Re: ניהול שוקת רחבה - דצמבר
הבעיה היא שאם אתה עושה את זה ביום שלישי, מספיק שהמדד זז ביום רביעי באחוז או אפילו אחוז וחצי (שלא לדבר על 2), ובמיוחד שכאשר המסחר מסתיים כאן ביום שלישי הוא נפתח בארה"ב ומשפיע עלינו למחרת ואין דרך לדעת איך זה יסתיים שם (החוזים העתידיים זה טוב אבל לא מצויין כי כבר היו הרבה פעמים שהחוזים הראו כיוון אבל בסוף המסחר היה שונה לגמרי), ואז אתה מגיע לסוף יום רביעי כשהמדד נמצא סטרייק אחד מקצה השוקת שלך ואין לך דרך לתקן בלי לספוג הפסד נכבד. היו חודשים בהם בסוף יום רביעי מחירי אופציות במרחק 3 סטרייקים היו כ-50 שקלים, ואלו לפי דתי חודשים שכדאי לבצע זאת בהם. ניסיתי אתמול למכור שוקת 2 סטרייקים מהמדד, אבל אחרי שראיתי שזה יוצא אחוז וחצי של הגנה השתפנתי וקניתי אותה בחזרה (דווקא יצא לי טוב כי הרווחתי בין המכירה לקניה כמה שקלים) כי הגתי למסקנה שאני ממש לא אשן טוב בלילה כשאני מסכן מאות שקלים ויותר לכל אופציה בשביל לגרד 40 שקל לאופציה.
דמכ"ס בוקר טוב
האם תוכל כבר לתת חישובי רווח מהשוקת החודשית ?
ציטוט:
פורסם במקור על ידי michaelbl
הבעיה היא שאם אתה עושה את זה ביום שלישי, מספיק שהמדד זז ביום רביעי באחוז או אפילו אחוז וחצי (שלא לדבר על 2), ובמיוחד שכאשר המסחר מסתיים כאן ביום שלישי הוא נפתח בארה"ב ומשפיע עלינו למחרת ואין דרך לדעת איך זה יסתיים שם (החוזים העתידיים זה טוב אבל לא מצויין כי כבר היו הרבה פעמים שהחוזים הראו כיוון אבל בסוף המסחר היה שונה לגמרי), ואז אתה מגיע לסוף יום רביעי כשהמדד נמצא סטרייק אחד מקצה השוקת שלך ואין לך דרך לתקן בלי לספוג הפסד נכבד. היו חודשים בהם בסוף יום רביעי מחירי אופציות במרחק 3 סטרייקים היו כ-50 שקלים, ואלו לפי דתי חודשים שכדאי לבצע זאת בהם. ניסיתי אתמול למכור שוקת 2 סטרייקים מהמדד, אבל אחרי שראיתי שזה יוצא אחוז וחצי של הגנה השתפנתי וקניתי אותה בחזרה (דווקא יצא לי טוב כי הרווחתי בין המכירה לקניה כמה שקלים) כי הגתי למסקנה שאני ממש לא אשן טוב בלילה כשאני מסכן מאות שקלים ויותר לכל אופציה בשביל לגרד 40 שקל לאופציה.
מיכאל, אני שוב מסכים איתך. אמנם ישנתי טוב הלילה, אבל אני לא יכול להגיד שה P1110 לא הטריד אותי. נכון, יצא טוב (מבחינת השוקת), ובסוף פקע 15 נקודות מהגבול העליון, שזה סביר, אבל זה לא משתלב עם מדיניות הביטחות שדגלתי בה, וכמו שכתבתי, אם לא הייתי באסטרטגיה של ה 29/11, לא הייתי כל כך ליברלי פתאום. לא מבטיח, אבל לא חושב שאחזור על מרווח כזה.
ברצוני להודות לדמי כיס על פתיחת הדיון הזה על שוקת רחבה.....
כולנו למדנו רבות וגם כאשר שואלים שאלות שהתשובה להם עדיין לא ברורה זה שווה הרבה....
אני אישית הלכתי לפקיעה עם שוקת רחבה 1070 - 1170 כמבובן לאחר קירובי רגליים במהלך החודש....
מקווה שגם אחרים הלכו עם שוקת מוצלחת בפקיעה....
שיהיה לנו חודש ינואר מוצלח ופורה כמו החודש הזה.....וגם מי שלא ממש הלך לו החודש..לא נורא לא צריך להתייאש ולדבוק בבדרך....
המשך יום טוב.
אני צריך להודות שהדיון הזה היה מבחינתי אחד הפוריים ולימודיים שיצא לי לעשות (במיוחד מאחר ורק התחלתי את צעדי בעולם האופציות באופן מעשי (תאוריה אני טוחן כבר כמה חודשים)).
כרגע פתחתי שוקת רחבה מאד 8 פעמים על:
P980 שנתן לי 100 שקל
C1240 שנתן לי 135 שקל
והייתי צריך לקנות הגנות
P920 בעלות 30 שקל ( קניתי רק 4 P, וקניתי עוד P1020 אחד)
C1280 בעלות 40 שקל
האילוץ של קנית הגנות נובע מההקצבה הקטנה שקיבלתי מאישתי כדי להפסיד אותה בהימורים כהגדרתה (לך תסביר לה שההפסד מוגבל ויש שליטה יותר טובה בהכל מאשר במניות אחרי שאמא שלה שעובדת בבנק סיפרה לה סיפורי אימה על כל מיני סוחרי יום שנמחקו ביום אחד)
סיכום סופי שלי:
הרווחתי בשוקת בערך 4000 ש"ח. שיא הביטחונות היה 100,000 ש"ח, מה שנותן 4% רווח. וזה כולל הרחקה מ 1180 ל 1200 שהייתה מקור הפסד, ושביצעתי כאשר המדד דהר למעלה אי שם בהתחלה.
בחודש טוב, וניהול זהיר אני מעריך שאפשר להגיע לכפול מזה, בסיכון מינימאלי.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
סיכום סופי שלי:
הרווחתי בשוקת בערך 4000 ש"ח. שיא הביטחונות היה 100,000 ש"ח, מה שנותן 4% רווח. וזה כולל הרחקה מ 1180 ל 1200 שהייתה מקור הפסד, ושביצעתי כאשר המדד דהר למעלה אי שם בהתחלה.
בחודש טוב, וניהול זהיר אני מעריך שאפשר להגיע לכפול מזה, בסיכון מינימאלי.
כמה היתה מקבל על אותם מאה אלף בפק"מ לחודש?
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
כמה היתה מקבל על אותם מאה אלף בפק"מ לחודש?
בין 25 ש"ח ל 50 ש"ח.
אבל בוא נזכור שבכל זאת, פק"מ הינו נטול סיכון. כאן ה 100K היו על הגריל.