OK אז את המניות שתקבל תמכור ומה תעשה עם האגחים החדשים? מה מחיר שיווי המשקל שלהם לדעתך?
Printable View
OK אז את המניות שתקבל תמכור ומה תעשה עם האגחים החדשים? מה מחיר שיווי המשקל שלהם לדעתך?
את האגחים אמכור.
אם אני צודק, אזי פלאזה שווה היום 0 (זה גם מה שמעריך השווי אומר על פרוק) - כלומר שווי נכסי אלביט מכסה את האגח + 50-100 מש"ח שצרכים להספיק לכל ההוצאות כולל ריבית והנהלה וכלליות עד שאלביט מממשת את נכסיה, שלא לדבר שתזדקק להשקעות הון עצמי ההודו על מנת לחלץ שווי שם - הכסף יעלם מהר.
מכיוון שפלאזה נכנסת להסדר או פרוק , מדובר כי אלביט תשקיע כ 12.5 מליון יורו בפלאזה בהנפקת זכויות - השקעה זו תוריד את רובו העיקרי של העודף הנכסי בחברה בתמורת לתקווה לעליית ערך משמעותית לפלאזה ע"י קניית זמן - שאם תקרא את שכתבתי על פלאזה - זה פשוט לא מספיק.
אך אם זה יצליח, אז 10% מפלאזה הולכים לנושים....
כלומר כבר בכניסה להסדר, אלביט חברה בצרות שמחזיקה חברת בת שתישאר אחרי הסדר (אם יבוצע) גם בצרות - כלומר כל הדיבורים על אפ-סייד הם חלומות באספמיה מבחינתי.
לפיכך יש להתסכל על האגח באופן הכי פשוט וישיר - בחינת הביטחונות - כי אנו עוסקים באגח של חברה שתהיה לאחר הסדר "בפרוק מרצון" ושווי נכסיה בקושי מכסה את התחייבויותיה:
האגח שיונפקו ע"י אלביט, יושפעו לרעה מהעדיפות שקיבל בנק הפועלים גם על המלונות -
האגח "המובטח" בהיקף של כ 450 מש"ח מכוסה בשיעבוד על אלביט מדיקל והמלונות ששויים , אחרי בנק הפועלים, הוא 270 מש"ח בלבד, כלומר שיעור כיסוי של כ 60% בלבד . לפיכך ולכן התשואה בה יסחר האגח המובטח תהיה יחסית גבוהה ואילו האגח הלא מובטח יסחר בתשואת זבל אמיתית
הבעיה היא שמה שנראה כאג"ח מובטח הוא למעשה אגח מסוכן מאוד כי הוא מאוד ממונף - שווי הבטוחות של נגזר מניתוח שווי של מלונות אלביט כאשר לפני האגח עומדים המלווים לנכס, אח"כ בנק הפועלים ורק בסוף מחזיקי האגח. המינוף נובע מכך שאם שיערוך הנכס יורד ב 10% ההשפעה על ירידת שווי הבטוחות של האגח היא דרמטית. הרגל הנוספת - אלביט הדמיה - חברה שחסרה מזומנים ועוד מחזיקה חברות שדורשות המשך השקעות , אלביט כמובן לא תוכל לתמוך בה - כלומר מה שנראה היום "שווה" , מחר יהיה בפרוק עם שווי 0.
לאור זאת , חישוב "שווי הוגן" לאגחים של אלביט לאחר ההסדר זה סוג של הימור שתלוי בהמון חלקים נסתרים שעדיין לא ברורים לי ואינני אוהב להמר. אני מוכן לקחת סיכון מחושב, אך כאן אני חש המון סיכון פוטנציאלי אך עדיין אינני יכול לכמתו ולכן האגחים מבחינתי הם למעשה מניות - יקבלו את שאריות שווי נכסי אלביט ושווים יקבע עפ"י אלמנטים פסיכולוגיים ("אני מעריך ש.... " - כל אחד יספר לעצמו סיפור אחר)
מכיוון שעד כה השוק הוכיח כי הוא לא ממש מבין מה קורה באלביט / פלאזה, אני סמוך ובטוח שזה ימשיך כך עוד תקופה ולכן אין סיכוי שמחירי האגחים מייד לאחר ההסדר ישקפו את הסיכון האמיתי הטמון בהם לאור זאת דעתי כי שווי החבילה שתתקבל בהסדר בימים הסמוכים לביצוע ההסדר יהיה השווי הגבוה ביותר של החבילה , ולכן יש למוכרה.
tby
האם לא עדיף ,לאור דבריך ,פשוט למכור את האגחים הסחירים כבר היום ולא להכנס להסדר כלל ,או שלדעתך שווי החבילה בימיה הראשונים למסחר גבוה משווי האגח (שיתן את אותה חבילה)במחירי השוק היום?!
זו דעתי. זה גם נסיוני - החבילה פוסט הסדר שווה יותר - ראה ניתוח פרופיט כדוגמא.ציטוט:
לדעתך שווי החבילה בימיה הראשונים למסחר גבוה משווי האגח (שיתן את אותה חבילה)במחירי השוק היום?!
הסיבה היא פשוטה - לפני הסדר חלק מהמוסדיים מנועים מלרכוש / חייבים למכור, אחרי הסדר המוסדיים שוב בתמונה - וחלקם חייב לקנות משיקולי אחזקת מדדים
תוך מספר ימים נראה אם אני צודק
תודה לתשובתך
נראה כי מחזיקי המניה של אלביט חזרו הבוקר מטיול של שנה על הירח על מנת לגלות שיש הסדר שמוחק כמעט את כל ערך אחזקתם והם ממהרים למכור - המניה יורדת ב 62% לשווי שוק של 26 מש"ח המשקף שווי חברה אחרי הסדר של כ 550 מש"ח
זו דוגמא קלאסית לכמה שוק ההון אינו משוכלל. כל המידע בנושא היה קיים ופורסם ונותח בכל העיתונות הכלכלית במשך חודשים ארוכים, אין ספור הודעות במאיה בנושא, אך מחיר המניה היה רחוק מלשקף המציאות.
אם משהו חושב ששווי השוק הנוכחי של אלביט הוא השווי האמיתי של החברה - צר לי לאכזב אותו, יש מקום לעוד 50% ירידה....
שלום טיבי,
אז איך בבכל זאת, אתה מסביר את זה?
כמו שאמרת, הרי לא היתה פה הסתרת מידע וניתחו את זה מכל הכיוונים ואני מאמין שמי שמשקיע במנייה קורא ומחפש מידע על כל מה שקשור למניה.
האם היתה החזקה מלאכותית של השער על ידי גורם כלשהוא?
יום טוב
פריארים לא מתים.ציטוט:
אז איך בבכל זאת, אתה מסביר את זה?
יש הרבה משקיעים קטנים שאומרים לעצמם - זיסר זה גאון, לא יכול להיות שיאבד את החברה, המניה ירדה כל כך הרבה אז בטח היא צריכה לעלות וכו' וכו'
את אותה תופעה בדיוק היה במנית אחזקות - המניה היתה מנופחת אל מחוץ לכל פרופורציה המון זמן, ואפילו עכשיו , שכבר יצאה הודעה רשמית של החברה שהמניות שוות כלום - עדין יש קונים....
אל תשכח שבדיוק לפני שנה המניה של אלביט התחילה רוץ עד שזה נגמר בנפילה כואבת.
ככה השוק עובד, צריך ללמוד לנצל זאת.
משקיעים קטנים יכולים להחזיק את שער המניה?
הרי החכמים יצאו במחירים האלו ובהנחה שהם חכמים וגדולים, הקטנים לא היו יכולים לספק את הביקוש בכדי שיצאו ללא הפלת השער.
אכן התופעה הזו מוזרה, במיוחד שזה כלל גם קניות תוך כדי עלייה בשער המניה המנופח גם כך.
כל הכבוד TBY על שפתחת לנו את העינים בזן אמת, גם המניה של הדמיה וגם המניה של אחזקות היו עיסקאת העשור לשורט.