Re: ניהול שוקת רחבה - דצמבר
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
דמי כיס: אחרי שעקבתי בעניין רב אחר ניהול שוקת.
נראה לי כי ניהול שוקת זהירה עשוי להוות תחליף לפק"מ סטנדרטי בבנק וזאת ברוב רובם של המקרים.
אבל "הפחד-החשש" הגדול הינו מאותם הפעמים הבודדות , הנדירות בהם תהיה תנודה חזקה בנכס הבסיס שאז אנו עשויים להמחק ו/או לכל הפחות לחטוף "חתיכת זבנג" שנראה כוכבים.
אין בעיה עם ירידות/עליות מתמשכות. תמיד אפשר לחתוך עם הפסד קטן עד סביר. רחוק מאד ממחיקה. מחיקה תהיה למי שפתח צפוף מדי/מתעקש לשפץ בחודש פסיכי/לא שומר על הכללים. אני החודש הקטנתי את הרווח שלי כשזזתי מ 1180 ל 1200. אם העליות היו ממשיכות, הייתי סוגר את 1200 וזהו. ואז זה היה נגמר באי רווח (אפילו לא הפסד). יש בעיה די תיאורטית במכה מהשמיים. עליה/ירידה של הרבה אחוזים בדקת הפתיחה.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
גם בהרצאה יוסי אישר כי מספר שחקנים נמחקו במשבר האחרון.
ברור כי טווח הבטחון שאותם שחקנים נקטו באסטרטגיות שלהם במבחן התוצאה לא הועיל להם (מובן שהם נקטו במגוון רחב של אסטרטגיות ולא רק שוקת).
זה לא היה משקתות רחבות. אלו היו מפעילי מסחר אוטומטי באמצעות מחשבים, שלא ידעו להתמודד עם רצף כזה של ירידות.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
הקושי האמיתי הינו בפרק הזמן בו אנו מרווחים, דבר שגורם לחיזוק הבטחון , "להרדמות" בשמירה... ולמכה הכואבת. נראה לי שהזבנג מגיע בשעה שלא מצפים לו.
אז אסור להרדם בשמירה. משמעת עצמית, כבר אמרנו?
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
לא ברור לי מי ממה אתה מסיק כי ינואר יהיה זמן "טוב" לביצוע האסטרטגיה ללא סיכון.
תזכור שאת כל הסימנים של משבר ליהמן נתחו בדיעבד,בטרם המשבר עולם כמנהגו נהג.
זה לא נכון. מניות ליהמן ירדו באופן רציף כבר חודש לפני ההודעה על פשיטת הרגל. המצב היה קשה כבר הרבה קודם. אסור היה להכנס לשקתות רחבות בתקופה ההיא. או לחילופין, ניתן היה לפתוח רק חצי שוקת (למעלה). ובשביל זה אנחנו טוחנים כאן את העניין הזה מכל הכיוונים. מדברים על ברבורים שחורים כאשר אין צל של ברבור כזה מרחוק.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
אם כבר מדברים על סימנים , הרי בפועל מבחינה פונדמנטלית מצב הכלכלה העולמי אינו בכי טוב.
אבטלה גואה, מתחילים להוריד דירוג של מדינות גדולות ומשמעותיות, הדבר היחיד שמחזיק בחיים את כל העסק זה הכסף הזול שזורקים "מהלקופטרים" בכל העולם.
אולי יתכן לומר כי כל עוד יש כסף זול זה מחפה על כל שאר המגרעות.
לא איכפת לנו אם מצב הכלכלה טוב או רע. מצידנו שיהיה רע. שיהיו ירידות. העיקר שלא יהיו התרסקויות. ואת זה אני לא רואה כרגע.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
בנתיים מאז אפריל 2009 ניתן להיה לנהל שוקת זהירה ולהרויח טוב.
לאור כל האמור לעיל נראה לי כי אסור לגלוש לאסטרטגיות "המוותרות" על הגנות ושעושים אותם רק לצורך הקטנת בטחונות.
בעצם הרוחק, יש הרבה הגנה. את זה גם יוסי אמר.
אני לא מתיימר לדעת את כל התשובות לכל דבר. נכון להיום, זו נראית לי אסטרטגיה חודשית טובה, שמכניסה כסף די בטוח. זה לא בא בקלות, זה לא לאסוף כסף מהרצפה, וזה לא טרוויאלי. אבל זה נראה עובד.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
ד.כ , מה אתה עושה כאשר "הברבור השחור" נוחת לו בתחילת החודש והמדד זז בשבעה אחוז.
פתאום האופציות הזולות בלי הגנה יעלו לא מעט, הלא כך?
אם המדד יזוז לו בשבעה אחוז בדקה הראשונה של המסחר, אני אצטרך להחליט מה לעשות. עדיין אני אהיה במרחק של כמה אחוזים מהסטרייק. אבל זה יהיה לא נעים. אני לא זוכר שהיה כזה מקרה.
כל מקרה אחר, נותן זמן להגיב, לבצע Stop Loss. כתבתי באחת ההודעות למעלה. בסוף השבוע האחרון היה בערוץ 23 סידרה של כתבות על המשבר האחרון. זה לא היה ברבור שחור. היו מספיק סימנים אמיתיים למשבר שמגיע. וזו לא הייתה תקופה לשקתות רחבות.
אני מסתכל על ינואר, ולא רואה כרגע איום שיכול למנוע מאיתנו לפתוח אסטרטגיה של שוקת רחבה. אין מלחמה באופק, תקיפה באירן היא לא ריאלית כרגע, הכלכלה העולמית במגמת התאוששות. הסיכון בינואר לא גבוה.
פתיחת שוקת רחבה היא לא מעשה אוטומטי. לפני שפותחים, צריך לעשות הערכת סיכונים כללית ולראות אם יש משהו מאיים. וזה נכון לכל אסטרטגיה. לאו דווקא לשוקת רחבה.
אז עוד קצת סטטיסטיקה מ-10 השנים האחרונות....
בדקתי את הסטיות הגדולות ביותר במדד 3 ימים אחרי היום הראשון בחודש (שנניח ששם נפתח את השוקת הרחבה שלנו).
From: 02-Nov-08 Price: 747.32 To: 05-Nov-08 Price: 794.37 => Change: 6.29%
From: 01-Apr-01 Price: 394.05 To: 04-Apr-01 Price: 372.89 => Change: -5.36%
From: 03-Jan-00 Price: 495.48 To: 06-Jan-00 Price: 471.42 => Change: -4.85%
From: 02-Apr-00 Price: 520.59 To: 05-Apr-00 Price: 499.64 => Change: -4.02%
From: 01-Sep-03 Price: 397.32 To: 04-Sep-03 Price: 412.75 => Change: 3.88%
From: 01-Aug-05 Price: 679.66 To: 04-Aug-05 Price: 705.42 => Change: 3.79%
From: 02-Feb-03 Price: 308.59 To: 05-Feb-03 Price: 297.03 => Change: -3.74%
From: 02-Jul-06 Price: 785.79 To: 05-Jul-06 Price: 814.2 => Change: 3.61%
From: 02-Oct-08 Price: 858.45 To: 05-Oct-08 Price: 828.45 => Change: -3.49%
From: 02-Apr-06 Price: 813.14 To: 05-Apr-06 Price: 841.25 => Change: 3.45%
אפשר לראות שתנודה של מעל 4% בשלושת הימים הראשונים בכל חודש היא מאוד נדירה אך קיימת.
לעומת זאת בשבוע הראשון בכל חודש הסבירות כמובן עולה, ולא מעט... המקרה הקיצוני ביותר היה בחודש פברואר האחרון...
(עשיתי את אותה בדיקה על שבעה ימים אחרי היום הראשון בכל חודש)
From: 01-Feb-09 Price: 648.14 To: 08-Feb-09 Price: 701.3 => Change: 8.2%
From: 01-Apr-03 Price: 335.05 To: 08-Apr-03 Price: 361.89 => Change: 8.01%
From: 01-Jun-03 Price: 437.3 To: 08-Jun-03 Price: 408.31 => Change: -6.62%
From: 01-Feb-00 Price: 485.61 To: 08-Feb-00 Price: 517.8 => Change: 6.62%
From: 01-Nov-00 Price: 471.12 To: 08-Nov-00 Price: 497.48 => Change: 5.59%
From: 01-Jan-01 Price: 501.81 To: 08-Jan-01 Price: 474.1 => Change: -5.52%
From: 01-Dec-04 Price: 563 To: 08-Dec-04 Price: 590.89 => Change: 4.95%
From: 01-Apr-08 Price: 995.3 To: 08-Apr-08 Price: 1044.47 => Change: 4.94%
From: 04-Jun-06 Price: 859.64 To: 11-Jun-06 Price: 820.14 => Change: -4.59%
From: 01-Jan-02 Price: 458.11 To: 08-Jan-02 Price: 479.18 => Change: 4.59%
אגב בכל אחת מהבדיקות המדגם כולל 109 מקרים.
אביעד כל הכבוד על הבדיקה.
אני רואה כי ככל שחופרים , תמיד נמצא את הסיכונים.
נראה לי כי בכל אופן נעשה את האסטרטגיה הזו על כל הסיכונים הגלומים בה , בזהירות ובעדינות.
1. האם מישהו מנהל רישום של כל הכללים המסקנות והפתרונות?
האם ניתן לפרסם זאת לשימוש הציבור?
2. מתי בעצם כדאי להתחיל לכתוב את השוקת לינואר?
עמית
שחקן מעוף הודיע כי ינהל שוקת בינואר.
ריכוז תהיות עבור שחקן
ניהול השוקת על ידי שחקן זה טוב, אבל לא מצויין כדברי הפירסומת הידועה. כי יכול להיות שינואר יהיה חודש שקט, ללא בעיות מיוחדות. הרבה יותר יעיל אם נוכל בנוסף לקבל את עמדתו של שחקן בנוגע לתהיות שהיו לנו במשך החודש. ריכזתי כאן את התהיות הללו:
1) איך ומתי כדאי לפתוח את השוקת?
----------רעיונות שעלו:
----------א) לפתוח רחוק מאד (אופציות של 50 ש"ח) כי אלו נשחקות ראשונות ולנהל דינאמית. ככה אפשר להנות גם מהטתא וגם מאינטגראל על
הדלתא.
----------ב) לפתוח בדיוק לפי הטווח שרוצים, ולשכוח מהשוקת.
----------ג) לחכות לשבועיים עד שלושה לפקיעה ואז לפתוח כי ממילא רחוק מהפקיעה השחיקה מינימאלית.
----------ד) פתיחה מדורגת. לפתוח כל פעם כמות חלקית, ולמתוח את הפתיחה לאורך זמן, ובכך להגיע למיצוע כלשהו.
2) מה מבנה ההגנות המומלץ?
----------רעיונות שעלו:
----------א) סטרייק אחד והרבה כתיבות
----------ב) כמה סטרייקים ופחות כתיבות - מאפשר הזזה במקרה חרום ללא הזזת ההגנות
----------ג) בכלל לנסות לכתוב בלי הגנות
3) מה ניצול ביטחונות נכון בשוקת רחבה?
----------רעיונות שעלו:
----------א) הסטנדרט של ה 30%
----------ב) השוקת מוגדרת אסטרטגיה בטוחה, ולכן חבל לא לנצל את הביטחונות במלואם על פי חישוב הפסד מקסימלי
----------ג) לסחוט את הביטחונות למקסימום, לפחות בתחילת החודש כדי לכתוב יותר, ובמשך החודש להוריד כמויות
3) מה גבולות הגיזרה המומלצים לשוקת? עלו כל מני רעיונות לגבולות.
4) איך ומתי מקדמים רגליים במגמה למיקסום רווח?
5) מה עושים במקרה שהמדד מתחיל לברוח לכיוון כלשהו?
----------רעיונות שעלו:
----------א) לא להזיז. זו שוקת רחבה.
----------ב) מחכים ממש לרגע האחרון - להתקרבות צמודה מאד לרגל, ורק אם זה קורה אז מזיזים. הנזק יכול להיות גדול.
----------ג) עם פריצה של גבולות הגיזרה עושים הזזה. הנזק קטן, אבל מצד שני אולי עושים הזזה היסטרית מיותרת.
----------ד) סוגרים זמנית את הרגל, ומאוחר יותר, לאחר התייצבות פותחים אותה מחדש
----------ה) מגדירים StopLoss לרגל. אם ערך הרגל מתנפח מעבר לגבול מסויים, סוגרים אותה ועושים חושבים.
מה הייתה צריכה להיות ההתנהגות הנכונה של מי שהיה בשוקת רחבה בספטמבר 2008?
6) שיטת הרחקת הרגל במקרה מצוקה:
----------רעיונות שעלו:
----------א) להזיז עם הכפלת כמויות.
----------ב) להזיז ולא מכפילים כמויות. במקום זה מתפשרים על הרווח
7) שאלת השאלות: איך מתנהגים במקרה של "ברבור שחור" - ארוע בלתי צפוי לחלוטין שמקפיץ את הבורסה לכיוון כלשהו?
----------רעיונות שעלו:
----------א) להגן על רגל באמצעות StopLoss רחוק. אם יש מקרה קיצוני מאד, לא איכפת לנו להפסיד ולצאת עד שהשוק ירגע.
----------ב) להסתמך על ההגנות ולהסתכן בהפסד אדיר
----------ג) לא לעשות שוקת רחבה בכלל - זו אסטרטגיה מסוכנת מאד.
8) האם יש טעם "להתעקש על מחירים" כאשר עושים הזזה? האם בכלל יש טעם "להתעקש על מחירים" באופציות?
צודק דמי כיס שינואר יכול להיות חודש רגוע והתועלת הלימודית של ניהול שוקת רחבה ע"י שחקן תהיה נמוכה. מכיוון ששוקת רחבה זו אסטרטגיה שרבים מחברי האתר מבצעים, כדאי לבקש מעליזה או אפי ששחקן יתן מעין סקירה על "ניהול שוקת רחבה", שתענה על השאלות שעלו בשירשור זה. במקרה שחודש ינואר יהיה "סוער" יהיה אפשר להיעזר בשחקן עם ניהול השוקת.
אחרי מחשבה קצרה הגעתי למסקנה שאולי כדאי להקריב חלק מהרווח (הפוטנציאלי) של השוקת הרחבה מאד בתחילת החודש ולקנות שוקת צרה יותר ביחס כלשהו (למשל על כל 10 כתיבות, קניה אחת).
מהסתכלות היסטורית, אם נניח המדד ב-1000 כפי שהיה בתחילת נובמבר, ומוכרים שוקת P850 ו-C1120 במחיר ממוצע של 100 שקל לאופציה, אז על כל 10 כתיבות קונים P900 C1080 שמחירם כ-380 שקל, ואז מתוך 2000 שקל תקבול מקריבים 720 שקל, אבל במקרה של תזוזה בריאה במדד העליה במחיר האופציה הקרובה יותר תפצה (ואלי אף תגדיל רווח) על העליה במחיר האופציות הכתובות, וכך במקרה של צורך בהזזה או סגירה של הרגל הבעייתית הביטוח יחזיר לנו את עלות התיקון, ואולי אפילו יותר. מה דעתכם?
יישר כוח דמי כיס על רישום התהיות
ציטוט:
פורסם במקור על ידי michaelbl
אחרי מחשבה קצרה הגעתי למסקנה שאולי כדאי להקריב חלק מהרווח (הפוטנציאלי) של השוקת הרחבה מאד בתחילת החודש ולקנות שוקת צרה יותר ביחס כלשהו (למשל על כל 10 כתיבות, קניה אחת).
מהסתכלות היסטורית, אם נניח המדד ב-1000 כפי שהיה בתחילת נובמבר, ומוכרים שוקת P850 ו-C1120 במחיר ממוצע של 100 שקל לאופציה, אז על כל 10 כתיבות קונים P900 C1080 שמחירם כ-380 שקל, ואז מתוך 2000 שקל תקבול מקריבים 720 שקל, אבל במקרה של תזוזה בריאה במדד העליה במחיר האופציה הקרובה יותר תפצה (ואלי אף תגדיל רווח) על העליה במחיר האופציות הכתובות, וכך במקרה של צורך בהזזה או סגירה של הרגל הבעייתית הביטוח יחזיר לנו את עלות התיקון, ואולי אפילו יותר. מה דעתכם?
יש בעיה, שרחוק מהפקיעה, האופציה הבודדת הזו כמעט ולא תשפיע. רחוק מהפקיעה, הגרף הרבה הרבה יותר עגלגל. השוקת בכלל לא נראית כמו שוקת אלא כמו מין U הפוך. הכוח שיש ל 10 אופציות יורדות ב 1120 הרבה יותר "חזק" מהאופציה הבודדת שמנסה להרים ב 1080.
רק בהתקרבות לפקיעה, אבל ממש קרוב, האופציה הבודדת הזו תראה את השפעתה.