Re: שוקת רחבה מרץ - דיונים ופרשנויות
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
זה נהפך כבר להרגל בזמן אחרון.
כמעת כולם כאן באתר מצפים/חושבים שיהיו ירידות אבל השוק ממשיך בשלו... :?
בהקשר למה אתה כותב את זה?
כבר חודש שלישי או רביעי ברציפות אני משאיר טווח ביטחון דיי גדול ברגל התחתונה מהחשש שלי מירידות תלולות (חשש שמחוזק ע"י סקירות/תגובות של השחקן) ובסוף השוק רק ממשיך להתקדם.
למען הסרת ספק כלשהו כמובן שאין לי טענות לאף אחד.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
כבר חודש שלישי או רביעי ברציפות אני משאיר טווח ביטחון דיי גדול ברגל התחתונה מהחשש שלי מירידות תלולות (חשש שמחוזק ע"י סקירות/תגובות של השחקן) ובסוף השוק רק ממשיך להתקדם.
למען הסרת ספק כלשהו כמובן שאין לי טענות לאף אחד.
לפי מרפי, דווקא כשתתחיל "לזלזל" ברגל התחתונה, אז דווקא יגיע היום שהיא תנשוך אותך.
למעשה זה לא מרפי. זה התנהגות שוק נפוצה. כמו שהציבור נכנס בדרך כלל בסוף העליות.
זה בסדר גמור לעשות הערכות לגבי השוק. לא רק בסדר. זה הכרחי. אבל כל סיכון צריך שיהיה מחושב.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
כבר חודש שלישי או רביעי ברציפות אני משאיר טווח ביטחון דיי גדול ברגל התחתונה מהחשש שלי מירידות תלולות (חשש שמחוזק ע"י סקירות/תגובות של השחקן) ובסוף השוק רק ממשיך להתקדם. למען הסרת ספק כלשהו כמובן שאין לי טענות לאף אחד.
שלום dfrog.
עשית נכון עד עכשיו - ותמשיך ככה.
כמו שאתה משאיר מרווח סביר לעליות, ככה צריך גם להשאיר מרווח סביר לירידות.
אם תבדוק הסטוריה, תראה שירידות מתרחחשות בפרק זמן קצר יחסית, לכן הן תלולות,
וצריך להיות מוכן גם לאפשרות הזו. חוץ מזה באופציות תשלום בזמן ירידה יותר כואב מעליות.
אני יודע, שבבורסה בכלל ובישראל בפרט אין מצב לירידות, אבל בכל זאת, תהיה מוכן גם לזה :)
ציטוט:
ציטוט:
פורסם במקור על ידי moti4196
שלום לכולם.....
קירבתי היום רגליים בשוקת ורציתי לשמוע את דעתכם...
גבול עליון 1250 עם הגנה ב 1260.
גבול תחתון 1170 עם הגנה ב 1160.
40 נקודות לכל צד (3.3%).
גבול עליון סביר. גבול תחתון נועז. הכל כמובן בתלות בכמות הכתיבות שעשית.
כעיקרון, זה בסדר להיות נועז, כל עוד אתה מוכן נפשית לשלם את המחיר.
תדמיין עכשיו את המדד עושה נסיגה קלה. נניח יורד ל 1199. תבחן את הרגשתך לגבי 1170.
ראשית תודה על ההתיחסות..
בגלל שכתבתי קרוב מידי לסטרייק הורדתי כמויות ביחס לשוקת יותר רחבה מזו והשארתי יותר בטחונות לתיקונים. אתה צודק בקשר לגבול העליון שאני מרגיש יותר בטוח לגביו(בין השאר גם בגלל מפת הפוזיציות), ולגבי הגבול התחתון : ברצוני להגן בסטרייק אחד ולכן כתיבה וקניית הגנה ב 1170 ו 1160 בהתאמה זה מרווח הרווח (כ-60 ש"ח רווח לפני עמלות) שיכולתי לקבל.....אם הייתי מתרחק ל- 1160 - 1150 זה כבר לא היה כדאי( כ- 20 ש"ח רווח לפני עמלות).
בימים האחרונים השוק מדשדש ברמות 1200-1212
נראה לי שכולם מחכים לארוע/הצהרה ואז תהיה תנועה לאחד הכוונים.
עדיין יש קונים בשוק הצפים לעליות
ויש גם כאלה שצופים ירידות מכיוון שהמחירים כבר מלאים.
לדעתי אנחנו נתחיל לראות תנועה לאחד הכוונים באפריל. למה אפריל?
כי באפריל החברות יתחילו לדווח על תוצאות רבעון ראשון של 2010 ויהיה להם קשה מאד
להשאר באותו הקצב ולהראות גידול מול שנת 2009 שהיתה
באמת
שנה טובה ברוב החברות.
ולכן אני צופה לירידות מאמע/סוף אפריל.
לעומת זאת בשבוע הבא אנו צפויים לקבל עוד עליות כי הבנקים ידווחו על Q4/2009 ואלו יהיו תוצאות טובות.
אבל יכול מאד להיות שאני טועה :d והשוק ימשיך לעלות ויגיע ל-1300 כי אין אלטרנטיבה אחרת לכסף ואנשים ימשיכו לקנות ולקנות ולקנות.
כל זה מתבסס על ההנחה שלא יהיו ארועים מיוחדים כמו מלחמה , אינתפאדה , הורדת דירוג למדינות וכו'
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Uri1180
מוטי, זו שוקת, אבל לא רחבה.
בהתאם לכך, אתה חייב לעבוד עם _הרבה_ בטחונות פנויים לתיקונים, ו/או הקטנת הסיכון הכולל.
יורי, תודה על ההתיחסות ...
ראה תגובה שכתבתי לדמי כיס....תודה..
כמויות קטנות ובטחונות פנויים זה נשמע טוב, אבל ככל שנתקרב לפקיעה מלאכת התיקון תהפוך לבלתי אפשרית מפני שכמות ההכפלות שתדרש תהיה מטורפת.
בכל מקרה עדיף ומומלץ שלא להתקרב יותר מ5% מהסטרייק בשבוע פקיעה בטח ובטח שלא בשבוע שלפני.
ציטוט:
ראשית תודה על ההתיחסות..
בגלל שכתבתי קרוב מידי לסטרייק הורדתי כמויות ביחס לשוקת יותר רחבה מזו והשארתי יותר בטחונות לתיקונים. אתה צודק בקשר לגבול העליון שאני מרגיש יותר בטוח לגביו(בין השאר גם בגלל מפת הפוזיציות), ולגבי הגבול התחתון : ברצוני להגן בסטרייק אחד ולכן כתיבה וקניית הגנה ב 1170 ו 1160 בהתאמה זה מרווח הרווח (כ-60 ש"ח רווח לפני עמלות) שיכולתי לקבל.....אם הייתי מתרחק ל- 1160 - 1150 זה כבר לא היה כדאי( כ- 20 ש"ח רווח לפני עמלות).
שים לב מה עשית. לקחת ריסק, פיצית על הריסק בכך שכתבת מעט ושמת ביטחונות בצד. במקרה שתצטרך לתקן, למרות הכפלה יש מצב שתפסיד או שתצא ללא רווח.
לא היה עדיף להשתמש ביותר ביטחונות, ולכתוב 1160 מוגן 1140? אתה מקבל על זה כרגע 70 ש"ח ליחידה. גם יותר כסף וגם יותר רחוק. ואם יגיע הרגע לתקן, אתה זז ל 1150, מכפיל כמויות, משאיר את ההגנה ב 1140 ולא עולה בביטחונות (אבל יורד ברווח כי יש עלות לעוד ביטחונות).
ציטוט:
ציטוט:
ראשית תודה על ההתיחסות..
שים לב מה עשית. לקחת ריסק, פיצית על הריסק בכך שכתבת מעט ושמת ביטחונות בצד. במקרה שתצטרך לתקן, למרות הכפלה יש מצב שתפסיד או שתצא ללא רווח.
לא היה עדיף להשתמש ביותר ביטחונות, ולכתוב 1160 מוגן 1140? אתה מקבל על זה כרגע 70 ש"ח ליחידה. גם יותר כסף וגם יותר רחוק. ואם יגיע הרגע לתקן, אתה זז ל 1150, מכפיל כמויות, משאיר את ההגנה ב 1140 ולא עולה בביטחונות (אבל יורד ברווח כי יש עלות לעוד ביטחונות).
דמי כיס בקשר למחירים בנקודת זמן שכתבת זאת זה נכון. בכל מקרה אתה צודק ואולי היה לי
באמת
עדיף לכתוב יותר רחוק עם הגנה פחות צמודה, אבל אני בונה את האסטרטגיה לפי אחוז רווח חודשי שאני שם לי למטרה..וכרגע אני עומד בו יפה ואף יותר ובכל מקרה אני לא חייב(ולא מתכוון) להישאר לפקיעה כדי לממש באחוז רווח הרצוי...בנתיים אני נהנה מהתטא ומקווה לסגור את האסטרטגיה בהקדם כשאגיע למטרה שלי...
דרך אגב, כשאני מדבר על אחוז רווח, אנימחשב זאת מתוך כל הכסף שאני משכיב בחשבון לצורך האסטרטגיה, כלומר אם יש לי בחשבון 1000 ש"ח אז 100 ש"ח זה 10% רווח בשבילי.
עוד שאלה שלא קשורה דמי כיס, אתה תהיה בכנס של שחקן שבוע הבא?
ציטוט:
דמי כיס בקשר למחירים בנקודת זמן שכתבת זאת זה נכון. בכל מקרה אתה צודק ואולי היה לי
באמת
עדיף לכתוב יותר רחוק עם הגנה פחות צמודה, אבל אני בונה את האסטרטגיה לפי אחוז רווח חודשי שאני שם לי למטרה..וכרגע אני עומד בו יפה ואף יותר ובכל מקרה אני לא חייב(ולא מתכוון) להישאר לפקיעה כדי לממש באחוז רווח הרצוי...בנתיים אני נהנה מהתטא ומקווה לסגור את האסטרטגיה בהקדם כשאגיע למטרה שלי...
דרך אגב, כשאני מדבר על אחוז רווח, אנימחשב זאת מתוך כל הכסף שאני משכיב בחשבון לצורך האסטרטגיה, כלומר אם יש לי בחשבון 1000 ש"ח אז 100 ש"ח זה 10% רווח בשבילי.
עוד שאלה שלא קשורה דמי כיס, אתה תהיה בכנס של שחקן שבוע הבא?
אני דווקא הולך מהכיוון של הסיכון, וכמה כסף שיצא, יצא. אני לא רואה למשל טעם לסגור פוזיציה טובה רק כי הגעתי לאיזו נקודה. אני כן רואה טעם לסגור/לשנות פוזיציה בעייתית אם היא מסוכנת.
חודש שעבר למשל, נשארתי לפקיעה כי היה לי 4 סטרייקים לכל צד. כל העסק הכניס עוד כמה מאות שקלים (וחיסכון של עמלות). יכולתי לקנות בחזרה אופציות של 3 ש"ח יחידה. אבל מה הטעם?
למרבה הצער שבוע הבא אני לא בארץ...
תהנו בכנס. תביאו תמונות. תעלו ליוטיוב סרט.