Re: שוקת רחבה יוני - דיונים ופרשנויות
אופיר, כמו ששחקן כתב, לאורך כל היום (ובמיוחד בשעה האחרונה) השחקנים חווים סקוויזים.
מצב שבו הגלום מעל למדד, כשהכל רגוע יכול פשוט לייצג שהכותבים אופטימיים ביחס לשוק,
אבל היום - מצב זה רק מייצג את הסקוויזים. הצורך להתכסות מהר ועל כמות גדולה של קולים גורם לגלום לעלות בחדות, עלייה גדולה יותר מהמדד.
בואו נקווה שבשעה האחרונה נראה איזו לחיצה כלפי מטה.
רק דיברתי הבוקר על סקוויז אפשרי, וקיבלנו סקוויזים אחולשקשוקה...
מכיוון שאני ב 1150, אני בנתיים לא נוגע בשום דבר. עם כל הסקוויזים והכל, עדיין האופציה הזו אצלי ברווח.
מה עושים ?? סוגרים בהפסד 1130 , 1140 { הגנות צמודות } , סומכים על השחקנים *שינצלו את הסגירה ויורידו את המדד קצת ??
לדעתי הלא מחייבת, (וכל האחריות על מי שמבצע וכו' וכו' וכו'), ארבע דקות לסיום המסחר, אני לא הייתי נוגע בכלום. מחכה למחר.
אחרי קפיצה כזאת, בניגוד לארביטראז', יש לקוות שמחר נראה ירידות...
שוב הוכיחה הבורסה כמה היא בלתי צפויה.
אני לא חושב שיש הרבה אנשים שהיו אומרים בבוקר, שהמדד יגיע ל 1126.
אני לא חושב שהעליות הן כתוצאה של סקוויזים בלבד. יש לסקוויזים תרומה מסויימת. אבל גם ת"א 75 עלה יפה, וכמותו שאר המדדים.
סתם אופטימיות בלתי מוסברת, שהזינה את עצמה, נפלה על הבורסה. הפרשנים בטח יפרשנו כל מני דברים בנוגע לזה.
לגבי השוקת שלי, בנתיים C1150 עדיין בסדר לי. סגר על 91 ש"ח. כמו שזה נראה, אני כנראה אתחיל לשקול צעדים אם נעבור מחר את ה 180 ש"ח ליחידה. לא נראה לי שזה יקרה.
רוצה לשתף אותכם בטעות שעשיתי, טעות של כיתה א' והיא מסחר תוך יומי!
העליות היום ע"פ דעתי היו מפתיעות ומוגזמות, ובבוקר כשהתחיל לעלות חשבתי - כסף על הריצפה! בטוח שיתמתן לקראת סוף היום וכתבתי כמה קולים בתוך הכסף כשהמדד עלה 0.7%. ראיתי שהמדד ממשיך לעלות והייתי בטוח לתומי שהוא יבלם ע"פ מפת הפוזיציות סביב 1120.
חישבתי ע"פ היווניות כמה כסף האופציות שכתבתי יעלו כשהמדד יהיה ב 1120 ונתתי פקודה עתידית לכתיבה של כמות נוספת.
החישוב שלי היה מדוייק והפקודה התבצעה ב 1120.
ואז ראיתי את המדד עולה ועולה גם בסוף היום, ונאלצתי לקנות בחזרה את הכתיבות שלי (בגלל בעיית בטחונות) ב 16:29 בהפסד ניכר.
מסקנות:
לא ניתן לתזמן את השוק! ולכן אסור להתפתות למסחר התוך יומי! פעם זה מצליח בקטנה עד שזה לא מצליח.
את השיעור שלי למדתי. (כמובן שהימרתי על חלק מהרווחים מהשוקת).
הי dfrog.
תודה ששיתפת אותנו. אני רוצה לחדד:
אפשר להתשתמש בתוך יומי על מנת להגיע למחירים טובים יותר (לקחת סיכונים מסוג אובדן רווח). אבל
באמת
הימור על כיוון שוק נטו הוא לא טוב.
טוב אז אני כידוע פחדן. ולכן סגרתי את הפוזיציה ב1150 כאשר המחיר ירד לכיווןן ה100 ומתחת.
(נשארו לי 2 יחידות) נכון אני מסכים עם דמ"כ באופן עקרוני שסביר שהפקיעה תהיה הרבה יותר נמוכה, אבל אני פחדן אני ואוהב לישון בלילה. כך שהסגירה שהיתה מסוג הקטנת רווח לפי הגדרתו של דמ"כ יפה לי. (ניצלתי גם את הסטיה הנמוכה במיוחד ב1150)
מה שכן נוכחתי שהאסטרטגיה של להתחבות שני סטרייקים מאחרי השחקנים היתה טובה זה אפשר לי באופן מחושב ובלי לחץ להמנע מסיכון. אם מחר ימשיכו העליות אסגור אולי גם 1160 ואמכור 1180 אם המחיר יהיה טוב תוך השענות על ההגנות ב1170.