוע ממך sun99, ותודה על פנייתך.
[attachment=0:1d3w1k2i]MDD2.gif[/attachment:1d3w1k2i]
ציטוט:
פורסם במקור על ידי amihis
אני ממש לא תותח!! איך אפשר להגיד את זה עליי אחרי הכישלון החרוץ שלי במסחר במניות? :d
לאורך כל השנים שכחתי את הדבר הבסיסי ביותר, והוא ההגדרה הכל כך פשוטה של "מה היא מגמת עלייה?". בפשטות, רצף של שיאים עולים ושפלים עולים. כל ניסיון להוסיף על כך (מתנדים וכו') יסיח את הדעת מהדבר העיקרי.
כנראה, שכשיוצאים מהשוק, מצליחים לנטרל את הרגשות, לא לדבר מפוזיציה ולראות את התמונה בצורה נכונה יותר.
בנוסף, לא צריך להתלהב יותר מדי. בילתי אפשרי לחזות את העתיד, והתמונה עלולה להשתנות בכל רגע, כמו שכתבתי בפוסט למעלה. צריך לדעת לעשות את המעשה הנכון בזמן הנכון. זה אולי נשמע משפט מטופש וטרוויאלי להגיד, אבל המציאות היא שאצל רוב האנשים (כולל אותי) הפער בין ה"ידיעה" מה צריך לעשות לבין ה"עשייה" עצמה הוא גדול מאוד. אולי פסק הזמן שלקחתי יעזור לי לצמצם את הפער הזה.
ועל זה אמרו חכמינו, demo trading.
בהצלחה.
sun99
שכחתי להתייחס לS&P500 כמו שביקשת.
בשיא הפשטות, לא קשה לראות שמדובר במגמת עלייה עם סטופ לוס באזור 1044.
לשים לב לכל הרמות האופקיות, ולקחת בחשבון את התנודתיות הגבוהה של העידן החדש.
מי שבוחר להשאר בפוזיציית לונג על הS&P500, במרחק של 15%- מהסטופ לוס, מבלי לדלל אחזקות או לנעול רווחים, אז אני מקווה בשבילו שיש לו את אורך הרוח לספוג תיקון, שכמו שראינו בעידן החדש, לוקח מספר ימים בלבד ולא שבועות.
[attachment=0:2nmv0vmp]SnP500.gif[/attachment:2nmv0vmp]
בהצלחה לכולם. :)
ווף, תודה על ההתייחסות המהירה, לדעתי כדאי לך כעת לסחור את המהלכים "הגדולים" כאשר אני מסתכל על הגרפים. זה די ברור כי שברת 1100 תוביל לתהום גדולה. ולעומת זאת שבירת 1180 כלפי מעלה עשויה להביא שיאים חדשים.
מה שאנו למדים ואת זה וודאי ניתן לראות בגרפים, זה שהשוק סופר עצבני, התנודה מעליה לירידה והפוך היא מיידית ומקיפה את כל שווקי העולם ואת כל סוגי המסחר.
המעבר ממנאיה דפרסיה הוא מהיר, בעת הזאת כנראה צריך להכניס את השווקים לטיפול פסכיטרי דחוף.
אבל לטווח הבאמת רחוק, ברור שכל התוכניות הללו יעלו לעולם הרבה מאוד כסף ומי שישלם את המחיר זה האזרחים.
הארופאים, תמיד חששו מאינפלציה ואצל הגרמנים טבוע עמוק מאוד בד.נ.א החשש מהאינפלציה (עקב עליית הנאציזם וכו'). אם הסכימו לשיק פתוח וזריקת טרליון יורו לעזרת המדינות, כנראה המצב שםבאמת חמור.
מה יקרה כאשר יגמרו להם תוכניות הפלא?
ווף, ערב טוב.ציטוט:
פורסם במקור על ידי wwoof
עברה שנה.
S&P500 הגיעה לשיא חדש 1370. כעת לאחר תיקון עומד על 1336.
ת.א 25 הגיעה לשיא חדש 1345.
כעת לאחר תיקון המדד עומד על 1265. בכל מקרה מי שנשאר בשוק לא הפסיד עדיין.
השווקים משדרים חולשה לאחרונה. הבעיות טרם נפתרו רק נדחו.
מה אתה רואה כעת מעמדת המשקיף?
זה יהיה מאוד מעניין.
בהצלחה.
איך זכרת את השירשור הזה אין לי מושג אבל נדמה לי שמסטר ווף שכח כבר את האתר הזה הוא לא ביקר מינואר
אבי לשאלתך....
בגלל זה נזכר בשרשור
viewtopic.php?f=93&t=13315
הי sun
סליחה שלקח לי כל כך הרבה זמן לענות לך. מאז שפרשתי מהבורסה אני יותר מקדיש את חיי למשפחה ולעצמי, וזמני בפורומים מוגבל.
באופן כללי, לא מצאתי שום סיבה טכנית מדוע נעצרו המדדים בעולם היכן שעצרו, והתחילו תיקון.
מאז ומעולם כל פעם שהתחיל תיקון, יוצאים כל הפסימיסטים בכתבות שחורות וחוגגים עם כתבות מסוג מפולת. והנה עכשיו קשה למצוא כתבה חיובית אחת, וכולם צועקים שורט ומפולת, ולכן זה כנראה סימן שהתיקון בתהליכי סיום ובמהרה נחזור לעליות.
לטעמי, המעוף צריך להגיע לאזור ה1650 שם נמצא יעד ההתנגדות הרציני. אני מסכים שזה מתסכל שהמעוף כביכול שבר את הסטופ לוס הקלאסי באזור ה1250 שפל אחרון, ותמיכה רב שנתית, אבל בהסתכלות לאחור, המעוף עשה את זה פעמים רבות, ולאחר כמספר שבועות של התייצבות, חזר אל מעל הסטופ לוס. זהו דרכו של המעוף לנער את כל המנתחים הטכניים אחרי שמכרו את כל התיק שלהם, וקנו שורט ממונף ואז להמשיך בעליות.
לצערי אין לי דרך להתמודד עם זה, מלבד לא לקנות שורט על המעוף לעולם!
עם שבירת הסטופ, אפשר לצמצם חשיפה או להמתין על הגדר, אך שורט על המעוף הוא הדבר הכי מסוכן שקיים. ימים יגידו.
ושוב, בהסתכלות אובייקטיבית, אני לא מבין על מה המהומה. המעוף והS&P ירדו בסה"כ כ10% כל אחד אם אינני טועה, והעובדה שירידות אילו לקחו 6 שבועות ארוכים רק מיטיבות עם השוק השוורי, כי המתנדים נרגעים אבל הגרפים לא מתרסקים.
לצערי, התרגלנו לעליות פנומנליות בזמן מאוד קצר. המעוף עשה למעלה מ100% בזמן קצר. מותר לו למעוף לעלות 10% "בלבד" עד תום 2011, לא כל שנה צריכה להיות כזו היסטרית. והנה זו עוד סיבה שמוכיחה לי מדוע טוב היה לי לפרוש ממסחר במניות והשארות במדד המעוף (תעודת סל) לטווח ארוך כנראה עדיפה.
לסיכום, אני לא רואה כל סימן שארה"ב סיימה את התיקון יש עוד לאן לרדת, אבל יש סימני התייצבות במעוף כגון הפטיש מאתמול, אך דרושה התייצבות מעל 1250.
בשם כל המדינות הקפיטליסטיות, אני מקווה שהתיקון בעולם יסתיים במהרה ולא נחווה את מה שחווינו שוב.
כמה הערות קטנות:
1. אני לא מומחה גדול, ושכל אחד ימשיך עם האסטרטגיה שלו ודעתו האישית.
2. מדד הנאסדק הכללי הוא היחיד שנגע בהתנגדות רב שנתית ונבלם, אך זה לא מספיק לתחילתה של מפולת. שאר המדדים בעולם לא הגיעו להתנגדות משמעותית.
3. אני מבסס את התחושות שלי גם על התנהגות הAUDUSD, GBPUSD, EURUSD, שלא מראים סימני ריסוק כלל.
4. שוב אני מדגיש מותר לחשוב שאני מדבר שטויות. שאלו אותי כאן לדעתי ולכן אני עונה. אני חיובי על השווקים בעולם.
בהצלחה לכולכם.