7% למטה 7.5 אחוז למעלה ???ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
עם הזמן הזה שנותר לנו עד הפקיעה נראה לי שאתה בשרשור הלא נכון זה כמעט אוכף לא שוקת רחבה
Printable View
7% למטה 7.5 אחוז למעלה ???ציטוט:
עם הזמן הזה שנותר לנו עד הפקיעה נראה לי שאתה בשרשור הלא נכון זה כמעט אוכף לא שוקת רחבה
[quote=אבי1]7% למטה 7.5 אחוז למעלה ???ציטוט:
פורסם במקור על ידי "דמי כיס":rfbwk8w7
עם הזמן הזה שנותר לנו עד הפקיעה נראה לי שאתה בשרשור הלא נכון זה כמעט אוכף לא שוקת רחבה[/quote:rfbwk8w7]
למטה, כי השוק זז לי. מה לעשות? בשביל זה יש את הספייס.
ולמעלה, 40 נקודות מעל השיא. נראה לי סבבה.
התחלתי את השוקת היום
מכרתי P1200 ב-200 ש"ח (מעט גם 190)
ועוד מרווח 1210 1190
מקווה שלא עליתי יותר מידי ב-1210 נראה לי שיהיה בסדר לאור הירידות שצריכות לתקן לעליות למעלה.
צפיתי שתהיינה עליות היום
והתבדתי.
אך עדין מחזיק בדעה שצריכות להיות עליות.
אם לא היום אז מחר.
המצב מתחיל להיות לא נוח.
עוד יום כזה, ואני מתחיל כבר לחשוב על הרחקות, מה שדי ידפוק את החודש...
אבל אני גם שמח שאתמול, ראיתי שאין טעם לנחש את השוק, ומכרתי גם צד עליון באופן ניכר.
דמי כיס,
שאלה אישית בנוגע לסטטוס מצב הנזק xx%.
אם אני זוכר נכון היית בספטמבר מספרים הרבה יותר גבוהים משהו כמו 94%. השאלה שלי היא מה זה מייצג בדיוק. האם נמחקו לך 94% מהתיק ? מהבטחונות? פשוט אם נשארת עם 6% מהתיק ועכשיו חזרת ל27% זה נראה כמו עליה של 400% ב8 חודשים... ההסבר היחיד שאני חושב עליו הוא שכנראה שהזרמת כסף חדש לחשבון?
א.
נ.ב.
לא היתי מרשה לעצמי לשאל שאלה אישית כזו ככה סתם בפורום אבל מאחר שזו החתימה שלך, זה הופך את העניין לקצת יותר פומבי, בכל מקרה אתה כמובן יכל שלא לענות.
נמחק לי אז 50% מהתיק. זה מבחינתי, 100% נזק. אולי זה לא הכיתוב הכי נוח, אבל מכיוון שככה התחלתי, אני משאיר את זה ככה.
לא הזרמתי כסף חדש. כרגע התיק כולו נמצא במצב של 65% יחסית לספטמבר.
מכרתי עוד 1200ב-250 ש"ח
הכפלתי את המרווח של 1210- שהמכורים בו הם 1210.
סה"כ ללא הפסד היום למרות הירידות, בגלל ההכפלות כמעט בשיא הירידות.
עדין לא פתוח בקולים, מצפה מאוד לעליות.
האם לא כדאי להתחיל לחשוב על קירובים, לפני ההרחקות?ציטוט:
כפי שהמצב נראה לי כעת, ק360 הרבה פחות מסוכן מפ1200.
הייתי שוקל להתחיל ראשית בקירובים ורק לו נמשיך לרדת, נניח ל1260 להתחיל בהרחקות (מה גם שהתקבול הנוסף מקירוב הקולים יכסה חלק מהנזק).
לדעתי סדר עבודה "הנכון" (והמרכאות הן להדגיש כי זו דעתי בלבד), בכל מקרה הוא קירוב הצד המורווח ורק לאחר מכן, אם נמשכת תנועה לכיוון המופסד, ביצוע הרחקה.
כמובן שייתכן שהשוק יהפוך פניו ויסתער מעלה, אך אפשרות זו נראית לי הרבה פחות סבירה, וגם אם כן - הרבה יותר קשה לעלות מהר 80 נקודות מאשר לרדת מהר 80 נקודות.
בנאגלה הקודמת של התיקון, השוק הרביץ עליה בלי הפסקה. אז הקביעה ש C1360 פחות מסוכן לא בהכרח נכונה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי supgog
אבל בהחלט יתכן שאני אעשה הרחקה למטה וקרוב למעלה. בנתיים היום לא עשיתי כלום, ואם מחר לא יקרה שום דבר קריטי, אז גם מחר אני לא אעשה כלום.
משום מה אני שם לב שאני לוקח על עצמי תפקיד נביא זעם או מחנך. אבל אם אני בשוונג אז למה להפסיק...ציטוט:
פורסם במקור על ידי supgog
- דויד (ואחרים?) לפתוח בצד אחד בלבד זה הימור. אני גם פותח לפעמים בצד אחד אבל ממהר לנסות להשלים מהצד השני. עכשיו אני בשיא של חוסר איזון וכתוב פי 3 פוטים (בתקבול) וזה נראה לי מאוד גרוע. כתיבה בצד אחד היא הימור, הימור על כיוון על מנת לשפר תשואה טיפה בכל צד. זה לגמר נוגד את העקרון של שוקת רחבה. (כמעט כמו הנסיון להרוויח 3.5% כל חודש דרך אגב, אבל לא אחזור לזה).[/*:m:266jtfhe]
- הכפלות? מי היה פותח חודש לפקיעה שוקת "רחבה" עלק ב6.5% מעל הפוטים? זה אפקט המהמר לפי כל הספרים. הסיבה היחידה שמישהו קורה לזה שוקת רחבה היא כדי להצדיק את זה שהוא לא ברח. ככה זה שדרישת הבטחונות לא עולה.[/*:m:266jtfhe]
- קירובים? בדיוק מה שטענתי לפני יומיים בערך קורה, הדחקה וחמדנות דוחפים לדחיה בהרחקה, הדחקה בריבוע וחמדנות בשלישית דוחקים בקירוב כדי להכפיל את הסיכון. דוחים אם קיבוע ההפסד או אפילו הקטנת הנזק. אני בטוח שימצאו סיבות "רציונליות".
דמי כיס צודק כמובן, כמו כלום אחרי שבוע ירידות יכלה לבא עליה של 4%, זה די רגוע לא? ואז איך יראה קול 1360 אה SupGog. אני חייב לציין שאני דווקא בעד עליה דרך אגב.[/*:m:266jtfhe]
אם מחר יהיו ירידות אברח אם 1190 שלי, ויש לי שם רק זוג...
ליל מנוחה ירוק לכולם