לא ניתן לפתוח שוקת משמעותית ללא הגנות בגלל הבטחונות העצומים הנדרשים
Printable View
לא ניתן לפתוח שוקת משמעותית ללא הגנות בגלל הבטחונות העצומים הנדרשים
במרחקים כאלה מהמדד הבטחונות הנדרשים קטנים משמעותית וכן, הרווח מהשחיקה של האופציות הרחוקות "מפצה" על חוסר ההגנה, שבאמת- אינה נדרשת בטווחים האלה- טווחי הזמן לפקיעה וטווחים מהמדד
רוב תודות! :)ציטוט:
פורסם במקור על ידי harel4u
הרעיון שלך לא ברור לי לגמרי.
אם הקצבת 30K לצורך השוקת, ואתה לא משתמש בהם, אז אתה מקטין את הרווח. אני לא חושב ששוקת קטנה יותר, בשלב מתקדם יותר של החודש היא יותר בטוחה משוקת רחבה בתחילת החודש. אתה יכול להסתכל על זה דווקא מהכיוון השני. כאשר יש לך 15% רווח, ופתאום השוק נותן זינוק מטורף של 5%, אתה עדיין במרחק של 10%. לעומת זאת כאשר אתה שבוע לפני הסוף, ונמצא במרחק 6%, ופתאום יש קפיצה של 5%, אתה מוצא את עצמך במרחק 1%. אז מה יותר טוב?
למעשה, התקדמות השוקת במשך החודש צריכה להעשות בצורה כזו שהסיכון נשאר קבוע (ונמוך מאד). ואם אתה יורה בכל התותחים שיש לך (שימוש בכל הביטחונות שהקצבת לנושא), אתה מגיע לרווח גבוה יותר מאשר אם אתה יורה רק באקדח, ושומר את התחמושת בבונקר.
גם נושא העמלות לא מדוייק. כל קרוב של רגל רחוקה, צריך להכניס כסף אחרי עמלות. נכון שלעמלות יש משמעות. אבל עדיין הקרוב מכניס כסף. ולכן אם אתה מוותר עליו, אתה מונע רווח פוטנציאלי. בנוגע לעמלות, צריך להתווכח עם הספק, ולהגיע לעמלה המנימלית האפשרית.
גם התחזוקה הופכת מסובכת. הרבה מאד אופציות מכל מני סוגים זה מורכב יותר לתחזוקה מאשר 4 סוגי אופציות בשוקת קלאסית.
בקיצור, צריך לבשל יותר את הרעיון שלך, כדי לבחון אותו מבחינת יתרונות/חסרונות.
זה בעיה במערכת שלי. הביטחונות גבוהים ללא הגנה גם במכירות רחוקות מאד. אני לא יודע אם זו בעיה כללית. יוסי אמר בזמנו שמכירות רחוקות לוקחות 1000 ש"ח לאופציה כביטחונות. אבל לא ראיתי שזה עובד. מה שכן, הביטחונות בהתחלה קטנים באופן משמעותי מאשר כשמתקרבים לפקיעה. ואת זה צריך לקחת בחשבון. בתחילת החודש, הביטחונות שהייתי צריך לשים היו כמעט חצי מהביטחונות בסוף החודש. זאת משום שאם היה מרווח בין מכירה להגנה של 4 סטרייקים למשל, אז נלקחו כביטחונות רק חלק מהם. אבל לקראת הסוף נלקחו כל הארבעה סטרייקים כי עברנו לתסריט ביטחונות הרבה יותר קפדני.ציטוט:
פורסם במקור על ידי HRL
זה דווקא טוב, וזה בהחלט הרעיון בשיטת ה"תקציב" שהצעתי. יש לנו "תקציב" לצמצום, שהולך וגדל עם כל יום שעובר. אם יש תזוזה של המדד, והאופציות הרחוקות סוטות באופן משמעותי, ויש לנו "תקציב" צימצום, אז מצמצמים את הרגל הרחוקה ומקבלים רווח. כל עוד שכמובן הרגל הקרובה נשארת בגבולות המותרים.ציטוט:
פורסם במקור על ידי HRL
וזה מוביל אותי לעוד הגדרה שצריך לעשות.
אם הגדרנו נניח שבתחילת שבוע מסויים (סתם לצורך הדיון), אנחנו צריכים להיות במרחק 10% מכל צד, ואכן אנחנו מתחילים ככה את השבוע. המדד זז. באיזה מרווח מתחיל לצלצל פעמון האזעקה, שדורש מאיתנו להרחיק רגל קרובה תוך הקרבת רווח? גם זה צריך להגדיר. הרי אם השבוע מתחיל לזוז, ואנחנו במרחקים של 10.5% ו 9.5%, זה עדיין לא דורש פעולה. אבל אם זה פתאום 5% ו 15%, זה כן דורש פעולה.
שיטת ה"תקציב" גורמת לשוקת הרחבה להיות כלי מעניין מאד. הרי בשוקת הקלאסית היינו אמורים להרוויח רק משחיקה. אבל הצימצום הזה גורם להרוויח גם מסה"כ התזוזה החודשית. ולמעשה יותר טוב לנו שהמדד יזוז בכמה אחוזים בחודש לכיוון כלשהו, מאשר יעמוד במקום. העיקר שלא יתפרע. לחובבי המתמטיקה, אנחנו מרוויחים גם מהאינטגראל על התזוזה.
דמ"כ - לגבי תיזמון החלטה על הרחקת רגל קרובה.
החודש ירד לי מעט הרווח בדיוק מסיבה זו. בתחילת החודש נלחצתי מהעליות (סה"כ - כמוך - לאחר הקורס עם יוסי, זו היתה הפעם הראשונה) והרחקתי את הרגל מ- 1200 ל-1240 בשבוע הראשון. כמובן שאחר כך צימצמתי אולם הרחקה זו עלתה לי במספר אחוזי רווח.
לקראת ינואר אני חושב לגבש "כלל" בו אתחיל במהלך הרחקה רק אם המדד מתקרב מעבר למרחק אותו אני מקצה לשבוע הבא.
למשל, אם אנו 3 שבועות לשבוע הפקיעה, ושבועיים לפני שבוע הפקיעה אני רוצה להיות במרחק 9% ואילו המדד כבר חצה את המרחק הזה והוא, נאמר, ב- 8%, אני מתחיל להזיז.
נשאלת השאלה כמובן עד לאן להזיז - זה כנראה תלוי השקפה ותחזית אישית. המטרה היא כמובן שיהיו כמה שפחות תזוזות כאלו, ולכן צריך לשקול בין סגירת הרגל (בהפסד!) אם מעריכים שהתזוזה באותו כיוון תמשיך בעוצמה לבין הזזה למקום בו אנו מעריכים שנהיה במרחק הרצוי בסוף השבוע הבא...
הייתי רוצה להוסיף כאן תת-נושא: שנוי בבטחונות במהלך החודש.
האם יש דרך להעריך את זה?
בדרך כלל, כשקירבתי רגל, אני השתדלתי לשמור על אותה רמת בטחונות - אולם שמתי לב שהרגישות לכל תזוזה גדולה יותר, לכן בעצם אחוזי הרווח משתנים כל הזמן, ובסך הכל שווי הבטחונות עלה כמעט פי שלוש. אשמח לכל עצה או הארה ענין.
הכלל שאתה מציע לגבי רגע ה"אזעקת הזזה" עושה שכל. נשמע בהחלט הגיוני.
לגבי ביטחונות, זה נושא בהחלט מעניין. כתבתי שבתחילת החודש, כאשר השוקת רחבה מאד מאד, הביטחונות נמוכים מהמקסימום.
למשל, אם מוכרים 30 שקתות עם הגנות במרחק 4 סטרייקים, הרי שתיאורטית צריך 120K ביטחונות, שכן זה ההפסד המקסימלי. אבל בתחילת הדרך כאשר השוקת מאד רחבה, אנו לא נדרשים לשים ביטחונות מלאים, אלא רק חלק מזה.
עכשיו יש כאן שתי גישות. הגישה עם יותר "סיכון", אומרת שאפשר לנצל את ההזדמנות, ובתחילת הדרך למכור יותר שקתות. עם ההזזות, לרדת בכמויות.
הגישה הבטוחה יותר אומרת שנתעלם מדרישת הביטחונות הרשמית, ונחשב מראש את ההפסד המקסימלי, ונתייחס אליו בלבד.
נראה לי שאם הולכים בהתחלה מראש, על האופציות הזולות מאד (מהסוג של ה 50-60 ש"ח לאופציה), אפשר בהחלט לקחת קצת יותר ריסק, ולמכור אפילו 40 שקתות ויותר, ולהנות מדרישת הביטחונות המופחתת. שכן בכל מקרה אנו לא מתייחסים לביטחונות הללו כאל משהו אמיתי. אנחנו נחתוך הרבה קודם אם יתחילו זינוקים לאחד הכיוונים.
החודש אני עשיתי את אותו הדבר למעשה. התחלתי עם 40 שקתות והגנה במרחק של 5 סטרייקים, ובמהלך החודש ירדתי ל 30 שקתות והגנה במרחק 4 סטרייקים. זו נראית כמו דרך טובה. ללכת על אופציות זולות מאד בכמויות גדולות בהתחלה, ולתת להן להישחק ראשונות כאשר רחוקים כמה שבועות מהפקיעה.
אפשר לעשות ככה כמה אלפי שקלים בתחילת החודש, באופן שניתן להגדיר אותו כבטוח. צריך להתאפק ולא למכור אופציות יקרות (יחסית) בתחילת החודש. יהיה זמן להגיע לאופציות של 150 ש"ח בהמשך החודש. הן לא בורחות.
אז אם אני רוצה לסכם ולתמצת את הדיון לגבי הכללים של הרחקה, אז אנחנו למעשה מוכתבים ע"י שלוב של 2 פרמטרים - מספר ימים עד הפקיעה ומרחק (באחוזים) בין המדד הנוכחי והרגל היותר קרובה של השוקת. נראה לי שהגרף ההיסטורי של תזוזות המקסימליות של המדד (שניתן למצוא אותו איפשהו באמצע של השרשור הזה) בהתאם לזמן עד הפקיעה יכול לכוון כ"א מאתנו לגבי הזוגות האלה (בהתאם לתפיסת הסיכון)
ד.כ , מה אתה עושה כאשר "הברבור השחור" נוחת לו בתחילת החודש והמדד זז בשבעה אחוז.
פתאום האופציות הזולות בלי הגנה יעלו לא מעט, הלא כך?
אם המדד יזוז לו בשבעה אחוז בדקה הראשונה של המסחר, אני אצטרך להחליט מה לעשות. עדיין אני אהיה במרחק של כמה אחוזים מהסטרייק. אבל זה יהיה לא נעים. אני לא זוכר שהיה כזה מקרה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
כל מקרה אחר, נותן זמן להגיב, לבצע Stop Loss. כתבתי באחת ההודעות למעלה. בסוף השבוע האחרון היה בערוץ 23 סידרה של כתבות על המשבר האחרון. זה לא היה ברבור שחור. היו מספיק סימנים אמיתיים למשבר שמגיע. וזו לא הייתה תקופה לשקתות רחבות.
אני מסתכל על ינואר, ולא רואה כרגע איום שיכול למנוע מאיתנו לפתוח אסטרטגיה של שוקת רחבה. אין מלחמה באופק, תקיפה באירן היא לא ריאלית כרגע, הכלכלה העולמית במגמת התאוששות. הסיכון בינואר לא גבוה.
פתיחת שוקת רחבה היא לא מעשה אוטומטי. לפני שפותחים, צריך לעשות הערכת סיכונים כללית ולראות אם יש משהו מאיים. וזה נכון לכל אסטרטגיה. לאו דווקא לשוקת רחבה.
הצעה:
אולי כדאי לפתוח נושא חדש אשר בהודעה הראשונה בו יהיה תקציר, תמצות ממסקנות הפרקים הקודמים (25 במספר בנתיים)
אחת הסיבות היא שנראה לי שפיספסתי דיון מענין וקשה קצת לעקוב אחרי כולו בדיעבד...
אלעד
דמי כיס: אחרי שעקבתי בעניין רב אחר ניהול שוקת.
נראה לי כי ניהול שוקת זהירה עשוי להוות תחליף לפק"מ סטנדרטי בבנק וזאת ברוב רובם של המקרים.
אבל "הפחד-החשש" הגדול הינו מאותם הפעמים הבודדות , הנדירות בהם תהיה תנודה חזקה בנכס הבסיס שאז אנו עשויים להמחק ו/או לכל הפחות לחטוף "חתיכת זבנג" שנראה כוכבים.
גם בהרצאה יוסי אישר כי מספר שחקנים נמחקו במשבר האחרון.
ברור כי טווח הבטחון שאותם שחקנים נקטו באסטרטגיות שלהם במבחן התוצאה לא הועיל להם (מובן שהם נקטו במגוון רחב של אסטרטגיות ולא רק שוקת).
הקושי האמיתי הינו בפרק הזמן בו אנו מרווחים, דבר שגורם לחיזוק הבטחון , "להרדמות" בשמירה... ולמכה הכואבת. נראה לי שהזבנג מגיע בשעה שלא מצפים לו.
לא ברור לי מי ממה אתה מסיק כי ינואר יהיה זמן "טוב" לביצוע האסטרטגיה ללא סיכון.
תזכור שאת כל הסימנים של משבר ליהמן נתחו בדיעבד,בטרם המשבר עולם כמנהגו נהג.
אם כבר מדברים על סימנים , הרי בפועל מבחינה פונדמנטלית מצב הכלכלה העולמי אינו בכי טוב.
אבטלה גואה, מתחילים להוריד דירוג של מדינות גדולות ומשמעותיות, הדבר היחיד שמחזיק בחיים את כל העסק זה הכסף הזול שזורקים "מהלקופטרים" בכל העולם.
אולי יתכן לומר כי כל עוד יש כסף זול זה מחפה על כל שאר המגרעות.
בנתיים מאז אפריל 2009 ניתן להיה לנהל שוקת זהירה ולהרויח טוב.
לאור כל האמור לעיל נראה לי כי אסור לגלוש לאסטרטגיות "המוותרות" על הגנות ושעושים אותם רק לצורך הקטנת בטחונות.