Re: סגירת הרשמה לאתר וניקוי אורוות
ציטוט:
פורסם במקור על ידי itsikf1
מרגיש לא בנוח עם הודעה זו של שחקן.
"מי ישמור על השומרים?"
מהי התבטאות בלתי ראויה? על סמך איזה קריטריונים יוחלט שנעשה ניסיון להריץ מניה? היום אסור לדבר על מניות נפט, ומחר?
עוד בתחילת ימיה של המדינה, בפס"ד קול העם, הוגדר חופש הביטוי "כזכות עילאית".
מעצם מהותו כזכות, חופש הביטוי בא להגן על התבטאויות שלא בקונצנזוס.
מאידך, כיוון שזכויות מהדור הראשון באות להגן מרגלה הגסה של המדינה ובנוסף חלות במרחב הציבורי, אין תחולה ביחסים בין פרטים. כלומר בביתי הפרטי איני חייב לכבד חופש הביטוי של האחר ובאפשרותי להסותו. ולמעשה זה מה ששחקן אומר.... ואני כמשפטן לעתיד מסכים עם כך, ביתי הוא מבצרי וזכות היא לי לנהוג בו כחפץ רצוני. גם זו זכות עילאית (למי שמתעניין בכך מומלץ לקרוא את "על החירות" של ג'ון סטיוארט מיל, מחשובי הפילוסופים הפוליטיים).
אני בהחלט מגנה התבטאויות בלתי ראויות באתר, בין אם בפורומים ובין אם בצ'אט. אבל מקבל תחושה לא נוחה מהטלת סנקציה חמורה עם "יד קלה על ההדק". וכן, אני מודע לכך שמי שלא מעוניין לעמוד בכללים לא חייב ויכול לעבור לאתר אחר.
הייתי מעוניין לראות יותר הדגש על רוח האחווה, הלימוד תוך הפרייה הדדית והשיתוף. לשמור על רוח האינטרנט באופן כללי. וזה מצד כל חברי האתר.
אולי אפשרי לנקוט במדרג סנקציות, וזאת כנגד מקרים קיצוניים בחומרתם.
איציק
שלום איציק,
האתר הינו אתר פרטי בבעלות פרטית, כמוכ- האתר נבנה למעננו ובשבילנו אנו רק אורחים כאן, ובקיו כפי שלא היינו מתנהגים בגסות בבית המארח שלנו כך עלינו לנהוג גם בפורום.
הפורום אינו דמוקרטיה ומאידך אין כאן צנזורה
חד
צדדית, אבל חייב להיות כאן מנהל ו"בוסים" שישמרו על הסדר והניקיון.
לצעוק בשם הדמוקרטיה לא תמיד מועיל, לעיתים אנו צריכים שישמרו עלינו מפניה ולטובתנו.
משקיע בב"ש
מסכים לגמרי.
יצאתי למילואים. חזרתי ופתאום הרמה ירדה.
לא צריך להיות ברמה של אתרים אחרים שכל היום משמיצים אחד את השני או מעלים אסטרטגיות באיצטלה של מידע פנים
לצערי, גם אני הרגשתי לאחרונה כי יותר מידי תגובות אינן רציניות מספיק ומורידות את הרמה של הדיונים המתקיימים בין החברים באתר.
אני מזדהה עם הנחיותיו של שחקן למנהלי האתר, היות וללא פיקוח ועונשים בצידו כנראה שלא ניתן לקיים שום מערכת דמוקרטית לא בעולם ובוודאי שלא בישראל.
ובאשר לטענות על "סתימת פיות" , עדיף לייסד משטר של דמוקרטיה מתגוננת מאשר לתת לכל דיכפין להתבטא כפי שירצה, דבר שיכול להביא לאנרכיה ולפגוע קשות באיכות ובמוניטין שצבר אתר חשוב זה.
מסכים לחלוטין!
צריך לשמור על האתר המדהים הזה נקי מהגועל נפש הכ"כ מוכר.
המלצות על מניות צריכות להינתן רק בתוספת הסבר מנומק שיכול במקרה הטוב לתרום רבות לחברי האתר ובמקרה הטוב לא פחות לעורר דיון ברמה גבוהה.
א. ללא ספק זהו צעד מבורך שמציב אותי, החבר באתר, במקום שבו אדע שהמידע שנמסר כאן הוא בעל אמינות גבוהה יותר. אם כי לעולם צריך לסייג ולזכור שגם אם תהיה זו המלצה מטעם המומחה הגדול ביותר בתחום הרי שהיא בגדר רמת סיכון ועל כל אחד ששם את כספו לדעת שהוא נמצא במצב סיכון. על צעדיך אלו אני מבקש להודות לך שחקן כמו גם על כל השקעתך מזמנך, מרצך וממונך, על היותך אלטרואיסט.
ב. אישית מאז היותי באתר זה ובכלל לא סיגלתי לעצמי התנהגות של הרצת מניה בעלת מחזור או מסקטור כזה או אחר בעוד היותי בתוך פוזיציה ("בעל אינטרס") לא כל שכן מתוך להרע או להזיק לאנשים. נהפוך הוא, היה לי קשה לראות את תגובתם של המשקיעים כאן בימי ירידות קשות ובלתי צפויות. יחד עם זאת, ביודעי את גודל הסיכון כגודל הסיכוי, במודע ומתוך צלילות המחשבה ביקשתי "לעשות כסף קל" תוך השקעת הון מזערית על מניות הגז או ידועתנו משכבר ג'ולקס. שמחתי על רעיונות שקיבלתי מחברים בצ'ט. רוצה לומר שצריך גם חברים כאלו וחושבני שאין לשלול מהם את זכות הדיבור באם הם מנמקים בדבריהם כמו אחד החברים כאן, שלו התמחות בתחום האנרגיה ושעקבתי אחריו ולמדתי להכיר את גודל אמינותו. בזכות המלצותיו למדתי להכיר את קב דלק אפ 6 או לתזמן נכונה כניסה למניות אחרות ומהשקעות אלו שמחתי שהרווחתי. ביודעי שאין הוא הקב"ה ואינו רואה פני הנולד לקחתי בחשבון שאני יכול באופן קיצוני לאבד את הקרן אך כאמור ההיפך הוא. לצערי אותו אחד הוריד פרופיל לאחרונה באופן דרסטי ובכך נמנעה ממני היכולת להחשף למידע שאינו ידוע לי ולקבל החלטות בהתאם. הבורסה מטבע היותה כזאת, אוגרת בתוכה מניות בעלות מחזור רב עד מניות בעלות אפס מחזור אך עדיין הן כולן מניות. לפיכן כאמור הייתי רוצה להכיר את כלל ההזדמנויות כל עוד מצויינת רמת הסיכון.
ג. למיטב הבנתי האתר נועד לפתוח צוהר לשוק ההון ולתת רעיונות להשקעה לציבור הגולש בו והמעוניין להשקיע את כספו לצורך קבלת תשואה.
ובכן קיימים פה חברים שהגיעו לכאן בעוד הם מכירים קודם לכן או שמדרך
הטבע
יצרו קשרים אישיים מהיכרות בצ'ט ומכאן שנוצר מצב בו אני עד ללא מעט שורות צ'ט כגון "שלחתי לך מייל" או "עלה מולי בפון".
ברם בתור אחד שניזון מהמידע, כיתוב מסוג זה מעמיד אותי במצב שבו אני מחמיץ מידע שהיה יכול להסב לי בפוטנציאל רווח וככלל האתר והעומד מאחוריו מחטיא את מטרתו.
אני מקווה שאלו שיקראו את תגובתי זו יוכלו להבין את הסיטואציה שעליה אני מדבר וימנעו מהתנסחויות כאלו בצ'ט ובכך ישמר כוחו של הצ'ט, תישמר מטרת האתר ומעל הכל הייחודיות המבורכת של האתר הזה על פני אתרים רבים אחרים הקימים ברשת. אני חושב שיש להעביר את המסר הזה לכלל הגולשים באתר.
שוב תודה לך על כל המיזם הזה.
ערב טוב.
מחזק את ידך-שחקן מעוף
מה שלא מנומק צריך לא להיכתב.
יש לי הצעה מעשית להזכיר לכולנו לכתוב בכותרת האתר.
[size=150]לא מנומק-לא נכתב-נכתב=נזרק מהאתר ![/size]
לאחרונה
באמת
נוספו הרבה אנשים שאינם תורמים לאתר, ופותחים אשוכלות חדשים בנושאים שכבר קיימים. אז אנא שימו לכך לב.
לא רק זאת, ברצוני לעלות את נושא הקורסים של האתר.
בעת שאתם מפרסמים קורס כלשהו במסגרת האתר, אשמח אם תתנו עדיפות לאנשים הפעילים ביותר מאותה רשימה. זה מבטיח תגמול של האתר לאותם חברים + מדרבן חברים באתר לעלות תכנים ולהיות פעילים יותר.
וכמובן שנושא הקורסים מבורך!
כל הכבוד שחקן איתך באש ובמים גאה להיות באתר שבנית במו ידיך . מבין מה זה לזלזל או להרוס משהו שהוא פרי עמלך וחלומך .שא ברכות
שחקן יקר!
ראשית תבורך בכל מעשה ידך על מה שבנית
למרות שאני ממעט להיתעסק עם מניות לא ניראה לי שהבעיה העיקרית היא שמישהו כותב "רציווווו"או "3000%"
כי האמירה לכשעצמה ממש לא אינטיליגנטית
הבעיה תתחיל אם יהייה מריץ קצת יותר אינטילגנטי שיתחיל לתת נימוקי שווא על מנת להריץ מניה ופה צריך לשים לב ולנקות את האורווה
מה שבנית הוא דבר מדהים שמהווה בית להרבה חברים
שיחזקו ידיך בכל מעשיך
ותודה על הכל
אבי
ערב טוב איציק,
ראשית קבל את ברכותיי על ניתוחי הפוזיציות, נהנה לקרוא כל בוקר את הודעותיך.
מכיוון שנגעת בתגובתך במספר נקודות חשובות, אשמח להוסיף את הערותי, שבעקיפין גם מהוות בחלקן תגובה משלי להודעה המקורית של שחקן:
ציטוט:
פורסם במקור על ידי itsikf1
מרגיש לא בנוח עם הודעה זו של שחקן.
"מי ישמור על השומרים?" שחקן שומר עליהם ב- 7 עיניים, ולו רק מכיוון שהורה להם על יד קלה
מהי התבטאות בלתי ראויה? גם התבטאות קשה או ביקורתית לא אמורה להיחשב לבלתי ראויה באם נכתבה בצורה נאותה ותוך הסבר ענייני, אולם ישנן התבטאויות רבות (ולאחרונה רבות מדי) שלגביהן כל אחד מאיתנו יכול להבין באינטואיציה בסיסית כי מטרתן אינה חיובית כלל וכלל.
על סמך איזה קריטריונים יוחלט שנעשה ניסיון להריץ מניה? גם אם אין קריטריונים ברורים ואחידים, האם ראית פעם מישהו רציני זורק סתם כך לאוויר שם של מניה + מילות התלהבות פומפוזיות ? לא תמיד צריך לחפש מהו הרווח האישי שיעשה מישהו מהרצת המניה, אין לי בעיה שמישהו ירוויח מכך שעוד אנשים יקנו מניה זו או אחרת, הבעיה תהיה בנזק שיגרם לאותם שיקנו מניות מורצות ואח"כ ייתקעו איתן עם הפסדים.
הרצת מניה היום אסור לדבר על מניות נפט, ומחר? לא ראיתי שאסור, אבל מי שמכבד את שחקן מעו"ף יכול להבין ששחקן מבקש בצורה מנומסת (המלצה כמוה בעיני כבקשה) להימנע מלהביע דעות על מניות אלו. וזאת מכיוון שמרבית המניות הללו כמו גם חלק ממניות הביומד הינן מניות "חלום", קרי מניות שנמצאות איפשהו בין השקעה רצינית לבין קזינו (וכנראה יותר קרוב לקזינו), ומכיוון שהאתר דוגל בין היתר באיכותיות, רצינות, שיקול דעת, השקעות וניהול סיכונים נבון ואחראי, התעסקות במניות מסוג זה די נוגדות את עקרונות הבסיס של האתר.
עוד בתחילת ימיה של המדינה, בפס"ד קול העם, הוגדר חופש הביטוי "כזכות עילאית".
מעצם מהותו כזכות, חופש הביטוי בא להגן על התבטאויות שלא בקונצנזוס.
מאידך, כיוון שזכויות מהדור הראשון באות להגן מרגלה הגסה של המדינה ובנוסף חלות במרחב הציבורי, אין תחולה ביחסים בין פרטים. כלומר בביתי הפרטי איני חייב לכבד חופש הביטוי של האחר ובאפשרותי להסותו. ולמעשה זה מה ששחקן אומר.... ואני כמשפטן לעתיד מסכים עם כך, ביתי הוא מבצרי וזכות היא לי לנהוג בו כחפץ רצוני. גם זו זכות עילאית (למי שמתעניין בכך מומלץ לקרוא את "על החירות" של ג'ון סטיוארט מיל, מחשובי הפילוסופים הפוליטיים).
אני בהחלט מגנה התבטאויות בלתי ראויות באתר, בין אם בפורומים ובין אם בצ'אט. אבל מקבל תחושה לא נוחה מהטלת סנקציה חמורה עם "יד קלה על ההדק". וכן, אני מודע לכך שמי שלא מעוניין לעמוד בכללים לא חייב ויכול לעבור לאתר אחר. קטע בהחלט מחכים, ולגבי התחושה הלא נוחה מהאצבע הקלה על ההדק - אולי יש בזה משהו, אבל תאמין לי שאלו אשר ירגישו את אותה אצבע קלה מופעלת עליהם, זכו בה "ביושר ובכוד", ועדיף לכולנו כי יסוננו חלקית או לגמרי.
הייתי מעוניין לראות יותר הדגש על רוח האחווה, הלימוד תוך הפרייה הדדית והשיתוף. לשמור על רוח האינטרנט באופן כללי. וזה מצד כל חברי האתר. אמן
אולי אפשרי לנקוט במדרג סנקציות, וזאת כנגד מקרים קיצוניים בחומרתם. לדעתי (אולי אני טועה, אך תחושותיי אומרות שלא) לא פעם נתבקשו והוזהרו אותם החברים (אלו שכעת תופעל עליהם "היד הקלה") כי יפסיקו משטויותיהם, ימתנו את סגנונם וישקלו ביתר כובד ראש את תגובותיהם, סביר שבקשות אלו נשלחו בעיקר בהודעות פרטיות וע"מ לא להלבין פניהם ברבים. כנראה שהגיעו מים עד נפש באם שחקן יצא במבצע פומבי לניקוש עשבים.
איציק
לעניות דעתי, מרבית החברים שבאתר, כולל אתה ואני וכל מי שמגיע לאתר ללמוד, להחכים וגם לתרום בבוא זמנו לכך, יוכלו רק להפיק תועלת, ואף מרובה, מהמהלך האחרון של שחקן.
בברכה