Re: שוקת רחבה יוני - דיונים ופרשנויות
dfrog. כמוני כמוך . לצערי הטעות נבעה מביטחון יתר שהיה לי בשחקנים במיוחד אחרי מה שאמר יוסי בשיעור ברביעי , לכן מה שעשינו היום היה מה שיוסי אמר לעשות יום רביעי , אמנם מסתבר שהיתה זו טעות וצריך להישמר תמיד גם כשהשחקנים נראים חזקים מתמיד { אחרי שבוע שעבר } { ראה שאלה שכתבתי ליוסי ב: ' שאלות לשחקן..' . } .
לדעתי מה שקרה זה:
1. סוף שבוע ניטראלי בחו"ל שגרם אצלנו לעליות קלות, ומתח רב לשחקנים
2. חלק השחקנים החליטו לסגור פוזיציות כדי לא לסכן רווחים של החודש,
ובכך תרמו לעליה נוספת של המדד
3. השחקנים שנותרו לא היה להם מספיק כח והם באצמם גרמו לסקויזים נוספים
גרף הסקיו היום נפתח , מה שמראה על ירידה בסטיית התקן בימים הקרובים , אמנם אם אני מסתכל על השיפוע , אני רואה שהוא בקושי זז 0.2 לכיוון . האם זה אומר שאין ערך לגרף הסקיו וסטיית התקן עתידה להישאר ברמה הנוכחית ??
כבר הספקתי לשכוח... לא אמרנו שלא מסתכלים על הסקיו בשבוע פקיעה? או רק לא בימי חמישי? משהו זכור לי, אולי אני מבלבל
ציטוט מהשיעור :
'עד 7 ימים שלפני פקיעה { יום רביעי שלפני פקיעה} הסקיו הוא סקיו, ואני מסתכל על כולו { חוץ מהעלייה בסופו } החל מהיום השביעי – מיום רביעי שלפני פקיעה : אני מסתכל רק על החלק שהוא על הכסף :
אם המדד הוא 1100 : אני מסתכל רק על 1110 -1120 ו-1090 1080 . האם החלק הזה הוא יותר למעלה או יותר למטה .
{ הסיבה שאני מסתכל רק שם היא ,שהמחירים באופציות שלא סביב הכסף יורדים מאד ושוב יש עיוות ..}. ' .
כמו כן יוסי אמר שביום חמישי ויום ראשון יותר בעייתי כי יש לי תגובה ביום ראשון על יומיים לכן לוקחים את הסקיו בעירבון יותר מוגבל.
אופיר, אין ליוסי עוד שעור בטרם הפקיעה?
הלוואי והיה .... { ציטוט נוסף שעוד לא ראית עומד לעלות בנושא : 'שאלה ליוסי' }.
שלום לכולם,
בעת שהכתיבות הקרובות ביותר שלי נמצאות ב – 1170 – 1020 הרשאתי לעצמי לא להיצמד יתר על המידה היום למסך, ומצאתי פנאי בקריאת הספר "תעתועי האקראיות, הופעתו של ברבור שחור בשוקי ההון (ובחיים)", ניסים ניקולס טאלב. ספר מעולה שאני ממליץ לכל סוחר, אבל מתוכו ארצה לצוטט משפט שאהבתי –
" שנאת סיכון, מגבירה את הרצון להשקיע במסלולים יציבים, המחביאים בתוכם אפשרות נדירה לתנודתיות חריפה – מה שנקרא לטאטא את האקראיות מתחת לשטיח".
קשה לי לתאר את המסחר באופציות כחסרת סיכון, אולם אני סבור שמרביתנו בפורום זה בחר באסטרטגיה זו כי היא מקרינה סיכון נמוך ביחס לאחיותיה. אך האם אנו כל פעם מחדש מתרצים לעצמנו סיבות מדוע הכתיבות שלנו רחוקות ובטוחות מספיק?
שימו לב לדוגמאות הבאות –
תאריך אחוז שינוי
21/09/2008 8.44%
23/11/2008 -6.57%
נחשו באיזה יום הם קרו?
נכון, יום ראשון של שבוע הפקיעה.
עכשיו השאלה האם השחקנים הגדולים בחודשים אלו שרדו?, אין לי
באמת
מושג אבל מהגיון בריא אני מניח שלא מעט נמחקו. אך מה שיותר מעניין וחשוב הוא שבמידה ואנחנו היינו
פועלים
בתקופה זו כנראה, שמרביתנו לא היו שבים לכתוב בחודש הבא. ואולי אנחנו אכן כותבים בתקופה שכזו?!
שוב, אני לא מתיימר לדעת כיצד החודש יסתיים, ומדוע המדד לא מפסיק לעלות, כל שאני רוצה הוא להיות פה גם חודש הבא. אז האם להחזיק בשבוע פקיעה את קול 1170 כתוב (שערכו הבוקר עמד על 20 ₪) זה דבר נכון? כנראה שבמרבית החודשים כן אבל מספיק חודש אחד שנחווה תרחיש אקראי וקיצוני ונצטרך להחליף תחביב/מקצוע.
דילמה לא פשוטה :?:
המשך שבוע רגוע, ללא הפתעות מיותרות
ד.
דוד,
רק שאל תתעלם מהעובדה שבתאריכים האלו סטיות התקן היו בשמיים. במצב של סטיות תקן גבוהות, אף אחד לא היה נמצא
באזורים
בהם אנשים נמצאים היום.
בסופו של דבר צריך לזכור שהכל מגולם במחיר. בתקופות הללו, היית מוצא מחירים גבוהים גם רחוק מהסטרייק.
יום שני בבוקר. חוזים ירוקים יורו ירוק. מדד גקבר מורה על עליה מעבר ל1130. האם עוד יום של סקוויזים לפנינו?
אם כן ויגיעו ל1135 אני אסוג היום בסוף היום גם מה1160 אפילו שאני לא מאמין שתהיה פקיעה ברמה כזו. אבל שינה טובה בלילה שווה הפחתת רווח. שהרי לכולנו היה חודש נפלא עד עכשיו מבחינת הרווחים.