Re: שוקת רחבה ינואר - דיונים ופרשנויות
[quote=דמי כיס]
ציטוט:
פורסם במקור על ידי "noam_a":1q2ok98f
דמי כיס,
העלות של פוט, לא תיקח לך את כל הרווח התיאורטי מהשוקת.
זו לא קנייה בלבד של פוט, תראה את זה כמו תוספת/שיפוץ לשוקת.
אם אתה רואה שבהחלט השוק מדשדש או עולה, את מוכר חזרה את הפוט הסורר, והפסדת 200-300 ש"ח, כל אחד לפי מה שיקבע לעצמו.
אם המדד ממשיך לרדת, הפוט הזה יכול לעזור לך בניוד הפוטים הכתובים, או אפילו להתחיל לצמצם את כמויות שלהם והפוט הקנוי ישלם לך.
תגדיר מה זה "בהחלט השוק מדשדש או עולה"? מתי אתה מחליט לקנות אותו, ומתי אתה מחליט למכור אותו?
זה פוט חשוף לכל דבר ועניין. זה שאתה משתמש בכסף שקיבלת מהשוקת על מנת לקנות אותו, לא משנה את העובדה שאתה זורק כסף טוב על פוט, שאינו חלק מהאסטרטגיה, ומהווה הימור נטו על ירידות.[/quote:1q2ok98f]
אני לא יודע מתי לקנות ו/או מתי למכור. זה רעיון שעלה לי בראש ורציתי לשמוע את דעתכם ודעתו של שחקן.
לדעתי אסור לך להסתכל על זה בתור הימור נטו על ירידות. ואני אסביר.
יש לך לשם הדוגמא 30 פוטים כתובים.
הסטייה מתחילה לעלול ואתה מרגיש שתנועה עומדת בפתח. אתה גם רואה שמדד מתחיל לרדת אחוז אחוז וחצי ביום. הדלתא מתחילה להיות חיובית ואתה רוצה למתן אותה.
דרך אחת היא לקנות את הפוט המדובר, דבר שלא יהיה לך קשה לעשות.
אם התנועה באמת ממשיכה דרומה, אתה יכול להתחיל לצמצם כתיבות או להתחיל להסיס אותם עוד דרומה. בינתיים הפוט הקנוי עוזר לך.
אם טעית, והפוט סתם משיל מעצמו את הפרמיה, אז אתה מוכר את הפוט הזה והפסדת 200-300 ש"ח. אבל זה במסגרת "קניתי הגנה, ואפשא עכשיו לוותר עליה"
לדעתי אסור להסתכל על זה כפוט נפרד. זו תוספת לשוקת, ע"מ למתן את הדלתא.
דמי כיס , אני מסכים בהחלט שברכישת C/P נמוך ( מאחורי שורת הפוטים /קולים הכתובה) בנוסף לשוקת מדובר על זריקת "כסף טוב". זה כסף שיורד מרווח פוטנציאלי.
אבל אני לדוגמא נסיתי לרכוש פוטים/קולים נמוכים, ובשלב מסויים קניתי קול 1300 בעשרה ש"ח.
מובן שלא נגיע לשם אבל בעלות שחותכים לנו במרווחים רכשתי קו נוסף של הגנה שיכול לשמש אותי במידה והשוק יעלה. השאלה אם באמת לא כדאי במהלך החודש עד שבועיים לפקיעה לנסות להקים קו אחורי כזה.
או לתגבר הגנה , או למקסמם רווחים , בשלבים מתקדמים של החודש ניתן יהיה למכור אופציות נוספות סטרייק או שתיים מהגנה זו.
העניין הוא, שצריך להיפטר מהרגל, הרבה הרבה לפני שבכלל הגנה כזו באה לידי ביטוי. למשל, מה שנעם הציע, P1100. אני מניח אני אאדה את הרגל של הפוטים, הרבה לפני שהמדד יגיע לאזור הזה בכלל. אותו הדבר לגבי C1300.
אם כבר, יש היגיון מסויים בקנייה למשל של P1150. כי הוא באמת יתחיל לתת פרנסה מוקדם יחסית, עם ירידות. ונניח שנמצאים ב P1060, אז עד הגבול הזה הוא יביא 9000 ש"ח. אבל עדיין זה בעיה. קידום הרגל מ P1020 ל P1060, מכניסה בערך 500 ש"ח. אז אם כבר עדיף להישאר ב P1020 מאשר לקנות P1150 ב 740 ש"ח.
חברים,
הגבול העליון שלי בשוקת הוא c1220. אני מאוד מתלבט אם הגיע הזמן כבר להזיז אותה...
הכתיבה עדיין לא הכפילה את עצמה ולכן ע"פ הכללים של השחקן עדיין מוקדם להזיז, אבל אני מרגיש מאוד לא נוח כי המרחק הוא 4 סטרייקים בלבד.
מאוד אשמח לעצות..
אני הייתי מודאג ב1220 בשלב כלכך מוקדם של החודש.
גם שחקן מדבר על תזוזת השחקנים כלפי מעלה ועל כוונה להגן על 1200. הגנה כזו קשה בשלב כל כך מוקדם וכבר ראינו שני חודשים של הצלחה חלקית בלבד בהגנה. בנוסף סטית התקן נמוכה מתמיד וכל עליה בה גם כן תעלה את ערך הקולים ותקשה עליך לתקן.
אם תשאל לדעתי אני הייתי פועל להקטין סיכונים, מפני שאח"כ זה עלול לעלות הרבה מאוד.
למען הגילוי הנאות בחודש שעבר מצאתי את עצמי מוקדם מידי ב1160 כאשר הסטרייק ב1130. נלחצתי והקטנתי סיכונים. אמנם בסוף הפקיעה היתה נמוכה מ1160 והמהלך צימצם את רווחי מהשוקת בחודש שעבר באופן משמעותי. אך הדעה הכללית היתה שטוב שצימצמתי.
אני הייתי ב- 1260 וסגרתי רגל עליונה היום (לא מורווח ולא מופסד...) רק כדי להיות שקט.
מסתפק החודש ברווח מהרגל התחתונה...
אני עדיין מורווח יפה ב C1260. מכרתי אותו באזור ה 55. הוא היום סגר על 40. היום, בגלל ביטחונות ירדתי מ 27 יחידות ל 20 יחידות. שזה גם מסתדר לי יפה עם דוקטרינת הזהירות.
לגבי C1220, זה מאד לא שוקת רחבה. זה אומר שהפתיחה חמישה שבועות מהפקיעה הייתה על 7.4%. גרידי.
לגבי מה לעשות - אני הייתי ממתין למחר ורואה מה הולך. היה רצף עליות די גדול. אולי יהיה מחר תיקון שיאפשר לצאת בנזק קל בלבד. צריך לזכור שהשחקנים (לדברי שחקן) מסתובבים סביב ה 1200.
אבל צריך ללמוד מזה לקח.
גם אני מסתובב ב-1220 ו-1230. אני מסכים עם דמכ'ס - נקווה להפוגה מחר בשביל להזיז ל-1230 ו-1240.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
צריך לזכור שהשחקנים (לדברי שחקן) מסתובבים סביב ה 1200.
לא רק לדברי השחקן...
אם תסתכלו במפת הפוזיציות הפתוחות אתם תשימו לב למגדלי עזריאלי שנבנים ב 1200 וב 1140.
ב 1200 נראה שתהיה בהחלט מלחמה רצינית
מגדלי עזריאלי זה נחמד, אבל כבר ראינו איך השחקנים נגררים בחוסר אונים על הריצפה כשהעדר שעט, אז טווח בטחון הוא מאד חשוב כאן, לדעתי.