Re: הצעה - ניהול שוקת חודשית ע"י שחקן - מי שבעד נא להגיב
אני חושב שניהול חודשי ע"י שחקן יהיה מעניין ותורם ידע, ללא ספק. עם זאת וכפי שהצעתי בשרשור אחר, אני חושב שכדאי לעשות משהו אחר והרבה יותר מועיל.
לאור הפופולריות של אסטרטגיה זו, אני חושב שכדאי לקיים השתלמות ממוקדת בת מספר שעות באסטרטגיה זו. מפגש של מספר שעות בו יוצגו דוגמאות, המלצות, שאלות ותשובות.
שחקן שלנו מאוד טרוד, וקשה לי להאמין שיוכל להתעכב על כל פרט, כל שיקול וכל אפשרות בניהול השוקת. בנוסף, צריך לזכור שאפילו ניהול שוקת הוא סובייקטיבי וכל משקיע הנו בעל התנהלות שמתאימה להעדפותיו.
בקיצור, יהיה מועיל במיוחד אם אפי שלנו יוכל להרים לנו השתלמות שכזו (רצוי עם יוסי, שהנו בעל ניסיון רב בניהול שוקתות).
נראה לי מיותר.
כול מי שמחליט למכור שוקת רחבה בונה אותה ברוחב ועם הגנות בהתאם לרמת סיכון/סיכוי שהוא מוכן לקחת.
אם כבר מדברים על אסטרטגיות נטולות כיוון , הייתי מעדיף לראות ניהול של מכירת אוכף עם הגנות (משהוא דומה למה ש mosheb הסביר)
חברים יקרים,
צר לי, אך למרות שהשירשור הזה נפתח עם בקשה משחקן לנהל שוקת, והחברים נתבקשו לצרף תמיכתם לבקשה זו, אני מוצא דווקא חובה כלפיכם להביע דעה שונה.
לא שאני אסתייג באם שחקן מעו"ף יחליט לנהל שוקת, להיפך, מבחינתי אקבל בברכה ואשמח בכל פעם ששחקן יפתח נושא מסויים וידגים לנו כיצד לבצעו בצורה מיטבית.
אולם לדעתי בבואנו לבקש משחקן שינהל שוקת ישנו פיספוס של מטרה, כפי שאני מבין אותה.
ואציין בקצרה מספר נקודות שיבהירו את עמדתי:
1. מכיוון שרובנו איננו עוסקים באופציות לשם גידור תיקי השקעות או למסחר ספקולטיבי, מה שנותר זה "למכור סיכון" כלשהו ולהרוויח משחיקת הפרמיה.
2. מה שיפה במכירת סיכון באופציות זה שניתן לכוונן את גובה הסיכון ואת גודל הסכומים ולהתאימם "אישית" לכל אחד מאתנו בהתאם לרמת הידע והנסיון ובהתאם לגודל החשבון בו אנו מבצעים פעילות באופציות.
3. כתיבת שוקת מאפשרת לכל אחד לבצע התאמה אישית של הסיכון ובכך מאפשרת למגוון רחב של סוחרים לפעול, כולל סוחרים מתחילים, מתקדמים ואף מקצוענים.
4. לא בכדי התמקד יוסי אלוף באסטרטגיית שוקת רחבה, מכיוון שזו אחת הדרכים הפחות מסוכנות שבה יכולים אנשים עם ידע בסיסי ומעט נסיון לבצע פעילות מוצלחת ובעלת סיכון נמוך, תוך שעם הזמן לשפר ידע ולצבור נסיון, מבלי "לשרוף" יותר מדי כסף כדמי לימוד ומבלי להסתכן יתר על המידה "בכוויות" או "בשחיטה" של חשבון המסחר, כפי שקורה לא מעט.
5. לא מתיימר להכנס לראש של שחקן מעוף, אבל אם שחקן בחר ביוסי אלוף להעביר את הקורס ואם שחקן ויוסי (סביר להניח) שתכננו את הסילבוס כפי שהוא, אחת המסקנות אליה אני מגיע היא
ששחקן מעוניין לתת לכל אחד מאתנו (מלבד ידע והבנה באופציות) גם כלי מעשי לביצוע פעילות בעלת תוחלת חיובית וכזו שתאפשר כניסה ברגל ימין לתחום המסחר האופציות.
לכן אני דווקא בעד שכל אחד יתאמץ ויתכנן שקתות רחבות (כדאי מאד גם להתחיל עם אותם כללי אצבע שנתן יוסי), כאלו שדורשות יחסית מעט ניהול, ובכך יתנסה לפחות במשך תקופה מסויימת בכלי מסחר יעיל זה ובהמשך הדרך ימצא בעצמו את רמות הסיכון האופטימליות בשבילו.
לדעתי גם לא צריכה להיות התנגשות בין ביצוע האסטרטגיות השבועיות של שחקן לבין ביצוע עצמי של שוקת רחבה, הראשונות מתוכננות ומנוהלות ע"י מקצוען מליגת העל וניתנות לנו בתור "כסף על הרצפה" והאחרונות נועדו לאפשר לכל אחד כניסה זהירה, מדורגת ובעלת יחסי סיכוי/סיכון טובים - לעולם האופציות, עד אשר נצבור מספיק ידע ונסיון לפעילות משמעותית עם תוחלת חיובית.
בברכה
גיל , איני רואה כל סתירה בין השיקולים שהעלת לבין ליווי אסטרטגיה זו על ידי שחקן.
מובן שזמנו של שחקן מוגבל, על כל המשתמע מכך.
בכל מקרה, לדעתי זו יכולה להיות האסטרטגיה הראשונה של כל חודש.
כאשר ממילא תמיד יש אסטרטגיה אחת אשר מכורך הנסיבות נמשכת אל שבוע הפקיעה.
בכל מקרה , עדכון-תיקון השוקת מחוייב פעם בשבוע לערך.
יכולת העדכון והתיקון של שוקת מתאים גם לאנשים שאינם "יושבים על המסך" כל היום וממתינים לעדכון האסטרטגיה.
לעניין הטעם בסיכון, שחקן יכול לנהל שוקת סולידית וכל אחד יכול לבצע התאמות על פי טעמו ותאוותו "לסיכון".
דווקא , כיוון שזו אסטרטגיה בססית חשוב לנו "כלומדים" לצפות במקצוען בפעולה.
אני אישית היתי שמח לראות את שחקן מלווה שוקת ומובן כי בסופו של יום זו רק החלטה שלו.
יש לציין כי העץ של דמי כיס היה מצויין והציף על פני השטח לא מעט דילמות בעניין זה.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
גיל , איני רואה כל סתירה בין השיקולים שהעלת לבין ליווי אסטרטגיה זו על ידי שחקן. אין סתירה, אבל אם מדובר בליווי ולא בעשייה (ואסביר בסוף את כוונתי)
מובן שזמנו של שחקן מוגבל, על כל המשתמע מכך. מסכים
בכל מקרה, לדעתי זו יכולה להיות האסטרטגיה הראשונה של כל חודש. יתכן ששחקן יחליט בשבוע מסויים כי שוקת כלשהי מאד מתאימה לאותו שבוע, אבל לאו דווקא כשיטה מקבילה לאסטרטגיות השבועיות
כאשר ממילא תמיד יש אסטרטגיה אחת אשר מכורך הנסיבות נמשכת אל שבוע הפקיעה. שוב, אולי שחקן ירצה לעשות שוקת כחלק מאותו חודש, אבל לא כמשהו קבוע
יכולת העדכון והתיקון של שוקת מתאים גם לאנשים שאינם "יושבים על המסך" כל היום וממתינים לעדכון האסטרטגיה. לכן זה לדעתי מאד מתאים לרבים מאיתנו לעשות לבד, כי אין צורך בהרבה זמן מסך, אין צורך בניתוחים רבים מדי, ואין צורך בתיזמון מדוייק, ועל כן זו דרך טובה "להשתפשף" לבד.
לעניין הטעם בסיכון, שחקן יכול לנהל שוקת סולידית וכל אחד יכול לבצע התאמות על פי טעמו ותאוותו "לסיכון". זה בדיוק מה שאמרתי, שכל אחד יעשה לעצמו שוקת לפי מידותיו, אך האם לדעתך דומה ניהול שוקת רחבה מאד לשוקת צרה, האם תיזמון התיקונים וצורתם דומה ? לדעתי לא, וברגע ששחקן עושה שוקת מסויימת, אזי אלו שיעשו שינויים משמעותיים לאותה שוקת, יצטרכו גם לבצע תיקונים בתיזמון שונה ובצורה שונה
דווקא , כיוון שזו אסטרטגיה בססית חשוב לנו "כלומדים" לצפות במקצוען בפעולה. מסכים, אבל בדרך שונה כפי שאסביר בסעיף הבא
אני אישית היתי שמח לראות את שחקן מלווה שוקת ומובן כי בסופו של יום זו רק החלטה שלו. גם אני הייתי מאד אשמח במידה ושחקן ילווה / יעקוב אחר שוקת שמישהו מאיתנו יעשה וישרשר, בדגש על ליווי, וכוונתי בליווי זה ששחקן יתערב מידי פעם בשירשור, יגיב לתגובות שלנו, ינתח או יצדיק מהלכים נכונים או יסתור ויצביע על שגיאות בניהול השוקת - לזה אני קורא ליווי, וזה לדעתי מבורך ביותר מכיוון שבדרך זו אנו בעצם נבקש משחקן שיהיה מעין Coacher / מאמן, ונוכל ללמוד הרבה יותר, שזה בעיני כמו להגיד " אנחנו מנסים בכוחות עצמנו, משתדלים, מתאמצים, משקיעים מעצמנו, וממך מבקשים ליווי ותמיכה" ולא רק לבקש "קח אותנו ביד , ותן לנו עם כפית בפה"
יש לציין כי העץ של דמי כיס היה מצויין והציף על פני השטח לא מעט דילמות בעניין זה. אני 100% אתך בזה, וכבר ציינתי היכנשהו בעבר כי לדעתי אופיר הולך להיות סוחר אופציות מוצלח מאד
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
גיל , איני רואה כל סתירה בין השיקולים שהעלת לבין ליווי אסטרטגיה זו על ידי שחקן.
...
...
...
לעניין הטעם בסיכון, שחקן יכול לנהל שוקת סולידית וכל אחד יכול לבצע התאמות על פי טעמו ותאוותו "לסיכון".
...
יש לציין כי העץ של דמי כיס היה מצויין והציף על פני השטח לא מעט דילמות בעניין זה.
לדעתי יש סטירה בדבריך , אתה אומר "שחקן יכול לנהל שוקת סולידית וכל אחד יכול לבצע התאמות על פי טעמו" - אז מה הטעם ??? אם כול אחד עושה על פי טעמו , אז כול אחד חייב גם לבצע את התיקונים באופן שונה.
מה שחשוב להבין זה העיקרון.
חוץ מזה מי אמר שחיבים לעדכן שוקת כול שבוע ?
שלום חברים,
מסכים לדעתו של גיל, מה עוד שמי שעוקב אחר האתר ישים לב שיש התיחסות של השחקן מדי פעם לטווחי השוקת, בעיקר בצ'אט, בו הוא נכנס מדי פעם ועונה על שאלות בעיניין.
שבוע טוב
מאיר טל
חברים,
כולם דיברו פה על השרשור המועיל שפתח דמי כיס ואני מצטרף.
אם יורשה לי לתמצת את הלקח החשוב ביותר משם הייתי אומר שכל כותב שוקתות (גם רחבות) צריך תמיד לחלום על ברבורים שחורים בלילה. אם הוא לא, הוא בבעיה כיוון שהברבור השחור יופיע מתי שהוא, זוהי רק שאלה של זמן.
ד"א, לצערי בקורס (המצויין), יוסי לא האיר וחידד נקודה זו בכלל! אני זוכר היטב איך הוא הראה לנו שאופציות יכולות להיות סולידיות יותר מאג"חים: "תשואה מצויינת לתיק אג"ח היא 12% שנתי (על כך אין וויכוח). בואו תראו איזה סיכון נמוך עד כדי מזערי אני צריך לקחת באופציות כדי להשיג 12% שנתי"- עד כאן דבריו של יוסי פחות או יותר. באמת הוא הראה שהסיכון (בשוקת רחבה מאוד) הוא נמוך מאוד אבל הוא לא ציין שבתיק אג"ח, ברבור שחור מביא איתו הפסד של כ %40-50% מהתיק בעוד בשוקת, ברבור מוחק לגמרי את התיק!
לכן,
אני חושב שזה כבר ברור לכולנו ששוקת רחבה צריכה ניהול אינטנסיבי וחכם והייתי שמח לפחות לשמוע את דעתו של שחקן בכל מה שקשור להרחקות רגליים כשהמדד מתקרב אליהן.
בהצלחה לכולם,
הייתי חותם ב"שלא נדע ברבורים שחורים" אבל לצערי הם בטוח יגיעו- ענין של סטטיסטיקה.
חברים יקרים:
מדוע לכבול אותו לשוקת ?
בואו נבקש להוסיף אסטרטגיה חודשית לפי מיטב מומחיותו של שחקן.