שאלה לאחנתון האם הקרנות GTU, PHYS ו-CEF עוקבת אחר מחירי הזהב והכסף ? כי לפעמיים אני מוצא פערים בין מחיר הזהב והכסף לבין מחיר המניה.
Printable View
שאלה לאחנתון האם הקרנות GTU, PHYS ו-CEF עוקבת אחר מחירי הזהב והכסף ? כי לפעמיים אני מוצא פערים בין מחיר הזהב והכסף לבין מחיר המניה.
עיון בתשואות האג"ח של המדינות השונות המופיעות בלינק מצביע על כניסה מסיבית לניירות אלו בימים האחרונים בדמות ירידה בתשואות, כנראה ע"י הסטת כספים מהבורסות.ציטוט:
פורסם במקור על ידי supgog
אך עיון מדוקדק יותר, מגלה דברים מעניינים.
ניתן לחלק את המדינות ל-3 קבוצות לפי תיזמון הירידות: מדינות השורה הראשונה, השורה השנייה ושאר שלושת השורות. בעוד באחרונות הירידה היא הדרגתית במשך כמה ימים, בשורה הראשונה הירידה היא מהירה מאוד ומוקדמת בשבועיים ובשורה השנייה הירידה גם כן מהירה והתרחשה ממש בימים האחרונים. זו לא הפתעה ששתי השורות הראשונות שייכות למדינות הבעייתיות וכפי הנראה הירידות בתשואה הן תוצאה של התערבות מסיבית מצד הבנק המרכזי האירופאי ECB (קנייה עצמית של אג"ח). כמות אדירה כזו של כסף מצוייה רק במקום אחד - בית הדפוס.
עליית הזהב מעל 1700$ לא מפתיעה אם כן.
אלו הן קרנות סגורות. כמות הזהב שהן מחזיקות קבועה כמו גם כמות המניות המונפקות. מחירן נקבע לפי היצע וביקוש (בד"כ מעל ערכן הנקוב).ציטוט:
פורסם במקור על ידי DorTo
אז בעצם אני לא נהנה באופן ישיר מעליית מחיר הזהב והכסף אלא אני נתון לחסדי היצע וביקוש של מניית הקרן ? זאת אומרת יכול להיות מצב שהמנייה תסבול מחוסר של 20% הפרש בין שער הזהב לשער המניה. איזה מן ביטחון זה נותן ? בסדר אני מחזיק במניית קרן של זהב אבל מה זה שווה אם התשואה לא עוקבת אחרי מחירי הזהב ונקבעת על פי היצע וביקוש ? הרי במצב של קטסטרופה בשווקים הסוחרים מעדיפים לשבת על הגדר ולא להיכנס לבורסה דבר שיכול לפגוע במחיר המניה (בתשואה פחותה) לא ? תאיר בבקשה את עיניי אם יש משהו שאני לא רואה כאן נכון. תודה אני מת על הפוסט שלך.ציטוט:
פורסם במקור על ידי אחנתון
חברים, זו עלולה להיות אזעקת שווא, אך רציתי בכל זאת לספר לכם על מהלך שהתחיל אתמול ועשוי להטיס את הזהב לגבהים שטרם נראו!
מוביל המהלך הוא בדיוק האדם שיהיה מספיק מצ'וגע כדי ללכת איתו עד הסוף: הוגו צ'אבז.
אתמול פורסם ברויטרס שצ'אבז מלאים את כל תעשיית הזהב בארצו:
http://www.reuters.com/article/2011/...77G53L20110817
יותר מכך, הוא מתכוון לדרוש בחזרה את 211 טונות הזהב של ארצו המוחזקים בבנקים ברחבי הגלובוס:
http://online.wsj.com/article/SB1000...180570694.html
ההשלכות:
1. צ'אבז מוציא מהשוק כמות נכבדת של זהב. פחות היצע יותר ביקוש... הוא בהחלט הולך להרוויח מעלייה במחיר המתכת.
2. אם השמועות על כך שכספות הבנקים מחזיקות ניירות במקום מטילים, נראה בנקאים מתרוצצים בשווקים בחיפוש אחר המתכת הפיזית על מנת לעמוד בדרישת הלקוח. ושוב, מעט היצע והרבה מאוד ביקוש.
שווה לעקוב אחר הסאגה.
בגדול אתה צודק.ציטוט:
פורסם במקור על ידי DorTo
אבל בניירות אלה אתה לפחות מגובה בדבר האמיתי ומסיבה זו המחיר לא יכול להתרחק יותר מדי משווי זה. במקרה של הניירות ש"מבטיחים" הצמדה למחיר הזהב, הרצפה היא הגבול כיוון שאתה צריך גם לקוות שישאר מישהו אחרי הקטסטרופה לקנות ממך חזרה את הנייר.
פוסט אדיר אחנתון (מה פירוש השם?)...אתה משקיע במלוא מובן המילה מפני שאתה באמת משקיע קודם כל בידע-וזה העיקר....הזהב נמצא בשיא השיאים כרגע....התחיל להזכיר לי התפתחותה של בועה עד שגם ראיתי את הידיעה עלה הוגו צאבס וקניתי מיד עוד GLD במקום.קראתי לפני כמה זמן מאמר שהזהב יגיע גם ל-6000$...ובנק השקעות אמריקאי דיבר על הזהב ב-2500 בטווח הקצר...הייתכן??....בינתיים נראה שכן...אנא המשך ללמד אותנו בתובנותיך...קראתי את כל הפוסט עם כל התגובות במשך שעתיים,רק מפני שראיתי שמרבים להכנס אליו והוא קיים זמן רב.תודה.
סתם לידע כללי אני מקווה שכל משקיעי הניירות ש"משקיעים" בזהב , ת.סל וקרנות למניהן יודעים על רמת המינוף בשוק המתכות(לעניינינו :זהב וכסף).
היחסים מזכירים את המעוף במשהו...עושי השוק שמוכרים את נכס הבסיס מחויבים ליחס של 1 ל100 להחזיק את המתכת פיזית.
כל עוד מכרתם ומימשתם ויש כסף אז אחלה , רק אל תבנו על הנכס בסיס שיעמוד לרשותכם בעת צרה.
חייב לזוז , אצרף לינקים בהמשך
לימבו
המסחר הממוצע בבורסת הכסף בלונדון גדול עשר מונים מהתפוקה השנתית שמוציאה את המתכת מן הקרקע.
לא לשכוח
בוקר טוב,
אחנתון כל הכבוד על הרכיבה הנאה עד כה, יישר כח!
כדאי להתבונן על גרף חודשי משנת 2000 של הזהב.
זה נראה כמו גרף שיגור לחלל!
מי שזוכר באפריל האחרון 2011 כשהסילבר הגיע לחמישים דולר זה היה אותו הגרף. ותיקן בתוך זמן קצר ל- 32 דולר.
אני מחפש נקודת כניסה לשורט בזהב!
שום נכס/מטבע לא יכול רק לעלות, בסוף חוקי הפיזיקה משפיעים וכוח הכבידה מכריע אותו.
חברים שלום,
אכן אתה צודק, גם הזהב ותעודת GLD במשבר 2008 ביולי, השער של המניה צנח משער 97 דולר לשער 69 דולר בנובמבר 2008. למרות שהצמיחה המשיכה מחדש במרץ 2009 עלתה המניה שוב לשער 97 וחזרה באפריל לשער 85 דולר. למעשה בעיקבות הבעיות העולמיות המניה מתחזקת מאותו חודש ועד היום כ-110% והגרף שלו נראה איתן ויציב.
בהתחשב שבטווח ארוך של 5 שנים אחרונות הזהב יציב ושומר על עליה של 200%.
גם בשנת 1980 הזהב הגיע ל-800 דולר והחל לאבד גובה בתיקונים עד 1985. אך בשנים האחרונות המחיר שלו קפץ בעוצמה מפחידה שכנראה או המצב הכלכלי בעולם לפני קריסה או שהזהב במחיר מופקע.