-
Re: אחריות
שחקן יקר,
קודם כל אני שותף לדעתך היות ולשאת באחריות לטוב ולרע לא מגלמת החזר טובה, ככה החיים.
אפשר להגיב לגופו של עניין האם הנחות האסט' היו נכונות, כיוון השורט וכו'
אני מניח שקיימת תחושת של אי נוחות כאשר האסטרטגיה יוצאת משליטה וזאת משום חוסר ידע ויכולת בתחום רחב זה מצד החברים היות ושחקן שולט באסט' ורכיביה. ע"מ שלא יווצר ואקום וגם להוריד המתח, אציע אם תוכל לתת הערכת ביניים בצורת כרזה מהירה בעיקר בימים בהם אי הודאות בשיא, היות וזה מפיג המתח ובכל זאת רובנו כאן לא משקיעים בהון פנוי לחלוטין.
בעייה נוספת שקרתה לי כמה פעמים בעיקר באסט' האחרונות שלא הספקתי, והיא נגישות לעדכונים אם אפשר לקדם את נושא האס.אמ.אס, יפיג מתח ויאפשר פינוי זמן ולצמצם זמן מסך מיותר.
-
אני מצטרף לכל אלה המברכים אותך שוב ושוב על כך שאתה משתף את כולנו במיומנות ובמקצועיות שלך....
חבל לי בשביל כל החברים הנפלאים באתר שדברים כאלה קורים...
-
לילה טוב,
אני דווקא רוצה להתייחס לדבריו של ציקו בראשית דברי ואח"כ כמובן לחזק את ידו של "שחקן".
לדעתי חשוב מאד שתהינה דעות שונות וספקות לגבי כל דבר וכך גם בחיים,יחד עם זאת, מאד לא מצא חן בעיני צורת הייתחסות שלך,ציקו, לפועלו של "שחקן". כתבת פעמיים שהאסטרטגיה נכשלה מכיוון שמטרתה "להרוויח" כל שבוע 10%!!! מה פתאום? "שחקן" או מישהו אחר התחייב ל10% כל שבוע? אני מכיר את פועלו של שחקן עוד מלפני הקמת האתר {הייתי מקבל במייל כל יום ראשון את הסקירה}.נראה לך רציני שמישהו "התחייב" לתשואה מסויימת בשוק ההון {כן יש כמה כאלו ואנחנו גם קוראים עליהם בעיתונות,לא}. כל מה "ששחקן" מבקש זה בהגעה לרווח של 10% באסטרטגיה לממש ולא בגלל שהיא לא יכולה להשיג יותר אלה מסיבות,שאם יורשה לי, הינם של חינוך בעיקר ופעילות במסגרת "נוקשה" בשוק ,אחרת פעם תעשה יותר אבל יותר פעמים אני מאמין תעשה גם פחות . יתרה מכך ,"שחקן" אמר לו פעם שהיו גם הפסדים בדרך ותאמין לי מניסיוני הלא קצר בתחום שלומדים יותר מהפסדים מאשר רווחים!!!
לא הגיוני לצפות שכל פעילות תניב רווח ולכן תמיד שוקלים סיכוי מול סיכון .מי שמגדיר כך הצלחה אזי נדון לכישלון מראש."שחקן" אומר לאורך כל הדרך שצריך להסתכל על תוחלת הרווח לאורך זמן.
שלא תבין אותי לא נכון {גם האחרים כמובן},אני מאד בעד השיח הפתוח ומקפיד לקרוא גם את התגובות שכביכול מטילות ספק בדעתו של השחקן ביתר תשומת לב כי אינני מזלזל באף אחד ומכולם יש מה ללמוד ואשמח עם תמשיך להגיב בצורה עינינית ומכובדת.
"שחקן", אני חושב שאם כל הכבוד,ויש כבוד , צריך להפנים שהאתר הזה שקיים רק בזכותך שינה פניו בתקופה האחרונה ויש לזה מחיר כמובן. אני עוקב אחרי הפעילות זמן רב ואני חושב שהצטרפו המון חברים מצויינים עם ידע רב,יכולת להעניק והרבה רצון טוב. יחד עם זאת אי אפשר לצפות כ"כ הרבה משתתפים {קראתי במקום מסוים מעל 10000} שכולם יהיו לפי המידות שלך או של חברים אחרים.
כמו שכבר נאמר,כולנו ילדים גדולים ואחראים ב100% לפעילות שלנו בטח בתחום הכספים.
במידה וישנם אנשים
הפועלים ( 1.68- , 62.66 )
ע"פ נורמות שונות הם צריכים להיות אחראים לפועלם,בטח כאשר מחוברים למחשב ,ונותנים פקודות מכירה/קניה בשוק ההון.
אני מבין את הכאב שלך לגבי אותם אלו שהפסידו מכיוון ששמעו לעצתו של מישהו אחר לגבי האסטרטגיה שלך. אני רק מקווה שזה יהיה חלק "שכר הלימוד" שלהם {הרי כבר הסכמנו שבשוק מפסידים לפעמים}.
לגבי העתיד, בטוח יהיו עוד כאלו שיפגעו מפעילות כזו או אחרת ולכן אני חושב שגם אתה לא תצליח למנוע הפסדים מכאלו. אני רק מקווה שלכולנו סך הרווחים יהיה גדול מסך ההפסדים .
גילוי נאות,מעולם לא ביצעתי את האסטרטגיה של "שחקן" כי אני לא מרגיש מספיק "טוב" בתחום של הנגזרים {אני כן לפעמים קונה פה שם אופציה כ"גידור" לפוזיציה בני"ע }יחד עם זאת אני מקפיד לעקוב ברמה יומית בכדי להבין את הפעילות וכיווני השוק וכמובן בכדי "לספוג" את חוכמתו וראיית השוק שלו במגוון התחומים בשוק ההון.אני כן מאד פעיל בתחום של ני"ע גם בארץ ובעיקר בחו"ל.
בהצלחה לכולנו
לילה טוב
-
- אני מסכים עם "שחקן" שלא כל אחד בנוי לנגזרים, ואני ממליץ לכל מי שנלחץ לעשות את מה שאני עושה - אני מכבה את המוניטור בזמן אמת
- זה נכון גם למניות וגם לתעודות סל, ושם אני מעדיף להשאיר הוראות מתמשכות עד לסוף החודש, וזאת כדי לא לראות את פרצופו המלחיץ של "מר שוק", ובגלל זה אני מכבה את המוניטור בזמן
אמת,( 1.76- , 9.29 )
מה גם שחשוב לי להרגיש טוב, ויש חיים מחוץ למוניטור
- גראהם כתב שבעל המניות אינו צריך להיות מוטרד מהתנודתיות במחירי המניות, מאחר שבטווח קצר הבורסה מתנהגת באופן תנודתי, אבל מה לעשות? אני שייך לאלה שלא מסוגלים לנתק את ההיגיון מתחושת הבטן, ולכן אני מכבה את המוניטור, וזאת כדי שלא אפעל אינסטינקטיבית מהבטן, ואח"כ אצטער על זה
- גראהם אמר שהמשקיע לא צריך לראות את הגחמות של "מר שוק" כקובעות את הערך של המניות של המשקיע, והוא צריך להרוויח מהטעויות של השוק במקום להשתתף בהן, ואם אנחנו נלחצים וחותכים הפסד, אז זה בדיוק הפוך בהפוך למה שאמר גראהם
- וחוץ מזה אסור לשכוח שמדד ת"א25 הוא דינמי, ומה שלא רואים מכאן(=היום) רואים משם(=מחר) ובגלל זה יתכן מצב של אבן מאסו הבונים היתה לראש פינה, אז לא כדאי לנו לחתוך היום הפסדים ומחר להצטער
- כך מקובלני מבית אבי אבא - אמר חיזקייהו לישעייהו - אפילו חרב חדה מונחת על צווארו של אדם אל ימנע עצמו מן הרחמים, אז בהצלחה לכולם, תודה
-
- כאשר הבנתי את עצמי
באמת,( 1.76- , 9.29 )
אז שאלתי: "אם אני קונה קול או פוט, אז מי הוא זה שכותב אותו? המוסדיים? בתי ההשקעות? מהנוסטרו של מנהלי התיקים? כי תמיד היתה לי יראת כבוד לאלה שיודעים גם לכתוב, בעוד אני יודע אך ורק לקרוא ולקנות
- וכאשר הבנתי יותר, אז שאלתי: "אם אני כותב פוטים, מי הוא זה שקונה אותם? זה שרוצה לבטח את התיק כנגד ירידות? ...אולי
- אבל עכשיו אני שואל: "אם אני כותב קולים, מי הוא זה שקונה אותם? האם זה שרוצה לבטח את תיק השורטים בחסר? בטח שלא
- אז מי כן? זו "הקואליציה" של אלה האומרים בלבבם: "כחי ועצם ידי עשה לי את החיל הזה"
- "והם" אלה אשר הריצו את מדד הבסיס לפקיעה, "והם" אלה אשר הריצו את ת"א25 לשער התוך יומי של 1128.52(יום שלישי), "והם" אלה שהלחיצו משקיעים להפעלת "Stop Loss"
- אז מה התרופה נגד "האגרסיבים"? קרן גידור משלנו, בהיקף של 100M, אשר תשקיע אך ורק במניות מדד הבסיס, והיא תתן "לשחקן" את התחמושת לנצח במלחמות הפקיעה, אז בהצלחה לכולם, אוהב אתכם, תודה
-
-
- בוקר טוב למשכימים, יש כאן כתבה שתשמח אתכם על הבוקר, וזה מזכיר לי
אנליסט
אחד חכם, שהבין מקרן הגידור הראשונה אשר נכנסה לקשיים בגלל ירידת אג"ח מגובות "subprime", והוא כתב: then, as now, there is never just one cockroach – never
- אז האם דובאי היא הסנונית ליוון, לספרד, ולעוד? כמו שנאמר: then, as now, there is never just one cockroach – never
* Credit woes in Dubai, Greece weigh on confidence - analyst
* Sharp rebound rally may have come to an end - analyst
* Suzuki down after Volkswagen deal announcement
By Aiko Hayashi
TOKYO, Dec 10 (Reuters) - Japan's Nikkei average fell 1.1 percent on Thursday after a recent sharp rebound, as credit troubles overseas weighed on investor confidence and a stronger yen pressured shares of exporters.
Suzuki Motor (7269.T) skidded nearly 5 percent, erasing the gain logged Wednesday on hopes for an alliance agreement with Volkswagen, after an analyst said valuations for the stock had risen too high. The deal was announced after the closing bell on Wednesday. [ID:TOE5B8012]
Ratings agency Standard & Poor's on Wednesday warned that Spain risks a debt downgrade in two years if the government does not take tough action on its fiscal deficit. [ID:nGEE5B820M]
Fitch Ratings has already downgraded Greece, while Moody's cut the ratings of six Dubai-linked issuers after concluding that no "meaningful" government support would be provided to top firms like DP World. [ID:nGEE5B71A1] [ID:nGEE5B70U3]
"Credit worries in places like Dubai and Spain are curbing investors' appetite to keep buying stocks, sending the market lower," said Soichiro Monji, a chief strategist at Daiwa SB Investments.
"We still don't know whether these problems will persist for a long time, but they are clearly putting a lid on the global stock market at the moment," Monji said.
The benchmark Nikkei .N225 had lost 105.61 points to 9,899.11 by midafternoon.
It fell 1.3 percent the previous day to end at 10,004.72, above the 25-day moving average of around 9,700 but slipping for a second day after having gained nearly 12 percent in a six-day rally to Monday.
The broader Topix retreated 1 percent to 876.43.
"There's a growing view in the market that the sharp rally we saw recently has almost run its course," said Tsuyoshi Segawa, an equity strategist at Mizuho Securities.
"Investors appear to be unwinding their risk-taking positions, partly triggered by rising credit worries in Europe and the Middle East."
The dollar JPY= trimmed earlier gains to trade below 88 yen. Investors fret about a stronger yen because it eats into exporters' overseas profits.
SUZUKI DOWN, SANYO JUMPS
Suzuki dropped 4.6 percent to 2,260 yen.
"We believe the firm will benefit from the technology alliance with Volkswagen, but anticipation of tie-up news has already driven its valuation...considerably higher" than those of its Japanese rivals, said Morgan Stanley analyst Noriaki Hirakawa.
Among other exporters, Honda Motor Co (7267.T) slipped 1.3 percent to 2,935 yen and Toyota Motor Corp (7203.T) shed 1.1 percent to 3,670 yen. Tokyo Electron Ltd (8035.T) retreated 2.6 percent to 5,320 yen.
-
פשוט תבדקו את תאריך ההצטרפות של ציקו לאתר
-
אני לא חושב שהדרך זה לרדת על צ'יקו או על כל אחד אחר ולא נידוי ולא חרם ולא סילוק ולא דברים מהסוג הזה. צריך לגלות בגרות והבנה, וצריך להבין שגם שחקן עובר משברים - גם הוא אדם - בדיוק כמונו - וגם הוא יצא מזה רק מחוזק. אני מבטיח.
גם אם מישהו טעה ומעד (ומי אנחנו שנשפוט אם הוא טעה)- לא צריך לשפוך את דמו בפומבי. זה ממש לא ראוי.
-
כמו שדמוקרטיה אינה הפקרות וכמו שדמוקרטיה צריכה לדעת לשמור על עצמה ועל מטרותיה מפני מזיקים כאלו ואחרים כך האתר צריך (ולדעתי אף חייב) לשמור על עצמו ועל מטרותיו מפני אותם מעטים שעלולים לגרום נזק.
אם הם עושים זאת בכוונת תחילה או בזדון אז למחוק אותם, לנתק, להעלים ואפילו לנקוט בצעדים נוספים שהחוק מתיר.
אם בשוגג או מתוך חוסר ידע, חוסר רגישות או חוסר הבנה, יש מקום להעיר להם, להסביר, להעמידם על טעותם בתקווה שיבינו. והיה ולא הבינו וממשיכים להזיק, אז לנתק וזהו.
כי בעצם, למי הם גורמים נזק, לשחקן מעוף ? (תאמינו לי, הם קטנים עליו), לאתר עצמו? (מנהלי האתר, אלו שבפרונט ואלו שמאחורי הקלעים, מקצוענים שיודעים מה לעשות), או שמא יכולים אותם מגיבים חסרי אחריות לגרום לי נזק או להזיק לאחרים שיש להם יותר נסיון או ידע ? (אין מצב, כמוני כמו גם אחרים באתר יכולים לזהות זדון או סתם חוסר אחריות - מרחוק, וגם אם לא זיהינו, עדיין אנחנו קצת יודעים איך לסחור ובוודאי לא נלחצים מהודעה כזו או אחרת)
אז מי נשאר ?, למי בעצם אפשר לגרום נזק? , כן , לכל אותם אנשים שקצת חדשים באתר, שקצת חדשים באופציות, שיש להם "ידיים" קצת חלשות יותר, שעדיין מחפשים דרך לייצב עצמם בשוק ההון/באופציות, לכל אותם שמגיעים לאתר בין אם בגלל שקודם הפסידו או בין אם בגלל שנואשו מעצות אחיתופל שרק גרמו להפסדים מצטברים, ובאים לאתר "על קצות האצבעות" עם הרבה חשש (הרי נכוו לא מעט בעבר) אך גם עם תקווה כי הנה סוף סוף מצאו מקום שיעזור להם.
נכון, לאותם חברים קל מאד להזיק, לא צריך הרבה, מספיק הודעה מפחידה בפורום או כמה מילות אזהרה בצ'אט, והנה הלך כל הבטחון שלהם והגיע תורם לעשות שטויות.
אז בתור חבר באתר, בקשה לי אל כל אחד ואחד, חבר לחבר, לפני שאתם כותבים הודעה "בומבסטית" תחשבו על מי שיקרא אותה, תחשבו האם קיים סיכוי שאתם מטעים או מזיקים לאחרים, וכאשר אתם מגיבים לשאלה או הודעה של מישהו אחר, תחשבו האם יש לכם מספיק ידע לענות, האם אתם
באמת ( 1.76- , 9.29 )
יודעים מספיק טוב ע"מ לומר את עמדתכם בפומבי.
זה לא אומר שאם אתם לא בטוחים בעצמכם אסור כלל להגיב, ממש לא, תגיבו תכתבו - אבל עשו זאת בצניעות, בהסתייגות, תדגישו שעמדתכם גם עשוייה להיות שגוייה, נסו להגיב באובייקטיביות ובתבונה.