רציתי כמובן להודות לסקירה המעולה של tby. באותה הזדמנות רציתי לשאול אותך מה דעתך על הסל בארה"ב eeb שזה סל על מניות bric. תודה מראש
Printable View
רציתי כמובן להודות לסקירה המעולה של tby. באותה הזדמנות רציתי לשאול אותך מה דעתך על הסל בארה"ב eeb שזה סל על מניות bric. תודה מראש
לטיבי
תודה על הסקירה שלך וכל הכבוד על ההשקעה . את הסקירה של שנה שעברה לא ראיתי כי לא נכנסתי לפורם אגח בגלל זה ההפתעה גדולה יותר
לגבי TMF לא ניתן לבצע שורט על הנייר הזה . יש לך המלצה על ETF אחר באותו נושא גם אם פחות יעיל אך בכיוון
ובכלל נשמח אם תמליץ מדי פעם על ניירות ספציפיים
תודה מראש
אייל
אפשר גם אפשר - פשוט תחליף ברוקרציטוט:
לגבי TMF לא ניתן לבצע שורט על הנייר הזה
כתחליף יש הרבה ETF על אגח אמריקאי ארוך לונג/שורט וממונף אך כבר הסברתי בעבר מדוע אין זה נבון להחזיק בלונג ETF ממונף - תמיד יש למכור בשורט, כך שמה שנותר לך זה ETF לא ממונף שמחזיק אגח ארוך בלונג או שורט ותפעל בהתאם
אין לי דעה., פרט לשאול אותך למה אתה חושב להשקיע שם?ציטוט:
מה דעתך על הסל בארה"ב eeb שזה סל על מניות bric
tby אני כבר מושקע שם וחשבתי להגדיל את ההשקעה
זו הסיבה מדוע אינני עונה על שאלות בסגנון "מה דעתך על..." או להמליץ באופן ספציפי על נייר כזה או אחר -ציטוט:
tby אני כבר מושקע שם וחשבתי להגדיל את ההשקעה
ראשית , דעתיבאמת לא חשובה - כל אחד צריך לעשות את המחקר שלו ולהשקיע באזורי הנוחות שלו
שנית, כל משקיע יודע במה הוא מושקע, מה הפיזור, איזה אופק השקעה יש לו ואיזה סיכון הוא מוכן לקחת - "דעתי על" נייר כזה או אחר , או המלצה על נייר ספציפי בוודאי אינה לוקחת בחשבון את הפרמטרים הללו
שלישית - אני הרי חוזר כל הזמן על מנטרה - לא להשקיע לפי טיפים שקוראים בבלוג כזה או אחר או בעיתון - זו הטעות הכי נפוצה של משקיעים קטנים - נתפסים לבאז או "סומכים על"
לעניין BRIC - אני מושקע בברזיל דרל ETF על מניות קטנות, בהודו ע"י מניות של בנק ובסין ורוסיה אני לא נוגע בגלל העדר רגולציה סבירה שם
tby תודה ושבת שלום
איך אתה מתייחס לירידה הדרמטית בתשואות על האג"ח בארה"ב? ואתה חוטף חזק בכלל המינוף של הTMF. משהו השתנה בהסתכלות שלך , אתה מתכוון לחזק ? מה יגרום לך לשנות את ההשקפה שלך או לחתוך הפסד?
הירידה בתשואות האגח אינה "דרמטית" .
תנודתיות היתה ותהיה - אי אפשר להשקיע בשוק בלי לקבל זאת ואני כרגע מתייחס לעניין כתנודתיות שקשורה לירידות בשוק המניות ותגובה לדוח התעסוקה.
כל זמן שהפד ממשיך בצמצום ה QE , והצמיחה נמשכת - תשואות האגח יעלו
אם אחד משני הפרמטרים הללו ישתנה - אשקול שוב את הפוזיציה
לגבי TMF - מכיוון שזו תעודה במינוף שמכרתי בשורט, התנודתיות משחקת לטובתי בגלל שחיקת המחיר, אך אם יהיה מהלך ארוך לכיוון אחד - זה יהיה לא נעים.....
אולי דרמטית זאת לא המילה המתאימה, אבל הכוונה היתה לא לגודל התנועה (שהיא גם לא כל כך קטנה, ירידה של 0.3 אחוז) אלא לתזמון. הפד התחיל לצמצם את הרכישות בדצמבר משהו שלא היה ודאי לחלוטין בזמן שהתשואות ישבו על גבול ה3 אחוז והיה נראה שזה האות לפריצה למעלה. נכון שנתון התעסוקה הפתיע מאוד לרעה, אבל כנראה שצפויות ריוויזיות למעלה ועובדה ששוק המניות בכלל סיים בירוק באותו יום ככה שלאבאמת התרגשו מהנתון הזה. ואפילו עכשיו השוק צופה קיזוז של עוד עשר מיליארד דולר בשבוע הבא. אם זה לא יקרה, באמת יכולה להיות צניחה של התשואות לכוון ה2.5 אחוז ואז ממש לא יהיה נעים לשבת בשורט על הTMF.
הכי בטוח זה לשבת על מזומן....
אני לא רואה תסריט שבו הפד ממשיך לצמצם ה QE והתשואות יורדות כמגמה משמעותית