Re: אסטרטגיית דצמבר - המשך תיקון/מיקסום רווח !
לשמואל 43
לגבי הביטחונות. אין כל אפשרות להשיב בתחילת החודש לכמה ביטחונות נזדקק. כל תשובה, בזמן שאינך נביא, הימור. לו היינו יודעים מראש מה תהיה כיוון הבורסה, היינו כותבים אסט' אופטימלית דהיינו, לו ידענו שיהיו עליות היינו קונים קולים וכותבים פוטים ולהפך. לו היינו יודעים שתהיינה ירידות היינו קונים פוטים וכותבים קולים
מי שאין לו מרווח גדול של בטחונות, אל לו להשתתף באסט' שיכולה להיסגר כעבור ימים מועטים ברווח או להגיע לסוף החודש בהפסד
שבת שלום לכול
דוד אריאל
ירושלים
אריאל - לא ירדת לסוף דעתי
שאלו את שחקן בצאט לכמה בטחונות מקסימום נזדקק וזו שאלה לגטימית שכן אתה צריך לדעת כמה סטים לפתוח.שנית תשובתו היתה 2000 ש"ח לסט במקסימום. ברגע שאתה מגדיר מלכתחילה בהחלט אתה יכול לנהל אותה בהתאם. לדוגמא כחלק מהתיקון היה צריך לומר מה לעשות עם P1180. מחר לדוגמא נצטרך להתקדם מP1250 ל1290 מה אז תגיד לי??? להביא כסף מהבית?
חלק מהכללים שלי הם בתחילה לנצל 30 אחוז מהבטחונות כי כך למדתי.ברגע שאתה גולש ברור שהמזומנים שלך יורדים.
קאריה - מה הקשר לחוזים ירוקים, אם נכתוב P1280 אז בכלל אנו בבעיה אם לא מקדמים הגנות. לא הבנתי אותך.
בקיצור, אם נגדיר מלכתחילה את הבטחונות המקסימליים אז שחקן יוכל לנהל את הפוזיציה בהתאם.להגדיר בטחונות מקסימיליים וברור שבפתיחת הפוזיציה נשתמש בחלקם או בכלל לא כפי שהיה בתחילת הפוזיציה שלנו.
ובמהלך כל התיקונים ניצמד להגדרות של הבטחונות.
לא יכול להיות שאני אפתח פוזיציה בידיעה שאני אזדקק במקסימום ל2000 לסט ואצטרך פתאום להתמודד עם 12000 לסט. במיוחד שאני משלם כסף נוסף בתיקונים.
אגב - אם אני משכיב 12000 לסט ואם זכור לי יעד הרווח הוא כ 650 לסט, אז קיבלתי שוקת רחבה 6% ולא 25%.
אני נוטה שלא להסכים איתך.
ברור שלכל אחד יש תקציב בטחונות מסוים, ביחס אליו הוא מחליט כמה יחידות לבצע.
לא נראה לי הגיוני לבצע אסט' ללא תקציב בטחונות מוגדר.
אילו היינו רוצים לסגור את האסט' ב25% רווח ביחס לבטחונות ההתחלתיים (ללא התחשבות לכמה בטחונות נזדקק בדרך) היינו כותבים עכשיו פ1180 וק1380 חשוף ובכמויות כאלו שזה היה גם טווח הפקיעה שלנו.
לא שיש בעיה עם הגדלת הבטחונות הנדרשים נקודתית, אבל לדעתי חייב להיות תקציב בטחונות שאין לחרוג ממנו, גם אם זה אומר לקנות פוטים זניחים לצמצום בטחונות כחלק מהאסטרטגיה (והתחשבות במחירים הללו בחישוב הרווח).
ודרך אגב, חישוב נכון של יעד הרווח צריך לנבוע כאחוזים מתקציב הבטחונות, לא מהבטחונות בפועל (שכן אם יש לי בטחונות שלא השתמשתי בהם אזי הם שכבו סתם, ולא משנה שלא השתתפו), ובוודאי שלא מהבטחונות ההתחלתיים.
באותו עניין, יעד של 5% מתוך תקציב בטחונות מוגדר מראש, לדעתי עדיף על יעד שהוא בעצם סכום (אחוזים מבטחונות התחלתיים), ללא תלות בשימוש של הבטחונות בפועל.
שבת שלום.
(איני מבצע את האסט').
ציטוט:
פורסם במקור על ידי arielmbg
לשמואל 43
לגבי הביטחונות. אין כל אפשרות להשיב בתחילת החודש לכמה ביטחונות נזדקק. כל תשובה, בזמן שאינך נביא, הימור. לו היינו יודעים מראש מה תהיה כיוון הבורסה, היינו כותבים אסט' אופטימלית דהיינו, לו ידענו שיהיו עליות היינו קונים קולים וכותבים פוטים ולהפך. לו היינו יודעים שתהיינה ירידות היינו קונים פוטים וכותבים קולים
מי שאין לו מרווח גדול של בטחונות, אל לו להשתתף באסט' שיכולה להיסגר כעבור ימים מועטים ברווח או להגיע לסוף החודש בהפסד
שבת שלום לכול
דוד אריאל
ירושלים
שחקן מעוף התייחס לנושא הבטחונות בסקר שערך בנוגע לאסטרטגיה שבועית/חודשית.
ציטוט של שחקן:
"אני משאיר את זה עדיין פתוח לדעות נוספות, ומחר נחליט.
בינתיים אני מקבל את ההערה בנוגע לבטחונות: החל מהאסטרטגיה הבאה אכתוב בדיוק את סף הבטחונות המקסימאלי = לא רף הבטחונות הנדרש אלא הנדרש + בטחונות נוספים אפשריים במקרה של תיקון. מסכום זה לא נחרוג."
אני פעלתי באופן עצמאי לאחר שחרגתי מסכום הבטחונות שהקצתי.
שבת שלום.
עמית.
האם מישהו יכול להעלות את מצבת הפוציזיה לאסטרטגיה אחת ? כי התבלבל לי הכל.
תודה למתייחסים.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי avi11
האם מישהו יכול להעלות את מצבת הפוציזיה לאסטרטגיה אחת ? כי התלבל לי הכל.
תודה למתייחסים.
בבקשה,
[url][http://www.zerosum.co.il/Users/1226/...Show/8415/url]
שים לב, זה לשני סטים (חלק הכל בשתיים).
שבת שלום
רד תודה על ההתייחסות אך מה ששלחת לא נפתח .
ציטוט:
פורסם במקור על ידי avi11
רד תודה על ההתייחסות אך מה ששלחת לא נפתח .
אבי
הנה האסטרטגיה של רד
http://www.zerosum.co.il/Users/1226/Positions/Show/8415
לדעתי כולם צודקים:
צודק מאוד דוד אריאל כשאומר שאם יכולנו לדעת מראש איזה תיקונים נדרש לבצע, אז מראש היינו מבצעים אסט' אופטימלית שלא תדרוש בכלל הגדלת בטחונות מעבר לאלו שהקצנו בפתיחה.
כך גם צודקים החברים הטוענים שאי אפשר ללכת על אסט' ללא ידיעה של כמה בטחונות נדרש. זה לא מעשי (סכום הבטחטנטת מוגבל) וזה גם משנה את חישוב התשואה (מעין דבריו של שמואל) כי גם אם נחליט שחישוב התשואה ייעשה מתוך הבטחונות בזמן הפתיחה, זה לא משנה את העובדה שלמעשה סיכנו הרבה יותר (נכון לעכשיו 12,000 ש"ח ליח').
אז מה עושים?
את מה שחלק מהחברים כבר עשו - הגדירו לעצמם באופן עצמאי סכום בטחונות שאותו לא עוברים ולשם כך מקדמים הגנות, כמובן שזה עולה כסף ויקבל ביטוי בסופו של דבר בסיכום התשואה כאשר בשעה טובה ומוצלחת נצליח לסגור אות האסט' ברווח יפה (או שלא).
שבוע טוב לכולם.
תודה רבה אכן נפתח עכשיו. היה לי לעזר רב . תודה לרד והראל.