לא התכוונתי שבמקרה של תזוזה חזקה להישאר עם השוקת המקורית, אבל אם אתה מזיז את הרגל הבעייתית החוצה, אבל משאיר את האופציה הקנויה במקום, אז במקרה שהמדד ממשיך בכיוון הלא רצוי האופציה הקנויה תהיה שווה לא מעט כסף שיפצה אותך על חוסר ההצלחה של המכירה
Printable View
לא התכוונתי שבמקרה של תזוזה חזקה להישאר עם השוקת המקורית, אבל אם אתה מזיז את הרגל הבעייתית החוצה, אבל משאיר את האופציה הקנויה במקום, אז במקרה שהמדד ממשיך בכיוון הלא רצוי האופציה הקנויה תהיה שווה לא מעט כסף שיפצה אותך על חוסר ההצלחה של המכירה
דמי כיס, ח"ח לגבי ריכוז התהיות והשאלות, יסודי מאוד
לדעתי זו דווקא סוג הגנה מקובל.ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
כמובן לא צריך לקנות שוקת צרה יותר אלא במקום שמתחיל קצת להרגיש לא נוח לקנות בכסף מספר קולים (במקרה של עליות) ע"מ להוריד אתהדלתא בערך בחצי. אם הפחד התממש ואכן המדד ממשיך לו צפונה יהיה לך זמן להתחיל לדלל את הצד המפסיד (או להרחיק, איש איש לפי דרכו) ואם המדד רק רצה להפחיד אותך וחזר לאזור הבטוח , שחרר חזרה את הקולים הקנויים, בהפסד קטן.
זו לטעמי דרך לגיטימית ביותר.
מתקרבים לקו הסיום
היום ביצעתי שלב אחרון של צימצום השוקת.
קירבתי רגליים ל 1110-1160 עם הגנה במרחק סטרייק אחד.
גם העלתי באופן משמעותי מאד את הכמויות. כרגע אני כתוב על 80 למטה ו 70 למעלה. הסיבה לאי הסמטריה היא שזה מסתדר לי טוב עם האסטרטגיה של ה 29/11 מבחינת ביטחונות. אחרת לא הייתה סיבה שזה לא יהיה סימטרי.
סה"כ הסיכון הכספי הרשמי הוא יותר קטן מפעם. אבל הסיכון המעשי הוא 12K. זאת מישום ששמתי פקודות StopLoss אוטומטיות. כך שהרווח (הפוטנציאלי) של 2K שהצעד הזה הכניס, מסכן לי 12K. סביר. אפשר לראות את החשיבות העצומה של StopLoss אוטומטי. לפחות עד השעה 4:30 היום בערב.
אני שוקל אם להשאר לפקיעה. עדיין לא החלטתי. יכול להיות שאני אבחר בדרך המלך, שהיא למכור בדקה ה 90 חלק, והישאר עם חלק. כרגע נראה לי שלקראת קו הסיום אני אסגור דווקא את הרגל התחתונה, כי מחר בבוקר זה זמן המשחק של הגדולים. וכולם ישמחו להוריד את המדד, אבל אף אחד לא ישמח להעלות אותו.
הטווח הזה כרגע נותן 25 נקודות לכל צד, שזה 2.2% לכל צד, שאפשר להחשיב את זה לרחב עבור כמה שעות מסחר, שלא נראה שיהיה בהן מאורעות דרמטיים.
יכול להיות שאם לא הייתי באסטרטגיה של ה 29/11, הייתי פועל טיפה יותר רגוע (למרות שאני לא חושב שלקחתי סיכון משמעותי). אבל (עם כל הכבוד לשחקן, ויש כבוד), ועם זה שאני דבק בהנחיות שלו, קשה לי לראות איך נצא מהאסטרטגיה הזו בשלום. ויצא בסופו של דבר שהחודש, השוקת הרחבה תכסה את ה 29/11. אבל, גם לטחון מים זה הרבה יותר עדיף מאשר לשפוך את המים.
אופיר שלום!
1. מה עם "איכות השינה" המפורסמת? היא לא נפגעת?
2.ראיתי בצהרים שההפרשים בין מחיר האופ' שכתבת להגנות מאד קטנים(10-15). האם היה טעם לכל המהלך בהתחשב בעמלות שלוקח לך הבנק/בית ההשקעות?
3.באיזה מע' מסחר ביצעת "STOP LOSS"?
תודה ובהצלחה!
איתי
הי איתיציטוט:
פורסם במקור על ידי itayte1
1) "איכות השינה" בסדר גמור. יש לי שני סטרייקים למטה ושלושה למעלה, כאשר ארה"ב עולה. לא רואה בעיה.
אבל, וזה אבל גדול, עדיף לעשות את צעד השינוי האחרון יומיים לפני הסוף ולא יום לפני הסוף. ואז היה לי עוד סטרייק אחד לכל כיוון, ואיכות השינה הייתה מגיעה למצב מקסימלי.
אגב, איכות השינה עוד יותר משתפרת כשרואים ששחקן הנחה למכור שני P1120 באסטרטגיה של ה 29/11. זאת אומרת שהוא לא מעריך פקיעה מתחת ל 1120.
2) מרווח של סטרייק אחד, יום לפני פקיעה שקול למרווח של כמה כאשר נמצאים כמה ימים לפני פקיעה. הרי ראינו, שהאופציות הרחוקות נשחקות ראשונות. הדבר בולט מאד כשמתקרבים לפקיעה. מהירות הירידה בערך האופציות ככל שמתקדמים בסטרייקים, הוא פשוט ענק. ולכן, פתאום מרחק של סטרייק אחד נותן המון. בצהריים זה כבר לא היה כדאי. אבל בבוקר זה היה מאד כדאי. ובצד של הפוטים, באופן מפתיע, זה היה כדאי גם חצי שעה לסוף. P1110 היה 55 ש"ח וירד ל 25 ש"ח תוך חצי שעה. P1100 כבר היה באותו זמן 8 ש"ח.
3) Trade1 מאפשרת StopLoss.
אבל כבר ראינו לא מעט פעמים שהפקיעה היתה בתזוזה של 2% ויתור מהסגירה של יום לפני, וסטרייק אחד הוא פחות מאחוז, ואם זה יקרה אז הכמה עשרות שקלים שהתיבה הקרובה נותנת מחווירים לעומת הפסד של מאות או אלפי שקלים לכתיבה. התכוונתי לפתוח היום שוקת של +/- 20 אבל זה נראה לי מפחיד מדי לסכן אלף בשביל להרויח 50. היו חודשים עם סטיית תקן גדולה יותר בהם זה היה כדאי ואפשר היה לקבל מכירה של +/-30 באותו מחיר (כאשר בטרייק אחד היה אחוז או אפילו יותר מ-1%, כעת סטרייק אחד הוא פחות מאחוז), אבל החודש בגלל סטית תקן נמוכה האופציות זולות מכדי לעשות את זה לדעתי
בסך הכל אני מסכים איתך. אני מעריך שהפעם לא תהיה פקיעה עצבנית, אבל כעיקרון אתה צודק. היה צריך לעשות את הקירוב יום קודם ב +/- 30.ציטוט:
פורסם במקור על ידי michaelbl
חשבתי על זה אתמול, אבל זה לא יותר טוב כי אין לך איך לחזות מה יעשה השוק ביום שלפני הפקיעה, ומספיק שהמדד יזוז בסטרייק וקצת שזה תזוזה יחסית רגוה של אחוז ואתה שוב באותו מצב. לדעתי שווה לעשות את זה בסוף יום המסחר שלפני בוקר הפקיעה, אבל רק אם מחיר אופציות שנמצאות 3 סטרייקים החוצה מהמדד מצדיק את זה (ולא כמו היום שזה היה בערך 15 שקל או אפילו פחות). לא חייבים לעשות את זה כל חודש, אם הסיכוי לא שווה את הסיכון עדיף לוותר.
למעשה, תיכננתי לעשות את זה יום לפני הפקיעה בסוף המסחר. שווי P1100 באותו הזמן היה 60 ש"ח שזה היה מצויין. אבל לא הספקתי. ולמחרת זה נפתח בבוקר על 15 ש"ח וכבר לא היה טעם. צריך לזכור את זה בחודש הבא. התזוזה האחרונה צריכה להיות יום שלישי בערב ולא רביעי בבוקר.ציטוט:
פורסם במקור על ידי michaelbl